Jump to content
High-End Forum

carl

Members
 • Content Count

  12,604
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set zolder: Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby Z, Chrystal Piccolo, Pass Kloon, Kimber PBJ/ Thorens TD 320, TP 16 IV, Nagaoka MP 200, Whest 20.0, Kimber 4 TC/Meridian 506.20, Kimber PBJ/ Conrad Johnson Premier 17 LS (voor), Qued kabel, Conrad Johnson 11 a (eind)/Kimber 4 TC/ Monitor Audio 20 SE, > Set huiskamer: Thorens 160.1 (Hanze en Dr. Thorens gemodificeerd), TP 16.1, AT 95 E/ Auralic mini/Quad 34 (voor), Kimber Hero, Quad 303 of 306 (eind)/ Cabasse Galiotes.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Recent Profile Visitors

13,305 profile views
 1. Ik heb net een MF LP van Simon en Garfunkel binnen: Parsley, sage, Rosemary (mijn kleindochter) and thyme gekocht. Fantastische muziek die ik voor het eerst bij vrienden in London hoorde begin 70. Zij hadden Paul Simon, toen nog onbekend, in kroegjes gehoord. De plaat klinkt veel beter dan mijn oude tweede hands. Mis wel wat opvulling in sommige nummers. luister nu naar Ann Peebles “Straight from the Heart” ook een nieuwe aanwinst. Goede stem hoor en lekker directe soul. Goed klinkende plaat ook.
 2. Ik heb een blessure en een fysio behandelt je niet met verkoudheidsklachten René. En ik wil zeker niemand besmetten.
 3. Mijn Oracle is blank gelakt aluminium - fantastisch mooi.
 4. carl

  Airco

  De vraag is natuurlijk wat die na 10 jaar doet. In alle eerlijkheid zie ik me hier nog geen Airco plaatsen. Eigenlijk is de dakkapel de enige optie, maar daarop kan je in verband met service nauwelijks komen. Dan zal het wel een ventilator worden. Iemand ervaring met zo’n Tyson? Dan wordt de lucht nog gezuiverd. Is goed voor de platen.
 5. Ben hier lekker in een goed doorgetochte zolder naar “Bullit” aan het luisteren. Ik snotter nu ook wat minder en dat licht waarschijnlijk aan de negatieve Coronatest. Negatief betekent in deze context dan dat je niets hebt
 6. carl

  Airco

  Ik heb trouwens wel enige ervaring. Op de winkel van mijn broer waar de bovenwoning zit die ik net verbouwd heb, zitten twee stevige Daikins voor de winkel. Wel een stuk stiller als de airco’s in de buurt.
 7. carl

  Airco

  Over de plaatsing van het topic heb ik natuurlijk ook even gedacht. Uiteindelijk plaats je hem dan ergens en in verband met de luisterkamer maar hier. Aan de zuidkant heb ik Velux ramen met zonwering aan de buitenkant. Dat werkt op zich redelijk. Ook de gordijnen dicht aan de westkant beter dan niets. Folie onder het dak is verder niet betaalbaar. Dat het apparaat onderhoud vergt op een moeilijk benaderbare plek heb ik niet bij stilgestaan. Moet ik even goed over denken. PS Ik heb mijn bad geïsoleerd met Tonzon. Wat daar nu zo bijzonder aan is, is me ook niet duidelijk.
 8. carl

  Airco

  Gelukkig is de ruimte 60/70 kuub. Ik ga wel eens even goed jullie info lezen. Ik heb eigenlijk maar een plek waar ik die buiten unit een beetje onzichtbaar kwijt kan en dat is op een dakkapel. Marc heeft eigenlijk ook wel een stevig verhaal met zijn ventilator.
 9. carl

  Airco

  Een ventilator koelt niet, maar beweegt alleen de lucht Marc. Ik zou het lieft ook koelen met een compacte unit. Maar je hebt wel gelijk want morgen ga ik lekker luisteren.
 10. carl

  Airco

  Op zich woon ik best koel in een bos. Maar mijn luisterzolder wordt toch wel wat warm ondanks het feit, dat het dak nagenoeg nieuwbouwnorm is geïsoleerd en ik de gordijnen altijd dicht houd. Dus ik zit te denken aan iets van een airco voor een kamer van rond de 70 vierkante meter. Liefst compact, energievriendelijk en geruisloos. Heeft iemand ervaring?
 11. Uitvoerig met Onno gecommuniceerd. Volgens mij speelt Onno deze zaak heel goed, ik kan de rechter niet volgen.
 12. Ik heb meer dan 35 jaar bij de overheid gewerkt en mijn ervaringen zijn over het algemeen niet zo Onno. Die toeslagen affaire verbaast me wel want daar zijn ze wel helemaal doorgeslagen. Volgens mijn dochter die fiscalist is, gaan bij haar firma brieven e.d. alleen naar buiten als een hogere in rang het heeft bekeken. Bij de belasting mag je daarentegen al heel snel je eigen zaken zelfstandig doen en daardoor is de kwaliteit veel minder. In jouw zaak doe je het volgens mij niet slim voor de rechter. Ik zal je mailen hoe ik het zelf zou inzetten.
 13. Op dit moment ben ik wat druk bezig met een juridische procedure voor een vriend. Die wordt op zijn 73 totaal kapot gemaakt door de overheid. Een totaal gebrek aan empathie van de plaatselijke overheid. Het lijkt wel of hij een toeslag heeft gekregen. Dus het mooie weer en mijn nieuwe LP’s zijn niet aan mij besteed. Dus hebben we gisteravond maar naar You Tube filmpjes op TV: Matt Monro je weet wel van de titelsong “from Russia with love”. En dan kom je vanzelf bij Shirley Bassey wat een bom sexapeal was. Dat heeft ze van haar Engelse moeder die het ondermeer met Afrikaanse zeeman gedaan heeft. Zoals je ziet ook wat gegoogled.
 14. Over smaak valt niet te twisten Marco, over goede geluidskwaliteit maar een beetje. En een NL product is natuurlijk niets op tegen.
×
×
 • Create New...