Jump to content

Ivan10

Members
 • Posts

  6383
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ivan10

 1. Toetsenist Andy Fletcher van Britse band Depeche Mode overleden
 2. Ja wel hoor: “het klinkt als Sonore” Interessante ontwikkeling. Mooi dat Blumenhofer door gaat met ontwikkelen. Hulde aan Thomas. Komt deze technologie ook in de lagere series terecht? edit: tikfoutje corrigeren
 3. Alan White, Yes and John Lennon drummer, dead at 72
 4. Dat is een steve av-versterker, Seed7. Fijn als hij het weer doet: https://tweakers.net/pricewatch/244008/onkyo-tx-sr707-zwart/specificaties/
 5. Griekse componist Vangelis (Chariots of Fire) overleden
 6. Zwaar piep, testikels met een ontsteking nog aan toe. Hun archief zat er ook in: - Studio en oefenruimte van The Nits in vlammen op: “Het was ons laboratorium.”
 7. Op Netflix een aardig tijdsdocument de documentaire All my loving uit 1968, waar bekende bands uit die tijd worden geïnterviewd en alles daarom heen. Geeft te denken.
 8. Cock heeft dat al een keer gedaan om zo’n zekering uit elkaar te halen. Hem even bellen is het advies voor een zeer amusante 60 minuten aan hoogwaardig audio entertainment. Want ja, Cock houdt je nooit binnen de 10 minuten aan de lijn.
 9. Ja, irrant dat dit soort informatie verdwijnt van het internet. Online informatie zou centraal gearchiveerd moeten worden. Er zijn natuurlijk initiatieven zoals de Internet Wayback Machine, maar het lijkt een druppel op een gloeiende plaat.
 10. Cock zou foto’s en een filmpje hebben, waarbij je ziet dat als de naald door de groef beweegt, dat het vinyl net achter de naald naar buiten wijkt en langzaam terug naar de oude oorsprong gaat, als een soort van trekdrop. Dus er gebeurt zeker iets op vinyl niveau bij het draaien. Hopelijk kan ik er iets over vastleggen in een volgend verslag/bezoek. Interessante discussie en materie, heren.
 11. Ja kwaliteit is het ook niet. Maar goed 5-6 jaar is misschien goedkoper dan nieuw kopen. Wat jammer. Dus het loopwerk is kapot gegaan.
 12. Piep. Is het nog te repareren, Jack?
 13. Dank @Seed7. Wat jammer dat die artikelen niet meer bestaan. Zo verdwijnt kennis dus. Gelukkig weet je het nog uit geheugen op te diepen: parate kennis. Ik meen me nog te herinneren dat ik bij Cock bijzonder vinyl gehoord heb. Dat kwam uit Amerika en was zeer stil. Er zit lood in verwerkt en was zwart transparant. Mooi geperst.
 14. Het laatste jaar zie ik dat de hoeveelheid gekleurde langspeelplaten een hoge vlucht neemt. Niet alleen veel klassieke pop- en rockalbums komen opnieuw uit in kleur. Maar ook nieuwe releases komen uit als limited edition in al of niet een transparante kleur. Recent bijvoorbeeld het nieuwe album van Blof of Racoon. Qua geluidskwaliteit doen ze het best goed. Ik merk alleen dat ik nu al een paar keer een plaat heb met losse stukjes of andere “levensgevaarlijke” dingen voor je naald. Alsof die niet meegesmolten zijn in het persproces. De neiging om alleen nog maar voor zwarte platen te gaan en leuke kleuren links te laten liggen, dringt zich nu wel op. Ik weet dat er veel verzamelaars zijn van gekleurd vinyl, dus dat is alleen maar leuk. Maar ik denk dat ik of afhaak of zo’n plaat eerst een strenge visuele inspectie geef. Tot nu toe ben ik er nog goed van afgekomen. Dus er is geen stylus gesloopt. Ik loop alleen liever geen risico.
 15. Auw mijn ogen wat een bijzondere manier van solderen. Fijn dat je beide versterkers weer gemaakt hebt. Bijzonder!
 16. Cool. zo wordt deze versterker geupgrade naar het juiste niveau. Commerciële overwegingen leveren niet altijd het beste bouwfabrikaat op.
 17. Ik laat de opmerkingen van het is marketing en toen was er ook vinyl, maar aan mij voorbijgaan. Ik zeg: beschikbaarheid, prijs, archieven, technologie, commercie, verzamelaars, grijs gedraaid. En ja sommige remasters verknallen het origineel en soms ook niet en ben je blij met de muziek.
 18. Alles kan door de laatste software heen gehaald worden en nog wat mooier klinken. Het is ook de vraag wat de staat van de originele banden is.
 19. Ja, mijn OV-reistijd steeg de pan uit vanwege een onderhoudsomleiding op het treintraject, dus ik heb niet kunnen komen. De mooie jazz platen van Cock ken ik natuurlijk goed. Was natuurlijk wel benieuwd naar wat Beatles en Rolling Stones muziek in mono. The Beatles waren groot fan van mono heb ik eens gelezen. Hoe de popmuziek eigenlijk 'in den beginne' werd geconsumeerd. Ze hebben zich toch goed kunnen aanpassen tijdens hun carrière.
 20. Hulde Hack, leuk om te lezen!
 21. Ah jammer een volgende keer dan
 22. Cock neemt deze LP mee naar het mono-event in Hoek van Holland. Als voorbeeld, dat als een mono lp met een stereobeitel wordt gesneden, dat dit het geluid negatief beinvloedt. Met een Billie Holiday LP kan hij een a/b vergelijking laten horen.
×
×
 • Create New...