Jump to content

Duclaasie

Members
 • Posts

  560
 • Joined

 • Last visited

About Duclaasie

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  LFD Integrated Zero SE MK3
  Sonics Allegretto
  Cambridge Audio CXN
  JK acoustics Phono 65
  Dr Feickert Volare / Reed 1H / Phasemation PP-300
  Denon DVD-2900

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is er eigenlijk ook al een 1/3 opstelling geprobeerd? Wat ik daarmee bedoel is luidsprekers op 1/3 van de wand en luisterpositie weer op 1/3 van de achterwand en luidsprekers.
 2. Mooi verhaal Hans! wel ben ik benieuwd met wat voor test tonen ( sweep, pink noise…) en programma je werkt. Dat geeft mij hopelijk wat handvatten voor de aanpak hier van de akoestiek.
 3. Hij moet nog binnenkomen, maar ik heb The Lowswing Sessions van Fink zojuist besteld. In de 45rpm Limited edition uitgave. Hopelijk komt hij later deze week binnen.
 4. Het kwam misschien botter over dan bedoeld, dat was niet mijn bedoeling Carl.
 5. Als de versterker rechtstreeks op de versterker beter werkt, dan kan het ook goed aan je kabels of verbinding liggen. Als deze niet goed (meer) klemmen krijg je ook allerlei vreemde stoor signalen. Zeker voor een platenspeler is de kwaliteit van de kabel en stekkers van belang.
 6. Om de weergave te verbeteren in de woonkamer, waar mijn set staat, moet er akoestisch iets gebeuren. Er zijn best wel wat mogelijkheden, maar waar te beginnen. Hierover kom ik toch wel wat tegenstrijdige berichten tegen. De grootste klap aan oppervlak kan ik pakken op de wand waar de set tegenaan staat en de wand achter de luisterpositie. Als ik mij inlees over de effecten dan zegt de één dat je beter achter de luidsprekers kan beginnen, maar de ander weer juist de achterwand. Het idee is om bij een van deze twee wanden een akoestische latten wand van bijvoorbeeld WoodUpp te maken, indien nodig gevuld met Akotherm D20 met een dikte van 10cm. Voordeel van de lattenwand is mogelijk dat deze ook een deel diffusie geeft Daarnaast is een plafond eiland ook bespreekbaar. Waar ik nu echter tegenaan loop is dat ik de ruimte akoestiek niet inzichtelijk heb. De afstand van muur naar muur is 5,5 meter, plafond is 2,6 meter hoog en de wand waar de set tegenaan staat is 9 meter lang. Die 9 meter is echter wanneer je de wand tot aan de voorgevel in de keuken meet, het woongedeelte is door de hal en trapkast aanmerkelijk kleiner met ca. 36m2. Luidsprekers staan ca. 85cm uit de wand, luisterpositie ca. 1.25 uit de achterwand. Concreet zou ik graag input van jullie krijgen over welke ingrepen het meest effectief zijn, zonder al teveel te inboeten op sfeer en woongenot. Is het mogelijk dmv een Dirac meting te bepalen waar de problemen in de ruimte zitten, of is een RT-60 de enige juiste methode?
 7. Qua pizza zou ik voor de Quattro Stagioni gaan. Fijn dat je in ieder geval in goede sfeer een gesprek hebt kunnen voeren met n je probleem ook door Frank is erkend en vastgelegd. Hopelijk geeft je dat een stuk houvast en duidelijkheid om de laatste stappen te nemen naar volgens mij een fantastische setup! Succes Carl; vroeg of laat komt het ongetwijfeld goed.
 8. Een bult in het hoog, mid of laag?
 9. Is er eigenlijk ook al eens gemeten methode MA luidsprekers? En zo ja, wat was daarvan de uitkomst? Het zou mij namelijk verbazen als dat meetkundig perfect is. Uiteindelijk gaat het er om hoe het klinkt en of je daar blij van wordt, als een meting dan niet 100% is zou ik me daar niet al teveel druk over maken.
 10. Kijk, duidelijk verhaal.
 11. Op de site staat polyester panelen, gemaakt van PET flessen. Dat klinkt een beetje tegenstrijdig aangezien polyester geen PET is. Daarnaast staan er ook geen databussen bij waarop je kan zien hoe breedbandig de panelen zijn en hoeveel ze dempen bij welke dikte.
 12. Eva Carboni - South wind blows. Vriendin heeft Eva inmiddels ook ontdekt, dus die zet haar nu op.
 13. Wat een heerlijk helder verhaal @thingman!!
×
×
 • Create New...