Jump to content
High-End Forums

audiofreak

Members
 • Content Count

  1,874
 • Joined

 • Last visited

About audiofreak

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 08/19/1958

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  the dutch mountains

Recent Profile Visitors

3,330 profile views
 1. Aha, zo bedoelde je dat. Ja, dat snap ik ook als draaitafelaar.
 2. Hoe wil je nou de lp statisch ontlade, als je de kant van de lp die je wilt horen, EERST met die kant op de koperen mat legt en dan omdraait om af te spelen. Hoe ontlaad dat dan, als de naald niet in de groef zit? Ik begrijp het niet. Het ontladen kan mijn inziens pas als de naald in de groef zit en de naald de statische lading opwekt genereert o.i.d. En niet als je alleen maar de kantzijde op de koperen mat legt.
 3. Hier de selectie van geluiden van de aarde. Ze bevatten een 90 minuten durend eclectische selectie van muziek uit verscheidene culturen. Deze selecties bevatten o.a.: Johann Sebastian Bach, Brandenburgs Concert No. 2 in F., Münchens Bach Orkest, Karl Richter, dirigent. 4:40 Java, court gamelan, Kinds of Flowers, opgenomen door Robert E. Brown. 4:43 Senegal, percussie, opgenomen door Charles Duvelle. 2:08 Zaïre, Pygmees uitnodigingslied voor vrouwen, opgenomen door Colin Turnbull. 0:56 Australië, liederen door Aboriginals, Morning Star en Devil Bird, opgenomen door Sandra LeBrun Holmes. 1:26 Mexico, El Cascabel, uitgevoerd door Lorenzo Barcelata en de Mariachi México. 3:14 Johnny B. Goode, geschreven en opgevoerd door Chuck Berry. 2:38 Nieuw-Guinea, lied van de thuisblijvende mannen, opgenomen door Robert MacLennan. 1:20 Japan, shakuhachi, Tsuru No Sugomori (Crane's Nest) uitgevoerd door Goro Yamaguchi. 4:51 Bach, Gavotte en rondeaux van de Partita No. 3 in E voor viool, uitgevoerd door Arthur Grumiaux. 2:55 Wolfgang Amadeus Mozart, Die Zauberflöte, Koningin van de Nacht-aria, no. 14. Edda Moser, sopraan; Beierse Staatsopera, München, Wolfgang Sawallisch, dirigent. 2:55 Georgische S.S.R., koor, Tchakrulo, verzameld door Radio Moscow. 2:18 Peru, panfluit en drum, verzameld door Casa de la Cultura, Lima. 0:52 Melancholy Blues, uitgevoerd door Louis Armstrong and his Hot Seven. 3:05 Azerbeidzjaanse S.S.R., doedelzakken, opgenomen door Radio Moscow. 2:30 Igor Stravinsky, Le Sacre du printemps, Offerdans, Columbia Symphony Orchestra, Igor Stravinsky, dirigent. 4:35 Bach, Wohltemperiertes Klavier, Boek 1, Prelude en fuga in C, No.1. Glenn Gould, piano. 4:48 Beethoven, Vijfde Symfonie; Philharmonia Orchestra, Otto Klemperer, dirigent. 7:20 Bulgarije, Izlel je Delyo Hagdutin, gezongen door Valya Balkanska. 4:59 Navajo-indianen, Nachtlied, opgenomen door Willard Rhodes. 0:57 Anthony Holborne, Paueans, Galliards, Almains and Other Short Aeirs, "The Fairie Round", opgevoerd door David Munrow en de Early Music Consort of London. 1:17 Salomonseilanden, panfluiten, verzameld door de Solomon Islands Broadcasting Service. 1:12 Peru, trouwlied, opgenomen door John Cohen. 0:38 China, guqin, Flowing Streams, opgevoerd door Kuan P'ing-hu. 7:37 India, raga Bhairavi, Jaat Kahan Ho, gezongen door Surshri Kesar Bai Kerkar. 3:30 Dark Was the Night, Cold Was the Ground, geschreven en opgevoerd door Blind Willie Johnson. 3:15 Beethoven, Strijkkwartet No. 13 in Bes, opus 130, Cavatina, uitgevoerd door het Budapest String Quartet. 6:37 Mangkoenegara IV, Puspawarna, een compositie voor de Javaanse gamelan
