Jump to content
High-End Forum

carl

Members
 • Content Count

  13,445
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carl

 1. carl

  Heel interessante site

  Mee eens - er zit kennelijk ook verliefdheid bij.
 2. carl

  Heel interessante site

  Dan vergelijk je eigenlijk draaitafelcombinaties met elkaar Jack. In het verleden werd dat trouwens wel gedaan. Ik herinner me nu weer een LP 12 versus een Micro Seiki DD 40 en een LP 12 versus een Linn Axis. In het eerste geval was geen verschil te horen en het tweede geval nauwelijks een verschil. Boven een bepaald kwaliteitsniveau is het kennelijk moeilijk daarboven uit te stijgen. Dan gaat het kennelijk meer om arm en element. In ieder geval is er geen blad die dat vergelijk zo doet. Als ik dan bij de A ratings van Stereophile kijk dan denk ik wel dat ik met allemaal gelukkig zou worden. PS ik weet dat ik mijn eigen stelling boven onderuit haal.
 3. carl

  Heel interessante site

  Ik zou niet durven te praten over een “betere” draaitafel zolang ik ze niet naast elkaar heb gehoord met dezelfde arm en hetzelfde element Jack Het was verder niet vervelend bedoeld, maar je bent op een of andere manier altijd negatief over die TD 2001
 4. carl

  Heel interessante site

  Jullie hebben zeker nog geen Oracle gehoord, heren ? Dat ding van mij stikt werkelijk van de details. Het grote voordeel van een verend systeem is, dat het minder gevoelig is voor “airborne” storingen. Het nadeel is dat het in principe duurder te maken is vanwege de complexe aard.Ik heb een Kenwood KD 550 in huis gehad. Naar mijn mening iets te technisch klinkend. Roger zeg dat alle DD ‘s dat hebben. Ik zou trouwens de Thorens 320 wel eens naast de 2001 willen horen. Als ik Jack zo hoor is de 2001 op een bepaalde manier “overdempt”.
 5. Vandaag stevig wezen wandelen met vrienden. Toen ik thuis lag, lag er een stevig pakket met twee boeken over de TD 124 en tijdgenoten - iets van 1000 pagina’s. Daar kom ik de winter wel mee door.
 6. Het raam uit Leo maar je hebt vast en zeker de strekking begrepen.
 7. Ik heb een tijd digitaal op een andere groep aangesloten gehad dan digitaal. Maar ja het blijft toch wel enigermate verbonden met elkaar.
 8. carl

  Pass DIY

  Ik heb het even besproken met een vriend. Een bouwpakket in de zin van zo'n autotje of vliegtuigje van vroeger zou me nog wel lukken. Voor de rest ben ik absoluut niet geschoold.
 9. carl

  Heel interessante site

  Als je lang genoeg wacht wordt elke draaitafel wel vintage Die EMT vind ik wel geweldig. Net wat research gedaan. https://www.fabtech.de/en_emt-turntables_emt938.html
 10. Inderdaad klote. En dan heb je zo’n dubbel LP waar je de helft mist.
 11. carl

  Pass DIY

  Voor mensen die zich tijdens de Corona vervelen? https://www.tonepublications.com/whats-new-homepage/time-to-build-an-amplifier/
 12. carl

  SUT

  Precies zo lang het maar geen neurotische bedoening wordt.
 13. carl

  SUT

  Dat verbaast me niet Kraus Op mijn werk probeerde ik ook vaak dingen los te krijgen en daar leidde het meestal tot een positief resultaat. Discussie is voor mij de weg tot oplossing of informatie om te komen tot een oplossing. Even een paar dingen: - ik ben niet vooringenomen op dit terrein. Als lezer indertijd van het blad “ Luister” zou ik nooit geloofd hebben dat ik op mijn oude dag met vinyl en buizen aan de gang was. Ik heb die spullen gekocht puur omdat ik van de muzikale resultaten overtuigd was. - Muziek (jazz, blues en veel meer) is mijn grote passie, maar ik vind het ook leuk om wat te freaken met mijn stereo installatie. Ik schakel echter zelden tussen apparaten. Als ik het doe een of hoogstens twee maal op een avond. Dat stoort mijn muziekbeleving niet. - ik heb voor Puresound aardig wat phonotrappen in huis gehad en er zaten er heel goede bij. Maar ik wil tenminste een keer van mijn leven in mijn thuissituatie een buizen trafo combi uitproberen. Als ik die instelling bij het luisteren naar vinyl en met buizen niet had gehad dan had ik veel lol gemist. - en Onno ik realiseer me heel goed dat ik met een phonotrap speel met een winkelwaarde van 3/4 duizend. En die deed het nog beter dan de Klasse A Audioflight van Michael Fremer. Zowel Roger en ik verbaasde ons erover. Roger ben ik heel dankbaar dat hij er een voor me heeft gebouwd (de eerste in een serie). - Leuk dat Seed met die Hagerman komt. Ik heb uitvoerig op zijn site gekeken. Heeft wel een schakelende voeding. - Tot slot eerst Marc in Arnhem en daarna Hengelo en als het niets wordt verzet ik simpelweg de koers. Kwestie van een keer overstag gaan. Heerlijk dat pensioen: ik kan doen en laten wat ik wil.
 14. carl

