Jump to content

carl

Members
 • Posts

  15330
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carl

 1. Kennelijk wordt deze ruimer ingezet Peter.
 2. Dan maken we er gelijk een High -Endforum meeting van bij I Ear. Ik ben er nog nooit geweest.
 3. Wel een leuke test van mensen die ik serieus neem https://audio-creative.nl/recensie-2/ps-audio-stellar-powerplant-p3/
 4. Zover ik jou ken heb je het over de grootten Marco !
 5. Ik heb in Muenchen braces gebruikt. Daarmee loop ik ook een stuk rechter zelfs na ik de braces af doe. Dus bij wandeltochten ga ik ze maar gebruiken naast regelmatige oefening. Ik zit op een fysio clubje onder leiding van een fysiotherapeute. Vergelijkbare mening als jij. Bedankt in ieder geval!
 6. Dan hebben die Diapasons toch meer power nodig. Maar nogmaals het klonk prima.
 7. Ik heb net twee uur gewandeld met mijn Nordic Walking clubje. Op een of andere manier heb ik de idee dat stevige wandelingen me wel goed doen. Ik houd jullie op de hoogte.
 8. Net thuis en te moe om te slapen Die knieën daar heb ik de laatste paar jaar pas last van en ik maak me wel een beetje zorgen. Voor je het weet beweeg je te weinig en dat is ook niet gezond. In alle eerlijkheid ben ik ook te zwaar (Corona kilo’s). Dat drukt ook allemaal op die knieën. Op vakantie heb ik braces aangehad en dat werkte wel goed bij dat vele lopen. Nieuwe knieën zullen er in de toekomst wel van komen. Met oefeningen probeer ik dat te verschuiven. Ervaring met nieuwe knieën zijn per PB welkom.
 9. Dat beton kan je toch onder maar los van de vloer aanbrengen en dan volstaan met een rack daarop. Hoef je alleen maar een paar gaatjes te maken Roots
 10. Vandaar dat ik ze nog een keer wil horen Hans Maar het blijft natuurlijk een monitor. Voor mij heeft dat het voordeel dat ik ze nog in de benedenkamer kan zetten (ik heb veel last van mijn knie). Maar lees het artikel in de Absolute Sound ook.
 11. Ik heb die helaas niet gezien Kraus, maar ik ga het wel opzoeken! En natuurlijk heb ik niet alles besproken. Wat te denken van Cesare Luidsprekers wat een soort Kloon leken van a Capella en de grote Fynes. Je weet wel die Engelse bakbeesten die Tannoy nadoen. Ik vond het hoog wel beter trouwens in mijn herinnering dan.
 12. Maar om even verder te gaan. Ik ben eigenlijk niet zo geïnteresseerd in LS die niet passen in een beetje normale NL huiskamer van 40/50 vierkante meter. Daarbij heb ik er een paar grootten gehoord die volgens mij zelfs in het laag vervormden (of was het de kamer die vervormde?). Eigenlijk staan de meeste LS daar in Muenchen wel 10 dB of meer te hard om de buren te overstemmen. Dat zal wel een deel van het probleem zijn geweest. Wel geschikt voor de echte liefhebbers van zeer stevige LS waren nieuwe typen van Zellaton. Zo nieuw dat de prijs ervan nog niet bekend was. Bij het ene paar dachten ze aan 70 duizend per paar en bij de andere 40 duizend. Of het nu dollars of euro’s waren is me niet duidelijk geworden. Waar het geluid eigenlijk wel een beetje hetzelfde leek was bij Joseph Audio. De grote typen van hem klinken echt goed. Daar waren Roger en ik het de vorige High End al volledig over eens. Geheel onverwacht kwam ik wel een heel erg fraaie LS tegen in de kamer van Raidho. Een groot aantal typen stond daar ten toon waaronder een “kleine” tweeweg. Er stond een verkoper waaraan ik geïnteresseerd vroeg welke LS geschikt was voor mijn zolder en ik noemde daarbij de maten van mijn zolder. Het merkwaardige antwoord was, dat het eraan lag hoeveel geld ik ter beschikking had Gelukkig werden de LS omgezet en volgde een demo van de kleine Raidho TD 1.2. Dat was echt heel goed. In het hoog was bijvoorbeeld wel sprake van veel info, maar dan zonder enige scherpte. Hans van Liempd doe je er bijvoorbeeld geen plezier mee met zijn lage lusten. Maar ruimtelijk echt geweldig. Ik heb het in het hotel nog even opgezocht en vond een test in de Absolute Sound. Voor de liefhebber hier het schoolvoorbeeld van een goede test https://www.theabsolutesound.com/articles/raidho-td12-loudspeaker. Ook geschikt voor buizen. Ik ga er toch eens naar luisteren. Morgen nog even wat toeristische info zoals surfen in “ die Englische Garten” en wat cultuur. Maar een paar draaitafels wil ik dan ook nog wel noemen.
 13. Inderdaad Leo dit was een demo van Trilogy waar de Verity LS voor werden gebruikt. Ik kom erop terug, maar ik heb zo’n mooie LS gehoord. Die zou ik ook nog in mijn voorkamer kunnen plaatsen gezien het formaat. Wel wat aan de prijs.
 14. Laten we beginnen met goed nieuws. Er is kennelijk een alternatief voor de Krefeld analoge show. Als ik het goed begrepen heb zal die vanaf 2023 worden gehouden in Moers in het van de Valk hotel. In november 2022 wordt daar al iets van een beurs gehouden met lezingen en platenverkoop. Het verhaal gaat ook dat Rhapsody naar Brabant gaat verhuizen. Men wil zich daar richten op de extreme High End. Ik vermoed dat die villa wel serieus geld gaat opbrengen. De eerste dag van de beurs viel me iets tegen, maar de tweede dag was al een stuk beter. Veel leuke dingen gehoord. In deze post al een paar, morgen en overmorgen meer. Ik heb met name gekeken naar LS. Waar die op waren aangesloten waren, was in ieder geval zo duur dat dit het probleem niet moet vormen. Los daarvan moet de muziek ook een beetje meezitten. Marco demonstreerde Diapason met Reed en Trafomatic. Het waren die grote LS en volgens mij heten ze Dynamis. Er zit een bepaalde lichtheid in dat geluid en het klonk allemaal erg dynamisch. Een geluid wat iedereen Hear wel in huis wil hebben. De reactie van Roger zal ongetwijfeld zijn dat het aan de versterker ligt. Persoonlijk denk ik dat Marco nogal bezig is geweest om het geluid zo goed te krijgen. Want laat het duidelijk zijn een LS klinkt zo goed als die opgesteld is. Daarbij wil ik overigens het belang van de overige apparatuur niet teniet doen. Dat viel erg op bij Verity LS. De laatste High End show was ik verschillende types gaan beluisteren en ik vond ze allemaal niets. De Sarastro’s klonken met zeer stevig beprijsde Trilogy spullen in ieder geval heel erg aardig. De Franco Serblin Accordo Essence had ik laatst beluisterd bij Rhapsody. Ik was er toen niet van onder de indruk. Op het forum werd toen gesuggereerd dat deze LS wat meer power konden gebruiken en ik denk dat dit correct is. Met een paar monsterlijke Accuphase versterkers klonken ze in ieder geval een stuk beter. Ik had ze wel eens willen horen met andere muziek dan klassiek want het zou toch beter moeten klinken om echt een topluidspreker te zijn. Ik moet wel zeggen dat ik wat afgeleid werd door de wel erg knappe Italiaanse. Zo’n bescheiden vanzelfsprekende schoonheid die mannenharten op hol doet slaan. Ons Nederlandse Siltech was ook stevig aanwezig. Ze demonstreerde een prototype monitor met kennelijk een revolutionair actief filter. Ik ken via via een van de mensen die hem gebouwd heeft en daar hoor ik het fijne nog wel van. Hij had zich kapotgewerkt om hem tijdig klaar te krijgen. Klonk zeer veelbelovend. Morgen meer, maar ik wil toch wel even een andere schoonheid noemen die in de hal stond namelijk de DeLorean sportauto uit “back to the future”. In een woord fantastisch.
 15. carl

