Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  2922
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by audiofreak

 1. Nee dat kan dus niet met een standaard abonnement. Alleen met de ziggo go app. En die werkt niet bij mij. Maar het maakt mij niet uit. Ik luister gewoon mijn eigen gouwe ouwe. Daar heb ik er genoeg van. 4 mtr singles met top 40 werk en dan nog al het andere aan lp's en cd's en tapes.
 2. Ja leuk. Maar dat werkt niet bij mij met de Ziggo GO app. Ik krijg die app niet werkend, wat ik ook probeer.
 3. Te hard van stapel lopen kennen we allemaal wel hier. Ik noem dat enthousiasme en daar is niets mis mee, hoor. Geniet van je nieuwe speelgoed.
 4. Hoezo gevoelig puntje? Voor mij is er niets gevoelig aan!! Het zijn gewoon 2 verschillende bronnen. Ik roep al jaren vanaf de introductie van de cd speler in de jaren 80, dat je CD en LP niet kunt vergelijken met elkaar. Totaal verschillende techniek en software. Bovendien worden er ook 2 verschillende masters gemaakt, waar een lp of een cd van wordt gemaakt. Daarbij valt alles bij de opnamekwaliteit en degene die de mix geeft gemaakt enz enz. En mijn ervaring is dat oude pop opnames op LP (ja, ook jaren 80) helemaal niet slecht hoeven te klinken. Ook remasters niet, die de laatste tijd worden uitgebracht. Maar ik snap je wel dat jij voor digitaal kiest. Jij luistert ook heel anders dan ik en dat is prima. Natuurlijk kunnen beiden bronnen (cd/lp) goed klinken. Ik heb alleen het klankverschil gezegd tussen de 2 bronnen, zoals ik het ervaar.
 5. Dank voor je tip. Enne een staatsomroep bestaat niet in dit land. We zijn geen Rusland. In dit land noemen we het publieke omroep.
 6. Er is voor nu maar 2 adviezen. 1-Ga eerst je element inspelen en bepaal daarbij wat je mist en wat je goed vindt aan de analoge geluidsweergave. 2-Vergelijken met een digitale geluidsbron/geluidsweergave kan wellicht een beetje helpen, maar eigenlijk is het niet zinvol. Wel zinvol is om je analoge weergave (jouw draaitafel) te vergelijken met een andere draaitafel. Dat is ook wat Kraus aangeeft/zegt. Dan heb je een eerlijkere indruk en weet je meer dan je het vergelijkt met je digitale weergave. Omdat je dan dezelfde weergaven vergelijkt. (Analoog met analoog). Digitale weergave heeft net iets andere parameters dan analoge weergave. Analoog klinkt "natuurlijker en ronder in klank en digitaal klinkt "harder, scherper en hoekiger/grover in klank. Zeker bij budget/instap apperatuur. Daarmee zeg ik niet dat instap apperatuur slecht is. Dus eerst in laten spelen en je het geluid je een beetje 'eigen' maken en dan kun je later altijd nog verder gaan upgraden. Maar voordat je zover bent moet je eerst wel weten wat je hoort en wat je ook mist. Dan kunnen we je ook gerichter adviseren en eventueel bijsturen zonder dat het je (veel) geld kost of allerlei tegengestelde (goedbedoelde) adviezen gaat krijgen en je uiteindelijk het helemaal niet weet.
 7. Maggot Brain van Funkadelic. Dat was 1 van de favoriete van mijn dierbare Geerteke. Daar ging ze helemaal los van. Af en toe draai ik het nummer om haar te eren op bijzondere dagen. Ikzelf vind het niet de beste gitaarsolo, maar het hele nummer is wel geweldig. Ik heb eigenlijk geen beste gitaarsolo, maar wel favoriete gitaristen, zoals Andy Latimer van Camel, David Gilmour van Pink Floyd en Jeff Beck en Joe Bonamassa.
 8. Met Last moet je ook uitkijken. Kan je naald en spoeltjes ook beschadigen bij te kwistig gebruik. Ook kan het de lijm van je tip oplossen en van de cantilever loslaten. Ik spreek uit eigen ervaring. Dus Last heel heel spaarzaam gebruiken en ook maar 1x in de zoveel tijd, dus niet na elke lp.
 9. audiofreak

  Is dit wat?

