Jump to content
High-End Forum

Groovy

Members
 • Content Count

  4,723
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Groovy

 1. Groovy

  Hoedje op buis.

  Ok,weer wat wijzer. Mooi die Elysium.
 2. Groovy

  Hoedje op buis.

  Zelf dacht ik aan het reduceren van trillingen,een soort van trillingsdemper.
 3. Op het net kon ik het antwoord niet vinden. Wat is de functie van een dop op een audio buis. In mijn Philips el 6415 zitten 2x el36 met een dop op de buis.
 4. In het buitengebied van Heeswijk Dinther. Het is geen audio zaak,in die zin zoals wij dat kennen. De man verzorgd het geluid bij evenementen. Hij heeft alles wat Philips ooit gemaakt heeft op audiogebied,veelal meerdere en zeldzame exemplaren. Hij repareert ook maar loopt daar niet mee te koop. Ik vond hem op Marktplaats.
 5. Het speelt en klinkt nog goed ook
 6. Mijn gereviseerde Philips el6415 buizenversterker opgehaald. Er kan een buizenphono en 2 platenspelers op aangesloten worden. Ook mono over 1 of 2 luidsprekers. Als je van vintage houd en dat doe ik dan is het daar smullen. In een grote hal staan honderden philips apparaten uit het verleden opgesteld,deels al gereviseerd. Heel veel meetapparatuur allerlei types buizenversterkers transistors en platenspelers,alles philips. In huis heeft hij ook nog 2 kamers met mooi en zeldzaam Philips spul. Straks het spul aansluiten en luisteren,bij hen klonk het goed.
 7. Volgens de verkoper, een oude (buizenfreak) kunnen er 4 en 8 ohm luidsprekers op. Hij is aangepast naar laagohmig. Ik ben benieuwd hoe het gaat klinken. Het is eigenlijk een omroep versterker, voor o.a kerk sportvelden en scholen Voor wat ik ervoor betaald heb vind ik het wel leuk om te proberen.
 8. Wow,erg mooi. Geniet ervan.
 9. https://www.radiomuseum.org/r/philips_el6415el_641.html Hij word helemaal aan gepast naar mijn wensen. Er kunnen 2 platenspelers op,en ook de buizenphono. 4 en 8 ohm luidspreker aansluitingen met splitter om over 2 luidsprekers te spelen. Maandag ga ik hem halen.
 10. Nou,dat heb ik weer. De Geloso stond niet ingeschakeld en ineens een knal,een zekering in de meterkast eruit. Wel zat de steker in het stopcontact. Blijkbaar staat er dan wat spanning op,ik wist niet dat dat kon. Gelukkig is er verder niets stuk gegaan.
 11. Hij ziet er ook wel solide uit,best een leuk ding ook met mooie buizen. De eigenaar komt een dezer dagen langs om te kijken of hij het probleem kan oplossen,hij denkt dat er een aardingsprobleem is. Ik ben benieuwd.
 12. Het ding gaat terug naar de eigenaar,bij inschakelen is het muisstil maar met de ls erop aangesloten bromt hij als de hel. Het ding is niet geaard,het orginele netsnoer ook niet. Het blijkt trouwens een Geloso buizenbak te zijn.
 13. Groovy

  Green

  Toffe muziek.
 14. Groovy

  Green

  Op Spotify staat het ook,zie ik. Morgen eens luisteren.
 15. 23 x zelfs,dat moet een grote mijnheer geweest zijn in zijn vakgebied.
 16. Ok,daar kan ik wat mee. Ik heb 4 ohm en 8 ohm ls. Ik heb een mono Philips buizenversterker uit de pre historie te leen,ik zal het eerst met een ls proberen.
 17. Met mijn Luxman transistor kan ik probleemloos mono draaien over een of twee luidsprekers,maar die heeft een keuzeknop waar mono op zit. Bijkomende vraag,kan ik zonder risico op beschadiging op een mono buizenversterker desgewenst twee luidsprekers aansluiten.
 18. Op voorhand de vraag,ik heb er nog geen. Kun je een mono platenspeler zonder meer op een stereo buizenversterker aansluiten. Ik vraag het omdat je maar 1 kanaal belast wat misschien een probleem kan zijn.
 19. Vast ja,maar daar zit het hem niet. Het gaat erom om de dt vrij van de sokkel te krijgen of juist keihard koppelen wat ik met de 301 deed,je merkt dan dat de motor geen of minder trillingen doorgeeft. De 301 krijg je makkelijker stil,maar daar is het plateau niet van ijzer zoals bij de hf4. Als je het niet probeert dan zul je het nooit weten
×
×
 • Create New...