Jump to content
High-End Forum

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Leobus, probeer eens andere buizen, als je die hebt. Heb je het dan ook? Mij klinkt het alsof je buizen gewoon "op" zijn. Ik heb het ook weleens gehad dat vrij nieuwe (NOS) buizen in ene keer slecht werden en hard terugliepen wat betreft geluidsprestaties.
 3. Lijkt me niet, hoop ik niet: https://daily.redbullmusicacademy.com/2017/11/eventide-instrumental-instruments
 4. Today
 5. Oscillatie kan, zeker bij versterkers met globale overall terugkoppeling. Buizen hebben ook niet het eeuwige, hoe oud zijn ze? Wat voor versterker gebruikt je? Is die 10 jaar oud? Ook daarin kunnen componenten zitten die verouderd zijn door gebruik en warmte. groet, Jack
 6. Yesterday
 7. Ja ik gebruik de bijbehorende kabeltjes. Op de tweede vraag, Harmonizers van Eventide, heb ik geen antwoord.
 8. Ik heb me inmiddels eens ingelezen in de materie en o.a. het artikel van Jan de Jeu tegengekomen. Daarin las ik dat er bij de harmonizers ook nog een kabel hoort. Is die ook in gebruik genomen? Ik kwam ook een harmonizer/pitch shifter tegen van Eventide uit de pro audio wereld en vraag mij af of deze op dezelfde werking berust
 9. Net een mailtje gehad van de leverancier van de buizen. Hij denkt nu dat er oscillatie in de versterker optreedt. Ik vind dat vreemd omdat ik in ca 10 jaar nog nooit een microfonie probleem heb gehad. Bovendien is het ene kanaal erger dan het andere en verhuist het effect mee met het omwisselen van de linker en rechter buis. Is hier iemand met verstand van zaken om hier iets over te zeggen? groet, Leobus
 10. Nee joh, wide range damping system, toch? Ik heb geen idee hoe het nu is. Voor mijn gevoel is het 'mis' gegaan op het moment dat ze voor de MC's van hun simpele blok design zijn afgestapt en de modellen elkaar steeds sneller gingen opvolgen. SPU's heb ik nooit wat mee gehad, doe mij maar zo'n rare Decca. Oh, die hebben ook een Jubilee We hebben hier nog wel een B&W V200 boekenplankspeaker.
 11. Geen idee of iemand nog een buiten de deur audiofiele dag ervaring wil opdoen, maar tot en met 20 juli staan de Trafomatic Elysiums nog te schitteren bij Rhapsody in Hilversum. De 21e gaan we ze afleveren bij de nieuwe eigenaar. Ze staan aangesloten in combinatie met mijn Tara30 voor versterker (primeur) en de Zellaton Reference mk2 luidsprekers. Dergelijke set-ups kom je zo weinig tegen, dat maakt het misschien nog wel leuker om nog even te gaan beluisteren...
 12. Hier nog 1. Heb er 3 gehad, alle drie model ''Jubilee'', alle drie geëindigd als ''lowrider'' En steevast lag het aan de arm, de bediening of de instellingen, nooit lag het aan het element. Sindsdien komt er hier, als het Ortofon betreft, hooguit nog een SPU in.
 13. Ik heb de opstelling met de Harmonizers nooit hoeven aan te passen (gelukkig).
 14. Elco's al vervangen? Die zijn uit 1980 dus waarschijnlijk droog/op/stuk/kapot Servicemanual: https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/pdf/telecharge.php?pdf=Sansui-SC-1330-Service-Manual.pdf
 15. Devaliet kon mij ook al niet bekoren, ik mis de betrokkenheid in de muziek.
 16. Ik heb een afkeer van Grado, alleen gebaseerd op de ervaringen met een Grado platinum wood elelemt. Mega-saai
 17. Dat zal toch wel met alle merken zo zijn Hans? Devialet vond ik die ene keer dat ik het gehoord heb ook niet overtuigend.
 18. Lekker de buisjes die ik van Cock gehad heb in de phonodude vergelijken. De Jan Philips 6922 klinken al beter dan de 6dj8 van Tronal die ook helemaal niet slecht klinken. Maar de 6h23n militaire buizen uit Rusland klinken nog beter, dat hoorde ik al bij het eerste nummer,mooie heldere en zuivere klanken. De 6h23n blijven erin. Leuk met het logo van een raket.
 19. Dat is echt een no-brainer VANZOMERENG. Ik zie daar echt een nieuwe kabel laten leggen. WiFi is leuk voor laptops, telefoons, tablets etc., maar tussen routers etc. beter van niet.
