Jump to content

HansP

Members
 • Posts

  529
 • Joined

 • Last visited

About HansP

 • Birthday 02-05-1946

Personal Information

 • Location
  Dordrecht
 • Interests
  Wat denk je zelf?

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Zelfbouw opzet met verschillende invloeden, en een streaming netwerk met 2 systemen.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Naar mijn beste weten was het een optie om dan om de opname die de oorspronkelijke DSD file was, te kunnen bewerken om dan een correctie te doen met zomin mogelijk verlies, en daarna weer naar DSD om te zetten. Heb ook wel gezien in een opname werd gedaan met een vorm van digitaal knippen en plakken, en bij een groot orkest was dat blijkbaar wel te doen, en dan waren er verschillende muziekstukken opnieuw gespeeld, en achterelkaar geplakt, en dat met DSD bestanden.
 2. Grappig dan wel dat ik terwijl ik net zat te typen er een mail binnenkwam van NativeDSD. https://www.nativedsd.com/ Ik gebruik dan Ubuntu en en voor de ARM processor-tje dan nog wel eens een Armbian of Debian, terwijl er dan andere als een MAC op Ubuntu server draait met een minimale opzet. Onderhoud en controle met Webmin vanaf de windhoos PC beneden. de HP miniserver staat boven z'n klus te klaren met een wat uitgebreidere opzet.
 3. Wel bijzonder dat ik toch regelmatig ook via webshops dan toch wel DSD krijg aangeboden, en dan tot DSD512, en ook wel banden of tapes met prijzen waar ik van denk is leuk voor verzamelaars. Ik ga hier dan met de DSD DAC + de AK4137 SRC naar DSD256, loopt moeiteloos, en geeft een zeer stabiel geheel met veel informatie/details.
 4. Wat ik een beetje mis in deze discussie de aanwezigheid van DXD en dat kan mijn DAC met de Soekris b.v. makkelijk aan en wordt ook in de studio naar mijn idee gebruikt. Met de PCM 24/352.8 kHz is dan toch al aardig wat gedaan. https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_eXtreme_Definition Bij de Soekris die dan alleen maar PCM aan kan in principe, is de omzetting van DSD64 of 128 dan makkelijk gefikst naar de 352.8 of 384 kHz.
 5. Die info over gain staat ook gewoon op de site van Audiophonics, https://www.audiophonics.fr/en/blog-diy-audio/41-configure-gain-bypass-and-led-on-audiophonics-purifi-and-ncorex-amplifiers.html We hebben aanstaande december en avond waarbij we dan de Nilai en de Purify direct gaan vergelijken, ben daar wel nieuwsgierig naar. Ik zie op de bijliggende foto's dan wel die Sparkos zitten, groene horizontale vierkante extra printplaatjes. https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/audiophonics-hpa-s400et-sparkos-edition-power-amplifier-class-d-stereo-purifi-1et400a-2x400w-4-ohm-p-15715.html
 6. Daar heb ik niks aan Volgens mij is het ook dubbel werk, en na de PC hebben we al zoveel mogelijkheden om te filteren. En dat zit dan vaak samen met de DAC.
 7. Ik gebruik de optische uitgang van de LG OLED, en die gaat naar een klein simpel DAC-je, en die heeft dan de connectie met de voorversterker. Ik wil nog wel eens casten met YouTube en oude opnames. Goedkoop: is ook bij Bol te krijgen. https://www.bol.com/nl/nl/p/merchannice-m-a1-digitaal-naar-analoog-audioconverter-dac-toslink-optisch-naar-minijack-tulp-192khz-sample-rate-coaxiaal-spdif/9300000019277629/?bltgh=ubLTNHFf0GO6iFqv2-5AZw.2_52.57.ProductImage Gezien het feit dat de maximale output naar mijn idee 24 bit/ 48 kHz is, kan die dat makkelijk aan. Als er een TV uitzending is waar de audio dan wat ondersteuning kan gebruiken, gaat de voorversterker aan en de keuze naar de andere ingang. Dat bevalt erg goed.
 8. Dank, ben er erg blij mee, en de combinatie met de PURE DSD DAC maakt het extra mooi, ga daar waarschijnlijk nog een set andere trafo's in zetten. Gisteren beluisterd bij iemand die er dan op kon schakelen, met en zonder aanpassing en dat geeft dan weer een hoop ruimte meer in het beeld wat die Dac dan in combinatie met de luidsprekers neerzet.
 9. De luidsprekers zijn dan erg vers, op het ZBA forum een topic opgezet van een man die de onderdelen had gekocht met een aantal A4-tjes aan informatie. Hier staat het hele verhaal, nooit gedacht dat het wat voor mij zou worden, alleen maar een verslag gemaakt op verzoek, en toen het klaar was ging ik luisteren. https://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?t=31550 En dat had ik beter niet kunnen doen? Toch wel want ik ben wel wat gewend, maar dit was direct een klik en het resultaat kun je lezen en beluisteren bij mij thuis.;-)
 10. https://sites.google.com/site/hanspijper/?usp=sharing Een nieuwe aanwinst.
 11. HansP

  Prijzen Auralic

  Dat gaat dan ook op voor het tegenovergestelde.
 12. HansP

  Prijzen Auralic

  Daar zaten ook wat andere emoties. Ik vond het in ieder geval geen vergelijk, dat had met meer tijd en luister momenten en opnames moeten gebeuren. Dus daar enige waarde aan toe te kennen? Ik denk van niet.
 13. Vandaar mijn keuze voor de B37 met de AK4137.
 14. Dat klopt, ik doe dat ook, dat boardje met de AK chip zet alles wat ik er in stop om naar DSD256. Dus MP3 en DSD64/128 naar DSD256, en dat gaat dan via I2S naar de PURE DAC, en die maakt er wat moois van, zeker met de nieuwe luidsprekers, en ongekend mooi geluid. Grappig dat je dan wel een voeding voor de streamer bouwt, en dan de opzet met een andere opzet niet wilt.
 15. Het geen Chinese DAC maar een chip van AKM. Het is dan alleen een upsampling chip die ik zo kan zetten dat er DSD256 uit komt, dat komt van een USB interface die tot DSD 1024 kan ontvangen, en er gaat dan na de omzetting met I2S weer naar de PURE DSD dac die direct vergelijkbaar is met die opzet van kappa7. Ik durf te zeggen met wat ik heb gehoord, dat gaat zeker niet verkeerd, en Jeroen van Daudio heeft dat ook als extra in die opzet zitten.
×
×
 • Create New...