Jump to content
High-End Forum

Seed7

Members
 • Content Count

  4,239
 • Joined

 • Last visited

About Seed7

 • Rank
  Lid

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,426 profile views
 1. Seed7

  Buizenissen

  Buizenversterker voor in de broekzak, http://www.has.pe.kr/diy_sijosae/19792
 2. Ik denk dat menig Engelslander ook niet alle lagen snapt. Dat is voor mij een van de mooie aspecten, van simpel avonturen fantasy verhaal tot prachtig verpakte harde maatschappij kritiek. Alles in een met een enorme dosis humor en understatement en dan zal ik vast nog heel wat gemist hebben.
 3. De visuele integratie van de twee is zo goed dat het bijna niet meer op valt
 4. In het filmpje dat ik net elders postte komt de impedantie ook aan de orde met daarbij de redenering van de ontwerper waarom hij voor een zo lage ingangsimpedantie heeft gekozen en dat daarom niet alle voorversterkers (passieve) dan 'passen'. Vanaf 32 minuten in het filmpje. Ook kiest hij bewust voor een lage versterking van z'n eindtrappen, zodat de pre verder open moet. In het bijzonder als er een digitale volumeregeling gebruikt wordt (dac uit) levert dit meer dynamische ruimte op.
 5. Ziet er goed uit, ook die versterker. Mooi dat de opgebouwde boards ook los te koop zijn. En lekker no nonsense no design.
 6. Heel goed. Wat ook nog kan helpen, klinkt gek, is een subwoofer er bij. Ergens anders in de kamer en dan de fase zodanig inregelen dat je de grootse berg in de frequentie kwijt bent.
 7. Zonder de specifiek speakers te kennen. Grotendeels een met Toine. Echte bandjes pas inzetten boven de 6kHz. Dan moet de driver daaronder dat kunnen. Daar zijn er genoeg van, zelfs 20 cm units (Fostex FF225WK bijvoorbeeld). Nu komt de makke, het afstraalgedrag van die twee wordt compleet verschillend, dat geeft problemen. Als je een 16-20cm zo hoog wilt laten doorlopen dan gebruik je daarboven een kleine hoorn tweeter, die bundelt op gelijksoortige wijze. (De eerder genoemde Fostex zou je met een FT17H kunnen combineren, filteren op 10kHz).
 8. Eigenlijk zijn het (semi) professionele nearfield monitoren. Kleine kastjes die op je console staan zonder dat ze veel invloed uitoefenen op de grote midfield monitoren. In die omgeving zijn filters geen probleem. Bij de gewone consument levert het alleen maar meer kastjes op. Overigens is die "audiofiele kastjes fragmentatie" iets dat je meer en meer ziet. Audio serverkastje, audiostreamer bridge kastje, usb correctie kastje, dac kastje, prepre kastje, phono kastje, vv kastje, passieve volume regeling kastje, eindversterkerkastje(s) etc. en alles natuurlijk met een los voedingskastje. Gek genoeg hebben juist goed geïntegreerde systemen zich niet doorgezet, actieve luidsprekers. Want nu kan de audiofiel niet met kastjes en componenten prutsen. Het "beter" maken. In de studiowereld echter zijn actieve monitoren alomtegenwoordig. Om een of andere reden denken velen passief is beter want .... Helaas is dat in te veel gevallen niet zo. Kleine correctie in het gedrag van een speaker b.v. zijn actief zeer eenvoudig uit te voeren, passief wordt dat al veel lastiger of schreeuwend duur. Denk aan E150. voor een condensator om een rolrandresonantie te compenseren. Cabasse was een van de luidsprekerbouwers die veel in actieve systemen heeft geinvesteerd. Albatros V bijvoorbeeld. Eigenlijk is het jammer dat ze dat niet ook met de Galiote gedaan hebben, inclusief dat filter.
 9. Niks aan doen. Ga lekker de Roxan aansluiten.
 10. Je zou iets anders kunnen proberen. Een aperiodisch gedempte kast is een 3e orde systeem, 18dB/octaaf. Je hebt al een gedefinieerd 2e-orde systeem, de gesloten kast. Om daar een derde orde systeem van te maken moet je er een 1e orde hoog-doorlaat-filter voor zetten. Probleem, om een goed 3e orde systeem te bouwen moet je kast+driver op de juiste Qt gebouwd zijn. Heb de getallen zo niet bij de hand. Dan op basis daarvan f-3 van het geheel bepalen en de juiste frequentie voor het eerste orde filter bepalen. Dan het juiste onderdeel er voor schakelen. Dat wordt een hele grote, dus een actieve oplossing ....Meh...... Kortom, een gat zagen is minder werk. Op basis van je huidige kast kun je wel inschatten wat het resultaat van een of meerdere variovents zal zijn. Een vergroting van ca. 20% en een iets dieper en wat stijler afvallend laag Overigens, @carl's Cabasse Galiote is op een dergelijks systeem gebaseerd. Een 2e orde gesloten kast met een 2e orde aktief filter er voor. In feite gewoon een basreflex box, 4e orde (24dB/octaaf). Door de basreflex pijp te vervangen door het filter kun je een veel kleinere kast bouwen. Voor een '4e orde gesloten kast' stem je die af op een Qt van 0,89 Dan een hoop rekenwerk voor de filtercomponenten of het actieve filter. Een mooie methode om een klein satelliet subwoofer setje te bouwen met toch relatief grote drivers.
×
×
 • Create New...