Jump to content
High-End Forum

thingman

Members
 • Content Count

  3,146
 • Joined

 • Last visited

About thingman

 • Rank
  electrospectivist

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat zei ik dus al.... Guido had het over een latere cd-master, niet ik. The Nightfly is een waanzinnige digitale opname. De master kan altijd nog verneukt worden, dat weten we hier allang, maar die oorspronkelijke elpee klonk en klinkt ge-wel-dig.
 2. Nou bemachtigen... men schijnt er zelfs nog ettelijke honderden over te hebben en die maar niet te kunnen slijten, doch dit terzijde... Het gegeven dat er weer eens iets een festival mag heten brengt velen vanzelfsprekend in blinde vervoering, dat is waar en logisch, maar een beetje muziekliefhebber behoort op dit vlak wel beter te weten lijkt me.
 3. Voor sommige mensen wordt het een moeilijke week. Zij worden droevig van de alomtegenwoordigheid van een festival dat de Europese muziekcultuur viert met deuntjes die eigenlijk bedoeld zijn om een Bulgaarse campingdisco rond sluitingstijd zo snel mogelijk leeg te vegen. Zij houden niet van knipogen in hun muziek, en ook niet van te witte tanden. Nu het glitterfestijn een zaak van immens belang lijkt te zijn geworden, voelen zij zich een beetje eenzaam. De vrouw van sommige mensen vindt dat die mensen dan maar een weekje hun eigen platenkast opnieuw moeten alfabetiseren, liefst met hun muil dicht. Dat er ergere dingen zijn, bewijst zij door het nieuwe EK-lied van Martin Garrix en de helft van U2 aan te klikken, wat de zaken weliswaar in perspectief zet, maar ze er zeker niet beter op maakt. Als Bono galmt dat 'We are the people we've been waiting for', weten sommige mensen echt niet meer waar ze het zoeken moeten.
 4. Ik doelde op de lp Toen the nightfly uitkwam was er nog geen cd...
 5. Als ik het me goed herinner was dit de allereerste digitale opname - in elk geval de eerste fantastisch klinkende. Dat kon je wel aan DF overlaten. In tegenstelling tot Geerdie vind ik 'm nog altijd geweldig, maar inderdaad is alles grijs te draaien, ongeacht hoe mooi het is...
 6. Van Gaucho heb ik behalve de originele, tamelijk mat klinkende cd ook de latere sacd. Absolute topklasse. Hoe ze uit een reeds heel fraaie opname toch nog meer wisten te halen. Staat zeker in mijn top-10 van allerbeste opnamen die uit een studio konden komen.
 7. Is het wellicht een aluhoedje?
 8. Ook ik neem bij mij thuis een duidelijk verschil waar tussen een geconverteerde (losless) flac en een wav, geript van een originele cd. Uiteraard beiden afgespeeld op identieke wijze vanuit dezelfde bron (de superieure usb stick...) Tags kunnen me gestolen worden, want op het moment dat ik me niet meer bewust ben van waar ik naar luister is er waarschijnlijk iets heel anders aan de hand... De wav heeft uiteraard een naam overeenkomstig de tracktitel. De artiest ljjkt me wel bekend als ik die welbewust opzet. En de albumbenaming bestaat uit artiestnaam, albumnaam en jaartal van release. Wat meer zou je nog moeten weten? Ik ben er nog niet achter kunnen komen waar het verschil precies door veroorzaakt wordt, hooguit vermoedens, maar eigenlijk boeit dat helemaal niet. Het is er simpelweg en dat is voor mij meer dan voldoende om voor de originele wav te kiezen.
 9. Ik vrees ook dat het bij nul posts zal blijven, wat ook wel logisch is...
 10. Das inderdaad zo, Carl. Ik vind die oude opnames van voor 1975 juist vaak zo overtuigend klinken. Niet spectaculair, maar gewoon, ECHT. Alsof je erbij bent. Minder afstandelijk. Er is echt heel weinig wat slecht is. Dat ligt er aan waar je naar luistert ook. Zoek je geluid (high end) of zoek je muziek en boodschap.... Maar spectaculair is ook mooi.
 11. Goed hè. Het nummer Yggdrasil (live of studio) is ook erg sterk. Was een inspiratie voor onze muziekgroep. Hoe dieper de trommels... klinkt als een klok, maar daar is vast niet iedereen het mee eens
 12. Wat heel grappig is: de topicstarter heeft 0 posts. Het is even zoeken naar de reden daarvoor...
 13. Hans, het is me duidelijk dat geluid voor jou belangrijker is als muziek en dat smaak eigenlijk geen onderwerp van discussie kan zijn. Slechte opnames zijn zo zeldzaam dat deze er beslist niet onder valt. Het heeft iets sneus dat vorm nog steeds boven inhoud gaat na al die jaren...
 14. Tegen die tijd is het waarschijnlijk al wel te laat....
×
×
 • Create New...