  SUT

  Ook gij Brutus Dezelfde discussie op Audiogon. Iemand zegt daar dat een Ruby Low optimaal afgesloten moet worden met 1000 Ohm. Om dat te bereiken zou je eigenlijk een trafo moeten hebben met verhouding 1;5. Daarmee krijg je een extra versterking van 15 dB. Lees ook de bijdrage van Don https://forum.audiogon.com/discussions/benz-lp-and-sut-s Maar we moeten maar ophouden hierover. Ik ga in Hengelo luisteren naar de buizen. De vraag is dan of die zo goed is dat ik hem wil hebben zonder dat ik hem kan inzetten voor de Ruby. Als de buizenman mij van het tegendeel kan overtuigen - prima. Daarnaast ga ik zeker nog naar Marc in Arnhem om de Lukacheck te beluisteren. Oprecht bedankt allemaal en zeker George want ik heb weer veel geleerd. Ik hoop anderen ook want zo inzichtelijk is deze materie niet.
 15. carl

  SUT

  Ik betwijfel of die Lukacheck zo goed klinkt als mijn Pass Kloon Roots.Die is beter dan het meeste wat ik in huis heb gehad en dat waren er die 2/3 meer kostten. Let wel ik zoek een buizen Phono voor de TD 320 die mogelijk met trafo kan concurreren met de Pass kloon. Maar ik ga in Arnhem zeker naar de Lukacheck luisteren.
 16. carl

  SUT

  Nee maar die Silvercore noemt Benz expliciet bij hun trafo’s en een aantal mensen op het AAA forum speelt er tot volle tevredenheid mee.
 17. carl

  SUT

  sht niet zeggen op het forum, maar ik houd ook tweede hands bij maar eerst kijken wat Hengelo te bieden heeft. Die Duitsers zijn wel erg overtuigd dat Benz met trafo kan.
 18. carl

  SUT

  Gelukkig maar
 19. carl

  SUT

  Je kan er niet omheen dat veel liefhebbers helemaal kapot zijn van spelen met buizen en Step Ups. Ook Cock zit op die lijn en hij denkt niet alleen maar luistert ook. Op een of andere manier overtuigd dit argument me niet Jack: niet doen betekent niet per definitie niet kunnen. De kloosters zitten er vol mee
 20. carl

  SUT

  Roger is van mening dat de beste trafo, de trafo is die door de fabrikant bij het element wordt geleverd. Heeft hij wel een punt.
 21. carl

  SUT

  Ik benader je even dit weekend Marc. Hartstikke bedankt!
 22. carl

  Heel interessante site

  Ik denk zelfs de naald François. Ik weet niet of je het hebt gelezen, maar ik heb in de huiskamer een Thorens TD 150 uit 1969 in gebruik. Daar zit nog de TP 13 a arm op (met een rond tegengewicht) en een AT 95 element. Met dezelfde goede LP’s waar ik boven mee speel klinkt dat toch verdomd goed. Ik ben nu een verhandeling van f.Hirsch uit 1968 over armen aan het lezen
 23. carl

  SUT

  Voor de snelle lezer verassen is iets anders dan verrassen Maar goed via media als het forum schrijf je wel eens wat onzorgvuldig.
 24. Alle respect Jack, maar krijg je nooit last van je rug? Lijkt me toch het probleem van dit soort werk.
×
×
 • Create New...