Jump to content

Tubejack

Members
 • Posts

  10407
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tubejack

 1. Vooral niet langskomen dan. Het is interessant om bij iemand zoals Cock -die compromisloze audio apparatuur ontwerpt- langs te gaan. Niet persé om wat te kopen. Daar heb ik ook het geld niet voor. Maar om de filosofie achter het ontwerp te horen. Die kennis, kun je soms vertalen in betaalbare apparatuur of het bestaande te verbeteren. Verder mag zijn mentaliteit wel. "Niet lullen maar poetsen"
 2. Herkenbaar De wasmachine en droger stonden te draaien. Toen deed ik de oven aan......
 3. Een onduidelijkheid in de servicemanual. Wat is het nu? Meten tussen massa/chassis (E) en TP? Of TP-RO? De laatste zegt: "boem!" Verder ontploft hier zelden wat. Ik gebruik een variac-transformator waarmee ik rustig de spanning opdraai en sluit div meetapparatuur aan. Maar dat kan niet altijd. Soms moet iets in een realistische omgeving draaien, of heeft meteen de volle spanning of negatief nodig zoals bij buizen en VFet's De service-manuals van mijn favoriete vintage merk Pioneer, kloppen gelukkig wel.
 4. Ik sloot een meetpen verkeerd aan, daar helpt niet zoveel tegen.
 5. Ja dat klopt, KT88, wat een vent
 6. Er gaat wel eens wat mis. Een van mijn leraren, heeft als bijnaam: "Menno blow up" Op zo'n titel, zit ik nu niet te wachten. Nee transistoren zijn heel andere "beestjes" dan buizen. Hoewel de term momenteel iets gevoelig ligt, kun je die, tenminste flink: "misbruiken". Dan krijgen ze hooguit een rood "wangetje"
 7. Ach "leermomentje bij het afregelen van de eindtrappen" Er stond iets onduidelijk in de servicemanual met de hand bijgekrabbeld. Het gaf wel eenzeg. @Vinyl_Fuchs die print ziet er een stuk schoner uit.
 8. Mijn receiver zei: "boom"
 9. De Yamaha was weer gerepareerd en stond te spelen. Hoe nu verder gaat, weet ik nog niet.
 10. Schoonmaken en geheel opnieuw solderen
 11. Mijn vrouw moest lachen, dat ik dat verhaal hier heb verteld. Ze is echt fanatiek, ze zit nauwelijks aan de stereo installatie. Ik moet altijd wat opzetten. Gistermiddag en avond een aantal streams op Spotify afgespeeld. De Jazzmix was ontzettend mooi. Een betere en slimmere afstandbediening heb nog niet gezien. Werkt met Airplay. Vanaf al onze Apple en Logitech spullen kan ik het bedienen. LMS draait op mijn NAS zodat ook mijn Logitech sqeeuze boxen het doen. En het geluid? 320Kbit/sec OggVorbis vind ik goed klinken. Spotify HiFi was voor december al aangekondigd komt waarschijnlijk niet.... Jammer, maar ik denk niet, dat ik het ga missen.
 12. Yamaha is en was altijd al bezig met "natural sound". Dus ja. De meeste vintage Pioneers versterkers en receivers klinken iets warm niet echt transparant. Maar niet allemaal, het hangt van het type nummer af. Ga je hem restaureren dan kun je zo'n vintage Pioneer voor een deel laten klinken zoals je wilt. Een aardig details is dat Yamaha technici in dienst hebben, die hun nieuwe producten tweaken voor de Europese markt. Die houden van een iets warmer geluid.
 13. Het maakt me niet zoveel uit, wie wat te melden heeft of het nu Randy is of een van sympathieke mensen van Grimm audio waarvan ik er een, een klein beetje ken. Nee de onderwerpen die Randy aandraagt, snijden zeker hout. Ik vind ze helemaal niet negatief. Maar geven te denken. Het filmpje is een reactie op die hij weer krijgt op zijn Youtube filmpjes. Kennelijk maakt het wat los... Wat punten die aan bod komen... vraagtekens bij: Geluidsopnames. Bands die een master via de stereo in de auto afluisteren of telefoon... Compressie. loudness ... Wat hifi of high-end is en zin en onzin daarover. <€5000 Hifi? > €5000 High-end? Waarom audio leveranciers geen specificaties geven over benodigde versterker. (Kef LS50 in dit voorbeeld)
 14. Deze man heeft ook écht wat te melden vind ik, anders plaatste ik de video niet eens. Grimm audio volg ik ook.
 15. Audiophiles are Full of CRAP! A Cheap Audio Man Rant
 16. Dit is een echt Pass project
 17. Heerlijk chillen met Blank & Jones Relax deel 13
 18. Maar ik kan wel iets vertellen over de kwaliteit b.v. tussen een SX-1050 en een CR-2040. De Yamaha vind ik wat geavanceerder, heeft iets meer mogelijkheden zoals een MC ingang. De componenten keus is qua niveau vrijwel gelijk. Het vermogen ook. Bij Pioneer vind ik het stalen frame/chassis en routing van draden wat mooier. Hetzelfde geldt voor de houten kast, knoppen etc. Printplaten zijn wat overzichtelijker. De Yamaha heeft leuke "wappers" En zo origineel 2e hands, koop je m.i. eerder bij Yamaha een apparaat dat nog goed werkt.
 19. Weet niet, of ik hem ga reviseren George. Misschien alleen repareren. Inmiddels problemen met de tuner opgelost. Ontvangt weer prima. Er is eigenlijk nog één serieus probleem en dat is een knal in de speakers bij het aanzetten. DC off-set is nog maar een paar mV. Morgen de voeding bekijken *edit voedingelco's zijn goed.
 20. Hij speelt nu wel, maar er is mankeert wel het e.e.a. Wel een mooi geluid.
 21. Vrouwen..... je kunt niet met... en zonder (tenminste ik). Sinds mijn ega een sport horloge gebruikt met allerlei leuke trainingsprogrammaatjes is ze nóg fanatieker geworden. Actief en bewegen was al geen probleem, maar nu helemaal niet meer. Afstandbediening
 22. Speciaal voor iVan10 dit filmpje How did Thriller become the greatest selling album of all time? The secrets revealed in this documentary.
 23. Komt wel weer goed. Maar waar je dan tegenaanloop (en eigenlijk zelden iets over hoort) is dat een verzwaarde arm en zo'n DL-103 die m.i. toch een wat minder soepel cantilever heeft minder makkelijk dat soort hobbels kan volgen. Het is alleen vervelend bij het 1e nummer en dan alleen op kant B. Moet ik er een strijkbout over halen? Of zijn er andere manieren die goed werken.
 24. Er staat ook een mooi verhaal op de binnenhoes. Als ik het goed heb begrepen, was George Benson was de 1e artiest die opnam via het platenlabel Qwest. Van Quincy Jones heb ik meer positieve verhalen gehoord. Top producer
 25. Ik heb hem lekker hard gezet klonk top.
×
×
 • Create New...