Jump to content

Sodejuu

Members
 • Posts

  10494
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Birthday 24-12-1964

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Recent Profile Visitors

8243 profile views
 1. Als je een smartphone of je tablet bij je hebt, er is een High End app voor crApple en Android waarin alles staat: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.itrium.highend&gl=NL https://apps.apple.com/de/app/high-end/id865027440 Als je toch in München bent, er is gelijktijdig een Audiobeurs in het Marriott hotel (Hifi Deluxe). Normaal is de entree gratis en die kan ook 's avonds bezocht worden. Het Marriott hotel (Berliner Strasse) ligt op 6 minuten met de taxi vanaf het MOC https://www.hifideluxe.de/hifideluxeE.htm
 2. Auralic is prima, maar kan alleen door crApple pongelen bestuurd worden. Auralic doet niet aan Android Die Wel Sig is een "Audioquatch" (zo noem ik de fakes)
 3. Zie de link van Roots (boven jouw originele post). Bestel dan ook gelijk een klein flesje Loctite 270 mee. Dat goedje op de set-screw doen en dan vastdraaien op de poelie en die poelie gaat niet meer los. Als je 'm later toch weer los wil hebben, kan dat, maar vanzelf gaat die niet meer los
 4. Onkyo is failliet: https://www.lbtechreviews.com/news/hi-fi/onkyo-has-gone-bankrupt
 5. Die draad is om de armbuis te aarden. Het blanke deel moet contact maken met het geleidende deel van de armbuis (meestal binnenin). Vaak zit die draad gewoon geklemd tussen headshell en armbuis.
 6. Kijk eens in welk jaar het gepubliceerd werd. 1929! Toen werde platen nog met spijkers afgetast met een naalddruk van heb ik jou daar. Een naald per kant, dan was is op en die krengen draaiden ook nog eens een stuk sneller. Dat loopt de temperatuur vanzelf op naar een graad of 1000.
 7. Mijn Technics EPC-100CMk4 vroeg om een naalddruk van 1.25g. Een ouwe Shure M91 zou mogelijk nog op 0.75g goed kunnen tracken. Idd elementjes voor ultra lichte armen. Die tijd is voorbij. Er zijn geen fabrikanten meer die een arm met een effectieve massa lager dan 6g opde markt brengen (de Crossleys en Ion's natuurlijk even buiten beschouwing gelaten) Wat ik gemerkt heb is dat (Tube)Jack het high end heeft laten varen en zich nu vooral bezig houdt met "hoe hoog kan ik met "instapspul" komen". Daar is niks mis mee. Jack heeft helaas een mindere ervaring gehad met een toch redelijk prijzig Lyra Delos element, waar -op die plek- een Denon DL103 het beduidend beter deed en maar een kwart kost van de Delos. Dat heeft alles met matching te maken en dat gaat vaak fout in het hogere segment. Hoeveel mensen willen een Ferrari of een Lambo rijden, en als ze 'm hebben blijkt dat ie voor algemeen gebruik niet bepaald handig is. Ga met dat instapspul geen vergelijkingen met een hoger segment mee doen want dat raakt kant noch wal. Om weer in autotermen te spreken: Je kunt prima plezier hebben in een Suzuki Alto en een Kia Picanto, maar als je toch wat meer wil, zijn er andere auto's te koop, die helaas een hoger prijskaartje eraan hebben hangen. Het moet bovendien bij elkaar passen. Je gaat toch ook geen Ferrari motor in een Eend (2CV) zetten. Dat gaat echt verkeerd.
 8. Sorry George, maar hier klopt niet veel van. De meeste top MC elementen vragen een naalddruk van 1.8-2g. Hoe beter het element, hoe minder je van de ideale waarde die gegeven wordt af mag wijken. Voorbeeld: Benz Wood L2 (oud) was ideaal op 2g, maar je had een marge van 1.8-2.2. Een nieuwe Benz Wood L vraagt een lagere, nl 1.75g (marge 1.6-1.9). Een Phasemation PP200 zit op 1.85g (1.7-2g). Een DJ element is iets anders. De veelgebruikte Shure M44-7 zet oje standaard op 7g, maar die mag tot 9g hebben. Elementen kun net zo goed in klassen indelen als bijvoorbeeld auto's. Met een Maybach ga je niet snel door de Sahara of een moeras rijden. Daar heb je een Jeep oid voor.
 9. Ik heb dus zo'n Hifiman Deva Pro met Himalaya R2R DAC erbij. Dat werkt fantastisch via bluetooth. Ik gebruik de smartphone dan als DAP. Ik kan zo zonder problemen naar streamingsdiensten luisteren en naar de muziek die ik op de phone heb. Kwaliteit is verbluffend goed. WIl je beter, kan de koptelefoon ook bedraad aangesloten worden Chord Moyo klinkt ook heel erg goed, maar dan heb je nog je phone nodig als bron. Of je motet de Poly erbij nemen, maar die heeft geen display en kun je niet zien wat je afspeelt. Die oplossing is ook best duur en echt lekker portable is dat niet
 10. Sodejuu

