Jump to content

HansP

Members
 • Posts

  445
 • Joined

 • Last visited

About HansP

 • Birthday 02-05-1946

Personal Information

 • Location
  Dordrecht
 • Interests
  Wat denk je zelf?

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Zelfbouw opzet met verschillende invloeden, en een streaming netwerk met 2 systemen.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Walter heeft nog wel eens verhalen die niet echt goed controleerbaar zijn, en daar heb ik dan wel moeite mee. Als hij dan denkt mij te moeten vertellen dat ik wat zou hebben bijgeleerd, dan meen ik te mogen zeggen dat ik geen sprookjes vertel, en hij dan wel dergelijke verhalen heeft. Maar goed, dat is tussen "zijn manier van denken", en opvatten hoe je met mensen omgaat. Ik heb net ook weer een andere manier bedacht om te zien hoe je dit soort dingen doet en ben dat ook weer aan het uitproberen door een standaard flac om te zetten naar DSD128 met dBPoweramp. Met mijn DAC is dan de 352.8 kHz ook in die zin gelijk aan de HQPlayer.
 2. Zou je denken? Het verschil is dat ik niet over die dingen praat als of het sprookjes zijn.
 3. Ik ben benieuwd naar het antwoord van Walt.
 4. Ik heb een koptelefoon die dan voldoet aan de eisen die zuslief stelt en echt wel goed klinkt, gebruik hem vaak in de avond om dan toch wel lekker te luisteren zonder het idee dat ik een ander hinder. Ik gebruik dan de Sony WH-1000XM3, heeft Bluetooth 5.1, en ik heb dan een USB dongle in de PC en de Noise Canceling wel gebruikt toen de buren aan het verbouwen waren, dan hoor je het boren in beton niet meer.....
 5. Het gaat dan om de X, en daar zou het nieuwe in zitten, kijk even bij de conclusie.
 6. En dan komt er weer een andere versterker langs en die gaat weer net iets beter. https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/hypex-ncx500-class-d-amplifier-review.41007 Ik heb zelf dan een Topping A90 discrete kortgeleden gekocht, en nog steeds verbaast over de mooie resultaten.
 7. De ontwikkelaar van de software reageert hier wel direct op vragen. Best interessant. https://community.roonlabs.com/t/the-best-dac-for-under-10k-is-only-2k/229609/4
 8. HansP

  Aqua LinQ defect?

  Tja, een goed georganiseerd netwerk, als assistent netwerkbeheer op een grote school met tig aansluitingen dan wel de ervaringen opgedaan, en zie ook de problemen die ik dan bij mensen thuis hebben. Berghem is vanuit Dordrecht wel te doen, kwam er vaak, maar dan voor heel andere dingen, maar ik heb sterk de indruk dat er in de basis iets goed fout zit. Een Angel en dat soort verhalen is puur marketing, turbotaal, was ooit bij de switch test van Alpha audio, en daar werd het de hemel in gepraat, maar ik was er bij en het verhaal klopte niet. Heb hier nu al jaren de boel goed op orde met de 3 verschillende servers, parallel aan elkaar, alles draait, maar vandaag ook, een vriend die een mooie set met dCS scoort kan dan wel de Tidal benutten, maar de lokale Nas is dan niet te benaderen, het kan dan wel als de Minimserver op de NAS is geïnstalleerd, de beperking van de fabrikant die alleen maar de Apple kant ondersteund, en Android tablets en telefoons kun je niet gebruiken, geluk die vriend heeft alleen maar Apple. Nu de NAS nog opzetten met Minimserver en het draait. Dus misschien als we dan wat kunnen betekenen met het nalopen van het netwerk, geen probleem, maar kosten voor transport is dan wel een puntje....
 9. Is Ziggo het enige wat je kunt gebruiken/krijgen? Ik kan dan zelfs via de glasvezel van de KPN de T-mobile op 1 TB verbinding krijgen.
 10. De metingen zijn gedaan door heel beste apparatuur op de TH in Delft, die apparaten zijn niet verkouden en staan goed op temperatuur. Dus geen Psychoakoetiche invloeden. We gaan a.s. maandag de sessie herhalen met een standaard kamer, voldoende gedempt en op een wat lager geluidsniveau, als er nodig was in de demoruimte. Juist op een lager niveau is het dat de kersen beter smaken.
 11. Mijn I²S kabel is 6cm lang in hetzelfde kastje als de de Amanero/Streamer/Soekris. En voor dat de CAT 7 kabel het binnenkrijgt, is er al een galvanische scheiding d.m.v. een Optische SFP kabel opzet. en dan met een aparte voeding voor de omzetter naar de RJ45.
 12. Jullie hebben het net niet zo geïnterpreteerd als ik bedoelde, het ging mij om de high-resolution duiding, en dat DSD niet bewerkbaar is, maar omgezet naar DXD dus wel. Ik speel dan zelf af met een USB class2, de echte Amanero die dan een omzetting doet naar het I²S signaal, en dan gaat een DSD signaal mijn DAC in, die door de discrete opzet R-2R en 28 bits dan het geheel met behulp van een galvanische isolatie/FIFO/FPGA er een PCM signaal maakt en een frequentie van DXD 352.8 kHz gaat. Dus de DSD naar DXD omzetting is ook high-resolution. En dan de AES/EBU, ik meende dat die tot maximaal 24/96 ging, net als de Toslink optisch, en dan de RCA 24/192 kHz, en als er dan een omzetting is van DSD naar de RCA is de max. 24/176,4 kHz.
 13. Dat is dan wel leuk om dat in een vergelijk te doen, ben benieuwd of het ook hoorbaar is. Ik doe het wel op een simpeler manier, en dan de taken verdelen tussen de PC 's, en een goede DAC mag de rest doen, zelfs een DSD file die dan naar DXD 352.8 kHz gaat, word hier ook prima afgespeeld. https://www.merging.com/highlights/high-resolution
 14. Ook in het wild aan te treffen. Ook maar even aangepast.
 15. Ik heb dat ook in de avond, en dan als het wat harder mag, is een koptelefoon best lekker. | Ik gebruik dan de Sony wh-1000xm3, en dan via de bluetooth verbinding gaat het op een best hoog niveau voor wat betreft de kwaliteit van het geluid. Active noise control er bij aan, dan hoor je de andere geluiden ook niet. Heb hier ook wel de Topping A90 Discrete, en die is erg goed, maar het comfort om even op te staan en een glaasje inschenken terwijl de muziek doorgaat is ook wel leuk.
×
×
 • Create New...