Jump to content
High-End Forum

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Lekker bezig Hans, Hier wekken we ook niet echt veel op maar goed alle beetjes helpen e in het voorjaar dan komt dat wel weer goed. Dat je oude stoppen mogen blijven is om dat je niets aan dat deel van je installatie hebt veranderd. In een nieuwe installatie zou je de ouderwetse stoppen niet meer mogen gebruiken.
 3. De (geluids)kwaliteit van een phono voorversterker heeft zeker invloed. Veel waar voor je geld zijn bijvoorbeeld : https://www.iear.nl/product/cambridge-audio-solo/, maar ook deze : https://www.schiit-europe.com/product/mani-phono-preamp-for-mc-and-mm-cartridges/?lang=nl. Er zijn ook goedkopere, die je ook kan vinden op de I-ear site of Hobo site. maar daar heb ik geen ervaring mee met die goedkopere modellen. Het is ook maar wat jij veel geld vindt. Dus als jij bijvoorbeeld 100 euro al veel geld vindt dan zou je kunnen kijken bij de link die forumlid KT88 al eerder gaf of je kiest zoiets: https://www.iear.nl/product/pro-ject-phono-box-e/
 4. Wij kregen binnen 2 weken maar liefst 2 brieven of we alsnog een gratis slimme meter willen. Nee dus...
 5. Gevoelsmatig, ik denk het niet. vM is m.i. op de goede manier "no nonsense" en alleen al het feit dat ze service en deze updates bieden i.p.v je iedere drie jaar een nieuwe kassie te willen aansmeren. Tenzij je meer kanalen nodig hebt en geen tweede en derde 222/515 kunt vinden. Heb je 11 kanalen nodig?
 6. De zonnepanelen liggen er sinds afgelopen donderdag op. Sinds vandaag kan ik met de app ook zien wat er opgewekt wordt. Daar wordt ik op dit moment nog niet opgewekt van. 8,5 kWh in 5 dagen. Maar ja... korte dagen en somber weer. In de app zie ik ook dat de spanning die de omvormer aan het net levert nu 240V is. Dat betekent dat zelfs met dit donkere weer op die fase 240V komt te staan. Behalve natuurlijk, wanneer ik de opgewekte spanning het verbruikt. Dan zakt de spanning weer naar de netspanning. Gelukkig zit de omvormer niet op de audiogroep. Dat was zonder ingrijpen van mij anders dus wél gebeurd. Van het advies huisnummer/3 is de rest de fase, had hij nog nooit gehoord. In ons geval zou hij dus op fase 1 moeten 10.3 =9 rest 1. Waarom hij dus toch voor 3 koos zal wel aan het gemak gelegen hebben. We hebben nu wel nieuwe aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar, maar konden onze ouderwetse "stoppen" handhaven. Die passen kennelijk nog in de nieuwe eisen. Dan die "slimme" meter. Die hangt er nu 5 weken en het ding werkt nog steeds niet. We verbruiken energie op laag tarief en leveren ook voor laag tarief terug. Het verificatieproces duurt normaal een dag of 5, maar door problemen bij Enexis (nieuwe Y server), duurt het herstellen van de data kennelijk veel langer.
 7. Bijna alle dac's zijn delta sigma, AKM ook.
 8. Ivan10

  Duson audio

  Cool, leuk klasse A daar hou ik van. Hopelijk mag je er lang van genieten! Hoe heet ze ook worden.
 9. Thanks en ja ik klaag niet over mijn spullen. Ik heb geeneens een idee of er in de Blacknote een multibit DAC zit. Ik weet alleen dat het een AKM is. Overigens zijn de buizen binnen.
 10. Ja, andere toepassing. Met dezelfde bevinding: een usb-kabel is niet zo onschuldig als de theorie doet vermoeden.
 11. Ove Rickland

  Herbie Mann

  Waarom ga je niet op zoek naar een originele Atlantic-persing?
 12. Eh, een Usb stick hier als verbinding tussen de streamer en de DAC snap ik niet. Jij zult wel een andere toepassing bedoelen. groet, Leobus
 13. Beste Seed7, U bent goed op de hoogte, want dit is inderdaad de prijs voor het modificeren van de beide versterkers, eigenlijk is de prijs 750 euro. Ze zullen inderdaad een 20 jaar oud zijn, ongeveer. Mogelijk nog iets ouder. Nu liep in toevallig vandaag tegen een Emotiva XPA-11 Gen3 aan. Een zeer krachtige Amerikaanse versterker. Een stuk jonger en krachtiger, maar ook audiofieler dan de Van Medevoorts? Dat betwijfel ik wel wat. Of is er in de laatste jaren toch veel vooruitgang geboekt op vlak van versterkers? Mijn voorversterker die ik nu heb, heeft een Rotel RSP1068 vervangen. Dit was toch wel een stevige sprong voorwaarts. Maar ik kan me voorstellen dat dit anders ligt bij eindversterkers.
 14. Dank! Veel geld wil ik er niet aan uitgeven. Met ook nog de kans dat de hele versterker er een keer de brui aan geeft gezien de leeftijd. Het lichte Kenwood-pickupje is ook geen topkwaliteit, en de meeste LP's zijn vaak sowieso al bejaard en letterlijk grijsgedraaid. Maar ik wil ze wel graag nog kunnen draaien. De versterker (met een vermogen om een zaal van 2000 man te vullen terwijl hij altijd in een woonkamer heeft gestaan), met grote boxen (geschikt voor quadrofonie) is/was van topkwaliteit, dat wel, en dat maakt van de simpele platenspeler weer veel goed. Goed genoeg voor mijn oren, ik ben zelf geen audiofreak . Kan de kwaliteit van de voorversterker dan nog veel afbreuk doen?
 15. De klankmatige invloed (kleuring) van een usb-kabel was hier zo groot, dat ik ben overgestapt op een usb-stick... Wat eigenlijk alleen maar voordelen heeft, klankmatig gezien. Maar fijn dat nu eindelijk de oorsprong van de scherpte is gevonden en geëlimineerd!
 16. thingman

