Jump to content

carl

Members
 • Posts

  17292
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carl

 1. Ziet er in ieder geval fraai uit. Dat zijn toch Klisch?
 2. Ze is wel jonger maar of ze meer hoort Toine? Vergeet ook niet dat wij allemaal geoefende luisteraars zijn. We kennen onze platen ook.
 3. Ik heb een remaster van Kevin Gray René. Heb je die van 300 euro gehoord? Eigenlijk zou ik wel zoiets wel willen proberen.
 4. Je hebt naar mijn mening deels gelijk Gydo. Ik heb veel herpersingen van oude jazz en dat klinkt vaak toch wel erg goed. Sterker nog ik heb de idee dat de kwaliteit van vinyl de laatste jaren verbetert. Ik heb trouwens ook veel oud vinyl dat nog zeer goed klinkt na intensief wassen. Ik heb wel de idee dat je bij een goed loopwerk de krassen minder hoort.
 5. Ik had net bijna mijn element kapot Hans. Tot nu toe is het pas een keer fout gegaan met een Denon 304. PS Mijn collectie is nagenoeg krasloos.
 6. Vanmiddag een goede vriendin op bezoek. Ik liet haar mijn hifi ruimte zien en draaide een LP. Ze vroeg me “ waarom ik eigenlijk platen draaide met al die krassen ? ”. Mijn antwoord “welke krassen ? ”.
 7. Helemaal gelijk Roots. Maar daarom moeten al die deelvlakken zeer goed zijn.
 8. Het beste is de vijand van het goede Toine. Ik vind het natuurlijk ook wel leuk om de markt goed te verkennen. En verder verwijs ik naar Gydo Kennelijk mis ik in veel situaties bij Magnepan dat 3D beeld. En om daaraan toe te voegen dat de Vereeniging in Nijmegen als een akoestisch goede ruimte wordt gezien. Kennelijk wel minder als vroeger trouwens.
 9. Sceptisch zijn betekent iets van achterdochtig/voorzichtig zijn en dat is iets anders dan afwijzend Gydo. Voor de rest zijn we het wel met elkaar eens denk ik.
 10. - Ik heb ze vaak op beurzen/in winkels gehoord Toine en daar vielen ze me erg tegen op dat gebied. En wat jij of Guido onder goede plaatsing verstaan weet ik natuurlijk niet. Daar kan je anders over denken en gelukkig maar. Zelf vergelijk ik met wat ik in huis heb en met systemen die ik goed ken waaronder Quad ESL. - Daar heb je wel een punt. Afgelopen weekend naar een concert geweest en de soliste klonk zeker diffuser als op een goede stereo installatie. We hadden trouwens hele goede plaatsen dus daaraan lag het niet. Een podium is natuurlijk wel anders dan een studio. Ik wil het geluid horen zoals het is opgenomen. PS Ik sta zeer sceptisch tegenover modificeren van een product wat goed is/zou moeten zijn.
 11. Ik heb de Quad ESL 63 ontelbare keren horen spelen en eigenlijk nooit laag gemist Wil. Ook niet bij enigszins normale pop.
 12. Je zou kunnen kijken of je eigen uitspraak klopt Toine. George zorgt dan alleen voor de knoppen.
 13. Als ik zo in dit Topic lees worden ze vaak gemodificeerd Toine. Waarom doen mensen dat dan? Ik heb trouwens diverse malen Magnepans gehoord en ik mis dan vaak plaatsing. George had ze overigens wel goed op orde.
 14. Straks heb je nog drie Magnepans Wil. Zelfs een ezel stoot zich niet drie maal aan dezelfde steen. Ik zou zeker niet weer een nieuwe Magnepan kopen zonder inruil van de oude. Op een of andere manier wordt er vaak aan deze LS geprutst of ze klinken gewoon niet goed en wil men ze “verbeteren”.
 15. Vandaag nog even geïnformeerd naar een Chord Quetest. Art’s excellence vond het een erg goede DAC maar dan wel met een goede voeding. Toch suggereerde hij nog even te kijken naar een Auralic Altair 1.1 Kon ik ook aansluiten op mijn Quad. Eerst maar eens nieuwe LS. Het is me trouwens niet duidelijk welke DAC Cock nu eigenlijk heeft.
 16. Ik wil nog 1 LS extern beluisteren Duclaasie en dan vraag ik er een op proef.
 17. Bij mij staat een LP op van de Stones met Muddy Waters in een kleine ruimte met kleine bezetting in Chicago in 1981. Die Jagger had trouwens wel een goede stem toen. Een dubbel LP: een rood en een wit. PS ik was toen nog wel in de kracht van mijn leven zeg.
 18. Adviezen zijn adviezen en zeker vanaf afstand niet meer dan dat Wil. Uiteindelijk moet je het toch zelf uitproberen. Zelf modificeer ik niet snel en het moet ook altijd terugdraaibaar zijn.
 19. Die grote passen niet in mijn huis Duclaasie. Ik heb vorig jaar nog serieus naar de maten gekeken.
 20. Achter de formule 1 zit echt wel meer geld Hans. Daarbij wordt voortdurend aan die auto’s gesleuteld. Maar goed ik heb het over mijn ervaringen op beurzen. Die Blumenhofers van Marco heb ik nog nooit klagen over gehad - klinken altijd goed.
 21. Even wat minder geconcentreerd Jack.
×
×
 • Create New...