Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  5787
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Birthday 09-07-1970

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Bronnen
  Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Zelfbouw DAC en Mac mini powered by Daphile.
  Versterking
  Pealr 2 Phono trap, DCG3 voorversterker en Audionet AMP II mono blokjes
  Weergave
  Magnepan 1.5 of KEF 104/2
  Bekabeling
  Van den Hul Skyline, en Grimm TPR kabels
 • Tweede set
  ONKYO TX-L20D receiver.
  Bron TV en Chromcast
  Speakers KEF T101
  Sub REL
 • Derde set
  Setje actieve speakers in de badkamer met telefoon als bron
  Streamen via Daphile.

Recent Profile Visitors

10232 profile views
 1. Kan hier zo niet uit halen wat de voedingen voeden. je wil immers eerst de verschillende circuits identificeren en zien of deze apart gevoed kunnen worden. In mijn ervaring zit daar de meerwaarde, het ontlasten van de voedingen door zo veel mogelijk uit elkaar te halen. dus stel je hebt 3 verschillende circuits die elk 5V nodig hebben dan dus ook gelijk 3 zelfstandige 5V voedingen bouwen.
 2. Ja dat is dan uiteindelijk wel het resultaat.
 3. Wat vooral helpt is het segmenteren van voedingen dus de afzonderlijke delen een eigen voeding geven. Dat is precies wat Hans nu ook aan het doen is. Dat werkt overigens ook in het analoge domein. elke trap zijn eigen voeding.
 4. kappa7

  High end streamer

  Kan natuurlijk maar die behoefte heb ik niet. Voor mij voegt een streaming dienst niets toe in wat ik nu heb. Ten eerste ik hoor ook graag een aan en afkondiging en het nieuws. Tentwede een streamingsdienst maakt een profiel op basis van waar je naar luistert, je krijgt dan veel van het zelfde. Dat is dus precies wat ik niet wil.
 5. kappa7

