Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  3146
 • Joined

 • Last visited

About audiofreak

 • Birthday 19-08-1958

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  the dutch mountains
 • Interests
  www.puresound.be

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Master Concept Three 2-weg, Vacuum Tube Logic (VTL) TL-2.5L voorversterker, Line Magnetic LM-150 IA eindversterker, Line Magnetic LP-33 phono versterker, Transrotor Fat Bob S loopwerk/ Jelco TK-850 12 inch toonarm/ Phasemation PP200 MC element, Transrotor Konstant M1 motorsturing, Nakamichi LX-3 cassettedeck, Akai GX-630 DB tapedeck, Arcam CD-17 cd speler, Grimm TPR interconnect, Sign Audio Shotgun ls-kabel, CAP powercords, EAT powercords, Creaktiv Audio-1 rack/ Atacama Equinox rack.

Recent Profile Visitors

5691 profile views
 1. Service met een hoofdletter ! Tegenwoordig meer uitzondering dan regel. Leuk voor je, Jack
 2. @Tubejack Nee, de BX-125 is zeker niet beter dan de Dragon. Dat kan ik je gelijk al zeggen, zonder dat filmpje te zien. Nadat ik het filmpje gezien heb kan ik je het volgende zeggen dat de titel v h filmpje "pakkender" is dan het filmpje zelf. Haha, de Dragon komt er helemaal niet in voor. Maar wel leuk om het te zien. Als je al een vergelijk zou willen doen, dan ben ik nieuwsgieriger naar de (gehoormatige) verschillen tussen de LX-3 en de BX-125.
 3. Leuk Jack. Heb je ook een foto van het board met de nieuwe elco's in je Nakamichi? Ik heb een 2e deck gekocht. Bron afbeelding : https://www.cassettedeck.org/nakamichi_bx125 Een Nakamichi BX-125.
 4. Muziek maken met je muis is niets aan. Paar knopjes indrukken en geluidjes af laten spelen en dat allemaal achter elkaar zetten en dan in ene heb je muziek. Voil√°!! Dat kan iedere boerekinkel. Maar dan ben je nog geen muzikant of artiest.
 5. Welkom Jongensdroom. Je hebt een mooie DT-combi en dito element. De Frog staat ook op mijn eigen lijstje. Welke uitvoering heb je v d Frog? Ik begrijp dat er nu 3 verschillende versies ervan zijn.
 6. R.I.P. Rudy Englebert Bassist van Wild Romance en Vitesse ook overleden. https://www.debassist.nl/muzieknieuws/artikel/2-27797/rip-rudy-englebert?fbclid=IwAR3VH4Q3wF-em5yo4o4BEawqKOk7TzEG1GZszPXrSAaNgbS2rUYFOeDwYl0
 7. Zover ik dan weet : De enige waar je een redelijk draaitafeloverzicht kon krijgen was bij Audio Selectief (Haudio) in Sneek. Helaas is dat voorbij, maar ik heb van Haudio veel geleerd over Tonearmen en elementen. Haudio had altijd 10 verschillende draaitafels gereed staan om te beluisteren. Nu 2023 zou ik niet 1.2.3. weten wie er meerdere draaitafels luister gereed heeft staan.
 8. Zeker gelezen. Ik heb het hier liggen. De andere pagina's van die site zijn ook leuk. Zeer interessant leesvoer allemaal. Verder volg ik je cassettedeck onderhoud en vervangingen met belangstelling. Ook die marktplaatslink van een Nakamichi AB heb ik gezien en opgeslagen voor de toekomst.
 9. @Sodejuu Dus de Goldring M2100, M2200,M2300, M2400, M2500 is gestopt. Jammer !! Komt er nog iets anders voor in de plaatst?
 10. Recalcitrant.... hahaha. Dat zeiden mijn ouders ook altijd. Ik zal wat minder recalcitrant proberen te zijn. Neem het allemaal maar met een flinke korrel zout en neem mij niet te serieus. Dat Nagaoka mooie elementen maakt staat boven kijf. Dat "vette" is natuurlijk ook wel een beetje smaak. Het mooie van de Nagaoka elementen dat je in relatief kleine stappen kan upgraden naar een hoger element. Bijvoorbeeld Goldring heeft dat ook met hun 2000 serie. De Goldring 2500 is meer neutraler dan de Nagaoka MP-500, vind ik in mijn oren. Maar beiden zijn mooie elementen.
 11. Ik heb helemaal geen punt. Totaal niet boeiend. Ik deelde mijn eigen (luister) ervaringen. Overigens was dat destijds in een luistervergelijk tussen de diversen Nagaoka elementen. De draaitafel die gebruikt werd was een Linn LP 12 met allerlei upgrades. Welke upgrades dat waren weet ik helaas niet meer.
 12. Charles, topic gaat over een MP-500 en heb je het nu over een MP-200. Verwarrend weer !! Ik heb het echt over de MP-500 w.b. de vettige laagweergave en wat ten koste is gegaan aan de mid en hoog weergave. En volgens mij is het een review uit 2011, die men weer naar voren heeft gehaald. Zo zie ik op de website bij het review. Ook dat overzicht waar jij het over hebt is wel handig, maar ook betrekkelijk. Niet alle elementen staan erop die men wereldwijd maakt. AcouticSounds uit Amerika heeft ook zo'n soortgelijk overzicht. https://store.acousticsounds.com/c/35/Cartridges.
 13. Als je cassettedeck naar Tom gaat , dan kijkt (en vervangt indien nodig) hij ook de riemen na en regelt je koppen e.d. af naar de fabrieksspecs. Maakt alles weer schoon en gangbaar. Ik kan hem je van harte aanbevelen.
×
×
 • Create New...