Jump to content
High-End Forum

jepe!

Members
 • Content Count

  522
 • Joined

 • Last visited

About jepe!

 • Rank
  Lid

Recent Profile Visitors

1,919 profile views
 1. En dat hielp echt enorm? Ik had er nog nooit van gehoord.
 2. Wat wil dat precies zeggen? De filter helemaal onder het zilverzand begraven?
 3. Ok, is ook een goede reden voor mij om het met de 2,5 schijf te proberen omdat de Nas slechts met een 1 schijf draait.
 4. Omdat het een actieve speaker is en jaren lang in een kelder heeft gestaan is het natuurlijk de vraag of het allemaal nog goed werkt.
 5. Ik kan voor niet al te veel geld een 4 tb 2,5 inch kopen. Daar ga ik het dan maar mee proberen en dan dat de nas in slaapstand gaat, met dan de wol functie (wake up on lan). Als je wil dat je Nas 24 uur draait dan is denk ik een speciale 3,5 inch wel een must. <aar idd als je zoals Hans jaren lang laptops 8 uur per dag draait met 2,5 inch schijven dan kan ik dat ook wel doen in een Nas die niet te zwaar belast zal worden. Alleen voor muziek dus. En echt niet de hele dag.
 6. Kan Nas met 2,5 inch hdd of is dit af te raden. WD en dergelijke hebben speciale Nas hdd. Is dit aan te raden en/of nodig? Ik wil een Nas bij mijn ouders zetten en als ik nu een nas neem met wol, dan schakelt de schijf toch in slaapstand als hij niet gebruikt wordt? De nas is alleen voor muziek en mijn ouders luisteren echt niet de hele dag.
 7. Ik heb in de Synolgy 215 1 maal een 6 tb schijf. Ik wilde er eerst 2 oudere 3 tb inzetten maar toen kwam deze nieuwere 6 tb op mijn pad en heb ik die er maar ingezet. Ook een beetje om stroom te besparen.
 8. Ik gebruik nu Mconnect lite omdat de Lumin app moeite heeft om de te ''connecten'' met de usb ingang van de Marantz hd dac 1. Ik moet wel zeggen dat de Micro Rendu met Marantz HD dac 1 het beste geluid reproduceren dat ik ooir gehad heb. Ben er super blij mee. Nog nooit klonk het zo goed. Alle frustratie over installeren van Logitech server enz is al weg. Het werkt makkelijk met Mconnect en geluid is wat mij betreft ''next level'' Dit heeft een cd speler bij mij (en ik heb er veel gehad) nooit neer kunnen zetten wat betreft geluidsplaatje.
 9. Ja idd die plastic ds 215j. Ik heb idd het idee dat de Squeezeserver met de 215 j niet goed werkt. En met DNLA werkt het heel erg snel. Ben blij. Evt nog kijken welke alternatieven er zijn die vergelijkbaar zijn met Lumin, maar dat heeft vooralsnog geen haast.
 10. Fijn dat ik niet de enige ben die er gek van wordt. Wat vooral erg is, is dat er soms best goede uitleg is, maar dan ineens houdt het op en wordt er verondersteld dat het vanzelf verder gaat.
 11. Synology DS 215. Ik draai nu met een DNLA server en Lumin als app. Werkt nu gewoon snel en goed. ben superblij. Squeezeserver was een 3rd party app op de Nas en ik denk dat het gewoon niet goed werkte. Nu met DNLA en Lumin gaat het snel en prima. Ik was al 10 dagen bezig met indexeren op de Squeezeserver en dat liep denk ik gewoon vast. Dit is een goede oplossing.
 12. Ik ga zelf even het antwoord geven op mijn wanhoopskreet: het is gelukt. Ineens ging Lumin werken. Kon de MR selecteren, ineens gaat de dac daarna op lock en ik heb zo waar geluid. Geloof het bijna niet. Afijn van Zum tode betrubt zur himmelhoch jauchzend.... Maar ja wat moet het forum nu met deze onzin. Van mij mag het helemaal worden weggehaald.
 13. Recentelijk toch maar een Nas aangeschaft omdat mijn Cambridge Sonata np 30 streamer 3 usb hdd's te veel vond. Toen in overmoed (want installatie Nas lukte redelijk, althans zonder hulp) een Micro Rendu van Sonore gekocht voor redelijk weinig. Deze zou draaien op oa Squeezeserver. Deze Squeezeserver op mijn Synology nas geinstalleeerd, maar het scannen van alle bestanden (4,3 tb) duurde al een halve week en toen was het nog niet klaar. Scannen maar even stop gezet en eens gekeken of het met de Micro Rendu lukte. Via Squeezelite installatie kon ik via Squeezepad op mijn Ipad de server van de Nas lastig vinden en verbinding werd vaak onderbroken. Micor rendu geinstalleerd. Maar afspelen via Squeezepad en Micro Rendu lukt niet. Weet niet of Squuezpad de Micro rendu moet herkennen of zo, maar verbinding NAs en Squuezepad is volledig instabiel. Kut dus. Toen maar DNLA modus van de MRendu maar dan lukt het niet om te locken met de Marantz hd dac 1. En Lumin app is al een half uur aan het analyseren. Is dat normaal? Enfin ik begin al weer spijt te krijgen van en de Nas en de MR. Het is weer eindeloos computer gekloot waardoor ik denk...waarom ben ik hier aan begonnen? Heeft iemand een verlossende tip? Of moet ik de Nas en de MR maar gaan verkopen en lekker blijven draaien met de Cambridge NP 30, die al jaren probleemloos speelt. De MR zou beter geluid produceren en nas zou makkelijk zijn in gebruik. Maar ik na een nacht gekloot met de MR en aantal weken met de Nas (met de Nas was geen gekloot maar het duurde wel lang. Alles via netwerk er op zetten, deels in verkeerde map, weer wissen en opnieuw) weet ik het niet meer. Misschien is dit minder een technische vraag als wel een psychologische. En word ik gewoon ongelukkig met gepiel met computers.
 14. Wat zijn dat voor schijven die op de monoblokken liggen? Idd bijzonder tot welk niveau sommigen hun ruimte weten te tillen. Ziet er professioneel uit.
×
×
 • Create New...