Jump to content

Sodejuu

Members
 • Posts

  10428
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Birthday 24-12-1964

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Recent Profile Visitors

7879 profile views
 1. Sodejuu

  Pioneer 516 x

  Niet te bang. Het spul kan wat hebben. Riem-resten kun je weghalen met een afbreekmesje en staalwol. Daarna schoonmaken met een rubberreiniger indien nodig. Met een autowax kun je de "rubberafdruk" wel weg krijgen, maar nodig is het niet. Zet er wel de juiste nieuwe riem op, anders wordt de as van de motor te zwaar belast of hij slipt. Lager schoonmaken is simpel. Bodem eronder uit schroeven. Moer aan de bovenkant losdraaien, zodat het lager eruit komt. Dan kruiskopschroefje los draaien (hoeft er niet uit) en de spinder euit halen. Zaakje schoonmaken (let erop de eventuele kogel die erin kan zitten niet kwijt komt). een paar druppels nieuwe dunne olie erin, spindel terugplaatsen en kruiskopschroefje weer aandraaien, zodat de spindel er niet meer uit kan vallen. Geheel daarna weer terug in de speler bouwen.
 2. De QS olie is bruikbaar, maar eigenlijk nog iets te dik. Voor die Pioneer/CEC lagers heb ik EMT olie. Die is net iets dikker dan water.
 3. Ik wist niet dat Dr Phil ook alles van buizen af wist
 4. De eigenaar van die phonotrap ben ik en ik was er niet, tenzij Frank er ook een had meegenomen en deze afgegeven had aan Sebastiaan en Roy. Je hebt dus naast Frank gezeten. Het kan dus zijn dat de mijne in de krat is gebleven en dat er een ingespeelde mee heeft gedaan. De DvdB is een krap opgebouwd ding met SMD componenten en een volumeregelaar in de signaalweg. Daarnaast is alles in dat ding "volgens het boekje gedaan". Dat heet, standaard opbouw, geen selectie van onderdelen, gewoon 5% of 10% tolerantie in de onderdelen, standaard opamps (NE5532). Daar ben ik geen fan van. Ik heb 'm omdat het kan. Frank kan wel eens overtuigend overkomen, maar hij is niet alwetend.
 5. Carl, hoe kom je erbij dat Dirk van den Broek dezelfde persoon is dan Breem? Breem heet in het echt Jan Breemer en niet Dirk van den Broek. Dirk is de persoon achter Stichting O.M.T.E. en heeft niks met Jan Breem te maken. Beiden houden er wel ongeveer de zelfde "nuchtere" (lees kortzichtige) kijk op elektronica op na. BE PRESIZE en doe eerst eens de juiste research voordat je onzin schrijft!!!!! (hoe vaak moet je dit nog gezegd worden?) Er deden verschillende soorten trappen in het vergelijk mee. Helaas hebben ze de Parks Audio Puffin aan de kant gelaten, omdat ze niet wisten hoe deze werkt. Die stond echter goed ingesteld voor de test. De Puffin is een DSP based phonotrap met heeeeeel veeeel instelmogelijkheden. De Analogis Easy Phono is voor die €35 echt niet verkeerd. Zijn er betere? ja! Voor dat geld? weinig! Zo flexibel? nee! Want op de Easy Phono kun je naast RCA ook met DIN kabels terecht. Voor een beginner met een simpele draaiert en geen phono-ingang op de versterker is dit ding een uitkomst. De Ampearl was idd "fresh". Dat heet, 0 speeluren. Hij staat nu bij een clublid in te spelen. Eerste reactie. De Ifi Iphono 2 klinkt beter bij hem thuis. Ook de Puffin, DvdB en Easy Phono kwamen nieuw uit de doos. Daar zit nog wel iets verbetering in. Verder had de Yaqin MS23B ook mee kunnen doen. Dat is een buizentrapje van ca €200. Die lag ook in de krat. Ik vond het erg vervelend dat ik de avond heb moeten laten schieten. Dergelijke "shoot-outs" zijn eigenlijk de krenten in de pap, ook al loopt eea soms mank. Afgelopen zaterdag had ik al last van mijn rug. Gelukkig begint het nu beter te gaan.
 6. Antwoord van Jico: Hello Roger, Thanks for contacting us. We are sorry but don’t make that stylus. I apologize that we cannot meet your expectation… 2de prijs dus bij Jico. Het zal dus toch een retipper worden
 7. De Wiki is toch grotere dan 133cm en het is volgens mij een 3-weg hoorn. De 2 die je ziet, zitten in de derde hoorn gebouwd. Volgens een artikel op Hifi.nl zijn ze hxbxd 200x90x160cm. ik zal ook ff mijn duit in het zakje doen betreffende deze meeting. Het begon al goed toen we (Sebastiaan en ik) arriveerde. We waren er om 11:15 en we waren ongeveer de eersten. Draaitafel uitgeladen en opgesteld, bleek de naald + cantilever te zijn verdwenen van mijn speciale Technics element. Gezien Kappa zijn draaitafel al was afgevallen omdat hij die niet op tijd opgebouwd kreeg, moest deze ook het veld ruimen wegens gebrek aan daadkracht. Jammer, want ik had jullie graag getracteerd op de klanken van dit Technics kleinood. Een nieuwe naald is voor dit ding niet meer te krijgen, dus dat wordt retippen. Bedankt voor het medeleven. Het is idd sneu dat dit element het niet meer doet, maar er zijn ergere dingen. Aangezien mijn Thorens dus niet mee deed met het vergelijk, heb ik mijn heil in de koffiekamer gezocht tijdens de sessie. Ik heb later wel nog van de drie overgebleven spelers mogen