Jump to content
High-End Forum

kappa7

Members
 • Content Count

  5,263
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Bronnen
  Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Zelfbouw DAC en Mac mini powered by Daphile.
  Versterking
  Pealr 2 Phono trap, DCG3 voorversterker en Audionet AMP II mono blokjes
  Weergave
  Magnepan 1.5
  Bekabeling
  Van den Hul Skyline, en Grimm TPR kabels
 • Tweede set
  ONKYO TX-L20D receiver.
  Bron TV en Chromcast
  Speakers KEF T101
  Sub REL
 • Derde set
  Setje actieve speakers in de badkamer met telefoon als bron
  Streamen via Daphile.

Recent Profile Visitors

6,845 profile views
 1. Lekker bezig. Goed gereedschap is het halve werk.
 2. Voorlopig wel. Ik houd de Magnepans er wel bij om eens te kunnen wisselen en ga nu eerst ens even van deze speakers genieten. Dit zijn 2 totaal verschillende speakers die elk hun eigen karakter hebben. Daarmee kan ik voor klassiek de Magnepans gebruiken en voor wat rock en Blues de KEF's. Nu is het niet dat je de speakers makkelijk wisselt. ik zet namelijk het ongebruikte paar op de voorportaal van de zolder en dat is toch wel wat sjouw werk. Misschien eens wat zwenk wielen onder de KEFjes maken. Kan vrij makkelijk met de schroefdraad van de huidige pootjes.
 3. Bedankt Nico. Leuk om te lezen dat je ook met KEF speelt. Zo te zien is op het laag een zelfde constructie gebruikt als in de 104/2. Vandaag heb ik de laatste hand aan het filter gelegd en vind ze af. Er is nog een condensator met een weerstand in serie naast de eerste condensatoren geplaatst die de overname tussen de mid en het hoog moet verbeteren. Tevens wordt er daarmee een bult glad gestreken die de originele T33 tweeter nodig had maar de Audax zeker niet. Hiermee klinkt de speaker weer geweldig en is deze weer naar de originele specificaties getrokken. Project geslaagd dus.
 4. Welkom Nico, Leuk om je ervaringen te lezen. Zelf gebruik ik de CD speler eigenlijk niet meer maar een plaatje op zijn tijd vind ik erg prettig.
 5. Mee eens, ik heb hier nog de kleinere broer staan de CDP-333ES maar is nog steeds erg goed. Die 1 bitters hadden toch als wel iets wat ik nog steeds kan waarderen.
 6. ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar als je meubel panelen koopt om te verzagen dan lijkt het mij sterk dat daar ook de gaten van de snijplanken in zit. Dat lijkt mij toch wel iets anders.
 7. Airco is heerlijk en heb gister nog bij mn ouders een kant en klaar systeem geïnstalleerd. Werkt mooi en erg stil. Zelf heb ik een Mitsubishi Heavy unit en dat werkt perfect. Voor de binnen units zijn best nog al wat mogelijkheden en ik snap dat een traditionele unit niet bij jou op zolder past. Maar er zijn ook vloer modellen die je laag bij de vloer kunt plaatsen inplaats van boven in. dat lijkt me voor jou zolder wel de oplossing. Zo iets als hier onder dus. https://www.aircovoordeel.nl/airco-s/item/daikin-perfera-vloermodel-fvxm25a-rxm25r?category_id=10 Verschillende merken hebben dit in het programma maar als het om merken gaat dan valt Daikin wel onder de A merken.
 8. kappa7

  TD 321

  Zo als ik al eerder heb aangegeven maakt dat dus niets uit. In beide landen worden de mensen uitgebuit. En het maakt wat dat betreft dus niet uit waar je je geld heen stuurt. Tis alleen welk regime wil je steunen. Dan is de VS misschien wel een betere keuze maar in beide gevallen help je de economie daar en niet hier.
 9. kappa7

  TD 321

  Precies en dat nog zo trots zijn dat het in de VS wordt gemaakt, ik weet niet of dat zo een goede reclame is.
 10. Klopt maar een lineaire regelaar regelt zo lastig. 99.9% van de regelaars zijn logaritmisch.
 11. kappa7

  Wattenstaafjes

  Vast wel volgens mij zijn contacten wel hun specialiteit.
 12. kappa7

  TD 321

  Niet alleen voor Mexicanen is het salaris in de US laag. Laag geschoold productie personeel verdiend in de US maar net voldoende om niet dood te gaan, velen hebben er nog een 2e baan naast nodig om rond te kunnen komen. Ik mag hopen dat Schiit zijn mensen wel gewoon een goed salaris betaald met de aanvullende gezondheid verzekeringen die voor de werkgever daar niet verplicht is. Maar voor de prijzen die ze vragen voor de apparatuur vrees ik dat daar nog wel wat te verbeteren is.
 13. Dat zal wel te verkrijgen zijn lijkt mij. Het is inderdaad erg mooi hout voor de speaker. Ziet er gelijk ook mooi uit.
 14. kappa7

  TD 321

  ow ja sommige producenten kunnen dat prima kijk maar naar Samsung of LG en Philips die nog prima TV's en telefoons kunnen maken variërend in de diverse prijsklasse. echter Draaitafels maken met dergelijke aantallen zie ik niet meer zo snel gebeuren waar bij de aantallen echt hoog zijn om de assemblage kosten te kunnen drukken.
×
×
 • Create New...