Jump to content

carl

Members
 • Posts

  15330
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Micro Diamond phono kabel, Pass Kloon phono, Crystal Piccolo interlink.
  Thorens TD 321 op Bfly console, Jelco 750 d arm, Soundsmith Zephyr element, van de Hull 501 Phono kabel, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping luisterzolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien akoestisch geïsoleerd.

  Nessie Vinylcleaner platenwasser met L’Art Du Son wasmiddel
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, Nagaoka MP 200 element.
  Auralic mini streamer met Analoque service Limburg voeding
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minimonitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

19378 profile views
 1. Kennelijk wordt deze ruimer ingezet Peter.
 2. Dan maken we er gelijk een High -Endforum meeting van bij I Ear. Ik ben er nog nooit geweest.
 3. Wel een leuke test van mensen die ik serieus neem https://audio-creative.nl/recensie-2/ps-audio-stellar-powerplant-p3/
 4. Zover ik jou ken heb je het over de grootten Marco !
 5. Ik heb in Muenchen braces gebruikt. Daarmee loop ik ook een stuk rechter zelfs na ik de braces af doe. Dus bij wandeltochten ga ik ze maar gebruiken naast regelmatige oefening. Ik zit op een fysio clubje onder leiding van een fysiotherapeute. Vergelijkbare mening als jij. Bedankt in ieder geval!
 6. Dan hebben die Diapasons toch meer power nodig. Maar nogmaals het klonk prima.
 7. Ik heb net twee uur gewandeld met mijn Nordic Walking clubje. Op een of andere manier heb ik de idee dat stevige wandelingen me wel goed doen. Ik houd jullie op de hoogte.
 8. Net thuis en te moe om te slapen Die knieën daar heb ik de laatste paar jaar pas last van en ik maak me wel een beetje zorgen. Voor je het weet beweeg je te weinig en dat is ook niet gezond. In alle eerlijkheid ben ik ook te zwaar (Corona kilo’s). Dat drukt ook allemaal op die knieën. Op vakantie heb ik braces aangehad en dat werkte wel goed bij dat vele lopen. Nieuwe knieën zullen er in de toekomst wel van komen. Met oefeningen probeer ik dat te verschuiven. Ervaring met nieuwe knieën zijn per PB welkom.
 9. Dat beton kan je toch onder maar los van de vloer aanbrengen en dan volstaan met een rack daarop. Hoef je alleen maar een paar gaatjes te maken Roots
 10. Vandaar dat ik ze nog een keer wil horen Hans Maar het blijft natuurlijk een monitor. Voor mij heeft dat het voordeel dat ik ze nog in de benedenkamer kan zetten (ik heb veel last van mijn knie). Maar lees het artikel in de Absolute Sound ook.
 11. Ik heb die helaas niet gezien Kraus, maar ik ga het wel opzoeken! En natuurlijk heb ik niet alles besproken. Wat te denken van Cesare Luidsprekers wat een soort Kloon leken van a Capella en de grote Fynes. Je weet wel die Engelse bakbeesten die Tannoy nadoen. Ik vond het hoog wel beter trouwens in mijn herinnering dan.
 12. Maar om even verder te gaan. Ik ben eigenlijk niet zo geïnteresseerd in LS die niet passen in een beetje normale NL huiskamer van 40/50 vierkante meter. Daarbij heb ik er een paar grootten gehoord die volgens mij zelfs in het laag vervormden (of was het de kamer die vervormde?). Eigenlijk staan de meeste LS daar in Muenchen wel 10 dB of meer te hard om de buren te overstemmen. Dat zal wel een deel van het probleem zijn geweest. Wel geschikt voor de echte liefhebbers van zeer stevige LS waren nieuwe typen van Zellaton. Zo nieuw dat de prijs ervan nog niet bekend was. Bij het ene paar dachten ze aan 70 duizend per paar en bij de andere 40 duizend. Of het nu dollars of euro’s waren is me niet duidelijk geworden. Waar het geluid eigenlijk wel een beetje hetzelfde leek was bij Joseph Audio. De grote typen van hem klinken echt goed. Daar waren Roger en ik het de vorige High End al volledig over eens. Geheel onverwacht kwam ik wel een heel erg fraaie LS tegen in de kamer van Raidho. Een groot aantal typen stond daar ten toon waaronder een “kleine” tweeweg. Er stond een verkoper waaraan ik geïnteresseerd vroeg welke LS geschikt was voor mijn zolder en ik noemde daarbij de maten van mijn zolder. Het merkwaardige antwoord was, dat het eraan lag hoeveel geld ik ter beschikking had Gelukkig werden de LS omgezet en volgde een demo van de kleine Raidho TD 1.2. Dat was echt heel goed. In het hoog was bijvoorbeeld wel sprake van veel info, maar dan zonder enige scherpte. Hans van Liempd doe je er bijvoorbeeld geen plezier mee met zijn lage lusten. Maar ruimtelijk echt geweldig. Ik heb het in het hotel nog even opgezocht en vond een test in de Absolute Sound. Voor de liefhebber hier het schoolvoorbeeld van een goede test https://www.theabsolutesound.com/articles/raidho-td12-loudspeaker. Ook geschikt voor buizen. Ik ga er toch eens naar luisteren. Morgen nog even wat toeristische info zoals surfen in “ die Englische Garten” en wat cultuur. Maar een paar draaitafels wil ik dan ook nog wel noemen.