  Vinyl reinigen

  Alcohol werd voor het eerst gebruikt door de BBC. Het belangrijkste argument was inderdaad dat de platen dan snel droogden. Met de introductie van de Knosti is het grote publiek vloeistof met alcohol gaan gebruiken. Op het droogrek droogden de platen zonder alcohol gewoon te langzaam. Ik ben het helemaal met Seed eens, dat verschillende verontreinigingen verschillende schoonmaakmiddelen vereisen. Vandaar dat ik oude vervuilde platen altijd eerst was met alcohol en daarna met pure zeep. Enzymen ga ik zeker uitproberen wanneer ik weer eens een oude lading krijg. Maar zou dat ook niet met Biotex gaan? Tot slot was je volgens mij met water/vloeistof. De zeep is er alleen om het vuil “los” te krijgen. Dan werkt het ook effectief.
 16. carl

  Vinyl reinigen

  De tijden zijn toch wel een beetje veranderd Bloom. Er is duidelijk een ontwikkeling om zonder alcohol te wassen. Ik zelf was nu al jaren met plezier met L’Art Du Son wat puur zeep is zonder toevoegingen. Maar ook Nessie die platenwassers maakt voor tal van merken brengt nu zelf een alcoholvrije wasvloeistof op de markt die zeer goed functioneert. Alleen voor sterk verontreinigde oudere platen was ik zelf voor de zekerheid ook voor (!) met alcohol. Maar dan niet met isopropyl houdend wasmiddel, maar een middel op basis van ethanol. Dat schijnt toch beter voor de platen te zijn https://www.qsaudio.nl/vinyl-cleaner/ Voor wat betreft het te gebruiken water verwijs ik naar onderstaand artikel http://www.puresound.be/recensies/archive/2014/juni/article/platenwassen-2-tips-voor-het-onderhoud-van-ons-zwarte-goud/?tx_ttnews[day]=15&cHash=eabe917fd887f93b60b0a64c33d6b3ee Het moge duidelijk zijn dat ik hier ruime ervaring mee heb, Gedestilleerd water is trouwens zeer moeilijk te krijgen. Ik ga nu lekker Muenchen in om bij te komen van de beurs: een biertje op jouw gezondheid.
 17. Vandaag aangekomen Roger. We zijn net wezen eten vlak bij de Marienplatz ( je kan het optreden van Louis van Gaal daar wel herinneren). Het eten en drinken (Helles) was zeer goed. Morgen gaan we wandelen aan de oever van de rivier. Als ik het Marriott tegenkom ga ik wel even kijken. Wat trouwens opvalt is dat hier nog volop Mondkapjes worden gedragen. Misschien kan Siebert zijn mondkapjes goedkoop terugkopen en ze doorverkopen naar Duitsland. ik vergeet de kalender niet!
 18. carl

