Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Ik denk dat schuimrubber effectiever is dan bijvoorbeeld die knijpers, want je maakt eigenlijk tóch weer via een relatief hard materiaal kontakt met de grond, waardoor die trillingen alsnog worden doorgegeven. Ik had het eerder ook van de grond gehaald met van dat verpakkingsschuim, werkt erg goed. Als alles hier op orde is gaat dat er ook weer onder. Overigens, dat Twaron van Leo zie ik ook als een mooie oplossing .
 3. Die kabels van audio creatieve heb ik hier ook gehad, prima kabel maar ik hou het nu toch bij deze Chinese Kimber's
 4. Kim Wilde speelde in het voorprogramma van de Sound+Vision tour. Toen ben ik er ook bij geweest (in Nijmegen).
 5. Om te beginnen wordt er aan kabels van een "bekend merk" enorme bedragen verdiend. Op de High End beurs heeft men het, zonder blikken of blozen, over interconnects van 40.000 dollar. Is dat nodig om van muziek te kunnen genieten? Wel nee. Dan China. Wij weten niet precies hoe het zit. Wat voor materialen worden er gebruikt etc.? Sommige Chinese fabrikanten zijn boeven. Zodra jij als opdrachtgever weg bent, stoppen ze er goedkoper spul is. Je weet dus niet wat je krijgt/koopt. Er is een overigens filmpje waarop te zien is, dat er in 1 fabriek spullen voor diverse beroemde Ëuropese merken worden gemaakt, o.a. Sonus Faber. Kabels moeten matchen met de rest van de apparatuur alsmede de akoestiek in je ruimte. Heb je felle speakers en een felle versterker, een felle bron en kabels die het laag wat tegenhouden, in een kamer met veel glas en strakke oppervlakten, dan heb je een internationale puinhoop, die niet om aan te horen is. Een kabel zelf is niet meer en minder dan een (ongewenst) filter. Zelfs een voor- en eindversterker moeten met elkaar matchen en dat weer in het totaal. Dat heb ik laatst mogen ervaren. De prijs speelt daarbij een ondergeschikte rol. Ik had hier een paar combinaties die niet om aan te horen waren. Het is niet eenvoudig om alles met elkaar goed spelend te krijgen. Tot slot. Al jaren gebruik ik zelfbouwkabels van Creative Audio, die dit niet zelf hebben. Deze kabels met lucht als diëlectrum zijn eenvoudig zelf te maken tegen geringe kosten. Bij mij heeft dat goed uitgepakt. Dat is natuurlijk geen garantie voor anderen. Maar het is eens te proberen.
 6. Ja, dat wil zeggen het PCB ontworpen, de productie gebeurd in China. De DCG3 had ik nog liggen maar is een eigen PCB ontwerp en mijn interpretatie van de Ultrabib die ik nu nog in de SE uitvoering gebruik is ook een eigen ontwerp. Deze passen niet er meer bij in de behuizing en moeten opnieuw ontworpen worden en opgedeeld in 2 delen. Er komt een aparte behuizing voor de transformatoren, degelijk richters en een groot buffer. De Ultrabibs komen dan aan de zijkant ineen apart compartiment. Eens zien of ik er 4 in kwijt kan en dat ik voor 2 voedingen per DCG3 kan gaan of dat het er uiteindelijk toch 2 worden. Ik neig wel naar de laatste optie om dat dan de hete en de koude kant de zelfde voeding gebruiken. Er is dan geen invloed van het verlopen van de spanning, de Ultrabib heeft daar een klein beetje last van namelijk.
 7. Ik luister nu een aantal weken naar deze kabel 2x3 meter (nog) zonder koord er in. De Chinese 12TC zeg maar. Vervangt een Nordost Solar Wind die te kort was. Erg fijne kabel! Mooi stereobeeld en wat meer dynamiek en druk in vergelijk met zijn voorganger. Ik heb aardig wat kabels geprobeerd de laatste maanden maar deze blijft in de set. 12mm koord besteld.
 8. Lekker bezig! Heb je ook weer zelf printjes gemaakt? Gebruikte jij ook niet de Ultrabib 1.3?
 9. Yesterday
 10. En om hier maar weer even verder te gaan. De volume regelaar ligt nog op de plank maar door dat de nieuwe DSD DAC een gebalanceerde uitgang heeft en mijn eindversterkers ook het idee gepakt om dan ook de voorversterker maar gebalanceerd te maken. Ik had de volumeregelaar al gebalanceerd gemaakt en is dus simpel te implementeren in een gebalanceerde setup. Wel even een nieuw bordje gemaakt waar direct de XLR connectoren op kunnen komen. De DCG3 zal ook nog dubbel uitgevoerd moeten worden. In eerste instantie zal ik het zonder deze 2 doen en de boel passief maken. Wel vast even rekening houden met een latere uitbreiding van het spul zo dat ik de versterker ook actief kan maken.
 11. Heb nu de netsnoeren met behulp van strookjes schuimrubber vrij van vloer, muur en kast gemaakt. Er zit maar een paar centimeter tussen de muur en kast,dus dit is alles wat ik kan doen. Maar het lijkt op het eerste gehoor wat positiefs te doen. De stekkerbox ligt ook op een laagje schuim. Volgende stap zou de interlinks in de kast zelf beter vrij maken van de kast. Bedankt voor het meedenken! Edit: Zeker een positief effect. Wederom een toename in ruimtelijkheid, diepte, hoogte. Stemmen komen er nog mooier uit. Betere plaatsing... Ik zit hier enorm te genieten. De verwonderringen en dit maken samen mijn set een genot om naar te luisteren.
 12. Ik denk dat er een kleine barst in heeft gezeten die groter is geworden Onno. Ik stuur hem wel terug en we zien wel.
 13. Die verwarmingsbuis isolatie zie ik niet zo 1,2,3, voor me. Mooi k** voor je Nessie en jezelf. Hoe kan dat nou? Laten vallen? Heb je nog garantie?
 14. Ik zie een nieuwe Twaron toepassing. Ik ga eens kijken of ik iets aan kabeldragers kan ontwikkelen. Houdt me van de straat en kreatief. groet, Leobus
 15. Ik ga het uitproberen met isolatiemateriaal voor verwarmingsbuizen Onno. In de bodemplaat van mijn Nessie zit een scheur ***
 16. Carl, Ik maak geen grapjes. De toiletrol truc al jaren geleden uitgeprobeerd en ook met diversen blokjes hout (Balsa, Bamboe, Grenen) van diversen lengtes, ge-experimenteert. Ik had er wisselend succes mee. Wat mij tegen begon te staan dat het steeds omviel en ze dus elke keer weer rechtop moest zetten. Met de Audioquest daar geen last meer van. Bij mij werkt het!! PUNT !! (edit: probeer het zelf uit en trek je eigen conclusie)
 17. Ik weet dat het werkt, zeker als de kabels op vloerbedekking liggen. De AudioQuest is een mooie oplossing, maar ook aardig aan de prijs. Denk als je zelf iets zaagt uit massief hout dat je net zoveel bereikt...
 18. Ik kan het niet eens anders zetten René. Maar het klinkt als een klok
 19. Zo had ik het dus ook staan, in de lengterichting naar achteren, met ook de stip op de lamp in dezelfde richting. Maar omdat ik de CD204 van TvW heb stond die er dus dwars op. Ik heb gisterenavond de tegels dus ook in de breedte neergelegd, en dat past nét. Bij jou gaat dat niet passen zo te zien, maar jij hebt ook geen door TvW aangepaste cd-speler. Eén dezer dagen maar eens lekker luisteren of ik verschil bij de cd speler hoor....
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...