Jump to content
High-End Forum

Groovy

Members
 • Content Count

  4,279
 • Joined

 • Last visited

About Groovy

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Emt 938. Phonodude dhtRob. Harmonizers Sonore . Lenco l70v. DV zelfbouw DT. Cabasse proa Luxman l507s. Denon dcd 2700.. Luidsprekers. Elipson 1404.Looking for fun and feeling groovy.

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord Brabant.
 • Interests
  Vintage audio-Vintage fourniture.
  Tuin.

Recent Profile Visitors

5,166 profile views
 1. Uiteraard worden ze geleverd in mooie doosjes. Dank je Audiofreak. Cock heeft volgens mij een absoluut gehoor,bovendien weet hij hoe je moet luisteren.
 2. 12 inch ja, gebouwd met Thorens onderdelen,behalve de buis. Zelfbouw dt op thorens 160 basis met Maxon motor, speelt ook lekker met de Ortofon smg212. De lift is van Decca.
 3. Dat denk ik niet, ergens zit er iets verkeerd. Maar om te weten wat zal een en ander gecontroleerd moeten worden. Vooralsnog denk dat het iets met de tweeters of een tweeter is. Gehoormatig is het nu wel opgelost,dat heeft Cock gecontroleerd met zijn test cd.
 4. Ik ben niet goed in raadsels Carl.
 5. Vandaag was het zover, Cock kwam op bezoek en nam een set Harmonizers mee. Om 9 uur ging ik richting Rotterdam om Cock op te halen. Daar aangekomen was de ontvangst zoals gewoonlijk hartelijk. Genieten van de mooie spullen die daar staan. Er stonden een paar heftige buizenversterkers met metertjes van bakeliet uit een vliegtuig. 40 jaar geleden heeft Cock ze gebouwd en nu zijn ze weer thuis,erg mooi met dat front van marmer. Ok,richting Tilburg met een grote tas vol spulletjes. Bij mij aangekomen keek Cock eens rond en zei mooi, we houden beide van vintage spullen mits ze in goede staat zijn,ook het uitzicht en de ruimte sprak hem wel aan. Tijd voor koffie en gevulde koeken. Tijd voor Hatfield's End (The story so far) met onweer zoemende vlieg en krekels. Ach ik hoorde bij Cock de krekels wel maar bij mij niet,helaas. Mijn hoop was gevestigd op de Harmonizers. Dat was geen ijdele hoop zo bleek. Maar voordat het zover was merkte Cock op dat er iets niet goed was met de ls, uit fase. Niet uit fase aangesloten maar in de ls zit er ergens iets niet goed. Nu heeft een vriend van mij daar een paar nieuwe tweeters in gezet maar ik vermoed dat ze niet matchen met het fiter,of de kabels zijn verkeerd om gesoldeerd,het was niet te zien er zit geen kleurcode op. Test cd in de cd speler, fase links goed fase rechts goed in het midden fout, de stem stond niet muurvast in het midden. Nu is Cock niet voor een gat te vangen en heeft dat voor het gehoor opgelost met aansluiten van kabels op zijn manier Nog even getest met een test cd en hoppa alles stond goed. Nog een keer Hatfield's End. Wow en hoe,we werden overvallen door het onweer en hoorde krekels gelukkig stonden we binnen Het klinkt fantastisch, Bizar zei Cock ze gaan heel goed samen met de Elipsons. Het klinkt sprankelend en ruimtelijk de aanslagen van gitaren klinken krachtig zo ook het laag krachtig diep en strak. Mijn vrouw was ook verrast door wat ze hoorde,ze vond het heel mooi klinken, ze reageerde meteen toen ze de krekels hoorde en Cock zag het. Ik verwachte ook wel dat het beter zou klinken maar dit is boven verwachting. Cock gaat nog een paar mooie kabeltjes voor de Harmonizers maken van Litze draden,dunner en met mooie pluggen. Weer een ritje Rotterdam te goed. Oja vergeten te vermelden. Ik had een opzetring rond de tweeter gezet. Dat is dus helemaal verkeerd voor het verstrooien van het hoog zo vertelde Cock,ik heb ze gelijk verwijderd en je kon horen dat het ruimtelijker klonk. Zo leer je weer eens wat als amateur zijnde Hartelijk dank Cock voor dit mooi cadeau, we gaan ervan genieten. Het was een heerlijke audiofiele dag.
 6. Klaar met de verhuizing,door met de hobby Alles staat er weer. Donderdag komt Cock op bezoek met een set Harmonizers,dat word genieten.
 7. Eindelijk wat meer tijd nu de verhuizing achter de rug is. Een tweede set opgetuigd, Sansui ta500. Denon dcd 2700 en de Custom made draaitafel. Het klinkt lekker.
 8. Gefeliciteerd Audiofreak. Mooie phono. Klinkt vast goed.
 9. Laten maken en weer genieten Carl. Wellicht een upgrade.
 10. Wat niet is kan nog komen.
×
×
 • Create New...