 20. Ik zie dat je een fritzbox als switch gebruikt, maar dus ook als wifi point? Dat je hem als switch gebruikt is niet zo’n probleem denk ik, al zou ik zelf een dedicated gig switch gekocht hebben, die zijn niet zo duur meer. De fritzbox is een router met switch mogelijkheid, en op deze plek is een dedicated switch de betere optie. Om hem ook als wifi point te gebruiken terwijl je ziggo connect box ook als wifi point staat ingestelt is denk ik niet zo’n goed idee. Vooral niet als beide apparaten op hetzelfde kanaal zitten ze gaan elkaar dan storen. Het beste is om hier een keuze in te maken welke je als wifi point wil gaan gebruiken, de ziggo connect box, of de fritzbox. Als je je keuze gemaakt hebt welke de wifi moet geven, dan moet je de wifi op het andere apparaat uitschakelen. Zoals je aangeeft staan ze niet ver bij elkaar vandaan, dat moet dan geen probleem zijn, plus je woont zoals gezegd in een appartement, dat is anders dan een grote woonboerderij. Daarnaast is het goed om te controleren welk wifi kanaal bij jou thuis het beste werkt. Gebruik hiervoor een app zoals wifi analyzer (playstore only.... dus android) Controleer met die app door je huis, woonkamer, keuken, slaapkamer wat het beste kanaal is, zowel op 2,4 als op 5Ghz kanaal, en stel dat kanaal in. Als al je apparaten voorbereid zijn op wifi op 5Ghz, zou ik je moden als 5Ghz only instellen. De meeste modems gebruiken standaard kanaal 1 op 2,4Ghz, en dat kanaal zie je dan ook het meest gebruikt worden. En zoals Hans ook aangeeft mogelijk heb je slechte contacten in je huidige kabel, nieuwe rj45 aan krimpen kan helpen. Op zich kan een nieuwe cat6 of hoger kabel trekken geen kwaad, maar probeer eerst nieuwe connectoren aan te krimpen, dat is goedkoper en minder gedoe dan een hele nieuwe kabel aanleggen. Met betrekking tot de snelheid verder via Lan, kan het ook zijn dat je als je de Laptop bekabeld aansluit dat je netwerk maar op max 100Mb wil werken? Dat zal zeker kunnen veroorzaken waarom je bedraad tussen de 80-85Mb blijft hangen. Ik zou hiervoor zowel de fritzbox EN! de ziggo connext box goed op de Lan instellingen op nakijken. Standaard zou dat wel op 1G moeten staan, ze kunnen het beide aan, maar mogelijk is er een issue waardoor het niet werkt op 1G. De kabel tussen de ziggo connect box en de fritzbox moet wel alle 8 draadjes goed aan gesloten hebben voor 1G wil werken!
 21. Ok, ook ik heb een deck SC 1330, gekocht de capstan band was vergaan nieuwe besteld en nieuwe erop ook de snaartjes voorin vervangen. En hij speelt geweldig, echter na een uur of 4 gespeeld te hebben zijn de LED Vu meters er ineens mee gestopt. Dit deck had waarschijnlijk jaren stilgestaan voorheen. Nu hij speelt nog gewoon hoor maar de meters slaan dus niet meer uit. Ik heb de opnameknop geprobeerd, maar ook daar slaan ze niet uit. Wat nu? Iemand een suggestie.
 22. Dat tikken heb ik al gedaan. Als ik tegen de kast tik of tegen de plank waar de VV op staat, hoor ik een geluid over de boxen alsof ik tegen een kristallen wijnglas tik. Maar als ik niks doe en ook geen muziek weergeef, komt er soms een continue fluittoon uit de speaker. Of ik dat met buizendempers weg krijg, weet ik niet. De leverancier zegt dat Tungsol 5687 buizen vaak microfonisch zijn. Die ervaring heb ik na 4 eerdere Tungsol buizen niet. groet, Leobus
 23. klopt, maar ze moeten eerst inspelen en dan verder. zonder harmonizers stond het goed, maar wellicht moet het nu anders.
 24. Daar moet je mee beginnen, en daarna pas gaan optimaliseren.
 25. Hans dus... Maar ik ben ook niet onder de indruk van alle B%W luidsprekers. De eerste Nautilus 800 luidsprekers vond ik b.v. helemaal niks bij de demo's die ik hoorde, Terwijl ze in de studio van Polyhymia staan. Het zal dus zeker goed kunnen klinken. De nieuwste 801 vind ik weer fantastisch. De monitors uit de nieuwste 7 serie ook, Maar de kleinere uit de oudere 8 serie weer niet. het is ook altijd wat. Een merk waar ik weinig mee heb, is Devialet. Dat klinkt voor mij "plastic" en "electronisch". Erg kunstmatig dus.
 26. (<klik!) Raaf Hekkema (sax) - Nicolò Paganini: 24 Caprices Voorsmaakje:
 27. Deze opmerking is voor jouw kabel van belang. Ik vermoed dus kabelbreuk of slechte contacten. Aan de kabel zelf, kan het eigenlijk niet liggen. Zelfs CAT5 (zonder e) zou op korte afstanden makkelijk 1 GB moeten kunnen. Omdat je in een appartementengebouw woont, zitten er veel wifi "stoorzenders" Een juist kanaal kiezen is dan van belang. Maar vaak stellen wifi stations het kanaal automatisch in. Dus.. wat nu gekozen is als optimaal is geen garantie voor de toekomst. Een goed accesstation lost veel op. een repeater zou ik niet doen. Dat is minder betrouwbaar. Ik heb in mij luisterhok een TP-Link EAP. Die werkt perfect. We wonen dan wel niet in een appartementsgebouw, maar onze buurman "straalt" ook nogal.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...