Jump to content
High-End Forum

Tubejack

Members
 • Content Count

  8,751
 • Joined

 • Last visited

About Tubejack

 • Rank
  Vooral muziek liefhebber.
 • Birthday 03/04/1958

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

7,190 profile views
 1. Tubejack

  Buizenissen

  Zeker ik heb een aardig contact met Menno van de Veen, wiens SE-10 het "best" klinkende is. Ik wil "winnen" Maar sowieso is er winst
 2. Ik vind voor-versterker een rekbaar begrip. Er zit inderdaad geen actief element vóór de volume regelaar. Maar daar achter wel in de vorm van ECC83 en ECC82 buisjes. Die overbrug je waarschijnlijk op het moment dat je hem als eind-versterker schakelt. Als dan ook nog de volume regelaar werkt, dat is daar weer je ingang van 100KΩ. De "voorversterker" is netjes gemaakt en versterkt een keer of 4 en wordt m.i. flink tegen gekoppeld want één ECC83 haalt makkelijk een versterking van 60x. Daar valt alleen al qua onderdelen en buizen winst de halen dus ik kan me voorstellen dat je huidig voorversterker beter klinkt. We kunnen na de garantie periode wel wat upgraden, als je dat wilt. Tot die tijd kan er nog wel wat getuned worden, maar als je deze versterker alleen als eindversterker blijkt gebruiken. Is dat zonde van je geld.
 3. Wat een mooie foto's zeg Ik zal het eens rustig bestuderen. Kom er morgen op terug heb al e.e.a. gezien.
 4. Mooi verhaal Groovy. Gefeliciteerd met je harmonizers
 5. Die nieuwe dac van Sodejuu lijkt me interessant https://www.denafrips.com/ares
 6. Gewoon lekker genieten, van wat je hebt en wat wel kan Onno.
 7. Ik maak wel eens een subtiele opmerking 100Ω ...600Ω Dat zijn prima waardes. Zo'n phonotrap is dan met veel meer apparatuur te combineren.
 8. Het 1e als genoeg laag hebt, dan is er niks aan de hand. Dat laatste is simpel: de Line Magnetic LP-33 phonostage is m.i. niets anders, dan een Chinese kopie van de EAR 834p Verder heb ik op deze opmerking naar Arden geen reactie gehad. Hoeft ook niet, de meeste phono-trappen zijn IC's of transistoren/Fet's waardoor een lage uitgangsimpedantie veel eenvoudiger is dan met buizen.
 9. Hoi Duck, Naast mijn Schiit dac gebruik ik nog een Black Lion Sparrow White dac omdat ik anders te weinig aansluitingen heb voor al mijn digitale spullen. De kwaliteit daarvan is zo goed, dat een meettechnisch "betere" dac m.i. weinig nut heeft met mijn buizen versterker. Immers na 17 bit > 100dB verdwijnt de muziek in de ruis van mijn buizen versterker. Geluidstechnisch dus klankmatig, is echter een ander verhaal. Een betere nog meer verfijnde multibit dac is wellicht t.z.t. een optie maar ook de kleine Schiit Modi Multibit haalt al 17 bit...
 10. Ik heb weer https://192tv.tv aan. Geluid via mijn Schiit DAC naar mijn SE-10. Heel erg leuk af en toe
 11. Het zit iets anders. Op het rooster van de 1e buis zit R1 en R4 daarmee wordt de versterking ingesteld die is nu 2x. Verander ik R1 in 100KΩ dan word die 1x. Maar als ik aan de volume regelaar draai dan veranderd de weerstand: "R1 + regelaar" en daarmee de verhouding R1 en R4. De SE-10 zoals die hier speelt is een geweldige versterker én made in Holland.
 12. Buizen hebben altijd spanning nodig. Maar dit is wel bijzonder, ik snap nog niet precies hoe het werkt.
 13. Tubejack

  Auralic Aries G1

  Lekker bezig We horen graag wanneer het werkt
 14. Waar ik nu mee speel de SE-10, is 1e buis is een verschil/buffertrapje dat 2x versterkt. Een voorversterker is niet meer nodig.
 15. Tubejack

  Buizenissen

  Moest er even op wachten want ze kwamen uit Engeland. Audio Note koperfolie Mylar in olie condensatoren. Zijn heel verfijnd, je hoort ze eigenlijk niet. Betaalbaar en kennen een goede prijs/kwaliteit verhoudig. Dit is mijn SE-10 zoals hij uiteindelijk is geworden. Er kom hier en daar nog een beugeltje om de boel vaster te zetten. Als ik met deze versterker en digitale bronnen speel is er maar één serie koppelcondensator in de muziek weg. De rest is DC-gekoppeld. Dat hoor je, er zijn extreem veel details. Dit durf ik wel high-end te noemen
×
×
 • Create New...