Jump to content
High-End Forum

Sodejuu

Members
 • Content Count

  10,142
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/24/1964

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Recent Profile Visitors

6,553 profile views
 1. Die advertentie vertrouw ik niet. It's too good to be true. Normaal gaat zo'n amp voor minimaal €4000 (en dan heb je 'm goedkoop). Bovendien is de verkoper net één dag actief op MP. Het is een super mooie en uitermatig krachtige versterker met een mooi geluid. Dat voor iets meer dan €1100 kan niet of er is iets niet aan de haak. Kapot of van de vrachwaguh gevalluh.
 2. Nee, de draden kunnen los gaan van de drager en dan gaan ze "rammelen". Dan wordt het tijd ze te reviseren. De MG12 die ik gehad heb hadden dat nu ook, maar zijn ook alweer gerepareerd.
 3. Die "krengen" zijn rete-stabiel. 6Ω is echt geen probleem. BTW, de Maggies zijn 6Ω nominaal. Waarschijnlijk gaan ze bij een bepaalde frequentie lager, maar ook dat is geen probleem voor die dingen. De penningmeester van onze audioclub heeft er jaren me gespeeld tot grote vreugde. Hij heeft 'm verkocth, omdat hij meer hoofdtelefoon luistert en voor "het gewonen luisteren" heeft gedowngrade naar een vintage Yamaha set uit de 90's (wegens visueel aspect en jeugdsentiment) Hier een review, toevallig op maggies getest, met de Vidar in stereo: An affordable audiophile amplifier wows the Audiophiliac Steve Guttenberg, CNET Audiophiliac "Vidar was a perfect match with the Magnepan .7 flat panel speakers, so that's what I used for my first round of auditions. Bingo, the best of the .7s sound -- transparency, big as outdoors soundstage, gorgeous midrange -- they were all there, and I noted the treble was better than I've heard in a while. The KEF LS50 speakers also loved the Vidar, and bass output of this little speaker really surprised me. With Kid Koala's sampled and synthesized "12 Bar Blues" CD, the LS50s low-end slam belied their size. Pair the Vidar with Schiit's smaller tube preamp, the $349 Saga, and that pair together runs just over $1,000. Add a set of $500 ELAC Uni-Fi UB5 monitor speakers, and that would be a hell of a system!"
 4. Wat ik vreemd vind is dat Jack nog niet met een Schiit is aangekomen. De Schiit Vidar kost €699, levert 100W in 8Ω en 200W in 4Ω. De Vidar is een stereo eindbak. Maar als je deze gebalanceerd aanstuurd, wordt het een monobak die 400W aan 8Ω eruit kan gooien. Je hebt er dan 2 nodig en zit je nog altijd ruim binnen budget. En die dingen klinken ook nog eens fantastisch. https://www.schiit.com/products/vidar
 5. Heb je het artikel gelezen? Niet alleen het technisch personeel is op leeftijd, maar ook de apparatuur/machines hebben hun beste tijd gehad. Dan kun je eigenlijk alleen nog maar de bestaande voorraad en de naam overnemen.
 6. What Hifi komt met hetzelfde nieuws: https://www.whathifi.com/news/jelco-closes-down-due-to-covid-19-and-outdated-machinery
 7. Nieuwe DAC. De ouwe was nog wel goed, maar ik had zin om deze eens uit te proberen.
 8. zo ver ik weet iets van de 70's, maar wel het eerste deel.
 9. Vandaag iets minder audiofiel bezig geweest. Twee Flips "pick-ups" gefix. Een 22GF210 en een 22AF180
 10. Nog even een kort nawoord. Dhr Wiel H. kan heel slecht tegen het ophemelen van iets. Superlatieven zeggen hem niet veel. Daar wordt hij wars van. Dat geeft 'm echter nog niet het recht om op alles te schieten wat ook maar een micrometer boven het maaiveld uitkomt. Als ie dat wil kan hij beter greenkeeper op een golfresort worden, waar hij het gras met de nagelknipper op maat knippen kan.
