Jump to content

carl

Members
 • Posts

  15698
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Micro Diamond phono kabel, Pass Kloon phono, Crystal Piccolo interlink.
  Thorens TD 321 op Bfly console, Jelco 750 d arm, Soundsmith Zephyr element, van de Hull 501 Phono kabel, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping luisterzolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien akoestisch geïsoleerd.

  Nessie Vinylcleaner platenwasser met L’Art Du Son wasmiddel
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, Nagaoka MP 200 element.
  Auralic mini streamer met Analoque service Limburg voeding
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minimonitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

21573 profile views
 1. Ik had dan het geluk dat ik een goede zaak vlak in de buurt had en goed met de bedrijfsleider kon opschieten. Maar op zich is afstand voor mij geen probleem voor een demo. En dan maar hopen dat je die krijgt wat zeker niet gegarandeerd is gezien mijn ervaring. Wat ik zijn algemeenheid vind, is dat er een zekere relatie moet zijn tussen maakprijs en verkoopsprijs bij kwaliteitsprodukten en niet alleen bij hifi. Als er te veel mensen aan moeten verdienen wordt het product gewoon te duur voor het merendeel van de kopers. Iedere schakel in de keten verdubbelt de prijs. Verder is het klassieke verkoopmodel: producent, importeur en dealer voorbij. Herman van Dungen produceerde, importeerde en verkocht producten in eigen winkel: drie keer kassa. Zelf geloof ik wel in 1 pitters waar je op bestelling koopt.
 2. carl

  DAE

  Dubbel antwoord.
 3. carl

  DAE

  Maar wij nog niet Marco - het was verder maar een suggestie Dat verhaal over dynamieksprongen begrijpen we natuurlijk wel. Maar hoever wil je daarmee gaan als in veel situaties een paar wat voldoende is: een factor 10 meer, 100 of zelfs 1000?
 4. Vanmorgen een afspraak gemaakt met mijn elektricien. Mijn speciale audiogroep moet iets worden aangepast om in het souterrain schone stroom te hebben. Hetzelfde geldt voor de digitale kabel.
 5. carl

  DAE

  Nee Gydo, maar 150 watt is onnodig veel voor een Blumenhofer. Ik wil Marco wel eens uitdagen in een vergelijking tussen zijn Trafomatic en een van de Hull op een van zijn Blumenhofers. Ik denk dat je bij gelijk volume geen verschil zult horen wat toe te schrijven is aan tekort aan “power”.
 6. carl

  DAE

  Ik ga met name om te luisteren naar LS die in mijn souterrain kunnen passen op buizen. Daarnaast om veel bekenden te zien. Misschien op een bepaalde tijd bij Marco afspreken.
 7. Maar waarom moet je High End apparatuur op voorraad hebben George. Mijn spullen zijn indertijd bij koop besteld bij de fabrikant. Was er redelijk snel.
 8. Inmiddels heb ik drie diffusers (twee in de hoeken en een in het midden) besteld en daartussen twee absorbers. De afspraak is dat ik nog wat absorbtiemateriaal te leen krijg om de kamer op gehoor af te stemmen. Daarnaast wordt nog een meting gedaan als de kamer is ingericht. Persoonlijk denk ik dat een boekenkast van 2 bij 2 met boeken en LP’s nogal wat invloed heeft op het geluid. De levertijd is helaas wat aan de ruime kant.
 9. Op dit gebied mag je nog wel op cursus Seed Het is natuurlijk wel een markt, maar ik denk dat de netto rendementen bij verhuur wel meevallen.
 10. Ik denk dat het ook wel per merk verschilt George. Bij typische High End moet je als verkoper veel meer uren besteden om het product te verkopen en service te verlenen (ook op de lange termijn) dan bij de confectie merken. Daarnaast inderdaad hoe meer schakels hoe duurder het product. In die zin denk ik dat in veel situaties een importeur wel gemist kan worden zeker als ze geen eigen technische dienst hebben. Maar zoveel miljonairs ken ik ook weer niet in de audio wereld
 11. carl

  DAE

  Wie heeft de catalogus van de DAE inmiddels ontvangen en gelezen ? Waar willen we in ieder geval naar luisteren?
 12. Je hebt ondertussen wel alles uitgeprobeerd wat op de markt is Peter. We wachten op je top 10
 13. Zonde in ieder geval om die DQX niet aan te sluiten Roots.
 14. Welke Micro Seiki gebruikte je Roots en welke Thorens?
 15. carl

  High end streamer

  Toen ik de Auralic Mini vergeleek met het duurdere type had ik hetzelfde idee Seed. Ik denk dat ze daarom die Mini uit productie hebben gehaald. Niet goed voor de winstcijfers.
×
×
 • Create New...