Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  3066
 • Joined

 • Last visited

About audiofreak

 • Birthday 19-08-1958

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  the dutch mountains
 • Interests
  www.puresound.be

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Master Concept Three 2-weg, Vacuum Tube Logic (VTL) TL-2.5L voorversterker, Line Magnetic LM-150 IA eindversterker, Line Magnetic LP-33 phono versterker, Transrotor Fat Bob S loopwerk/ Jelco TK-850 12 inch toonarm/ Phasemation PP200 MC element, Transrotor Konstant M1 motorsturing, Nakamichi LX-3 cassettedeck, Akai GX-630 DB tapedeck, Arcam CD-17 cd speler, Grimm TPR interconnect, Sign Audio Shotgun ls-kabel, CAP powercords, EAT powercords, Creaktiv Audio-1 rack/ Atacama Equinox rack.

Recent Profile Visitors

5062 profile views
 1. Betrek het niet teveel op jezelf. Het is hooguit een andere interpretatie en verschil van uitleg van jou en mij. En voel het ook niet als een aanval of zoiets. Het verband is dat ik reageer op Duclaasie die begon over DR Feickert voeding voor analoge apparatuur en dan in een latere reactie ook een SBooster voeding noemt. Een SBooster is voor digitale apparatuur en dat lees je ook op de website van de fabrikant. Vandaar dat ik ook quote en daarop reageer. Zodat je duidelijk kan zien waar ik op reageer. En als het beheer vindt dat er teveel offline is gegaan zal de beheerder het wel afsplitsen o.i.d. Dat vind ik prima. Maar mijn antwoord past niet echt tussen jouw geopende topic, want dan zou Duclaasie's antwoorden er ook in moeten om het volledig te houden. Ik kan dat niet toevoegen als lid. De beheerder zou dat wel kunnen.
 2. Hoezo? Het gaat toch over voedingen. Verder is dat een taak voor het beheer, als deze vindt dat het teveel afwijkt o.i.d. Daarbij is dit niet het eerste topic wat afwijkt of offtopic gaat.
 3. Eens !! Winkelhuur prijzen zijn belachelijk hoog in bepaalde delen van Nederland. Zeker in de Randstad. Je ziet ook dat er een verschuiving plaatsvind bij de grote ketens die uit de hoofdwinkelstraten aan het verdwijnen zijn en naar de straten gaan die net buiten het hoofdwinkelgebied vallen. In de hoofdwinkelstraten zie je dan ook inderdaad veel leegstand of van die popup stores. En ik betaal ook graag voor 'echte' service!!! Nou misschien zelf nog even op bijscholing cursus. De huurprijzen voor winkeliers is schrikbarend gestegen de laatste jaren, zeker op de zo gehete A locaties. Zeker in de Randstad. Zie mijn antwoord hierboven naar Seed7. Ik weet hier in het Gooi dat er winkelhuren zijn die zijn verdubbeld het afgelopen jaar per vierkante meter. Wat eerst 50 euro per vierkante meter moest kosten moet nu 100 euro kosten.
 4. Dat is maar gedeeltelijk waar. Sommige fabrikanten hanteren de normale winstpercentages en dan verdient een winkelier zeker 100 % op de inkoopprijs. Mar die 100% is natuurlijk geen NETTO 100% winst. Ook de winkelier heeft zijn kosten als zijnde zijn marketing (adverteren in plaatselijke blaadjes, bioscopen, regiotelevisie), overhead kosten als zijn de huur, gas, water en gemeentelijke belastingen enz. En dan nog personeelskosten, transportkosten ( eigen auto zaak) en nog verdere bijkomende kosten. Ik weet ook uit eigen ervaring dat er fabrikanten zijn die geen 100% marge geven aan een winkelier. Zo heb ik een accessoires product verkocht waar ik slechts maximaal 6 euro bruto winst opmaakte en NETTO hield ik daar een 1,50 euro aan over. Dus ik verkocht iets en waar ik dan onderaan de streep 1,50 euro aan overhield in mijn eigen portemonnee. Het product kostte de consument 65 euro.
