Jump to content
High-End Forum

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Een kloon loopwerk moet je zo te lezen niet hebben
 3. Waar zou ik dit loopwerk (als reserve) kunnen kopen. Zie op Ebay veel staan, maar kan niet beoordelen of het wat is. Prijzen lopen ook nogal uiteen. Alsvast bedankt voor het advies
 4. Vandaag op bezoek geweest bij Headphone Auditions, Utrechtsestraat, Amsterdam. Zit boven een winkel van Concerto Audio. Bij de platenzaak even verderop kwam ik wekelijks om leuke 2e hands elpees op te snorren. Is nog steeds een grote uitstekende muziekdrager tent. Deze hoofdtelefoonwinkel zit in het hoge segment. Een aantal combinaties beluisterd. De Hedd (Heddphone) viel direct af. Te zwaar (je hoofd valt om na een halfuurtje luisteren) en ook de klank viel tegen. Matige definitie, ruimtelijkheid ook niet top. Zeker in vergelijking met de Hifiman Arya. Volgens de eigenaar de beste koptelefoon in zijn prijsklasse en verslaat de meeste nog duurdere exemplaren. Beluisterd in combinatie met diverse versterkers. De Unison Research klonk goed, maar de Fezz Audio Lupi (ook buizen) was beter. Meer definitie en controle. Maar de beste Hoofdtelefoonversterker was de Burson soloist 3x performance (1400 euro). Geen buizen. Mooie combinatie met de Hifiman Arya. Maar is het 3000 euro waard? Ik vind van niet. Natuurlijk moet ik weer wennen aan het luisteren met koptelefoon na 15 jaar luisteren naar een "gewone set" Maar de Stax van vroeger kwam steeds in mijn hoofd, maar toen had mijn set niet dat niveau van de laatste jaren. Morgen luisteren naar de Stax. Kijken of de impact nog steeds zo is als ik me kan herinneren van vroeger. Zo niet, dan de veel goedkopere suggesties van Tubejack, Seed7, Mumsoft en Kraus eens beoordelen. Het betreft een occasion van 7 jaar oud, maar volgens de winkeleigenaar zou deze set ook als demo verkocht kunnen worden. Het is de opvolger van de Stax set die ik vroeger had.
 5. Kom je met een cavaatje ook?
 6. DAB heb je thuis niet nodig. Internetradio werkt binnen veel beter. Een paar speakertjes er bij en klaar. Passieve speakers zijn er te kust en te keur in alle prijsklassen. En dat Musicast werkt perfect, b.v. ook via UPnP.
 7. Heb je hier al eens rond gekeken? Studio monitor speaker kopen? | Bax Music (bax-shop.nl) Dynaudio..Adam... Genelec om er maar eens een paar te noemen.
 8. Beste Thingman, Bedankt voor je reactie. Ik zal gegeven suggestie eens verder bekijken. Doel je hier op de Edifier S3000Pro?
 9. 1. Wacht tot er een Ibood dagdeal met Edifier speakers langskomt (ca. 1x per 2 maanden 1 of 2 dagen achtereen). Beste deal voor een zich met zgn. high-end kunnen metende actieve monitor voor 300 of minder. De pro versie is 100 euro meer meen ik, maar had geen grote meerwaarde. Een heel prima dac is reeds ingebouwd, 3 of 4 ingangen voor dig. en an. bronnen, ab en bt. 2. Koop er, indien nodig, een sub bij. Als je ze optimaal opstelt (op goede stands en goed gepositioneerd) zou het weleens zonder kunnen... en vraag je je af hoe het kan voor dat geld. Klaar. p.s. het geheim en geluk is dat bijna niemand in het westen Edifier erg goed kent. Als dat wel het geval zou zijn was de prijs reeds een veelvoud geworden...
