Jump to content

Duson audio


Reneke
 Share

Recommended Posts

On 6/1/2021 at 8:49 PM, Roots said:

Waar te testen en mee te nemen voor hoeveel?

Zuid Limburg en prijs ben ik nog niet uit, wilt u een voorstel doen of in ieder geval een richtprijs? Hij zit in een doos, zoals gezegd is niet veel gebruikt maar heb wel voldoende speakers (o.a. B&W emphasis of The Various speakers Vincent en Lola) om 'm te testen. Nieuw was ie rond de Fl. 3.500,- meen ik. Heb ook nog een unieke (qua design) Marantz CD receiver met een (elektrisch) verschuifbare glasplaat. Ook nooit gebruikt en even gegoogled, die vind ik niet eens op internet zo 123. Ik hoor graag van u of Zuid-Limburg niet te ver is, opsturen is bespreekbaar maar heeft niet de voorkeur. MvGr, Léon

Edited by leonjehae
Link to comment
Share on other sites

Mooie vesterker.  Hou rekening met onderhoud met name de voedingelco's .  Gebruikt of niet gebruikt, maakt niet zoveel uit.

 

https://www.hifishark.com/search?q=Audioanalyse+PA90

 

[....] Dit model PA90 is actief in pure klasse A en klasse AB 2x113W 2x10W: c is een mooi product. De nieuwe waarde in 1985 was CHF 7.490 (= 1.142 euro). = +/- Fl 2,500,-  Bron: https://en.audiofanzine.com/hifi-amplifier/audioanalyse/PA-90/user_reviews/

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Jammer dat het niet dichter bij is...Ik woon aan het water helemaal aan de andere kant van Nederland.

 

De PA90 staat in het hifi jaarboek van 1989 voor FL 2995,-

 

Ik zal je een bod doen in een privé bericht.

Link to comment
Share on other sites

On 2-6-2021 at 10:45, leonjehae said:

Heb ook nog een unieke (qua design) Marantz CD receiver met een verschuifbare glasplaat. Ook nooit gebruikt en even gegoogled, die vind ik niet eens op internet zo 123. Ik hoor graag van u of Zuid-Limburg niet te ver is, opsturen is bespreekbaar maar heeft niet de voorkeur. MvGr, Léon Jehae

Een Marantz MR2020? Leuk ding, maar de "joysticks' willen nog wel eens afbreken

 

a.jpg

Edited by Beheer
Plaatje gefixt
Link to comment
Share on other sites

Haha inderdaad die MR2020 en wellicht niet te geloven maar ook die zo goed als nooit gebruikt enneh nee dus, niets afgebroken en geen krasje ook hier te bekennen. Boekjes alles aanwezig. Zie beneden zelfs nog de manual en krantenknipsel van de PA90, aankoopbewijs etc.. Ben altijd secuur op alles maar heb alleen nooit "tijd" (tijd=prioriteit) om ergens van te genieten. Twee jaar geleden splinter nieuwe motor in de garage afgeleverd, heeft nog steeds 0KM op de teller🙈 Stuur zo nog wel wat foto's van apart "spul". Prijs was Fl.3299,-  Krantenknipsel dus nog bewaard, om een idee te geven hoe (overdreven) secuur we omgaan met apparatuur......ahum

 

Oh ja, kennis van me is natuurkundig ingenieur (ir) en begreep van hem dat condensatoren vooral (ver)slijten naar gelang het gebruik en veel minder van ouderdom. Dit omdat nadat ik hem vroeg of het loonde deze te laten vervangen gezien de staat van het apparaat. Niet nodig dus..

PA90.jpg

Edited by leonjehae
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, carl said:

Wat ouder maar nog steeds erg fraai. Speel je echt met de speakers zo dicht bij elkaar ?

Nee, daar stonden ze tijdelijk opgesteld omdat de vloer geschuurd moest worden. Stonden zoals beneden echter daar staan nu Lola en Vincent dus.

IMG_2473.jpg

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, leonjehae said:

Nee, daar stonden ze tijdelijk opgesteld omdat de vloer geschuurd moest worden. Stonden zoals beneden echter daar staan nu Lola en Vincent dus.

 

Nu met Lola en Vincent beneden..................eerlijk gezegd vind ik de emphasis daar toch beter passen. Misschien dat ik ze weer terug zet.

IMG_2503.jpg

 

Edited by leonjehae
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Cool. Bijzonder om het allemaal te hebben meegemaakt @M.Disselkoen!
 

Het design van Duson met die stevige koelvinnen aan de buitenkant en zijn grijze kleur vind ik mooi.

 

Hoe goed de voorversterker en eindversterker vandaag de dag nog mee kunnen met de vintage concurrentie weet ik niet, maar muziek zal er vast nog uitkomen. Smilie hier. 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, M.Disselkoen said:

Ja Ruud dat is juist ik ben zijn dochter en heb in die tijd alles van dichtbij meegemaakt van het testen van speakers tot firato erg leuk ! 


Hoe kom je hier nu ineens op dit forum terecht M.


Ik heb trouwens de Elipson Orphee gehad. Die werden toch in NL in licentie gemaakt door Duson.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...