Jump to content
High-End Forum

kappa7

Members
 • Content Count

  4,923
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Rank
  Audioloog
 • Birthday 07/09/1970

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  In de kamer een simpel surround setje maar in de luisterruimte Bronnen Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Marantz st50 Versterking A&T P11, Aaron No3 Millennium, Cambride 540p Weergave Magnepan 1.5 Bekabeling Van den Hul the first, Van den Hul Skyline, en nog wat zelfbouw dropveters.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Recent Profile Visitors

6,013 profile views
 1. We gebruiken het al een tijdje voor Dante maar ook voor AES67 wat eigenlijk de licentie vrije vorm van Dante is. vaak in combinatie met processoren van QSC.
 2. kappa7

  Duson audio

  Dat ziet er indrukwekkend uit. Bedankt voor je foto's. Voor de dispensatie die nodig is voor 2000 watt klasse A versterker lijkt hij me nog wat klein maar indrukwekkend is die zeker
 3. Ja die kennen we. Wij gebruiken die Dante converters best veel in onze projecten. Mooi spul.
 4. youtube en gewoon nadenken hoe dingen werken
 5. Goed tot zover de taalfouten laten we het topic maar weer oppakken. Vanavond toch maar de eerste stap gezet en de boel los geschroefd. Vervolgens de bout in het midden los gedraaid waardoor de tweeter kan worden los genomen. Vervolgens met een mes voorzichtig het kapsel los gesneden van de magneet. Je ziet de oude Ferrofluit duidelijk zitten. In de magneet zie je duidelijk dat het meer rubber geworden is als vloeistof. Met wat spiritus en een wattenstaafje de spoel schoon gemaakt. Daarna de magneet aan de beurt. Met een dubbele strook papier de oude ferrofluit uit de spleet gehaald. En daarna met spiritus schoon gespoeld. Vervolgens de nieuwe Ferrofluit in de spleet gedaan. Daarna de boel weer terug geplaatst. Even nog de weerstand gemeten en die is nog keurig 4Ohm en lijkt goed gemaakt te zijn dus. Nog even de een frequentie sweep om te horen of er niets aanloopt en dan is de eerste weer klaar.
 6. Ach we zijn hier een audio forum en geen taal forum dus waar hebben we het over. Ik heb eerlijk gezegd geen tekort aan laag met de KEF 104/2 de behoefte aan de Kube heb ik dus niet echt maar wie weet is het wel eens leuk om te proberen. Ik had gezien dat zen nog wel eens langs komen op MP. Eerst maar eens beginnen met de restoratie. Tot nu toe ben ik er nog niet aan toe gekomen om de boel uit elkaar te halen.
 7. Bijzonder speaker weer. Lijkt me ook een interessant ontwerp.
 8. Wijs besluit lijkt me.
 9. Dat hangt er een beetje van af hoe de spotify app in de NAD is geïmplementeerd. Zo als ik het begrepen heb (heb zelf geen spotify) wordt de informatie van het internet direct naar de NAD gestuurd en is de app op je telefoon de afstandsbediening. De NAD kan dan het beste met de vaste Lan kabel worden aangesloten op het netwerk zo dat de beste verbinding kan worden gewaarborgd.
 10. Welkom. Ja als je dat voldoende vind dan kan dat. Maar als je bijvoorbeeld een server of PC hebt staan waar je muziek bestanden op staan dan is de module nodig. De geluidskwaliteit zal daarvan wel beter zijn als je BluTooth verbinding. Verder is dan wel belangrijk dat je telefoon binnen bereik blijft van je apparaat. Stel je zet een radio stream aan en gaat dan weg maar er zijn nog andere gezinsleden die ook daar naar luisteren. Ook voor hen zal dan de verbinding verbroken worden. Beter is het om je telefoon of tablet te gebruiken om de boel te besturen maar de steam wordt dan direct naar je NAD op gezet zonder r=tussenkomst van je telefoon.
 11. Heb je de KEFs niet meer dan?
 12. Nu heb ik de versterkers in het rek gezet en het staat er nu zo bij. Past precies maar de bamboe plank moest wel worden omgewisseld voor de glazen plaat. Verder steken de versterkers uit aan de achterzijde, daar komt ook de grootste warmte vandaan en kan daar dus prima weg.
 13. Zeker klonk niet verkeerd, Heb jij geen spijt dat je jouw IMFs hebt weg gedaan? Die zijn voor mij nog steeds wel het mooiste wat ik bij jou heb gehoord.
 14. Vandaag de maggies en de Kefjes naast elkaar beluisterd en er vallen mij 2 dingen op. De ruimte van de maggies is wat minder groot maar wel goed en compleet zeker beter als met de Hypex versterkers. De ruimte van de Kefjes is beduidend groter. Dit zal deels te maken hebben dat de maggies aan de binnen zijde staan en de Kefjes iets meer naar buiten. De maggies staan op de plek waar ze altijd hebben gestaan en daar bij was verder naar buiten plaatsen geen optie aangezien er dan een gat in het midden viel. De kef die dus verder naar buiten staan vullen dit gat op en kunnen dus ook echt meer naar buiten. De timbre van de Kefjes vind ik wel prettig en het dieper door lopen van het laag geeft ook een gevoel van een grotere dynamiek. Verder het benodigde vermogen. Ik had net twee keer het zelfde nummer gedraaid met op de DB meter 90dB aan geluidsdruk. Bij de maggies kwamen dan pieken voor van 165 Watt en de Kef had daar maar 26 Watt nodig. Dat verschil vond ik wel tamelijk groot. Maar nu geven deze versterkers geen krimp dus dat is nu even issue maar toch. Ik denk er dus sterk over om de maggies over te doen aan een andere liefhebber en de restoratie van de vkefjes door te zetten. Daarnaast zijn er nog een paar punten die ik wel moet aanpassen voor de Kefjes. De gain van de voorversterker is nu wat hoog waarbij deze op de laagste stand een nog te hoog volume laat horen. Dat moet wat lager om de muziek aan te kunnen hebben bij het thuiswerken. Over een weekje dus maar eens starten om de Kefjes uit elkaar te halen.
 15. kappa7

  Duson audio

  Ik denk ook dat Ivan best wel eens gelijk kon hebben en er een nulletje te veel staat. Misschien dat Renke daar uitsluitsel over kan geven.
×
×
 • Create New...