Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  3246
 • Joined

 • Last visited

About audiofreak

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  the dutch mountains
 • Interests
  www.puresound.be

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Master Concept Three 2-weg, Vacuum Tube Logic (VTL) TL-2.5L voorversterker, Line Magnetic LM-150 IA eindversterker, Line Magnetic LP-33 phono versterker, Transrotor Fat Bob S loopwerk/ Jelco TK-850 12 inch toonarm/ Phasemation PP200 MC element, Transrotor Konstant M1 motorsturing, Nakamichi LX-3 cassettedeck, Akai GX-630 DB tapedeck, Arcam CD-17 cd speler, Grimm TPR interconnect, Sign Audio Shotgun ls-kabel, CAP powercords, EAT powercords, Creaktiv Audio-1 rack/ Atacama Equinox rack.

Recent Profile Visitors

6528 profile views
 1. Die verwarmingsbuis isolatie zie ik niet zo 1,2,3, voor me. Mooi k** voor je Nessie en jezelf. Hoe kan dat nou? Laten vallen? Heb je nog garantie?
 2. Carl, Ik maak geen grapjes. De toiletrol truc al jaren geleden uitgeprobeerd en ook met diversen blokjes hout (Balsa, Bamboe, Grenen) van diversen lengtes, ge-experimenteert. Ik had er wisselend succes mee. Wat mij tegen begon te staan dat het steeds omviel en ze dus elke keer weer rechtop moest zetten. Met de Audioquest daar geen last meer van. Bij mij werkt het!! PUNT !! (edit: probeer het zelf uit en trek je eigen conclusie)
 3. Doe dan ook je netsnoeren van de grond af. Ook dan zult je wellicht versteld staan van de toename in ruimtelijkheid e.d. Ik gebruik nu de Audioquest Fog Lifters. https://www.audioquest.com/nl/accessories/audio-enhancements/fog-lifters
 4. Precies Kraus. Dat is ook mijn gedachte en mening. Je zou er zelf haast nerveus van worden bij het lezen van dit topic. Inderdaad een heel gezwoeg is het geworden met een topicstarter die vele vragen (tegelijk) stelt en waar de meeste antwoorden vanzelf komen bij de 2e meting van Rivasono. Maar daar moet je dan wel geduld voor hebben. Ondertussen had je gewoon lekker muziek kunnen luisteren en de ruimte goed leren kennen op de valkuilen (staande golven e.d.). Je had dan ook je set opstelling kunnen uitproberen met verschillende opstellingen, zoals de set op de zijkant en de eindversterker tussen de luidsprekers. Het voordeel is dat je heel goed de ruimte leert kennen en ook wat de set doet tussen de luidsprekers en wat het verbloemt of wellicht erger maakt wat betreft soundstage. Want alleen een eindversterker tussen de luidsprekers doet meer goed dan de hele set tussen de luidsprekers. Toen ik in mijn vorige woning mijn eigen luisterruimte (zolder) akoestisch liet aanpassen had ik voor de 1e meting plaats vond al een heel traject doorlopen. Een traject van de luidsprekers schuiven op diversen plekken in de ruimte en heel veel luisteren. De luidspreker opstelling op 3 verschillende richtingen beluisterd en dan de uiteindelijke keuze gemaakt van de luisterzijde en luidspreker opstelling. Ook de methode van de luidspreker opstelling op 1/3 en op 1/5 deel van de kamer gedaan en uiteindelijk op 1/5 uitgekomen. Enfin, toen ik eenmaal na veel luisteren en inmiddels een paar maanden verder was de akoestiekexpert laten komen en werden er minimaal 10 metingen gedaan en daar werd het gemiddelde van berekend om tot een goed akoestiekrapport te komen. Voordat de metingen begonnen is er uitgebreid geluisterd door de akoestiekexpert en geluisterd waar de problemen lagen. Daarna de metingen en is alles meegenomen in het akoestiekadvies. Na aanleiding van dat akoestiekadvies is de luisterruimte aangepast. Een aantal weken later is de akoestiekexpert teruggekomen en is er geluisterd met de akoestiek aanpassingen. Wat ik heel prettig vond was dat ik in die aangepaste luisterruimte elke luidspreker kon plaatsen en met minimaal geschuif de juiste opstelling vond. De topicstarter heeft een andere aanpak en waar er vooruit wordt gelopen en er vragen worden gesteld en waar antwoorden op worden gegeven die straks bij de 2e meting er ook uitkomen. Maar ja, ongeduld heeft de overhand in deze. Hij had beter gewoon kunnen gaan luisteren en zoals Kraus ook aangaf.
