Jump to content
High-End Forums

mumsoft

Members
 • Content Count

  12,642
 • Joined

 • Last visited

About mumsoft

 • Rank
  nit wit
 • Birthday 04/17/1953

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  -Luidsprekers: Phonar veritas P5 EdMaVersterker: LFD Integrated Zero Mk. III LEStreamer: Olive Opus 4 (O-live)DAC/Pre/Phono: Mytek BrooklynLuidsprekerkabel zelfbouwPrefer interlinks.(Digitaal: Canare Digiflex Gold)Platenspeler is een Dual 604 direct drive met Goldring 1042 element.Alles hierboven is optimaal (= zo goed en kwaad als het gaat) aangepast voor structuurinformatie (H.v.d.Heide)De set wordt ondersteund door een audiotegel en bestraald door een audiolamp.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Leiden
 • Interests
  Audio (structuurinformatie), Linux, literatuur.

Recent Profile Visitors

10,164 profile views
 1. Iemand hier Sonos in huis? https://www.agconnect.nl/artikel/sonos-sleutelt-aan-besturingssysteem-na-commotie?tid=TIDP281905XFE6258E08CFD4AA8A5B9C94EF9A68153YI5&utm_campaign=AGC_nieuwsbrief dagelijks&utm_medium=Email&utm_source=SMG&utm_content=659_vr 24 jan
 2. Jawel hoor, altijd een beetje. Maar dat gaat snel over. Wat Cock bereikt met zijn kennis van zaken en materiaal heeft veel weg van wat Berret doet met zijn TS. Het is alleen minder verbazingwekkend c.q. onbegrijpelijk.
 3. Cock leest vast mee, maar ik zal hem a.s. vrijdag je voornemen overbrengen. Het komt er eindelijk weer eens van dat Robx en ik hem met ons bezoek gaan ver... moeien.
 4. Telt zeker, maar lijkt me leuk als je er wat over schrijft in een ander (eigen) topic. Dan kun je het later nog eens nalezen als een soort technisch dagboek. En hebben anderen er mogelijk ook wat aan.
 5. Als je bij Cock gaat luisteren wordt je vanzelf ontevreden, wedden? Dus niet doen hoor!
 6. Zo lang zonder baasje, die moeten ook weer wennen.
 7. Chauvinisten. Soort Zuid-Afrikanen.
 8. Een rasp laat zich bedienen met bv een pc (die heeft iedereen wel, vermoed ik), of met een smartphone (is ook een pc), of je hangt er een toetsenbord en monitor aan, want het is zelf een pc. Ik heb hier twee smartphones, een oudje en een nieuwere, die allebei te gebruiken zijn, maar als ik toch achter de pc zit, zoals nu, dan gebruik ik die natuurlijk. Je hoeft er geen dac aan te hangen, beneden zit er een klein kaartje in met die functie, en boven gebruik ik wat er al stond. Een cd-speler heeft ook een simpel dacje aan boord. Dat mooie verhaal van de stoepsteen ken ik, maar wat heeft dat er feitelijk mee te maken? Als ik de rasp uit de pan til, is het uit met de pret.
 9. Ach, het gaat niet om het geld hoor. Die raspjes hier kosten geen drol en spelen uit de kunst. Weliswaar iest minder fraai dan mijn Olives, maar niet met een verschil van 1900 ballen.
 10. Tja, je vergelijkt niet alleen die media, maar onvermijdelijk ook de afspeelapparatuur. Bij een LP is het een draadje tot aan de voorversterker, dat, dacht ik, ook een vrij eenvoudig dingetje is (qua spulletjes), en dan komt wat al die media gebruiken, de versterker. Bij cd en spotify en al het digitale moet digitaal nog analoog worden, en dat vraagt een DAC(je). En dat alles zorgt óók voor verschil, en niet alleen meetbaar, vooral ook hoorbaar.
 11. Eh? https://www.cantillon.be/visites?lang=nl , voor de Ollanders onder ons
 12. Suurbier was dat niet een voetballer? En Lambiek, die kale in Suske en Wiske van Vandersteen? Ben dus geen bierkenner, noch liefhebber. Gisteren werd in 1941 door 400 medegevangenen en officieren geluisterd naar "Quator pour la fin du temps" van Olivier Messiaen, die toen in een Duits krijgsgevangenenkamp zat. Er waren gebrekkige muziekinstrumenten beschikbaar, zoals een driesnarige cello. Het stuk is voor viool, klarinet, cello en piano, en is in het kamp geschreven. En nu, bijna 80 jaar later, draait mumsoft het op zijn bedaagde Olive.
 13. Zo van, als je genoeg drinkt ga je vanzelf zingen?😀
 14. https://www.agconnect.nl/artikel/xs4all-het-gaat-om-meer-dan-merk-alleen?tid=TIDP277464X2FF39568ED3846FEB794EB42B4305B94YI5&utm_campaign=AGC_nieuwsbrief dagelijks&utm_medium=Email&utm_source=SMG&utm_content=652_wo 15 jan
 15. En het is maaiveld, niet maainet. 🤢
×
×
 • Create New...