 4. Statische elektriciteit is ook eigenlijk niet het goede woord, zo bedacht ik vannacht. Statische lading is het betere woord ervoor . Pjotr, mee eens!!
 5. Pjotr, wat ik altijd heb begrepen van Eddy Driessen van Pluto Audio is dat de koperen mat de spindel moet raken om de statische lading van de plaat af te voeren via de spindel en het lager. Carl, hoezo de plaat vlakker met koperen mat of combi carbon/koperenmat ? Mijn draaiplateau en orginele platenmat is vlak, de beiden matten ook. Een plaat ligt bij mij altijd vlak, als de PLAAT VLAK IS. Een kromme plaat zal nooit vlak worden met een mat. Hooguit met een platenklem of platenpuck dat je het enigzins dan vlak krijgt. Nee, ik zie het meer als een tweak platenmatten, net zoals een platenpuck. Ik denk eerder dat de materialen waar het uit is gemaakt of is gebruikt de invloed op het geluid bepalen. Bij de Pluto koperen en carbonmat heb je verschillende resultaten als je ze apart gebruikt en als je de kopren bovenop de carbon doet of de carbonmat boven de koperenmat. Allen geven een ander resultaat. Lees de recensie op puresound nog meer eens erop na. Puresound recensie Pluto koperen mat
 6. De mat onder mijn plateau is een eigen tweak die gehoormatig een verbetering geeft in mijn oren. Via Cock kreeg ik deze tip tegen losschietende koperen matten: Latoenkoper Mij gaat het met de koperen mat niet om statische electriciteit af te voeren. Ik gebruik de koperen mat en (straks ook weer) de carbonmat als geluidsverbetering. Nier meer en niet minder.
 7. Mijn ervaring dan maar, ook al vind ik het een beetje onzin om te reageren. Als de koperen mat aan de lp blijft plakken, dan duidt erop dat de LP statisch is. Ik heb 2 koperen matten op mijn Transrotor Fat Bob S. Waarvan de ene onder de originele Transrotor draaitafelmat zit en de andere mat bovenop de originele draaitafelmat ligt. De bovenste koperen mat heb ik ook vastgeplakt met stukjes Poster Buddies van Pritt, uit voorzorg Sinds ik een koperen mat onder mijn draaiplateau hebt gedaan en dus rechtstreeks rust op het ALU plateau heb ik minder last van de bovenste plakkende mat aan de lp. Ook is mijn ervaring dat de mat goed contact moet maken met de spindel, om de statische electriciteit af te voeren. (weet ff niet hoe ik het anders moet uitdrukken)
 8. Zit je nog in je rookpluim?
 9. Juist!! bij het bouwen van is meten zeker essentieel, net zoals de gewone basiskennis. Want een rookpluim uit je net gebouwde versterker o.i.d. wil je niet. De basiskennis is zeker belangrijk als er een rookpluim uit je pas gebouwde versterker o.i.d. is gekomen. Dan is het handig om te weten waarom er een rookpluim uit je pas gebouwde versterker o.i.d. is gekomen. Het teruglezen van een schema ook. In dienst lieten we weleens hele grote condensators ploffen. Dat was lachen, behalve de stank die sommige afagven na de ontploffing.
 10. Rudy heeft o.a. geschreven voor het blad Audio&Techniek van wijlen John van der Sluis. Dat blad ken je vast nog wel. Jaren 80/90. Zou je toch moeten weten, Wol. Immers, dit blad hield er wel van om af en toe te schoppen tegen de gevestigde orde met hun ( te dure) apparatuur. Jacco oftewel forumlid Dekkersj heeft er nog een studieproject o.i.d. gedaan.
