Jump to content

Tubejack

Members
 • Posts

  10859
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tubejack

 1. Dank je Nico. Ik ben bezig met leuk een doe het zelf project, waarmee deze Phonodude voor niet te veel geld gebouwd kan worden. Als koppel condensator ga ik denk ik de nieuwe Auricap XO aanbevelen. Klein formaat, betaalbaar, hoge resolutie en toch een beetje smeuïg geluid. https://tubejack.nl/2022/07/07/phonodude-mk3/
 2. Ik geloof niet dat er veel vooruitgang geboekt is, de oliemaatschappijen hebben daar langen tijd veel te veel belang bij gehad.
 3. Ik kan het filmpje niet meer vinden, maar het was dacht ik een omgebouwde pick-up? uit de USA. Waar als ik het goed heb, eerst de benzine werd verdampt. Daar mee werd een heel schraal brandbaar mengsel gecreëerd. Natuurlijk is dat nooit van de grond gekomen.
 4. Ik meen in 1960 dat auto's al 1 op 250 konden rijden
 5. Eh nee, sommige dingen kunnen gewoon niet tegelijk. Maar gefeliciteerd met je nieuwe aanwinsten.
 6. Een jaar of 10 terug, kon je ze nog normaal kopen. Ik weet hier en daar wel een adresje, maar voor de Svetlana 6c33c niet. De KT-88 geven ook mooi licht.
 7. Ja Svetlana Winged C buizen. Die worden al heel lang niet meer gemaakt. Ze zijn niet nieuw, maar meten wel als nieuw. Mijn favoriet is een Svetlana 6550 Winged C. Ietsje minder details dan de KT88, maar wel extreem stabiel. Niet gek te krijgen. Daar heb ik er nog gelukkig nog genoeg van
 8. Ik heb zelf eens opgeruimd en wat kwam ik tegen? De "Telefunkens" onder de KT88. Klinkt best mooi.
 9. Nou dan kom het daarop binnen. Je kan ook nog even verder testen. Pick-up afkoppelen en phono dude aangesloten laten zitten. En?
 10. En als je de versterker op een andere stand zet? Zonder phono-versterker (welke dan ook) Als het weg is, kan e.e.a. radio-station / zendmast via jou pick-up element binnen komen.
 11. Ik vind het prachtig
 12. Sommig nieuw vinyl klinkt inderdaad nergens naar. Gelukkig is het meeste beter onze oude platen.
 13. Je moet wat te wensen hebben niet? Al denk ik, dat ik beter af ben, door af en toe een nieuwe LP te kopen Nieuw vinyl van Camel b.v.
 14. Inmiddels de PhonoDude omgebouwd naar versie 3. Het werkt en klinkt opmerkelijk goed. Waar bestel jij deze condensatoren?
 15. Ja ik had net bedacht dat het verschil Sommige die veel gedraaid zijn en 20...30...45 jaar oud zijn, vervang ik af en toe voor een vers exemplaar. Leuk hoor vers vinyl
 16. Techniek staat voor niets Seed7. Maar ik denk dat ik net als vandaag, liever een aantal plaatjes draai. Vandaag even een buurman PF Dark Site of The Moon laten horen. Ik kreeg de indruk, dat hij het mooi vond. Maar stelde praktische vragen als "slijt zo'n LP nou niet snel?" Ik, dan koop je toch een nieuwe
 17. Ok. Ik denk dat ik het zo maar even laat en af en toe een nieuwe LP koop.
 18. Dan is de vraag, wanneer wèl en wanneer niét? De opmerking van @Mediator i.p.v. tweaken kun je beter een betere draaitafel kopen, vind ik wel een aardige Maar omdat ze bij Puresound veel tweakspulletjes promoten dacht ik het zal je vast bekent zijn.
 19. Dat is inderdaad slim Seed7. Maar ik had gehoopt dat er iemand op dit forum er eigen ervaring mee heeft. Natuurlijk kan ik wel nogmaals zo'n Funk mat proberen. Maar die voor een Technics SL-1200 moet denk ik uit Engeland komen. En de 1e kennis making was niet echt een succes. Ik vond een 6mm rubbermat beter. Verder spullen uit Engeland is soms een heel gedoe voordat het door de douane is. Ik b.v. 30 mei j.l. wat besteld. 9 juni de inklaringskosten betaald en het moet nóg bezorgd worden Ik heb van de week gechat met Post.nl. Ja mijnheer, deze week moet het écht binnen komen.... het ligt nog bij de douane. Maandag maar weer eens contact opnemen.
 20. Alweer??? Carl ? Ik hoop dat je er wederom niets van overhoud. Maar FF wat anders nu je toch alle tijd hebt, wat vind jij van die Funk spullen? zoal de The Funk Firm Houdini? https://audio-creative.nl/platenspeler/the-funk-firm-houdini/
 21. Goeie tip Ove Daar had ik nou echt niet aan gedacht
 22. Die site ken ik als geen ander .....
×
×
 • Create New...