Jump to content

Ivan10

Members
 • Posts

  6487
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ivan10

 1. Leuk @marcel535i dat je de stap genomen hebt, en dat deze zo succesvol uitpakt! Zeker goed om stil te staan wat er allemaal in het signaalpad zit vanaf de bron tot de luidspreker. Daar staan we niet genoeg bij stil.
 2. Een meelezer denkt dat het probleem van die harde knal uit de speakers op te lossen is, door de voedingselco in je eindversterker een leegloop weerstand te geven. Met een leegloop weerstand kan de elco zich ontladen en is het probleem verholpen.
 3. Ah bijzondere ervaring. Goed, dat je het zo helder nog voor de geest kan halen. Leuk.
 4. En hoe was dat nu? Wat voor vibe had zo’n concert nu? Het is zo’n legendarische band, waar ik eigenlijk niet van afweet. Zo te zien hadden ze hun beste albums in de jaren 1970, als je van dit soort rockmuziek houdt.
 5. Leuk @Vinyl_Fuchs iemand hier ooit naar de USA geweest en ze live gezien? Verbazingwekkend dat die mensen niet weg geblazen worden. De basgitaar of slaggitaar was wel een bijzonder instrument. Erg experimenteel, die Dankbare Dood band. Had ik niet gedacht.
 6. Oh dat is bijzonder ja. Dat wist ik niet, wat een oplossing. Wel goede roadies mee hebben dan. En misschien iemand in de zaal laten lopen, die doorgeeft of het geluid klopt. Wat zeg ik, het open veld of stadion in.
 7. Nee, ook al stond er wel een muur aan luidsprekers op het podium. Leuk die oude beelden! Maar vertel?
 8. Aardige documentaire op Netflix over The Greatful Dead. De muziek ken ik niet. De bandnaam wel. Interessant dat Bob Weir als ritme/slag gitarist ook naar jazz musici keek, en hun manier van improviseren. Bijzonder leven hebben deze mannen gehad. - The other one: the long strange trip of Bob Weir.
 9. Goed om te zien dat de akoestiek van een restaurant ook de aandacht krijgt. Niet alleen te luide muziek, maar ook het gebrek aan demping waardoor je de ander niet kunt verstaan vanwege het geroezemoes is belangrijk. Een paywall dus ook ik kan het artikel niet lezen: https://www.parool.nl/amsterdam/de-akoestiek-is-in-veel-amsterdamse-horeca-beroerd-en-dat-kost-klanten-als-ik-moet-schreeuwen-haak-ik-af~b19c6bb6/
 10. Slim zeg, de poten van een buis draaien in een soldeerboutreiniger van koperen metalen krullen. Ik was niet verder gekomen dan metaalwol.
 11. Ik heb het via Cock vernomen. Heb andere media er ook niet over zien berichten, jammer genoeg.
 12. Krijg je dan geen hoog afval, @Roots ??
 13. Ja, in de jaren 1990 was vinyl moeilijk te vinden. Kan me voorstellen dat die muziek veel waard is. Ik ging vaak naar Amsterdam toe om muziekwinkels af te speuren. Achteraf bleek de lokale V&D veel muziek nog op LP/Single te verkopen. Had ik dat nu maar geweten.
 14. Ja, het wordt een beetje bizar allemaal. Voor de verzamelaar die al een verzameling heeft is het leuk. Voor mensen die nieuwe muziek willen toevoegen aan hun verzameling is het minder. Maar de prijzen van nieuw vinyl vallen mij al een tijdje tegen. Het wordt minder leuk om met muziek zo bezig te zijn. Maar goed het feit dat de prijzen voor oude platen zo hoog is, betekent dat veel mensen het nog steeds de moeite waard vinden.
 15. Ik krijg van Cock te horen dat Johan Bezem, de man achter de Nederlandse platenwasmachine Okki Nokki is overleden. Hij is 57 jaar geworden. Aanvulling: Vanaf zijn 20e was Johan bezig met hifi. Hij was een duizenpoot en heeft met veel merken gewerkt, als importeur ‘Audio Classics’, zoals met Clearaudio, Wireworld, Horning Hybrid Systems, Creaktiv racks, Cadence etc. Hij gaf mooie shows met aangeklede ruimtes. Daarna is hij Okki Nokki gaan opzetten.
 16. Een thread om mensen in de hifi-scene of binnen ons netwerk, die overlijden aandacht te geven. Moge er maar zo min mogelijk posts aan toe worden gevoegd.
 17. Hoe oud is de snaar? Misschien is de spanning eruit en is het te slap geworden.
 18. Kunnen we de discussie afsluiten? Cock vind het zelf ook heel vervelend, dat het gebeurd is, maar het is nu eenmaal zo. Voor nu staan de bezoeken on hold.
 19. Bijzonder hoe oud de liedjesmaker is geworden. Mooi
 20. Gelukkig kun je wisselen Jack! Top.
 21. Aurora - All My Demons Greeting Me as a Friend (mooi debuutalbum!) Beluister deze thuis en bij een volgend bezoek bij Cock , dan kun je horen wat ik bij Cock vaststelde. Wat ik thuis dus niet hoor.
 22. Ja, ik bedoel meer in de opname. In het album van Aurora klonk het ene nummer mooi open en in het andere nummer hoorde je dat er kunstmatig aan gesleuteld was en werd het hoog benepen en grauw. Het blijft muziek natuurlijk, maar net even minder genietbaar. Dat zal met een buizenset dus misschien wel net sneller te horen zijn: de kwaliteit van de opname. De Vangelis standaard van Cock, de kenners weten welke plaat, daar hoor je soms zoveel op en ruimtelijker, dat de artiest een soort kaleidoscoop heeft geschapen aan geluid, een ruimte mozaïek. Vangelis deed het toch maar. Geniaal. Op het moment is alleen mijn phono-pre met buizen en dat kan ik iedereen aanraden.
 23. Ja, leuk he. Een bijzondere ervaring. Echte muziek voor je neus, zonder filter of kunstmatig gordijn. Het hoog en laag zijn een integraal onderdeel van de muziek. Er is geen kunstmatige toegevoeging. De eenheid van het stereobeeld is perfect. Je hoort precies wat de artiest voor ogen had. Als ik mijn eigen albums meeneem hoor je alleen wel per track de beperkingen van de opname, maar het blijft bijzonder. Het liefst zo weinig mogelijk compressie bij een song, maar dat soort effecten worden nu eenmaal snel toegepast in de pop- en rockmuziek.
×
×
 • Create New...