 11. Overigens, mijn audiofiele avond was lezen en lezen van .....Artikelen Rudy van Stratum ( Audio Techniek)
 12. Oh Toine, ik herinner mij nog zoveel. Ik kan zoals Carl hieronder in zijn quote zegt geheel beamen. Ik heb wat betreft bepaalde dingen een heel goed geheugen. Dat is niet alleen op audio zo, maar ook nog heel veel uit mijn kindertijd en pubertijd. Nog maar te zwijgen over mijn 7 jarige militaire tijd, waar ik nog heel veel van herinner. Ikzelf noem het een fotografische geheugen. Ik heb iets met jaartallen, tijdsperiodes en datums. Als ik het jaartal of tijdsperiode weet, dan komen de foto's op mijn geesteoog voorbij. Foto's zijn bij mij herinneringen en dan komen de verhalen/gebeurtenissen vanzelf erbij. Zo werkt dat ook met audio bij mij. Bij audio is het merk en type wat ik opsla als een foto en de herinnering is de luisterindruk. Apparatuur die ikzelf niet heb gehoord heb ik ook geen geluidsherinnering van. Dank je, Carl. Grappig, laatst had ik het met mijn maatje Wilco over zijn Thorens TD 520 met SME 3012R arm, Ortofon MC 3000 element, die al jaren (meer dan 10 jr) staat te verstoffen. Dat hij die weer gaat opknappen. Het is zo dat Wilco jaren doof is geweest aan 1 oor en een piep had in het andere oor. Nu is hij laatst eindelijk geopereerd en nu hoort hij weer alles in beiden oren. Zo fijn voor hem. Door Wilco ben ik ooit besmet geraakt met het audiovirus. Wilco kon zich niet meer goed herinneren hoe zijn Thorens combi ooit klonk. Nou, dat kon ik nog wel. Niet zo moeilijk als je je bedenkt dat dat de eerste echte draaitafelcombi was die zo'n onuitwisbare indruk op mij had gemaakt, dat ik ook een Thornes toen met SME en Ortofon moest hebben. Wat dus mijn Thorens TD 320 met SME 3009R Serie II met Ortofon MC-2000 element werd. Die ik weer later inruilde op een Denon DP-80 met Fidelity Reserach FR-65S arm en Kiseki Blue Agaath/ Jan Allaerts MC One Boron element. Hiernaast heb ik nog een tijdje een Thorens TD-321 met Thorens TP-90 arm / SME 3009S Serie III arm met Dynavector DV 17 Carat element erbij gehad. De Denon DP-80 is later vervangen voor de huidige Transrotor Fat Bob S met SME 3500 JR arm en Jan Allaerts MC One Boron element. Het JA element is inmiddels vervangen voor een Goldring 2500 MI element. Prima draaitafel, Carl, die TD 320 van je.
 13. Zie het vette, Carl. Ik moest zo lachen om deze twee zinnen van je. Wat is nou weer een DINGES bij jou? Bij die Grimmkabel? Lukken/durven? Lukken is toch als je het wel geprobeerd hebt, maar niet gelukt is. Durven is toch dat je het niet eens hebt geprobeerd. Als je wel had gedurfd, dan had het wellicht wel gelukt of toch niet, maar dan heb je het wel geprobeerd. Grappig is dan je volgende zin: dat je een GROTER project zoekt voor de komende winter. Ik lees het dan als iets tegenstrijdigs met de bovenstaande uitgelegde gedachte die ik erbij krijg. Durven/Lukken? en dan een groter project? Dan moet ik lachen in positieve zin, hoor. En dat langskomen is komende week met de 4-daagse, weet je nog. Ik zal je nog wel contacten erover. Ook over Duitsland met Roger. Komt goed.
×
×
 • Create New...