 5. Voor het overgrote deel ben ik het totaal met je eens. In deze huidige tijd en waar internet de wereld echt met elkaar heeft verbonden is het (bijna) normaal geworden om een product te bestellen via een webshop o.i.d. Zo is het ook met audio tegenwoordig. Elke winkelier die meegaat met zijn tijd zal ook een webshop ernaast hebben. Wat ook al jaren is is dat er importeurs zijn die ook eigen winkels hebben en verkopen. Er zijn ook importeurs die rechtsreeks verkopen aan de consument en wel of geen dealers hebben. Een goed belegde boterham in de audiobranche is lastig als beginnend zelfstandige in deze huidige tijd met de huidige huurprijzen per vierkante meter.
 6. Ik weet niet, hoor. Maar jij had het over dat de Feickert voeding DUUR was voor dat beetje onderdelen wat erin zit. Daar reageerde ik op........dat je voor het gemak er wel bij vergat dat er ook nog andere kosten waren. En die andere kosten heb ik benoemd. En dan krijg ik bovenstaande quote als antwoord daarop en daar kan ik niet zoveel mee als ik in heb gehaakt op je eerdere antwoord waar jij het woord "duur" hebt gebruikt. Ik weet uit eigen ervaringen dat een losse voeding van een ander willigkeurig merk NIET ALTIJD past bij een platenspeler. Transrotor maakt ook eigen voedingen voor zijn draaitafels en dat zijn toch echt wel de betere voedingen voor hun eigen draaitafels. Zelfs een Dr Fuss voeding (alternatieve voeding speciaal gemaakt voor Transrotor) is minder dan de instapper voeding (Studio) van Transrotor en dat is door een shoot-out test gehoormatig bewezen. Een SBooster als voeding voor een draaitafel zou ik niet adviseren, want de SBooster is echt alleen voor netwerkmuziekspelers, hoofdtelefoonversterkers en/of D/A-converters gemaakt (zo staat dat te lezen op hun website).
 7. Voor je gemak vergeet je de bijkomende kosten. Wat dacht je van de productiekosten? Zoals het aantal stuks wat er geproduceerd word. En de mensen achter het product, zoals de importeur, de verkoper. De transportkosten. De ontwikkelingskosten. De marketingkosten. En mogen dan ook nog de fabrikant, de importeur en de winkelier ook nog wat verdienen (winst). De belastingdienst wil ook nog een groot percentage ervan. Vergeet daarbij ook niet dat de meeste audiofabrikanten kleine fabrikanten zijn, zeker in de nichemarkt en deze fabrikanten zich geen grote aantallen kunnen bestellen of produceren. Kortom, er komt meer bij kijken dan alleen wat onderdelen (trafo en componenten). Ook kun je je afvragen wat de term "duur" inhoudt of is. Voor mij is "duur" iets wat je niet kunt betalen of niet wilt betalen.
 8. Vraag aan forumlid Arden. Dat is de importeur (music2) van Trafomatic.
 9. Tellurium kabels zijn prima kabels met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Niets mis mee.
 10. Michael Ludwig (45 RPM Audiophile)organiseerde een livestream met vinyl mastering goeroes Bernie Grundman en Ryan K. Smith samen met Acoustic Sounds oprichter en CEO Chad Kassem om mastering en de rol ervan bij het creëren van een perfecte vinyl LP te bespreken, en meer interessante onderwerpen voor audiofielen.
 11. Charles, Ik heb 2 Kallax kasten (4x2 en 3x4 vak) voor de lp's. Bij mij staan alle vakken compleet vol met lp's. Om ze te verstevigen heb ik de complete achterzijde met een triplexplaat afgedekt. Zo stevig als wat. Daarbij staan ze ook nog op wieltjes. Bijkomend voordeel er kan geen stof via de achterzijde de kast in komen.
 12. https://proairtech.nl/wat-is-ionisatie/#:~:text=Ioniseren is een moderne technische,in de lucht worden gebracht.
 13. Een bekend verhaal ! Ik weet toevallig dat dat bewuste AVM loopwerk nog steeds naar alle tevredenheid speelt.
×
×
 • Create New...