Jump to content
High-End Forum

Seed7

Members
 • Content Count

  3,888
 • Joined

 • Last visited

About Seed7

 • Rank
  Lid

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,229 profile views
 1. Lastig met een bakkie in de hand en geen heg te bekennen Maar het werkt inmiddels.
 2. Seed7

  Airco

  Waarom deze vraag in het audio gedeelte en niet in off topic? De isolatienormen zijn er (nog) op gericht om warmte binnen te houden en niet zo zeer om de warmte buiten te houden. Als je dat wilt zul je een IR reflecterende laag meteen onder je dakpannen moeten leggen. Zoek Tonzon folie. Aan warmte wen je, helemaal als je je er niet druk over maakt. Bouwen voor een warm klimaat werkt heel anders, zo open mogelijk. De warmte kan er wel in maar de directe zonnestraling niet. dus bijvoorbeeld metselen in Braziliaans verband of wanden met veel louvres zodat de wind vrij spel heeft. Ook overkappingen zodanig dat opstijgende lucht weg kan en niet zo als bij ons hier van de doorzichtige kanaalplaat daken waar het lekker onder stuwt. Andere optie, zoals je in Turkije en omgeving ziet, platte daken met slim geplaatste citernes en een slim water plan waarbij je water over die platte daken laat lopen om te koelen. Je kunt natuurlijk ook een put slaan (niet vergunningplichtig) en een sproeier op je dak zetten. Als je diep in de woestijn zit dan bouw je ook met een plat dak. Daarop leg je de binnenzak van een grote vliegtuigtank. Die vul je met water. Over die zak een verplaatsbare laag reflecterende isolatie. 'sNachts doe je de isolatie open zodat het water koelt, overdag de isolatie dicht zodat je huis koelt. In de winter andersom. Koelen is vaak een heilloze weg. Kijk naar de auto's. Allemaal airco en ook allemaal donkere ramen. Want als de lucht koel is is de warmte straling van de zon door een helder raam dubbel zo irritant. Gordijnen dicht heeft geen zin, want die zitten aan de binnenkant. Hang ze aan de buitenkant, of plaats goede zonneschermen. Het is niet voor niets dat de traditionele plattelandsbebouwing, in het binnenland, laag is met grote erf eiken. Bij ons hebben alle ramen op de bovenverdieping horren en de ramen staan snachts open. Overdag gaan ze dicht en de rolluiken er voor, moet wel met 8x3m glas op het zuiden.
 3. Goed idee, ben heel erg niet audiofiel met sql bezig. Het arme hoofd wil niet meer.
 4. Schuur eerst eens een stukje alu profiel oid op en was het om te testen of je het mooi vind. Het wordt lichter van tint dan je nu hebt.
 5. 12" aan het uitzoeken, plaats maken voor ruimte,
 6. Fraai. De combinatie werkt erg goed. Wat ik ooit eens heb gedaan is de blanke aluminium behuizing goed schuren en dan meteen in de vaatwasser. Aluminium kan niet zo goed tegen de vaatwasmiddelen en krijgt een heel mat en dof grijs oppervlak.
 7. Als het niet je "core business" is, ja begrijpelijk.
 8. of je bent het al. Ik kan het wel waarderen dat een ontwikkelaar niet 'iedere maand' met een nieuw nieuw nieuw wast nog witter product komt. Maar is de UL-40 nu uit de collectie verdwenen? Dat zou ik dan wel weer jammer vinden. Lijken me toch niet twee producten die elkaar in de weg zitten.
×
×
 • Create New...