Jump to content
High-End Forum

carl

Members
 • Content Count

  14,014
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carl

 1. Nog even over elementen. Ik heb op mijn Thorens 320 een Nagaoka MP 200 zitten. Dat klinkt zonder meer erg goed. Die combinatie zet ik dan ook vaak aan als ik gasten heb. (Daarna volgt dan de vinyle genadeslag door de Oracle met de Benz Ruby). Bij die Nagaoka mis ik alleen wat levendigheid. Ik heb nu die Soundsmith Zephyr van Pjotr gekregen en die gaat van de week naar de US voor Retip (het land is weer veilig). Ben benieuwd hoe die klinkt op de TD 320. Cock was wel weg van die Soundsmiths. Marco is er wel mee opgehouden kennelijk omdat hij ze te duur vond worden.
 2. Natuurlijk Jack als er iemand verstand van buizen heeft ben jij het wel. Ik had ze net voordat de voorversterker kapot ging gekocht bij Tone Factory. Nu de buizen en voorversterker weer zijn ingespeeld ben ik weer helemaal gelukkig.
 3. Sponsort Marco het forum nog? Ik heb in ieder geval nog nooit iets van inmenging van zijn kant gemerkt.
 4. Die EH 6922 balanced heb je me zelf aangeraden Jack en zijn niet microfonisch (vermoed ik). Misschien dat mijn voorversterker extra gevoelig is ?
 5. Bij mijn voorversterker zitten standaard buizendempers en bij mijn eindversterker weer niet. Waarom is me niet duidelijk, misschien weet Jack het wel. Ik heb met veel geëxperimenteerd maar hier eigenlijk niet mee.
 6. Ziet er mooi uit. Geen buizendempers?
 7. Vond ik toch wel de beste Marc - zo puur.
 8. carl

  Mono afspelen.

  Wel leuk Peter. Waar denk je aan bij breedband?
 9. carl

  Welke toonarm ?

  Twee keer fout Roger. Dat je een Eat had wist ik wel. Ik dacht dat hij hetzelfde was als het laatste topmodel van Graham en dat is volgens mij de Elite. Maar kennelijk is het zijn voorganger zoals je zegt. Bij die arm heb ik nog een foto van de Tri planar gehad, maar dan van de andere kant. Heb er niet voor niets een vraagteken bij gezet. Ga maar verder met Arnold in de Predator.
 10. carl

  Mono afspelen.

  Van oorsprong was de klankregeling van de (buizen) Quad kennelijk bedoeld om op de standaard RIAA correctie te kunnen corrigeren. Zal dus ook wel bij zo’n keramisch element goed werken. De vraag is verder even Peter wat je nu precies wilt afspelen Mono of shellack. De suggestie van Seed voor meerdere koppen vind ik erg goed.
 11. carl

  Welke toonarm ?

  Ik zit me even af te vragen welke arm er nu zit op die Thorens Artisan. Wat ik trouwens goede armen vind zijn Grahams. Sodeju heeft een 12 inch Elite. Zelf heb ik een 2.2. maar goed die is niet meer in productie.
 12. carl

  Welke toonarm ?

  Wat voor een element wil je er dan in Gydo? Persoonlijk vind ik de Reed iets te modern eruit zien in zo’n klassieke draaitafel. Dan maar een Ikeda
 13. Als je alleen met hoofdtelefoons luistert ben je er binnen de kortste keer aan gewend vermoed ik. Gewoon eerst een tijdje lekker luisteren Hans. Ik zou wel even nieuwe buisjes uitproberen. Dat zal niet duur zijn vermoed ik.
 14. Ik vind Stax er altijd wel sjiek uitzien. Die kleur hoort er gewoon bij. Gefeliciteerd met je aankoop Hans !
 15. Je hebt zoiets als de letter en de geest van de wet, Onno.
 16. “ Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen” Hans. Ik heb er alle vertrouwen in dat je voorzichtig bent geweest Ik denk trouwens dat die Stax een uitmuntende aankoop zal zijn.
 17. Ik dacht dat we in een lockdown zaten. Lastig allemaal.
 18. Helaas zelf nooit beluisterd Hans (2x). Dan zou ik toch aan een Stax denken. Hoewel het idee om een paar goedkopere hoofdtelefoons te nemen zeker niet slecht is. Puur uit nieuwsgierigheid wat is je bron nu ?
 19. Diverse Stax heb ik vaak gehoord en die vond ik zeker goed. Of die na een uur nog prettig zit? Zelf speel ik op mij I pad met de goedkoopste Sennheiser. Hans zou zeker deze bij zijn keuze moeten betrekken https://www.quad-musik.de/index.php/de/produkte/jecklin-float-qa
 20. Gefeliciteerd George met je nieuwe versterker. En Ruud wat heb je nu aan draaitafel staan nu je de Garrard kwijt bent?
 21. Ik heb nauwelijks ervaring met Bose. Op onze huwelijksreis regende het stevig en zaten we in een kroeg met Bose LS tegen de muur en dat klonk verassend goed. Het gaat natuurlijk om relatief weinig geld en je zou het gewoon kunnen uitproberen Rickert.
×
×
 • Create New...