  Duson audio

  Klopt wel, van die klank. We verkochten ze nogal eens tussen 1988 en 1991 aan muziekliefhebbers. Klasse a, dus heet. Ze vonden moeilijke speakers niettemin niet leuk. Ze werden niet gekocht om volumetechnisch mee te imponeren, maar ze klonken wel erg mooi in een match. Duson importeerde Audio Analyse, gemaakt met franse slag, en wilde het merk wel samen met Elipson in de markt zetten maar dan stabieler dan de AA. De Duson klonk echter niet meer hetzelfde (niks meer aan) en matchte bovendien niet met de E-1303, die om veel meer oomph vroeg. Duson versterkers zijn maar mondjesmaat verkocht en eigenlijk alleen die met het gewei.
 17. Sodejuu

  Duson audio

  Audioanalyse was Frans en die hadden de neiging om wel eens oververhit te raken (instabiel). Duson was de door toenmalig importeur Audioscript verbeterde versie van de Audioanalyse. Meest opvallend was de kleurstelling. De Audioanalyse waren grijs, Duson antraciet (tegen het zwarte aan). Welke veranderingen precies door Audioscript gedaan zijn weet ik niet, want ook de Duson werd erg heet. De klank omschrijf ik als iets zoetig, romantisch, maar toch open.
 18. Gisterenavond heb ik de nieuwe USB kabel bij Leobus beluisterd. Een opvallende verbetering, veel beter laag, ook tonaal klinkt het rijker. De ruimte is beter te herkennen en lijkt wat groter dan voorheen. Het belangrijkste is dat er nergens meer ergernis ontstaat, het hoog, wat soms too much was, is nu mooi en natuurlijk, geen scherpte meer. ik zeg, .... mooie upgrade
 19. @KrivasWelkom. Een servicebeurt plus modificatie voor beiden is ruim E700.-. Da's best een bedrag, maar 2 nieuwen heb je er niet voor. Neem contact op met Van Medevoort en kijk of er een luistervergelijk mogelijk is tussen een gemodificeerde 222 en je eigen versterker. In het verleden stonden ze voor van alles open en waren zeer benaderbaar. Geen idee hoe het nu is. Je versterkers zijn ca. 20 jaar oud? Een keer op de testbank is niet slecht. Na een service, al dan niet met upgrade zouden ze zo weer 20 jaar mee moeten kunnen.
 20. Voor de volgende vraag, na het zien van de kennis hier, heb ik me aangemeld bij dit forum. Momenteel ben ik in het bezit van een set Humble Homemade HiFi speakers, type ClassicXL met daarbij een Yamaha CX-A5100 processor en twee Van Medevoort versterkers. Een type PA222 (tweekanaals voor de stereo vooraan) en een PA515 (driekanaals voor surround en center). Graag zou ik de versterkers willen upgraden. Er zijn twee mogelijkheden. Nu zou ik de Van Medevoort's kunnen laten nakijken en modificeren. Ik heb geen idee wat er dan precies wordt uitgevoerd. Of ik vervang deze door een 5 kanaalsversterker. Maar naar welk type/merk versterker zou ik moeten uitkijken om een gedegen upgrade van de vM's te bewerkstelligen?
 21. Een losse phono voorversterker kan op elke ingang worden aangesloten, dus cd, tuner, tape, aux, aux 2, video enzovoort. Hier vindt je een aantal bij elkaar :https://www.iear.nl/audio-en-hifi/vinyl/phono-voorversterkers/. of deze: https://www.hobo.nl/accessoires/accessoires-voor-hifi/platenspeler-accessoires/phono-voorversterker.html. Zomaar twee zaken die dit in hun assortiment hebben.Dan kun je je oriënteren. Er zijn er vele namelijk en afhankelijk van je budget. Misschien dat je nog iets kan zeggen over je platenspeler (merk/type) en welk element er nu onder zit. Je budget wat je maximaal ervoor wilt uitgeven. Wellicht dat we je van een goed advies kunnen voorzien ( als je dat wilt en behoefte aan hebt). Er zit veel analoge deskundigheid bij de forummers op dit forum.
 22. Is dat ook verkocht onder de naam Audioanalyse ? Misschien de A90?
 23. Dank voor de tip! Als die voorversterker dan inderdaad ook op bv Tape of AV kan worden aangesloten is het inderdaad helemaal opgelost. Maar als die voor de platenspeler alleen maar werkt op CD of Tuner-ingang, moet ik steeds stekkertjes blijven verwisselen bij gebruik van de verschillende apparaten hetgeen ook niet echt handig is. Nou ja, als dat toch de enige oplossing is dan kan dat eventueel wel, maar kan het inderdaad zeker weten ook op de Tape of AV-ingang ?
 24. Mooie spullen Karma, over het algemeen klinkt een multibit dac minder digitaal.
 25. Reneke

  Duson audio

  Beste mensen, Ik ben de gelukkige bezitter van een duson 2000 voor en eindversterker.. Fantastisch geluid . Er schijnt er maar 6 van zijn gebouwd. Het zioe er niet alleen mooi uit, maar het belangrijkste is het geluid. Ben benieuwd of er nog meer mensen zijn op dit forum die ook dit bezit, gr
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...