Jump to content
High-End Forum

HansP

Members
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

About HansP

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  zelfbouw

Profile Information

 • Location
  Dordrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De voorloper (AKG K1000) heb ik wel beluisterd, buitengewoon goed. en nu is er een nieuwe fabriek opgezet om deze opzet te behouden. https://mysphere.at/
 2. HansP

  Leuke sites

  https://hifipig.com/category/news/
 3. Als Dordrecht geen probleem is , kan ik je wel wat laten horen. Als een medewerker aan het Cellofestival in die plaats weet ik ook wat live is, naast de familie die net als ik ook de lang geleden ook Muziekschool in Rotterdam heb gedaan, ik realiseer mij de Saftlevenstraat in Rotterdam weer. Ouwe koeien uit de sloot......!!!
 4. https://www.6moons.com/audioreviews2/i2s/2.html Linux drivers: https://www.google.com/search?rlz=1C1PRFI_nlNL752NL752&sxsrf=ALeKk00dcXeVLna044kZ678Tpf2oxFAxhw%3A1608845946564&ei=egrlX-X9IcaYkwX3xICIBQ&q=cm8888+linux+driver&oq=cm8888+linux+driver&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQDFAAWABg7TVoAHAAeACAAQCIAQCSAQCYAQCqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjlopKZyuftAhVGzKQKHXciAFEQ4dUDCA0
 5. Dit is het logo van Cirrus, lijkt dus niet op de I2S Bridge STLP version 1-9 van Pink Faun. Het is ook ongeveer vergelijkbaar met de duiding ergens in Rotterdam, die jongens van Cirrus maken nogal wat verschillende dingetjes. Lijkt mij geen FPGA. Lijkt meer op de Cmedia Oxygen, https://www.silicondevice.com/file.upload/images/Gid1508Pdf_CM8888DMS_Datasheet_v1.1.pdf
 6. Maar dat is helemaal de situatie bij Apple, naar ik meen, je moet maar gewoon doen wat zij willen, en dan mag het wel. Dat kan ook, en dan kiezen en deels bij de Linux distro's, die dan ieder weer beter geschikt zijn voor wat anders, maar de kernels kunnen worden aangepast, en dat is dan de OPENSOURCE, die je bij Apple en Windows niet krijgt, en het is niet voor niets dat MS steeds meer aankruipt tegen de Linux opzet.
 7. Wat voor een chip zit er op de I2S kaart Hans? Heb je daar wat meer info over? Fotootje o.i.d.
 8. Nu dan zelf nu even de Vortexbox geïnstalleerd, gaat prima, updates en plug-in 's staan er in en ik kan zo streamen, geen problemen. Nu kan ik via trucjes er wel een nfs disk in zetten, die niet werkt bij Volumio, maar met een netwerktool als Webmin kan ik dan wel alles redelijk vlot regelen binnen Linux. Dit bestaat dan uit een Distro van Fedora en een webinterface die het bedienen/updaten makkelijk maakt. Mogelijk de keuze van de uitgang kan dan wel een punt zijn, maar kan ook menugestuurd.
 9. Ik doe dit soort grappen niet, heb dan ook wel opname's waar dan de MP3 en de 192/24 niet echt verschillen, en de DSD worden door mijn set omgezet naar 352.8/24 omdat mijn R2-R DAC in principe alleen maar PCM accepteert. De methode van de software is dan ook wel dat bij ROON de decodering een sigma-delta modulator aan het werk wordt gezet, en dat werkt ook prima. Maar een 44.1 naar 352.8 kHz (DXD) omzetten, lijkt mij niet echt lekker, of beter.
 10. Klopt wel dat Volumio draait, maar de flexibiliteit is dan wel krap, waar ik bij andere distro's nog wel wat kan instellen, kan ik dat niet krijgen bij de Volumio opzet. De RPI begin ik niet meer aan, die gebruik ik voor het monitoren van mijn zonnepanelen. Volumio is dan allen een speler, blijkbaar geen server capaciteiten, dus beperkt inzetbaar zoals ik het nu krijg. Truukjes om de zaak aan het spelen te krijgen doe ik vaak genoeg, en als ik dan kijk naar de concurrenten, dan blijf ik lekker bij ROON voor mij zelf. Ik zal dadelijk ,eens kijken hoe het gaat met vortexbox. https://antipodes.audio/vortexbox/index.html?page=1
 11. En dat lijkt het niet, vandaag geprobeerd met een USB stick op een PC maar dan kom ik niet helemaal aan de praat, hij gooit dan ineens er een ander connectie met het netwerk er in, en de wifi heb ik dus niet en dus op uitgeschakeld gezet, en de DHCP aan dat gaf dan geen probleem. dan ineens is er een verschuiving en de ene verbinding met een NASje gaat dan wel, maar de grote ziet hij niet? Toen maar even een iso op een 2.5 inch schijfje gezet en geboot van een USB opzet met een aanpassing, maar ook de lokale schijven ( 2TB ) ziet hij niet maar dan wel met een correct IP nummer, maar geen koppeling met de server/NAS. Kortom, is niet echt mij systeem, morgen maar eens een Vortexbox of Ubuntu opzet maken, zal wel een stuk beter gaan vermoedt ik zo! LMS is tot nog toe wel wat stabieler.
 12. De PC hier is een AMD 754 voet en een standaard µATX met een extra 2TB schijf, zal eens zien. De Apple Mac mini loopt hier prima met Ubuntu en alles dan draaiend, de squeezelite met de lokale aansturing was ik een beetje vergeten, maar ook dat draaide dan goed. En dan komt hij in een ander netwerk en dan start de boel niet goed op, foutmeldingen e.d. , blijft dan wel een vreemde hobby.
 13. Ik heb wel een PC waar Vortexbox op staat en met een schijfje erbij kan ik dat wel eens proberen , en dan Linux met Volumio, zal eens zoeken.
 14. En als het je wel goed afgaat is de tijd ook alweer gevlogen, de Mac Mini draait, eens zien of hij ook doet wat ik wil, en dan weer een vriend uit de brand geholpen die het niet zag zitten met Volumio, misschien te weinig geheugen dat de oorzaak is bij de Pine64. De Mac lijkt het goed te doen.
 15. @Seed7 Alsa als software, één speler voor het beluisteren is naar mijn idee genoeg, ik gebruik geen pulsaudio, of andere applicaties Dan ga je naar mijn idee weer in de fout, als er 128 kanalen zijn en JE STEREO AFSPEELT, mogelijk dat je de kanalen kunt gebruiken de om meerweg boxen aan te sturen. Zo ken ik een man die een 4 weg systeem heeft en met een Raspberry die 4 kanalen per kant gebruikt, en versterkt, is perfect gedaan, klinkt fantastisch goed. Maar wat in de studio gebeurt, 128 kanalen e.d. wil ik niet in de kamer thuis hebben, als de opname goed is gedaan hoor je dat, en dan hoef ik dat ook niet meer te upsampelen. Pas nog iemand die het naar DSD wilde upsampelen, maar op mijn leeftijd is dat niet zo zinvol meer. Zo eens kijken of ik een Mac mini aan de praat kan krijgen met LMS Squeezebox 8.0 en Material.
×
×
 • Create New...