 5. Fijne vakantie, Kraus. Waar gaat de reis heen?
 6. Geen meerdere apparatuur, maar wel de aparte buizen voeding voor de buizen phonovoorversterker. Ik heb dan 3 VWR's onder een klein plankje staan en waar dan de buizenvoeding op staat. Het kastje is niet meer dan +/- 17 cm bij 11 cm en het plankje zelf is 33 cm bij 25 cm. Dat werkt goed. Nee , geen ISO-acoustics. Ben ik ook wel eigenlijk heel benieuwd naar wat die doen. Mijn VWR's zitten onder de Arcam CD-17 cd speler en onder Line Magnetic LP-33 buizen phono voorversterker. Ik had ze ook nog een tijdje onder het Nakamichi LX-3 cassettedeck, maar daar zijn ze inmiddels weer onderuit. Omdat ik binnenkort alleen de eindversterker tussen de speakers wil gaan zetten en de rest ertussen uit ga halen komt de eindversterker weer op een los versterkerrack te staan en waar ik onder de eindversterker weer op de (vierkante en zwaardere uitvoering) VWR's met hematiet kogels wil gaan zetten. Nu staat er onder de eindversterker de Aktyna EVO voetjes eronder. Deze Aktyna EVO voetjes komen dan rechtsreeks onder mijn draaitafel,, die dan weer op een soundboard SSC Twinbase staat in het audiorack. De VWR's (rond model) heb ik wel onder mijn VTL buis voorversterker gehad, maar vond het t.o.v. de Aktyna EVO voetjes geen verbetering en dus staan nu de Aktyna er weer onder. Ik heb ook nog geexperimenteerd met de VWR's onder de motorsturing (voeding) van de Fat Bob draaitafel, maar daar merkte ik en hoorde ik geen verschil in eerste instantie. Misschien dat ik dan nog een keer moet doen in de nieuwe opstelling. Ik heb nog 1 setje over hier.
 7. Tja bellen...... zo ouderwets !!
 8. Mooi geschreven, Erik.
 9. Interessante opmerking wel, Seed7. Slechter geworden? Ja, dat zou kunnen. Ik zou eerder denken aan "anders". Want wat is goed en wat is slecht? Ten opzichte van wat? Volledig eens met je dat je moet afblijven van het origineel. Maar wat nou als jezelf geen origineel hebt van de eerste lp uitgave? En dat de platenmaatschappij een heruitgaven van het origineel uitbrengt na tientallen jaren. Die je dan kan kopen of niet. Moet je die dan niet kopen, terwijl je toch heel graag die muziek zelf wilt hebben op lp? Mijn antwoord erop: Gewoon kopen als je er blij van wordt. En vooral niet kopen als je alleen genoegen neemt met een originele eerste uitgave op lp. Ook interessant is hoe het dan zit met originele cd's (die overgenomen zijn van de mastertape waar ook de master vd lp's van gemaakt zijn) uit de beginjaren 80 en diezelfde cd's die later zijn geremasterd en ook zijn her uitgegeven? Hoe zit het daarmee? Vind ik best interessant hoe je daar tegenaan kijkt. Ikzelf heb geen idee eigenlijk. Note: Ik ga even voor het gemak voorbij aan het gegeven loudnesswar en die cd's die sindsdien zijn uitgegeven.
 10. Klopt van Lou Reed. Maar heb ik die bij jou gehoord? Ik heb die SC (speaker corner) uitvoering hier ook en inderdaad slechte heruitgave. Draai die dan ook nooit. Pak ik de originele. Ik studeerde niet op mijn 25ste. Ik was toen beroepsmilitair met totaal andere prioriteiten dan lp's kopen. Dat kwam bij mij dus pas later. Daarvoor nam ik bijna alles op en veel radio luisteren. In de periode dat ik centen begon over te houden begon het echte kopen/verzamelen in grotere aantallen dan 1 of 2 dat kwam pas na mijn 36ste. Ik had nogal een inhaalslag te maken (van mezelf) wat betreft lp's. Dan wordt je best wel blij als je een heruitgaven lp koopt met muziek uit je jeugd en dan hoort op je eigen eerste serieuze hifiset. Dat ben je de koning te rijk, zeg maar. Dan wil je meer lp's van vroeger, ook al zijn dat dan heruitgaven. Het gaat toch in eerste instantie om de muziek zelf en niet alleen om hoe goed de klank is. Bij mij draait het uiteindelijk toch om de muziek. De muziek die je meesleept en meeneemt in het lied.
