Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  3335
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

7282 profile views
 1. NH Hotel in Utrecht De eerste gratis X-fi show was in het NH hotel in Utrecht, vlakbij de jaarbeurs waar de VAD show tegelijk was. Marco, die de initiatiefnemer en organisator was, stond toen op beiden shows en op de VAD show met 2 stands zelfs. Met een demo stand en een static stand (VAD show) . In dat NH hotel zaten ze op de hoogste verdieping en dat was met Glen erbij en die toen de lp van de draaitafel afhaalde en waar een bezoeker nog een opmerking over maakte in de trant van "mag een vrouw dat wel?". Waarop Glenn zei: "jazeker wel, het is mijn draaitafel". Hilarisch gelach was het gevolg. Op die eerste X-fi show was de entree gratis en werden de kosten gedeeld door de deelnemers. Ook de volgende shows in dat hotel waren een succes en werd zonder winst oogmerk gedraaid. Totdat anderen zich ermee gingen bemoeien en de organisatie in andere handen kwam en niet veel later naar Veldhoven verhuisde. Met de eerste X-fi show liet men zien dat er een prima show kon worden gegeven zonder al teveel (on)kosten en zonder allerlei tierenlantijnen en opsmuk. Het was puur en binnen enkele weken in elkaar gezet en ook als protest tegen de VAD show, omdat toen ook die standprijzen de pan uitrezen. En nu gebeurt weer hetzelfde.
 2. Guido, Ik heb Bruno in het verleden weleens gesproken, ook bij jou op de Pastorijshow. Ik ben altijd onder de indruk geweest van zijn creaties en zijn kunde. Zijn technische kennis gaat mij boven mijn pet en dat is voor mij bij Cock idem dito. Maar ook al mag ik het technische niet (helemaal) kunnen volgen van deze bovengenoemde heren hun creaties hoor ik wel degelijk en zijn altijd indrukwekkend. Ik heb menig keer Bruno mijn complimenten gegeven en hem ooit eens gezegd dat zijn digitale creaties (weergave) mij goed konden bekoren en het gevoel had dat ik naar analoog zat te luisteren. En dat zegt veel als analoog liefhebber. Een mooier compliment kan ik niet geven aan een digitaal adept zijnde Bruno ( met respect gezegd). En ik zou het zeker toejuichen als deze genoemde heren ook een eigen topic zouden bekomen en waar die digitale adepten hun visie en kennis delen of door hun aanhangers wordt gedaan.
 3. Ik ga zondag en zeker bij enkele importeurs luisteren. Verder mis ik ook een aantal importeurs (al jaren zogezegd), maar dat snap ik ook wel weer waarom die er niet (meer) zijn. Dat een beginnende importeur niet een kamer huurt, maar met zijn producten op een gang staat of een kamer deelt met een andere importeur begrijp ik ook wel. De huurprijzen van een kamer is te hoog, maar ook dat is niet van de laatste jaren. Want de organisator wilt geen risico lopen en ook geld verdienen en het liefst een goed belegde boterham eraan overhouden. Ik ben dan ook al jaren ervan overtuigd dat zo'n verdienmodel van een showopzet verkeerd is en te duur is. Dat er een handjevol mensen eraan verdienen en die verdiensten van de andere importeurs komen die een kamer huren. Terwijl als men eensgezind (zoals ooit de VAD begon) is en men elkaars gelijke is, dat het een stuk goedkoper zou uitvallen en je ook een paar grote merken daarmee zou binnen halen en een groter publiek zou aantrekken. Maar goed, ik ga dus zondag en hoop weer een paar forummers tegen te komen in de (wandel)gangen en lekker ouwehoeren over de beluisterde kamers en de gedraaide muziek. En natuurlijk een kop koffie met het broodje kroket.
 4. Wat een idioterie weer hier. Cock is zeker geen goeroe, maar gewoon een normale nuchtere Hollander en bovenal een gewoon mens. Die een ander graag helpt en de ander vrij laat of hij/zij er wel of niet iets meedoet. Hij dringt zeker niets iets op. Als je een advies vraagt over iets, dan krijg je een gewoon antwoord waar je mee vooruit kan. Hij doet alles belangeloos en is altijd ter goede trouw in al zijn bewegingen en handelen, zonder er zelf "beter of financieel rijk" ervan te worden. Hij baseert zijn eigen ervaringen op zijn meer dan 4 decennia's bezig te zijn in de audiowereld onder andere als verkoper en als fabrikant. Ik stoor mij aan degene hier die Cock afzeiken of iets ervan vinden en dat hij niet hier op het forum zit en dat aan andere overlaat. Degene die Cock kennen weten dat Cock geen computerman is en het schrijven niet aan hem is besteed en dat mag wat mij betreft. Hij is geniaal in het bedenken van iets nieuws v.w.b. audio en weergave en daar roem ik hem om en heb ik hem heel hoog zitten. En degene die niet bij hem willen komen luisteren of andere geniale ontwerpers zo hoog hebben zitten kunnen dan maar beter weg blijven uit dit topic en niets posten. En ja, ik heb ook andere ontwerpers hoog zitten, zoals bijvoorbeeld een Bruno Putzeys, Guido Tent, Eelco Grimm of een Menno van der Veen, maar helaas zie ik hun nooit op dit forum iets posten of schrijven (wat ik ook zeker wel kan begrijpen) en zij gebruiken hun eigen kanalen of websites daarvoor enz. Dat de forummer er zelf voor kiest om het hier te delen over zijn ervaringen met Cock en Cock bereidwillig is om het een en ander aan te vullen op die ervaring van die forummer is iets wat men zou moeten koesteren en waarderen.
