Jump to content
High-End Forum

HansP

Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

About HansP

 • Rank
  Lid

Personal Information

 • Location
  Dordrecht

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  zelfbouw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ook niet,.................... Ik begin al wel nieuwsgierig te worden
 2. Even voor de duidelijkheid, er is een mogelijkheid om te bestellen in europa, https://www.denafrips.eu/ Ik heb zelf 2 x de Soekris verschillend in opzet, ik ben wel wat gewend. maar de 2541 is al weer aanmerkelijk beter ,(http://www.soekris.dk/dac2541.html), en je moet met de prijs ook rekening houden dat de BTW in Denemarken behoorlijk hoog is. Ik gebruik dan als een streamer in de kast de FriendlyElec Neo 2 plus (http://wiki.friendlyarm.com/wiki/index.php/NanoPi_NEO_Plus2) een kleine computer die dat op zijn gemak doet, en George heeft het pas nog gehoord. Dus geen problemen met het omzetten/uitpakken.
 3. Dit is toch een 100 volt systeem?
 4. En anders een andere HDMI poort? ARC is een Audio Return Channel.
 5. Gebruik je via het HDMI de ARC verbinding?
 6. Galvanische isolatie is een onderbreking in de signaalweg, die dan de vervuiling die mogelijk aanwezig is te scheiden van het werkelijke signaal. Dat kan op verschillende manieren, maar is in principe ook al aanwezig in een netwerk aansluiting als een RJ45 netwerk aansluiting met een transformator-tje, vaak al wel te zien als een blokje op een print. de Murata da101c zijn zeker bekend op de verschillende prints terug te vinden, ik heb die ook en waarschijnlijk zit die ook in je kastje.
 7. Als jij de Aurender hebt dat wil ik dat best doen, maar dan wel zo dat je niet kunt zien welke er aan staat/speelt.
 8. Dat kan je uitzoeken, ooit wel eens met spelers dan verschillende voedingen gepoogd te beoordelen, de resultaten waren toch niet zo hoorbaar. De kreten, alsof je een gordijn weg haalt e.d. waren echt niet van toepassing. De voedingen van de streamers wisselen, en de DAC e.d. wel gelijk, wat er dus achter hangt, en op de zelfde geluidssterkte.
 9. https://www.google.com/search?q=RealTime+Linux+kernel&rlz=1C1CHBF_nlNL893NL893&sxsrf=ALeKk02YdMcKld_WcUJSNxdEjZX3fZc93Q%3A1619695349053&ei=9ZaKYOjSAuWH9u8Pk7mwoAQ&oq=RealTime+Linux+kernel&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyAggAMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeUM4ZWM4ZYPIdaABwAngAgAE_iAF7kgEBMpgBAKABAqABAaoBB2d3cy13aXrAAQE&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwioobKvq6PwAhXlg_0HHZMcDEQQ4dUDCA4&uact=5 Best wel een puntje waar ze bij Linux er ook nog niet uit zijn. Ik gebruik de kleine versies die niet al te complex zijn voor een Nano Pi( Armbian), en de Server gebruikt dan de Ubuntu server met raid e.d. ik hou dan de opslag en spelen strikt gescheiden.
 10. @ Mumsoft: Daar zit je dan wel op een punt dat de digitale stroom aan informatie naar een "hoorbaar geheel" wordt omgezet, daar heb je juist een punt waar het feitelijk omgaat. Digitaal naar Analoog conversie. En dan gebruik weer in feite een klassieke oplossing met een R-2R DAC
 11. Grappig, de hardware van de Grimm is een NUC moederbord, en die is voldoende stevig om dat proces te handelen. Een erg mooie opzet, en mede door de flexibiliteit een topper. Ik heb het bekeken en er is geen probleem met de uitvoering, is een prima oplossing
 12. Laten we duidelijk zijn, de Pink Faun is niet slecht, er is ook een andere weg, de methode met dan een 2e mini PC of een galvanische scheiding door het gebruik van een optische transmissie m.b.v. een mediaconvertor, en dan is SFP weer een andere route. Ik gebruik die dan wel en houdt afstand van de bron. ( besmettingsgevaar)
 13. Vroeger hadden we de CAI, allemaal (bijna) blij, en nu via diezelfde kabel halen we de hele wereld in huis, als je dan de oude opzet met met coaxiale kabels e.d. hebt dan zijn de chips die de info versturen ook al wel behoorlijk veel sneller, net als de kastjes die er nu onder de TV staan. De verdeel stations hebben dan ook wel een stevige opknap beurt gehad, maar het nog wel diezelfde kabel. Zo ook met de USB , de Universele Serial Bus is dan destijds ontworpen om 127 devices te kunnen handelen, daar is dan een betere kabel/afscherming en a-synchroon bij gekomen, en dan is de vergelijking ook al weer aardig in de buurt. de RS 232 is ook al een bus die al jaren in gebruik is, maar de eenvoudige opzet voor de muizen en vele andere oplossingen zijn dan wel stevig gegroeid. https://nl.wikipedia.org/wiki/Universal_serial_bus http://www.modelpromo.nl/PinkFaun-I2S-Bridge.htm De heer van deze site heb ik wel eens aan de telefoon gehad, maar die denkt dat hij er veel verstand van heeft met dat artikel. Er staan een groot aantal fouten, en hij geeft aan dat hij het beter weet, jammer als dit de bron is waar mensen uit putten om een beter geluid te krijgen.
 14. Toslink is S/Pdif, de Toshiba optische verbinding die in principe maar geschikt is tot 24/96, en het protocol dat de wordclock en data en de andere gecombineerde signalen dan vervoert om het zo uit te drukken. En is in feite het I2S signaal, en word dan weer uit elkaar getrokken en opnieuw ge-clockt, dat doet bijvoorbeeld de ingangschip die in een dac zit en waar je duid welke ingang je gebruikt. Net als de Sony/Phillips digitale Interface (S/P dif). De CS8416 is een bekende die dan ook het clock signaal weer genereerd om de boel aan de praat te krijgen. De 8816 kan dan ook al tot 192 kHz, terwijl de oudere CS8814 maar tot 96 kHz liep. De jitter waar men dan vaak over op geeft is dus vaak het product van die chip. Guido Tent heeft daar juist veel tijd in gestoken. https://www.audiophonics.fr/en/selector-sources-module/cs8416-source-selector-module-2-spdif-inputs-to-1-i2s-output-p-12940.html
×
×
 • Create New...