Jump to content
High-End Forum

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Aanstaande zondag 7 juni 2020 zal het forum tussen 8u. en 9u. Off-line zijn. Er is een patch beschikbaar en die gaan we installeren. Het verzoek is dus niet actief te zijn binnen dit uur anders bestaat de kans dat het forum Off-line gaat terwijl je net aan het reageren bent.
 3. Ik heb een blessure en een fysio behandelt je niet met verkoudheidsklachten René. En ik wil zeker niemand besmetten.
 4. Mijn Oracle is gelakt aluminium - fantastisch mooi.
 5. carl

  Airco

  De vraag is natuurlijk wat die na 10 jaar doet. In alle eerlijkheid zie ik me hier nog geen Airco plaatsen. Eigenlijk is de dakkapel de enige optie, maar daarop kan je in verband met service nauwelijks komen. Dan zal het wel een ventilator worden. Iemand ervaring met zo’n Tyson? Dan wordt de lucht nog gezuiverd. Is goed voor de platen.
 6. Zou het tussen de oren zitten , dat je dénkt dat je wat hebt? Nee hoor, grapje, Maar mooi Charles
 7. Roots

  Airco

  Goede vriend van mij met 40 zonnepanelen op zijn dak..Dikke Daikin warmtepomp op zijn plat dak. Ik heb dat ding nog nooit horen draaien, en hun ook niet. Koeltechniek was mijn beroep 15 jaar lang :) En dat was ook het hoofdmerk wat wij voerden(Daikin).
 8. Ben hier lekker in een goed doorgetochte zolder naar “Bullit” aan het luisteren. Ik snotter nu ook wat minder en dat licht waarschijnlijk aan de negatieve Coronatest. Negatief betekent in deze context dan dat je niets hebt
 9. Met name dat nabewerken kost ontzettend veel tijd... Maar het is wél erg leuk, en het ligt je, dus maar eens proberen? Je hebt al iets (?) ervaring met editen?
 10. Roots

  Airco

  Ik kan daar verder geen oordeel over geven natuurlijk...Welke stand high ..low...merk?
 11. carl

  Airco

  Ik heb trouwens wel enige ervaring. Op de winkel van mijn broer waar de bovenwoning zit die ik net verbouwd heb, zitten twee stevige Daikins voor de winkel. Wel een stuk stiller als de airco’s in de buurt.
 12. kappa7

  Airco

  Dat is met een goede ontkoppeling prima op te lossen.
 13. Hans van Liempd

  Airco

  Het was in ons geval een nieuwe installatie die door een gerenommeerd installateur is geplaatst. Hij was iets stiller dan de oude airco, maar nog steeds brommerig. Zo'n extreem grote unit was het ook niet, voor ca. 200 m2. Ook de ruis uit de uitstroomopeningen was duidelijk hoorbaar.
 14. Roots

  Airco

  Dat kan Hans, wanneer fans uit balans zijn e.d...Gebeurd ook vaak als de condensor niet goed schoongehouden is, en de compressor tegen veel te hoge persdrukken heeft moeten opboksen al die tijd...Je kan het buitenunit ook gewoon ontkoppelen. Rubberen terrastegel eronder bv en daarop 2 betontegels van 60x40. Een goede Airco heeft ook trillingsdempers in het leidingsysteem.
 15. Hans van Liempd

  Airco

  Wanneer die op een houten dak staan? Ik heb jaren onder zo'n unit gewerkt. In een redelijk rumoerige kantooromgeving. Gewoon constant gebrom. En dure unit én op betonnen tegels opgesteld.
 16. Today
 17. Roots

  Airco

  Daarom is juist een dakkapel een perfecte plek voor het buitenunit. Neem dan wel een goed merk..Daikin bv...of Toshiba. Die hoor je echt niet.
 18. Hans van Liempd

  Airco

  Ik gebruik ook een ventilator, die maakt eigenlijk te veel lawaai, maar een stillere kon ik niet vinden. Gelukkig draait hij maar enkele dagen per jaar. Bij 40 grd C, hoef ik echt niet op mijn zolder te zitten, daar is het dan net zo warm. Dan zit ik overdag in de huiskamer met alles overdag dicht en 's avonds zo veel mogelijk open. Zo wordt het beneden niet warmer dan 26 grd C. Een airco op een dakkapel maakt ook een hoop herrie. Zeker wanneer je luisterkamer daar onder zit. Mijn zoon heeft de buitenunits tussen de struiken naast zijn huis staan. Altijd mooier dan die lelijke bakken aan de gevel en die nog lelijkere goten op bij de binnenunit te komen. Waarom dat allemaal wit moet zijn ontgaat mij ook. Dan vallen die bakken en goten extra op. Het lijkt nu wel of die mensen trots zijn op hun lelijke airco.
 19. Tubejack

