Jump to content

Tubejack

Members
 • Posts

  11749
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tubejack

 1. Ik heb voor je gekeken in de handleiding. Zo te zien, alleen te bedienen via een afstandbediening van een bijpassende Pioneer versterker.
 2. De afstandbediening vind je misschien hier https://afstandsbediening.nl/index.html Je hoeft alleen het originele typenummer van die AB te weten.
 3. Met de bliksem inslag in het achterhoofd. Een 2e niet audiofiel spanning blok bij Hornbach gekocht. Maar wel een met een "fijn overspanning beveiliging". BRENNENSTUHL Stekkerdoos Super-Solid 8-voudig 45° met overspanningsbeveiliging, snoer 2,5 m. De stopcontacten zijn 45° gedraaid, dat is soms handig qua ruimte met allerlei adaptertjes.
 4. Voor die AU 666 zijn vast nog liefhebbers. Zet hem op Marktplaats. Ruimt lekker op.
 5. Een audio maat, snapte niet, dat het voor sommige een hobby is. Een hobby die wat mag kosten. En raakte daar echt helemaal van slag van. Het gaat nu na weken, nog steeds niet helemaal goed me hem.
 6. De FET voor- en eindversterker waar momenteel mee speel is zeer gecompliceerd. Een wonder van techniek. Een diepe buiging voor de Japanse technici die dit eind jaren 70 begin jaren 80 hebben ontworpen. Er zit b.v. in de voorversterker nauwelijks capaciteit in de directe voedingsrail slechts 2µF! Het geluid is erg snel. Toch kun je met een simpele Leak Stereo30+ en 2 handen onderdelen zelf iets maken waar serieuze audioliefhebbers erg "nerveus" van worden. Duur, simpel of complex zegt niet zoveel.
 7. Wat een indrukwekkende apparatuur Mediator. Prachtig om alleen al naar te kijken. Tja.... ik moet het doen met een dac en loopwerk van bij elkaar 1/10 van de prijs. De 3e hands FET voor- en eindversterker die er nu staat was €350 + handje onderdelen. CD's klinken analoog, net als alle andere bronnen. Wat me opvalt dat ook doorsnee electronica in +/- 2 jaar gewoon honderden Euro's duurder zijn geworden. Geen goede ontwikkeling
 8. Het ziet er strak uit @Carl. Voor mij komt het over als een mix van modern en klassiek. Ik heb een tijd het idee gehad: "less=more" Maar andersom blijkt ook prima te kunnen. Dus complex en goed klinkend. Dure componenten, klinken niet altijd beter is mijn ervaring. Ze kunnen wel andere "betere" eigenschappen hebben zoals: "lange levensduur" "onverwoestbaar" dat soort positieve eigenschappen.
 9. Maar als ik centjes te veel zou hebben, zou ik zoiets kopen https://www.musicalreality.nl/portfolio/eera/
 10. Dit zijn "loopwerken". Het lijkt me niet zo goed, als zo'n loopwerk "klinkt". Dat moet de DAC erachter doen. Aardig van dit loopwerk lijkt me, dat er ook AES/EBU op zit. Je kunt hem ook zo op een professionele (studio) dac aansluiten. Top P.s. inderdaad de CD-spelers uit de Marantz 6000serie 6005...6006...6007 etc worden al jaren lang hoog gewaardeerd.
 11. Dank je. Wij zijn door meer bedrijven goed geholpen. Maar dit is wel uitzonderlijk
 12. Het goedkopere model, lijkt me wel wat Pro-Ject CD Box RS https://www.hobo.nl/hi-fi/cd-spelers/pro-ject-cd-box-rs-zilver.html
 13. Klopt Duck. M.i. na vinyl en (in mindere mate) tape, zijn CD's, blijkbaar ook weer aantrekkelijk.
 14. Mooie spullen verkopen ze daar @Carl. Niet een idee om een (2e) hypotheek op je huis te nemen? Voor een Conrad Johnson ART 108A eindversterker en ART 88 voorversterker. Dan hoor je ook, bij de "bigboys"
 15. Blij mee Vinyl_Fuchs, er zit zo'n mooi geluid in. Ook technisch, hoort het bij het beste dat je kon kopen.
 16. 3 weken na de blikseminslag zijn we uit de Schiit Vandaag kwam onze Modius dac retour uit de USA. Gratis gerepareerd (heel nieuw moederbord). Zo verzonden dat we geen invoerrechten en verzendkosten moeten betalen. Wàt een service Of duurt eerlijkheid het langst?
 17. Ik kwam het filmpje tegen op Youtube en moest direct aan je denken Audiofreak Ik verwacht geen grote verschillen, tussen de LX-3 en BX-125. Het zijn beide mooie machines, met een enkele opname/weergave kop. Maar dan zo goed uitgevoerd, dat ze mening deck met discrete opname/weergave koppen evenaren of passeren. Waar m.i. verschillen in kunnen zitten, is het gebruik en onderhoud in het verleden.
 18. Heerlijke middag, lekker lui op de bank muziek luisteren
 19. Mijn FET voor-versterker ook een service beurt gegeven. Het klinkt bijna zo "vloeibaar" als met buizen.
 20. Nieuw Audiolab CD-loopwerk https://theaudiophileman.com/audiolab-9000cdt-on-youtube/
 21. Het is af en toe ook heerlijk, om schaamteloos te spelen met een versterker die moeiteloos een paar honderd watt in 4Ω kan pieken. Carbon Jb Dunckel https://www.treblezine.com/jb-dunckel-carbon-review/ Ook op vinyl 180 gram
×
×
 • Create New...