Jump to content
High-End Forum

Sodejuu

Members
 • Content Count

  10,389
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/24/1964

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Recent Profile Visitors

7,735 profile views
 1. Sodejuu

  Wattenstaafjes

  Vroeger had je papieren. Die zijn weer terug in de handel. De meeste supermarkten hebben het plastic vervangen door opgerold papier. Dat heeft voordelen. Makkelijk afbreekbaar, stevig genoeg en krast niet. Houten kan ook, maar die zijn stug en als je niet uitkijkt, maak je er krassen mee.
 2. Sodejuu

  TD 321

  Eigen productie en distributie. Geen derden die er zich mee bemoeien en geld krijgen voor het dozenschuiven en geen retailers. Dus rechtstreeks van fabrikant naar klant. Dan kun je idd voor een kwart van de retailprijs verkopen. Eerlijk gezegd vind ik dat hele dozengeschuif door distributeurs maar idioot. Geld genereren waar eigenlijk niks te halen zou mogen zijn. Maar dit systeem is in dit land uitgevonden. Er zijn maar weinig distributeurs die echt meerwaarde leveren. Die mogen wat mij betreft ook gewoon doorgaan. Maar het gros is niks meer dan een tussenpersoon die een opdracht doorgeeft. Vaak hebben ze niet eens eigen voorraad en levert de fabrikant rechtstreeks aan de retailer, maar intussen krijgt de "telefonist(e)" wel betaald voor de deal.
 3. Sodejuu