 11. Nogmaals, ik heb niks tegen Wiel als persoon, maar ik kan het slecht hebben als iemand uit de hoogte doet, zonder dat ie ervaren heeft waar hij het over heeft. Peter, je hebt gelijk dat het draaitafelprincipe eenvoudig is. Ik weet ook dat al die maffe exotische machines die er voor veel geld te koop zijn lang niet allemaal onzin zijn. De basis spelers kun je voor een paar honderd euro kopen en dan krijg je een plank met een schijf en een motortje, waar alles met elkaar staat te rammelen. De kunst is het om zo veel mogelijk storende elementen uit het ontwerp te halen. Dat lukt niet met een plank/schijf/motor combinatie. Hier en daar een veer erbij kan de zaak iets verbeteren, maar dan kunnen er elders weer andere dingen onstaan die je niet wil. Je weet zelf wel hoe dat gaat. Het ontwerp van Cock is ook niet heilig. Kan het beter? Ja! Maar wat voor truuks moet je dan nog meer uithalen, tegen welke kosten? Dit ding van Cock is eigenlijk al ver boven budget gekomen en dat was niet de bedoeling. Maar als een persoon dan daar op begint af te geven dat acryl basis niet kan bij een aluminium plateau, gaat er iets mis. Volgens de bekende persoon kunnen resonanties niet weg. Nou, dat lukt dus wel, als je de constructie maar juist maakt en het juiste lager gebruikt. Persoon in kwestie (ik noem geen naam meer) luisterde niet eens meer, toen ik 'm uit wilde leggen waarom/hoe het wel kan. En dan heb je mij op de kast. Dan dijns ik er ook niet voor terug uit de doeken te doen hoe boers de persoon is. Wiel weet van een heel aantal dingen wel iets af, maar hij weet nog veel meer niet. Dan kun je niet het alleswetende orakel uit gaan hangen en zou het je netjes staan ook anderen tenminste eens aan te horen en je dan te verdiepen in de materie. Maar als je gelijk de hakken in het zand zet en de IWAB* uithangt, zit je gewoon simpelweg fout. Ik ben voorlopig iig even klaar met meneer asperger. *(IWAB = Ik Weet Alles Beter)
 12. Ik heb afgelopen woensdag nog met Wiel gepraat gediscussieerd geprobeerd een gesprek te voeren (in den lijve), maar die vent spoort gewoon niet. Hij is vooringenomen, meent de wijsheid in pacht te hebben, accepteert andermans kennis niet, denkt dat hij alleen materiaalkennis heeft, luistert niet, .... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kort gezegd, je kunt beter met een autist met psychische afwijking praten. Het ging dus over Cock zijn set, hoe het klinkt en welke fouten er in het ontwerp van de draaitafel zitten. Voordat het echt uit de hand liep heb ik hem gevraagd gezegd toegeschreeuwd aub het pand (Hifi Limburg) te verlaten. Gelukkig waren er op dat moment geen klanten in de zaak. (anders was het ook niet gebeurd) Ik begrijp dat Wiel het wel moeilijk heeft. Sinds zijn tia is 'm veel afgenomen. Hij mag geen taxi meer rijden en kan zijn werk als loodgieter ook niet meer normaal uitvoeren. Daarom is ie nu ook meer thuis en loopt de relatie met zijn vrouw op dit moment ook niet zo lekker (die was gewend dat Wiel altijd van huis was, en nu zit ie haar op de lip). Allemaal bepaald niet makkelijk. Maar hij maakt het zichzelf door zijn houding ook erg lastig. Begrijp me niet verkeerd. Ik kan Wiel nog altijd pruimen, maar soms zou je 'm zo de nek om willen draaien vanwege die gigantische spoorbiels die hij voor zijn kop heeft. Eigenwijs zijn is iemands goed recht en daar heb ik meestal ook geen moeite mee, maar er moet wel naar elkaar geluisterd worden. De manier waarop Wiel discussies voert lijkt meer op masochistische exercitie dan op een debat.
 13. Sodejuu

  AZ 2020

  Daar heb ik GISTEREN al een nieuw topic voor aangemaakt. Toen was het nieuws net 22 minuten bekend.
 14. Ik krijg net een bericht binnen dat de High End in München voor dit jaar gecanceled is. Die gaat dus niet door op de geplande data 14-17 mei. Dit is het bericht dat ze op hun Facebook pagina geplaatste hebben: +++++ The HIGH END 2020, planned for May 14th to 17th, has been cancelled due to the current intensified development regarding the spread of the novel coronavirus. We will keep you in the loop. +++++
 15. Charles heeft op de phono kloon ook een 22kΩ (eigenlijk een 24kΩ) stand. Die heb ik extra ingebouwd.
×
×
 • Create New...