Jump to content
High-End Forum

carl

Members
 • Content Count

  12,871
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set zolder: Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby Z, Chrystal Piccolo, Pass Kloon, Kimber PBJ/ Thorens TD 320, TP 16 IV, Nagaoka MP 200, Whest 20.0, Kimber 4 TC/Meridian 506.20, Kimber PBJ/ Conrad Johnson Premier 17 LS (voor), Qued kabel, Conrad Johnson 11 a (eind)/Kimber 4 TC/ Monitor Audio 20 SE, > Set huiskamer: Thorens 160.1 (Hanze en Dr. Thorens gemodificeerd), TP 16.1, AT 95 E/ Auralic mini/Quad 34 (voor), Kimber Hero, Quad 303 of 306 (eind)/ Cabasse Galiotes.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Recent Profile Visitors

13,467 profile views
 1. Volgens mij de mooiste die je ooit hebt gehad Peter. PS net de toto gewonnen (100 euro). Wordt verbrast aan platen.
 2. carl

  Phonotrap voor TD 320

  Net Quad indertijd, de onderdelen kunnen niet goedkoper Ik ken iemand die hem gemodificeerd heeft. MM is op zich prima geschikt voor het doel. Stel dat ik een Ear koop wil ik wel een keer een trafo lenen om op mijn MC element uit te proberen.
 3. Je hebt hem nog eens uitgelegd dat je bij een Garrard 301 geen last van rumble had
 4. carl

  Phonotrap voor TD 320

  Die kost gebouwd bijna 2000 euro Peter. Vind ik eigenlijk te duur worden voor mijn tweede draaitafel.
 5. Leuk om terug te lezen. Ik vond trouwens mensen als S0000884, en Ruud 13 wel verfrissend. Ruud 13 ken ik wel, maar wie die S.... nu was. Oh ja, ik las ergens dat er samenwerking is tussen Kevin en Herman inzake Prima Luna.
 6. carl

  Phonotrap voor TD 320

  Ik heb de phonoversterker die bij de TD 320 stond aan mijn zoon gegeven Kraus. Het is nu eigenlijk ondoenlijk om van de Oracle naar TD 320 te schakelen. Vandaar dat ik op zoek ben naar een MM phonotrap erbij. De idee is dan de TD 320 met name in te zetten voor oudere platen vandaar ook het MM element. Verder ben ik wel veel bezig met de Hifi, maar wissel eigenlijk heel weinig want aan apparatuur valt hier weinig te verbeteren. Zowel de Oracle Delphi, Conrad Johnson als de Monitor Audio 20 SE heb ik eigenlijk al best lang. Mijn laatste aankopen (de Pass Kloon, de Crystal phonokabel en het Benz Ruby element) dateren al weer van twee jaar geleden. Rustig genieten van muziek valt me makkelijk. Daarnaast blijf ik zeker geinteresseerd in (oude) platenspelers. Is ook wel leerzaam.
 7. Ik ben nog steeds op zoek naar een phontrap voor de TD 320 die naast de Oracle staat. Overigens naast de Conrad Johnson voorversterker staat nu de Pass Kloon die op de Oracle Delphi met Benz Ruby Z is aangesloten De verstandige keuze is natuurlijk de nieuwe Ifi Phono stage Met de prijs van 1100 euro. Wel een stuk duurder dan de Ifi 2. Voordeel is natuurlijk de ruime instelbaarheid en de mogelijkheid meerdere curves in te stellen. https://ifi-audio.com/products/micro-iphono3-bl/ De avontuurlijke keuze is natuurlijk De nieuwe Ear Yoshino. Ik zou hem eventueel als MM kopen en dan is die iets van 1300 euro. Hier een review uit Hifi News. https://www.magzter.com/article/Lifestyle/Hi-Fi-News/EAR-PhonoBox
 8. In de ochtend luisteren is toch wel geweldig in de zomer. Lekkere temperatuur en in de ochtend val ik ook meer voor klassiek. Ik probeer de beste platen (muzikaal en kwaliteit vinyl) uit mijn verzameling in de huiskamer uit te selecteren op de TD 150 beneden en daarna gaan ze naar boven en als ze daar voldoen blijven ze daar. De LP’s zijn daar ook allemaal in zeer goede staat. Ik zit hier dus gezellig te luisteren naar de Rossini String Sonates 2 en 4, een LP uit 1969. Ik heb hem nog niet gewassen, maar het klinkt nu al uitstekend. Goed laag ook. Ben ondertussen helemaal geïnspireerd door Jack en druk bezig met het lezen over buizen. Van de winter maar eens kijken of er vervanging nodig is.
 9. Dat zijn toch wel forse LS Hans. Daarbij moet je ze vrij opstellen zoals alle LS. Daar moet topicstarter nog even overleg met het thuisfront over hebben.
 10. Dat wist ik Onno. Maar Herman is goede vriendjes met Kevin.
 11. Ik zit in de mail van Upscale audio. De man schijnt echt verstand van buizen te hebben. Ik heb nog even zitten zoeken maar de volgende keer koop ik gebalanceerd. Goede tip Jack.
 12. carl

  PhonoPhono

  En voorzover zijn motor gekoppeld is zullen de trillingen nagenoeg onmeetbaar zijn. De snaar werkt bovendien als een filter.
×
×
 • Create New...