Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  2864
 • Joined

 • Last visited

About audiofreak

 • Birthday 19-08-1958

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  the dutch mountains
 • Interests
  www.puresound.be

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Master concept Three 2-weg, Vacuum Tube Logic (VTL) TL-2.5L, Line Magnetic LM-150 IA, Line Magnetic LP-33 phono, Transrotor Fat Bob S / Jelco TK-850 12 inch/ Goldring 2500 MM, Transrotor Konstant M1 motorsturing, Nakamichi LX-3, Akai GX-630 DB, Arcam CD-17, Grimm TPR, Sign Audio Shotgun, CAP cords, EAT powercords, Creaktiv Audio-1 racks.

Recent Profile Visitors

4460 profile views
 1. Kappa en ik zijn er rond 10.00-10.30 uur. Dan zullen we wel beginnen met koffie, denk ik. Komen elkaar vast wel tegen en dan besluiten we of we koffie o.i.d. gaan drinken. Dat lijkt mij het makkelijkst.
 2. audiofreak

  Pioneer 516 x

  Wasbenzine om de snaar resten te verwijderen. Oude olie met zacht (keuken of toilet) papier eruit halen, totdat het lager helemaal DROOG is. daarna olie weer erin. Welke olie erin hoort weet ik niet.
 3. Oja, die hadden we ook nog. Jean Luc-Ponty en jazz-rock. Beide niet zo mijn ding. Ik ben toch meer voor de oude jazz en voor symfonische rock, maar dan wel los van elkaar. Momenteel zit ik weer volop in de bebop jazz periode. Thelonious Monk, Charlie Parker, Dizzy Gillespie en Dexter Gordon om maar wat te noemen.
 4. Doen we dan weer een bakkie leut, zoals we dat in het verleden ook deden?
 5. Ja, John McLaughlin heb ik ook een paar albums van. Maar die vind ik dan weer wat minder dan Carlos Santana. John McLaughlin schaar ik een beetje in het rijtje als Al di Meola en Paco de Lucia. Hoewel in de tijd van Mahavishnu Orchestra was hij ook groots. Ik hou heel erg van de E-snaar (dat jankende) zoals David Gilmour, Andrew Latimer en Eric Clapton dat vaak spelen. Carlos Santana doet ook wel regelmatig met de E-snaar.
 6. Dat snap ik wel. want ik heb precies hetzelfde. Red Hot Chili Peppers is inderdaad dynamisch, maar ook wel overdonderend en daardoor vermoeiend om te blijven luisteren. Het is de jonge band die nog met een bewijsdrang speelt op dat album. Vind ik dan. Santana is een ander verhaal. Andere tijd en periode en andere energie. Carlos hoefde niets te bewijzen, want hij is vanaf het eerste album gelijk een groot en geliefd gitarist geweest en wilde iedereen met hem spelen. Ik denk even aan Woodstock. Ik hoor dus liever Carlos met zijn gitaarspel dan de Red Hot Chili Peppers. Bovendien was Santana ook in mijn jonge jeugdjaren en de Red Hot Chili Peppers was toch alweer in mijn dertiger jaren. ook dat speelt ook mee bij mij.
 7. audiofreak

  Headshell

  Nee, die had Henk niet. Waarom ook? Als je geen losse headshell's in je winkelassortiment had, kun je ook geen voorkeuren hebben, lijkt mij. We waren het er wel over eens en wat ik al eerder zei : "Met een beetje kennis van de verschillende materialen (klankmatig), dan kom je al heel ver en hoef je er ook niet mee te experimenteren". Het is heel simpel lijkt mij: Ebony hout heeft een andere klanksignatuur dan een aluminimum of carbon headshell. Ik heb met mijn huidige Jelco arm totaal geen behoefte om daar iets aan te gaan veranderen of te gaan experimenteren met een andere headshell. Ondanks dat ik hier meerdere verschillende headshell's heb liggen en die ik in de loop der tijd heb verzameld of heb gekregen. Overigens had ik ook nooit die behoefte met de andere tonearmen die ik heb gehad in de loop der tijd. En geldt dat niet voor alles wat je later aanbrengt, zoals de verschillende voetjes onder je apparatuur, zoals o.a. Omicron Magic Dream, SSC, Leo's VWR ringen, Vibrapods, Aktyna enz. Allemaal een andere klanksignatuur gaf het. Met de vele verschillende voetjes onder de apparatuur heb ik wel heel veel mee geëxperimenteerd en getest voor Puresound.be. En nu hier in deze luisterruimte ben ik weer terug bij de Aktyna EVO en Aktyna Dynaris onder de buizen voor en eindversterker en buizen phonopre. Onder de cd speler zitten de VWR's van Leobus. Onder de Nakamichi LX-3 cassettedeck zit niets. Dus alle andere voetjesOmicron, SSC, Leo's VWR's, Audio Selections Cones, Ebony blokjes, de halve tennisballen, Vibrapods enz ten spijt zijn die met pre pensioen gestuurd.
 8. audiofreak

  Headshell

  Nee, ik heb niet geëxperimenteerd met headshells. Ik heb er wel veel over gelezen en met Haudio het er over gehad. Met een beetje kennis van de verschillende materialen (klankmatig), dan kom je al heel ver en hoef je er ook niet mee te experimenteren.
 9. audiofreak

  Headshell

  die kende ik al die site,
 10. ik ga ook zaterdag samen met kappa7
 11. Coldplay, de naam zegt toch al genoeg. Ik heb die lp waar ze hun doorbraak mee hadden. Deze lp dus :A RUSH OF BLOOD TO THE HEAD Klonk voor geen meter op de set. Koud, kil en veels te hard opgenomen (loudness war?) Daarna heeft het mij nooit meer kunnen bekoren.
 12. Casper heeft nooit in de VAD show organisatie gezeten. Wel is Casper vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de X-Fi show. De X-FI show is ooit opgezet als tegenhanger van de VAD show en min of meer bedacht door Marco van Music2. De X-FI show is ook vele jaren gratis geweest voor de bezoeker en gestart in een hotel vlakbij de Jaarbeurs in Utrecht.
 13. Leuk verslag. Dhr van den Hul kan leuk vertellen en heeft genoeg anekdotes waar hij uit kan putten. het is altijd leuk om ook een beetje geschiedenis te horen van iemand die al zolang meeloopt in de audiowereld. Mijn allereerste ontmoeting met Dhr van den Hul was in de jaren 80 op een audioshow bij de stand van Hans Baan van Translator. Hans Baan introduceerde toen de Translator Stylus One luidspreker en waar Van den Hul bekabeling in zat. Dhr van den Hul kon toen ook al zo gepassioneerd vertellen, dat de bezoekers gewoon muisstil waren.
 14. @Sodejuu Klopt. ik had de verkeerde maatvoeringen overgenomen. De Wiki is 200,5 cm hoog. https://www.blumenhofer-acoustics.com/Products/RD/Wiki/Wiki.php
 15. Is gewoon een 2 weg systeem, George ! Jammer er aan is dat die wiki het ''net niet'' in mijn woonkamer past.
×
×
 • Create New...