Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  6003
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Birthday 09-07-1970

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Bronnen
  Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Zelfbouw DAC en Mac mini powered by Daphile.
  Versterking
  Pealr 2 Phono trap, DCG3 voorversterker en Audionet AMP II mono blokjes
  Weergave
  Magnepan 1.5 of KEF 104/2
  Bekabeling
  Van den Hul Skyline, en Grimm TPR kabels
 • Tweede set
  ONKYO TX-L20D receiver.
  Bron TV en Chromcast
  Speakers KEF T101
  Sub REL
 • Derde set
  Setje actieve speakers in de badkamer met telefoon als bron
  Streamen via Daphile.

Recent Profile Visitors

11263 profile views
 1. Tja dan gaat een gebruikte mini pc al snel interessant worden. voor 250, heb je al een net compact en stil ding met een i5 van de 7e generatie waar je eigenlijk alles probleem loos op kan draaien. Alleen ging het hier natuurlijk om de implementatie van de voeding.
 2. Dat is erg netjes geworden Hans. Mooie opzet zo.
 3. kappa7

  Reed review

  Mooi vergelijk inderdaad. het is wel een lange zit voor de ruim 2 uur durende jijbuis en ik heb de muziek maar doorgespoeld maar leuk om te zien.
 4. Ik zie ze wel maar er staan allerlei icoontjes bij die daar niets mee te maken hebben.
 5. Leuk, dat gaat vast goed komen. Glen, van harte met je nieuwe betrekking. Veel suc6
 6. Leuk om je weer hier te zien en je hebt een mooie tafel opgebouwd zo.
 7. Zeker en dat is heel verstandig. Je kunt namelijk ook met HQP pcm bestanden coverteren naar een hogere sample rate en bit rate. In dit stukje legt de bouwer van de software uit hoe dat werkt. het stuk uit de link gaat daar specifiek over PCM to PCM. https://audiophilestyle.com/forums/topic/13071-hqplayer-resampling-filter-setup-guide-for-ordinary-person/?do=findComment&comment=175928 Verderop gaat het over DSD to PCM en daarna een kort stukje over PCM to DSD. Het grote voordeel van PCM in een hogere sample rate is natuurlijk dat er een minderstijl filter nodig is. Wat het stukje van jou ook terecht aangeeft is blijf dan wel binnen een veel fout van de basis samplerate dus ga naar 88.2 of 176.4KHz. Laat de 192 maar lekker voor wat het is tenzij je van een video bron af wil samplen.
 8. Bit perfect is door de interpolatie natuurlijk al discutabel. In het arsenaal aan beschikbare filters is het natuurlijk de kunst om degenen te vinden die het signaal weer zo veel mogelijk gereconstrueerd. Welke dat is blijft natuurlijk lastig om vast te stellen, blijft over kies degene die het beste klinkt.
 9. Dat is een heel goed stukje en geeft ook precies aan waar ik nu mee bezig ben. Ik wil hier onder even een stukje quoten wat goed aangeeft wanneer het zin heeft om hier mee aan de gang te gaan. Al hoewel HQP ook prima bruikbaar is om binnen PCM om de boel naar een hogere sample rate te brengen natuurlijk. Als je maar binnen de beperking blijft van je DAC chip. bron: https://www.mojo-audio.com/blog/dsd-vs-pcm-myth-vs-truth/
 10. Walt ik gewoon lekker enthousiast en wil dat graag delen. Dat heeft voor mij ook getriggerd om hier eens me te gaan experimenteren. Niets mis me toch.
 11. Hu wat bedoel je daar nu weer mee hans? Volgens mij ga ik hier toch uit van de techniek en probeer daar de beste resultaten mee te halen. Dat heeft helemaal niets met sprookjes te maken. Maar was jij niet ook bezig met HQP?
 12. Ik heb nu HQ player embedded op een linux server (Debian) draaien wat dus geen eigen desktop heeft. In de linux versie (Mint) met desktop kon ik niet hoger gaan de 256. Met de embedded versie kan ik nu wel AMSDM7 512+fs draaien met poly sinc gauss long. Nu zit de CPU dan op ongeveer 60% belasting. De desktop omgeving gebruikt dus ook best nog wat van je processor. Dat zou bij jou ook best nog wel kunnen schelen.
 13. Het gaat niet en dan naar het filter maar direct naar het filter. Afhankelijk van het signaal dat wordt aangeboden gaat de juiste interface van start en dat wordt middels i2c in het control register gestuurd. Het enige wat nog in je filter aan de ingang gebeurd is links en rechts scheiden. Je chip krijgt ook de opdracht via i2c om de volume regeling over te slaan. Je stuurt dus echt direct de sigma delta converter aan. En ja dat gebeurt al best lang op die manier. De meeste dac chips werken zo en daar is dus de winst te behalen.
×
×
 • Create New...