Jump to content

carl

Members
 • Posts

  15071
 • Joined

 • Last visited

About carl

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Micro Diamond phono kabel, Pass Kloon phono, Prefer mkg 18 interlink.
  Thorens TD 321 op Bfly console, Jelco 750 d arm, Soundsmith Zephyr element, van de Hull 501 Phono kabel, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink, Crystal Piccolo interlink.
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping zolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien akoestisch geïsoleerd.

  Nessie Vinylcleaner platenwasser met L’Art Du Son wasmiddel
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, Nagaoka MP 200 element.
  Auralic mini streamer met Analoque service Limburg voeding
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minimonitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

17997 profile views
 1. Ik kan mijn eerste luisterbezoek bij Cock nog wel herinneren: ik dook in elkaar omdat ik dacht dat er een vliegtuig tegen de flat vloog Maar los van dit “aspect” klonk het ook als de spreekwoordelijke klok. Maar voor de eerlijkheid bij Jerry klonk het bijvoorbeeld ook werkelijk fantastisch (kennen ze elkaar eigenlijk?). Het is dat ik er zo de pest in heb in het westen te rijden anders kwam ik vaker bij hem langs: in menselijk opzicht trouwens ook een prima vent. Ik moet zijn nano tubes nog een keer uitproberen!
 2. carl

  Spatial

  En daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in René. Overigens is de zaak nu aan het opwarmen op zolder
 3. carl

  Spatial

  Na 2 uur luisteren vraag ik me af of ik niet knettergek ben. Maar die mening waren jullie vast al toebedeeld
 4. carl

  Spatial

  Met @Mediator ben ik het op veel punten erg eens. Zelf denk ik dat juist de interactie tussen ruimte, LS en opstelling dominant is. De ruimte is daarbij toch voor veel mensen een vaste waarde. Zelf heb ik op dit gebied het nodige gedaan wat goed is uitgepakt. Allemaal puur op het oor. Die MA 300 lijken me veel te groot voor de ruimte. Ik vind MA LS sinds Mo Iqbal daar weg is gegaan een stuk minder. Dan zou ik eerder aan Proac denken. Mijn zolder is formeel 9 maal 6 René, maar een gedeelte van het “knieschot” is dicht gebouwd met kastjes en daar zit veel “papier” in. Het knieschot zit trouwens juist in het deel waar de LS naar toe stralen. Ik schat de kamer eerder op 60 kuub dan 70. Deels met je eens “thingman”. Volgens mij ben je wel eens bij Hans geweest. Wat ik bij hem vroeger erg slecht vond, was dat het geluidsbeeld zo laag lag. Dat heeft hij echter geheel goed gekregen. Ik heb dat trouwens in het begin ook gehad op zolder, maar nu staar het beeld op de juiste hoogte en achter de LS: het klinkt zeer goed. Misschien iets minder groot dan in mijn huiskamer, maar ja het leven is altijd een compromis. Er staat trouwens veel tegenover zoals veel beter laag. Audiomaat vertelde me indertijd dat het lage geluidsbeeld aan de vorm van de zolder lag. Rob Wilms verklaarde het meer uit de relatie tussen mid/hoog en laag. In ieder geval heb ik het weggekregen en als ik me kan verbeteren Ellie is naar Rotterdam oppassen. Vanavond lekker naar boven.
 5. carl

  Spatial

  Je nieuwe huis kost je wel even tijd Rene. Wanneer verhuizen jullie? Inmiddels een zeer lezenswaardige gebruikerservaring (zie onder reactie 12) https://www.analog-forum.de/wbboard/index.php?thread/159770-spatial-no-7/&postID=2340352#post2340710 Mijn zoon heeft bij Novus audio een Prima Luna versterker gekocht. Omdat hij midden in de stad woont wordt hij morgen hier door Bernd van Novus Audio afgeleverd. Dan laat ik hem de zolder zien en als hij er brood in ziet ga ik de no 7 in ieder geval bij hem beluisteren. Ik doe er verslag van Hear.
 6. carl

  Spatial

  Maar wat doen die LS nu concreet anders als gewone LS René ?Jij kent mijn ruimte. Denk je dat zo’n open baffle een serieuze verbetering kan zijn?
 7. carl

  Spatial

  Dat is tot nu toe ook altijd mijn weg geweest Bloom vandaar dat ik al 20 jaar dezelfde LS heb. Helaas heb ik nooit een REL thuis uit kunnen proberen en zonder dat koop ik absoluut niet. Niet om het geld, maar omdat ik het gedoe niet wil van verkopen via marktplaats. Heb ik de tijd niet voor Overigens is die Spatial no 7 niet zo groot hoor. Dan praat je over 110 hoog, 46 breed en 7 diep. Bovendien is het een tweeweg.
 8. carl

