Jump to content

HansP

Members
 • Posts

  396
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Dordrecht

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  zelfbouw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Inmiddels besteld via ebay 2e hands, maar wel volledig met alles er op en er aan. Een bezoek aan de leverancier kost meer geld en tijd, en de software heb ik ook al.
 2. Er zijn wel aardig wat (video)verslagen van de beurs. https://www.youtube.com/results?search_query=high+end+munchen+2022 https://www.hificlube.net/artigos/eventos/high-end-2022-munich-full-report-by-pedro-henriques-english/
 3. Volgens mij zijn de afstanden tussen de wanden van belang in het creëren van staande golven, de lengte en breedte verhoudingen zullen dan meer van belang meen ik te weten.
 4. Als je de LP zelf hebt en ik heb hem dan in Londen gekocht, dan is het verhaal best leuk.
 5. Polycyclische verbindingen is dan blijven hangen, soms is een goed geheugen ook wel lastig.
 6. Ik meende dat PVC juist giftig was en niet echt gezond, maar dat is een scheikunde les van meer dan 30 jaar geleden. Blijft wel een puntje waar ze dan het nikkel voor nodig hebben, voor de Moeder ???.
 7. Milieu criminelen Dit is het wat jullie doen.................. https://www.forbes.com/sites/sap/2019/08/17/can-vinyl-records-also-be-green/?sh=7f41654f57f7
 8. Een beetje krom verhaal als de rest van de wereld het ergens anders haalt.
 9. Misschien dan de grijs gedraaide en slechte opnames recyclen om daar de nieuwe van te maken.
 10. Hans heeft het weer naar zijn zin als hij een beetje kan mekkeren. Hij wil alle muziek nog wel een keer horen. Juist met het streamen is er veel meer mogelijk, en zeker met een USB input en DSD tot 24/352.8
 11. Een DAC met HDMI is er zelfs al in een lage prijsklasse. https://www.amazon.nl/Extractor-Converter-Multifunctionele-Ondersteuning-Digitale/dp/B08XXJ5VT9?ref_=Oct_d_obs_d_16366192031&pd_rd_w=w9kuc&pf_rd_p=dcec8d55-d48e-4149-8e3f-936b818699fb&pf_rd_r=AWSE0ZHRRB78NACNH8W0&pd_rd_r=93d3b56b-4ca7-41df-8cc3-a1480e717db2&pd_rd_wg=XxYo4&pd_rd_i=B08XXJ5VT9 https://www.hifistudio79.nl/product/gustard-x18-dac-mqa-es9038-pro/ https://www.hifistudio79.nl/product/topping-d90se-mqa-es9038pro/
 12. https://www.alpha-audio.nl/2022/03/reavon-ubr-x110-4k-blu-ray-speler
 13. Gaat je onderschrift nu een eigen leven leiden? "Iedere dag" was ook een bekende van een collega van mij destijds toen ik nog werkzaam was in het onderwijs. En de verkiezingen zijn nu ook weer duidelijk voor de komende 4 jaar, ik ga naar bed.
 14. Dan klopt het toch wel, een hogere output geeft dan een misleidend effect, dat klinkt dan erg onplezierig, maar het is een algemeen bekend effect dat, meer output in een vergelijk de winnaar is, in de meeste gevallen als de andere waarden dan wel gelijk blijven. Dit zou je op kunnen vangen door er een dB meter te gebruiken en op die wijze de "echte " klank verschillen kunt analyseren. De vergelijken die ik dan zelf al wel heb gedaan met verschillende dac's waren dan ook juist zo gedaan dat er geen volume verschil geconstateerd kan worden en de echte klankkarakters er echt uit komen, juist ook de ruimte afbeelding e.d. en microdetails zijn dan beter te analyseren, en de echte winnaar zo die er al is, naar voren komt. Het blijft haast altijd een grote kans om de vingers te branden, maar aan de andere kant is het vaak ook genieten als je dan weer mooie details kunt horen door beter en aandachtiger te luisteren.
 15. Er zitten verschillen, en dan ga ik denken waar komt het dan door , compliantie of afsluitweerstand/ inderdaad impedantie, enz. Het wezenlijke van wat dan het materiaal doet ontgaat mij, zeker als ik dan lees dat er verder geen wijzigingen zijn. Als alles hetzelfde is, en wat is dan de impact van het materiaal op de impedantie of een ander type ophanging/bevestiging van de naald, is die nieuwer? Het klinkt nu een beetje als een verkooppraatje, en dat lijkt mij dat je dat niet doet, verkopen.
×
×
 • Create New...