Jump to content
High-End Forum

audiofreak

Members
 • Content Count

  2,705
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by audiofreak

 1. Top dat het je eindelijk gelukt is. Enne veel plezier ermee, maar dat gaat vast lukken. Nu moet ik helemaal langs gaan komen.
 2. Dan moet je plaatje eerst op een site zetten waar je plaatjes naartoe kan uploaden en dan van daaruit hier naar toe plaatsen. Zoals deze plaatjes upload sites : https://imgur.com/upload of deze : https://nl.imgbb.com/
 3. Zo moeilijk is dat niet hoor. Gewoon op het bewuste plaatje staan en dan met de rechtermuisknop het plaatje "Openen in een nieuw tabblad", dan naar het nieuwe tabblad en weer met je muis naar de adresbalk waar de url staat en dan weer met de rechtermuisknop klik je op "kopieren" en dan ga je naar het forum en klik je rechtsonder in je reactieveld op de knop "Insert other media"en dan opent dat zich en dan klik je op "Insert image form URL" en dan opent zich een nieuwe popup met waar je de gekopieerde URL plakt. Die gekopieeerde URL vind je weer onder je rechtermuisknop en dan voila het plaatje staat er.
 4. Te dicht op de muur kan niet. Dat is prima. Wat wel belangrijk is dat je de difussers op de 1e reflectiepunt zet. Het opzoeken van je 1e reflectiepunt doe je met de spiegelmethode. Spiegelmethode : Je gaat op je luisterplek zitten en een ander persoon gaat met een spiegel langs de wand/muur lopen vanaf de luidspreker naar de luisterplek toe. Als degene die op de luisterplek zit de luidspreker in de spiegel ziet is dat je 1e reflectiepunt en daar zet je de difusser. Heb je meerdere difussers dan pak je daar het midden van en die zet je dus op het 1e reflectiepunt. reflectiepunt. Voor de difussers achter de luidsprekers doe je het precies hetzelfde. Dan zet je de spiegel op de achterwand en als je dan in de spiegel je luidspreker ziet is dat het 1e reflectiepunt. Dat doe je dus aan elke kant dus linker en rechter luidspreker.
 5. Herkenbaar jullie bevindingen tussen onbeschilderd en beschilderd. Als de diffuser beschilderd is er meer dynamiek en energie en drive herinner ik mij. Althans dat was bij mij toen zo. @Buell Je achterste difussers op de vensterbank staan mijn inziens erg hoog. Heb je al geprobeerd om ze voor de radiateur te zetten en wat dat doet in de geluidsbeleving. Mijn inziens vang je dan meer op en wat ten goede komt aan je geluidsbeeld. @René N. : Staan jou diffusers op de zijkant wel op het 1e reflectiepunt en dan met name de eerste die het dichts bij je luidsprekers staan. Of is dat een vertekend beeld op je foto?
 6. Rogier was de man achter Crusade-Audio. Importeur van o.a. Twisted Pair Design kabels. Bekend van zijn CA speakers en CA Cones en CA platenpuck en CA Plates. Goeie gozer, maar zijn bedrijf bestaat niet meer. Volgens mij is hij ook niet meer actief in de audio/hifi. Waar hij gebleven is is mij helaas niet bekend. Ik mocht hem altijd wel en vaak contact meegehad.
