Jump to content

Seed7

Members
 • Posts

  5165
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

4705 profile views
 1. Buizenversterker met variabele dempingsfactor? Als ze er op zitten, wisselen van uitgang, (2)-4-8-(16) ohm? Aan de luidspreker kant, het minst problematisch is full range hoorns, een gesloten kast Qt=0.5-0.6 of misschien open baffle Allemaal niet praktisch, weet ik. Riemen en roeien en zo.
 2. 700 Bliss: de nieuwe komt morgen uit, deze is een paar jaar oud en op cassette uitgegeven.
 3. Als je een luidspreker ontwerpt/berekend dan wordt de dempingsfactor van de versterker daar in meegenomen. Bij een commerciele luidspreker doet men een aanname t.a.v de dempingsfactor, ordegrootte 50. Als je die luidspreker aan een versterker met een dempingsfactor 2 hangt is de afstemming niet meer juist. Bij een gesloten kast krijg je een bult in het laag (Qt gaat omhoog). Bij een BR kast kan er van alles gebeuren, resulterend in een of meer bulten en dalen en het impulsgedrag wordt nog slechter, daarmee heb je een ongedefinieerd laag. Als je in die situatie dan ook nog dieper laag gaat toevoeren dan gaat het mis. Je probleem is dus niet analoog versus digitaal, maar versterker luidspreker match. Een PEQ helpt je in deze alleen met het gladstrijken van de frequentie curve en het verminderen van het laag. Helaas niet met het impulsgedrag. Heb je een subsonic filter? Dat kon wel eens net genoeg zijn in het digitale signaal pad. Een BR maakt nogal klappen onder z'n afstemfrequentie, er is dan weinig demping meer over van de kast en poorten alleen die van het chassis zelf en de versterker. Ongedefinieerde bewegingen van een driver in het (sub)laag hebben ook negatieve invloed op de vervorming in het hogere bereik. EDIT: Je kunt e.a. uitproberen met een grafische EQ voor een paar tientjes van Marktplaats. Een 31 bands eq is ook best een handig ding bij het meten. EDIT2: Was je luidspreker niet aan een Bryston ontworpen? Dempingsfactor >500
 4. Aangedikt? Aangedikt ten opzichte van wat? Ja digitaal kan veel beter overweg met laag dan vinyl en daar wordt gebruik van gemaakt. Je hebt digitaal gewoon veel meer resolutie in het laag. Op een LP word het ook nog eens in mono gezet, afgezwakt en onder een bepaalde frequentie afgekapt. De mastering bij de twee media is gewoon anders. Een simpele oplossing is het met mate inzetten van een (parametrische) equalizer. Een met presets is handig. Maar wat er op de plaat niet is kun je er niet bij maken. (kan wel maar wil je niet, subharmonischen maken. Heeft in de Elektuur wel eens een schakeling voor gestaan)
 5. Mensen hebben door de jaren heel veel vernuft geinvesteerd in het zo min mogelijk doen Mooie dingen.
 6. Joh, da's allemaal virtueel. Hoef je je niet druk om te maken. Vooral niet met analoge ogen naar digitaal kijken.
 7. Geen idee hoe het plafond is, maar al dat glas maakt de ruimte hard voor midhoog. Dat zonne gaasje doet niet veel.
 8. In summary Rigid feet couple vibrations -> Ja. Maar waaraan? Vibration is a two-way street -> Ja. Spikes cannot drain energy to a heavier mass -> Ja. Het enige wat spikes en cones doen is voorkomen dat een apparaat makkelijk verschuift. A small contact point actually amplifies vibrations -> Ja. -> Vastschroeven is geen klein kontakt punt. Spikes cannot reduce internally generated cabinet vibrations -> Ja. Question one-size-fits-all and no lab report devices -> Ja. Hoe vaak heb ik hear geschreven dat Sorbothane alleen zinvol is als de hoeveelheid en hardheid exact op het te dragen gewicht is afgestemd? Of dat je niet zomaar andere veren in een zwabberdraaitafel moet doen, of het stukje dempend schuim niet moet weg laten, of een zware platen puck moet gebruiken maar gewoon een klemmetje. Isolation means the mechanical path is either broken, or the form of energy is converted to another form -> Ja, b.v. warmte door zandkorrels tegen elkaar te laten wrijven/trillen. De betonnen blokken zijn niet met de structuur van de ruimte verbonden. Properly designed isolation is predictable, repeatable, and neutral in performance -> Ja. Isolation will offer clarity that cannot be experienced with coupling, because with coupling comes additional, unwanted vibrations -> Ja. Isolation is easy to perceive -> Ja. Vibration transmissibility is easily measured -> Ja. Je koppelt aan een betonnen blok met het gehele oppervlak van de voet van het apparaat/luidspreker, dus geen versterkend effect zoals bij het stemvorkvoorbeeld. De betonnen blokken zijn niet gekoppeld aan de structuur van de schuur. Ze zijn wel onderling gekoppeld door de laag zand waar ze in staan. Een redelijke isolator (Blok in zand wordt o.m. in de holografie toegepast om te ontkoppelen van de omgeving.) Het mechanische pad is gebroken en trilling wordt in een "andere" energievorm omgezet (eigenlijk wordt de frequentie van de trilling drastisch veranderd, van geluid naar infrarood).
 9. kathryn joseph. Haar eerste en de meest recente
 10. Visueel heeft het wel wat van de oude Zingali's. Gelukkig lagen die in een andere prijsklasse. Heb niet het hele filmpje gekeken. Duurt me te lang tot de man tot z'n punt komt, als dat al zo is. Worden er weer conische hoorns gebruikt?
 11. een voor @carl en een voor de luidsprekers
 12. Daarom is wat @Roots schreef zo mooi. Ik ken een iemand die het heeft gedaan voor zijn Klipschorns op de eerste verdieping. Een zuil beton naar beneden gestort en de vloer en muren er van vrij gehouden. Als er in de schuur geen onbenullig dikke plak beton ligt en je redelijk weet wat je waar wilt plaatsen dan kun je daar een paar poeren storten en ze vrij maken van de vloer. Luidsprekers en rack er op vast schroeven.
 13. Is bekend, maar niet wat ik wil. Er iets aan knopen is niet makkelijk en bovendien heb ik al draaien wat ik verder wil. Een klein systeem rond micro-services, compleet modulair deels op microprocessors gebaseerd en deel op EPi's. Daarnaast heeft Domoticz en co meer dan ik wil. Ik krijg die meter wel uitgelezen, het was ook meer als voorbeeld. Een ESP 8266 een programmaatje en alles wordt zo de SQLite in gepompt waar ook al m'n andere dat leven. Als gewone consument doe je dat niet. Ook Domoticz niet. Ook Linux gebaseerde OSen niet, of FreeBSD. De Umeter van @Hans van Liempd komt er dicht bij, met addertjes onder het gras. Het gaat uiteindelijk om het in handen krijgen van jou data, profiling en doorverkopen.
×
×
 • Create New...