Jump to content

kappa7

Members
 • Posts

  6686
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kappa7

 1. Dat hangt natuurlijk van de dac af. Er zijn dacs die zelf upsamplen en ook filteren. De DAC die Hans heeft gekocht doet dat. het filteren gebeurd namelijk bij de omzetting. Er is in de dac dan nog wel een hoog af filter nodig in de uitgang maar dat kan erg hoog zitten. In mijn geval zorgen de transformatoren daar voor zo dat er geen active componenten in die uitgang zitten. maar om op de vraag terug te komen van het verschil tussen DSD64 en DSD512 is dus het gebruikte filter. Iets wat je met software thuis ook kunt bereiken dus.
 2. Fijn dat je zo stellig bent in je post maar die vlieger gaat niet altijd op. Lees dit eens door dan worden er 2 mogelijkheden gegeven hoe de dsd tot stand gekomen is. https://www.nativedsd.com/recording-reports/songlines-recordings-compares-different-dsd-rates/ Een 3e mogelijkheid voor dsd opnemen is direct. Daar wordt hier geen voorbeeld van gegeven. De dac die hier besproken wordt is de basis van mijn dac . En ook zie je dat hier hqp gebruikt word voor de conversie.
 3. Bij mij wel maar dat heeft met de constructie van de DAC te maken. En als ik de DSD64 omzet naar DSD512 dan hoor ik geen verschil. Met een hogere samplerate kan je met een slapper filter toe wat veel hoger in de frequentie zit. Dat is voor een echte DSD Dac wel prettig. Waarom dat allemaal meer moet kosten vraag ik me zelf wel af. Het heeft met filter instellingen te maken maar er staan niet meer dynamiek op of iets dergelijks. Daarvoor is de standaard 16 bit al wel voldoende. Wel wordt er voor DSD vaak een aparte master gemaakt waarbij er dan meer dynamiek in de opname gelaten wordt of de ruimte wordt wat groter gehouden. Dat zou ook gewoon op CD passen maar dat moet gewoon plat en goed klinken op een ipod en een auto radio. Voor Vinyl en DSD is dat net even anders.
 4. Zo, net even mijn lijstje voor de lijst van dit jaar weer even samengesteld en ingeleverd
 5. Klopt zeer kundig, ik heb bij Alex toen ook mijn speakers gekocht. Was overigens op aanraden van Rick. Zou voor mij ook het eerste adres zijn wat in me op komt mochten de magies onderhoud nodige hebben. In het geval van JD lijkt het me verstandig om ze een volledige restoratie te geven met gelijk een upgrade van het filter. De condensatoren willen nog wel eens de nijging hebben om van waarde te veranderen over de jaren. Een goede luchtspoel op het laag zal het rendement van het bas paneel wat verhogen zo dat die dan ook gelijk wat meer in balans komt met het hoog.
 6. Ik denk dat Seed7 bedoel dat de SACD op steven na dood is, dat klopt. Net als de CD. Ook dat zijn voornamelijk downloads geworden. net als DSD dus.
 7. Ik zou zeggen download het eens en ga er eens mee spelen, je zal verbaast zijn van de mogelijkheden
 8. Bij de 0.5 van ander is zeker aan het filter gewerkt, en je hebt ook de 1.5 thuis gehad maar daarvan is de status onbekend. Het kan maar zo zijn dat de 1.5 voor jou smaak beter bij je past dan de 1.6. Als het dempen van de tweeter niet voldoende helpt dan zou er toch echt beter naar het filter gekeken moeten worden en daar dan wel aanpassingen aan gaan doen. Maar dan moet je eigenlijk we gaan meten om te zien wat je doet. Wat je de reparateur kan vragen is of hij ook een sweep kan doen. Het beste is dan gelijk meten maar ook met een losse sweep kan je wel horen of er niet ergens een probleem is met het membraan. Mogelijk moet er iets opnieuw verlijmd worden.
 9. nee is onafhankelijk van het bron materiaal ook DSD64 converteer ik ook naar DSD 512 en dat eventueel met correctie voor twee of meer kanalen zo dat je ook een crosover kan bouwen op die manier.
 10. door dat de magneten aan de achterzijde zitten bij de 1.6 is daar de afstraling wat directer als bij de 1.5. De 0.5 heeft de magneten ook aan de voorzijde zo ver ik weet
 11. Dat klopt niet met HQP kan je dat gewoon aanpassen, daar zit een DSP in.
 12. Heb jij die Bluesound? In dat geval wil ik die uitdaging wel aannemen met de Pure DSD Dac in combinatie met HQP.
 13. Klopt het is een pwm registratie van het geluid. Alleen is de kans klein dat het ook in dsd is opgenomen. Dsd is toen door Sony ontwikkeld om de masters op te slaan inplaats van in pcm. Het idee is dat vandaaruit het goed converteerbaar is naar de diverse sample rates.
 14. Voor mij is dat ook wel een van de redenen om niet via een online dienst muziek te spelen. Van mijn eigen bestanden die vaak gewoon van de CD geript zijn weet ik wat de bron is. Daarnaast kan ik nog muziek blijven luisteren ook als het abonnement is gestopt.
 15. De sok was toch omhoog gehaald om het filter te kunnen bekijken of heb ik dat verkeerd begrepen.
 16. Ieder zijn ding toch. En ja die mening was ik vroeger ook toe gedaan. Tis alleen probeer nog maar eens een dac chip te vinden die intern niet toch stiekum alles aan het up en over sampelen is.
 17. In studio's wordt dan de pro versie gebruikt van HQP en ik schreef ook de meeste software en niet alle. Er zijn er gelukkig die het wel netjes doen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat nu ik zelf de upsampeling doe middels HQP ik ook minder behoefte heb aan een Highres bestand. Wel vind ik vaak wel dat de gebruikte master voor bvb een SACD vaak wel beter is dan een CD en dan toch liever daar voor kies. Dat heeft dan meer te maken dat de dynamic range vaar net wat groter is. Maar dat heeft dus niet met het up samplen te maken.
 18. Tis in elk geval een bijzondere opzet die ik nog niet helemaal logies vind.
 19. Bij het upsamplen is het wel zaak dat je dat netjes doet. Veel software of consumenten apparatuur doet dat niet altijd even netjes. Het kan dus best meerwaarde hebben om een bestand te kopen wat wel juist her berekend is. Daarmee kan dan de filtering in de da converter wat minder steil en wat verder buiten de audio band gehouden worden. Ook zal dan de Dither opnieuw berekend kunnen worden met dus de grotere band breedte waarbij de ruis dus naar een andere vorm en getransporteerd kan worden.
 20. Een goede ADC werkt zeker prima voor het digitaliseren van een analoge bron. De logica van een Mola Mola dac voor deze speaker ontgaat me echt volledig. Je gaat het digitale signaal dan eerst analoog maken door middel van een van de beste DACs die je nu kunt kopen. Vervolgens wordt dat weer gedigitaliseerd en weergegeven met een kwalitatief mindere DAC. Dat wil dus niet zeggen dat de dac in de Kii slecht is, het zal niet het zelfde niveau hebben als een Mola Mola.
 21. Je kunt naar het spectrum kijken en zien of dat doorloopt boven de 20KHz.
 22. Met die sneeuw buiten is het er wel weer tijd voor
×
×
 • Create New...