 10. Oh. Nou ja, ik kan dit wel hebben hoor. Immers......................... Ik heb trouwens ook wel vaker een trap van een ezel gehad. groet, Leobus
 11. Beste forumleden, Graag zou ik wat aanbevelingen/meningen over het volgende ontvangen: Ik ben van plan om een paar hifi speakers aan te schaffen en heb me al in het 1 en ander verdiept, maar nu de audioshops gesloten zijn, ontvang ik graag wat ervaringen. Mijn situatie: - 26 m^2 grote kamer (staat redelijk vol) - Momenteel heb ik een computer speakersetje: Creative Inspire T6160 5.1 - Budget van rond de 1000 euro Mijn eisen: - 2 Hifi speakers (eventueel uit te breiden met subwoofer, maar vraag me af hoe nodig dit is bij de onderstaande setjes) - Bedienbaar via wifi (wireless) - Aanschaf om eigenlijk alleen muziek te luisteren (ben niet zo'n film kijker), vandaar dat ik dacht dat 5.1 of hoger niet gepast zou zijn. - Het gaat mij niet zo zeer om de hoeveelheid volume dat ze kunnen produceren, maar ben meer op zoek naar hoge geluidskwaliteit speakers). Mijn speurtocht was op tweakers in de pricewatch begonnen, waarna ik meerdere reviews ben gaan lezen. Ik stuitte zelf op 2 opties: - Actieve Wireless (wifi) stereo speakers, zoals: Kef lsx (hier heb ik veel goede reviews van gelezen). - Passieve wired speakers (zoals Kef Q350B) + stereo receiver met wifi (zoals Yamaha RN-402DAB) - Of wie weet andere opties, rond het budget, die ik over het hoofd heb gezien, wellicht van andere audiomerken. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Bij voorbaat dank!
 12. Ms is zo'n JBL wat. Niet te duur en helemaal niet slecht voor het geld (zekers als je een jonge gebruikte treft) https://hometheaterhifi.com/reviews/speaker/floor-standing/jbl-stage-a180-loudspeaker-review/
 13. Dat zou mooi zijn. Echter er staat me iets bij van verschillende ROM versies, dat weet @Arden vast nog wel.
 14. Voor iets over de €200 heb je de AKG Pro712. Dat is ongehoorde (!) value for money. Voor heel goed luisteren heb je daaraan dik voldoende. Van wat je uitspaart op een STAX kun je een of zelfs twee weken op vakantie of iedereen op de Fat Bob Party compleet dronken voeren met champagne. Misschien dat je de vouwen in de broek van de dirigent niet zo goed hoort maar is dat relevant? Gewicht en draagcomfort zijn doorslaggevende factoren. Das Bessere ist der Feind des Guten! There is no substitute for common sense.
 15. Misschien hebben ze de Pathos Aurium ook staan Voor die Hedd heb je geen overdreven zware versterker nodig, is vrij makkelijk aan te sturen. Wel een gebalanceerde dus even op de aansluitingen letten.
 16. Stax = Stax en dan is er de rest. Het is in vele opzichten altijd een buitenbeentje geweest. Lifestyle? Dan zijn er de (sub)topmodellen van de klassiekers, Fostex, Audio Technica, AKG, Sony, Sennheiser, Beyer Dynamic etc. (mijn persoonlijke voorkeur, open, dynamisch, AKG, de 712PRO). Een ander klassiek buitenbeentje, Grado. De hoeveelheid 'nieuwe' aanbieders lijkt wel exponentieel te stijgen. Gevolg meer marketing, meer 'onzin', heel weinig nieuws. Maar ook 'oude namen stappen in b.v. Neumann. Er is niet veel keus als je een andere electrostaat zoekt dan Stax , b.v. Kaldas. Shure heeft een in-ear electrostaat. Er zijn ineens heel wat aanbieders van magnetostaten. Velen spelen leentjebuur bij Fostex die hiervoor toch wel de basis hebben gelegd. In een aantal gevallen zijn het gewoon gemodificeerde Fostex koptelefoons. Echte bandjes, Raal. Volgt eigenlijk het concept van de AKG K1000 maar dan niet met dynamische drivers maar met bandjes.
 17. Deze Astin Trew beschikt over een uitstekende DAC-sectie, een uitgeplozen analoge uitgangstrap (halfgeleiders en buizen) waarvan ook de hoofdtelefoon-uitgang profiteert, en een zeer stabiele, krachtige voeding. Daar is echt over nagedacht, en met daarbij gevoegd de modificaties heb je een kwaliteit verkregen die zelfs heden ten dage niet zo snel bereikt wordt. Inderdaad jammer dat het loopwerk van plastic is; aan de andere kant is dat qua uitlezing een bewezen kwaliteitsproduct van Philips, namelijk de CDM12.4. Dit loopwerk is nog gewoon verkrijgbaar, als imitatie maar zelfs ook nog als origineel Philips sparepart. Aangezien de speler verder zeer degelijk gebouwd en het loopwerkje feitelijk het enige slijtage-onderdeel is, zou mijn keuze zijn om een reserve-loopwerkje te kopen en fijn verder te spelen met de AT3500. Zeker als je een grote hoeveelheid CD's hebt.
