Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  7130
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kappa7

 1. Er zijn wel al een hoop zaken over gevoerd maar een houtkachel mag je gewoon 24-7 aan hebben. Tis wel een kwestie van fatsoen om rekening te houden met je buren maar geen verplichting. En als je gratis hout van je baas mee mag nemen dan is dat een stuk goedkoper stoken dan gas. Ja dan hebben ze er waarschijnlijk ruzie met de buren er voor over.
 2. Maar dat is alleen een luchtreiniger en geen ont vochtiger. Wat dat betreft heb ik zelf nu een aantal jaar deze in gebruik. Werkt erg goed, een kennis van mij heeft veel last van zijn astma en dit is het eerste apparaat wat voor hem er voor zorgt dat hij thuis geen medicijnen hoeft te gebruiken. Zelf hebben wij de luchtreiniger om de houtrook van de buren weg te filteren. ze vinden het nodig om in de winter 24-7 de houtkachel aan te hebben.
 3. Er is natuurlijk wel verschil tussen muziek beluisteren en een set beoordelen. Het eerste doe je met muziek die je leuk vind. Het tweede met muziek die verschillen laat horen en je goed kent. Punt is dan wel dat een opname met acoustische en onversterkte instrumenten vaak wel iets meer laat horen en een iets beter reverentie kader geven. Verder zal ik dat niet snel op zetten.
 4. Dat is totaal in relevant. Sterker nog als muzikant krijg je naast een gehoorbeschadiging ook een verkeert plaatje van het totaal beeld. De meeste mensen willen de muziek graag horen als toeschouwer. Je zit dan iets verder van het podium en krijgt een mix te horen van directe en indirecte weergave. Dat maakt het totaal plaatje. Een goede opname zal ook deze info inzich hebben en minder direct geluid. Dus de stelling dat je een muziek opleiding nodig hebt om een weergave te kunnen beoordelen is verre van juist. Vaak geeft het een vertekend reverentie kader
 5. Leuk, ik ben benieuwd naar je vorderingen. Veel plezier met bouwen.
 6. Is een mannier om te ontwerpen. Maar meestal word een ontwerp geboren uit een idee en filosofie. Dat wordt dan gebouwd als prototype en dan pas gaat het fijn slijpen beginnen. Je kunt dan nog geometrie aanpassen en gewichten om je match te maken waar je naartoe wil werken. Verder nog even over de elementen van vdh die worden afgestemd op je arm. Dus dat die allemaal hoog compliant zijn klopt niet.
 7. Bouwen en dan meten, zo heb ik dat ook gedaan.
 8. Die kan je vrij makkelijk terug rekenen. De gegevens van je element zijn bekend, en met de hifi news test lp kan je de resonantie frequentie van het totaal meten. Aan de hand van die frequentie kan je dan de effectieve massa van de arm trug berekenen.
 9. Maar dat heeft bij jou speakers niets van doen met de dempingsfactor. Die is totaal irrelevant voor jou speakers. Dat verhaal van Jack gaat vooral op bij conventionele speakers.
 10. Jou final heeft geen spoel die door een magnetisch veld loopt. Daarmee wordt er geen energie opgewekt die door de versterker moet worden afgevoerd. of terwijl het maakt niets uit voor een ESL of magnetostaat. voor deze speakers is het belangrijker dat de versterker voldoende stroom kan leveren.
 11. kappa7

  Zo weinig ?

