Jump to content
High-End Forum

Seed7

Members
 • Content Count

  4,539
 • Joined

 • Last visited

About Seed7

 • Rank
  Lid

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,569 profile views
 1. Ongeveer een nieuwe naald
 2. Wel eens een CAT7 kabel hiervoor overwogen? Doet het ook goed als microfoon kabel, 4 stuks in een.
 3. Gevoelsmatig, ik denk het niet. vM is m.i. op de goede manier "no nonsense" en alleen al het feit dat ze service en deze updates bieden i.p.v je iedere drie jaar een nieuwe kassie te willen aansmeren. Tenzij je meer kanalen nodig hebt en geen tweede en derde 222/515 kunt vinden. Heb je 11 kanalen nodig?
 4. @KrivasWelkom. Een servicebeurt plus modificatie voor beiden is ruim E700.-. Da's best een bedrag, maar 2 nieuwen heb je er niet voor. Neem contact op met Van Medevoort en kijk of er een luistervergelijk mogelijk is tussen een gemodificeerde 222 en je eigen versterker. In het verleden stonden ze voor van alles open en waren zeer benaderbaar. Geen idee hoe het nu is. Je versterkers zijn ca. 20 jaar oud? Een keer op de testbank is niet slecht. Na een service, al dan niet met upgrade zouden ze zo weer 20 jaar mee moeten kunnen.
 5. Telnet is een simpel communicatie en opdrachten protocol. Je kunt er bijvoorbeeld emails mee naar je mail server sturen. Gebruik je windows10, lees dan eerst https://www.lifewire.com/what-is-telnet-2626026 Als je Linux of BSD gebruikt hoef je waarschijnlijk niet te installeren en kun je zo in de terminal met telnet aan de gang. Daarna kun je de telnet client opstarten en commandos versturen naar het ip adress van je streamer zoals in de documenten in je eerste punt beschreven zijn. Op basis hiervan zou je bijvoorbeeld een webserver kunnen bouwen die dit voor je doet als jij in je browser op een knopje klikt. Het tweede protocol laat ik maar voor wat het is. Niet iets waar je zo maar wat mee kunt.
 6. Dit is dus precies wat ik bedoelde en wat @Duck-Twacy zo goed verwoorde. Stel je koopt een Krell oid. Ga je dan ook de eind-torren vervangen? Bij voorbaat? Of de NE5532 uit je phono of pre? Als de buizen op zijn, ja. Nieuwen er in, of misschien voor de zekerheid laten meten? Verder als @Tubejack zegt, het apparaat is om die specifieke buis ontworpen. Als je er iets anders in stopt maak je ook van het geheel iets anders. Tube rolling is m.i. niets anders als het veranderen van instellingen. Je zou bij wijze van spreken net zo goed (willekeurig) een aantal weerstandswaarden of capaciteiten kunnen veranderen. Ten slotte, iets wat ik zeker niet voor je hoop, is het een apparaat da niet in je systeem past? T.a.v. nieuwe buizen. Weet je wat er origineel in zit/zat/hoort? Wat de ontwerper gekozen heeft? Zit er nu iets anders in? Naar de smaak van de vorige eigenaar, in zijn/haar set? Gewoon allemaal vragen.
 7. De beste klant is een klagende klant. De slechte manager doet er niets mee. Daar slechts 0,5 a 1% van de klanten klagen moet je die met goud belonen. (met klagers heb ik het niet over die professionele zeikerds die bewust naast Schiphol gaan wonen om te kunnen klagen)
 8. Ik ben wel benieuwd naar die kleine lettertjes.
 9. Helaas @Bloom er liggen meer open source projecten op het kerkhof dan er actief en goed worden onderhouden. Daaronder zijn ook projecten die vroeger 'groot' waren. De broncode mag dan wel beschikbaar zijn, maar als ik daar geen barst van snap heb ik er niets aan. Open source is geen enkele garantie voor wat dan ook. Het zelfde, helaas, ook voor protocollen en standaarden. DLNA is meh, iedereen doet maar wat en je moet uitzoeken wat wel of niet met elkaar praat. iCal, Vcard, webdav, caldav noem maar op. Zelfs iets simpels als HTML weet men nog door de mangel te halen. Komt bij dat iedereen die wat af prutst het ook meteen op github oid zet, zonder het besef wat het betekend. Commitment. Support. De reden dat ik niets meer van wat ik heb gemaakt publiceer.
 10. Mooi dat het weer werkt. Dit soort verhalen sterken mij in mijn mening dat iedere optie van een apparaat ook op dat apparaat bediend moet kunnen worden zonder spul van derden.
 11. Twee opties die mogelijk te combineren zijn. Een 2e hands tablet dat4.4 draait. Een 2e hands tablet dat je kunt downgraden. Het is met de juiste apparaten mogelijk om Android te downgraden. Kost een hoop gezoek en gepuzzel. Niet iets dat ik met je nieuwste tablet zou proberen.
 12. De quote had ik hier gevonden, misschien kun je iets met de APK die daar aangeboden wordt. Misschien is het ook wel wat je al hebt. Android is een zooitje met dezelfde "dependency hell" als andere Linux gebaseerde systemen en dan ook nog door Google "gemaakt". Misschien help een fabrieks reset van je oude tablet en dan deze APK er op zetten?
 13. Voor het geld dat die lui voor een cassettedeckje vragen heb je een mooie Kudelski Nagra reporter of een van de afgeleide modellen. Of twee zelfs. Niet mint natuurlijk. Dat moet ook niet voor zo' schoonheid. Die moet gebruikssporen hebben en net zo lang gebruikt worden tot het uit elkaar valt. Edit: de Reporter is natuurlijk van Uher en niet van Nagra. Dat is de 4. Een Uher Reporter Stereo in goede functionele staat kost maar E200.- Mono's een E of 50.-
 14. Ja. Deze had ik vroeger, lang geleden. EDIT: maar als ik verder door die winkel struin denk ik dat er bij die lui gewoon een steekje los zit. E1600+ voor een Lenco L-70????
×
×
 • Create New...