Jump to content
High-End Forum

Sodejuu

Members
 • Content Count

  10,149
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/24/1964

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Recent Profile Visitors

6,584 profile views
 1. De Kenwood L-A1 heeft een ouderwetse volumeregeling, dus gewoon met een stereo-potmeter. De waarde is wel maf (1K). Een gemotoroseerde 1K stereopotmeter weet ik helaas niet uit te halen. Vervangen is idd het beste. Als dat niet mogelijk is, dan is het mechanisch schoonmaken de tweede optie. Als derde optie zijn er de bekende spuitbussen. Als je weet hoe je die moet gebruiken, dan is het daar ook prima mee mogelijk. Ik heb zeer goede resultaten behaald met PRF 7-78 in combinatie met IPA. Juist gebruikt kun je weer jaren probleemloos spelen.
 2. Op zich is er niets mis met de Goldnote Mediterrano. Het is echt een prima speler. De motoren zijn nu prima. Die waren vroeger echt niet geweldig. Waar ik wel problemen mee heb zijn de Goldnote armen. Liften werken zelden en antiskating is alleen erg grof in te stellen. Daarnaast als je een "plat" element hebt, moet je met spacers werken, want de arm kan niet ver genoeg omlaag. Bedenk dat het Italiaans is. Het is net als met een Alfa Romeo of Maserati. Er gaat wel eens ergens een waarschuwingslampje branden, maar je komt altijd thuis. Een Dr Feickert is wat dat betreft een probleemloze speler. Alleen komt die zonder arm. Je zult zelf voor een arm moeten zorgen en nu Jelco de deuren heeft gesloten zijn goede betaalbare armen zeldzaam aan het worden. Er is nog een kleine voorraad Jelco armen, maar die droogt ook op.
 3. http://www.kontakaudio.com/kontak-audio-cleaning-fluid.html
 4. Ik ben geen liefhebber van Indian Pale Ale. Maar ik schud het ook niet over mijn apparatuur.
 5. Je hebt er maar heel weinig van nodig
 6. Deoxit D100L + Deoxit Gold G5L. Ik ken geen betere. Eerst schoonmaken met D100L en dan nabehandelen met G5L. 't Is niet goedkoop, maar als je van elk de 25ml flesjes neemt, heb je een nagenoeg levenslange voorraad. Kontak60 van Kontak Chemie is een electrocleaner met smeermiddel. Ik loop er altijd met een boog omheen, want het spul is agressief en kan contacten slopen. I.p.v Kontak60 gebruik ik PRF 7-78 en spoel na met IPA.
 7. Sodejuu

  AT 95 e

  Je vraagt weer naar de bekende weg Charles. Je hebt een AT95 met een HE naald en ja, die heb je zelf ook al ervaren en bewierookt. Waarom dat dit topic?
 8. Die advertentie vertrouw ik niet. It's too good to be true. Normaal gaat zo'n amp voor minimaal €4000 (en dan heb je 'm goedkoop). Bovendien is de verkoper net één dag actief op MP. Het is een super mooie en uitermatig krachtige versterker met een mooi geluid. Dat voor iets meer dan €1100 kan niet of er is iets niet aan de haak. Kapot of van de vrachwaguh gevalluh.
 9. Nee, de draden kunnen los gaan van de drager en dan gaan ze "rammelen". Dan wordt het tijd ze te reviseren. De MG12 die ik gehad heb hadden dat nu ook, maar zijn ook alweer gerepareerd.
 10. Die "krengen" zijn rete-stabiel. 6Ω is echt geen probleem. BTW, de Maggies zijn 6Ω nominaal. Waarschijnlijk gaan ze bij een bepaalde frequentie lager, maar ook dat is geen probleem voor die dingen. De penningmeester van onze audioclub heeft er jaren me gespeeld tot grote vreugde. Hij heeft 'm verkocth, omdat hij meer hoofdtelefoon luistert en voor "het gewonen luisteren" heeft gedowngrade naar een vintage Yamaha set uit de 90's (wegens visueel aspect en jeugdsentiment) Hier een review, toevallig op maggies getest, met de Vidar in stereo: An affordable audiophile amplifier wows the Audiophiliac Steve Guttenberg, CNET Audiophiliac "Vidar was a perfect match with the Magnepan .7 flat panel speakers, so that's what I used for my first round of auditions. Bingo, the best of the .7s sound -- transparency, big as outdoors soundstage, gorgeous midrange -- they were all there, and I noted the treble was better than I've heard in a while. The KEF LS50 speakers also loved the Vidar, and bass output of this little speaker really surprised me. With Kid Koala's sampled and synthesized "12 Bar Blues" CD, the LS50s low-end slam belied their size. Pair the Vidar with Schiit's smaller tube preamp, the $349 Saga, and that pair together runs just over $1,000. Add a set of $500 ELAC Uni-Fi UB5 monitor speakers, and that would be a hell of a system!"
 11. Wat ik vreemd vind is dat Jack nog niet met een Schiit is aangekomen. De Schiit Vidar kost €699, levert 100W in 8Ω en 200W in 4Ω. De Vidar is een stereo eindbak. Maar als je deze gebalanceerd aanstuurd, wordt het een monobak die 400W aan 8Ω eruit kan gooien. Je hebt er dan 2 nodig en zit je nog altijd ruim binnen budget. En die dingen klinken ook nog eens fantastisch. https://www.schiit.com/products/vidar
 12. Heb je het artikel gelezen? Niet alleen het technisch personeel is op leeftijd, maar ook de apparatuur/machines hebben hun beste tijd gehad. Dan kun je eigenlijk alleen nog maar de bestaande voorraad en de naam overnemen.
 13. What Hifi komt met hetzelfde nieuws: https://www.whathifi.com/news/jelco-closes-down-due-to-covid-19-and-outdated-machinery
 14. Nieuwe DAC. De ouwe was nog wel goed, maar ik had zin om deze eens uit te proberen.
 15. zo ver ik weet iets van de 70's, maar wel het eerste deel.
×
×
 • Create New...