Jump to content

Jongensdroom

Members
 • Posts

  4195
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Omgeving 's-Hertogenbosch
 • Interests
  Modelvliegen, schaken, hifi, jazz-lp's,

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Magnepan 1.6 QR / Spectral DMC12 / Ayre V6 / Kuzma Stabi+Stobi+Frog / Sphinx phono amp / Weiss Dac2
 • Tweede set
  Een draagbare radio

Recent Profile Visitors

4917 profile views
 1. Ik hoop mij eind volgende week weer te kunnen melden en wel met een positief resultaat. Iedereen alvast een goed weekend gewenst.
 2. Met 1 ohm redt je het hier niet. Mijn reparateur, die nergens verstand van heeft, gaat er volgende week aan beginnen.
 3. Ik kan niet geloven dat de fabrikant dit bedacht heeft. Magnepan ken ik al 50 jaar, maar een tweeter die veel te hard staat, heb ik niet eerder gehoord. Verder niks geprobeerd. Eerst weten of het technisch in orde is.
 4. Ja, je hebt mij ook een voorstel gedaan. Echter circa 400 euro uitgeven zonder te vooraf te weten hoe het gaat klinken, zie ik niet zitten. Ook anderen hebben al voorstellen gestuurd. Daarvoor geldt hetzelfde: "laat maar horen eerst".
 5. Welke specialist je ook benadert, hij zegt altijd dat de anderen er geen verstand van hebben. Dit kan zo in het topic over tegenstrijdige adviezen. Het "ik ben de beste gehalte" is nogal aan de hoge kant in deze wondere wereld.
 6. Dat heb ik ook al eens mogen ervaren. Heb ik eerder ook al gemeld. Anderen zeggen daarop: "ach, je moet hem kennen". Daar zijn de luidsprekers op dit moment niet! En daar zullen ze ook nooit komen. Er is trouwens nog een probleem volgens hem, want zonder zijn eigen merk versterkers (tienduizenden euro's) gaat geen enkele Magnepan behoorlijk klinken. De wereld die hifi heet. Niet te geloven.
 7. De 1.6 klinkt groter en nog meer verfijnd dan de 0.5 van Sander. De nul-serie gaat minder laag dan de 1-serie. Er stond meetapparatuur opgesteld. Een sweep is mij bekend. Hans en Ber hebben ooit eens gemeten in mijn kamer. Verder veel electrostaten. Veel (klassieke)musici kopen een Quad electrostaat. Die werken als een puntbron. Voor jazz wil ik meer laag. Dat zit in de 1.5 en in de 1.6.
 8. Als er iemand benieuwd is naar de oorzaak, ben ik het wel. De zeer ervaren reparateur hoorde het ook meteen. Het ligt niet aan mijn apparatuur, temeer daar de 0.5 van Sander erg goed speelt. De linker en de rechter luidspreker hebben het allebei. Dat sluit een paar oorzaken uit. Er moet wel aan het filter gerommeld zijn.
 9. Ik meen dat jij dat al een keer aangaf!? Of gaan sparen voor een gebruikte 1.7i. Ik geloof dat mijn vrouw dat niet zo'n goed idee vindt. En dan moet ik eerst weten hoe die klinken.
 10. De weerstanden op het hoog brachten zeker een behoorlijke verbetering, maar nog niet genoeg. Ze staan 1 meter van de achterwand. De scherpte die bij de reparateur ook hoorbaar was, is niet zoals het hoort, volgens de beste man.
 11. Dat is heel eenvoudig: de tweeter gaat harder dan het laag-midden gedeelte. Het is een tweeweg.
 12. Nee, ik had een foto van het aansluitpaneel gevraagd. Die lijkt me ook niet meer nodig. Het filter zit verder naar binnen. Dan moeten eerst zijn sokken uit.
×
×
 • Create New...