Jump to content
High-End Forum

Sodejuu

Members
 • Content Count

  10,265
 • Joined

 • Last visited

About Sodejuu

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/24/1964

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Set 1:- Sonus Faber Guarneri Homage- Mimetism 45.2- Ayre K-3RP- Ayre CX7eMP- Logitexh Squeezebox Touch- YBA WD202- Transrotor Fein- Transrotor Fatbob S/ SME3500/ Benz Micro L2Bekabeling (v.b.n.b.) SignAudio LS Shotgun, SignAudio, NBS Active 3, Heavens Gate Supreme Phono, Siltech SPO-18M, NBS Omega 3, SignAudio PowerSet 2:- B&W CDM1 (x4)- REL Q100- B&W CC6- Onkyo TX-NR717- Thorens TD1660BMkRP/Linn Basik Plus/Goldring Eroica LX- Oppo BDP-93- Philips VR969- JVC HR-S5000E- Panasonic TX-L37V10 Bekabeling: MIT Terminator2 LS, vdH Clearwater, Oehlbach NF2, Prefer MGK-6, Oehlbach XXL60

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ff boave Remunj
 • Interests
  a lot

Recent Profile Visitors

7,002 profile views
 1. Het ging me niet zo zeer om de taalfout an sich, maar eigenlijk om de onzorgvuldigheid. Carl is vaker niet exact in zijn verwijzing en/of aanduiding. Op een gegeven moment steekt dat weer eens en kan ik me niet inhouden. Sorry daarvoor. Ik maak me regelamtig schuldig aan taalfouten, maar als ik een fout tegenkom die ik zelf gemaakt heb, probeer ik het wel aan te passen. Het is dan vervelend als je foute tekst door iemand anders al gequote is. Dan kan ik daar niks meer aan doen. Ik moet mijn typewerk sowieso altijd ff nalopen want mijn typevaardigheid laat vaak dezelfde fouten zienL DAn, DAt (aan het begin van een zin) end an, end oorgaans, eens chroef (ik kan vlugger een "d" of "s" typen dan een spatie) Dingen die me ook vaak opvallen bij anderen: Germanisme: "als" ipv "dan" ("ik loop sneller als Pietje" ipv "Henk draai ik vaker dan de Beatles") "Nieuwe spelling": Nieuwschierig (???)
 2. 1re·de (de; v(m)) - 1het begrips- en onderscheidingsvermogen van de mens; het gezond verstand: iem. tot rede brengen ervoor zorgen dat hij weer naar gezond verstand luistert; niet voor rede vatbaar zijn onredelijk zijn; dat ligt in de rede dat zou redelijk, logisch zijn - 2het spreken: iem. in de rede vallen iemands woorden onderbreken; (taalkunde) de directe rede woordelijke weergave van iemands woorden; indirecte rede weergave van iemands woorden in een andere vorm3(meervoud: redes, redevoeringen) redevoering, toespraak 2re·de (de; v(m); meervoud: reden) - 1beschutte ankerplaats buiten de haven: de rede van Vlissingen re·den (de; v(m); meervoud: redenen) - 1hetgeen iem. als verklaring van een toestand, een door hem verrichte daad enz. geeft - 2argument
 3. Ben jij de gelukkige die ze van Thijs heeft overgenomen. Proficiat.
 4. Je kunt de VV ertussen zetten. Dan weet je zeker dat je een juiste impedantieaanpassing hebt voor je Astin Trew. Qua hoofdtelefoons is er veel mogelijk. Als je lang wil luisteren is een open systeem het prettigst. Het bouwt minder druk op in je oor dan een gesloten systeem en in-ears. Nadeel bij een (half-) open systeem is dat de buurt kan meegenieten. Dus als je vrouw TV wil kijken en jij muziek wil luisteren, dan zal je vrouw minder blij zijn met het nevengeluid van je koptelefoon, maar jij kunt ook meegenieten van het geluid van de TV als deze wat luider staat. Ik zou wel voor een koptelefoonversterker gaan. Ingebouwde koptelefoonuitgangen zijn meestal niet geweldig (uitzonderingen daargelaten, want de koptelefoonuitgang van een Nakamichi CR-3 is gewoon heel erg goed). Je kunt voor buizen gaan en je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Een andere mogelijkheid is een DAC/hoofdtelefoonversterker combi. Dan kun je de DAC van je Astin Trew up[graden als je dat nodig vindt en heb je tevens een hoofdtelefoonversterker. De meeste moderne DACs hebben die mogelijkheid. Ik heb verschillende koptelefoons en -versterkers, maar geen exoten. De koptelefoons die ik heb zijn/waren allemaal betaalbaar, maar toppers in hun prijssegment (Denon AH-D750, AKG K-501, Meze Classic 99 en Meze 66 en een aantal in-ears van ZoNie met en zonder noise canceling), YBA WD-202 amp/DAC, Starving Student II amp, MF X-Can V2 amp, Burson Lycan (om opamps te testen, maar die kun je ook zo gebruiken) en de leukste is de Schiit Coaster in Nivea blikje (niet de beste))
