Jump to content
High-End Forums

audiofreak

Members
 • Content Count

  2,025
 • Joined

 • Last visited

About audiofreak

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 08/19/1958

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  the dutch mountains

Recent Profile Visitors

3,467 profile views
 1. audiofreak

  100

  Ja Hans mooie bijdrage. Het kan wellicht een oplossing zijn. Maar een betere oplossing is om minder varkens in Nederland toe te staan, lijkt mij. Volgens het CBS hebben we 12.214.000 varkens in Nederland. https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/7373LLB/table?dl=2B2AF Dat is ook best veel. Hier nog wat artikelen over de 100km versus 130 km https://www.ad.nl/auto/maximaal-100-op-de-snelweg-dit-betekent-het-voor-jou-als-automobilist~addbb777/ https://www.rtvoost.nl/nieuws/321291/Verkeersdeskundige-over-100-km-u-op-snelwegen-Lijkt-mij-onwaarschijnlijk-dat-iedereen-honderd-gaat-rijden
 2. audiofreak

  100

  https://www.nu.nl/277338/video/130-of-100-hoeveel-tijd-kost-het-en-hoeveel-geld-bespaar-je.html?jwsource=cl Barst maar los
 3. audiofreak

  100

  Sorry Sodejuu, dat is ook te gemakkelijk. Wijzen naar de ander (jullie in de Randstad). Is het niet zo dat WE het met z'n ALLEN moeten bijdragen en oplossen, dus iedereen in Nederland? En wat betreft het OV is het hier ook niet goed geregeld. wat Jack al zegt, te overvolle treinen, geen zit plaats, maar ook te weinig rijdende treinen per uur en geen goede aansluitingen cq overstappunten. Kijk je naar het Busvervoer zijn er te weinig streekbussen en ook (streek)buslijnen die worden opgeheven.. Men zou naar andere vervoerssystemen moeten uitkijken, zoals bijvoorbeeld een volledig netwerk van een Monorail met een hoge snelheid door het hele land. Maar dat vraagt durf en visie en ook heel veel investeringsgeld om het voor elkaar te krijgen en heel veel bereidheid van de bevolking. In mijn optiek draait het om VISIE en DURF om het gehele roer om te gooien en de hedendaagse problematiek als stikstof, achterstallig onderhoud aan bruggen e.d., de veeteelt, de bouwers, de voedselproductie en de transitie van gas naar duurzame energie radicaal op een andere manier te regelen. Dat vraagt grote offers en bereidheid van iedereen in Nederland. En het kweken van bereidheid tot het brengen van offers is in al ons belang, want daarmee maken we Nederland weer leefbaar en voor de toekomst voor de generaties die nog komen. Welke idee├źn waren dat dan? Dat maakt mij nieuwsgierig. Van die enzymen is al veel veel langer bekend, maar de politiek wilde er niet aan. En de gemiddelde boeren ook niet, omdat men vanuit hun eigen vakorganisaties verkeerd werden voorgelicht en men maar bleef pleiten voor meer meer meer. Meer productie, meer produceren, meer beesten en meer grote megastallen enz. De idealistische boer die wel kleiner wilde werd tegengewerkt of genegeerd of het onmogelijk gemaakt. Er zijn een aantal zeer grote bedrijven die bijna alles uitmaken wat wel en wat niet mag als boer. Doe je er niet aan mee, dan leg je het loodje. Wat ook geldt voor de bloembollen boeren in de bollenstreek.
 4. audiofreak

  100

  De hele politiek (incluis de 2e kamer) heeft lopen slapen en de problemen (kabinet Rutte) voor zich uitgeschoven. Heel gemakkelijk. De mensen die nu nog gewend zijn om 130 km te rijden of nog harder rijden zullen in het begin flink moeten wennen aan de 100 km. Wat dan in het begin veel bekeuringen oplevert, omdat men het 100 km rijden nog niet gewend is. En dat zal zeker gebeuren (bekeringen) als er nog meer verkeerscamera's erbij gaan komen en die komen er. Dat is dus de extra inkomstenbron.
 5. Ik neem aan dat je op mij doelt, Hans. Ik zeg ook in mijn post dat je ZELF moet controleren wat je hebt ingetypt. Ik heb alle spellingscontrole UIT staan en controleer altijd wat ik heb getypt. Dat ik grammaticaal en spellingfouten maak ben ik mij ook terdege van bewust. Ik verschuil mij daar ook niet achter. Ik weet hoe het komt. Ik stoor mij ook niet aan spellingfouten of grammaticale fouten. Ik stoor mij wel aan (voor en achter of bedrijf) namen die verkeerd worden geschreven. Ik zeik niemand af, Hans. Ik corrigeer iemand in zijn gedrag en dat doe ik nu eens openlijk. Dat kun je mij kwalijk nemen dat ik dat doe in het openbaar. Maar kennelijk mag je zelfs niet meer iemand corrigeren of aanspreken op zijn gedrag. Vroeger noemde we dat sociale controle en was dat heel normaal. Iemand afzeiken is echt iets anders. Dat kan ik ook, hoor!! Als oud beroeps militair heb ik dat wel geleerd in mijn tijd hoe je iemand afzeikt en af kan branden tot aan de grond. Dat is namelijk helemaal niet moeilijk. Maar goed, ik hoop voor Carl dat hij een goede laptop vindt voor zichzelf en niet teveel betaalt. Hij heeft genoeg tips gekregen inmiddels.
 6. audiofreak

