Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  2916
 • Joined

 • Last visited

About audiofreak

 • Birthday 19-08-1958

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  the dutch mountains
 • Interests
  www.puresound.be

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Master concept Three 2-weg, Vacuum Tube Logic (VTL) TL-2.5L, Line Magnetic LM-150 IA, Line Magnetic LP-33 phono, Transrotor Fat Bob S / Jelco TK-850 12 inch/ Goldring 2500 MM, Transrotor Konstant M1 motorsturing, Nakamichi LX-3, Akai GX-630 DB, Arcam CD-17, Grimm TPR, Sign Audio Shotgun, CAP cords, EAT powercords, Creaktiv Audio-1 racks.

Recent Profile Visitors

4534 profile views
 1. Maggot Brain van Funkadelic. Dat was 1 van de favoriete van mijn dierbare Geerteke. Daar ging ze helemaal los van. Af en toe draai ik het nummer om haar te eren op bijzondere dagen. Ikzelf vind het niet de beste gitaarsolo, maar het hele nummer is wel geweldig. Ik heb eigenlijk geen beste gitaarsolo, maar wel favoriete gitaristen, zoals Andy Latimer van Camel, David Gilmour van Pink Floyd en Jeff Beck en Joe Bonamassa.
 2. Met Last moet je ook uitkijken. Kan je naald en spoeltjes ook beschadigen bij te kwistig gebruik. Ook kan het de lijm van je tip oplossen en van de cantilever loslaten. Ik spreek uit eigen ervaring. Dus Last heel heel spaarzaam gebruiken en ook maar 1x in de zoveel tijd, dus niet na elke lp.
 3. audiofreak

  Is dit wat?

  Er zijn er wel meer die dat zijn hier. Alleen die hoor je haast nooit hier. En die AT is een prima instapper. Ik heb die ook onlangs 2x geadviseerd aan een beginnende DJ en aan een vinyl starter.
 4. @Roots Wel goed lezen, hoor. Ik leg het nogmaals voor je uit. De bovenste quote was jij die dat schreef. Daar reageerde ik op met de 2e quote hierboven en wat dus als antwoord was op jouw opmerking/reactie (in de 1e quote). Jouw laatste opmerking/reactie (in de 3e quote hierboven) klopt dus niet. P/S: Ik hoef nooit te zoeken wat betreft mijn favoriete muziek, bands en de nummers. Die weet ik allemaal uit mijn hoofd met vaak het jaartal erbij. Iets van een fotgrafisch geheugen. Of zoals wij als Cavalerist ook wel zeggen : Paardengeheugen !!
 5. Ja ik weet dat die er is 192 TV, maar ik heb die niet in mijn standaard Ziggo zenderpakket.
 6. Het hoeft niet zoveel tijd te kosten, hoor. Je typt gewoonde naam v d band of artiest in de zoekbalk en er verschijnt een lijst met de bekende nummers van die band of artiest. Staat het nummer er niet bij, dan vul je het nummer erbij en kun je het toevoegen in je lijst. Ik was binnen 10 minuten klaar met mijn lijst.
 7. Klopt. Ik had ook een lijst met 35 nummers van alleen al van The Beatles of Pink Floyd of Camel of Golden Earring of Earth and Fire kunnen doen. Ik had er aan die 35 nog niet genoeg. Hoe langer ik invulde en erover nadacht hoe meer ik er ook in had kunnen zetten. Hahaha, jazeker veels te weinig. hahahaha
 8. Mijn lijst dit jaar is waar het allemaal begon in de zestiger jaren met de zeezender Radio Veronica 192. En zo door naar de puberjaren en zo verder Klik hier voor mijn lijst Top 2000
 9. audiofreak

  Platenborstel

  @carl zie hier : https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-en-foto/platenspelers/m1775906585-fluwelen-platenborstel-antistatisch-glashelder-geluid
 10. Nee, die zijn allang op. Toen die uitgebracht werden waren ze binnen een week op. En heeft ook niets te maken met waar Marco mee gaat demonstreren. Reed en Feikert juist wel.
 11. Ach ja, alsof het hifileven gaat om het winnen van AWARDS ! Als je dat als commercieel internet audionieuwssite nodig hebt voor je geloofwaardigheid dan begrijp je er helemaal geen ruk van. Dat is hetzelfde als een commercieel hifitijdschrift een award voor de beste winkelier per provincie geeft. Zolang je betaalt om mee te doen aan zulke awards d.m.v. deelnamekosten en/of adverteren, dan is het helemaal geen onafhankelijke wedstrijd met een eerlijke winnaar. Kortom, je hebt er als importeur/winkelier geen enkele ruk aan en geeft zelfs een verkeerd beeld naar de consument toe. De 'echte' hifiluisteraar weet echt wel wat een goed geluid is en heeft zo'n awardprijs helemaal niet nodig om te onderscheiden wat een goed geluid is. Maar ja 1000 bezoekers en 1000 verschillende opvattingen/meningen/oren. Als er van de 1000 bezoekers er 50 bezoekers de prijsvraag heeft ingevuld wat betreft de beste set van de show geeft dat helemaal geen goede indruk. Kortom, je heb er geen ruk aan. En Marco heeft zo'n award ook helemaal niet nodig om zijn producten te promoten. Dat doen zijn producten zelf wel. Leuk voor je Marco dat je het analoge deel mag verzorgen, maar laat je niet in de luren leggen. Want bedenk je wel dat de andere gaan ermee weglopen, als jij het goed hebt gedaan. En in een McIntosh shirt lopen zou ik niet doen. Doe gewoon een REED of Feickert shirt aantrekken. Heb je die niet, dan gauw even laten maken bij vistaprint bijvoorbeeld
 12. audiofreak

  Platenborstel

  Accessoires Levin Design voor Nederlandse kopers
 13. Ik ben ook geen fan van de nieuwe uni-Q drivers. Van de speaker die je nu hebt zou misschien wel de tweeter beter kunnen, maar........ (er is altijd een maar)..... bedenk je wel dat in die tijd (1984) je veel hardere, schellere dome tweeters had. Inm die tijd klonk de tweeter t.o.v andere tweeters echt niet verkeerd. Je gedachte is leuk om die tweeter te vervangen en iets anders te bouwen en het filter opnieuw bouwen, maar (ook hier weer die maar)......waarom? Zou ik zonde vinden van deze speaker en al je werrk wat je erin hebt gestopt. Kun je dan niet beter een andere DIY speaker van Speakerland of Speaker&Co als bouwpakket kopen en die van scratch af met betere componenten bouwen.
 14. Ja jammer. ik had morgen ook in de planning staan.
 15. Jaja staar is niet zo fijn, alhoewel.......
×
×
 • Create New...