Jump to content

kappa7

Members
  • Posts

    7017
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kappa7

  1. De slangen buigen wel mee maar door het vocht en de warmte rot de houten ondervloer weg . Daarom plaats je eerst zwaluwstaart platen op je balken en daar ga je de betonvloer op storten.
  2. Dat zal best maar als dat zo oud is dan is dat zeker aan vervanging toe en kan dat gewoon dicht gemaakt worden. Vaak zijn dat soort toepassingen een goed recept voor brand. en als je er al over nadenkt om een vloer te verwijderen om daar vloerverwarming in aan te btrengen dan is dat gelijk ook een mooi moment om dat netjes aan te leggen zo als het hoort.
  3. Zelfs daar is geen spraken van. dan respecteer je nog de standaard pinout van de connectie. Hier wordt echt een connector misbruikt om een signaal over te versturen, en dan hanteert elke fabrikant daar ook nog eens een ander pinout voor. Totale chaos dus en geen enkele vorm van standaardisatie. kijk maar eens hoe de dac fabrikant dat probeert op te lossen.
  4. Staat gelukkig ook op de webste waar eerder naar verwezen is.
  5. hangt er vanaf van welke kant jij kijkt lijkt me. sta je boven dan is het de vloer en van beneden....
  6. Dat is i2s via HDMI maar is geen HDMI. Sluit die maar eens aan op je Blu-ray speler dan zal je er weinig geluid uit krijgen. Je moet de stekker niet verwarren met het protocol.
  7. Dat zal wel goed berekend moeten worden ja.
  8. Onder de vloer zitten nooit aansluitingen of lasdozen, die zitten in het plafond van de verdieping er onder. dus die vloerverwarming kan prima. Verder is het niet gebruikelijk om installatie werk in je vloer weg te werken. koppelingen moeten dan boven de vloer geplaatst worden. Dat is verder allemaal slang tegenwoordig. dus als ze met de vloer bezig gaan zal dat aangepast moeten worden. Echter verwacht ik dat er zwaluwstaart platen gebruikt zullen worden, op een houten ondervloer kan je immers geen vloerverwarming leggen. En dan is de ruimte tussen het plafond prima toegankelijk van af de onderzijde.
  9. Dat gebeurd toch in elk topic wel eens Hans, Als Bloom dit graag wil voort zetten dan is dat zijn keuze natuurlijk. Wat mij betreft is deze zijstap wel klaar.
  10. Nee dat is niet juist, Je kunt het stereo pcm signaal direct uit je HDMI kbael halen als i2s Op het werk hebben we daar wel eens wat kabels voor verbouwd en dat werkt gewoon. Het is dan gewoon i2s Dat is ook precies wat de Bryston DAC gebruikt op de ingang. Deze kan geen downmix doen en zal een stereo PCM signaal aangeboden moeten krijgen of DSD DOP.
  11. Dat klopt als je een downmix naar stereo van je surround mix wil maken dan heb je een apparaat nodig die dat kan. Bied je echter gewoon PCM stereo aan dan is dat gewoon spdif. Dat kan je met een dergelijk kastje er uit halen. je moet dan je bron wel op PCM stereo hebben staan anders werkt dat niet. https://www.kabelsenmeer.nl/converters-omvormers/audio-extractors/ Verder heb ik professioneel al heel veel avrs beluisterd en er is er nog niet een geweest die muziek laat horen. Ook niet in de bypas stand of hoe dat ook mag heten bij al die dsp toverdozen. Even speciaal voor jou nog even een linkje naar de hdmi standaard en wat daar inzit. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/High-definition_multimedia_interface Voor de rest is het natuurlijk wel verwarrend. Je hebt namelijk de HDMI standaard maar ook een hdmi connector. Je kunt natuurlijk elk signaal over die connector laten lopen als je dat wil. Wil niet zeggen dat de inteface dat dan ook snapt als je iets anders gaat aanbieden wat niet in de standaard zit. Een Dac maken met HDMI gebeurd eigenlijk niet. er zijn inmiddels wel een aantal surround processoren op de markt die we gebruiken QSC heeft daar nu wel het een en ander voor maar dat zijn surround processoren en is voor de Pro markt en niet echt voor thuis gebruik. daarnaast zit je dan weer met een surround processor waar je voor stereo niet veel aan hebt.