  Phono-pre

  +1 (over de 2M Black zal ik maar niet beginnen)
 11. Gydo, jij moet het toch beter weten dat geen enkele set/apparaat/accessoire iets toevoegt. Echter als het niet klinkt zoals het moet, laat die set dingen weg. Een versterker die vet klinkt, laat hoog weg. Een kabel die dun klinkt, laat laag weg. Ergo is elk apparaat een filter. De kunst is het dat filter zo gering mogelijk te maken. Het is wel zo dat muziek luisteren via "conserve" altijd een compromis zal blijven. Mooi voorbeeld was tijdens een van je shows in Malle, waar een klassieke 5 snarige cello (ben de naam ff kwijt) live werd gespeeld, waarvon je een eigen opname ter plekke had gemaakt, die daarna teruggeluisterd kon worden via een audioset. Het verschil was er echt wel, al klonken beide mooi.
 12. Carl is nogal lui aangelegd als het om die dingen gaat. Hij is verre van exact. Anders gezegd, namen en technische dingen omschrijft hij op zijn manier altijd incompleet en/of verkeerd. Dat komt omdat hij in zijn werk altijd een "corrector" achter de hand had. Ik foeter ook vaak op Carl als hij weer onzin uitkraamt (verkeerde uitleg, stuk eigenwijsheid, etc), of maar weer eens half werk aflevert (incorrecte conclusies). Carl is nogal chaotisch in zijn brein. Gesprekken zijn soms moeilijk te volgen want hij gooit ook topics door elkaar. Zo ben je over het ene aan het praten ineens heeft hij het over heel iets anders, omdat dat het ineens tebinnen schiet, terwijl jij nog met het vorige bezig bent. Om daarna weer doodleuk op het eerste topic terug te komen alsof er niks is geweest. Het is heel moeilijk dergelijke eigenschappen af te leren. Gaat denk ik ook niet meer lukken (zonder externe hulp). Ik vraag hem vaker om exact te zijn. Niet gelijk alles te posten, schrijven, maar het na te lezen en als je het niet zeker weet, op te zoeken. Maar dat lukt zelden. Dus krijg je vervolgens weer een "rebus" in de mailbox. Dat is soms erg vermoeiend, zeker als je een zware werkdag achter de rug hebt. Zoals ook het topic over de Spatial luidsprekers (die hij altijd "spessjel" noemt ipv "spésial"). Zijn huidige speakers zijn bijzonder goed en hij wil iets dat die speakers goed kunnen, mits ze de juiste aansturing hebben. En in die aansturing gaat het mis. Wat hij wil (omschrijft als wenselijke weergave) is iets dat typisch is bij een SE buizenbak. Nu speelt Carl wel met buizen - een mooie Conrad Johnson voor-eind combi -, maar dat ding is Push Pull. Dan heb je tegenkoppeling en krijg je nooit dat losse dat je met SE wel hebt. Dus ik zeg al de hele tijd, dat hij eerst eens een SE 300B, 811 of 845 moet uitproberen, voordat hij naar andere speakers gaat. Immers zijn versterkerset is hier de "boosdoener". En hij kan nog een hele berg winnen met fatsoenlijk kabelwerk. Dat blijkt hij na ruim 8 jaar zeuren van mijn kant nu langzaam ook door te hebben. Maar voordat dat kwartje eindelijk doorvalt, zal er nog heel wat water de Maas afgestroomd zijn.
