Jump to content

carl

Members
 • Posts

  14919
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Piccolo phono kabel, Pass Kloon phono, Kimber PBJ interlink
  Thorens TD 320 op Bfly console, TP 16 IV arm, Nagaoka MP 200 of Soundsmith of Zephyr element, Grimm interlink, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping zolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien zeer geluidsluw.
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, AT VM 95 ML element
  Auralic mini streamer
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

17095 profile views
 1. Daar zijn we het wel over eens Jack. Mijn ervaring is dat als je set in een goede luisterdriehoek is geplaatst ongeregeldheden al vlug hoorbaar zijn.
 2. Dat is toch niet mijn ervaring Jack. Mijn Meridian 506 klonk zeker niet scherper als LP. Ik heb wel de idee dat digitale opnames vaak meer laag geven dan (niet bewerkte) LP’s. Is ook wel verklaarbaar.
 3. Verklaar u nader Jack.
 4. carl

  Snelheidsprobleem

  En natuurlijk heb ik 45 toeren LP's Ivan Als je een keer een Analoque Productions koopt moet je er toch een keer eentje kopen. Zo heb ik Louis Armstrong en Ella Fitzgerald zowel in 33 toeren als 45 toeren: echt fantastisch. Als je een keer in Nijmegen bent, ben je echt welkom!
 5. carl

  Snelheidsprobleem

  Cock heeft ook een Oracle gehad. Dat wordt maandag na de invasie. Bedankt Ivan.
 6. carl

  Snelheidsprobleem

  Ik doe er altijd de originele Oracle olie in George. Op 33 toeren loopt die als vanouds. Het probleem zit bij 45 touren. Dan denk ik eigenlijk aan de elektronische motorsturing. Begrijp bij God niet hoe dat werkt.
 7. carl

  Snelheidsprobleem

  Ik dacht dat de snaar van de Oracle versleten was. Ik heb dus de olie ververst en de snaar vervangen. Alles liep als het zonnetje tot vandaag zelfs. Toen ik in de loop van de dag overschakelde blijkt 45 toeren een stuk langzamer tot zelfs niet te lopen. 33 toeren loopt verder goed en constant. Waar zou dat aan kunnen liggen? Snaar lijkt me onwaarschijnlijk. Hoe wordt het toerental eigenlijk geregeld?
 8. Ben mijn draaitafel aan het herinstalleren nu ik wat dingen eraan gedaan hebben waaronder terugplaatsen element, olie en snaar. Roger gaat er nog een keer met de scoop tegen aan. Wel leuk om te kijken hoever ik met kennis en oren kom. Ik had de Azimuth goed, maar ik heb de VTA iets veranderd en dat betekent toch weer iets aanpassen van Azimuth. Helaas krijg ik direct de halve bubs hier. Betekent wel een aantal LP’s morgen.
 9. Je kan vast al wat experimenteren Ener. En op een zolder kan je het allemaal erg goed krijgen hoor. Ik heb wel wat tijd aan akoestiek en opstelling moeten besteden. Ik ga direct weer naar boven. De voorbereidingen voor de Sint zijn nagenoeg afgerond.
 10. Het lijkt wel of je mij toespreekt ten tijde van de introductie van de CD Kraus Als een van de eersten die een CD had aangeschaft ben ik toen snel teruggekeerd naar de LP door de aankoop van een Linn Axis. Zoveel LP’s had ik toen ook niet want als arm studentje kon ik dat echt niet betalen. En bij jou zal het niet veel anders zijn geweest en dat geldt voor velen Hear.
 11. Vandaar mijn advies van Speakers Corner LP’s Hans. Ik weet dat Onno verschillende media niet graag met elkaar vergelijkt. Ik luister echter niet naar media maar puur naar geluid. Met goede LP’s heeft LP weergave zeker meerwaarde. En als ik weer aan dat klassieke draaitafel vergelijk terugdenk. Ze klonken allemaal na al die jaren nog zeer goed en met wat tweaken kan het nog veel beter.
 12. De beste raad die ik je kan geven is niet te snel nieuwe producten aan te schaffen en zeker niet als je nog een ander product aan het inspelen bent. Dat gaat je zeker geld kosten. Daarbij is de ene LP de andere niet. Er zijn veel slecht klinkende LP’s en dan lijkt (!) het bij vergelijk met Stream dat analoog minder kinkt. Kijk eens bij de catalogus van Speakers Corner. Dat zijn LP’s die analoog opgenomen zijn en analoog gemixt. De meeste klinken uitmuntend https://www.speakerscornerrecords.com - een AT 95 element is zeker een leuk element, maar aan de heldere kant. Ik ben zelf op zoek naar een element voor de Thorens 320 van mijn dochter (mijn oude) en Sodeju adviseerde me daarom een Goldring van rond de 200 euro. Maar ze hebben veel meer goede en iets duurdere elementen. Kijk daar eens bij. - Op de Audioclub hebben we onlangs een aantal phonotrappen vergeleken https://audioclub-limburg.nl/phono-versterker-shoot-out. Daar zat ook een IFI bij De eerste serieuze phonotrap die ik had was trouwens een Lehmann. Voordeel van het merk is dat je bijvoorbeeld door een betere voeding simpel kan upgraden https://www.lehmannaudio.com/phono-stages.html
 13. carl

  Waterpas

  Vroeger speelde ik regelmatig met VTA. Daar ben ik toch op teruggekomen. Bij het wisselen van het seizoen doe ik het soms wel eens, meer niet. Een goede instelling behoeft kennelijk geen krans.
 14. carl

  Waterpas

  Goede herinneringen Jack. Henk en ook Roger vertrouw(d)en erg op meten bij instelling van een element. Daarnaast vertrouw(d)en ze erg op hun oren bij de keuze van apparatuur Hans. Het ene sluit het andere ook niet uit.
 15. carl

  Waterpas

  Ik ga het morgen weer helemaal lezen Kraus. Wat ik me herinner had de Azimuth invloed op de balans van het geluid. Ik heb het toen wel goed gekregen na veel “gepiel”.
×
×
 • Create New...