Jump to content

Vinyl_Fuchs

Members
 • Posts

  884
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  NAT Audio Plasma R (vv) en 2x Se1 mk2(ev), Marantz ND8006, Sony SCD 555 ES, ASR Basis Exclusive X2, Denon SL-7D met Denon DL-A100, Klipsch La Scala (1998 met ALK mod.)
 • Tweede set
  Marantz 3200-140-112, Technics SL-Q3, Denon DVD 2900 en B&O M75
 • Derde set
  Marantz 3300-250-125
  Marantz 3600d-250m-150
  Marantz 170dc (2x)-3250b-2100 Dolby FM
  Marantz 1152d

Recent Profile Visitors

2175 profile views
 1. Mijn voorkeur zal bij nieuwe apparatuur/ luxegoederen uitgaan naar een fysieke winkel, met verstand/ kennis van zaken. Maar veel goederen, waaronder koelkasten, laptop, fietscomputer/ -navigatie koop ik bij de goedkoopste aanbieder. Aangezien ik dan vooraf precies weet wat ik wil of omdat lokale aanbieders die bij voorbaat niet in de zaak hebben staan. Sterker nog onze Miele wasmachine heb ik ongezien per telefoon gekocht bij een zaak in de buurt, omdat zij de enigen waren die dat specifieke model op voorraad hadden en relatief snel konden leveren. En voor mijn MTB ben ik zelfs 2 X 229 km gereden, omdat die als enige de door mij gewenste fiets konden leveren. Ik heb wel het fatsoen om de aankoop te verrichten bij een zaak die zich moeite heeft getroost om mij te adviseren. En in het geval van mijn Marantz ND8006 was ik ook nog eens stukken goedkoper uit.
 2. Bij ieder bronmateriaal is er m.i. sprake van goede en slechte opnames (althans in mijn oren) Gelukkig kunnen we met dit in ons achterhoofd vrijelijk kiezen wat het beste bij ons past. Anderzijds "vreet" mijn low end Heos 1 alles zonder al te kieskeurig te zijn. Verder ben ik wel eens met SISO-principe, maar ik sluit hiermee geen bron uit. Content afspelen middels NAS of USB-stick heb ik nog niet geprobeerd, maar met SA(CD), streaming en vinyl heb ik genoeg keuze.
 3. Je gaat toch niet alweer met buizen-versterkers experimenteren.
 4. Wel leuk om samen met jouw zoon te doen. Ik ben al langer niet meer naar individuele concerten (behoudens poppodia in de buurt) geweest, maar wel vanaf 2008 (laatbloeier op mijn 34ste) vele bekende, internationale acts gezien door bezoeken aan Pinkpop en Bospop. M.i. meer waar voor je geld en door ons gemêleerd gezelschap ook altijd een feest. Enkele jaren geleden heb ik mijn grens voor individuele concerten op €100 gesteld. Maar dat is puur persoonlijk. Ik hoop met mijn zonen in de toekomst ook nog enkele festivals te kunnen bezoeken: "quality-time".
 5. Gisteravond de gehele platenspeler, etc. verkoopsectie van audiomarkt.de eens doorgespit. Staat leuk spul bij. En nee, Royke houdt de knip op de beurs. Puur uit interesse.
 6. De nadruk ligt niet op alleen. Enkel zou in dit geval een betere woordkeuze geweest zijn.
 7. Het blijft moeilijk leesbaar. Maar on topic.
 8. Herkenbaar: ik ben ook een purist in de zin van oem-onderdelen/ onderhoudsbenodigdheden.
 9. Die had ik dus juist doorgelezen.
 10. +1. Respect. Je hoeft je echter m.i. niet te verontschuldigen/ verantwoorden voor eventuele luxe. Nogmaals de diversiteit hier op het forum kan ik wel waarderen. En ik kwalificeer mezelf als nitwit op audiogebied.
 11. Dit klinkt voor mij als iemand met een collectie Rolexen (of gelijksoortig) die tegen iemand zegt: maar op een Swatch kun je ook uitstekend de tijd aflezen. Overigens niet hatelijk of afgunstig bedoeld. Zeg nou gewoon: "niet omdat het moet, maar omdat het kan". Niks mis mee m.i.
 12. Neem ze maar eens door. Ik lees niks over die mini's (hadden voor mij net zo goed van Apple kunnen zijn) en ik zie alleen maar 1 tekstbrei.
 13. Ik ken persoonlijk siliconen vloeistof alleen voor gebruik bij Arai helmen. Kreeg je erbij om scharnierpunt van vizier mee te smeren. Is dit iets? https://www.naaimachines.nl/accessoires/naaimachine-accessoires/bernina/siliconen-vloeistof-voor-bernina-garen-smeerset/
 14. Het moge duidelijk zijn dat ik niet tot deze categorie behoor. En mijn moeder heeft het nog zo op gehamerd. Blijk ik toch meer op mijn wijlen vader te lijken. Maar ik ben wel realistisch genoeg om te weten wanneer/ waarmee ik me tevreden moet/ mag stellen. Ook iets waard.
 15. Moooooi. En ter vervanging van en op welke DT?
×
×
 • Create New...