Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  5622
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kappa7

 1. Vandaar dat ik het ook voorstelde. Ze moeten nu betalen om van de wol af te komen. Verbaast me dat het nog zo veel duurder is dan.
 2. Domoticz op je nas en een P1 kabel en klaar ben je. https://domoticz.com/ Daarnaast kan je hier wel heel veel mee aanelkaar knopen qua systemen. Zeker als je dingen wil automatiseren zo als schakelen van energie bron of zo iet maar ook het bedienen van je gordijnen en de verlichting is geen probleem.
 3. Maak je dan wel een aparte sokkel voor de plek van je platenspeler. Ik was juist erg blij met de betonvloeren hier. Ten eerste om dat het ideaal is met vloer verwarming. Tentwede ik een tegel vloer wel erg mooi vind. ten derde en de belangrijkste het is redelijk dood en resoneert niet. Dat vind je platenspeler wel prettig. Aangezien je wanden ook van hout worden is het plaatsen van een muur rack nu ook niet een optie die zoden aan de dijk zet. Verder zou je voor de isolatie ook eens naar schapenwol kunnen kijken. Dat wordt op dit moment weg gegooid maar is ook prima isolatie materiaal. https://houhetwarm.nl/isolatiematerialen/schapenwol/#:~:text=Delen-,Schapenwol is zeer geschikt als isolatiemateriaal en 100% puur natuur,of extra folie tegen vocht.
 4. Daar gaat het volgens mij inderdaad totaal mis. Zelfs al is er een zelf te bouwen ondersteuning is dat vaak nog maar magertjes te implementeren. En vaak is ook de geboden lijst met compatible producten beperkt. Om de integratie van welk product ook goed te laten lukken kom je bijna niet meer om professionele oplossingen heen om de boel in een domotica te kunnen opnemen. Ik bedoel simpele functie van de muziek gaat aan, de verlichting in luister stand en de gordijnen dicht is in de meeste systemen niet te combineren. Ik zal waarschijnlijk eens opzoek moeten naar een Crestron processor om mijn spullen samen te laten werken. Met Google home en een Logitech hub kom ik al een eind.
 5. Mooi verslag Carl, ik zie al uit naar het vervolg. Veel plezier daar!
 6. Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Verder heeft USB het voordeel dat ook DSD en hogere snelheden dan 192 ondersteund worden.
 7. Ik mis eigenlijk deze speakers nog in het pro rijtje. Dat is toch wel de huidige standaard in pro audio. Stonden afgelopen jaar pok op de Xfi zelfs.
 8. Had je DAC niet ook een USB ingang? In dat geval zou je die eens aankunnen sluiten op je nieuwe Bluesound Node Zou je nog wel eens kunnen verassen.
 9. Klopt bij 70 graden komt lijm over het algemeen al los.
 10. verrek, het lijkt wel een hobby platen draaien. En de beloning kan zo goed zijn als alle bovengenoemde parameters allemaal kloppen.
 11. Deze lijkt me dan ook wel een kandidaat. Deze USB ingang heeft wel goede specificaties.
 12. zo iets misschien? Alleen de USB ingang is wel erg veel verouderd.
 13. Ach we zien nu dat bijna alle leden ook wel een DAC hebben aangeschaft om de CD nog te verbeteren zonder direct een nieuwe drive te hoeven kopen. Daar heeft het upgrade virus dus ook al wel toegeslagen.
 14. Ik heb het met de 1 gram wel wat (behoorlijk) overdreven maar het is nu wel zo dat een element met een lage bewegende massa minder druk nodig heeft. Als ik dan de cantilever zie die op het element van Jack zit dan is daar niet alles aangedaan om een zo ligt mogelijke massa te creëren en daarmee mis je de verfijning in je aftasting, de microdetails. Ik kan me dan ook helemaal vinden in de klasse indeling die je hierboven aanhaalt, het mag dan lekker klinken maar haalt zo een element ook de verfijning die je met een mooi MC element krijgt. Verder is hoge druk een middel om het element met teveel massa in gareel te houden maar komt tegen een prijs van hogere plaat en naald slijtage. Ook al zal de naald vorm helpen om de aftasting vriendelijker te maken. harder slijten doet het.
 15. Volgens mij was het toch wel een bekend verschijnsel dat de DJ elementen je platen juist omzeep helpen. Waarom denk je dat de top elementen juist allemaal een naaldruk aanhouden van onder de 1gram?
 16. En je de slijtage door de hoge naald druk zal ook wel behoorlijk toenemen. Ben je wel lekker snel van je platen collectie af. Ik vind het maar een eng element.
 17. Ik heb even naar de Astell & Kern gekeken maar dat lijkt mij meer een portabel device voor een hoofdtelefoon met een touwtje eraan. Ga je naar een Bluetooth headset dan is de betere DAC van het Astell & Kern ding nutteloos, je kunt dan net zo goed de telefoon of tablet gebruiken. Wat extra opslag kan dan wel handig zijn als je de gehele HD van je thuis streamer wil meenemen maar dat is niet echt nodig. Zeker niet als je al een Tidal of Quubuz abo hebt. met de huidige telefoon abonnementen is de hoeveelheid data al snel voldoende om een aardige stream open te kunnen houden. Wat je voor je telefoon of tablet wel in de gaten moet houden is dat de Bluetooth chip wel minimaal over aptX beschikt en Bluetooth 5. Deze zijn voor een goede draadloze overdracht wel nodig. Ga je met een USB kabel naar de ingebouwde dac van hoofdtelefoon dan is dat minder belangrijk. De huidige generatie telefoons zijn echt goed tegenwoordig in het weergeven van muziek. De meeste DAC's worden standaard ondersteund en zeker de in ears die daar speciaal voor gemaakt zijn.
 18. Klopt maar dat geldt voor elke laagohmige hoofdtelefoon
 19. Ik heb hier een B&W PX hoofdtelefoon met bluetooth en een ingebouwde dac. Ik gebruik het ding voornamelijk in het vliegtuig wat vanwege de noicecanceling erg prettig is. Natuurlijk dan via de usb kabel op mijn telefoon en dat klinkt echt niet slecht al heeft hij wel de bekende B&W boost in het laag. Mijn AKG laat een heel ander geluid horen. Echter is de bron niet van belang voor dat ding. Het maakt niet uit of ik de pc als bron gebruik of de Android telefoon. Met de noicecanceling uit is het eigenlijk best om van te genieten Zowel via de bluetooth als met de usb kabel direkt.
 20. Nee geen Samsung meer voor mij, heb nu een Turks ding gekocht wat toen nog goedkoper was. Ding gaat waarschijnlijk nooit kapot. veel te goedkoop geweest.
 21. Ik zie dat er 5 jaar garantie op wordt gegeven. Dan hebben ze het netjes ge engineered daar bij Cambridge. De meeste Koreaanse wasmachines die ik heb gehad gingen net na en maand na de garantie stuk. Dan is een jaar na de geldige theoretische overlijdens datum nog behoorlijk. Je zou overigens hier nog even kunnen kijken. Misschien valt het mee en kan je nog weer 6 jaar door met je machine. https://www.hanexservice.nl/merken/cambridge-audio
×
×
 • Create New...