Jump to content

carl

Members
 • Posts

  16182
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carl

 1. Zelf vond ik het geluid bij Henk ook wel eens naar het saaie neigen Kraus. Accuphase is daarom niet mijn grote liefde en ik zou Wil niet makkelijk adviseren om van zijn buizen af te stappen.
 2. Bij mij zijn ze goedkoper dan bij René hoor (haha). PS Misschien kan ik ze beneden nog onder de voeding gebruiken.
 3. Er is geen scène die ik me niet kan herinneren.
 4. Volgens mij heb ik gelezen dat ze het of samen doen of dat Herman heeft overgedragen. Ik zoek het wel even op.
 5. Ik zou hier graag een plaatsen. In alle eerlijkheid weet ik het echt niet.
 6. Ik ga puur op mijn gehoor af. Ik heb bijvoorbeeld de ESL 63 erg vaak goed horen klinken en hetzelfde geldt voor Blumenhofer. Bij ons vergelijk indertijd vond ik ze qua geluid op korte luisterafstanden wel vergelijkbaar. Ik koop echter nooit iets zonder tenminste een week thuis te hebben uitgeprobeerd want daar gaat het uiteindelijk om. Mijn luisterruimte is bovendien niet zo groot met 25 m2.
 7. Die vond ik altijd wat scherp. Blumenhofer vind ik op dat punt veel beter.
 8. Lijkt me iets voor als ik naar het verpleeghuis moet Seed. Dat heb ik echter pas over 25 jaar ingepland. Voor de rest heb je voor een deel wel een punt.
 9. Zoals Winston Churchill over de Amerikanen zei Kraus “ze doen altijd alles goed na eerst al het andere geprobeerd te hebben”. Ik vermoed dat ik Amerikaanse roots heb. Ik heb altijd Quad ESL willen uitproberen, maar van wie kan ik ze lenen. Daarbij vermoed ik dat mijn kamer daarvoor te klein is. De Spatial no 7 dipool kan ik overigens wel een week uitproberen.
 10. Dat is ook wel mijn (beperkte) ervaring. Ik wil eigenlijk nog wel een keer nieuwe LS en ik zal oppassen.
 11. Ik ga dat zeker nog een keer proberen. Maar eerst maar eens proberen met Ocos en een normale kabel die ik nog heb. Ik zit trouwens op iets van 5 meter.
 12. De voeding van de Oracle draaitafel moet ik altijd aanzetten voor de versterker want minstens zo’n knal. Je moet het even weten. Komt verder bijna nooit voor. Of het elektronisch te vermijden is ?
 13. Nee zeker niet Toine. Ik bedoelde eigenlijk dat Wil niet op het laag wil inleveren zover ik hem ken. Audiopaul had vroeger wel verrassend goed laag in zijn kamer met die fraaie Thiels. Hoe Cock het klaarspeelt is me nog niet duidelijk Ove.
 14. Ik zou hem ook zeker nooit wegdoen. Ik dacht trouwens dat Herman Prima Luna over heeft gedaan aan Kevin Deal https://upscaleaudio.com
 15. Zo gaat dat inderdaad Jack. En dat gedoe over dat bouwplan had ik natuurlijk ook zo niet zien aankomen. Voor je het weet ben je een paar jaar verder. Maar we hebben vanmiddag erg goed gewandeld aan de Waal. Het zeer traditionele café daarna was ook erg gezellig. De kreeften in een aquarium die met vastgebonden poten op consumptie zitten te wachten vond ik weer een stuk minder.
 16. Om maar even aan te geven waar ik mee bezig ben. Ik had de gemeente gisteren per mail gevraagd of ik mijn architect of mijn advocaat moest meenemen naar een overleg over een klein bouwplan want ik had er goed zat van. Ik snap wel dat dat de woningbouw in dit land achterblijft. Het is overigens de architect geworden
 17. Dinsdag en woensdag wezen oppassen in Schiedam. Vandaag lastige gesprekken waarna mails moesten worden gezonden. Morgen komen er vrienden op bezoek en gaan we samen lunchen en wandelen, zaterdag vroeg in de middag krijgen we dochter en familie op bezoek, s’avonds gaat de hele familie uit eten waarbij we de lief van mijn zoon leren kennen. En dan nog mijn broer in het verpleeghuis en mijn zuster sinds deze week aan de nierdialyse. Zondagmiddag en maandagochtend heb ik weer tijd voor de hifi Hans. Soms komen dingen nu eenmaal samen. Gelukkig gaat dochter, man en kids drie maanden lang op vakantie in Amerika. Hoop dat we dan weer in rustiger vaarwater komen.
 18. Onder meer schroefjes Roots, maar je kan er ook banaan stekkers op gebruiken. In dit geval kan je wel makkelijker kabels wisselen.
 19. Ik heb alleen maar rode adapters. Volgens mij betekent het artikel op zoek naar twee zwarte adapters of een Zobel netwerkje.
 20. Inmiddels de Ocos kabel met adapters ontvangen en die zien er gewoonweg nieuw uit. Een paar vragen: - doen die adapters op zich nog wat? - aan de adapters zitten draadeindjes met geperst verguld koper. Dat past natuurlijk niet in mijn Graham Nalty stekkers. De vraag is even dat geperst verguld koper eraf of nieuwe stekkers kopers. - zijn die adapters eventueel nog te krijgen. Is dat een normale aansluiting?
 21. Ik heb het mailtje nog even aangepast voor de volledigheid George. Ga nu weer het plateau op de draaitafel zetten. Pokkewerk bij een Oracle.
 22. We hebben het gewoon erg druk George. Mijn dochter gaat 1 april met man en kinderen drie maanden naar Amerika en dan krijgen we het rustiger (morgen weer twee dagen oppassen). En we hopen ook dat de familie wat minder energie gaat kosten (broer in verpleeghuis en zuster vandaag eerste nierdialyse). Dat had ik eigenlijk niet verwacht op mijn oude (re) dag.
×
×
 • Create New...