Jump to content
High-End Forum

dhfreakie

Members
 • Content Count

  795
 • Joined

 • Last visited

About dhfreakie

 • Rank
  Junior Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Clearaudio Emotion met Satisfy arm en Benz Micro MC20E LO element Astin Trew AT8000 Phonotrap Meridian G98DH loopwerk DDDAC1794 Denon DVD 2900 SACD speler Nakamichi LX-3 XTZ A100D3 stereoversterker 2x Bi Amp Xanadu HRS20SE

Contact Methods

 • MSN
  choc@live.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zwolle
 • Interests
  Muziek, Audio, Computers, Downhill Mountainbiking

Recent Profile Visitors

1,111 profile views
 1. Hier nu enkel de muziek. Schitterende film, en schitterende muziek Samuel Barber - Adagio for strings, van de film Platoon
 2. Thnx, ik heb mijn email net aangepast.
 3. Niet goedkoop, en alleen maar een 1TB model, maar wel in 2,5" model https://tweakers.net/pricewatch/348142/wd-red-mobile-wd10jfcx-1tb.html
 4. Ok, ze zijn een stuk ouder, maar dit kan misschien ook een optie zijn. https://www.wenwaudio.nl/versterkers/denon-poa-6600-(1321).php Ken je Jerry nog? Die speelde met de Denon POA-4400's op zijn Audiostatic Electrostaten.
 5. Gekeken naar de rest van de Specs, toch de 557 over de 505. Transformator VA is opgeteld inderdaad gelijk, Elco capaciteit opgeteld waarschijnlijk ook hetzelfde (zelfde Elco's). Wat de 557 op de 505 voor heeft is het leveren van meer stroom (meer dan 30A tegen over meer dan 25A) door meer eindtransistoren per kanaal (8 tegen over 6, totaal voor 2 kanalen dus 16 tegenover 12). Meridian heeft ook een 559, Die heeft in alles meer dan de 505 en de 557. Maar die zul je sowieso buiten Nederland moeten halen, en niet alleen om beneden de 1500 te blijven. https://www.meridian-audio.info/public/559[81].pdf https://www.meridian-audio.info
 6. Deze site kan ook handig zijn om te zoeken https://www.hifishark.com/ Die zoekt meerdere sites af, oa. ook Ebay kleinanzeigen Ff zoeken op de versterker merk en naam
 7. Wat Bloom eigenlijk aangeeft is dat Kappa het beste kan gaan zoeken naar een A/B versterker met een goede zware voeding (transformator minimaal 3-4x zo zwaar als het uitgangsvermogen, en veel grote Elco capaciteit), en een versterker ontwerp wat die stroom van de voeding ook kan leveren aan de luidsprekers (transistoren die veel stroom kunnen leveren, of juist meerdere paartjes transistoren die samen veel stroom kunnen leveren). Versterkers zoals voorgesteld van Bryston, Pass Labs, Treshold en Parasound.
 8. Kappa, neem je in je zoektochten ook een Parasound HCA-2200 II mee? Is te vinden beneden de 1500, en kan goed stroom leveren, en matchen goed met Maggies.
 9. En vandaag kwam het scherm binnen, en dus weer kort knutseltijd. Het is nu wat houtje toutje, maar omdat een kast ervoor nog moet komen en daarna nog aangepast worden dat dit scherm er in past. In elk geval zit het in het rack dus veel last van stof heeft hij niet. Het is dan ook het originele Raspberry scherm, maar een die Raspberry compatible is met een betere resolutie 1024x600 vs 800x480 Wel ff de config bijwerken, en ik word er in elk geval blij van.
 10. Daar moet nog wel weer een kassie omheen. Ik had er wel een kassie omheen, maar ik wil dat veranderen, ik wil er een display in hebben, en de huidige is daar te klein voor.
 11. Mijn DDDAC eens een update gegeven. Een extra DAC print. en ja, dat merk je best wel. Er moesten dus ook andere load resistor in. 68R ipv 133R. De 133R laten zitten, en er tijdelijk extra 3x 390R parralel bijgedaan. kom je ook in de buurt van 68R Maar wel snel andere weerstanden gekocht en vandaag geplaatst. 1Watt Carbonfilm van 68R.
 12. En een boekenplank model geen optie hiervoor? Is in het begin van HT wel eens gedaan, bij gebrek aan centerspeaker.
 13. Sja, het kan wel eens mis gaan met een bandje denk ik, ik heb 9 bandjes tot nu toe gekocht, en 1 ervan moeten weg gooien. Die ene was erg slecht om aan te horen, maar goed dat hoeft niet perse aan de leeftijd te liggen. De overige bandjes zijn wel goed, en van sommige is de kwaliteit uitstekend te noemen. Bv. de bandjes; Tears of Fears, Songs from the big Chair en Chris Isaak, Chris Isaak klinken echt nog top.
 14. Hier ook maar een nieuw draadje van, deel III is niet eens meer vindbaar. Al een tijdje in bezit, gehaald uit Maastricht, al het goede komt van ver zeg maar... Nakamichi LX-3 (plaatje van Internet, de mijne ziet er nog haast als nieuw uit) En waarom een cassettedeck? Toch wel jeugdsentiment, vroeger heel veel cassettes gehad, eerst met een walkman, maar later ook wel een deck gehad. En wilde daardoor toch wel weer eens met bandjes draaien. Ik koop daarvoor ook origineel voorbespeelde bandjes op marktplaats om zo een kleine collectie te krijgen. Ik had al een tijdje naar een cassette deck zitten kijken, en dan ook voornamelijk naar wat is dan nu nog goed. Dan kom je eigenlijk voornamelijk maar bij een Nakamichi uit, van andere merken zijn er wel goeie, maar zeer dun bezaait in Nederland. Voor deze LX-3 uit Maastricht gekozen omdat deze ook recentelijk was gerestaureerd door Tom van der Hoff, vroeger werkzaam bij Transtec.
×
×
 • Create New...