  Digitale storing

  Het is iets anders Roots: ze gaan uit van de gemiddelde levensduur van het product. Dat kan voor een TV anders zijn dan van een auto. Ik heb wel eens gedoe gehad met een nieuwe auto. De reparatieprijzen staan daar wel van te voren vast. Toen keken ze op toen ik coulance eiste. Nu is het wel een beetje ingeslepen.
 19. carl

  Inbussleutel

  Ik denk (hoop) dat het meevalt. Dat slippen deed hij alleen bij 45 toeren platen en die speelde ik dus niet meer. En bij 33 toeren heb ik niets raars gehoord. Het ergste wat me kan overkomen is de motor terugzenden naar Canada en laten vervangen a raison van 2000 euro. Als dat allemaal in de zomer gebeurt valt dat ook nog wel mee. Overigens kan je bij de Oracle bijna net zoveel vervangen als bij de Linn.
 20. carl

  Inbussleutel

  Dat laatste was natuurlijk maar een grapje Kraus. Nog even in mijn woorden. De pulley zit vast op de as van de motor. Daar is wat speling tussen gekomen. Het eerste waar je dan aan denkt is vervanging van de snaar en dat hielp (achteraf natuurlijk) niet. Ik had alleen last van dat slippen bij 45 toeren. Ik dacht daarom eerst aan de motorsturing. Je tips zal ik zeker nog een keer lezen voordat ik begin. Want nieuwe (modernere) motor betekent een nieuwe motorsturing (de elektronica) en volgens mij ook aanpassing van de voeding. Ik heb een prijslijst van Oracle en dan zit je rond de 1500/2000 euro. Dat zou de draaitafel me trouwens wel waard zijn. Ik heb er enorm veel plezier mee: een lust voor oor en oog. Binnenkort heb ik weer een tweede goede draaitafel namelijk de TD 321. Dan zit de Soundsmith erop en kan er een langere Phono kabel op want met de huidige is het behelpen.
 21. carl

  Siltech

  Ze hebben hun naam gewijzigd, zou jij ook eens moeten doen Hans. Jehan van Liemperdam bijvoorbeeld Ik heb wel eens op Crystal Cable gezocht. Een of andere meetfanaat op internet beweert dat het essentiële verschil tussen Crystal Cable en andere kabels is, dat Crystal extreem goed afschermde. Daar weet hij het geluidsverschil aan. Bij Siltech werken ongeveer 40 man/vrouw.
 22. Natuurlijk ben ik een oude lul, maar Marianne Faitfull heeft een stream met haar optredens over de jaren in Montreux. Zeer de moeite waard want die juffrouw kon wel wat indertijd. Ik heb haar in Arnhem gezien en live praatte ze haar optreden ook zeer goed aan elkaar. Als die op LP komt, koop ik hem.
 23. carl

  Inbussleutel

  Je hebt inderdaad gelijk @Vogel. Oracle geeft het inderdaad aan in inches en tussen haakje in mm. Het schroefje is puur bedoeld om slippen van de spindel te voorkomen. Naar boven en beneden zit er werkelijk geen enkele speling. In Duitsland bij www.Canford.de kost die inbus 0,77 euro. Het moet natuurlijk niet te gek worden (haha). Voor 27 dollar kan je hem in titanium krijgen - is natuurlijk wel High End.
 24. carl

  Inbussleutel

  Hai @Kraus, ik heb het plateau er inderdaad al afgehaald. Het gaatje zat een beetje verborgen. Ik heb heel voorzichtig de kleinste maat inbus die ik in huis heb gebruikt, maar die paste niet. Ik ben verder ongelooflijk voorzichtig met mijn spullen en ik zal het vastdraaien met veel beleid doen. De Oracle is tot nu toe maar twee keer serieus verplaatst in 15 (?) jaar: bij verhuizing en een keer naar de hifi winkel vlak bij. Wel na verwijdering van plateau ook de bijgeleverde steunen onder chassis geplaatst. Plateau eraf halen is natuurlijk de grote truc bij vervoer en zeker bij een subchasis. Ik koop de inbus maar in Canada. Wel handig om bij mijn Oracle spulletjes te hebben. Wat een keer losgaat, gaat vaker los
 25. carl

  Digitale storing

  Je hebt inderdaad recht op coulance Jack. Wordt wel na de High End.
×
×
 • Create New...