  100

  Het probleem in Nederland is dat de solidariteit totaal verdwenen is. Dat er geen bereidheid is om de grote problemen gezamelijk aan te pakken met elkaar. Men wijst naar de ander en vergeet naar zichzelf te kijken wat jezelf eraan kan doen. Er is niets mis mee om 100 te gaan rijden, ook avonds niet. We willen vooruit, maar niet ten koste van jezelf is nog steeds het moraal van de meeste Nederlanders. Walgelijk vind ik dat. Het zou best wel wat minder mogen in alles, zodat de generaties na ons in lengte van dagen ook een redelijk goed bestaan hebben. En wil je de grote problemen echt aanpakken, dan moet het roer moet drastisch om. Er zijn gewoon teveel auto's in dit kleine land (belachelijk is dat gezinnen 2 auto's of meer hebben). Investeer in goed en betaalbaar Openbaar Vervoer voor iedereen. Geef goede geldelijke stimulering aan het inleveren van oudere auto's en schaf de BPM af voor schone/elektrische auto's. En wil je rijden met je auto, dan betaal je daar ook echt voor (bijv: rekening rijden). En wat betreft de boeren, zeg ik al tientallen jaren, doe de helft van de boeren weg en geef ze een goede compensatie. Hetzelfde geldt voor de Groningers met hun beschadigde huizen, compenseer ze op enige en juiste manier (schadeloosstelling). Maak het mooie Nederland weer leefbaar voor iedereen. En
 7. Carl, je vraagt er nu echt zelf om. Om in het openbaar hier gecorrigeerd te worden. Waarom Carl? Waarom? Ik heb je best hoog zitten, maar nu doe je alsof je niet zo slim bent (dan druk ik mij nog heel netjes uit). Je kan je wel verschuilen achter Apple software (spellingscontrole), maar jij typt het toch fout in en/of je controleert zelf niet wat je intypt. Daar kun je Apple of wat dan ook niet de schuld van geven of je achter blijven verschuilen. Ik begin mij hierin echt aan te storen aan dat gedrag van je. Vraag mij zelfs af waarom je dat doet? Het is helemaal niet nodig ook om te doen wat je doet, dat zie jezelf toch ook wel in? En vertel mij ook eens waarom je zoveel vraagt en er zo weinig mee doet met de antwoorden die door iedereen hier wordt gegeven. In die zin ben ik het ook wel eens met Tubejack. Het is storend, Carl en zoals ik al eerder zei....helemaal niet nodig.
 8. Welkom op dit forum. Addy, ik heb mijn eerdere bericht verwijderd op verzoek van de beheerder. Het was niet zo netjes van mij.
 9. Taalfauten is hartstikker fleuk om te maaken. (laat de taalfleskundigen hiero maar es op los gaaaaan) O ja en om weer on-topic te komen. Mijn audiofiele dag bestond weer eens uit lekker naar de wekkerradio luisteren in bed.
 10. Sorrij hoor, Charles/Carl. Een simpele zoekopdracht met Google en ik krijg dit als resultaat.....https://www.computerwinkels.info/nijmegen en deze https://computers-overzicht.nl/nijmegen Hoezo geen computerwinkels in Nijmegen. Moeten we nou echt alles voor je uitzoeken? En gratis? Weet je, wees blij dat de zon elke dag nog gratis op komt. Over een poosje gaan we daar ook belasting over betalen via de energiebelasting. Je snapt toch ook wel dat je een bevoorrecht mens bent, als je je hele leven gratis schoenen krijgt. Wat heb jij daarmee een hoop geld uitgespaard. Daar kan je een hele mooie nieuwe laptop van kopen.
 11. @Ove Rickland.....Precies! Alleen zeg ik er dan gelijk bij tot aan het jaar 2000.
 12. OMG, dan lig je nog steeds onder de verkeerde steen, Charles. Mijn advies......kruip niet onder een steen, maar sta op de steen. Dan zal er een andere wereld voor je open gaan. Wat zal jij straks gaan schrikken als je gaat zien hoeveel een goed paar schoenen kost. Oh en als je goedkoop wilt, ga je naar Scapino en Zalando o.i.d. Dan weet je gelijk waarom je pijn in je voeten hebt en/of krijgt. Maar je helpt wel de kindertjes die de schoenen hebben gemaakt ergens in een ver land. Maar wil je echte kwaliteit, dan ga je naar een schoenenzaak die kwaliteitsschoenen verkoopt. De kwaliteit van een goede schoen hangt af van de maakwijze. De Goodyear en de Blake maakwijze zijn de beste maakwijze en dat zijn schoenen van Van Bommel, Van Lier, Magnanni, Greve en Giorgio. Reken maar alvast op een 180 euro of meer voor een paar. Ben je nu echt zo wereldvreemd geworden sinds je pensioen? De crisis in de jaren 30 noemde men "de grote depressie" of "de crisisjaren". Black thursday had er wel iets mee te maken in het jaar 1929, toen de beurskrach van Wall Street instortte en daaruit "de grote depressie" uit voort kwam.
 13. Carl, soms denk ik weleens bij je.....onder welke steen lig jij soms ? https://www.google.com/search?q=black+friday&oq=black+friday&aqs=chrome..69i57j0l5.4349j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 https://www.blackfridaynederland.nl/winkels/
 14. Kennelijk snapt men niet hoe de spellingcorrector werkt. Een spellingfout is altijd de fout van degene die het intypt. Typ je het wel goed in en de spellingcorrector verandert het en je controleert niet je ingetypte tekst, dan heb je het al eerder vaker verkeerd ingetypt. Wat je weer kan voorkomen door wel op te letten en het juist te veranderen in het goede woord, waardoor je je spellingcorrector hebt gecorrigeerd. Dan zal de volgende keer je spellingcorrector het wel goed doen. Zo werkt de spellingcorrector in Office.
 15. audiofreak

