Jump to content

SpaceJS

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Meridian G68, Mark and Levinson No. 29, 2 * Linn LK85 , meridian G98, meridian HD621, Linn LP12, Musical Fidelity X-LPS v3, Empire vandenhul MC1000 , Marantz UD 5005, Mediacenter pc op basis van XBMC, Raspberry PI4 -digiberry, Thiel CS2.4, Linn Kaber rear, Thiel SCS2 centre, Rel Quake Sub

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. super dat Classé, heb ik altijd mooi spul gevonden en had hier ook bijna gestaan alleen kwam ik destijds net eerder een Bryston tegen.
 2. ik ga zondag, wel lekker als je bijna om de hoek woont
 3. je bedoeld totdat de buizen vervangen moeten worden
 4. ik zal eens vergelijken met een coaxiale verbinding, een USB ingang heb ik niet op mijn processor dus dat wordt hem niet
 5. Duidelijk, ik gebruik de mijne alleen voor het streamen van Qobuz en dat is een PI4 met daarop de digiberry, ik houd graag het streamer gedeelte zover mogelijk van mijn DAC en daar helpt die digiberry dan weer bij.
 6. Duidelijk, heb je dan ook al naar een raspberry pi met een digiberry gekeken? Is ook een low power oplossing en misschien nog wel minder gevoelig voor voedings issues. Ben overigens zelf wel van mening de voeiding wel een behoorlijk effect kan hebben op de i2s methodiek. Ik gebruik zelf daarom een optische verbinding.
 7. Zo, heb me even door dit draadje geworsteld, wat me niet duidelijk is geworden is voor welk onderdeel je nu de voeding probeert te verbeteren, streamer inclusief DAC of alleen streamer zonder DAC. Ik zelf gebruik een raspberry PI met add on voor streamen en heb deze optisch aangesloten op mijn Pre/pro welke het signaal buffered en reclocked zodat ik me niet echt druk hoef te maken over hoe mijn streamer gevoed wordt. Het digitale deel en computer deel is zo goed losgekoppeld van alles wat met de daadwerkelijke omzetting te maken heeft en ik zie niet in hoe een andere voeding voor de raspberry hier verbetering in zou kunnen brengen.
 8. Leuk die discussie over streamen vs analoog, Ik zelf stream sinds een half jaar voornamelijk via een Raspberry Pi met met daarop een digiberry zodat ik een optisch digitale uitgang heb op de streamer. Volumio als applicatie en Qobuz als abonnement. Mijn pre/processor buffered en reclocked alles en ben daar nu eigenlijk heel content mee, zo erg zelfs dat mijn vrouw laatst vroeg waarom ik mijn draaitafel en platen nog heb. Maar goed, deze gaat voorlopig echt niet weg, ik heb deze in onderdelen bij elkaar verzameld en zelg in elkaar gezet dus misschien is de binding daardoor wel wat dieper maar op dit moment kom ik niet zoveel aan plaatjes draaien toe. Voor wat betreft streamen moet ik wel zeggen dat er zoveel muziek nu zo makkelijk te ontdekken is en allemaal op hoge resolutie, gaat allemaal gewoon zo makkelijk en zoveel sneller dan wanneer er een fysiek medium wordt gebruikt.
×
×
 • Create New...