  12. Nog even ter aanvulling we hebben het dan niet over i2s over hdmi dat is wat anders dan standaard hdmi 2.1 Voor I2s uit de computer is een aparte kaart nodig. De standaard hdmi interface kan geen i2s uitsturen. Daarnaast is de i2s over hdmi geen standaard maar een aangepast verhaal. Standaard gaat i2s niet over kabels.
  13. En daar na gaat het dus fout met hdmi. Je hebt dan iets als een avr nodig die de conversie doet. Het nadeel is dat die dingen allemaal aan sound processing doen en dan is je bit perfecte signaal alsnog naar zijn grootje. Ik heb al veel avr's beluisterd en allemaal laten ze dingen weg of weten op geraffineerde wijze de muziek omzeep te brengen. Bedenk hdmi is een video standaard en het signaal in je hdmi kapel is gewoon spdif. Niets meer dan dat. Als je een audio extractor gebruikt op je hdmi dan krijg je dus gewoon je spdif er uit. Dat is tenminste he stereo verhaal. Bij surround heeft bit perfect geen nut en moet je zelfs je avr gebruiken. Kortom je kunt stereo over hdmi doen maar het blijft behelpen met de beperkte bandbreedte. En een avr is alleen geschikt voor surround.
  14. Net nog even geprobeerd en inderdaad de LP klinkt wel beter, de cd echt niet. Digitaal blijft toch wat dat betreft op achterstand staan. welk medium maakt dan niet uit.
  15. Toevallig een paar weken geleden OLD BETSY – THE SOUND OF BIG BEN WEBSTER gekocht en dat staat erg goed op de plaat. https://sts-digitalshop.nl/lp/
  16. Tis maar wat je hobby is natuurlijk. Wil je probleem loos muziek luisteren dan is Linux de beste optie. Vind je het leuk om systemen te onderhouden en updates te installeren dan is windows je aangewezen systeem. Linux moet je ook meer zien als een server oplossing waar je geen toetsenbord en beeldscherm meer nodig hebt. Alles is immers via SSH bereikbaar of een web interface. Daarmee maakt het gelijk ook niet meer uit waar de machine staat. Van uit het netwerk is dat gewoon prima te benaderen.
  17. maar zijn die wel ingespeeld dan?
  18. Ik ken iemand die juist grasmaaier kabels gebruikt in zijn speakers, die zijn dan al goed ingespeeld en klinken gelijk goed.
  19. Mooie aanwinst weer. Ik neem aan dat je nu beide in brug hebt staan en daarmee een versterker per kant gebruikt? Of ga je Bi ampen ?
  20. Misschien het filmpje nog maar eens goed bekijken dan. Ik zie op de bas drum al een microfoon geplaatst worden en op de piano ook.
  21. Ik zie wel veel microfoons wat betekend dat alle instrumenten los van elkaar zijn opgenomen en dat deze kunstmatig in de mix zijn geplaatst. Je hoort dus niet de ruimte informatie van de ruimte maar een ge creëerde ruimte.
  22. Daar lijkt het zeker op, een eerlijk vergelijk zou met de zelfde interface zijn.
  23. Je kunt die ene USB kabel toch wel overprikken van de en naar de andere pc? Lijkt me een eerlijker vergelijk dan een andere interface gebruiken. Juist daar zitten namelijk de verschillen en in de computers onderling met de zelfde software en instellingen eigenlijk niet.
  24. toch de wasapie en asio maar eens tegen het licht houden. Je kunt het eens op een linux systeem testen dan zijn die verschillen uitgesloten. Waarschijnlijk kom je er dan ook achter dat windows meer kapot maakt dan je lief is.
×
×
  • Create New...