Jump to content

carl

Members
 • Posts

  14700
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Piccolo phono kabel, Pass Kloon phono, Kimber PBJ interlink
  Thorens TD 320 op Bfly console, TP 16 IV arm, Nagaoka MP 200 of Soundsmith of Zephyr element, Grimm interlink, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping zolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien zeer geluidsluw.
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, AT VM 95 ML element
  Auralic mini streamer
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

16599 profile views
 1. Ik zal Roger zeker geen poot uitdraaien hoor. Lukt trouwens ook niet
 2. Een kennis wilde op het buizenpad. Wat zou een leuke buizenversterker zijn van Max 1500 euro en toch nog wat watten. Hoeft niet nieuw.
 3. Mijn vrouw heeft er aan gerekend. De arm zou nu tussen de 500 en 600 euro kosten.
 4. Het is tegenwoordig niet makkelijk de naald op de juiste plaats te zetten hoor Robx.
 5. Er zijn er niet zoveel die het allemaal thuis hebben gehad Peter.
 6. Dat is inderdaad wel opvallend Hans. Het lijken wel dezelfde units.
 7. Ik weet het niet Peter. Ik heb de Linn K 9, de Denon 304 en de Benz Glider op een Linn Axis gehad. De Benz Wood, de Ruby S en nu de Ruby Z op de Oracle. Daarnaast nog diverse AT 95's en een Nagaoka MP 200 op diverse Thorensen. De Wood vond ik te "warm" en niet echt prettig, maar bij de anderen was het toch altijd hoe duurder hoe beter. Mits het element een goede match is. Ik ben trouwens erg benieuwd naar de Soundsmith Zephyr. Iets anders is dat ik nog steeds problemen heb met het linkerkanaal in de phonoketen. Ik vermoed nu dat het aan de aansluiting van de phonokabel op de Graham 2.2 ligt. Alles gecheckt en het Benz element is kennelijk ook goed. Ik ga vanmiddag een AT element op de Graham 2.2 zetten En over dat vergelijk verwacht ik dat de slotsom zal zijn dat je met al die draaitafels toch behoorlijk gelukkig kan worden. Mark my words. Ik ga de TD 321 vanmiddag ophalen.
 8. 24 stukken dan heb je wel meer dan 1 taart nodig. Ik neem in ieder geval een appeltaart mee
 9. Dat scheelt me weer werk Roger. Ik bel vanmiddag even wanneer jouw uitkomt.
 10. Dat verschil was toch echt te groot Hans, althans in deze ruimte. Ik heb nog even boven verwezen naar het artikel in Stereophile. Overigens miste ik nog wat, maar ik denk dat dit de ruimte was.
 11. We hebben er niet zo meer over gesproken na de luistersessie, maar het viel mij ook op dat de Josephs zo veel luider klonken dan de Harbeth. Ik had dus exact dezelfde indruk als Roger. Trouwens in de Stereophile staat een verhaal van een recescent die de Pulsars vergelijkt met zijn eigen Harbeth. Die vindt hij beter en daar begrijp ik weer geen zak van https://www.stereophile.com/content/joseph-audio-pulsar-loudspeaker-herb-reichert-july-2018 Ik ga eerst naar Veldhoven en daarna ga ik de Joseph waarschijnlijk het eind van het jaar thuis beluisteren. Dan zal wel blijken of die met Buizen om kan gaan. Maar voorlopig heb ik mijn zinnen op iets anders gezet.
 12. Ik heb een Alphason Delta uit 1988. Hij zat op mijn TD 321. Daar zit nu een fraaie 9 inch Jelco 750 op. Om de kosten aan het TD 321 project wat te dekken wil ik de arm wel verkopen. Ik heb de bedrading net doorgemeten en dat is verder prima. Toch zou ik zelf de bedrading vervangen en volgens mij kan dat zeer en zeer simpel. Ik denk dat je de arm moet vergelijken met iets als een Linn Basic. Wat zou ik voor de arm vragen?
 13. Ik ga hem morgen op hifi.nl zetten. Bedankt voor je prijsadvies Roger. Je weet wat mijn plannen zijn En Duck je kan me een bod doen. Bij forumleden vraag ik natuurlijk niet de hoofdprijs.
×
×
 • Create New...