  Er zijn er wel meer die dat zijn hier. Alleen die hoor je haast nooit hier. En die AT is een prima instapper. Ik heb die ook onlangs 2x geadviseerd aan een beginnende DJ en aan een vinyl starter.
 10. @Roots Wel goed lezen, hoor. Ik leg het nogmaals voor je uit. De bovenste quote was jij die dat schreef. Daar reageerde ik op met de 2e quote hierboven en wat dus als antwoord was op jouw opmerking/reactie (in de 1e quote). Jouw laatste opmerking/reactie (in de 3e quote hierboven) klopt dus niet. P/S: Ik hoef nooit te zoeken wat betreft mijn favoriete muziek, bands en de nummers. Die weet ik allemaal uit mijn hoofd met vaak het jaartal erbij. Iets van een fotgrafisch geheugen. Of zoals wij als Cavalerist ook wel zeggen : Paardengeheugen !!
 11. Ja ik weet dat die er is 192 TV, maar ik heb die niet in mijn standaard Ziggo zenderpakket.
 12. Het hoeft niet zoveel tijd te kosten, hoor. Je typt gewoonde naam v d band of artiest in de zoekbalk en er verschijnt een lijst met de bekende nummers van die band of artiest. Staat het nummer er niet bij, dan vul je het nummer erbij en kun je het toevoegen in je lijst. Ik was binnen 10 minuten klaar met mijn lijst.
 13. Klopt. Ik had ook een lijst met 35 nummers van alleen al van The Beatles of Pink Floyd of Camel of Golden Earring of Earth and Fire kunnen doen. Ik had er aan die 35 nog niet genoeg. Hoe langer ik invulde en erover nadacht hoe meer ik er ook in had kunnen zetten. Hahaha, jazeker veels te weinig. hahahaha
 14. Mijn lijst dit jaar is waar het allemaal begon in de zestiger jaren met de zeezender Radio Veronica 192. En zo door naar de puberjaren en zo verder Klik hier voor mijn lijst Top 2000
 15. audiofreak

  Platenborstel

  @carl zie hier : https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-en-foto/platenspelers/m1775906585-fluwelen-platenborstel-antistatisch-glashelder-geluid
 16. Nee, die zijn allang op. Toen die uitgebracht werden waren ze binnen een week op. En heeft ook niets te maken met waar Marco mee gaat demonstreren. Reed en Feikert juist wel.
 17. Ach ja, alsof het hifileven gaat om het winnen van AWARDS ! Als je dat als commercieel internet audionieuwssite nodig hebt voor je geloofwaardigheid dan begrijp je er helemaal geen ruk van. Dat is hetzelfde als een commercieel hifitijdschrift een award voor de beste winkelier per provincie geeft. Zolang je betaalt om mee te doen aan zulke awards d.m.v. deelnamekosten en/of adverteren, dan is het helemaal geen onafhankelijke wedstrijd met een eerlijke winnaar. Kortom, je hebt er als importeur/winkelier geen enkele ruk aan en geeft zelfs een verkeerd beeld naar de consument toe. De 'echte' hifiluisteraar weet echt wel wat een goed geluid is en heeft zo'n awardprijs helemaal niet nodig om te onderscheiden wat een goed geluid is. Maar ja 1000 bezoekers en 1000 verschillende opvattingen/meningen/oren. Als er van de 1000 bezoekers er 50 bezoekers de prijsvraag heeft ingevuld wat betreft de beste set van de show geeft dat helemaal geen goede indruk. Kortom, je heb er geen ruk aan. En Marco heeft zo'n award ook helemaal niet nodig om zijn producten te promoten. Dat doen zijn producten zelf wel. Leuk voor je Marco dat je het analoge deel mag verzorgen, maar laat je niet in de luren leggen. Want bedenk je wel dat de andere gaan ermee weglopen, als jij het goed hebt gedaan. En in een McIntosh shirt lopen zou ik niet doen. Doe gewoon een REED of Feickert shirt aantrekken. Heb je die niet, dan gauw even laten maken bij vistaprint bijvoorbeeld
 18. audiofreak

  Platenborstel

  Accessoires Levin Design voor Nederlandse kopers
 19. Ik ben ook geen fan van de nieuwe uni-Q drivers. Van de speaker die je nu hebt zou misschien wel de tweeter beter kunnen, maar........ (er is altijd een maar)..... bedenk je wel dat in die tijd (1984) je veel hardere, schellere dome tweeters had. Inm die tijd klonk de tweeter t.o.v andere tweeters echt niet verkeerd. Je gedachte is leuk om die tweeter te vervangen en iets anders te bouwen en het filter opnieuw bouwen, maar (ook hier weer die maar)......waarom? Zou ik zonde vinden van deze speaker en al je werrk wat je erin hebt gestopt. Kun je dan niet beter een andere DIY speaker van Speakerland of Speaker&Co als bouwpakket kopen en die van scratch af met betere componenten bouwen.
 20. Ja jammer. ik had morgen ook in de planning staan.
 21. Jaja staar is niet zo fijn, alhoewel.......
 22. audiofreak

