Jump to content

Tubejack

Members
 • Posts

  9964
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tubejack

 1. Maar ik vind het leuk, dat juist jij, met al je ervaring en kennis er onafhankelijk er iets van vind.
 2. Lijkt me wel leuk, ik kan eventueel 31 oktober. Je kan eventueel meerijden Ivan. Gezellig
 3. Mooi, dat ook zo'n goedkope set, goed kan klinken.
 4. Die Line Magnetic LM-216IA lijkt me wel wat. KT-88 en AB
 5. Toch weer wat veranderd, in onze eindversterker. De KT-120 eindbuizen zijn vervangen door Svetlana 6550 Winged C. Dit omdat de versterker, toch wel erg heet werd. Ik heb extra ventilatie gecreëerd, maar ik vrees voor lekkage van de koperfolie in olie condensatoren. Het afregelen luistert zeer nauw. Als het niet goed staat, is het een van een versterker. Het zilver in de uitgangs transformatoren geeft een zeer hoge resolutie, helaas ook wat je niet wil horen. Vinyl klinkt verbluffend goed. Gewoon met een Denon DL-103
 6. Wat voor eindtubes gebruik je Frans? Ah ik zie het al, een zelfbouw Audio Note Ankoru met 211 buizen
 7. Net deze. Nieuw Vinyl klinkt erg fraai.
 8. Dit topic nog eens vanaf het begin doorgelezen. Er is veel gezegd. Wat bij de laatste review opvalt, dat een m.i. op papier fraaie en potente (2x300watt 8Ω) VITUS RI-101 versterker gebruikt wordt. Blijkbaar heeft de Joseph Audio Pulsar2 Graphene net als het een eerdere model een lage gevoeligheid. Ik kan het nergens vinden maar het eerder model heeft een gemeten rendement van 83.5dB(B)/2.83V/m. Dat vereist een stevige versterker. Of Carls Conrad Johnson dat kan leveren, en of zijn versterker niet te helder klinkt, zijn zomaar 2 vragen die boven komen.
 9. Tubejack

  TDA1540 DAC

  Ik verwacht dat hij wat "warm en relaxed klinkt"
 10. Misschien krijg je er €100 voor.
 11. Ik waarschijnlijk ook niet meer. Maar ik heb niet zoveel LP's +/- 300. Om daar nu een nieuwe machine voor aan te schaffen
 12. Prima toch. Hoe maak je nu LP's schoon? Zoals je wellicht weet, gebruik ik een Okki Nokki waarmee ik élke LP kant 2x schoonmaak. Eerst rechtsom daarna linksom. Hoewel het een tijd geleden is dat ik een berg LP's heb schoongemaakt. Werkt het best goed, onder de afzuigkap. Naspoelen, doe ik niet.
 13. @audiofreakIs het niet leuk voor de meelezers, wat linkjes te zetten? Nessie kan ik nog wel vinden maar fie?
 14. Jammer dat hij niet beviel Carl. Wat voor schoonmaak machine gebruikt Cock ook alweer? Keith Monks?
 15. Als met name: "het formaat" het belangrijkste criteria is, dan is deze speler niet zo groot. Geluidstechnisch kun je ook in deze prijsklasse +/- €1000,- waarschijnlijk een betere combinatie vinden. Met een los loopwerk en dac.
 16. Tubejack

  TDA1540 DAC

  Nee, de komende 2 maanden heb ik elke zaterdag cursus. Daarna om de paar weken, op zaterdag
 17. Gister lang geluisterd. KT-120 PP, in triode is echt fantastisch in onze versterker. Het is een: "reus van een buis" maar toch heel verfijnd. Het maakt niet zoveel uit of we analoog of digitaal spelen. Zelfs met een relatief eenvoudige cartridge zoals de Denon DL-103 is het genieten geblazen. Ik heb het nog niet gemeten maar ik vermoed dat de bandbreedte van de versterker flink toegenomen is. > 100Khz Ideaal met vinyl. Zo' n KT-120 trekt wel meer gloeistroom. Dus het wordt lekker warm. Technisch op het randje waar de versterker voor gemaakt is.
 18. Dat tablet heeft tijdens je vakantie een IP-adres gekregen.....
 19. https://www.high-endforum.nl/search/?q=Hypex&quick=1 O.a. @kappa7 heeft de nodige ervaring.
 20. Grappig dat tablet gebruikt ook een IP-adres van je netwerk. Maar fijn dat het opgelost is
 21. Dat is wel erg drastisch. Andere pc's werken wel goed? Je kun ook even de Qobuz Windows applicatie op een andere pc zetten om te proberen of het streamen daarop wél goed gaat. Voor hetzelfde geld is het een probleem in het KPN netwerk. Ik had ook zoiets met mijn website bij Ziggo.
×
×
 • Create New...