 7. Sorrij George, ik ga je even corrigeren. Inderdaad had je mijn Grimm TPR kabels in elkaar gesoldeerd en daarvoor wilde ik je een cadeautje voor geven. Wat overigens nog steeds zo is. Omdat ik weet/wist van je zoektocht naar een goede eindversterker voor je Magnepan.s en ik hier een Crown PA eindversterker nog had staan, heb ik je die meegegeven om uit te proberen op je Magnepan's. Omdat ik niet wist of de Crown wel of niet het deed, heb jij eerst het uitgeprobeerd op je eigen testluidsprekers. Dat ging fout en je blies een test luidspreker op. Omdat ik mij daarover verantwoordelijk over voelde vanwege die Crown die dat had veroorzaakt heb ik je deze Kef's aangeboden. Sorrij Roger, ook jou ga ik corrigeren. Ik heb je nooit gevraagd om deze luidsprekers voor mij te reviseren. Ik heb je wel een jaar of 3 geleden gevraagd of je een betere voeding (geen schakelende) voor mijn oude Arcus Anniversary phonotrap te bouwen in een eigen kastje. Overigens wat nu niet meer nodig is, sinds ik een andere phonoamp heb. Wellicht dat je dat door elkaar haalt. Ik heb deze luidsprekers een 1,5 jaar terug gehad van een vriend met de bedoeling om ze zelf op te knappen en dan te houden of te gaan verkopen. Maar ik woon tegenwoordig in een klein appartement en zonder berging. Omdat ik niet de ruimte echt heb om te klussen in dit appartement had ik afgesproken met een vriend om ze in zijn werkplaats te gaan opknappen. Maar dan komt Corona enz . Dus bleven de luidsprekers maar hier staan. Op een gegeven ogenblik begonnen ze toch in de weg te staan en besloot ik ze om aan Marco aan te bieden voor zijn museum, maar daar heb ik niets meer op terug gehoord. Ik denk teveel werk voor hem en een hoop gedoe of te kostbaar. Wat ik ook al weer wel snap van Marco. In elk geval bleven ze hier staan en toen kwam dat dilemma met George en zijn opgeblazen test luidsprekers. Tja, toen was de beslissing snel gemaakt en zo kwamen de KEF 104/2 luidsprekers daar terecht. Voor George is het een leuk project en leuk dat ze dan toch gereviseerd worden.
 8. Zie het cursief vetgedrukte. Hier heb ik uitgebreide ervaring mee in de tijd dat ik een dedicated luisterruimte had. Waar er difussers stonden bij de achterwand en de zijwanden en aan het (schuine) plafond hingen. Dat was de standaard situatie en zo heb ik een aantal jaar gespeeld. Ik heb in die periode ook nog een experiment met difussers op de grond erbij en ook achter de luisterstoel. Ook bij dit experiment deed dat iets met het geluid en hoorde ik zeker verschil. Ik ben er uiteindelijk niet verder mee doorgegaan met dit experiment, dus om het te realiseren. Een paar jaar later en andere inzichten heb ik weer afscheid genomen van de difussers en ook van de audioset en van het aparte luisterhok. Het enige wat ik toen heb gehouden was de huidige draaitafel en voorversterker. De periode met de dedicated luisterruimte was zeer leerzaam, maar nu zou ik zoiets echt niet meer willen.
 9. Dat ik jou dit nu ga vertellen is vast héél overbodig. Maar dan schrijf je even een email toch met je wens w.b. de kleur. Oh, dat zal je vast wel al gedaan hebben. Veel plezier er in elk geval mee. Ik neem aan dat je het gewoon voor de fun hebt gekocht en niet je huidige phonoboard in je Ayre voorversterker gaat vervangen?
 10. Er is een kastje te koop waar electronica in zit en dit kastje heeft 2 ingangen en 2 uitgangen , waar je een cd speler op aansluit op de ingangen en de uitgangen sluit je aan op de ingangen van je phonoversterker en de uitgang van je phonoversterker sluit je aan op de AUX-ingang van je (voor)versterker. Dan kun je met een cd-tje je phonoversterker inspelen. Ik heb eens zo'n kastje te leen gehad van iemand en zo een phonoversterker ingespeeld met rose witte ruis, gedurende een twee weken non stop. En ja, het werkte. Helaas weet ik echt niet meer hoe zo'n kastje heet en welk merk het was. Ik weet alleen nog dat het uit de USA kwam en te bestellen was op het www. En de persoon waar ik het ooit van mocht lenen, heb ik geen contact meer mee, dus daar kan en ga ik het ook niet meer aanvragen. Wellicht op het AAA forum weet iemand het, als je gaat beschrijven daar. Dus zoals ik het hierboven heb beschreven. En mocht je het weten te vinden, laat het dan hier ook weten. Oja, ik weet nog wel dat er ooit een review heeft gestaan van dat kastje en andere handige dingetjes van dezelfde fabrikant op de site van wijlen Audiopaul. Maar die site is uit de lucht. Misschien dat Roger nog de back-ups ervan heeft .