  Spatial

  Met dank voor deze zeer goede analyse Mediator. Mijn oude adviseur Rob Willems van de Hifi winkel is vlak voor zijn pensioen nog langs geweest en vond dat ik waarschijnlijk het beste van mijn LS kon afblijven. Ik wil ook niet een totaal ander geluid. Het nadeel van die MA is wel dat ik de idee heb, dat het nog wat verder kan. Ik heb bij Audiolife een paar jaar geleden Devore Gibbon X luidsprekers beluisterd https://devorefidelity.com/devore-fidelity-speakers/gibbon-series/devore-fidelity-gibbon-x-speakers/ en op alle onderdelen die ik belangrijk vind (ruimtelijkheid, natuurlijkheid) vond ik ze wel beter dan de MA. Nu zijn deze Devore LS niet alleen bloedjeduur, maar ik kan me niet voorstellen dat ze voor een ruimte van mijn omvang niet te groot zijn. En om iemand dan te vragen ze een week thuis neer te zetten? Als Rob Wilms ze had verkocht, had ik ze zeker thuis uitgeprobeerd. Zijn winkel was op een kwartier afstand en hij wist dat als ik iets goed vond het ook gewoon kocht. Ik ga in ieder geval de Spatial een keer beluisteren bij Novus audio en dan weet ik wel of het iets voor me is of niet. Wordt vervolgd.
 9. carl

  Spatial

  https://spatialeurope.de/wp-content/uploads/2021/02/Imagehifi_5-2020.pdf Die No 7 lijkt hier wel op dan wel met AMT voor het hoog.
 10. carl

  Spatial

  Medelid en nooit op de Audioclub beluistert Hans ? Novus Audio zal ze wel rechtstreeks uit Bayern halen. Ik heb zondag exemplaren van 4000 euro gehoord. Ik was er niet helemaal kapot van voor mezelf, maar het systeem leek toch wel heel veel potentie te hebben. Die no 7 schijnt hun meest verfijnde model te zijn en vandaar dat ik ze wel wil horen. Ik wil ze toch wel eens horen. Wat vind jij eigenlijk van open baffles?
 11. carl

  Spatial

  Buizen is voor mij voorwaarde Mediator dus LS moeten redelijk gevoelig zijn en een behoorlijk impedantie verloop hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk weinig alternatieven voor mijn luisterzolder weet voor mijn Monitor Audio 20 SE. Dat is namelijk nog een LS die gemaakt is onder het oude management. Mijn ruimte heeft pakweg 50 meter vloeroppervlakte en vanwege de schuine wanden relatief weinig inhoud pakweg 55 kuub.
 12. carl

  Spatial

  Spatial blijkt dus een Amerikaans merk te zijn wat in licentie in Duitsland wordt vervaardigd voor de Europese markt. In de US wordt het niet via de normale handel verkocht dus je vindt er ook geen reviews over in de “onafhankelijke” Amerikaanse bladen. Overigens zien de in Duitsland gebouwde LS er geweldig uit met fraai fineer in plaats van het Amerikaanse spuitwerk. De Duitsers beweren dat ze de LS ook verbeterd hebben. De nummer 7 lijkt een eigen ontwikkeling te zijn. Die wil ik zeker een keer beluisteren. Ik zal ook nog wel eens een verwijzing geven naar een review van een ander model.
 13. carl

  Spatial

  Ik ben nooit zo bezig geweest met open baffle, maar deze Spatials hebben wel een behoorlijk rendement en kennelijk ook een goed laag. Verder weinig tot niets over die no 7 te vinden.
 14. carl

  Spatial

  Vandaag met mijn zoon naar versterkers geluisterd. Zoals het er nu uitziet gaat hij voor een Prima Luna EVO 200 i. Het apparaat is redelijk hufterproef en dat lijkt me dus wel wat voor mijn zoon Maar ja als je dan toch even naar Kampen naar Novus audio gaat kijk je toch even naar andere zaken. Ik vond deze LS wel leuk en ik ga er zeker nog een keer naar luisteren: geschikt voor buizen en ook kleine ruimten. Iemand wel eens gehoord? https://www.novusaudio.nl/merken/spatial-europe/no-7
 15. carl

  Beste stylus cleaner

  Als je alcoholist bent, heb je in ieder geval geen last van zwaarlijvigheid. Verder heb ik nog een restje Last Cleaner. Ik zal het eens uitproberen.
×
×
 • Create New...