Jump to content
High-End Forum

HansP

Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

About HansP

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  zelfbouw

Profile Information

 • Location
  Dordrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. HansP

  Jriver

  Dat is dan ook wel grappig, ik kan met een beheerprogramma inloggen op de server, een bij een normaal afspelen komt dat dan niet verder dan een 2 tot 3 % belasting. Dus dat ding staat bij normaal afspelen uit zijn neus te peuteren, en verveelt zich. Maar waar het mij om ging is, de instellingen op nul, en dan vergelijk maakt het dan wat eerlijker wat het in een set doet. Een vriend van mij heeft dan Dirac gebruikt en de heleboel aan zijn "ruimte" aangepast , dat is dan wel een aardig verschil met alles op nul, en dus ook niet meer direct vergelijkbaar. Dat zijn de bekende beren op de weg, en die blijven er wel met het zoeken naar het betere geluid.
 2. HansP

  Jriver

  Heb je wel eens een proef periode met ROON gedaan? Bij de opties heb je daar ook mogelijkheden om dit soort dingen in te stellen, of juist volume gelijk te maken voor meerdere spelers in huis, wat ik, dan weer gebruikte om vergelijkingen te doen met verschillende DAC's.
 3. HansP

  Pass DIY

  Hier in Nederland kun je dit goedkoper voor elkaar krijgen. http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=21&t=27715 Ik ken de oorsprong van het ding.
 4. We gaan binnenkort ook bij de AVMN de kans krijgen deze te beluisteren. Had er al veel over gehoord en gezien, iemand had mij ook al eens wat laten zien, en nu zijn de andere clubs ons voor. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!! Dat zal wel in het nieuwe jaar zijn.
 5. Als regelmatig innemer van medicijnen voor ernstig astma, kan ik dit standpunt wel ongeveer gelijk stellen aan de argumenten die Famke Louise gebruikte, en dat werd door veel mensen gewaardeerd en gezien als dom. Ikzelf ben dan zeker wel in afwachting op een spuitje. Zolang het maar niet mijn laatste is.
 6. Ik heb hier wel een Autolamp, maar die gebruik ik niet bij muziek, behalve dan alleen voor sfeerverlichting. https://www.nr1motor.nl/sealed-beam-headlights.html
 7. Om dan niet helemaal gek te worden van de keuzes, luisteren we dan wel eerst goed of het klinkt, en dan geeft de streamer software die ik gebruik met dan alleen een volume nivellering de bestanden aangenaam te behouden. Dan merk ik wel dat de opname het meest belangrijk is, dan kan het ook de mix zijn die soms per album kan verschillen, eren dat irriteert dan nog het meest. Met Roon is het voor mij in ieder geval ontspannen luisteren, zoals ik het graag heb. Easy listening.
 8. Ik heb hier b.v. een SACD bestand in .dsf formaat en dat is dan een stuk cello muziek met orkest, met een duur van 11.26 min, is dan 630 kB in 2 ch. De meeste SACD's zijn dan meestal hybride en hebben dan 2 en 4 ch. op de schijf en het PCM formaat.
 9. Waar er dan nog wel verschillen kunnen optreden zijn dan mogelijk de grote van de buffer en en de methode van transport, b.v. USB (bus) met verschillende soorten chips/interactie, en M2 of SATA als de koppeling die dan feitelijk nauwelijks kunnen verschillen. Als de streamer software het eerst naar, of in het geheugen laadt, en dan pas gaat spelen, scheelt ook al weer een stuk Ik gebruik zelf dan Linux om dit soort onhebbelijkheden zoveel mogelijk te voorkomen, 1duidige methodes en uniform, naar mijn weten. Ik heb dan schijven van 4 TB in software RAID en dat krijgt de opdracht om het naar een Roon speler te "sturen" en vervolgens dan daar via 1GB werkgeheugen af te spelen, dan heeft het wel "ruime adem". Een bestand is meestal niet zo groot, behalve bij DSD kan het wel naar de ruim 300 kB groot worden. Maar dan nog steeds niet een echte zondvloed aan bitjes.
 10. Ik heb mijn CAI kabel van de lokale TV boer (=Ziggo) eruit getrokken en met daar dan direct de aparte kabels voor de audio meegetrokken, zodat er nu ook in de buurt van de audio er ook 1 groep zit waar alleen de audio op is aangesloten. Op de plaats van de telefoonkabel heb ik dan een netwerkkabel getrokken, en heb op deze wijze de zaak aardig op orde. Ik gebruik dan nu een DECT centrale en Glasvezel van de Telfort(=KPN) en dan heb je de zaak best goed op niveau naar mijn idee. De slimme meter heeft nu een P1 aansluiting met de raspberry (wifi), en geeft de opbrengst weer van de zonnepanelen, geen Raspje nodig voor het geluid.
 11. Ik realiseer mij dat het in een stukje van het forum dat de zandbak en Kantine is, en dat is dat je er voor moet kiezen, om daar dan wat te kunnen lezen. Mijn excuses, realiseerde mij dat het niet direct kon voor de mensen die al wel een registratie hebben.
 12. Is relatief oud nieuws. ......Doepke belooft dat zelfs de meest gevoelige oren deze DFS Audio aardlekschakelaar niet zullen ‘horen’. https://www.alpha-audio.nl/2020/04/doepke-brengt-audiofiele-aardlekschakelaar-uit/ http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=22&t=23022&p=1950364&hilit=Doepke#p1950364
 13. Tja, als je zelf wel erg/redelijk bijdetijds bent met dit soort spullen, dan weet je wat er ongeveer in zit en wat het doet? Dan maak je het zelf wel even.
 14. Die koop je makkelijk als een setje bij de Lidl, is ook geen probleem Maar,................. best wel een prijzig spelertje voor wat het doet
 15. Als ik dit alles lees, ben ik blij aan 2 armen genoeg te hebben. Het lijkt mij meer problemen opzoeken i.p.v. ze oplossen, maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen.
×
×
 • Create New...