Jump to content

carl

Members
 • Posts

  16387
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Micro Diamond phono kabel, Pass Kloon phono, Crystal Piccolo interlink.
  Thorens TD 321 op Bfly console, Jelco 750 d arm, Soundsmith Zephyr element, van de Hull 501 Phono kabel, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping luisterzolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien akoestisch geïsoleerd.

  Nessie Vinylcleaner platenwasser met L’Art Du Son wasmiddel
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, Nagaoka MP 200 element.
  Auralic mini streamer met Analoque service Limburg voeding
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minimonitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

25760 profile views
 1. Ik denk dat er een kleine barst in heeft gezeten die groter is geworden Onno. Ik stuur hem wel terug en we zien wel.
 2. Ik ga het uitproberen met isolatiemateriaal voor verwarmingsbuizen Onno. In de bodemplaat van mijn Nessie zit een scheur ***
 3. Wel effen helemaal goed lezen Roots.
 4. https://www.stereophile.com/content/super-economical-cable-lifter Maar afgezien van de grapjes Onno - functioneert zoiets nu? Overigens dacht ik meer aan isolatiepijp voor verwarmingsbuizen.
 5. Ik ben er dan in 83 geweest Roger met UB 40 als voorprogramma. Een paar jaar later nog in Nijmegen met Kim Wilde als voorprogramma. Stuk minder dan in 83 trouwens.
 6. Inderdaad Peter. Het interieur zal je ook wel aanspreken los van de audiospullen.
 7. Even de knuppel in het hoenderhok gooiend. Als jij graag naar historische opnamen luistert en geïnteresseerd bent in buizen waarom koop je dan geen Quad 34 (kost weinig geld) of een Quad Alterra op een van je buizeneindversterkers. De Quad voorversterkers met hun klankregeling en filters lijken met bij uitstek geschikt voor Historische opnamen.
 8. Geslaagde dag met als start en eindpunt Schiedam. Eerst gezellig naar Cock geweest. Ellie zou me bij hem afleveren, daarna gaan oefenen voor de Vierdaagse en zich dan weer bij Cock en mij voegen. Om te beginnen goed met Cock bijgepraat. Eigenlijk had ik de “draad” voor zijn interlinks nog nooit zo bekeken en dat ziet er toch wel heel mooi uit. Cock had helaas geen interlinks op voorraad om uit te lenen. Dus kan ik ze pas in juli uitproberen en dan is mijn ruimte waarschijnlijk wel op orde. Ik heb Cocks installatie nu een paar keer gehoord. Hij speelt altijd met een fantastisch (niet) klinkende bron of het nu CD of LP is. En beiden klinken fantastisch. Daarom heb ik toch de idee dat zijn LS inclusief Harmonizers de basis zijn voor dat fantastische geluid. Inmiddels was Ellie weer aangeschoven en speelde Cock Vera Lyn en Peggy Lee voor haar. Dat klonk toch wel heel erg goed: levensecht is waarschijnlijk de beste formulering. Daarna gingen Ellie en ik in Schiedam een hapje eten in een tentje waar live gespeeld werd. Dat klonk ook heel erg aardig. Nu net weer terug en inmiddels zijn we aan de Thee. Bedankt Cock voor de leuke en leerzame middag en welkom in Nijmegen in juli.
 9. Toch vraag ik me af of dat wisselen van componenten in de praktijk wel werkt Roger. Als een van de twee beter bevalt laat je die toch staan volgens mij. Ben werkelijk benieuwd. Bij Paul vond ik die Thiels in ieder geval geweldig.
 10. We zijn met het openbaar vervoer Roots. Ik ben lid van extension Rebellion geworden.
 11. Vanaf juli moeten we hier weer een keer in de twee weken oppassen Kraus. Maken we een afspraak.
 12. Zeg Kraus - je zit toch in Ierland want anders was ik even langsgekomen in Schiedam. We zitten hier in het huis van onze dochter tot dinsdag. Morgen bezoek ik Cock.
 13. carl

  München High End

  Nog even aanvullend. Bij een platenspeler gaat het toch in de eerste plaats om het geluid wat er uit komt. De wijze waarop Cock zijn platenspeler heeft ontwikkeld spreekt me dan bijvoorbeeld veel meer aan dan een platenspeler waar je de snelheid van de motor kan instellen met een app. Maar goed bij die hele dure spelers zullen ook leuke producten zitten.
 14. carl

  München High End

  Helemaal mee eens. Ik vond dat zij echt goed reageerde. Neemt niet weg dat ik Fremer wel kan waarderen hoewel hij de laatste jaren naar steeds extra fragantere ontwerpen zoekt. Persoonlijk val ik voor wat simpelere ontwerpen.
×
×
 • Create New...