Jump to content
High-End Forum

carl

Members
 • Content Count

  14,592
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by carl

 1. carl

  TD 321

  Export voor 23,7 en import voor 33,7. Dan mogen we wel wat meer exporteren Jack. Overigens zitten de drugscijfers hier niet in verwerkt. Daar zijn we wel een grote exporteur in
 2. Daikin schijnt wel een van de betere merken te zijn trouwens. Morgen even bekijken.
 3. Veel in ieder geval. Ik heb toch nog een vage afspraak met hem. Eerst maar eens de gewone kabel uitproberen.
 4. Zou Cock de kabel nu ook kunnen maken met een SME plug aan de kant van de arm ? De kabel staat in ieder geval op mijn lijstje om thuis te proberen.
 5. Kijk de volgende keer eens welke unit je zwager heeft Jack? Hoorbare vervorming zal denk ik wel meevallen op onze dag Jack. Mooie apparatuur.
 6. carl

  TD 321

  In onze jeugd werkten de vaders ook meer dan 40 uur per week, maar zoals in de US vind ik niet normaal. Heb je ook geen tijd de kinderen goed op te voeden.
 7. carl

  Wattenstaafjes

  Beestachtig goed Jack https://www.viva.nl/sex-en-liefde/lessen-tussen-de-lakens-beestachtig-lekker/
 8. carl

  Wattenstaafjes

  Zouden die verstand hebben van schoonmaken van contacten Onno? Ik heb slechte ervaring met onbehandeld hout omdat het “bloedt”. Vandaar.
 9. carl

  Wattenstaafjes

  Ik had vroeger altijd wattenstaafjes van plastic om contacten schoon te maken. Volgens Ellie mogen die niet meer geproduceerd worden. Maar volgens mij geven houten exemplaren af. Wat gebruiken jullie ?
 10. Zappa ‘ 88 staat nu aan. Ga eens kijken of ik die op vinyl kan krijgen.
 11. carl

  TD 321

  Maar in hifi heb je nog steeds veel ambachtelijk gemaakte spullen zoals de wat duurdere elementen en draaitafels. Daarbij geloof ik sterk in kleine specialisten die bijvoorbeeld een product kunnen produceren in meerdere variaties.
 12. carl

  TD 321

  Volgens mij is het inzetten van Mexicanen niet ongebruikelijk in de US. Het land heeft verder een zeer laag minimum loon. Strikt genomen knijp je dan ook niet uit. Maar het is mijn land ook niet. In principe zou je toch met een minimumloon en 40 uur werken per week moeten uitkomen.
 13. Waarvoor gebruik je nu een deegrol bij een Luidspreker Peter ? Ik kan me Mieke (ik heb de naam toch wel goed) wel voorstellen
 14. Oh zeker Jack. Ik ben daar nog met een airco bezig geweest kort geleden. Probleem is een beetje dat de binnenunit wel erg groot is. Maar ja beneden heb ik ook een set en daar luister ik dan met name naar de Auralic streamer. En beneden heb je overdag wel een lekkere temperatuur - nooit te warm. PS jij komt toch ook?
 15. carl

  TD 321

  Nee hoor Jack, maar ik houd wel van mooie en duurzaam gebouwde spullen. Het voordeel is dan ook dat je er erg lang mee doet en het over de jaren ook weer niet zo duur is. Eigenlijk ook wel de inkoopfilosofie in dit huis. Mag ook tweede hands hoor. In de keuken hebben we 6 Thonet stoelen voor 150 euro samen. Die koop je nieuw voor 850 euro per stuk en die van ons waren niet van nieuw te onderscheiden. PS net een oude schuur aan het opruimen waar mijn kinderen allemaal troep geparkeerd hebben. Dan word ik altijd wat agressief Ik heb gewoon de pest aan de wegwerpmaatschappij.
 16. carl

  TD 321

  Voor Quad en B&O gold hetzelfde Jack. Die omzetten waren indertijd natuurlijk ook gigantisch. Ik heb trouwens bewondering voor merken als Shiit hoor. Vernieuwing is de basis voor vooruitgang. Bovendien betaalbaarheid wakkert de interesse bij jongeren aan.
 17. carl

  TD 321

  Ik zeg zeker niet dat duur altijd beter is Jack. Nooit gezegd ook. Het is wel zo dat kleine oplagen per definitie duurder zijn. Een high end draaitafel of een buizenversterker zijn daarom eigenlijk niet redelijk geprijsd op de markt te brengen. En wees eerlijk die van de Veen spullen zijn ook niet goedkoop. Daarbij reken jij je eigen uren niet. Een plaats met de naam Corpus Christi
 18. carl

  TD 321

  Dat beweer ik dus ook al jaren Roger. Vroeger in de hoogtij jaren lag dat wel anders. Toen hadden die importeurs ook allemaal een servicedienst.
 19. carl

  TD 321

  Veel bedrijven kiezen voor kleine productie en hoge winst. Als je dan net het tegendeel doet als bedrijf zou dat best een succesvol kunnen zijn. Ook vanuit hifi belang doen die mensen het goed natuurlijk. Wie koopt nu zo’n dure spullen als wij. En Texas ligt toch vlak bij Mexico
 20. Vanavond op TV naar een uitvoering van de “zeven doodzonden“ van Kurt Weil gekeken. Ik ken de muziek nagenoeg uit mijn hoofd. Blijft muzikaal toch erg sterk en ook wat het verhaal betreft.
 21. Ik leef met je mee Peter.
 22. carl

  TD 321

  Goedkope Mexicaanse arbeiders of een belastingparadijs Het zal toch ergens van moeten komen Jack.
 23. carl

  TD 321

  Oh ik zeg zeker niet dat je digitaal niet voor minder geld net zo goed kunt krijgen als digitaal @Jack. Ik had het eigenlijk over analoog. Wat ik wel denk is dat de huidige LP toch het zwakke punt is van een platenspeler. Ik heb ook regelmatig commentaar op streams trouwens. Verder geloof ik niet dat de kwaliteit van zeer goede platenspelers, arm of element van de afgelopen 20 jaar nu zo drastisch is verbeterd. Sterker nog ik verwacht dat die klassieke platenspelers bij het vergelijk nog erg aardig mee kunnen. Die Reed zal ongetwijfeld veel beter klinken hoor maar dan wel in een topset als bij Marco.
×
×
 • Create New...