genieten en ja, het was appels met peren vergelijken en allemaal hadden ze wel zo hun sterke punten. Aangezien ik niet op de ideale luisterpositie zat, kan ik alleen maar oordelen van wat ik heb kunnen waarnemen op mijn stekkie. Daar vond in de Micro Seiki met SPU toch het meest aansprekend. Die speelde het "rijkste" en meest homogeen. De Garrard vond ik ook goed, maar een beetje te fel in het middengebied. Ik kreeg daar net een iets te sterk "toeter"geluid van. De Thorens van Carl speelde op zich prima. Overal net wat minder oplossend, maar met wat meer "fundament". In vergelijking tot de anderen trekt die combinatie je niet uit de schoenen, maar het is geen straf om er naar te moeten luistern. Sterker nog, van allen was dit de minst vermoeiende. Verder was ik wel onder de indruk van de nieuwe BHC speakers die Marco neer had gezet (Altec klonen). Als ik deze naast de andere BHC modellen zet, hebben ze toch mijn voorkeur. Het laag is minder gepompt en rolt mooi als een warme deken over je heen. Erg aangenaam. Dat het midden iets teveel aanwezig was, kan liggen aan de korte inspeeltijd. Maar vergeet niet dat het van origine een PA ontwerp is, dus het zou eigenlijk harder in een grotere ruimte moeten spelen. Ik vond het ook erg prettig dat ik deze keer niet voor de "catering" hoefde te zorgen. Die was deze keer in goede handen bij Carl en Cock, waarvoor dank. En iedereen bedankt voor hun aanwezigheid en geduld. Ik vond het weer een geslaagde dag, ondanks de tegenslag. P.S.: Vandaag heb ik contact gehad met een naaldenleverancier, maar die kon me niet aan een naald voor mijn Technics helpen. Ik heb een vraag naar Jico in Japan gestuurd of zij mij een naald kunnen leveren of maken. Lukt dat niet, dan zal ik retippers moeten vragen of zij eraan willen beginnen. Het gaat goed komen.
 8. Het is heel eenvoudig weer een kwestie van graaiende stropdassen. Nu de platenverkoop stijgt, menen de grote platenlabels weer te kunnen graaien (gemiste inkomsten van vroeger "compenseren"). Het zijn immers de bekende labels die de prijzen verhoogd hebben. Die kleine labels hebben dat (nog?) niet gedaan. Dat ze daarmee WEER hun eigen ruiten ingooien, zullen die stropdassen dus echt nooit bergrijpen!
 9. Ik ben er ook niet om 10u. Ik probeer om om 9u in Budel te zijn om daar iemand op te pikken. Dan pas richting HvH en dat lukt niet in een uurtje. Het al voor ons dus eerder 10:45-11:00 worden, schat ik zo. Maar dat is ook niet erg. De draaitafel is snel neergezet en aangesloten
 10. Ik ken de arm en weet wat er in past. Daarnaast laat het budget weinig anders toe. Ik zou er zelf idd geen DL103 in zetten. Het kan, omdat er dat extra gewichtje op de armbuis zit, maar optimaal is anders. Zo'n V15 raad ik niemand aan. Net als de rest van die ouwe dingen (Stanton, Pickering, etc).
 11. Zo'n Goldring 1006 is idd prima, maar ik vind het een onding om te monteren. De vorm van de body laat het niet toe om fatsoenlijk bij de schroefjes en moertjes te kunnen. De Nagaoka MP150 is m.i. beter dan de Goldring 1006 en meer te vergelijken met een 1012 (zelfde ding, betere naald) en dan zit je ook aan dezelfde prijs. MP110 en 1006 liggen dichter bij elkaar. Dan kies ik voor de Nagaoka, want die is goedkoper en beter te monteren. Maar zoals gezegd, het is op dit moment onbekend wanneer de Nagaoka elementen weer geleverd gaan worden. (Bevestiging van de importeur gisteren ontvangen. Ik heb er nog 3 in backorder staan sinds april) Denon DL103 is ook prima. Zeker als je van een klassiek geluid houdt. Maar je moet wel een MC phonotrap hebben (of een SUT gebruiken), anders schiet het niet op. Echter de officiele verkoopprijs van een DL103 is €299 en dat is weer boven budget. Ik blijf erbij dat het meest muzikale en beste element onder de €250 toch de AT-VM95ML is, ook al klinkt ie wat frisser dan de anderen.
 12. De MP200 is ver buiten budget (2x zo duur). En je kunt een ouwe AT95 (met HE naald) niet vergelijken met een Nagaoka MP200. Dat loopt scheef. Bovendien klinkt de AT-VM95 serie beter dan de AT-95. Dus Carl geen appels met peren vergelijken.
 13. Hoi Erik, No brainer. Audio Technica AT-VM95ML. De goedkoopste met een Micro Line naald en die wil je dus. Naaldvorm maakt meer uit dan element. Wil je toch per se Shibata, kan dat ook, want hij is ook als Shibata te koop. (AT-VM95SH). Maar eerlijk gezegd geef ik de voorkeur aan ML. Alle AT elementen klinken fris, open. Wil je het iets zoeter qua klank, dan een Goldring M2100. Als je het wat donkerder wil hebben, dan kan een Grado Prestige Gold prima. Wil je (betrekkelijk) neutraal, dan Nagaoka MP110, maar er zijn leverproblemen bij Nagaoka. Allen zitten ruim binnen budget. Afrader: Ortofon 2M Blue. Alle bovengenoemde klinken beter en gaan minder snel kapot. Wil je per se op budget, dan is er ook de AT540ML. Of iets zoeter en met wat meer laag, de oude bekende Denon DL110.
×
×
 • Create New...