 5. Nee, spreekt elkaar niet tegen. Het is en en het is en, dus en en. Die tweede zin sloeg op artikelen op het internet en die je alleen kan lezen als je je erop abonneert (betaalmuur) of een artikel kan lezen waar je 50 eurocent o.i.d. voor betaalt (Blendle had dat van Alexander Klipping) Zo'n abonnement (betaalmuur) kun je alleen al afsluiten voor het internet en die abonnementen zijn er in verschillende vormen. Voor mij is dat iets soortgelijks als een abonnement van een krant die je elke dag in je brievenbus krijgt. Denk aan Telegraaf, Volkskrant die ook op die manier werken. Zelfs een serieus tijdschrift kan echt niet zonder advertenties, want hoe betalen ze dan hun drukkosten, huur pand, belastingen, redacteuren, enz enz? Er zijn geen geldschieters of filantropen die zoiets gratis uitgeven. En zo ja wel. Dan zou ik wel willen weten welk tijdschrift, want in mijn beleving en kennis bestaan ze niet. De opgegeven link is eigenlijk hetzelfde als een adverteerder. Met dit verschil iemand betaalt om de content te kunnen zien of zelf te kunnen posten en dat noemen we dan een vrijwillige bijdrage of donateur. Het komt in mijn optiek op hetzelfde neer, behalve dat het iets anders wordt benoemd. En BTW, ik heb ook niks tegen advertenties in de audiobladen, want soms kom je iets tegen wat jezelf nog niet kent of je nieuwsgierigheid ernaar aanzwengelt. Maar goed, ik zal het leuke verslag en topic niet verder bevuilen ermee.
 6. Even nagevraagd of dat zo is. Een goede vriend van mij die in een platenperserij heeft gewerkt (1990-2005) en de opkomst van de 180 gr persingen heeft zien opkomen zei mij zojuist dat het afkoelen inderdaad langer duurt, maar dat men daar ook rekening mee houdt tijdens het productieproces. En als je het afkoelproces goed monitort dat de kans op kleine scheurtjes minimaal is. Hij zei ook dat het dus ligt aan de perserij zelf hoe men ermee omgaat. De goede perserijen houden er rekening mee.
 7. Elk audiotijdschrift, als gedrukt als via internet, moet het hebben van de advertenties. Zonder dat kan het niet bestaan en heeft het geen bestaansrecht. Dat weten we toch allemaal. Dus als je een tijdschrift koopt is de helft van de pagina's bestaand uit advertenties. En dat is niet alleen bij de Nederlandse audio tijdschriften, maar ook bij de Engelse, Duitse, Amerikaanse enz enz. Je moet niet raar opkijken dat tussen nu en een paar jaar niks meer gratis te lezen is op het internet en dat je daarvoor moet betalen. In feite heb je dat nu al, als je kijkt naar de landelijke dagbladen (kranten) en die leesabonnementen verkoopt voor het internet. De zogenaamde betaalmuur. En weet je waarom, omdat de advertentieverkoop terugloopt en men wel geld moet verdienen. Dus is dan zo'n betaalmuur een andere manier van toch geld verdienen. Let op mijn woorden, dat zal ook met audioartikelen die nu nog op het internet te vinden zijn straks ook achter een betaalmuur zitten.
 8. Leuk verslag en het leest weer makkelijk weg.
 9. Downloaden naar postimage : https://postimages.org/ en dan het volgende doen : 1- Als je je gedownloade plaatje (afbeelding, foto enz) open klikt in Postimage, dan krijg je je plaatje direct te zien. 2- Dan ga je op je geopende plaatje staan met je muis en met je rechtermuisknop klikken en dan afbeelding kopieren klikken. 3- Dan ga je na je betreffende forumpagina waar je je plaatje wilt hebben en klik je weer op je rechtermuisknop en dan op plakken. 4- Hoe makkelijk kan het zijn oftewel een kind kan de was doen, zeiden wij thuis dan vroeger. Ik had het ook al in een ander topic neergezet.
 10. Sodejuu heeft dat een tijdje geleden ook al gemeld op het forum. Ik denk dat de naalden nog wel gewoon te krijgen zijn. En wat ik heb begrepen is dat er geen nieuwe MI elementen gaan komen op de korte termijn. Persoonlijk vind ik het bijzonder jammer, want het zijn prachtige elementen.
 11. Nederlandse bluesband, maar met een Amerikaans blues geluid.
 12. Ik was bijzonder geïnteresseerd en waren bijna rond. Totdat de verkoper ook nog 15 Engelse pond wilde voor de verzendkosten. Tja, dan haak je af.
 13. Zo heb ik het ook begrepen en opgevat. Moet je hier eens komen kijken in Het Gooi. genoeg mensen die peperdure installaties hebben, maar er niets mee doen, behalve ermee pochen. Wat ze ook doen met hun peperdure auto's (Porches, Ferrari's, Aston Martins enz) en de boodschappenkarretje voor hun vrouwen (Rangerovers).
×
×
 • Create New...