  Airco

  Moet dit topic niet naar Off Topic Cafe ?
 20. Het is bijzonder om mensen dingen te laten doen, waarvan ze niet wisten dat ze het konden.
 21. Nou, ik kan het nu al zeer waarderen dat bouw verslag. Al die moeite die je erin stopt. Ik weet zeker dat menig lezer straks dat ook doet.
 22. Heg was wel nodig Mooi dat het werkt. Wat hier ook werkt, is platen draaien. Heb een Schiit Mani aan de SE-10 versterker aangesloten. Daarbij kun je kiezen tussen 50Ω en 47KΩ en de hoeveelheid versterking. Met 50Ω klinkt een DL-103 wel mooi, maar wat saai. * Zet ik hem op 47KΩ en sluit ik hem aan via een Denon AU- 300LC dan klinkt het zéér goed, heel veel details, ruimte, dynamiek etc. Phil Collins b.v. heeft soms een wat nasale stem vind ik. Blijkt hij echt mooi te kunnen zingen. * Hoe zou dat nu kunnen? de step-up is de aanbevolen 40Ω, zoveel verschil is dat toch niet met 50Ω
 23. carl

  Airco

  Over de plaatsing van het topic heb ik natuurlijk ook even gedacht. Uiteindelijk plaats je hem dan ergens en in verband met de luisterkamer maar hier. Aan de zuidkant heb ik Velux ramen met zonwering aan de buitenkant. Dat werkt op zich redelijk. Ook de gordijnen dicht aan de westkant beter dan niets. Folie onder het dak is verder niet betaalbaar. Dat het apparaat onderhoud vergt op een moeilijk benaderbare plek heb ik niet bij stilgestaan. Moet ik even goed over denken. PS Ik heb mijn bad geïsoleerd met Tonzon. Wat daar nu zo bijzonder aan is, is me ook niet duidelijk.
 24. Lastig met een bakkie in de hand en geen heg te bekennen Maar het werkt inmiddels.
 25. Seed7

  Airco

  Waarom deze vraag in het audio gedeelte en niet in off topic? De isolatienormen zijn er (nog) op gericht om warmte binnen te houden en niet zo zeer om de warmte buiten te houden. Als je dat wilt zul je een IR reflecterende laag meteen onder je dakpannen moeten leggen. Zoek Tonzon folie. Aan warmte wen je, helemaal als je je er niet druk over maakt. Bouwen voor een warm klimaat werkt heel anders, zo open mogelijk. De warmte kan er wel in maar de directe zonnestraling niet. dus bijvoorbeeld metselen in Braziliaans verband of wanden met veel louvres zodat de wind vrij spel heeft. Ook overkappingen zodanig dat opstijgende lucht weg kan en niet zo als bij ons hier van de doorzichtige kanaalplaat daken waar het lekker onder stuwt. Andere optie, zoals je in Turkije en omgeving ziet, platte daken met slim geplaatste citernes en een slim water plan waarbij je water over die platte daken laat lopen om te koelen. Je kunt natuurlijk ook een put slaan (niet vergunningplichtig) en een sproeier op je dak zetten. Als je diep in de woestijn zit dan bouw je ook met een plat dak. Daarop leg je de binnenzak van een grote vliegtuigtank. Die vul je met water. Over die zak een verplaatsbare laag reflecterende isolatie. 'sNachts doe je de isolatie open zodat het water koelt, overdag de isolatie dicht zodat je huis koelt. In de winter andersom. Koelen is vaak een heilloze weg. Kijk naar de auto's. Allemaal airco en ook allemaal donkere ramen. Want als de lucht koel is is de warmte straling van de zon door een helder raam dubbel zo irritant. Gordijnen dicht heeft geen zin, want die zitten aan de binnenkant. Hang ze aan de buitenkant, of plaats goede zonneschermen. Het is niet voor niets dat de traditionele plattelandsbebouwing, in het binnenland, laag is met grote erf eiken. Bij ons hebben alle ramen op de bovenverdieping horren en de ramen staan snachts open. Overdag gaan ze dicht en de rolluiken er voor, moet wel met 8x3m glas op het zuiden.
 26. De airco heeft net als een verwarmingsketel jaarlijks onderhoud nodig, ook aan de buitenunit. De onderhoudsmonteur gaat uiteraard liever niet op een dakkapel klimmen.
 27. Ga FF naar buiten Seed, 7de heg knippen nu het nog droog is. Even een klikootje vol Dat knippen is altijd zo gebeurt..... Het opruimen
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...