Jump to content

HansP

Members
 • Posts

  427
 • Joined

 • Last visited

About HansP

 • Birthday 02-05-1946

Personal Information

 • Location
  Dordrecht
 • Interests
  Wat denk je zelf?

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Zelfbouw opzet met verschillende invloeden, en een streaming netwerk met 2 systemen.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Waarom gebruik je de HDMI uitgang niet voor de muziek, ik meende dat je DAC een HDMI ingang had, of had je zo een overbodige PCI kaart? Dan kun je ook met I²S uit naar de DAC. Dat je daar dan een galvanische scheiding gebruikt lijkt mij ook een prima optie. De laatste "clock" is de belangrijkste..!!!!
 2. Ik heb een boardje als dit, en ik kan het extern voeden met wat ik wil. https://www.onlogic.com/nl-nl/dn2800mta/ Als je zoekt op de DN2800 mt heb je wel meer opties. https://www.cartft.com/catalog/gl/216 Ik heb er 1 draaien voor een demo opzet, alleen een omzetting van de authorisatie is dan nodig bij het gebruik van ROON, en bij andere als LMS uiteraard geen punt.
 3. HansP

  High end streamer

  https://sites.google.com/site/avmnaudioclub/Juni-1?authuser=0 Wij hebben het beluisterd.
 4. HansP

  High end streamer

  Als ook CD wilt beluisteren is de Rose mogelijk jouw ding. https://www.wifimedia.eu/nl/hifi-rose-rs150.html en dan kun je daar een CD speler aan koppelen, https://www.wifimedia.eu/nl/hifi-rose-rsa780.html Anders kom je uit op de https://www.cocktailaudio.com/home/sub01_09.php
 5. HansP

  High end streamer

  In de Grimm zit een Nuc board en behoorlijk wat meer aan mooie opzetten voor het optimaliseren en verwerken van het signaal, daarnaast ben je wel klaar, omdat de ondersteuning dik in orde is. Ik gebruik ROON om en eigen materiaal ( ongeveer 1.75 TB) te beluisteren en tevens alle functies van Tidal te benutten op Master niveau, en dat bevalt erg goed. Daarnaast is het ook dat de functie voor het afspelen van DSD materiaal erg goed gaat en dan naar DXD zal worden omgezet met een discreet opgebouwde ladder dac, en dan zit ik 352.8 kHz wat er hier prima tot zijn recht komt. Heb aardig wat SACD omgezet naar .iso formaat en daarna weer uitgesplitst naar losse nummers, en dan komt het goed van pas.
 6. HansP

  High end streamer

  De Sotm is ook een "gewone PC", en er moet altijd een vorm van een processor in zitten, dus een soort PC. Als je de kasten open maakt kun je ook zo de hardware zien die ook vaak is van een type Raspberry Pi, en daar is dan een ander systeem omheen gebouwd. Het is dan net zo belangrijk met welke software je de boel wilt aansturen, en ik gebruik dan met ROON mijn eigen bouwsels, vaak ook met ARM computers, en een vlotte verbinding. Zeker interessant is dan nu met de nieuwe versie van ROON 2.0 , die vandaag verscheen, en je kunt dan ook de muziek van thuis onderweg gebruiken, b.v. op vakantie.
 7. HansP

  DAE

  OK, dus jij kent Lidewij ook? Die zit daar dus ook in de Design Academy, grappig. https://www.dezeen.com/2015/07/06/li-edelkoort-new-hybrid-design-studies-department-parsons-school-design-new-york/
 8. Deze site neem ik aan dat je die kent. https://www.akoestiekwinkel.nl/studio-hifi?p=4 Daar staan ook wel schema's en info in /op welke gebieden de verschillen van toepassing zijn. Bijvoorbeeld.
 9. Grappig, ik ben juist naar klein maar fijn gegaan https://shenzhenaudio.com/products/topping-a90-discrete-fully-dirscrete-balanced-headphone-amplifier-nfca-2-gain-settings-4pin-xlr-4-4-balanced-6-35mm-se-output-pre-amplifier Klinkt bijzonder goed, is echt een blijvertje.
 10. Ik weet ook nog wel wat leukers, dan ga je met de metro naar R'dam en de leuvehaven, en bij de Spido stap je met met fiets en al over naar de Waterbus en stap je er weer van af als je bij Ridderkerk de Schans bent, iets te ver, maar met goed weer een leuke trip.!!!
 11. Van Schiedam naar hordijkerveld in Rotterdam is mogelijk in combinatie met de NS ok een optie, en dan station Rotterdam Lombardijen uitstappen en uiteraard dat met de fiets. Ik ben "geboren op Zuid"
×
×
 • Create New...