 13. Weet ik Guido,. Het was gewoon als grappige opmerking bedoeld
 14. Weet je wat het vervelende is? Je wordt tegenwoordig gedwongen om je geld uit te geven aan kostenbesparende maatregelen, want anders droogt je "fonds" nog sneller op. Wat nog erger is, is het feit dat je na die kostenbesparende maatregelen getroffen te hebben, er meestal weer een nieuwe "geldverslindende draak" staat te wachten. Er zijn genoeg goede draaitafels te koop op de tweede hands markt en ook goede armen hoven geen duizenden euro's te kosten. Pas als het oog mee gaat doen, dan kan de prijs wel eens hoger dan gewenst uitvallen. Maar idd, geduld is een schone zaak. Ik heb mijn set ook niet van vandaag op morgen bij elkaar weten te regelen. Het is het resultaat van ruim 30 jaar kopen/verkopen en af en toe een mazzeltje hebben. BTW, ik heb nog een mooie Mimetism 45.2 eindtrap in de etalage staan. Dat heeft dan wel weinig met platenspelers te maken, maar hij is wel volledig analoog.
 15. En dan komt die taxateur van het SBS6 programma "Wat Ben Je Waard" en die kent helemaal niks van audioapparatuur. Bij die gast ie het als het ouder dan 5 jaar is, nog maar een tientje waard. Oldtimer auto (met taxatierapport van €28000 dat ie gemist had) schatte hij op €1500. Als het voor de verzekering is kun je beter zelf het huiswerk doen en op internet vergelijkbaar spul zoeken met prijzen erbij (Hifishark bijvoorbeeld). Toen ik schade had aan mijn speakers end at gerepareerd wilde hebben, werd gevraagd om een offerte. Die kreeg ik (reparatiekosten 1500-2000). Toen ging de telefoon. Iemand van de Dekra, of ik niet beter nieuwe speakers kon kopen, want dit was wel veel. Ik heb hun toen een paar tweede hands advertenties kunnen laten zien waar deze speaker (die niet meer gemaakt worden) doorleuk voor meer dan het dubbele van het reparatiebedrag van de hand gingen. Toen bleek reparatie geen probleem meer. Ik heb voor mijn audioapparatuur een aparte inboedelverzekering, dan is het nog betaalbaar. Bedenk dat verzekeringsmaatschappijen op winst uit zijn en degene die voor ed polis komt, heeft meestal geen kaas van de materie gegeten. Als het totaalbedrag van hard- en software boven de €45000 wordt geschat, zul je een alarminstallatie moeten laten aanleggen door een erkend bedrijf (dus geen Woonveilig setje). Als je echter alles verzekerd wil hebben, dan is een elektronicaverzekering de enige optie en die is is zo ver ik weet alleen beschikbaar voor ZZP en MKB en duur. Hou rekening met €150 per jaar per €10000 verzekerd bedrag. Heb je dus voor €45000 staan, ben je per jaar €675 kwijt aan premie. Zo ver ik weet zijn er voor particulieren maar 1 of 2 maatschapijen die zo'n verzekering aanbieden. Ik weet helaas niet meer welke
×
×
 • Create New...