  Een symfonieorkest doet bij volgas toch ook al 110dB dus 100 is nog best bescheiden
 12. Die alu buis met crabon zou wel eens heel goed kunnen gaan. De keramiche lagers heb ik zelf eigenlijk niet zo veel ervaring mee, ik zie wel dat ze tot een behoorlijk toerental ingezet kunnen worden. De verhuizing is wel even balen zo, is dat je nieuwe huis waar je heen zou gaan of nog een tussen woning?
 13. Leuke projecten weer. De verhuizing achter de rug en nu tijd en ruimte om met zulke projecten aan de slag te gaan. Een dergelijke arm valt en staat met de speling die je op de lagers hebt. Het is dus de uitdaging om je lagers instelbaar te maken om de speling weg te kunnen regelen zonder de weerstand te laten oplopen. Dat zal behoorlijk wat precisie vragen maar is niet onmogelijk. Een ander ding is je materiaal keuze. een rechte aluminum armbuis geeft alle resonanties goed door. door gebruik te maken van composiet materialen zullen deze beter dempen. een stukje hout kan dan ook al goed werken.
 14. kappa7

  Zo weinig ?

  Vergeet niet dat de dB schaal logaritmisch is dus die 4 watt is van uit de stilte. nemen w het tabel van de site waar deze draad mee begonnen is en we luisteren op een volume van 95 dB wat in dat voorbeeld 1 watt kost. doen we daar de dynamiek sprong van 9dB bij dan is dat al 7 watt extra maar spelen we maar 6 dB harder dan starten we al op 4 Watt maar is de sprong van 9dB head room in eens 28 watt extra. gaan we uit van 20dB extra dan heb je al 256Watt nodig om die sprong te kunnen maken. Dan de praktijk. ik speel hier met de magies en kan met de Audionet mono blokken het piekvermogen aflezen op het front van de versterker. Als ik speel dan speel ik behoorlijk luid en zit dan al zeker met pieken op de 100dB op de luisterplek. In een test om te zien hoever ik kon gaan heb ik de boel eens iets verder open gedraaid en ben toen tot 112Watt gekomen. Met normale popmuziek was dat niet mogelijk, daarvoor had ik dan een stuk klassiek gebruikt waar bij de bassen en de pauken lang aangehouden worden. ik heb toen niet gemeten wat de geluidsdruk was, die was wel behoorlijk.
 15. Er werd vanuit gegaan dat als je een SACD op zet je een betere installatie zou hebben en meer serieus de muziek beluisterd. Een CD moet overal goed op klinken en heeft meer last van de loudness war. Vandaar dat het vaak wel zin heeft om ergens de SACD (DSD) van te beluisteren. Je wordt dus niet in de maling genomen je krijgt gewoon een minder verneukte versie van de opname.
 16. Tis natuurlijk wel zo dat er niet alleen voor LP en CD een andere master gebruikt wordt, ook voor de Hi-res en de MP3 wordt een eigen mix gemaakt. Daarmee krijg je bij Hi-res wel degelijk het risico loopt om een hogere dynamiek te krijgen als wat er op de CD staat. Met name de DSD mix is vaak wel beduidend beter dan de CD versie. Tis alleen niet zo dat dit voor alle Hi-res geld, het is per opname en mix afhankelijk of er meer aandacht is besteed. dat kan LP zijn of Tape maar ook de CD. eigenlijk moet je alle formaten beluisteren voor je een keuze maakt welke registratie je wil aanschaffen.
 17. Wie weet wat er nog uit te halen is als je wel aandacht aan de opstelling gaat geven
 18. kappa7

  Meet software

  Ook arta kan hier voor gebruikt worden Vind ik zelf wat fijner om mee te werken dan rew. Maar is maar net wat je gewent bent.
 19. The voice is wel een heel mooi element eigenlijk
 20. Je hebt dan 2 drivers die met de rug tegen elkaar staan. Als beide speakers dan tegelijk naar binnen en buiten gaan compenseert dat de trillingen in de behuizing.
 21. Dat zijn wel erg mooie mono blokjes. Met name de afmetingen van die buis is indrukwekkend. qua klank vind ik een KT150 mooier.
 22. Ik verwacht dat deze impuls gecorrigeerde sub met MFB het best goed gaat doen. Nadeel is wel dat ze een DSP gebruiken maar je zou kunnen vragen of ze deze ook zonder DSP kunnen leveren.
×
×
 • Create New...