 11. Tja, we kennen Carl. Veel vragen en dan wachten en wachten. Maar ja, zo is Carl. Wat jij doet en ik zou het ook zo doen is gewoon snel handelen en geen twijfel hebben. Veel plezier ermee (voor de leut).
 12. @carl Ik heb het opgezocht en ik heb nog 1 platenborstel en die is voor de platenwasmachine. Deze heeft harde haren en alleen geschikt voor gebruik op een platenwasmachine. Dus niet om je lp droog mee af te borstelen. Overigens, deze is wel te koop uiteraard voor als je interesse hebt ivm je platenwasmachine. Dus als je een gewone platenborstel wilt hebben, doe het dan via hun website en dan krijgt Roger die order. hier het emailadres : info@levinmarketing.de hier de website: https://levindesign.de/levinmarketing/
 13. Nee, hij maakt ze niet zelf. Maar dat doet een oudere man met z'n vrouw speciaal voor hun en op de ouderwetse ambachtelijke wijze. Handwerk dus.
 14. Ik moet eerst die oude voorraad van de Omicron en Levin Design hier opzoeken en dan weet ik meer. Het kan ook nog bij mijn ex staan bij andere (audio)spullen. Ik laat het je weten als ik het gevonden heb. Ik weet dat Sodejuu ook een kleine voorraad ervan had en volgens mij waren daar ook o.a. platenborstels bij. En als wij ze allebei niet meer hebben kun je het ook bestellen bij Levin Design zelf via een email. Kortom, uiteindelijk zal het wel lukken. Wat betreft die weerstandjes (zoals jij dat noemt) , maar in feite condensators zijn heb ik deze niet meer. Ze zijn allemaal opgegaan en de laatste zijn weggeven aan een lid van de audiovereniging. Maar je kan ze zelf ook bestellen bij de webshop waar wij ze ook besteld hebben destijds. Hier de link ervoor : https://www.reichelt.nl/nl/nl/filmcondensator-33nf-63v-rm2-5-mks02-63-33n-p12323.html?PROVID=2809&gclid=CjwKCAiAv4n9BRA9EiwA30WND-0c3Y7SsrmkSX9Ry9Qj_GuhLOuaQ3PIiEAEHekMzs9o4csPecA5gxoC7gkQAvD_BwE
 15. Ik moet die borstels eerst opzoeken. Ik weet niet precies hoeveel ik er nog heb. Ik ga morgen zoeken. Misschien handig voor jou om Sodejuu te vragen v.w.b. borstel. Die heeft er vast zeker nog. Ik zou zeggen plaats die recensie hier op het forum. Is vast leuk leesvoer voor anderen. Puresound zal niet meer in de bestaande vorm terugkomen, vermoed ik. Haal de koperen mat eraf en leg hem plat neer en wrijf heel zachtjes (EN met beleid) het vergrotere gat van de mat naar elkaar toe. Doe het met beleid en je zult zien dat je het gat daardoor weer wat kleiner maakt. Door het zachtjes wrijven ontstaat er warmte, waardoor het koper dichter bij elkaar komt. Jij heb de eerste versie van de mat, net zoals ik die heb. Bij de nieuwere versies kun je dat niet zo gemakkelijk meer doen. Ik heb op die manier alle 3 mijn koperen matten weer goed gekregen. Zo heb ik ook eens een vouw uit de mat gekregen. Dus nogmaals : De mat moet vlak liggen en wrijf zachtjes en met beleid.
