Jump to content

Ivan10

Members
 • Posts

  6699
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ivan10

 1. Ja hij is wel wat ouder geworden. Hij is 74 jaar oud. Wat gaat de tijd snel. Zo ben je een jonge god op MTV. En zo kijken we samen hoe zijn collectie van de hand wordt gedaan via een veiling.
 2. Even kijken mensen wat er van je gading is : gitaren in de verkoop: https://www.christies.com/auction/auction-21929-cks
 3. Top, dank. Niet gezien. Daar zitten toch wat bekende gitaren bij van enkele grote hits. Ben benieuwd welke hij houdt. En die niet op de veiling staan.
 4. Ja, het zal vast ook een generatie ding zijn. Ook al zullen jongeren ook het talent erkennen van Freddie. Op nummer 1 kunnen we altijd nog een hedendaagse act zetten over 30-40 jaar. Noem geen namen, want de acts van nu volg ik niet. Misschien die Taylor Swift waar ik ook nooit naar luister. En een grote hype is. Maar tot die tijd:
 5. Mark Knopfler verkoopt een deel van zijn gitaarcollectie. Aardig interview.
 6. Ja, het origineel ga je nooit meer terugkrijgen. Freddie had een ultieme stage persoonlijkheid en een stem met een heel hoog bereik. Maar als troost is Marc Martel toch ook fijn. Een soort troostrijk toetje. Het hoofdgerecht is alleen nog maar een dankbaar mooie herinnering. Hammer to fall!
 7. Relax jongens, ik las er over heen. Dank. Montreal, Canada dus. mmm, ja in die mix lijkt veel hoog te zitten. Als het volume te hoog gaat kan dat irritant worden. Ik zie geen Hammer to fall in de concertlist staan. Toch altijd wel een live klassieker. Wel een heel mooi opgenomen concert dit en de heren zijn in top vorm. Kom nooit verder dan Live at Wembley of Queen killers Live of Live in budapest. Zelf vond ik de productie altijd wat tegen vallen van de Queen platen, alsof er altijd meer energie of dynamiek in had kunnen zitten. Het klonk altijd wat vlak. Misschien dat de remasters dat beter kunnen laten horen. Maar dan haal je weer wat weg van het originele geluid. Ik spreek nu uit mijn geheugen, dus ik kan er naast zitten.
 8. Leuk, dus er is een Live concert van Queen in de bioscopen? Welke concert is het, die in Londen? Veel tribute bands zijn er te zien, en deze Canadees komt dit jaar naar Nederland toe. Geen verkleedpartijen, maar gewoon Queen liedjes zingen met je publiek: Marc Martel Hij heeft Queen cover albums, maar maakt ook zijn eigen muziekalbums. Zijn stem komt dichtbij die van Freddie Mercury. Alsof Freddie ooit een zoon heeft gekregen.
 9. Ik heb een wat drukke periode achter de rug, dus ik hou het dit weekend rustig. Het gaat wel een heel leuke dag worden zo te lezen. Dus ik wens jou en iedereen veel plezier toe.
 10. Cock vindt het heel leuk als je zou komen. No worries. Op naar Hoek van Holland, op naar een top audioshow met Marco & Co.
 11. Dezelfde als Cock. Ben er blij mee, happy emoji hier
 12. Goede vragen. Ik hield dat schoonmaken met de Knosti eigenlijk maar 1 of 2 runs vol dus 10 of 15 platen of zo. Sindskort ben ik verwend met een automaat van Clearadio tweedehands gekocht. Verbruikt ook stevig, maar je houdt het langer vol en het is (sneller) droog.
 13. Cock reageert dat als je bezig bent een grote collectie in één keer aan het schoonmaken bent dat het handig is om de 5 liter meteen aan te maken. Maar je kunt ook 1 liter in een literfles doen en deze aanlengen met 200ml:5=40 ml schoonmaakmiddel Gravity Blue Moon.
 14. Ik ben van de simpele aanpak en heb gewoon het flesje in de jerrycan er bij geschonken. Misschien dat een andere gebruiker een betere aanpak heeft. Dan verneem ik het graag.
 15. Ja klopt het kan erg verschillen per nummer. Ik zou mijn persingen ook uit moeten graven om het verschil te beluisteren. Leuk dat meneer Fremer terugkoppeling geeft. Mijn favoriete nummer op het album is overigens: Smooth Criminal. Ook al vind ik Another part of me, Dirty Diana en Speed Demon ook erg goed. Moeilijk kiezen. Oeps vergeet ik Man in the mirror, auw… maar wie wint de love ballad battle: Just Can’t stop loving you versus Liberian Girl? In de ballads wordt vaak in de studio meer audiofiele aandacht gegeven. LOL.
 16. Ja, alcohol is slecht voor vinyl heb ik van Cock geleerd. Op het moment heb ik zijn courante oplossing staan: Alphacool water 17349 aangelengd met Gravity Blue Moon schoonmaakmiddel. Maakt erg mooi schoon.
 17. Heb nog met Cock zitten nababbelen over het schoonmaken van LP’s en het weken van de vuile lp, ofwel laat de schoonmaakvloeistof goed intrekken om het vuil los te maken, is belangrijk. Ik heb het met mijn knosti nooit gedaan, maar kan het me voorstellen dat je die gewoon een 10 minuten per kant laat zitten voor je de lp gaat roteren langs de borstels. Het vuil zal er dan vast beter van afgaan. Ik ga er eens opletten. Respect Edwin16 als je de plaat zoveel rondes in de Knosti bak kunt laten draaien. Kwam zelf nooit verder dan 10 heen en 10 terug. Succes Carl en Mediator! Prijzig spul inderdaad. Jemig. Verneem graag jullie testervaringen. Ook al is het boven mijn budget.
 18. Dank voor het posten @Tubejack Wat een leuk verhaal.
 19. Ik zal een afspraak gaan maken met Hubert en Cock om de studio te bezichtigen van BarcaNova High Quality Audio. Dan mag ik de ruimte vastleggen op de gevoelige plaat. Dus mooie foto’s en film. In april 2024 zal de studio officieel open gaan en kunnen mensen een afspraak maken om te komen luisteren. Ik hoop natuurlijk ruim voor de opening langs te gaan. Als er nog vragen of suggesties zijn, die ik mee moet nemen, dan verneem ik het graag.
 20. Een heel assortiment lees ik op de site: https://www.technologyfactory.eu/en/search?query=Audiotop
 21. Dank Jim Winey! moest het even opzoeken: What Are Planar Magnetic Speakers? The planar magnetic speaker is a type of speaker closely related to the electrostatic speaker. It is nearly identical to an electrostatic loudspeaker in radiation concept, having a large, thin, vertically orientated plastic diaphragm as the vibrating element. Planar speakers use conventional magnetic principles, however, and are dynamic loudspeakers. Thin wires from a plastic diaphragm form an equivalent of a voice coil stretched out lengthwise. Magnetic strips are placed in the front and back of the diaphragm, where the stators would be in electrostatic loudspeakers. Magnetic interaction, instead of static interaction, causes the diaphragm to vibrate. Magnepan, a Minnesota company, is the best-known manufacturer of planar magnetic loudspeakers. The company founder, Jim Winey, designed the first model, the Magneplanar Tympani I, in 1971. It contained three tall panels that operated as dipoles. https://www.soundbridge.io/planar-magnetic-speakers
 22. Goed bezig, mooie scores. Succes Leobus met inspelen.
 23. Goed hoor, mooie scores! Ah zo gaat dat Leobus, zolang je maar plezier hebt in de muziek.
×
×
 • Create New...