 13. Inderdaad Leo dit was een demo van Trilogy waar de Verity LS voor werden gebruikt. Ik kom erop terug, maar ik heb zo’n mooie LS gehoord. Die zou ik ook nog in mijn voorkamer kunnen plaatsen gezien het formaat. Wel wat aan de prijs.
 14. Laten we beginnen met goed nieuws. Er is kennelijk een alternatief voor de Krefeld analoge show. Als ik het goed begrepen heb zal die vanaf 2023 worden gehouden in Moers in het van de Valk hotel. In november 2022 wordt daar al iets van een beurs gehouden met lezingen en platenverkoop. Het verhaal gaat ook dat Rhapsody naar Brabant gaat verhuizen. Men wil zich daar richten op de extreme High End. Ik vermoed dat die villa wel serieus geld gaat opbrengen. De eerste dag van de beurs viel me iets tegen, maar de tweede dag was al een stuk beter. Veel leuke dingen gehoord. In deze post al een paar, morgen en overmorgen meer. Ik heb met name gekeken naar LS. Waar die op waren aangesloten waren, was in ieder geval zo duur dat dit het probleem niet moet vormen. Los daarvan moet de muziek ook een beetje meezitten. Marco demonstreerde Diapason met Reed en Trafomatic. Het waren die grote LS en volgens mij heten ze Dynamis. Er zit een bepaalde lichtheid in dat geluid en het klonk allemaal erg dynamisch. Een geluid wat iedereen Hear wel in huis wil hebben. De reactie van Roger zal ongetwijfeld zijn dat het aan de versterker ligt. Persoonlijk denk ik dat Marco nogal bezig is geweest om het geluid zo goed te krijgen. Want laat het duidelijk zijn een LS klinkt zo goed als die opgesteld is. Daarbij wil ik overigens het belang van de overige apparatuur niet teniet doen. Dat viel erg op bij Verity LS. De laatste High End show was ik verschillende types gaan beluisteren en ik vond ze allemaal niets. De Sarastro’s klonken met zeer stevig beprijsde Trilogy spullen in ieder geval heel erg aardig. De Franco Serblin Accordo Essence had ik laatst beluisterd bij Rhapsody. Ik was er toen niet van onder de indruk. Op het forum werd toen gesuggereerd dat deze LS wat meer power konden gebruiken en ik denk dat dit correct is. Met een paar monsterlijke Accuphase versterkers klonken ze in ieder geval een stuk beter. Ik had ze wel eens willen horen met andere muziek dan klassiek want het zou toch beter moeten klinken om echt een topluidspreker te zijn. Ik moet wel zeggen dat ik wat afgeleid werd door de wel erg knappe Italiaanse. Zo’n bescheiden vanzelfsprekende schoonheid die mannenharten op hol doet slaan. Ons Nederlandse Siltech was ook stevig aanwezig. Ze demonstreerde een prototype monitor met kennelijk een revolutionair actief filter. Ik ken via via een van de mensen die hem gebouwd heeft en daar hoor ik het fijne nog wel van. Hij had zich kapotgewerkt om hem tijdig klaar te krijgen. Klonk zeer veelbelovend. Morgen meer, maar ik wil toch wel even een andere schoonheid noemen die in de hal stond namelijk de DeLorean sportauto uit “back to the future”. In een woord fantastisch.
 15. carl

  Vinyl reinigen

  Alcohol werd voor het eerst gebruikt door de BBC. Het belangrijkste argument was inderdaad dat de platen dan snel droogden. Met de introductie van de Knosti is het grote publiek vloeistof met alcohol gaan gebruiken. Op het droogrek droogden de platen zonder alcohol gewoon te langzaam. Ik ben het helemaal met Seed eens, dat verschillende verontreinigingen verschillende schoonmaakmiddelen vereisen. Vandaar dat ik oude vervuilde platen altijd eerst was met alcohol en daarna met pure zeep. Enzymen ga ik zeker uitproberen wanneer ik weer eens een oude lading krijg. Maar zou dat ook niet met Biotex gaan? Tot slot was je volgens mij met water/vloeistof. De zeep is er alleen om het vuil “los” te krijgen. Dan werkt het ook effectief.
×
×
 • Create New...