Jump to content

Ivan10

Members
 • Posts

  6467
 • Joined

 • Last visited

About Ivan10

 • Birthday 18 september %s

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  De platenspeler en CD-speler maken me blij

Recent Profile Visitors

10092 profile views
 1. Gelukkig kun je wisselen Jack! Top.
 2. Aurora - All My Demons Greeting Me as a Friend (mooi debuutalbum!) Beluister deze thuis en bij een volgend bezoek bij Cock , dan kun je horen wat ik bij Cock vaststelde. Wat ik thuis dus niet hoor.
 3. Ja, ik bedoel meer in de opname. In het album van Aurora klonk het ene nummer mooi open en in het andere nummer hoorde je dat er kunstmatig aan gesleuteld was en werd het hoog benepen en grauw. Het blijft muziek natuurlijk, maar net even minder genietbaar. Dat zal met een buizenset dus misschien wel net sneller te horen zijn: de kwaliteit van de opname. De Vangelis standaard van Cock, de kenners weten welke plaat, daar hoor je soms zoveel op en ruimtelijker, dat de artiest een soort kaleidoscoop heeft geschapen aan geluid, een ruimte mozaïek. Vangelis deed het toch maar. Geniaal. Op het moment is alleen mijn phono-pre met buizen en dat kan ik iedereen aanraden.
 4. Ja, leuk he. Een bijzondere ervaring. Echte muziek voor je neus, zonder filter of kunstmatig gordijn. Het hoog en laag zijn een integraal onderdeel van de muziek. Er is geen kunstmatige toegevoeging. De eenheid van het stereobeeld is perfect. Je hoort precies wat de artiest voor ogen had. Als ik mijn eigen albums meeneem hoor je alleen wel per track de beperkingen van de opname, maar het blijft bijzonder. Het liefst zo weinig mogelijk compressie bij een song, maar dat soort effecten worden nu eenmaal snel toegepast in de pop- en rockmuziek.
 5. Op naar Groningen, het Groninger Museum heeft een expositie over platenhoezen. Wat leuk! The Art of Hipgnosis: Pink Floyd, Led Zeppelin, Genesis, Paul McCartney, Peter Gabriel & 10cc Nu t/m zondag 14 mei 2023 https://www.parool.nl/kunst-media/platenhoezen-in-de-seventies-hoe-een-enorm-varken-richting-heathrow-vloog~b49ed9f6/ https://www.groningermuseum.nl/kunst/tentoonstellingen/hipgnosis
 6. Ivan10

  Jazz lp's

  Cock heeft veel dubbele LP’s en wil best ruilen. Hij heeft een grote collectie jazz, dus je bent welkom.
 7. Leuk Kraus. Een prijzig maar mooi element rond de 800 euro lees ik online. Ben benieuwd naar je ervaringen. Had je niet liever een vervangende naald gekocht voor de Empire?
 8. Goed bezig Jack. Ziet er mooi uit van binnen. Stevige voeding ook en motoren.
 9. Vreemd, het heeft wel wat deze muziek, Seed7. Planeet maak muziek
 10. Op YouTube zag ik deze verzameling voorbij komen aan artiesten voor het Nelson Mandela 70th Birthday Tribute concert Phil Collins zit vaak achter de drums. De man was ook overal bij. Veel topartiesten van de jaren 1980 treden op. De line up is niet mager.
 11. Klinkt helemaal niet verkeerd die band Vitesse:
 12. Een remaster album uit 2010 van The Cure het Desintegration album met een live concert en demo’s CD erbij. Klinkt goed. Mooi album toch. De andere CD’s heb ik nog niet beluisterd.
×
×
 • Create New...