  krefeld

  Arden, Ik denk op de EAR show dat je meer mannen met dames ziet en ook wel wat jonge aanwas. Het is een gezellige Verkoop Show. De ruimtes vind ik maar zo zo. Sommige ruimtes (skyboxen) zijn zo onpraktisch om een fatsoenlijke demo te geven is mijn ervaring van eerdere shows. Wat betreft shows in het algemeen is het inderdaad zo dat er veel ouderen en oudere jongere zijn dan jongere oudere en jongeren. Dat is nu eenmaal een gegeven van deze tijd, waar we in leven. Dat de jongeren met een minder geluid genoegen nemen, bedenk je eens, dat deze jongeren is opgegroeid met MP3 geluid via de Ipod/Ipad en smart phones en YouTubers. Dan is alles wat beter is dan het (verafschuwde) MP3 geluid al goed bij deze jongeren. Wat mede ook komt doordat men anders luistert dan de oudere garde. De jongeren zijn zich vaak niet bewust hoe geluid geluid moet zijn en hoort te klinken. Denk maar aan merken als een Sonos, waar een het gros mee wegloopt. Dat geldt ook voor de muziekkeuze. Mij viel op de laatste X-fi show bij mij in de kamer dat de ouderen vaak kiest voor Blues en Jazz en de jongere het overliet aan mij. De oudere pop die ik ook bij mij had werd weinig naar gevraagd. Behalve dan de enkele die wist wat er tussen stond in de meegebrachte platencollectie. Die vonden het wel leuk om een Camel en een Earth&Fire te horen. Wat wel opviel dat men in het algemeen wel enorm kon waarderen dat er 'gewone' muziek werd gedraaid en dat met regelmaat kreeg te horen van bezoekers en terugkerende bezoekers. Bovendien zag je die bezoekers opgelucht adem halen dat er 'gewone' muziek werd gedraaid en dus geen Barbers, Krall's, Yello's, of andere getingel en getangel. Kijk, en daar doe je het voor en voor mij als demo-strateur een mooi compliment. Op de Krefeld show weet niet wat er dit jaar is gedraaid, maar de laatste keren dat ik er wel was vond ik het ook al slecht en gewoon ronduit gezegd erg slecht. Ik denk dat er een geheel nieuw concept bedacht moet worden om de jongeren te bereiken. En ik denk ook dat er weer meer MUZIEKLES gegeven moet worden op het basis en voortgezet onderwijs. Want als de jeugd daar niet mee in aanraking wordt gebracht dan heb je al een achterstand. Just my 2 cents
×
×
 • Create New...