Jump to content
High-End Forum

Sodejuu

Members
 • Content Count

  10,345
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/24/1964

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Recent Profile Visitors

7,410 profile views
 1. Hoi Eddie, TOC betekent Table of Content. Het ding zoekt dus naar de inhoud van de minidisk die erin zit. Blijkbaar kan hij die niet lezen. Dat wil zeggen dat de minidisk die erin zit corrupt is, of de laser niet kan focussen. Als er geen minidisk in zit, dan denk ik dat ie helemaal van slag is. Ik heb geen idee of hij wel te resetten is
 2. Eigenlijk heet hij Hans als ik me goed herinner
 3. Hé Hans, leuk dat je ook weer eens binnenloopt.
 4. Niet zo denigrerend over Mantovani. Kim Levin vond het heel erg mooi klassiek. Montivani ken ik echter niet. Is dat een neef?
 5. Zitten de bruggen er aan de achterkant nog wel in?
 6. Marcel, ga voor de ML. Die vind ik beter dan de SH en is makkelijkr in te stellen. Als je de arm niet in hoogte kunt verstellen (VTA), is een Shibata sowieso al bijna geen optie. En liever een los element en losse headshel, want dan kan element ook juist ingebouwd worden. Vaak klopt een voorgemonteerde niet. E.e.a is nl afhankelijk van de geometrie van de arm. Zelden dat een voorgemonteerde de juiste overhang heeft Ik begrijp de hype van de Shibata naald ook niet. Shibata is redelijk achterhaald. Het was ooit (1972) de naaldvorm bij uitstek, maar door de asymetrische zijkant (voor quadrophonie), moet de arm een stuk hoger gezet worden om toch een goede stereoaftasting te krijgen. Bovendien is een Micro Line, Micro Ridge, Fine Line en Line Contact naald aanzienlijk preciezer dan een Shibata, en die kunnen wel "op een normale manier" ingebouwd worden. Lees dit stukje over naaldvormen maar eens: http://www.analogueservice.nl/elementaire-kennis/ (P.S.: de site in de link krijgt een nieuwe opmaak. Daar wordt aan gewerkt. Alle "elementaire kennis" wordt dan in hoofdstukken verdeeld)
 7. Dat heb ik je al vaker uitgelegd hoe dat werkt. Alle Rega armen zijn zo aangesloten. De aardedraad word aan de massa van links of recht aangesloten. Je aardt het zaakje dan via signal gnd. En eerlijk werkt het alleen fatsoenlijk bij een berg MM elementen. Die zijn asymetrisch opgebouwd. Een MC is symetrisch opgebouwd. Als je die zo aansluit heb je verlies. Niet meer vergeten, want dit is al minstens de tiende keer dat ik je dit vertel.
 8. Ik heb het over de koperkleurige draad. Zo te zien is dat gelakte draad (trafodraad). Niks mis mee, maar dik.
 9. Volgende keer dunnere draad gebruiken. Dat klinkt beter. 0.1mm diameter is al voldoende.
 10. Dat is net anders dan "bijna elke dag". Maandag bijna, dinsdag bijna, woensdag bijna, ...
 11. Dit zie je dus met zo'n miniding waar Charles me kwam:
 12. Ook daar lukt het niet mee. Die vergroot teveel. Met een 200x vergroting kun je niks. En de lichtbron moet OP het object schijnen ipv erdoor.
 13. Zoals gezegd, dat ding in de eerste post is echt hetzelfde, alleen 10x zo duur. MAAR HET VOLDOET WEL! Iemand die mij op de Whatsapp heeft ziet mijnlogo daar. Dat is gemaakt met de Samsung S4 èn die goedkope loep. Je ziet een plaatje met "33" erop. Het is een foto van een afdruk met een HP Laserprinter, Arial pitch 12 Maar het is niet het handigste ding. Net als bij een telescoop moet je schuiven om te focuseren en die dingen schuiven erg gemakkelijk. Bovendien zijn ze erg klein.
 14. Die Nessie heb ik ook nog ergens liggen. Ooit gekocht als microscoop voor de smartphone (Samsung S4). Die kwam met een plastic case voor de phone waar je de loep op kon draaien (voor de camera natuurlijk). Ik weet zeker dat ik er geen 32 euro voor betaald heb en dat het bedrag inclusief case. Ik dacht dat het net boven een tientje heeft gelegen, incusief die case dus. Gewoon via Ebay. Daar kosten ze een paar euro. De winkel van de link boven woekert met zijn winst voor dit ding https://www.ebay.de/itm/1-X-60-X-Mini-Pocket-Mikroskop-Lupen-Juwelier-Lupe-LED-UV-Licht-NEU-NEW/114292305785?hash=item1a9c5a2f79:g:N0oAAOSwZW5aOHqv
×
×
 • Create New...