 5. Geduld is een schone zaak. Het zal nog wel een aantal weken duren voordat ze geleverd worden. Wat ik ervan heb begrepen is dat hij ze op bestelling bouwt, dus begint zodra de centen binnen zijn. En ik vermoed dat je eerst nog een betaalopdracht van DHL of Fedex zult krijgen voordat je het pakket krijgt. Dan weet je iig dat het al bij de douane is. En bedenk dat het van Verwegistan moet komen. Ik heb in juni een B1 Korg Nutube preamp kit besteld in de VS. Het was een preorder. Verwachte levertijd eind Q3.Begin oktober (=Q4) kreeg ik bericht dat de zendingen compleet waren en verstuurd zouden worden. Weer een week later kreeg ik een trackingnummer. 4 weken later werd het ding geleverd. De Parks Audio Puffin phono DSP is ook 5 weken onderweg geweest vanuit de VS. Het is nu 2 weken geleden dat je de Ampearl RE2030LCR SE besteld hebt. Je bent te ongeduldig.
 6. Je kunt ook meerdere dunne gelakte draden nemen die een streng vormen. Ik heb de Anticable wel al eens beluisterd en ik was er niet van onder de indruk. Ik gebruik echter wel trafodraad om verbindingen te maken
 7. Vacuum toch? Alleen is dat zo lastig te realiseren.
 8. Je hebt de RE1030 en RE1031SE en de RE2030 en RE2030SE. In principe zijn er dus maar 2 ontwerpen die elk een SE versie hebben. Als iedereen jouw logica zou volgen, zou Marantz maar 1 Ki versie mogen hebben en dan steeds door moeten tellen naar Ki2, Ki3, Ki4 etc., ook al zou het om een ander apparaat gaan. SE staat voor "Special Edition". Dat kun je van elke uitvoering maken en dan hoeft het echt geen SE2 te heten.
 9. Tip: als je foam gaat lijmen, doe dat met de witte houtlijm. Dat keeft geen knoeiboel, werkt prettiger dan andere lijmen en geeft je de tijd om eraan te werken. Ik heb ook ander lijmen gehad, maar dan moest je snel werken en een foutje was letterlijk nieuwe foamringen bestellen, alles weer schoonmaken en opnieuw beginnen. Zonder passende mallen is het dan niet te doen.
 10. Ik herinner me dat Onno mij ooit gevraagd heeft of ik deze wilde reviseren. Daar had ik toen geen tijd voor (een jaar of 5-6 geleden als ik me niet vergis). Daarna zijn ze in vergetelheid geraakt. Leuk dat jij het nu toch aangaat. Ik had toen ook al gezocht of er info over te vinden was. Ik kwam op jijbuis wel een aantal video;s tegen waarin de valkuilen duidelijk aangegeven werden. HIer is er dus een van.
 11. Een gewone ATN-95E naald zou moeten passen. Ziet er iets anders uit, maar de naald is hetzelfde. Misschien dat je de houder (groen plastic) iets moet aanpassen. Origineel is niet meer leverbaar. Ik zou er zelf een nieuw element in zetten, bijv een AT-95E (dus niet de nieuwe AT-VM95E, want die moet je van boven vastschroeven en dat lukt niet bij de Lenco headshell). Die kost niet veel meer dan de nieuwe naald.
 12. Die vraag heb ik niet gehad of ik heb 'm gemist. Ik hoop dat ik toch een zilveren krijg
 13. En terwijl Carl er omheen blijft draaien, staat er hier inmiddels een in bestelling. Gewoon om te kijken wat het is. Kijk Charles, zo kan het dus ook. Kosten voor de Ampearl RE2030LCR SE zijn €670 + €90 verzendkosten. Tot 1 jan krijg je echter €70 korting. En nu maar hopen dat ie ongemerkt door de douane komt.
 14. twee verschillende aard-potentialen geven ook brom. Dan kun je idd het beste geen aarde aansluiten. BTW, als je step-up trafo's grebruikt heb je zelden een aardedraad nodig. Door het gebruik van de trafo's is eea al galvanisch gescheiden. Een aardedraad kan dan allen nog maar roet in het eten gooien.
×
×
 • Create New...