Jump to content

carl

Members
 • Posts

  17943
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Luisterzolder:
  Oracle Delphi Mark V draaitafel met Pluto mat en DIY bodemplaat op SSC "voetjes", Graham 2.2 arm, Benz Ruby Z low element, Chrystal Micro Diamond phono kabel, Pass Kloon phono, Crystal Piccolo interlink.
  Thorens TD 321 op Bfly console, Jelco 750 d arm, Soundsmith Zephyr element, van de Hull 501 Phono kabel, Ampearl Phono pre , Grimm interlink
  Auralic Mini streamer met voeding van Analoque service Limburg, Grimm interlink
  Conrad Johnson Premier 17 LS voorversterker, Kimber PBJ, Conrad Johnson Premier 11 a eindversterker met gepaarde KT 120 buizen, Kimber 4 TC LS kabel,
  Monitor Audio 20 SE LS en Sonore Harmonizers.
  Geringe en gerichte demping luisterzolder met Akotherm en Twaron panelen. Zolder is bovendien akoestisch geïsoleerd.

  Nessie Vinylcleaner platenwasser met L’Art Du Son wasmiddel
 • Tweede set
  Woonkamer:
  Thorens TD 150 draaitafel met zware console, TP 13 a "kugel" arm met Cardas bekabeling, Nagaoka MP 200 element.
  Auralic mini streamer met Analoque service Limburg voeding
  Nakamichi 2 SE cassettedeck
  Sony CD speler
  Quad 34 voorversterker, Quad 303 of 304 eindversterker
  Cabasse Galliottes minimonitoren met Cabasse Bass Compensator.
  Kabels standaard.

Recent Profile Visitors

29473 profile views
 1. Nee de 220 Duclaasie. Het is het demo model van Roger. Ik heb hem puur voor de klankindruk van het merk. De 320 of de 350 zou wat meer voor mij zijn met mono en SF. Bovendien is het een LCR. Maar goed misschien komt dat nog wel een keer. Audiofiel blijf je voor het leven.
 2. Gisteren bij Roger geweest. Mijn “oude” Oracle Delphi heeft een snelheidsprobleem en ik hoop dat Roger dat oplost. Daarna gaat hij waarschijnlijk naar mijn zoon. Natuurlijk bijgepraat en geluisterd naar zijn grote Thiels. Klinkt erg goed, maar wel heel anders dan ESL. Toch wel erg interessant. Bij Roger kom je trouwens niet weg zonder iets mee te nemen. Vandaag ga ik een Phasemation Phono trap aansluiten. Niet dat ik echt plannen heb.
 3. carl

  Best CD transport

  Ik zit te wachten op de LS en DAC Pjotr. Eerst maar even die betalen. Ik ben me verder alleen maar aan het voorbereiden voor dat transport hoor. Kan nog even duren.
 4. carl

  Best CD transport

  Dat is inderdaad geen geld voor de Shanling Pjotr. De Onyx is besteld.
 5. carl

  Best CD transport

  Ik ga niet verder dan CD en streamer Jack.
 6. carl

  Best CD transport

  Naast mijn Oracle lijkt dit mijn ultieme CD natte droom https://www.hificine.com/transport-micromega-duo-cd-3-1/ https://micromega.com/en/
 7. carl

  Best CD transport

  Ik heb laatst trouwens erg interessante CD’s gekregen Jack. De Quad kan trouwens best nog even blijven staan.
 8. carl

  Best CD transport

  Een stuk of 200/300 op zolder Jack. Een selectie van 100 staat in de luisterkamer. Die Metrum Jade DAC klinkt werkelijk geweldig op de Quad 67. Dus een leuke tweede hands transport is misschien wel de meest verstandige optie. Ik denk dat ik maar eens ga kijken of ik ergens tegen aanloop. Morgen zie ik trouwens Roger. Zal hem ook eens vragen. Wadia klinkt ook wel goed Leo.
 9. carl

  Best CD transport

  Deze is ook wel erg fraai en met Philips pro https://www.jays-audio.com
 10. carl

  Best CD transport

  Die CEC is wel erg duur Pjotr. Ik ga de tweede handsen ook even bijhouden. Cayin is zeker optie. Het liefst zou ik een Micromega hebben: sexy loopwerken!
 11. carl

  Best CD transport

  Ik ga het opzoeken Pjotr - bedankt.
 12. Mijn vrouw wil graag weer een CD speler in de huiskamer. Een idee is de Quad 67 boven te plaatsen en zelf een transport voor bij de Metrum DAC te kopen. Wat zijn de suggesties. Mag nieuw en/of tweedehands zijn.
 13. Today and now van Coleman Hawkins. Toch wel een beetje te veel stereo. Ik zou hem wel op mono willen hebben.
 14. Ik heb net de Enquete van de DAE ingevuld. Mijn gevoel is dat op de DAE het produkt Audio/Hifi als zodanig veel te weinig op de markt wordt gezet. De Duitse Analoque Audio Association doet dat veel beter. Onlangs weer door bijvoorbeeld oude draaitafels naast nieuwe van hetzelfde merk te zetten. Maar ik kan me ook voorstellen dat verschillende LS typen met elkaar wordt vergeleken. Als je de interesse voor hifi aanwakkert komt de omzet vanzelf wel.
×
×
 • Create New...