Jump to content

carl

Members
 • Posts

  17292
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Micro Diamond phono kabel, Pass Kloon phono, Crystal Piccolo interlink.
  Thorens TD 321 op Bfly console, Jelco 750 d arm, Soundsmith Zephyr element, van de Hull 501 Phono kabel, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping luisterzolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien akoestisch geïsoleerd.

  Nessie Vinylcleaner platenwasser met L’Art Du Son wasmiddel
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, Nagaoka MP 200 element.
  Auralic mini streamer met Analoque service Limburg voeding
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minimonitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

27686 profile views
 1. Ziet er in ieder geval fraai uit. Dat zijn toch Klisch?
 2. Ze is wel jonger maar of ze meer hoort Toine? Vergeet ook niet dat wij allemaal geoefende luisteraars zijn. We kennen onze platen ook.
 3. Ik heb een remaster van Kevin Gray René. Heb je die van 300 euro gehoord? Eigenlijk zou ik wel zoiets wel willen proberen.
 4. Je hebt naar mijn mening deels gelijk Gydo. Ik heb veel herpersingen van oude jazz en dat klinkt vaak toch wel erg goed. Sterker nog ik heb de idee dat de kwaliteit van vinyl de laatste jaren verbetert. Ik heb trouwens ook veel oud vinyl dat nog zeer goed klinkt na intensief wassen. Ik heb wel de idee dat je bij een goed loopwerk de krassen minder hoort.
 5. Ik had net bijna mijn element kapot Hans. Tot nu toe is het pas een keer fout gegaan met een Denon 304. PS Mijn collectie is nagenoeg krasloos.
 6. Vanmiddag een goede vriendin op bezoek. Ik liet haar mijn hifi ruimte zien en draaide een LP. Ze vroeg me “ waarom ik eigenlijk platen draaide met al die krassen ? ”. Mijn antwoord “welke krassen ? ”.
 7. Helemaal gelijk Roots. Maar daarom moeten al die deelvlakken zeer goed zijn.
 8. Het beste is de vijand van het goede Toine. Ik vind het natuurlijk ook wel leuk om de markt goed te verkennen. En verder verwijs ik naar Gydo Kennelijk mis ik in veel situaties bij Magnepan dat 3D beeld. En om daaraan toe te voegen dat de Vereeniging in Nijmegen als een akoestisch goede ruimte wordt gezien. Kennelijk wel minder als vroeger trouwens.
 9. Sceptisch zijn betekent iets van achterdochtig/voorzichtig zijn en dat is iets anders dan afwijzend Gydo. Voor de rest zijn we het wel met elkaar eens denk ik.
 10. - Ik heb ze vaak op beurzen/in winkels gehoord Toine en daar vielen ze me erg tegen op dat gebied. En wat jij of Guido onder goede plaatsing verstaan weet ik natuurlijk niet. Daar kan je anders over denken en gelukkig maar. Zelf vergelijk ik met wat ik in huis heb en met systemen die ik goed ken waaronder Quad ESL. - Daar heb je wel een punt. Afgelopen weekend naar een concert geweest en de soliste klonk zeker diffuser als op een goede stereo installatie. We hadden trouwens hele goede plaatsen dus daaraan lag het niet. Een podium is natuurlijk wel anders dan een studio. Ik wil het geluid horen zoals het is opgenomen. PS Ik sta zeer sceptisch tegenover modificeren van een product wat goed is/zou moeten zijn.
 11. Ik heb de Quad ESL 63 ontelbare keren horen spelen en eigenlijk nooit laag gemist Wil. Ook niet bij enigszins normale pop.
 12. Je zou kunnen kijken of je eigen uitspraak klopt Toine. George zorgt dan alleen voor de knoppen.
×
×
 • Create New...