Jump to content

Tubejack

Members
 • Posts

  11749
 • Joined

 • Last visited

About Tubejack

 • Birthday 04-03-1958

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Vintage Optonica SX-9110 SO-9100 en ST-9100 Cambridge Azur 650T DAB+ tuner Perfect Performer 2x 16'5 luidsprekers. Technics SL-1210GR draaitafel met Goldring 1042, Dac Schiit Modius, Cambridge CXC CD-looperk. Streaming via een Mac mini, Nakamichi CR-3E.

Recent Profile Visitors

20687 profile views
 1. Ik heb voor je gekeken in de handleiding. Zo te zien, alleen te bedienen via een afstandbediening van een bijpassende Pioneer versterker.
 2. De afstandbediening vind je misschien hier https://afstandsbediening.nl/index.html Je hoeft alleen het originele typenummer van die AB te weten.
 3. Met de bliksem inslag in het achterhoofd. Een 2e niet audiofiel spanning blok bij Hornbach gekocht. Maar wel een met een "fijn overspanning beveiliging". BRENNENSTUHL Stekkerdoos Super-Solid 8-voudig 45° met overspanningsbeveiliging, snoer 2,5 m. De stopcontacten zijn 45° gedraaid, dat is soms handig qua ruimte met allerlei adaptertjes.
 4. Voor die AU 666 zijn vast nog liefhebbers. Zet hem op Marktplaats. Ruimt lekker op.
 5. Een audio maat, snapte niet, dat het voor sommige een hobby is. Een hobby die wat mag kosten. En raakte daar echt helemaal van slag van. Het gaat nu na weken, nog steeds niet helemaal goed me hem.
 6. De FET voor- en eindversterker waar momenteel mee speel is zeer gecompliceerd. Een wonder van techniek. Een diepe buiging voor de Japanse technici die dit eind jaren 70 begin jaren 80 hebben ontworpen. Er zit b.v. in de voorversterker nauwelijks capaciteit in de directe voedingsrail slechts 2µF! Het geluid is erg snel. Toch kun je met een simpele Leak Stereo30+ en 2 handen onderdelen zelf iets maken waar serieuze audioliefhebbers erg "nerveus" van worden. Duur, simpel of complex zegt niet zoveel.
 7. Wat een indrukwekkende apparatuur Mediator. Prachtig om alleen al naar te kijken. Tja.... ik moet het doen met een dac en loopwerk van bij elkaar 1/10 van de prijs. De 3e hands FET voor- en eindversterker die er nu staat was €350 + handje onderdelen. CD's klinken analoog, net als alle andere bronnen. Wat me opvalt dat ook doorsnee electronica in +/- 2 jaar gewoon honderden Euro's duurder zijn geworden. Geen goede ontwikkeling
 8. Het ziet er strak uit @Carl. Voor mij komt het over als een mix van modern en klassiek. Ik heb een tijd het idee gehad: "less=more" Maar andersom blijkt ook prima te kunnen. Dus complex en goed klinkend. Dure componenten, klinken niet altijd beter is mijn ervaring. Ze kunnen wel andere "betere" eigenschappen hebben zoals: "lange levensduur" "onverwoestbaar" dat soort positieve eigenschappen.
 9. Maar als ik centjes te veel zou hebben, zou ik zoiets kopen https://www.musicalreality.nl/portfolio/eera/
 10. Dit zijn "loopwerken". Het lijkt me niet zo goed, als zo'n loopwerk "klinkt". Dat moet de DAC erachter doen. Aardig van dit loopwerk lijkt me, dat er ook AES/EBU op zit. Je kunt hem ook zo op een professionele (studio) dac aansluiten. Top P.s. inderdaad de CD-spelers uit de Marantz 6000serie 6005...6006...6007 etc worden al jaren lang hoog gewaardeerd.
 11. Dank je. Wij zijn door meer bedrijven goed geholpen. Maar dit is wel uitzonderlijk
 12. Het goedkopere model, lijkt me wel wat Pro-Ject CD Box RS https://www.hobo.nl/hi-fi/cd-spelers/pro-ject-cd-box-rs-zilver.html
 13. Klopt Duck. M.i. na vinyl en (in mindere mate) tape, zijn CD's, blijkbaar ook weer aantrekkelijk.
×
×
 • Create New...