Jump to content
High-End Forum

thingman

Members
 • Content Count

  2,893
 • Joined

 • Last visited

About thingman

 • Rank
  electrospectivist

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is kraftpapier net zoiets als kaftpapier of zijn ze toch verschillend?
 2. Het zijn geen elektrostaten maar magnetostaten. Die gaan niet zachter klinken...
 3. Gelukkig niet. Het is gewoon een heel adequate eindversterker. Die zijn alles tegelijk, qua muziek.
 4. De Usher is hier nog en ook Apogee. 1499 is nog wel heel flink aan de prijs vind ik. Maar lage impedantie is inderdaad niet snel een probleem.
 5. Ja, het loopt weer fors uit de hand met die in rap tempo steeds stelliger wordende limburgse tegeltjeswijsheden, ik geloof dat ik aanhaak.
 6. Waarom linkt hij er dan niet gewoon naar? Zo vaag, die geheimtaal van sommigen hier... En als ie dit bericht inderdaad bedoelde, dan blijft mijn vraag staan: wat is hier nou zo schokkend aan?
 7. Wat is hier eigenlijk schokkend aan en wat is de relatie tot "goedlopend" waar je hier op doelt? Snap er werkelijk geen r*k van en lees er hooguit een nieuw dealerschap van 2 merken in. Niet het meest schokkende...
 8. Hij is wel een jaar of drie bezig geweest met de inrichting en afwerking van deze ruimte. Helemaal geworden wat ie wenste!
 9. Volumevergroting is alleen van toepassing bij vulling van de ruimte (zoals met schapenwol of baf). Niet als er 1 plaatje wol of schuim ergens in de kast rechtop staat.
 10. En of het allemaal uitmaakt en verschil oplevert! Maar hoe of wat is niet te voorspellen. Dit soort modificaties wil elke liefhebber op een gegeven moment gaan doen en zelf experimenteren is de beste manier. Er waren eertijds kef speakers met goedkope not-done-achterhaalde elco's in het filter, niet eens de bipolaire, en upgraden van de condensatoren - waarmee dan ook - leidde steevast tot verslechtering. Ik ken ook zat voorbeelden van succesvolle upgrades, dus het kan zeker lonen. Voor deze speaker zou ik niet direct heel dure C's kopen, maar een leuke instapcondensator kan heel fijn uitpakken. Zie de site van Tony Gee voor aanknopingspunten. Spoelen opwaarderen is ook heel effectief voor laag en midden, maar de weerstandswaarde moet niet veranderen. Dat is soms lastig te implementeren. Kortom: leerzaam experimenteren!
 11. En weer een voor de highendforumbescheurkalender...
 12. Dat bedoel ik maar! En over een jaar kun je ook een bescheurkalender uitgeven. Er komt momenteel weer minstens één tegelwijsheid per etmaal uit...
 13. Die gaat op een tegel...
 14. Bij deze piëzo's lijkt me dat weinig zinvol. Het zit 'm in wat er uit het ding zelf komt. Ze worden in boomboxen en partyspeakers toegepast en dat heeft vast een reden!
 15. Piezo's zijn gewoon geen succesvolle weergevers voor kwaliteitsbewuste liefhebbers. Ze komen echter uitstekend tot hun recht op van die speciale plekken waar het alleen maar hard hoeft te gaan en uiteraard tijdens carnaval...
×
×
 • Create New...