Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Today
 3. Heb laatst de Primare A20 mk2 van mn broer in huis gehad. Dat is een vrij kleine geïntegreerde versterker. De beide woofers van zijn Diapason Micra waren stuk, en ik wilde zeker weten dat het niet door de versterker werd veroorzaakt. Dus de Aesthetix voor en eindversterker eraf en de Primare ertussen. Het verbaasde me wat eruit kwam. Zeer gebalanceerd en zeker krachtig geluid met een flink fundament. Het geluidsbeeld was wat kleiner, het hoog wat korreliger en met name het midden wat scherper , maar ik had het verschil veel groter verwacht. Mooi ding als met al. Ik denk dat de 30.1 nog wel een stukje verder gaat.
 4. Zeker, een heel mooi verslag. En het geeft goed weer wat ik ook ervoer.
 5. Wauw, wat een leuk verslag. En soms heb je spijt dat je er niet bij was, en dit is er zo eentje....
 6. Dat kan ik me heel goed voorstellen, ja. Een beetje zoals "punch in" recording, waar je een stukje over een bestaand stuk heen opneemt. Of zoals filmmontage of ouderwetse band montage met "splicen". Ik kan me zelfs voorstellen dat er geen absolute nauwkeurigheid voor nodig is, zolang je sample met een "1" begint en je het in een blok met enen plakt.
 7. Naar mijn beste weten was het een optie om dan om de opname die de oorspronkelijke DSD file was, te kunnen bewerken om dan een correctie te doen met zomin mogelijk verlies, en daarna weer naar DSD om te zetten. Heb ook wel gezien in een opname werd gedaan met een vorm van digitaal knippen en plakken, en bij een groot orkest was dat blijkbaar wel te doen, en dan waren er verschillende muziekstukken opnieuw gespeeld, en achterelkaar geplakt, en dat met DSD bestanden.
 8. Ja. "Het" had "Een" kunnen zijn. Een aantal post eerder had ik al aan gegeven dat er meer mogelijkheden zijn dan PCM. Als ik het goed heb begrepen is de 352.8KHz van DXD sampling frequentie gekozen om naar zoveel mogelijk formaten te kunnen converteren.
 9. https://hifi.nl/artikel/33068/HiVisit-Music2-Audio-Import-op-Audio-Show-iEar-2023-op-de-toppen-van-het-haalbare.html
 10. Ziet er in ieder geval fraai uit. Dat zijn toch Klisch?
 11. Hoe oud wil je worden Duck, zo te zien heb je nog voor ruim 50 jaar cd spelers...
 12. Dat hangt natuurlijk van de dac af. Er zijn dacs die zelf upsamplen en ook filteren. De DAC die Hans heeft gekocht doet dat. het filteren gebeurd namelijk bij de omzetting. Er is in de dac dan nog wel een hoog af filter nodig in de uitgang maar dat kan erg hoog zitten. In mijn geval zorgen de transformatoren daar voor zo dat er geen active componenten in die uitgang zitten. maar om op de vraag terug te komen van het verschil tussen DSD64 en DSD512 is dus het gebruikte filter. Iets wat je met software thuis ook kunt bereiken dus.
 13. Als je DSD64 naar DSD512 omzet lijkt me dat je hetzelfde doet als upsamplen bij PCM toch? Dus de muziekinformatie blijft hetzelfde alleen het bestand groter? Of werkt dat anders bij DSD? Wat de koste betreft is dat natuurlijk een verdienmodel. Is een dac in staat het bestandformaat te koppelen aan een optimaal filter? Dus DSD512 hoger filteren met een flauwere helling ipv DSD64, of moet je dat allemaal handmatig instellen?
 14. Fijn dat je zo stellig bent in je post maar die vlieger gaat niet altijd op. Lees dit eens door dan worden er 2 mogelijkheden gegeven hoe de dsd tot stand gekomen is. https://www.nativedsd.com/recording-reports/songlines-recordings-compares-different-dsd-rates/ Een 3e mogelijkheid voor dsd opnemen is direct. Daar wordt hier geen voorbeeld van gegeven. De dac die hier besproken wordt is de basis van mijn dac . En ook zie je dat hier hqp gebruikt word voor de conversie.
 15. DXD is 352.8KHz 24 of 32 bit PCM Het bestandsformaat dat wordt gebruikt voor editing en mastering. Hier van wordt dan de DSD geconstrueerd.
 16. Yesterday
 17. En ik zie geen Harmonizers, dus ik heb ook wel een idee.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...