Jump to content
High-End Forum

kappa7

Members
 • Content Count

  4,737
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Rank
  Audioloog
 • Birthday 07/09/1970

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  In de kamer een simpel surround setje maar in de luisterruimte Bronnen Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Marantz st50 Versterking A&T P11, Aaron No3 Millennium, Cambride 540p Weergave Magnepan 1.5 Bekabeling Van den Hul the first, Van den Hul Skyline, en nog wat zelfbouw dropveters.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Recent Profile Visitors

5,880 profile views
 1. kappa7

  Pass DIY

  Was ik ook niet. Gewoon beginnen en lezen. Dit zijn redelijk gedocumenteerde pakketten, daar kom je vast uit.
 2. kappa7

  USB kabeltje

  Tja het is maar net waar je huis woont.
 3. Mar dat is dan eenmalig voor het apparaat om vast te stellen wat het beste is. Daarna zal je nooit meer perongeluk de steker verkeerd om hebben. Overigens al het apparaat goed is gebouwd zullen de polen gelijk al goed zitten
 4. Ik kan me nog ergens een post herinneren van Spido die problemen had met het lampje en de schakelaar Deze veroorzaakte zo veel storing dat de dt niet stabiel wilden lopen. Die dingen van jack lijken mij dus helemaal niets.
 5. Helemaal mee eens. Het enige wat ik daar op heb toe te voegen is neem een verdeel doos zonder schakelaar. Deze kunnen brak worden en voor een slecht contact zorgen. Dan het lastig is om er een te vinden met voldoende aansluitingen. Ik heb er uiteindelijk een gevonden bij de Praxis in Amsterdam met 5 gaten Zelf een goed 3x1.5mm snoer er aan gezet met een deugdelijke stekker en je hebt een top verdeeldoos.
 6. kappa7

  Auralic Aries G1

  Kijk goed bezig. En wat gaan de volgende stappen worden?
 7. kappa7

  Pass DIY

  Leuk, gaat je vast lukken.
 8. Bijzondere speakers, Leuk. Als de omstandigheden het toelaten ben je hier van harte welkom om te komen luisteren.
 9. kappa7

  SUT

  Ik snap de keuze voor een trafo niet. Je MC element geeft lage spanning af om dat de spoeltjes klein en ligt gehouden moeten worden. Dan wil je dat kleine signaal dus gaan versterken door een transformator. Maar je wil de spanning dus gaan verhogen en dat gaat dus ten koste van de stroom. Het beschikbare vermogen blijft immers gelijk. Verder moet je ook bedenken dat de verhouding van je transformator ook geld voor de afsluit weerstand die je element ziet. Dus als je transformator een wikkelverhouding heeft van 1 op 10 dan zal de versterking dus maal 10 zijn maar de afsluitweerstand wat je element ziet 10x lager zijn.
 10. Je zou hier even kunnen informeren. http://www.oldschoolhifi.eu/service/
 11. Mooi verslag. Van harte met je nieuwe aanwinst.
 12. Wat ik nog wel mis in de voorgaande discussie is wat je wil bereiken. Wil je het hier en nu of het daar en toen terug horen. En dan bedoel ik met hier en nu is de muziek in jou ruimte weergeven of de ruimte terug horen waar in de opname is gemaakt. Voor het eerste heb je een prettige ruimte nodig waar in de reflecties niet de overhand hebben maar wel aanwezig zijn en kloppen met de afmetingen van wat je ziet. Voor het daar en toen wil je alle ruimte invloeden zo veel mogelijk elimineren. Je wil immers geen mix horen van beide ruimtes. Voor het laatste is eigenlijk maar een oplossing en dat is een hoofdtelefoon. Een volledig dode ruimte kan ook maar is erg on comfortabel en klopt niet met wat onze ogen zien aan ruimte.
×
×
 • Create New...