Jump to content
High-End Forum

Groovy

Members
 • Content Count

  4,723
 • Joined

 • Last visited

About Groovy

 • Rank
  Groovy.
 • Birthday 05/01/1947

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord Brabant.
 • Interests
  Vintage audio-Vintage fourniture.
  Tuin.

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Emt 938. Garrard hf4 mono. Phonodude dhtRob. Philips el 6415 buizenversterker. Harmonizers Sonore . Lenco l70v. DV zelfbouw DT. Cabasse proa . Kef ls50.Luxman l507s. Sansui ta500. Denon dcd 2700.. Luidsprekers. Looking for fun and feeling groovy.

Recent Profile Visitors

5,989 profile views
 1. Groovy

  Hoedje op buis.

  Ok,weer wat wijzer. Mooi die Elysium.
 2. Groovy

  Hoedje op buis.

  Zelf dacht ik aan het reduceren van trillingen,een soort van trillingsdemper.
 3. Op het net kon ik het antwoord niet vinden. Wat is de functie van een dop op een audio buis. In mijn Philips el 6415 zitten 2x el36 met een dop op de buis.
 4. In het buitengebied van Heeswijk Dinther. Het is geen audio zaak,in die zin zoals wij dat kennen. De man verzorgd het geluid bij evenementen. Hij heeft alles wat Philips ooit gemaakt heeft op audiogebied,veelal meerdere en zeldzame exemplaren. Hij repareert ook maar loopt daar niet mee te koop. Ik vond hem op Marktplaats.
 5. Het speelt en klinkt nog goed ook
 6. Mijn gereviseerde Philips el6415 buizenversterker opgehaald. Er kan een buizenphono en 2 platenspelers op aangesloten worden. Ook mono over 1 of 2 luidsprekers. Als je van vintage houd en dat doe ik dan is het daar smullen. In een grote hal staan honderden philips apparaten uit het verleden opgesteld,deels al gereviseerd. Heel veel meetapparatuur allerlei types buizenversterkers transistors en platenspelers,alles philips. In huis heeft hij ook nog 2 kamers met mooi en zeldzaam Philips spul. Straks het spul aansluiten en luisteren,bij hen klonk het goed.
 7. Volgens de verkoper, een oude (buizenfreak) kunnen er 4 en 8 ohm luidsprekers op. Hij is aangepast naar laagohmig. Ik ben benieuwd hoe het gaat klinken. Het is eigenlijk een omroep versterker, voor o.a kerk sportvelden en scholen Voor wat ik ervoor betaald heb vind ik het wel leuk om te proberen.
 8. Wow,erg mooi. Geniet ervan.
 9. https://www.radiomuseum.org/r/philips_el6415el_641.html Hij word helemaal aan gepast naar mijn wensen. Er kunnen 2 platenspelers op,en ook de buizenphono. 4 en 8 ohm luidspreker aansluitingen met splitter om over 2 luidsprekers te spelen. Maandag ga ik hem halen.
 10. Nou,dat heb ik weer. De Geloso stond niet ingeschakeld en ineens een knal,een zekering in de meterkast eruit. Wel zat de steker in het stopcontact. Blijkbaar staat er dan wat spanning op,ik wist niet dat dat kon. Gelukkig is er verder niets stuk gegaan.
 11. Hij ziet er ook wel solide uit,best een leuk ding ook met mooie buizen. De eigenaar komt een dezer dagen langs om te kijken of hij het probleem kan oplossen,hij denkt dat er een aardingsprobleem is. Ik ben benieuwd.
×
×
 • Create New...