Jump to content
High-End Forum

kappa7

Members
 • Content Count

  5,164
 • Joined

 • Last visited

About kappa7

 • Rank
  Audioloog
 • Birthday 07/09/1970

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ermelo

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Bronnen
  Acoustic Signature Impact met zelfbouw toonarm en Benz Glider element met vdh tip, Sony X333ES, Zelfbouw DAC en Mac mini powered by Daphile.
  Versterking
  Pealr 2 Phono trap, DCG3 voorversterker en Audionet AMP II mono blokjes
  Weergave
  Magnepan 1.5
  Bekabeling
  Van den Hul Skyline, en Grimm TPR kabels
 • Tweede set
  ONKYO TX-L20D receiver.
  Bron TV en Chromcast
  Speakers KEF T101
  Sub REL
 • Derde set
  Setje actieve speakers in de badkamer met telefoon als bron
  Streamen via Daphile.

Recent Profile Visitors

6,567 profile views
 1. De nieuwe tweeters zullen eerst wel even los moeten komen. Daar kan je zeker niet direct aan gaan meten. Qua specificaties zijn de T33 en de Audax gelijk dus geen verschil in rendement of impedantie. Er zouden dus geen aanpassingen nodig zijn aan het filter maar wil dat natuurlijk wel controleren. Wat de Audax wel heeft is dat deze boven de 10K wat begint op te lopen maar dat is marginaal te noemen. Een ontwerp dip verwacht ik eigenlijk niet bij deze speaker.
 2. Dat zou ik niet weten. Ben daar niet zo in thuis. Wel wet ik dat meten voor zo iets echt onmisbaar is. Niet alleen om te bepalen of de tweeters nog mee kunnen maar ook of het filter niet toch een aanpassing nodig heeft als je er vervangende speakers in zet. Wel heb ik begrepen dat de Audax toen al een wat mooiere tweeter is dan de T33 die er origineel in zit. Het is dus nog een upgrade voor deze speaker ook.
 3. Toch nog even aan het meten geweest en ook de andere tweeter van ferrofluid ontdaan. Dan ziet het er zo uit. De groene lijn is de speaker die al ontdaan was van ff en de zwarte nu ook de andere. Ze lijken nu al veel meer opelkaar, De rode lijn is de tweeter met teveel ff. Helemaal rechts is wat het zou moeten zijn. Je ziet dus dat de kapsels zo verhard zijn dat op het gebied onder de 10K alles veel vaster zit als zou moeten.
 4. Zeker, Maar de kapsels zitten te vast om nog te kunnen gebruiken. Van de totale karakteristiek klopt helemaal niets meer. Ik ga nu de onderstaande unit gebruiken. Die wordt vaker als vervanger toegepast. https://www.rumoh.eu/speakers/audax/tweeter/1245/audax-tw025a2
 5. Helaas klinken ze nog niet goed. Er zat een volume verschil tussen links en rechts maar dat was niet het enige. Inmiddels heb ik de beschikking over een meet microfoon en die heeft toch nog wel een probleem aan het licht gebracht. Zo zie je hier onder een meting van de frequentie curve. Daar zie je duidelijk het verschil maar ook de dip in de overgang van de mid naar de tweeter. Een meting van de tweeter bevestigt dat Verder heb ik nog geprobeerd of dit werd veroorzaakt door de ferrofluid en dat verschil zie je hier onder. De tweeters zijn dus gaar en moeten vervangen worden. Ik ben nog aan het zoeken naar een goede vervanger. Er zijn al best veel mensen die iets hebben gevonden maar ik moet mijn keuze nog maken. We klussen dus nog even door.
 6. kappa7

  Hoedje op buis.

  Om dat ze zo gemaakt zijn. Zal wel iets met productie kosten te maken hebben.
 7. Er zijn best nog wel veel speakers zonder achterkant. https://www.google.com/search?q=open+baffle+luidsprekers&client=tablet-android-samsung-nf-rev1&prmd=sivn&sxsrf=ALeKk0188j_ZAOqXQ3QmoHKOe_F5_6d6Pw:1620853287122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiSq6WDhcXwAhUeBGMBHW0TBKEQ_AUoAnoECAIQAg&biw=1318&bih=825&dpr=2.13
 8. Ook maar kan ook 8 ohm aan.
 9. Ontkoppelen kan altijd nog eerst de boel maar eens in orde krijgen. Ik heb de buren ook met Infinity's nooit horen klagen dus dan verwacht ik dat die hier ook wel mee los zal lopen.
 10. Ze zijn wel minder vriendelijk voor de buren. Deze weten wel wat meer druk op te bouwen en dat zal wel aardig door klinken.
 11. Dank allemaal, Ja er moet nog wel wat geschoven worden om de juiste plek te vinden. Met name met blues is dit wel een erg prettige speaker. De bassen zijn wel mooi gecontroleerd maar rollen wel prettig door de kamer. In het hoog moet ik echt nog wat gaan meten. Volgens mij zit er een verschil tussen links en rechts. Beide tweeters werken maar ik heb het idee dat er een wat luider speelt als de andere. Nu heb ik hier een meetmicrofoon en wil ik de beide speakers nog uitgebreid door meten. Ik verwacht dat daarmee nog wel het een en ander naar boven komt. Mogelijk is in de ene tweeter wat meer Ferro Fluit gegaan als in de andere. Met de meting kan je dan wel zie welke te veel of te weinig heeft gekregen.
 12. Bedankt, Ik laat de kefjes eerst maar eens rustig inspelen en wat wennen. De Magies laat ik voorlopig even op de voor zolder staan. Uiteindelijk zal ik een keuze moeten maken. Ik heb gewoon geen plek om beide te houden.
 13. Klopt had ik even van jou over genomen maar ik bedoel natuurlijk CEC CEC wordt wel vaak samen met ARC gebruikt https://www.ruconnected.nl/hdmi-cec/
 14. Dat verwacht ik wel, via de HDMI kabel wordt ook de besturing van je apparatuur mee genomen. Dat is leuk al je alleen een TV en een versterker hebt staan maar als je ook een playstation hebt of een DVD wil kijken dan schakelt de TV dus uit als je de setopbox uit zet. Kortom het kan makkelijk zijn maar soms ook niet. Wil je dit niet dan moet je ARC uit zetten in het menu van je TV en je versterker.
×
×
 • Create New...