Jump to content
High-End Forum

Tubejack

Members
 • Content Count

  9,393
 • Joined

 • Last visited

About Tubejack

 • Rank
  Vooral muziek liefhebber.
 • Birthday 03/04/1958

Personal Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

7,860 profile views
 1. De SSD is erg snel t.o.v. de zeer solide 5400RPM maar langzaam draaiende kleine harddisk, die standaard in deze iMac zat. 16GB is fantastisch, ik kan meerdere programma's en browsers opstarten en het blijft allemaal even vlot werken, erg handig. Maar wat anders, ik heb vandaag een Schitt modi Multibit dac aan mijn iMac aangesloten samen met de Vali 2 hoofdtelefoon versterker die ik al gebruikte. Een flink verschil met de Modi 3. Het klinkt meer echt, een veel rijkere textuur. Maar dat mag de Modi 3 is 2,5x zo goedkoop.
 2. Heeft misschien niet zoveel met audio te maken, hoewel Spotify start en werkt nu ook bijzonder vlot. Ik gebruik een iMac uit 2012. Die werd zo traag dat er eigenlijk niet meer mee te werken viel. Gisteren heb ik er een Samsung SSD en 16GB geheugen inlaten zetten. En hij lijkt wel weer als nieuw. Aanrader!
 3. Ik zou maar niet te vroeg met dat duimpje zijn "vriend". Lagen daar bij jou ook niet een of meerdere audiofiele kabels? Voor straf, direct afkoppelen!
 4. Gelukkig is daar wat aan te doen. Je kunt hem heel mooi laten klinken
 5. Altijd leuk zo'n kabel topic, maar wat ik dan niet begrijp dat dit goed genoeg is tot de wandcontactdoos.
 6. Daft Punk uit elkaar na 28 jaar https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-56158867
 7. Ik heb een aantal jaar gestreamd met Qobuz, een mooi medium voor wie er mee om kan gaan. Door de enorme keuze, werd ik er onrustig van. Ik had continue "zap neigingen". Met een LP heb of de radio heb ik dat niet, het staat gewoon aan ook met minder goede nummers. Met CD's hetzelfde. Voor het streaming tijdperk werd een nieuw exemplaar soms weken lang een aantal keer achter elkaar gedraaid tot je zo'n album van voor naar achter kon. Dat ligt dus niet aan het medium, maar aan mezelf. Een positieve stroom in het streaming gebeuren vind ik Spotify, die heeft soms hele aardige afspeellijsten en de bediening krijgt wat mij betreft een dikke 10. De geluidskwaliteit is minder goed, maar dat kun je voor een deel compenseren is een door een goede multibit dac te kopen die ook het laatste restje uit de bitjes perst.
 8. "Buizen" is een te algemene term. Er zijn zoveel verschillende. Ze klinken allemaal anders. Van heel neutraal tot warm en alles daartussen. Net als "transistoren" of "opamps" daar zitten ook verschillen in. Je kunt denk ik, een phono versterker met b.v. opamps maken met een zelfde klank en net zo' n hoge resolutie als een variant heeft met buizen. Ik gebruik er nu een met opamps. Voordeel is, dat je die gewoon altijd aan kan laten staan.
 9. Vind hem van buiten mooi, maar wat overgewaardeerd. De TU-919 vind ik technisch en qua geluid beter.
 10. Mooi Cor, ik was daar ook niet weg te slaan...
 11. Gelukkig maar, anders kocht niemand het. Maar afgezien van de resolutie, klonk het héél ànders Leobus?. Ik vond van niet. Dat kan ook niet RIAA=RIAA. Dan kun je nog over dubben hoe je een dergelijke correctie implementeert. Maar zelfs met buizen, moet een viool nog steeds klinken als een viool.
 12. Dat weet ik niet, als er een groot verschil is qua geluid met dezelfde media dan lijkt me dat niet goed. Een viool gaat niet in eens als een cello klinken. Natuurlijk kan er wel verschil zijn qua resolutie, ruimtelijkheid etc maar qua geluid niet. Hooguit dat die viool of cello meer écht lijkt en ook dat is verdomd moeilijk bleek wel tijdens een demonstratie.... Open deuren, daar heeft niemand wat aan.
 13. Waren jullie dan ook in Alkmaar? Natuurlijk is er verschil, maar vergeleken met deze bescheiden set-up, vond ik het verschil niet heel groot. Ik vermoed dat de versterking ook een handje geholpen heeft.
×
×
 • Create New...