 16. Niet helemaal. Crystal Cable bestaat niet alleen uit zilver. Het is een combi van zilver met goud. En Crystal Cable heet tegenwoordig CrystalConnect, link
 17. Carl, Het is al vaker hier aan de orde geweest : Statische elektriciteit. Je koolborstel is waarschijnlijk zo'n ding : Realiseer je dat zo'n borstel niet het eeuwige leven heeft. Ook al borstelt het nog prima. Bij een gloednieuwe borstel zijn de haren nogal stug en stijf en wat in de loop der tijd juist verdwijnt. Dan worden de haren slapper en slapper. Het opvangen/afvegen van het stof wordt dan ook minder en de haren gaan niet meer helemaal de groef in. Dat komt omdat het koolstof in of van de haren uitgewerkt is. Dan wordt het tijd voor een nieuwe borstel. Zo'n borstel gaat bij dagelijks gebruik maar hooguit een jaar mee, is mijn ervaring. Mijn inziens zijn het ook geen koolstof haren, maar kunststof haren. Als de haren echt van koolstof zouden zijn dan zouden ze afbreken, zoals bij een potlood (bij hard drukken). Ik vermoed dus dat het haren zijn die behandeld zijn met koolstof. Dus dat je last hebt van statische elektriciteit kan dus komen uit die borstel, nadat je je lp daarmee hebt schoongemaakt. Wil je echt een goede borstel hebben en die echt werkt , dan adviseer ik je de Levin Design platenborstel. Weliswaar geen koolstof, maar geitenhaar. Ik gebruik deze al meer dan 10 jaar en in volle tevredenheid. Niet goedkoop in aanschaf, maar heeft zich in lengte van gebruiksjaren al 3x zichzelf terug verdiend. Vraag maar eens na bij Sodejuu, want die heeft er vast nog wel één te koop voor je. Anders mij even een pb sturen, want ik heb er ook nog eentje over uit de korte periode dat ik ze importeerden voor puresound. Statische elektriciteit kan ook veroorzaakt door rubberen zolen van schoenen en pantoffels of van sokken/kousen. Als de kous/sok niet volledig wol of katoen is maar een gedeelte kan je door te lopen (over tapijt en/of laminaat/gelakte houtenvloer) jezelf ook opladen met statische elektriciteit en wat je dan weer doorgeeft aan de lp bij het vastpakken of aanraken van de platenspeler/versterker (schokje). Bij het juiste gebruik van de Pluto koperen mat is het van belang dat je spindel juist wel contact maakt met de koperen mat. Anders wordt de statische elektriciteit niet goed afgevoerd. Die gaat via de spindel weg en niet via het plateau. Verder zou je ook eens naar de luchtvochtigheid in je luisterruimte kunnen kijken via een Hygrometer. Als dat te laag (minder dan 55/60%) is, dan heb je ook last van statische elektriciteit. Wat dan helpt is een bakje water neer te zetten op de verwarming of op de grond. Je hebt ook voor de verwarming bakjes die je eraan kunt hangen. Bij deze laatste is het wel verstandig om ze regelmatig schoon te maken i.v.m. bacteriën ophoping in het bakje, als deze droog staat.
 18. Top Jack, om even te vernemen over de vrije publicatie van de SE10 'secrets', dat deze nog even is uitgesteld. Ook leuk om even de 4 delen weer opnieuw te lezen over de bouw en over de 'eerste' updates van de SE10. Het blijft trekken om deze versterker zelf eens te gaan bouwen.
 19. Jeetje, Carl. Lees nou toch eens wat ik schrijf en op wie ik reageer. Ik reageerde op Hans met de JMR en de Master zijn posting en helemaal niet op die van jou. Dat verduidelijk ik ook nog in mijn tweede antwoord hierboven. En reageer niet overal op als een soort aangeschoten wild. Daarbij mag ik toch zeker wel mijn eigen mening hebben en zeggen dat ik het prachtige monitors (JMR en Master) vind. Wat overigens ook totaal los staat van wat jij ervan vindt. Want dat weet ik wel en boeit mij niet in deze context.
