Jump to content
High-End Forum

thingman

Members
 • Content Count

  3,042
 • Joined

 • Last visited

About thingman

 • Rank
  electrospectivist

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat orkestje in je hoofd is een inherente eigenschap van het hoofdtelefoonprincipe, niet van Stax of elektrostaat zelf. Een opname zelf moet er eerst geschikt voor worden gemaakt, wil je dit fenomeen kunnen omzeilen.
 2. thingman

  Duson audio

  Het kacheleffect zeg maar. Bedankt!
 3. thingman

  Duson audio

  Dispensatie komt o.a. van de paus en dissipatie van iets dat vermogen dissipeert. Is het een duur woord voor verbruik, of houdt het toch meer in?
 4. Iets met "afhalen"? Je mag meen ik niet eerst een paar jointje gaan zitten roken voordat je besluit om die of toch die andere variant te kopen. Dan zouden alle soorten afhaalpunten ook dicht moeten wegens gelijke monniken... Van blowers heb je verder geen last of gevaar te duchten. Blowen doe je binnen op de bank, dus iets bijdragen aan de besmettingen doen ze ook al niet. Nietsnutten zijn het!
 5. 1. Wacht tot er een Ibood dagdeal met Edifier speakers langskomt (ca. 1x per 2 maanden 1 of 2 dagen achtereen). Beste deal voor een zich met zgn. high-end kunnen metende actieve monitor voor 300 of minder. De pro versie is 100 euro meer meen ik, maar had geen grote meerwaarde. Een heel prima dac is reeds ingebouwd, 3 of 4 ingangen voor dig. en an. bronnen, ab en bt. 2. Koop er, indien nodig, een sub bij. Als je ze optimaal opstelt (op goede stands en goed gepositioneerd) zou het weleens zonder kunnen... en vraag je je af hoe het kan voor dat geld. Klaar. p.s. het geheim en geluk is dat bijna niemand in het westen Edifier erg goed kent. Als dat wel het geval zou zijn was de prijs reeds een veelvoud geworden...
 6. Moet er dan niet opnieuw ferrofluid in? En koop je een T33 dan niet meer nieuw?
 7. Ja, misschien wel... Het succes van die module is altijd wel discutabel gebleven. Kef had in die tijd last van teveel controledrang, wat de muziek lang niet ten goede kwam.
 8. thingman

  Duson audio

  Er bestaan op enig moment altijd wel wat mono eindversterkers (o.a. van Accuphase) die 1000W uitgangsvermogen weten te genereren. Maar dat is nooit in klasse A. Stel je voor, dat zou tegelijk een elektrische kachel van 5kW of daaromtrent zijn!
 9. thingman

  Duson audio

  2 kW aan klasse A vermogen kan helemaal niet. Het ding zou 10kW aan vermogen uit de muur moeten trekken daarvoor... Edit: Duck was tot dezelfde conclusie gekomen, lees ik nu...
 10. Carl, je serveert weer eens een kletskoekje...
 11. Als je de boel straks weer aansluit zoals het origineel zat, dan zal het weer okee zijn toch? Het is ook een notoir probleem bij alle speakers die ik had en heb: verschillende versies van filters, fase en luidsprekerbezetting die er wel of niet echt zijn. Van het filter van mijn Apogee Centaur circuleren 3 versies. Ik weet nog steeds niet hoe het echt zit bij die van mij. Tegen de tijd dat ik nieuwe kasten ga maken vraag ik eerst Jerry maar op de koffie om het schema te ontleden. Er zit ook een switch in om woofer en ribbon iets van 3dB aan te passen en die switch moet er ook tussenuit. De positie waarin ze nu staan is afdoende. Jammer dat me dat niet zelf lukt met dat filter, anders was ik al begonnen met nieuwe kasten. Ideaal tijdens crona... Maar jouw project heeft me weer wakker geschud. Dit voorjaar wil ik ook aan de slag gaan!
 12. Ik bedoelde te dicht naast de speaker. Maar probeer vooral alles uit! Ik hou ook niet van vuistregels, die zijn er om te schenden...
 13. Mooi experiment! Zo 1 op 1 vergelijken in de praktijk was ik zelf nog niet tegengekomen. Fijn dat al dat werk dan niet voor niets is.
 14. Juist, die! Trafodraad met schellak voor een prijs die klopt.
×
×
 • Create New...