  TD 321

  Is dat wel zo? Philips had er nl een handje van om de eerste serie goed en betrouwbaar te bouwen. De serie erna was de centenneuker voorbij gekomen om alle wat te dure onderdelen te vervangen door goedkopere, lees inferieure onderdelen. Dunner blik, goedkopere elco's, meer plastic etc.. En Flips was echt niet de enige. Wat je eerder ook zag was dat de prijs omhoog ging als de vraag steeg. Als de speler al verbeterd werd, dan ging de prijs ook onevenredig omhoog (Technics). Commercie is een ziekte waar toch menig bedrijf soms meer last van heeft gehad (door alle marktingmannetjes die het toch zo goed weten) dan profijt. Digitaal en analoog zijn gewoon twee aparte dingen. Ik vergelijk analoog met ouderwets craftmenship en digitaal met fabrieksmatige massaproductie.
 4. Een kennis van mij wil dit ook eens beleven. Sebastiaan van de Laar komt met mij mee.
 5. AKM is afgelopen november of december compleet afgebrand. Alle Topping D90 met AKM DAC die nu nog te koop zijn, zijn oude voorraad (en schaars). Topping is nu ook over moeten stappen naar Sabre. Er is dus wel een nieuwe Topping D90 te koop, maar dan heet ie D90SE en komt met Sabre DAC èn verplicht MQA. Er is geen versie meer zonder MQA. De prijs is ook gestegen. Was de ouwe D90 zonder MQA voor €699 te koop en met MQA voor €799, de nieuwe kost €899, mèt MQA dus. Ik heb intussen de D90SE ook binnen en die laat ik nu een tijdje inspelen. Daarna eens vergelijken tussen de D90 zonder MQA en de D90SE Wat ik wel al kan vertellen is dat de de Topping D90 (oud) erg strak klinkt, zonder muzikaliteit te verliezen. HIj laat zeer goed details horen en de contouren in de muziek zijn messcherp. De Denafrips Ares II klinkt minder detailrijk, maar daarvoor laat ie meer lucht horen. Klinkt minder afgebakend, maar het vloeit allemaal heel mooi in elkaar. "Homogeen" is hier het woord dat beter past. Als analoogliefhebbr geef ik de voorkeur aan de Denafrips, maar als ik met de hoofdtelefoon luister kies ik wel voor de Topping aan de hoofdtelefoonversterker. Ik heb ook de RME beluisterd. Prachtige DAC, maar niet voor mij. Veel te analytisch. Laat muzikaliteit liggen ten faveure van overmatig uitgeplozen detail. Je merkt dat deze voor de pro-wereld bedoeld is. Elke fout wordt blootgelegd en dat is erg vermoeiend om lang naar te luisteren. Je kunt het vergelijken met luistern naar sinussen of naar blokgolven (daar zijn ze weer). Ik geef de voorkeur aan sinussen. Wel mooi dat hij ook een zeer goede ADC aan boord heeft.
 6. Charles, het zou fijn zijn als je de aanmeldingen/deelnemers bijhoudt in de eerste posting. De initiatiefnemer doet dat normaal nl altijd
 7. Ja, hij was er gisteren. Hij zal ook wel verteld hebben dat ik iets minder positief was over zijn speler. Het was alweer de zoveelste van dat merk met een draadbreuk in de arm. DHet begint langzaan aan standaard te worden bij die dingen. Ik had 'm graag willen laten luisteren naar mijn set, maar hij had geen tijd. Dan houdt het voor mij ook op Maar als jullie willen komen luisteren, kan dat, op afspraak.
 8. Leuk . Het is je gegund, maar daar heb ik dus niks aan
 9. Tja, soms is het lastig die hebberigheid te onderdrukken. Ik kan helaas geen plaatje ontdekken biuj de posting van Duck, dus ik weet niet over welke platenspeler het gaat. Maar ik stond vroegen met mijn neus tgen de etalage gedruk te kijken naar een Denon DP59-L. Voor mij nog altijd een van de mooiste spelers ooit. Die heb ik op een gegeven moment toch aangeschaft (en later daarbij de rest van de Denon apparatuur uit die serie van dat jaar) @Vinyl_Fuchs, Ik heb ook een Transcriptor Transcriber (via Marco). Die gaat nooit meer weg en die vind ik leuker dan een Hydraulic Reference. Als je daar interesse in hebt, heb ik een Michell Reference Electronic met SME II arm voor je in de verkoop. Dat is de Hydraulic Reference met en electronische snelheidregeling (ziet er hetzelfde uit, heeft 2 regelaars extra)
 10. Ik vind het relaas dat Marcel hier neer heeft gezet leuk voor een discussie, maar het is wel heel erg eenzichtig benadert. Alsof ons gehoor alleen maar verantwoordelijk is voor het beluisteren van muziek. Huid, botten, geestelijke gesteldheid zijn ook waarnemende zintuigen. Het is idd waar dat met stijgende leeftijd het kunnen horen van hoge tonen afneemt. Het is ook waar dat niet iedereen hetzelfde hoort en ook dingen anders waarneemt. Ik mis bijvoorbeeld het gegeven dat als je nog tot 10kHz kunt horen, je eigenlijk maar 10% van de weergegeven geluiden mist en niet zoals velen denken 50%. Daarnaast is luisterervaring ook nog een heel belangrijk deel van de hoorsessie. Een groot deel van de muziekbeleving vindt in de psyche plaats en dat mag niet onderschat worden. Hoe meer luisterervaring je hebt, hoe meer je hersenen het "niet gehoorde" aanvullen. Dat is gewoon een feit. Bij luistertest met oudere "getrainde" luisteraars werd aangetoond dat zij dingen in de muziek waar konden nemen (omschreven) die ze fysiek niet meer konden horen (gemeten). Het loopt dus voor ons allemaal niet zo'n vaart. Vertrouw op jezelf en geniet van de muziek. Laat je echter geen dingen aanpraten, omdat iemand anders iets anders waarneemt. Hifi is een loos begrip, want iedereen doet toch aan myfi en ben daar blij en tevreden mee.Het gaat om je eigen geleving. Je hebt immers de set niet opgebouwd om (alleen) anderen te bekoren. De enige groep die weldegelijk gehoorproblemen hebben zijn de 30ers, 40-ers en 50-ers van de MP3 generatie en veelvuldige popconcert/discobezoekers. Zijn hebben waarschijnlijk hun gehoor te zwaar belast, waardoor er echte gehoorschade is ontstaan, ipv de natuurlijke afzwakking die er normaal gesproken is.
 11. Sodejuu

  Streaming

  Ik heb er niet veel verstand van, maar ik zou wel gaan voor een losse streamer en evenetueel een goeie DAC erachter. Wat ik van anderen hoor is de software moet wel goed zijn. Die is bij Sonos, Bluesound, Naim, en Cambridge allemaal prima. Iets met HEOS kan dan weer geen Qobuz aan. Let erop dat de bekende streamingsdiensten (Spotify, Deezer, Tidal, Qobuz) ondersteund worden en dat het ding Roon ready is.
 12. https://hifi.nl/artikel/30125/Dutch-Audio-Event-zaterdag-30-en-zondag-31-oktober.html Dutch Audio Event heet het nu wat eerder als X-Fi en daarvoor ans VAD door het leven ging. Koment najaar wordt DAE voord e eerste keer georganiseerd. VAD en X-Fi waren eerder altijd in het laatste weekend van September, DAE is een maand later. Ik vermoed door de kortere voorbereidingstijd ivm COVID-19.
×
×
 • Create New...