Jump to content
High-End Forum

carl

Members
 • Content Count

  13,063
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carl

 1. Dynamisch zou ik mijn phonotrap wel durven te noemen, maar zeker niet te analytisch.Minder analytisch ook dan mijn Whest 20.0. Het is ook een combinatie tussen twee phonotrappen.
 2. Ik heb hem indertijd met een Meredian 506.20 vergeleken en toen vond ik hem net beter klinken. Een vriend wil dat exemplaar denk ik wel verkopen. Ik wist trouwens niet dat je ook kundig was met CD, Jack.Volgens mij ben je wel overal kundig mee - knap hoor zegt de alpha.
 3. Maar met al die Philips onderdelen moeten ze te repareren zijn?
 4. Ik zit al langer op een 67 te azen Jack.
 5. Ik zeil in Friesland en daarom vroeg Roger me of ik de versterker voor hem wilde ophalen bij “Ome Henk” die inderdaad in/nabij Sneek woont. Ik had hem ook wel bij de andere Henk gezien.
 6. Zeer gezellig met hem gepraat toen ik de Ayre heb opgehaald - topgozer. Volgens mij vond zijn vrouw het wel jammer dat hij de hobby had opgegeven.
 7. Ik heb hem nog voor Roger opgehaald in Sneek. Was wel even tillen.
 8. carl

  Goede internet zenders

  De Russen? Onno had het ook niet over die zeldzame Russische condensatoren moeten hebben!
 9. Veel van ons hebben een Streamer met de mogelijkheid om naar duizenden zenders te luisteren. Helaas verschilt de geluidskwaliteit nogal. Dus laten we maar eens tips uitwisselen. Radio 4 vind ik van uitstekende kwaliteit. Toch vind ik Vlaamse zenders beter klinken dan NL analoger als het ware. Dat vond ik indertijd al met de tuner. Men beweerde toen dat dit zijn oorzaak vond in het feit dat de Vlamingen oudere apparatuur hadden. Kennelijk is het ook een gevoel voor klank. Ik luister vaak naar VRT Klara. Nu muziek uit Gambia. Ik ben gek op Blues op de achtergrond. Aardvark is ook prima. Voor andere Blues zenders houd ik me aanbevolen.
 10. Dat is inderdaad het verhaal Onno. Eigenlijk ook wel jammer dat ik mijn Kenwood DD aan mijn schoonzoon heb gegeven. Dat was massa en DD en klonk erg goed. Maar ja zonder hem had ik niet zo’n leuke kleindochter
 11. Maar wel nuttig. Ik zal een topic openen voor goede zenders.
 12. Daar heb je ook wel een punt Seed. Muziek is natuurlijk van een heel andere orde dan optimalisering van je systeem. Bij Streamen kan je eenvoudig alles aan muziek uitproberen en als dat tegenvalt zap je door. Toen de Auralic op zolder stond had ik af en toe de idee dat mijn rust daar was verstoord. In de huiskamer staat die Auralic inderdaad uren bij me aan zonder probleem. Eigenlijk wel een argument om een Innuos voor de zolder te kopen. Kan ik in ieder geval (mijn) CD’s opzetten. Bedankt!
 13. Vindt je het niet een beetje warm voor serieuze muziek Bloom?
 14. Dan kan je beide systemen in ieder geval goed met elkaar vergelijken. Persoonlijk vind ik een platenspeler een veel rustiger bezit dan een Streamer. Je hebt minder de neiging tot zappen. Maar op de luisterzolder zal ook wel weer een keer een Streamer komen lijkt me.
 15. Het mooie van deze hobby is dat we verschillende keuzen maken Roots. En die kunnen allemaal tot een heel fraai resultaat leiden. Morgen vroeg op voor de levering van de supermarkt.
 16. Het mag ook per PB Ik kan overigens tegen kritiek.
 17. Maar wat bedoel je daar dan mee in relatie tot die draaitafel? Mijn audioplannen zijn verder heel concreet: - voor de vakantie genieten van mijn terras en audiobladen. - tijdens mijn vakantie Joseph Pulsar LS beluisteren. - na mijn vakantie een Audion Phono Stage op proef vragen. - verder nog wat loshangend fruit. Verder ben ik met pensioen: niets hoeft en heel veel kan
 18. En wat zeg ik dat ik ga doen Roots ? Verder denk ik echt dat het bij die duurdere draaitafels arm, element en opstelling erg belangrijk is. En een draaitafel is een ongelooflijk compromis. Dus de beste bestaat niet en die zal ik dus ook wel niet hebben
 19. Oh zo. In ieder geval is het zeker een van de mooiste draaitafels die op de markt is. En van design heb ik wel verstand En als ik de reviews mag geloven is het vanaf de Mark IV een topdraaitafel. Ik heb in ieder geval met zaken als opstelling, arm en element mijn best gedaan om het uiterste eruit te halen.
 20. Er zijn er genoeg die gek zijn van draaitafels en buizen. Verder ben ik geen Guru, maar gewoon een liefhebber die probeert een systeem naar zijn smaak samen te stellen en ervan te genieten. Ik ben trouwens bij veel mensen geweest en op elke set is wel wat aan te merken. En als je dat fatsoenlijk zegt is dat een aandachtspunt voor de volgende keer. Dat is het leuke van deze hobby. Het moet geen wedstrijd worden op zijn hoogst wat sparren.
 21. Wat mij betreft zit er een blik appelmoes in Onno, als hij maar goed klinkt PS Russisch hé ?
 22. Ik heb het alleen over twee draaitafels die boven twijfel verheven zijn Roots Welke het best klinkt - ik weet het echt niet. Beiden zijn wat geluidskwaliteit betreft in ieder geval nog actueel.
 23. Ja maar jij hebt zoals veel anderen gekozen voor een platenspeler met veel drive. Daarbij neem je de motorkleuring voor lief. Dat vind ik een begrijpelijke keuze en heeft zeker niet alleen maar met nostalgie te maken.
×
×
 • Create New...