Jump to content
High-End Forums

mumsoft

Members
 • Content count

  10,324
 • Joined

 • Last visited

About mumsoft

 • Rank
  nit wit
 • Birthday 04/17/1953

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  -Luidsprekers: Phonar veritas P5 EdMaVersterker: LFD Integrated Zero Mk. III LEStreamer: Olive Opus 4 (O-live)DAC/Pre/Phono: Mytek BrooklynLuidsprekerkabel zelfbouwPrefer interlinks.(Digitaal: Canare Digiflex Gold)Platenspeler is een Dual 604 direct drive met Goldring 1042 element.Alles hierboven is optimaal (= zo goed en kwaad als het gaat) aangepast voor structuurinformatie (H.v.d.Heide)De set wordt ondersteund door een audiotegel en bestraald door een audiolamp.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Leiden
 • Interests
  Audio (structuurinformatie), Linux, literatuur.

Recent Profile Visitors

7,977 profile views
 1. Weer 'n audiofiele dag... II

  Hm, ik zou wel stiekem even tussen die auto's willen kijken Maar even iets minder serieus, Volumio is open source. Er is een shop, kennelijk verdienen ze daar wat aan. Maar die review lijkt me best eerlijk en geen verkoop pieliewielie. Zegt o.a. dat je beter niet de ethernet-aansluiting moet gebruiken als je muziek over USB voert. Lijkt me een hardware-beperking. Ik heb geen NAS, doe het met wat USB-sticks en een USB-dac, en soms wat Tidal. Wifi en ethernet allebei geactiveerd. En de besturing gaat ook over die weg. Volumio ga ik zeker proberen. Maar kalm aan, dan breekt het lijntje niet. Morgen komt Carl, en ik moet nodig eens zuigen.
 2. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Nee hè, krijg wel regelmatig informatie van Wheel, maar dat is alleen voor 'intimi', mensen die hem in de voorfase besteld hebben. Heb weleens geprobeerd er iets van te laten zien hier, maar dat ging niet. Natuurlijk is er vertraging. Heb nog nooit meegemaakt dat iets vervroegd op de markt kwam, zelf is het me ook nooit gelukt iets volgens planning af te maken. Zo is het leven. Dus nog een paar maandjes wachten. Juni is geloof ik de nieuwe deadline.
 3. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Dat hoort in het topic Verwarring
 4. DIY stroomkabel

  Maar dat beklijft niet.
 5. Weer 'n audiofiele dag... II

  Dit is anders wel een interessante review. Komt dan zeker uit ons mooie Limburg? https://volumio.org/raspberry-pi-3-b-plus-audio-review/
 6. Wat ik gelezen heb online of in een blad! II

  Hier dan de toekomst van de aloude plaat, met het nieuwe opnemen. https://www.want.nl/platen-vinyl-hd/
 7. Set Van Marcel

  Als Sander er nog iets aan gedaan heeft, zuinig op zijn.
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Zal wel weer jaren duren voor ik wat wijzer word.
 9. Weer 'n audiofiele dag... II

  Waar heb je die wijsheid vandaan?
 10. DIY stroomkabel

  wil(de) ? Je ziet ervan af?
 11. Welke albums heb jij deze week gekocht PART 3

  Deze begin dit jaar besteld, en die lag dus al een tijdje te rijpen. De hoogste tijd om er wat mee te doen. Charles-Valentin Alkan, de Alkan-Edition. Was nog een onbekende voor mij. Virtuoos.
 12. Verwarring

  Laat ik nou denken dat Carl het over zijn luidsprekers had. Over verwarring gesproken.
 13. DIY stroomkabel

  Of helemaal geen dan.
 14. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ach, welnee. Beetje prutsen, er wat bijleren, ervaring opdoen, en even doorzetten. Bij monnikenwerk krijg ik een andere associatie, dan denk ik aan de tijd die ik de afgelopen 10 jaar heb verdaan (?) met het beschrijven en rubriceren van mijn cd's. Dat is een secuur werk, dat ik schromelijk heb onderschat. Als iemand in 2008 had gezegd dat ik er zeker 10 jaar mee bezig zou zijn, had ik hem ongelovig aangekeken, en nog eens op mijn hoofd gekrabt. Buiten dat het monnikenwerk bleek te zijn, is het ook nog eens een Sisyphos-arbeid. Want ik leerde het maar niet af om steeds weer een bak cd's aan te schaffen. Wijsheid komt met de jaren, gelukkig.
 15. Weer 'n audiofiele dag... II

  Het zonnetje wilde wel, maar mijn hemel wat een pestherrie maken ze bij de brug die in renovatie is. Gelukkig is mijn luisterzolder tweehoog-achter. @johankraus: je bedoelt denk ik SSD. Zal er wel eens van komen, maar toen ik de vorige keer zocht op 2TB SSD's vond ik die nogal prijzig, als ze al bestonden. En ik vervang pas iets als het onherstelbaar stuk gaat. Net de Raspberry Nederlands geleerd, zodat de tijd ook weer klopt. En ik ga nog een intern wedstrijdje organiseren welke beter klinkt, de O-Live, de Conrad of de Kopi (zoals ik de mijne heb gedoopt.) De ene via S/PDIF, de ander via Toslink, en de laatste via USB. Maakt natuurlijk allemaal vreselijk uit.
×