Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  7064
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Birthday 09-07-1970

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Bronnen
  Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Zelfbouw DAC en Mac mini powered by Daphile.
  Versterking
  Pealr 2 Phono trap, DCG3 voorversterker en Audionet AMP II mono blokjes
  Weergave
  Magnepan 1.5 of KEF 104/2
  Bekabeling
  Van den Hul Skyline, en Grimm TPR kabels
 • Tweede set
  ONKYO TX-L20D receiver.
  Bron TV en Chromcast
  Speakers KEF T101
  Sub REL
 • Derde set
  Setje actieve speakers in de badkamer met telefoon als bron
  Streamen via Daphile.

Recent Profile Visitors

16071 profile views
 1. kappa7

  Best CD transport

  Ja dat is erg veralgimenificeert en je stelt het als of dat de enige waarheid is. Puur om dat in jou bevinding alle brandweerauto's rood zijn wil het niet zeggen dat als het rood is het ook een brandweerauto is. Zo komt het wel een beetje over namelijk. Je zou misschien wat specifieker hier in kunnen zijn. Veralgimenificeeren is soms zo makkelijk maar slaat de plank vaak mis.
 2. kappa7

  Best CD transport

  ah daar hebben Hans zijn stokpaartje weer. De onzin van de interface. Nog maar een keer melden dat de interface zo goed is als de implementatie daarvan. Dat wil dus zeggen dat elk type interface goed kan klinken als deze maar goed in het design is opgenomen van de DAC. Met die kennis is het dus onmogelijk om dit zo te kunnen roeptoeteren. Ik moet wel toegaven dat ik de laatste tijd wel vaker de USB interface de mindere vind maar er worden op dit moment grote stappen gemaakt in Interface land.
 3. kappa7

  Best CD transport

  Nog wat verder gekeken en de PIONEER PD-75, PD-77 en de PD-95 zijn erg mooi gebouwd. https://www.hifi-advice.com/blog/classics/digital-classics/cd-mechanism-masterpieces-pioneer/
 4. kappa7

  Best CD transport

  Pioneer stable platter cd speler. De PD-S703 zou een goede keuze zijn.
 5. Je kunt het event breder maken door meer techniek en workshops te organiseren. Zo kan je zelfbouw ook opnemen, niet enkel in een zaal maar ook door een speaker bouwer iets te laten zien over metingen aan speakers en het inrichten van een luister ruimte.
 6. Ach je kan geluk hebben dat je verbinding stabiel is en dat je in een buurt woont waar je weinig tot geen Buuren hebt. In Nederland komt het laatste weinig voor en ben je voor een stabile verbinding aangewezen op bedraad.
 7. Vandaar dus de aparte server en nee die hoeft niet nog uitgevonden te worden Daphile heeft daar gewoon een voorziening voor om direct te kunnen streamen. Zit Ruud misschien niet direct op te wachten maar het maakt de bediening zo veel makkelijker.
 8. Zeker de primare volledig bedraad aansluiten. Verder er voorzorgen dat het tablet alleen als afstandsbediening fungeert en niet als bron. Voor de bron kan je dan het beste een vaste player gebruiken die dan weer bedient word door het tablet. Op die manner wordt wifi volledig buiten spel gezet en is dat geen bottleneck meer. Voor de player zou je kunnen denken aan Daphile. Dat draait op een klein pc tje wat niet veel stroom gebruikt. Daar draaid dan de qoubus plugin op. Daarvandaan kan je dan eigenlijk naar elk eindpunt je muziek sturen.
 9. Dat is het ook eigenlijk. Ik gebruik zelden een cleaner, hooguit een droge naald borstel Echt vuil aan de naald zie ik niet vaak. En die pluk stof blaas je wel weg. En gebruik je de hond om je naald te reinigen altijd met de groei richting mee behalve bij een Rhodesian ridgeback.
 10. Een losse muziek pc gebruiken waar de content op wordt afgespeeld Van af een draadloos apparaat muziek afspelen is vragen om problemen
 11. Leuk om te lezen Leo. Mooi dat het de goede kant op gaat.
 12. Net even ff opgestart en geen enkel probleem. Wel heb ik Eset draaien en geen Bitdefender. Misschien dat dit helpt.
 13. Qua browsers is Firefox toch wel een van de veiligste. Brave ken ik eigenlijk niet. Al ben ik zelf een fervent chrome gebruiker. Wel prettig dat er niets is gevonden.
 14. Ha ha, ik snap je ongeduld. Al had ik toch wel verwacht dat je ook de ESL nog even in combinatie met je absorbers had willen beluisteren. Maar als deze al zo goed bevallen dan GA er voor zou ik zeggen.
×
×
 • Create New...