Jump to content

Sodejuu

Members
 • Posts

  10544
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Birthday 24-12-1964

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Recent Profile Visitors

9500 profile views
 1. Weggooien kan altijd. Zo'n ding wisselt normaal rond de €400 van eigenaar, mits werkend (gereviseerd is niet eens nodig). Er zijn liefhebbers voor. DAn loont het meestal om er iig (het minimale) aan te verbouwen zodat ie weer een aantal jaar mee kan.
 2. Al naar gelang de afwerking is dit voor ettelijke honderden euri in elkaar te zetten. Ik vind het mobo nog vrij prijzig met zo'n €160 aan kosten, maar verder valt het wel mee. Pentium proc een paar tientjes, wat geheugen en een SSD erbij , idem. Kast + aansluitmateriaal zijn dan ook nog een aardige kostenpost als je een mooie kast wil. En hoe je de voeding maakt. Je kunt een k.e.k computervoeding nemen om te beginnen voor €25 oid. De voeding die Hans gebruikt is custom made en lineair. Dat is een stuk duurder. Met wat ritsel- en probeerwerk is dit in elkaar te zetten voor een vanafprijs van ca €300 schat ik zo.
 3. Hoi Kraus, ik beweer niet dat je dat moet kunnen of willen kunnen. De meesten zijn al blij dat ze het instrument herkennen, laat staan merk en uitvoering. Ik durf wel te beweren dat een getraind oor verschillen kan waarnemen. En iemand met een getraind absoluut gehoor kan dat zelfs benoemen. Daarnaast heb ik het niet over 2 stadivari's maar over een Guarneri en een Stradivari. Beiden klinken verschillend (als je ze naast elkaar hoort). Een Stradivari heeft een typische klank, maar een Guarneri ook. Idem geldt voor de vleugels. Ik ben het met je eens v.w.b. "audiofielen" en "overschatting". Ik durf te beweren dat sommigen het al moeilijk hebben om een sopraansax, klarinet en hobo uit elkaar te houden.
 4. Is dat wel zo? Bij akoestische muziek ben je afhankelijk van de gebruikte microfoon. Een Shure klinkt echt wel anders dan een Neumann. Ik heb ooit een CD geleend waar een aantal keren hetzelfde opstond, maar telkens met een andere microfoon opgenomen. Die verschillen waren groot Dan, wat voor type microfoon is gebruikt? Als je genoeg elektronische muziek geluisterd hebt, kun je die net zo goed onderscheiden als bijvoorbeeld het verschil tussen een Gibson Les Paul en een Fender Stratocaster. Of als je dat wil, een Guarneri en Stradivari, Schimmel en Steinway. Het voordeel van elektronische muziek is dat het vaak rechtstreeks de opnameapparatuur in gaat, zonder microfoon. Dan is vergelijken eerlijker.
 5. Ik heb zo het idee dat A.J. pas stopt als hij het gras van onderen ziet groeien Is Glenn het gewroet in andermans bekken eindelijk beu? En één vrouw op de vloer werkt goed. Het wordt pas problematisch als er meerdere rondlopen.
 6. Hoi Wil, het was gezellig met jou aan tafel. Die Frog is prima en de Kuzma ook. Niks mis mee. Geniet van je analoge beauty. De Flux naaldreiniger werkt iets beter dan de 40 euro versie van Dynavox. Gedeeltelijk ook omdat de meegeleverde vloeistof beter is. De vloeistof die Dynavox meelevert is niet zo geweldig. Dan kun je beter de Nagaoka vloeistof erop doen. Naald reinigen is helaas een noodzaak. Dat kan prima met de juiste vloeistof en een kwastje/borsteltje. Het enige waar je op moet letten is dat je het niet te nat maakt en te vaak. Dan kan de vloeistof nl niet het element in trekken en de zaak "opvreten". Goeie vloeistof is er van Nagaoka, Audio Technica, Last en Simply Analog. De laatste is op zeepbasis (dus geen oplosmiddelen) en is ook nog eens erg goedkoop (nog geen tientje).
 7. Ik heb zelf dus die Hifiman Deva Pro met R2R DAC. Die kan via bluetooth (5.1) aan je smartphone, maar ook bedraad, zonder de DAC. Een open systeem valt wel over je oren, maar de "speaker" is niet dicht aan de buitenkant. Zo'n Hifiman is trowuens een magnetostaat. Je hoort 'm best aardig als je ernaast zit. Voordeel is wel ook dat omgevingsgeluid ook nog waargenomen wordt. Er zijn echter ook gesloten magnetostatische hoofdtelefoons, maar die zijn waarschijnlijk boven budget Noise canceling is gewoon ruk. Het werkt meestal niet goed. En als het wel werkt, klinkt de muziek weer nergens naar Ik heb een Meze 99 Classic. Prima ding voor de centen en sluit ook helemaal af. Hij klinkt echt goed, al zij het wat baslastig. Hij kan geen bluetooth aan. En vanwege het gesloten systeem kun je 'm minder lang op je hoofd verdragen dan een open systeem. De Hifiman Deva klinkt evenwichtiger, maar dus met minder bas. Hij zit erg comfortabel, al hebben sommigen moeite met de "inprik"-DAC, waardoor de linker schelp "langer" wordt. Het zwarte ding (DAC) kun je dus los halen en dan gewoon de meegeleverde kabel inprikken
 8. Hifiman Deva Pro. Die past in het budget, kan zowel bedraad als met Bluetooth DAC die erbij zit draadloos. Klinkt goed en zit goed. Het is wel een open systeem. Je bent dus niet van de wereld afgesloten.
 9. Sodejuu

  Leuke draaitafel

  Hans zegt duidelijk dat het ZIJN ervaring is. Zo hoeft niet iedereen het te ervaren. BTW, de Oracle Delphi is idd geen subchassis speler maar een geveerd loopwerk speler.
 10. Sodejuu

  Leuke draaitafel

  Het hoeft geen fabriekscombi te zijn, maar niet alles past bij elkaar en soms zijn fabriekscombi's helemaal niet zo geweldig. Een merk dat prima spelers maakt, hoeft natuurlijk geen kei te zijn is armen. En een kei in armen, kan slechte draaitafels maken. En je moet bedenken dat ELKE draaitafel of arm naast zijn sterke punten ook zwakke punten heeft. Maar sommige fabriekscombi's zijn gewoon goed of zelfs erg goed. En om daar achter te komen heb je tijd nodig om 't uit te zoeken, of iemand die je wegwijs maakt. Ik laat bewust de elementen even buiten beschouwing, want dat is weer een andfer verhaal
 11. Sodejuu

  Leuke draaitafel

  Soms begrijp ik niet hoe die kronkels in je hoofd werken . Hoe kom je nu bij Ron Jeremy? En idd, hij is geen broer en zelfs geen familie (ook niet van ver)
 12. Sodejuu

  Leuke draaitafel

  Je moet maar eens komen praten. Kan ik je gelijk vertellen bij welke spelers uit je lijst nogal wat haken en ogen zitten
 13. FF correctie. Cock heeft de eerste versie van de KEF LS50 gemod en niet de Meta uitvoering. I stand corrected. Ik kreeg net Cock aan de telefoon en zijn huidige is dus wel de LS50 Meta. En laatste is heftiger gemodificeerd dan de eerste versie. Het resultaat blijkt nog extremer te zijn.
 14. Een gebruikte maar in goede toestand verkerende
×
×
 • Create New...