Jump to content

Groovy

Members
 • Posts

  5508
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Groovy

 1. Ik heb de Quad esl63 in mijn vorige woning gehad, In een kamer van 3,30 breed en 9 meter lang, dat ging prima. Ik heb ze verkocht omdat ze een revisie nodig hadden.
 2. Een knal uit de ls kreeg ik ook als ik het oude Philips platenspelertje inschakelde, met een ontstoringings elco weerstand? was dat probleem opgelost.
 3. Geen afgronddiep maar beschaaft laag vond ik. Veel meer en ook strak laag kwam uit de Elipson 1401.
 4. Mooi dat je er tevreden over bent. Vroeger had je daar genoeg aan.
 5. Gewoon proberen wat je in gedachte hebt Carl, dan vind je vanzelf de voor jouw goede opstelling. Als de ls maar vrij en voor de set staan, mijn gedachte.
 6. Die verdient het predikaat Goud van oud.
 7. Yes, ik heb ook wat oude spulletjes in mijn muziekruimte staan.
 8. Mooi zo Carl. Leuk die spulletjes.
 9. Dat is mooi meegenomen
 10. Phoe, je moet er wat voor over hebben
 11. Heerlijk om te zien Jack.
 12. Wat is ver, bij mij stonden ze op 1 meter van de achterwand en 60 cm van de zijwanden, en wat mij betreft beslist geen gebrek aan laag.
 13. Wow, erg mooi allemaal.
 14. Ik kende hem niet, maar dat is wel erg jong. R.I.P.
 15. Mooie receiver ,in 2022 had je er ook zo een op de plank.
 16. Ja jammer, maar ik zit er niet mee hoor, ik ben weer wat wijzer. Nee ik vind het niet gek, maar ik kan het niet repareren, nog afgezien van de algehele technische toestand van het deck, dat moet je ook maar afwachten. Nieuwe tandwieltjes voor dat type f6121 kosten e30. Dat zijn mooie cassettes.
 17. Dromen mag en als er iets van uitkomt dan mag je je gelukkig prijzen. Terug kijkend hoor je mij niet mopperen. Je mag er alleen maar kijken is voor mij niet genoeg
 18. Nu zag ik bij de kringloop een Philips cassettedeck met vu meters, voor slecht e10. Ik dacht daar kan ik mij geen bult aan vallen. De kap eraf gehaald en daar zag ik de beruchte oranjebruine tandwieltjes waarvan ik gelezen had dat die naar verloop van tijd verbrokkelen. Dat was bij deze nog niet het geval dacht ik, hij deed het, wel met een soort van geratel. Ik drukte eens tegen een van de tandwieltjes en het viel zo uit elkaar. Nu kun je daar via het MFB forum wel nieuwe tandwielen voor kopen maar daar begin ik niet aan, het zou mij ook niet lukken om dat te repareren. Dus het deck naar de oud ijzerboer gebracht. Geleerd dat ik donders goed moet opletten als ik een mooi Philips deck wil kopen, die moet dan wel geserved zijn inclu nieuwe tandwielen. Twijfel of ik nog wel een ander deck koop, immers de Pioneer r205 doet het uitstekend en klinkt lang niet slecht.
 19. Mooie foto, ziet er echt goed uit.
 20. Als de ruimte niet breed is dan zou ik set aan de achterwand zetten met de luidsprekers daarvoor. De set aan de zijmuur met de ls daarvoor kan natuurlijk ook, of dat klankmatig een groot verschil geeft waag ik te betwijfelen bij een goede opstelling van de ls. Mijn ervaring maar meer ook niet. Kabels kiezen zit wel goed bij Carl,die gaat niet over een nacht ijs. Ik heb de ruimte gezien in aanbouw en denk dat het een mooie ruimte is.
 21. Ik heb dat een half jaar geleden ook gehad ,het duurde maar een paar uur. Geen idee waar het vandaan kwam, misschien van een van de buren. Stopcontacten zitten hier in het appartementen complex maar genoeg. Is het soms te vergelijken met een schakelklik van een apparaat dat in een andere ruimte staat, dat hoort men ook wel eens door de luidsprekers. Op een telefoon hoor je ook wel eens flarden van gesprekken van een ander, het tenslotte allemaal straling.
 22. Herkenbaar, alvast een klein stukje gelezen i.v.m opnemen straks verder lezen.
×
×
 • Create New...