Jump to content
High-End Forum

Ivan10

Members
 • Content Count

  6,177
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ivan10

 1. Bijna de hele maakindustrie zit in China, dat lijkt me toch niet zo handig. De Chinese regering zal dat natuurlijk te zijner tijd gaan uitbuiten, en dan wordt het een afweging: lage kosten versus mensenrechten plus eigen soevereiniteit. In Nederland weet ik al waar de weegschaal naar toe zal slaan. Verder hulde aan al die Chinese fabrieken, die zulke mooie producten en componenten kunnen maken.
 2. OCOS ULTRA SPEAKER CABLES by DYNAUDIO Ocos tot nader bericht
 3. De audioset staat weer aan na de dagen van hitte. Leuk.
 4. Ivan10

  X-Fi wordt DAE

  DAE bijzondere afkorting. DAV was ook leuk geweest. Spreek uit als Davvf. Dutch Audio Show DOS. Nederlands Audio Show, NAS. Anyway leuk als het doorgaat.
 5. @carl Cock heeft nog een set liggen, die mag je lenen als je wil.
 6. Precies en anders kan @carl ook bellen met Rotterdam voor uitleg
 7. Ja, de rij heb ik aan me voorbij laten gaan. Het was me te druk en ik had er geen geduld voor om 5-10 minuten als een gek door de bakken heen te moeten gaan.
 8. Record Store Day bestaat dit jaar op twee dagen (zaterdag 12 juni en 17 juli 2021) en hier worden onafhankelijke muziekwinkels in het zonnetje gezet met speciale LP uitgaves. Geen CD’s vreemd genoeg. Gaat er iemand nog morgen? De selectie en dat is puur gokken wat er ligt in de winkel bestaat uit.
 9. Ja, je kunt ook kiezen voor de optie zonder spade, maar de prijs verandert niet. Maar wat is precies een kabelschuhe?
 10. Wat spreekt je niet aan als je deze bananenpluggen ziet, @pjotr27?
 11. Twee Music on Vinyl releases: - Unifony - Unifony (2018) - Golden Earring - Paradise in distress (1999) Ik moet ze nog draaien.
 12. Een CD van Braziliaanse coverband Fleesh met Marillion tracks. De zangeres covert van Marillion tot Genesis. De productie klinkt beter op Youtube. De basslines zijn soms wat te veel aanwezig maar op zich wel leuk om de basgitaar meer in de spotlight te zetten. En natuurlijk vergelijk je het onbewust met het origineel, maar dat is geen probleem. Geen audiofiele hoogvlieger dus, maar leuk om naar te luisteren.
 13. Ik zal haar vast tig keer gehoord hebben op een hifi show. Schijnbaar komt er een nieuw album uit genaamd Clique. De CD heeft MQA codering. Van haar muziek heb ik geen platen in de collectie.
 14. Leuk had ‘m nog niet gezien. Stockfish is toch ook een platenlabel? Ah gevonden in de shop.
 15. Ok een video voor de highres streaming audiofielen, begrijp ik. Interessant om de limiet te zien op onze mobiele telefoon. Wat een gedoe. Ik hou het nog maar bij mijn lp’s en cd’s. Ook al begint dat nu wel te klinken als mijn schellak platen en eight track banden doen het ook heel goed. Desalniettemin geniet ik nog steeds van mijn muziek.
 16. Cool! Maar er zit een Rega arm op. Doe dan een klassieke SME dan heeft het nog iets vintage of de originele arm, zoals ik ‘m heb
 17. Cool, Groovy! Wat leuk. Ja, mono klinkt bijzonder goed. Vandaag twee Elvis platen gescoord tweedehands. Waaronder Groovy’s suggestie: 1. Elvis in concert 2. On stage February 1970 Erg blij mee. Ook bijna een Vangelis China meegenomen - zoals gehoord bij Jack - alleen de LP zat vol met krassen. Volgende keer beter.
 18. Nee, dat klopt. Dank voor het aanbod. Leuk! Bijna bij het einde van de documentaire. Wat zijn goede platen? Een live album lijkt me ook wel wat. In de aflevering kijk je met pijn hoe zijn manager Colonel Parker, de illegale Nederlander in Amerika, deze Rock&Roll pionier naar zijn hand zette. Auw, auw.
 19. Ja, misschien toch eens wat Elvis op vinyl scoren.
 20. Op Netflix is er een documentaire serie over Elvis. Je ziet ook veel draaitafels en lp’s voorbij komen. Leerzaam en leuk.
 21. De echte high-end staat bij iedere audiofiel thuis.
 22. Voor sportevenementen heb ik geen tijd. Voor Circus Monaco en Eurovisie maak ik graag een uitzondering. Alle 13 goed compilaties heb ik vaak in mijn handen gehad, maar nooit gekocht. Hadden die nu de laatste top 10 hits? Klopt veel tv kun je streamen. Maar helemaal zonder tv-zenders kan ik niet.
 23. Als kinderen in de jaren 1980 en 1990 keken we vaak naar het Eurovisie Songfestival. Ook naar Wimbledon of het Circus Monaco – Monte Carlo, de Olympische Spelen. Vonden we allemaal leuk.
×
×
 • Create New...