Jump to content

carl

Members
 • Posts

  15993
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Micro Diamond phono kabel, Pass Kloon phono, Crystal Piccolo interlink.
  Thorens TD 321 op Bfly console, Jelco 750 d arm, Soundsmith Zephyr element, van de Hull 501 Phono kabel, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping luisterzolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien akoestisch geïsoleerd.

  Nessie Vinylcleaner platenwasser met L’Art Du Son wasmiddel
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, Nagaoka MP 200 element.
  Auralic mini streamer met Analoque service Limburg voeding
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minimonitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

23734 profile views
 1. High End en Low Price is wat de NL wil Rob 55.
 2. Simpel is vaak ook simpel te onderhouden Jack vandaar mijn voorkeur. Ik heb trouwens nog een Sansui AU 666 staan zag ik net bij mijn broer. Is zoiets het opknappen nog waard?
 3. Als je bijvoorbeeld bij Audio Research kijkt dan zie je veel ingangen ook voor gebalanceerd, complexen bediening en noem maar op. Conrad Johnson doet dat allemaal veel simpeler en mij spreekt dat verschrikkelijk aan. Daarbij een uiterlijk wat doet denken aan een oude Amerikaanse auto - geweldig toch.
 4. Duidelijk niet meer bij de tijd Med: de huizenprijzen zijn namelijk sterk gestegen de laatste jaren!!!
 5. Het is me eigenlijk niet duidelijk of ze importeur zijn Hans. Het lijkt wel of ze ook detaillist zijn.
 6. Dat zijn wel de duurdere modellen Jack. Daar verkopen ze er niet zoveel van. Maar bijvoorbeeld de ET 6 line (voorversterker) is nog net betaalbaar https://conradjohnson.com/et6-et6se-vacuum-tube-preamplifiers/ Reken de dollarprijs plus 30 procent. Wat me bij het merk aanspreekt is dat er in vergelijking met bijvoorbeeld AR weinig elektronica inzit. Het is allemaal ook simpel van opzet. Het geld lijkt meer te gaan naar dure componenten.
 7. In ieder geval wordt Conrad Johnson weer verkocht in NL https://bigboysaudiotoys.nl. Merk van standing!
 8. Dat diner hadden we gisteravond ook @Viny_Fuchs. We hadden er een wijnmenu bij en dat betekent bij elke gang een passende wijn (halve glazen dan). Als extra had ik er gepocheerde oesters bij.
 9. Dat valt me dus eigenlijk wel mee. Ik ga zeker nog bij Hans luisteren. Op mijn lijstje staat trouwens nog een bezoek van een vriend op 10 maart die met een Macmini speelt en door de broers gereviseerde ESL 63. Wordt dat trouwens nog steeds gedaan ombouw van een Macmini tot streamer.
 10. Nee hoor Jack. Ik heb het echt druk genoeg. Maar voor een paar duizend euro lijkt het me ook voor anderen wel interessant. En zoals ik bij de verbouw van mijn eigen huis heb geleerd: eigen uren reken je niet.
 11. Erg knap werk Hans. Hoeveel ben je nu aan zo’n project kwijt. Even om een indruk te krijgen.
 12. Het zal ook wel per persoon verschillen, maar ik probeer wel eens een tekst te onthouden maar dat lukt me zelden. Mijn vrouw daarentegen weet ze echt wel. Als de muziek eenmaal speelt zit ik er gewoon in en geniet.
 13. Ik heb een CD waar tijdens het spreken van een tekst voortdurend van microfoon wordt gewisseld. Dat was vrij ontluisterend: rood, groen en blauw, zo verschillend.
×
×
 • Create New...