Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  5373
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kappa7

 1. Leuk project Jack, Schema ziet er netjes uit met al die constante stroom bronnen, de DN2540 is daar erg mooi voor.
 2. Leuk om te zien, doet me denken aan de oude elektuur printjes van weleer. Heb nog een Hawk P11 gehad een beetje het zelfde gebouwd.
 3. Dat hangt toch echt van je gebruikte trafo set af. Met de juiste set kan je de gehele rits gebruiken. Geen enkel probleem.
 4. Dat zijn ook wel vergelijkbare buizen die redelijk universeel uitwisselbaar zijn. Kunnen gewoon in de zelfde versterker zo lang de gloeispanning maar toereikend is en de transformatoren het hogere vermogen aan kunnen. dan hoef je daar geen andere versterker voor te bouwen.
 5. Toch wel hoor in combinatie met de 1.5Kw aan basis warmte die er voor zorgt dat de vloer verwarming op temperatuur blijft en natuurlijk ook de nodige isolatie is dat voldoende om de boel warm te houden en nog belangrijker ook te koelen. Wat niet lukt is in een on geïsoleerd huis nacht verlaging toe te passen en dan verwachten dat de boel weer snel op temperatuur te brengen is dat gaat gewoon niet maar warm houden geen enkel probleem. Kort om het is goedkoper en het comfort van altijd een warm huis.
 6. Handig dat dag en nacht tarief, veel aanbieders verkennen die niet met elkaar dus als je panelen overdag stroom op wekken dan mag dat niet afgetrokken worden van de energie die in de avonduren verbruikt wordt. Kan je dat nog uit laten zetten? Ik heb begrepen dat sommige stroomleveranciers dat niet meer willen doen om dat hen dat te veel winst kost.
 7. Dat is wel een valkuil ja maar dat is alleen met de systemen die een na verwarmer hebben. De warmte pompen die dat niet hebben gebruiken een stuk minder stroom. Dat is ook de reden dat ik 2 warmtepomen heb. 1x die max 600 watt trekt In de praktijk niet meer als 320W die doet de basis warmte en staat aan als het binnen onder de 21.5 graden komt en de 2e kan 2500W pakken en kan bij verwarmen als dat nodig is, dit zijn de airconditioners die daarmee 5KW aan warmte kan leveren daarmee is elke kamer in 5 min op temperatuur en het op temperatuur houden is dan vrij goedkoop. Kan gewoon op een 1x35A zekering zonder enig probleem.
 8. Valt wel mee hoor. https://www.rumoh.eu/crossover-parts/capacitors/mundorf-ecap-glad/1141/6.8uf-5-ecap70-glad
 9. Als het goed is heb je op de rekening staan 3x25A maar in veel huizen is er dan maar 1 fase aangesloten. Die is dan 1x35A meer betaal je de zelfde aansluitaarde voor als 3x25. Kan je overigens vrij eenvoudig laten omzetten als je dat wil maar dan moet wel je groepenkast geschikt zijn voor 3 fase. 3x35A wordt al snel duurder.
 10. Klinkt als een erg geslaagde dag zo. Tis altijd leuk om meneer vd Hul te horen praten.
 11. Ik heb de website even bekeken maar je zou daar verwachten dat ze daar hun producten etaleren. Helaas heb ik daar geen info kunnen vinden van wat ze leveren anders dan dat ze repareren. Beetje gemiste kans als je mij vraagt. Verder zou het ook leuk geweest zijn om info te vinden over de Kits die ze ooit hebben geleverd.. Niet dat ik die zou willen bouwen maar vind het altijd interessant om een mooi bouwproject te zien.
 12. +10. De tafels met in gebouwde phono heel ver links laten liggen
 13. Lastig te zeggen zo, er zijn namelijk AV versterkers met een MM en mogelijk ook een MC ingang. Daar kan elke platenspeler zo op worden aangesloten. Heb je dat niet dan heb je een RIAA compensatie en versterking nodig. Dat kan ingebouwd zitten in de platenspeler en met name de goedkopere USB platenspelers hebben deze vaak al aanboort. Echter verwacht daar niet teveel van. Dit zijn vaak goedkope spelers met ook een goedkope constructie. Het advies is om een tafel te nemen zonder de extra versterker en daar mocht de AV versterker niet over een phono ingang beschikken daar een losse phono Riaa versterker voor te gebruiken. Daar ga je op termijn het meeste plezier aan beleven.
 14. Daar heb je wel gelijk in maar ik denk eigenlijk meer aan een plaat en niet aan het gehele plafond. De demping ontstaat dan tussen het bestaande plafond en het verlaagde paneel, lijkt me behoorlijk effectief, juist door dat het bestaande plafond al behandeld is.
 15. Heb je misschien ooit onder een andere naam ingelogd die nu nog in de lijst met opgeslagen wachtwoorden staat? Vaak gaat chrome dan terug naar die opgeslagen naam, deze naam uit de lijst met opgeslagen wachtwoorden verwijderen zou dat moeten oplossen. Als je dan inlogt met de juiste naam en ww zal chrome vragen of die opgeslagen moet worden. Zeg je dan Ja dan wordt in het vervolg die naam en ww voor je ingevuld.
 16. Als je een verlaagd plafond toepast met absorbtie dan bepaald de afstand tussen het plafond de frequentie tot waar deze werkzaam is. Je hoeft dan niet één hele dikke laag aan te brengen maar het geheel gaat dan ook als bas trap functioneren. Je krijgt dan gelijk ook een mooie plek om je verlichting in te plaatsen en je projector.
 17. Ik weet niet of je voldoende hoogte in je ruimte hebt maar je kunt ook overwegen om nog een deels verlaagd plafond te plaatsten die wat verder door loopt in het laag.
 18. Mocht het niet voldoende zijn kan je de surounds een keer vervangen en de boel opnieuw centreren.
 19. Ik vermoed dat het aluminium van de korf is gaan oxideren en dat daar de spreekspoel nu op aanloopt. Je krijgt dan iets vergelijkbaars als in de link hier onder te zien is. http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=29940&hilit=korf+oxide&start=25#p2008881 In dat geval is het verstandig om naar een vervangende unit te gaan zoeken. Het is repareer baar maar niet veel mensen zullen daar aan beginnen. kan je een vervangende unit vinden dat is dat het makkelijkst. Wat wel handig is vervang beide speakers dan tegelijk dan zijn de units weer vers en als de een is gaan oxideren dan is de kans groot dat de ander ook kan komen. Kan je geen vervangende unit vinden dan zijn er wel reparatie bedrijfjes maar geen idee wat dat gaat kosten. Zelf een poging wagen kan ook natuurlijk als je dat aandurft.
 20. Gezellige dag gehad en leuk om weer eens bij te praten. Dan het vergelijk, waren er verschillen ja maar niet schokkend groot al zou de Gerhard voor mij wel de voorkeur hebben. Verder ideeën bedankt die aan deze dag heeft mee gewerkt.
 21. De hogere materiaal kosten zijn maar enkele centen dus dat zal het niet zijn. Wat je wel ziet is dat onder het mom van corona en weet ik niet wat er nog meer bij bedacht wordt de prijzen verhoogt worden om dat er gewoon meer winst gemaakt moet worden. Je kunt je dan af vragen of dat dan ook bij de artiesten terecht komt die niet hebben kunnen optreden en werkelijk minder inkomsten hebben gehad. Ik durf dat wel te betwijfelen en het extra geld gaat gewoon naar de tussenhandel en de verkopers. Die zien hun kans schoon om weer wat extra te verdienen.
×
×
 • Create New...