Jump to content

Tubejack

Members
 • Posts

  10248
 • Joined

 • Last visited

About Tubejack

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Van der Veen MCML05 en UL-40s2P KT-120 in triode, zilver secundair in de transformatoren., Perfect Performer 2x 16'5, Technics SL-1210GR Denon DL03 Denon step-up, Schiit Modi Multibit, Schiit Modius Cambridge CXC, Mac mini, Magnum Dynalab MD102T
 • Tweede set
  Pioneer SX-5580

Recent Profile Visitors

10406 profile views
 1. Mijn Philips CD-85 speler klonk ook niet scherp Carl. Maar veel van dat nieuwe digitale spul wel. Ook super-de-luxe spul >€2000. Mijn ervaring is ook dat het laag van vinyl vaak rustiger is, niet zo overdreven als sommige digitale opnames. Maar mensen zoals wij, horen kennelijk tot een zeldzaam ras volgens een filmpje dat ik onlangs op YouTube zag. Slechts 1% van de muziekliefhebbers, kan dat wat schelen. De rest luistert voornamelijk via Sonos, Bose, JBL etc.
 2. Wat vind je onzin? Kappa7? Je zult toch met me eens zijn, dat vinyl niet ineens heel anders gaat klinken dan een CD ? En twee, ik vind de meeste digitale set-ups wat "scherp" klinken. Dat is maar heel moeilijk weg te krijgen. Dat kan ook aan mijn oren liggen hoor, ik ben allergisch voor digitale scherpte.
 3. Probeer eens hier, mocht je het daar nog niet gevraagd hebben. https://tapedeckforum.nl
 4. Het is maar net hoe je het ziet. Wat is nu 2x2x2 uur rijden? t.o.v. speakers waar je al 40! jaar plezier van hebt? (40x 365x24uur) Niks toch. Ik vind het echt een wonder dat die misschien nog gerepareerd kunnen worden. Niks heeft het eeuwige leven. Audio zeker niet. En ook nog Boos, gefrustreerd, wanhopig? Volgens mij zit er niet alleen in die speaker, een draadje los. Tip: Op YouTube staan soms leuke filmpjes.
 5. Simpel Carl, het zou wel heel gek zijn, als dezelfde muziek ineens een heel andere klank heeft. Dan klopt er iets niet, in je set. Wat wel kan, dat je set geoptimaliseerd is voor analoog of voor digitaal. Waar ik nu mee speel kan het allebei, dàt is volgens mij een zeldzaamheid. Vandaar dat er altijd "2 kampen" zullen blijven. Ze hebben alle twee gelijk. Of toch niet?
 6. Gewoon via een browser op je computer https://www.ziggogo.tv/nl.html of via je digitale decoder / smartcard als je die hebt Verder is het vanaf van 10 december tot en met 3 januari. Ik neem aan dat dan ook klanten die een standaard abonnement hebben zonder decoder die zenders kunnen bekijken.
 7. Bij sommige moderne opnames vind ik de klank hier vrijwel hetzelfde, dat heeft moeite gekost en is bijna niet te doen, met één set. Verschilletjes ervaar ik v.n.l. in het laag.
 8. http://www.transistorforum.nl/forum/index.php?mode=thread&id=45702
 9. Goedemorgen ik had net Radio 10 aan in de auto met de top 4000
 10. CD Ladies & Gentlemen (The Best Of George Michael)
 11. Ik heb even gekeken en o.a. deze review gelezen https://www.whathifi.com/nad/c-368/review M.i. heeft voornamelijk digitaal aandacht gekregen. En is de phonotrap een leuke extra. Ik heb zelf een Schiit Mani, die klinkt heel erg mooi met mijn SE-10 buizen versterker en een Technics SL-1200GR. Maar met andere versterkers minder. De Mani zal wellicht beter zijn dan de ingebouwde phono-trap. Maar een grote stap ga je denk ik niet maken. Wellicht dat Sodejuu iets weet, wat in verhouding met je draaitafel goed is. Wat anders, had ik niet gewaarschuwd voor het "upgrade virus"
 12. Wisselend, Radio, CD, LP of streaming, net waar ik zin in heb en waar ik me bezig ben. Alledrie hoge tot zeer hoge kwaliteit. Momenteel ben ik foto's aan het uitzoeken voor mijn website en stream met Qobuz met de standaar app onder MacOS Zo mooi en zoveel leuke en interessante informatie. Je hebt helemaal geen duur programma nodig! (vind ik.) Dat mis jij allemaal George
 13. Dat hangt voor een deel van de zender én de radio af
 14. Dat klopt. Er staat als creatieve geest toch niets in de weg om iets totaals anders te kiezen? Raakt dat algoritme ook lekker in de war. Verder is het mooi om te lezen dat er nog mensen luisteren naar de radio. Dat doe ik ook
×
×
 • Create New...