 18. Ik zou zelf, ook naar een paar goede dynamische luisteren. Maar waar luister je dan eigenlijk naar?
 19. Stax zit inderdaad in mijn hoofd. Maar dat komt omdat ik vroeger een Stax had. Vanmiddag luisteren naar wat anders en volgende week naar een Stax. Er zijn toch nog wel veel winkels die met de corona regels de mogelijkheden bieden te luisteren.
 20. In 2011 bij Klaas Freenstra had je hem al. En 2, dat zeg ik niet. Je kunt ook een losse hoofdtelefoon versterker kopen, een losse dac en een los loopwerk. Dan hoef je zo min mogelijk compromissen te sluiten. Je kunt ook nog even wachten totdat de Astin Trew de geest geeft. Tegenwoordig gaan de meeste betaalbare loopwerken een jaar of 10 mee. Dus wat let je? om alvast zoiets te vinden? Niets toch?
 21. Voorop gesteld dat ik beide speakers nooit gehoord heb: De Bose lijkt me een opgewaardeerde 301 (die ik wèl ken), met dezelfde woofer en twee horn-achtige plastic tweeters binnen de conus van de woofer. Dat is niet echt ideaal voor het zo belangrijke middengebied, zodat ik een beetje vrees voor een boem-sis weergave. Daarbij is de rolrand van de woofer een schuim-type, welke na zoveel tijd zeer waarschijnlijk aan revisie/vervanging toe is. Dat moet je dus zeker controleren. Over de JVC lees ik eigenlijk niets dan lof; een wat onbekende en ondergewaardeerde weergever die, zo vanaf papier, de kwaliteit van de Boses verre overtreft. JVC staat niet zo bekend als speakerfabrikant, dus zou je wellicht verwachten dat het tegen zal vallen; volgens de reviews die ik heb gelezen zijn deze echter wel degelijk van goede kwaliteit. Zoiets komt wel vaker voor bij de Japanners: zo hebben bv. Sony en Kenwood ook van die Japan-only "toevalstreffers" terwijl wij hier alleen maar de kartonnen doosjes bij de minisetjes zagen. De Boses hebben wel het voordeel van een wat moderner uiterlijk, zeker met de voeten erbij. En ze zullen wat kleiner zijn dan de JVC's. Maar ik schat de JVC's qua weergave toch echt twee trappen hoger in.
 22. Dat snap ik niet. Waarom investeren waar het (nog) niet nodig is? Stel dat de CD speler binnen een jaar of twee, drie kapot gaat. Er zijn nog voldoende kwaliteitsmodellen nieuw verkrijgbaar. Als dat over xyz jaar niet meer zo is dan zijn er zat andere alternatieven. Optische loopwerken zullen nog heel erg lang gebouwd worden. DAC's zijn er te kust en te keur. Wat vergelijken van DAC's betreft, ik ben nog nooit een DAC (of printplaat) tegen gekomen waar je alleen de DAC chip kunt uitwisselen tegen elk ander model. Je luistert dus ook altijd naar wat er in de periferie zit. Bovendien, je koopt een geheel, niet een losse chip. Als Stax in het hoofd zit is de keus beperkt in versterking en uitvoering. Lekker overzichtelijk. Als het geen Stax is, mogelijkheden te over (ieder heeft zijn favorieten). Wel zou ik er ook met een half oog naar blijven kijken of de versterker meerdere analoge en/of digitale ingangen heeft. Mocht je ooit willen s t r e a m e n, of gewoon voor een ouderwetse tuner. (Wat ik persoonlijk erg jammer vindt is dat er geen versterker met een "send/return" ofwel "tape loop" te vinden is)
 23. Je bent een super vent Jack. Een hoofdtelefoon heb ik helemaal nog niet. De AT heb ik al een tijdje inderdaad. Weet niet hoelang. KT88 heeft hem nog geupgrade. Toen has ik hem een jaartje. Je zegt eigenlijk koop een versterker met Dac dan kan ik tzt als de AT het begeeft naar een loopwerk kijken. Of streamen.... BRRRRR.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...