Jump to content

Seed7

Members
  • Posts

    7015
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

9884 profile views
  1. Dat kan ik me heel goed voorstellen, ja. Een beetje zoals "punch in" recording, waar je een stukje over een bestaand stuk heen opneemt. Of zoals filmmontage of ouderwetse band montage met "splicen". Ik kan me zelfs voorstellen dat er geen absolute nauwkeurigheid voor nodig is, zolang je sample met een "1" begint en je het in een blok met enen plakt.
  2. Ja. "Het" had "Een" kunnen zijn. Een aantal post eerder had ik al aan gegeven dat er meer mogelijkheden zijn dan PCM. Als ik het goed heb begrepen is de 352.8KHz van DXD sampling frequentie gekozen om naar zoveel mogelijk formaten te kunnen converteren.
  3. DXD is 352.8KHz 24 of 32 bit PCM Het bestandsformaat dat wordt gebruikt voor editing en mastering. Hier van wordt dan de DSD geconstrueerd.
  4. Interessant! Dat DAW stukje, op zich niet bijzonder, Ecasound bestaat al jaren en is een volledige audio editor die je vanaf de commandline gebruikt (wel PCM).
  5. Is het niet voornamelijk een niche markt? Hoe lang is SACD al van de markt? 10 jaar? netwerkspullen, processor, opslag en USB, meer hoeft voor mij niet en da's prima voor elkaar zonder binary blobs. (Oh, het heeft geen politieke licentie. Het heeft geen commerciële partijen die er aan trekken voor hun belangen (zowel Linux zelf als userland en distributies))
  6. Al meer dan 25 jaar, oer solide. De servers draaien het en een audio speler is een server, dus... FreeBSD. (Nadeel van oer solide is dat als je wat wilt je toch weer de helft vergeten bent. Of is dat de leeftijd?)
  7. Da's een van de formaten voor het bewerken. Eigenlijk is DSD op sterven na dood, het wordt door Sony niet meer ondersteund. DXD en "Wide" zijn in de pro wereld gebruikelijker.
  8. Haha, al m'n spul is meer dan 20 jaar oud en niet geschikt voor DSD. De audio interface ook niet (bij mijn weten). Voor niet DSD heb ik er wel naar gekeken om er een digitaal front end mee te bouwen icm een leuke audio interface. Ben er nog niet toe gekomen en ... het werkt niet zomaar onder FreeBSD.
  9. Ja. Kijk eens op de achterkant van een studio monitor.
  10. Ook een leuke, Denon: 1970 13-bit, 32kHz 1972 13-bit, 47.25kHz. 1977 15.5-bit, 47.25kHz op 13-bit PCM hardware met emphasis Dit is in der tijd allemaal voor LP productie gebruikt.
  11. "High-Res", het is opgenomen met 16 bit / 50kHz met een 32 track 3M recorder op 1" tape op 45 ips. 1978 op LP uitgebracht. Donald Fagan's Night fly is daar ook op opgenomen. Daarbij is gebruik gemaakt van de Wendel 2 sampling/drum/percussie computer, met een 16 bit 8086 PC processor.
  12. De frequentie is afhankelijk van hoe er bewerkt wordt en welk formaat het eindresultaat moet krijgen. Opnemen met b.v. 192 kHz kan dan wel zinvol zijn. Er is in de tijd zoveel geprobeerd en gedaan, je moet als het ware een archivaris / archeoloog zijn om al die dingen uit te vogelen. Ook in de digitale wereld, bijvoorbeeld Telarc nam digitaal op met 50kHz (Soundstream), BIS deed weer ander dingen, Denon 14 bit PCM. De grap is dan weer dat Soundstream een goede naam heeft, omdat ze bij Telarc heel goed wisten hoe op te nemen, Een waar woord.
  13. Het curve plaatje zoals door Stereophile gemeten: https://www.stereophile.com/images/archivesart/Mag16fig2.jpg Een daling van 10dB tussen de 1000 en 1100 Hz met daarna een langzaam stijgend hoog, ca. 5dB. X-over op 600 Hz, 1e orde. Als het hoog te hard is, denk je eerder aan een te zacht bas paneel.
×
×
  • Create New...