Jump to content

Groovy

Members
 • Posts

  4907
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Groovy

 1. Een beetje schuiven met de speakers of de luisterstoel kan wel positief uitpakken.
 2. Mooi dat dat allemaal kan en er iemand is die het kan. Een standaard Ikeda is al erg goed. Geniet ervan.
 3. Blijkbaar wel, de man die het poste vond het met de sticker beter klinken. Nu ja,als hij dat vind.
 4. Ik zag dit op een ander forum voorbij komen. Speakerupgrade? https://www.kempelektroniksshop.nl/brands/wa-quantum-chips/speaker-chips.html
 5. Dat was dus een leerzame dag Hans. Cock weet wel de vinger op de zere plek te leggen, maar heeft altijd zijn verbandtrommel bij zich. De Harmonizers doen wel wat ja, had Cock de nieuwe grotere versie bij zich.
 6. Groovy

  Headshell

  Leuke en informatieve site.
 7. https://nos.nl/artikel/2402102-oude-muziek-is-als-zeker-pensioen-steeds-meer-geld-waard Goed voor de muzikanten.
 8. Leuke bezigheid Carl. De duurste waren dus ook de beste, zoals verwacht denk ik. De kunst is om voor een redelijk bedrag toch een mooie phono trap te bemachtigen. De Schiitt schijnt er zo een te zijn,zoals Jack zegd. Ikzelf ben reuze tevreden over mijn Dhtrob phono maar heb geen idee op welk level die speelt tegenover andere.
 9. Ik zou altijd een losse phono-pre kopen, mocht je ooit een andere dt kopen dan heb je die tenminste nog.
 10. Groovy

  Dual 1219

  Leuke link Jack.
 11. Mijn vriend Douglas en zijn vrouw op bezoek gehad. Beide zijn muziekliefhebbers, ze genieten voornamelijk van vinyl. Ze wilde de open baffles ook wel eens horen en ze waren positief verrast. Ook nog wat nummers laten horen die we gisteren tijdens de meeting gehoord hebben. Nog even nagenieten
 12. Leuke middag gehad met koffie taart en gebak, dank aan de mensen die daarvoor gezorgd hebben. Onbekende en bekende mensen ontmoet in een gezellige sfeer, weer een paar gezichten bij de forumnaam. Mooie draaitafels apparatuur en ook prachtige luidsprekers en mooie muziek. Het verschil tussen streamen en de lp kwam bij mijn aangevraagde nummers duidelijk naar voren, de lp's klonken gewoon beter. Dank Carl voor de organisatie en dank aan Marco voor het ter beschikking stellen van zijn mooie ruimte. Wellicht tot een volgende keer.
 13. 90 db is hard ja, maar in een grote ruimte kan het. Succes met het bouwen.
 14. Ja, schaarste aan grondstoffen of verminderde productie capaciteit drijft de prijs op.
 15. De verkoop van nieuwe lp's zal inzakken vermoed ik, maar de prijs voor tweedehandse stijgt ook. Zelfs bij de kringloop. Ik koop bijna nooit meer een nieuwe lp.
 16. Vandaag weer even bij mijn vriend de Philipsverzamelaar op bezoek geweest. Er stonden dozen vol lp's en daar zaten leuke tussen. Ik heb er maar 6 meegenomen meer niet want dat staat zo hebberig. Ook kreeg ik een set 12 inch Philips 12202 breedbanders mee om te proberen. Ik ben benieuwd hoe die klinken.
 17. Mooie muziek. Leuk ook dat ze positief zijn over de open baffle luidsprekers.
 18. Even op en neer naar Waalre gereden om twee oude niet werkende philips platenspelertjes op te halen. Maar daar zitten wel de goede headshells op die ik nodig heb voor mijn Philips AG 1014 singlewisselaar.
 19. Willen we loopwerken of elementen vergelijken, ik denk het laatste maar mij maakt het niets uit. Het lijkt mij bijna onmogelijk om een goed vergelijk te krijgen daar het verschillende dt's en elementen zijn. Maar het is het zeker de moeite waard om erbij te zijn. Mijn insteek uiteraard.
 20. Groovy

  Dual 1219

  Op Mp moet je blij zijn als hij e150 opbrengt. E300 vragen kan en laten bieden kan ook. Catawiki levert misschien meer op.
×
×
 • Create New...