Jump to content

jepe!

Members
 • Posts

  555
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2451 profile views
 1. Geldt dit volgens jullie ook voor verbeterde netwerk kabel. Ik meen dat ik wel wat verschil hoor. heb op mijn gewone switch wel beter voeding gezet en ik geloof ook dat het scheelde. maar lang niet zo veel als het wisselen van een powercord. Dat kan echt het geluid van je versterker veranderen. Feller, warmer enz. Soms lijkt het dan wel of je naar een andere versterker luistert. Maar goed dwaal af. Wat betere kan kabel en betere voeding voor eenvoudige switch, dan hoor ik wel iets maar niet enorm.
 2. Zo wat fijn dat de papier bak vol was!! hartelijk dank voor de moeite. meen scan zou heel fijn zijn. Super bedankt.
 3. In het blad Music Emotion is de versterkers set van Van der Leur, de 002 buizen voorversterker en de 402 eindversterker goed getest. ik zoek deze test omdat ik mijn set te koop heb gezet en het kunnen laten zien van deze test bij de verkoop van deze vrij onbekende set kan helpen. De voorversterker is met behulp van Menno van Veen ontworpen, of gewoon een ontwerp van Menno van Veen, dat is mij niet helemaal duidelijk.
 4. Zoveel interessant topics worden er niet aangemaakt. Ik vind het wel aardig om te horen of een veel nieuwere dac nu echt zoveel meer brengt dan een interne dac van een oude speler. Conclusie is het niet per de meteen een stap vooruit is maar meer gemengd sterke punten van de een en van de ander. Maar idd meestal weet je pas na weken luisteren of iets echt bevalt, althans dat is mijn ervaring.
 5. Ik heb een deel van mijn collectie in plastic sleeves gedaan. Scheelt enorm veel ruimte. Die sleeves zitten dan weer in nette kartonnen dozen. Veel klassiek dus alle Beethoven in een doos. Ik was blij met de gewonnen ruimte.
 6. Ja misschien verwarrend dat ze beide op latere leeftijd nog een flinke bos grijs haar hadden..
 7. Von Karajan is niet verfilmd in Maestro maar Bernstein. Is toch een beetje kampbewaarder en gevangene verwarren.
 8. Gekke is dat ze op AliExpress die kabel ook als powercord verkopen. Dus eigenlijk moet je die Aliepowercords ook niet als veilig kunnen vertrouwen.
 9. Op mijn 2e set, met een Magnat Ma 700 en na inspelen bevalt de kabel wel. Scherpte is afgenomen en een stuk evenwichtiger dan de Van den Hul 122 die er eerst op zat. Nu zie ik op Youtube , dat iemand van 12 tc (nb ik heb 8 tc) een powercord maakt. Ik heb een stuk van een meter over. Zal ik dat ook proberen of is die kabel daarvoor niet geschikt. Volgens de Youtube man wel, maar hij gebruikt 12 tc. Ooit las ik hier over Kema Keur oid en dat de verzekering moeilijk kan gaan doen.
 10. Ik sluit hem aan op studeerkamer set. Maar ik kon er op hoofd set niet meer naar luisteren.
 11. Weer terug naar Harmonic technology kabel. Geluid veel homogener, warmte. Stem van Anne Burtonin BlueBurton heeft weer warmte die hyper analytische 8tc absoluut niet kon weergeven. Misschien te ongeduldig maar als je het na een dag warm draaien niets vind dan kan het lijkt mij ook niet fantastisch meer worden denk ik.
 12. Ps let op, dit probleem heb ik vooral met klassieke muziek, maar heb het idee dat het daar ook het meest nauw luistert. Wat bij pop bijdraagt aan dynamiek, energie en levendigheid wordt bij klassiek best onaangenaam.
 13. Geprikkeld door alle positieve recensies heb ik aantal meters 8 tc gekocht dat nu aan het inspelen is. Het is idd ruimtelijker en meer gelaagd. Zet mooie soundstage neer maar…het klinkt ook hard. Met klassieke stukken als de piano een flinke ram krijgt is dat niet echt mooi. Het is hard en soms beetje scherp. Ik hoop dat het enorm bijtrekt maar het valt dus op dat punt behoorlijk tegen.
 14. Dank voor reactie. Zal het binnenkort proberen en dan ervaring hier posten. Ben benieuwd.
 15. Dus kwaliteit kabel die je er bij propt maakt niet uit? En zo vol mogelijk? Ben wel benieuwd. Ik heb echt een blok met heel veel loze ruimte. Blok is van aluminium. Zit er nog een theorie achter? Niet dat het voor mij veel uitmaakt, er is best wel veel onverklaarbaar. En dit is wel een echte budget tweak dus sowieso proberen waard.
×
×
 • Create New...