Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  5623
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Birthday 09-07-1970

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Bronnen
  Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Zelfbouw DAC en Mac mini powered by Daphile.
  Versterking
  Pealr 2 Phono trap, DCG3 voorversterker en Audionet AMP II mono blokjes
  Weergave
  Magnepan 1.5 of KEF 104/2
  Bekabeling
  Van den Hul Skyline, en Grimm TPR kabels
 • Tweede set
  ONKYO TX-L20D receiver.
  Bron TV en Chromcast
  Speakers KEF T101
  Sub REL
 • Derde set
  Setje actieve speakers in de badkamer met telefoon als bron
  Streamen via Daphile.

Recent Profile Visitors

8789 profile views
 1. Leuke ontwikkelingen weer allemaal. Wel een reden om eens de i-Ear show te gaan bezoeken.
 2. Vandaar dat ik het ook voorstelde. Ze moeten nu betalen om van de wol af te komen. Verbaast me dat het nog zo veel duurder is dan.
 3. Domoticz op je nas en een P1 kabel en klaar ben je. https://domoticz.com/ Daarnaast kan je hier wel heel veel mee aanelkaar knopen qua systemen. Zeker als je dingen wil automatiseren zo als schakelen van energie bron of zo iet maar ook het bedienen van je gordijnen en de verlichting is geen probleem.
 4. Maak je dan wel een aparte sokkel voor de plek van je platenspeler. Ik was juist erg blij met de betonvloeren hier. Ten eerste om dat het ideaal is met vloer verwarming. Tentwede ik een tegel vloer wel erg mooi vind. ten derde en de belangrijkste het is redelijk dood en resoneert niet. Dat vind je platenspeler wel prettig. Aangezien je wanden ook van hout worden is het plaatsen van een muur rack nu ook niet een optie die zoden aan de dijk zet. Verder zou je voor de isolatie ook eens naar schapenwol kunnen kijken. Dat wordt op dit moment weg gegooid maar is ook prima isolatie materiaal. https://houhetwarm.nl/isolatiematerialen/schapenwol/#:~:text=Delen-,Schapenwol is zeer geschikt als isolatiemateriaal en 100% puur natuur,of extra folie tegen vocht.
 5. Daar gaat het volgens mij inderdaad totaal mis. Zelfs al is er een zelf te bouwen ondersteuning is dat vaak nog maar magertjes te implementeren. En vaak is ook de geboden lijst met compatible producten beperkt. Om de integratie van welk product ook goed te laten lukken kom je bijna niet meer om professionele oplossingen heen om de boel in een domotica te kunnen opnemen. Ik bedoel simpele functie van de muziek gaat aan, de verlichting in luister stand en de gordijnen dicht is in de meeste systemen niet te combineren. Ik zal waarschijnlijk eens opzoek moeten naar een Crestron processor om mijn spullen samen te laten werken. Met Google home en een Logitech hub kom ik al een eind.
 6. Mooi verslag Carl, ik zie al uit naar het vervolg. Veel plezier daar!
 7. Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Verder heeft USB het voordeel dat ook DSD en hogere snelheden dan 192 ondersteund worden.
 8. Ik mis eigenlijk deze speakers nog in het pro rijtje. Dat is toch wel de huidige standaard in pro audio. Stonden afgelopen jaar pok op de Xfi zelfs.
 9. Had je DAC niet ook een USB ingang? In dat geval zou je die eens aankunnen sluiten op je nieuwe Bluesound Node Zou je nog wel eens kunnen verassen.
 10. Klopt bij 70 graden komt lijm over het algemeen al los.
 11. verrek, het lijkt wel een hobby platen draaien. En de beloning kan zo goed zijn als alle bovengenoemde parameters allemaal kloppen.
 12. Deze lijkt me dan ook wel een kandidaat. Deze USB ingang heeft wel goede specificaties.
 13. zo iets misschien? Alleen de USB ingang is wel erg veel verouderd.
 14. Ach we zien nu dat bijna alle leden ook wel een DAC hebben aangeschaft om de CD nog te verbeteren zonder direct een nieuwe drive te hoeven kopen. Daar heeft het upgrade virus dus ook al wel toegeslagen.
 15. Ik heb het met de 1 gram wel wat (behoorlijk) overdreven maar het is nu wel zo dat een element met een lage bewegende massa minder druk nodig heeft. Als ik dan de cantilever zie die op het element van Jack zit dan is daar niet alles aangedaan om een zo ligt mogelijke massa te creëren en daarmee mis je de verfijning in je aftasting, de microdetails. Ik kan me dan ook helemaal vinden in de klasse indeling die je hierboven aanhaalt, het mag dan lekker klinken maar haalt zo een element ook de verfijning die je met een mooi MC element krijgt. Verder is hoge druk een middel om het element met teveel massa in gareel te houden maar komt tegen een prijs van hogere plaat en naald slijtage. Ook al zal de naald vorm helpen om de aftasting vriendelijker te maken. harder slijten doet het.
×
×
 • Create New...