 11. Dat doen ze allemaal, ook die jij benoemt. Want die box van Roger Waters uit 2023 en de eerdere heruitgave uit 2017 zijn van Analogue Productions. En Speakers Corner past soms ook aan, hoewel dat wel minimaal is en als het echt nodig is. En je weet, ik ben een Speakers Corner fan en heb het jaren ook verkocht in de webwinkel en op audioshows. En ach, ook hier is het toch misschien wel smaak en waar je eigen voorkeur naar uit gaat. Ik doel dan op bijvoorbeeld dat de ene persoon meer let op klankkleur, dynamiek en een andere persoon meer let op timbre, levendigheid en soundstage. Om maar wat te noemen. Was het KT88 niet die het altijd had over MyFi met apparatuur. Ik heb weleens een soortgelijke discussie met KT88 daarover gehad , maar dan ging het over originele uitgaven en heruitgaven en hoe dat te beluisteren. Ook hier kwamen we toch wel met een voorzichtige conclusie dat ook dat wellicht MyFi is/was, de verschillende uitgaven van een album en hoe ieder dat beluisterd. Wat voor de ene persoon juist als goed wordt bestempeld is voor de ander minder goed, omdat beiden verschillend luistert naar de uitvoering. Mijn reden dat ik wel veel heruitgaven koop is niets anders dat ik vroeger geen lp's kon kopen tot mijn 25 ste of zo. Ik kocht dan vroeger ook alleen singles. Ik had op mijn 25 ste maar 5 lp's. Vanaf begin jaren 90 ben ik pas echt lp's gaan kopen, omdat ik toen pas het geld ervoor had. Daarvoor verdiende ik niet veel of te weinig om een lp te kunnen veroorloven. Ik ben ook pas in 1983/1986 echt begonnen met betere apparatuur aan te schaffen. Daarvoor speelde ik met een simpele Aristona reciever met HiLo boxen en een Lenco pick-upje.
 12. Avantgardes heeft kwa looks wel wat. Avantagrdes heb ik ook op shows gehoord en een keer op een AVMN verenigingsavond. Het kon mij alle keren totaal niet bekoren of mij weten te boeien. Wat mij altijd is bijgebleven is dat je luistert naar een trompet die veel te hard in klank is en te dicht op je oren en daardoor te schel overkomt. Ik heb dat ook met Klipsh hoornluidsprekers. De enige hoornluidspreker die mij voor het eerst kon bekoren waren Blumenhofers en dat is nog steeds zo.
 13. @carl Is niet zo bijzonder nieuws. Gerrit is jaren geleden al gestopt met zijn Nutters Audio bedrijf. Zijn dochter en schoonzoon hebben het destijds in stilte overgenomen en zij runnen het huidige bedrijf. En Gerrit springt bij, indien nodig. Gerrit is nog regelmatig te zien op audioshows. Ik zag hem op de laatste X-fi show nog en Gerrit uitgebreid gesproken. De site is vernieuwd en een stuk beter en overzichtelijker geworden. Even algemeen: Ik vraag mij al een poosje af of tegenwoordig alle vinyl op 180 gr wordt geperst. Want ik kom bijna alleen 180 gr persingen tegen bij de nieuwe lp's. Maar ik kan dat ook totaal mis hebben. Oh, en ik koop wel bijzondere persingen en ze zijn altijd te duur als ik de portemonnee moet trekken. Maar toch doe ik het (bijna) elke keer en betaal ik wat er voor gevraagd wordt. En ik vind bijna alle remasters en heruitgaven en anniversary uitgaven goed te beluisteren. Voorbeeld: Zo kan ik echt helemaal erin opgaan bij de MFSL Dire Straits 45 RPM het debuut Dire Straits album en Love over Gold. De MFSL uitgaven zijn echt een stuk beter (in mijn gehoor) dan de originele uitgaven, alsook de her persingen die er in de loop der jaren zijn uitgebracht. Ander voorbeeld: De heruitgave op 180 gr van het album Animals van Pink Floyd. Ook hier is de heruitgave echt een stuk beter dan de originele uitgave. De heruitgave is doorzichtiger in klank en minder schel in het hoog is mijn luisterconclusie. Maar met de heruitgaven van Roger Waters ben ik er nog niet uit en neig ik naar de eerste uitgave in 1993. Ondanks de heruitgave heb uit 2017 en de laatste heruitgave van 2023, de nieuwe box op 45 RPM die ik dus ook heb. Niet dat de heruitgaven minder zijn, maar echt anders in klank is het wel. Beter of toch niet? Mwahhh, ik weet het nog niet.
 14. @Auke12 Nee, ik heb geen knikkers gebruikt. Ik ben zelf eerder nieuwsgierig wat een kogel van keramiek doet.
×
×
 • Create New...