 20. Wat heb je niet gezegd? En waar of wat heb ik daar dan op gezegd? Ik weet niet wat je leest of hoe je leest? Even voor jou verduidelijking: Hans tipt de vraagsteller/topicstarter dat forumlid Hansko misschien zijn JMR monitors weg doet en doet ook nog een andere suggestie en noemt de Master Three monitors. Ik vul daarop aan met : dat beiden monitors (JMR en Master) prachtig zijn en zeg daarbij dat er op marktplaats een setje Master te koop staat. Niet meer en niet minder, Carl. Of mis ik nu iets, Carl? En voor de vraagsteller "hier de link naar de Master Three op marktplaats : https://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/luidsprekers/m1638159194-master-three-nirvana-op-dynaudio-stands.html?previousPage=lr
 21. Prachtige monitors, de JMR en de Master. Op marktplaats staat een Master Three te koop
 22. Ik ben het volledig met je eens. Ik onderschrijf het ook. Onlangs hadden we weer een audioclub avond en waar ik met kappa 7 een demo gaf. Erg leuk, maar daar haalde ik op gegeven ogenblik, ook iets aan over de gemakzucht van bestellen online bij een Zalando en bij AliBaba. Er was 1 lid die daar fel tegen inging. Ik zal de argumenten niet hier benoemen, want uiteindelijk heb ik de ontstane discussie afgekapt. Maar het zei mij wel genoeg hoe mensen zo gemakkelijk iets doen en ook verontwaardigd zijn dat ze in een lege winkelstraat lopen waar geen middenstander meer is ( lege winkelpanden) en zich afvragen hoe het toch komt de verloedering enz. En dan denk ik: Kijk eens naar je eigen (koop) gedrag enz. Als je goed je ogen open doet en houdt, zie je het nu ook al. De armoede en de verslonzing van de maatschappij. Kijk maar eens om je heen in de plantsoenen en het zwerfvuil wat erin ligt. Kijk eens in de mindere wijken en de kinderen die daar wonen en leven. En zet dat eens naast de kinderen in de rijkere wijken. Het doet mij zo denken aan mijn eigen kindertijd in de jaren 60 en waar in die tijd die verschillen ook zo groot waren. En de tijd straks na de corona? Inderdaad grote armoede, enorme woningtekort, vele vluchtelingen en ontheemden, gaarkeukens, enorme werkloosheid, toename in racisme, tweedeling van de maatschappij en nog meer polarisering. Ik hoop het ook niet meer mee te maken, want het is nu al mijn wereld niet meer.
 23. Maar dat is nou juist het probleem. Er is geen werk voor deze mensen. Het is allemaal opgedoekt of weg bezuinigd. Er zitten heel veel mensen in zo'n situatie. Elk mens die in zo'n situatie zit is al teveel. Marktplaats is weer typisch iets voor de Nederlander. Want in ene zijn we met z'n allen handelaartjes geworden. Kijk eens goed op Marktplaats rond en zie hoe hoog de prijzen voor 2e hands (vintage) apparatuur zijn. Meestal moet je er nog op bieden ook. Zelfs kringloopwinkels zie je handel drijven op Marktplaats. "Boekwinkeltjes" is toch dat je je eigen boeken buiten neerzet voor anderen en dan kunnen anderen een boek eruit meenemen en een eigen boek van hunzelf ervoor terugzetten. Dat is het toch? Een soort ruilhandeltje. Is een leuk initiatief. Ach Carl, dat is maar 00.01 % en die andere 99,99% dan? Het is leuk voor de mensen die er werken en voor de politiek is borstklopperij naar de burgers toe. maar voegt het echt iets toe en lost het het probleem op. Welnee !! Ik heb al vaker gezegd: "Er zal en moet een denkomslag plaatsvinden bij de mensen en meer aan je medemens gaan denken. Want als mijn medemens het goed heeft, dan heb ik dat ook. Dat zou de gedachte moeten zijn bij iedereen".
×
×
 • Create New...