  Platenborstel

  Ik lees nergens dat er geitenharen inzitten: "Het zit namelijk zo; wij waren het al jaren niet helemaal eens met de platenborstels zoals we gewend waren te gebruiken. Veelal zijn deze gemaakt van een stukje gebogen aluminium of van kunststof. Voorzien van zwarte vezels. Verder onderzoek wees uit dat de verkrijgbare houten versies, voor het grootste deel in China geproduceerd worden. En bijna standaard zijn de gebruikte haren van geit. Geitenharen. En wanneer u zich eens verdiept hoe men met de geiten omgaat in China en hoe e.e.a geproduceerd wordt… Nee, als groots dierenliefhebber die we zijn; géén geitenharen. Het hout wat gebruikt wordt, is eveneens veelal niet van het FSC gekeurde soort". Dan komt er het volgende stukje tekst en waar er nergens over welke haren worden gebruikt. Ja vezels zijn het in ene. Tja, die zitten ook in mijn Volkoren brood en mijn dagelijkse stukje fruit 'de peer' : "Maar wat- en hoe dan wel? Geloof me; het ontwikkelen en laten produceren van iets wat er zo onschuldig uitziet, is een maandenlange gang; naar houtbewerkers en borstelfabrikanten, testen met prototypes. Want waar moeten de vezels aan voldoen? De elpee dient niet statisch te worden bij het beroeren; het stof dient zoveel mogelijk uit de groef ‘geaaid’ te geraken; de groeven mogen niet beschadigen; te hard is niet goed; te zacht is niet goed; te kort is niet goed en te lang is niet goed. Hoeveel haren per centimeter; teveel is niet goed; te weinig is niet goed. Zucht, het is me wat. Maar dat is een terzijde". En dan een stukje tekst waar ook niet word vermeld dat het FSC gekeurd hout is en het laatste stukje tekst waar ik wel om moest lachen: "Het gebruikte hout wat voldeed aan de zware eisen die we stelden, werd het hout van Plataan. Het is licht, sterk, duurzaam en de nerf is zo veranderlijk als de muziek in de groef in een elpee. Dus geen enkele borstel is hetzelfde. Als laatste wilden we natuurlijk een herkenbare AUDIO21 platenborstel, maar een inktstempel werd het niet; het AUDIO21 logo wat u ziet, is er met een laser ingebrand. Een monnikenwerk". Dat laser branden is ook gewoon met een computer programma op een machine gedaan. Al met al is het een leuk stukje marketing met een kwinkslag en ook een beetje onvolledig (welke haren, zijn de haren erin gelijmd of erin getrokken, is het hout FSC gekeurd, waar komen de haren vandaan enz). Even voor de goede orde: Er is niks mis met de Audio21 borstels, maar volledig is het niet. Verder moet iedereen weten wat en welke borstel hij of zij wilt kopen. Nog even over Levin Design platenborstels: De Levin Design platenborstel worden met de hand gemaakt door Frank Levin zelf en alles komt uit Duitsland, dus ook de Chinese geitenharen. Het gebruikte hout is wel FSG gekeurd en komt bij de plaatselijke houtverwerker vandaan. Elk stukje hout wordt met de hand uitgezocht en alleen de mooiste stukken worden gebruikt. De rest van het hout wordt niet gebruikt voor de platenborstel. De borstelmaker is ook plaatselijk en nog 1 van de weinigen die zijn borstels met de hand stuk voor stuk in elkaar doet op ouderwetse wijze. Ik weet dit alles, omdat ik voor Puresound eens kennisgemaakt heb met de borstelmaker en Frank Levin zelf en gezien hoe de platenborstels werden gemaakt. Bovendien zijn de borstels internationaal onderscheiden. https://levindesign.de/auszeichnungen/
 23. audiofreak

  Platenborstel

  Wat dat betreft zou Fremer een goede forummer zijn. Want ik ken forummers die ook hun eigen (forum) evangelie hebben en verkondigen. Ik heb geen evangelie, maar wel een forumovertuiging. Is toch een klein verschil, lijkt mij. En die MP is vast niet MarktPlaats, maar bedoel je vast die andere MP, onze TV-ster die geen actieve herinneringen heeft. (grapje hoor)
 24. audiofreak

  Platenborstel

  Het zou leuker zijn geweest als je even de moeite had genomen om de foto's hier in te laden. Zodat de forummer die geen lid is van het AAA forum of geen lid wilt worden toch de foto's kunnen zien. Dus doe ik het maar (weer) voor je. De dunste is de koolstofhaar en de dikste de geitenhaar. Zegt deze dikte iets of niet. Voor mij in elk geval niet.
 25. audiofreak

  Platenborstel

  Ik ga er niet verder op in. Want wat borsten met borstels te maken heeft ontgaat mij.
×
×
 • Create New...