  High end streamer

  Punt is wel dat je bij de aanschaf van een drager wel meer controle hebt over de geboden kwaliteit. er zijn immers verschillende persingen waar je als consument uit kunt kiezen. bij streaming blijft het de vraag waar je naar zit te luisteren en hoelang die versie die je bevalt beschikbaar blijft. Nee zelf hou ik het gewoon lekker bij radio voor de nieuwe muziek en een drager voor de muziek als ik die zelf wil bezitten.
 6. Ik vind dat tijdens het oriënteren ook niet meer als normaal. Waarom zal je als dealer/importeur/ fabrikant de spullen thuis moeten brengen om iemand de kans te geven om te testen? Daarvoor mag de klant zeker zelf ook een inspanning verrichten. Wat dat betreft zie ik dan ook meer in een volgende opzet. Daarvan ga ik dan uit van een kortere keten tussen de klant en de producent. Direct bij de producent vandaan kan maar werkt slechts op kleine schaal. wil je verder uitbreiden als merk dan zal je van distributeurs gebruik moeten maken. Die kunnen de producten van de voerende fabrikanten neerzetten en de mogelijkheid bieden om te luisteren. Wil je thuis luisteren prima maar dan kan je het product kopen en heb je een beperkte tijd om het product terug te brengen. De klant is dan verantwoordelijk voor het transport. Daar hoeft dus geen winkel meer tussen te komen. Wel gaat de distributeur dan een soort van cross-over rol krijgen van importeur en winkel. Als voordeel krijg je wel dat niet elke winkel een eigenvoorraad moet aanhouden en een demomodel beschikbaar moet hebben. Je hebt immers alles centraal staan. Ook is de markt voor High-end inmiddels zo klein geworden dat het voeren van een winkel groep niet meer uit kan. Verder is er natuurlijk nog de markt van de consumenten electronica zo als de Marantzen en de Denons daar zijn de dozenschuivers gewoon goed in en laat die lekker daar hun ding doen.
 7. Ik denk eigenlijk meer dat het distributie systeem juist wel zijn langste tijd heeft gehad. Een winkel voegt juist niet veel toe en in een dergelijke markt is er voldoende aan 2 of 3 verkooppunten in de benelux en de rest gaat via internet. Denk maar na wat voor investering een winkel moet doen om alles op voorraad te hebben. Dat is voor de meeste winkeliers te duur, een importeur kan dat met een paar vestegingen wel. En er hoeft geen winkel meer in de buurt te zitten, Nederland is tegenwoordig zo klein geworden.
 8. Ik heb zelf ooit eens wat in de markt gezet en ja de marge voor de winkel was 100%
 9. Als winkel in de audio branche wordt er een marge gepakt van 100% op de inkoop prijs, dat is best veel te noemen. Natuurlijk heb je als winkel kosten om je product aan de man te brengen maar de grootste kosten post wordt al voor je gedaan door de importeur of fabrikant namelijk het maken van reclame voor het product. Wat overblijft is dan de verwarming van je toko en een eigen inkomen. Wat mij betreft is dat behoorlijk betaald met die 100% marge. Natuurlijk heb je dan nog wel aantallen nodig om aan een goede boterham te komen maar daar komt dan je toegevoegde waarde als goede verkoper naar voor. Je moet immers niet reclame maken voor het product wat je verkoopt maar voor je zelf. Mensen verlijden om die aanschaf bij jou te komen doen. Op internet hebben de meeste mensen zich al wel overtuigt dat de aanschaf gedaan moet worden maar hoe krijg je die mensen dan naar jou toko? Kortom de toegevoegde waarde van een winkel is niet heel anders meer als dozenschuiven. iets waar de Amazons en Mediamarkts erg goed in zijn geworden. Deze winkels leveren marge in tegen meer omzet waardoor de aantallen omhoog gaan en uiteindelijk er meer verdiend wordt. Of we daar als consument blij mee moeten zijn hangt af van aan wie je het vraagt. Ik zelf vind het prima en koop daar waar ik het goedkoopst aan het product kan komen wat ik wil hebben. Een ander heeft dan weer meer service nodig, ook prima.
 10. Voedingen zijn de nieuwe kabels voor de audio industrie. Goed koop te produceren en mensen hebben er een vermogen voor over.
 11. USB wordt ook omgezet naar i2s waarmee het uiteindelijk naar de dac chip gaat. SPdif overigens ook. De grens van i2s is dus inderdaad niet 24/192 maar ligt wel heel veel hoger.
 12. Klopt je bent daarvoor aan de grillen van de fabrikant overgeleverd. Echter zo lang je maar bij dezelfde club blijft gaat het vaak wel goed. Het doosje van Hans heeft een eigen i2s kaart van dezelfde fabrikant en is gewoon een prima oplossing zo lang je maar niet wil gaan wisselen van doosjes.
 13. Ik lees hier toch wel wat vooroordelen uit het verleden. De schakelende voedingen zijn de afgelopen jaren toch wel heel veel verbeterd. Met name de RF filters zijn wel heel veel beter geworden waardoor en een resten van het schakelen meer zichtbaar zijn. Ik ken voldoende versterkers die zonder de schakelende voeding niet de kwaliteit zouden kunnen leveren als met. Kijk maar naar de purifi amps die kan je wel voeden met een traditionele voeding maar zal dan nooit de snelheid en lage vervorming halen die ze met een schakelende voeding wel kunnen halen. Wat wel zeker een zwak punt is van een traditionele voeding is dat juist de elco's traag zijn. Voor lage stromen is dan de shunt voeding een mooie oplossing die snel en schoon is. voor hoge stromen zijn de schakelende voedingen onverslaanbaar.
 14. aha redelijk standaard voeding dus met de gebruikelijke ruisbijdrage. Kan wel beter hoor
 15. Lijkt me dat een shunt voeding hier wel verbetering kan geven. Die zijn erg stil en snel. De ruis van die voeding ligt ver onder die van een accu.
×
×
 • Create New...