Jump to content

jepe!

Members
 • Posts

  571
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2882 profile views
 1. jepe!

  Best CD transport

  Alleen loopwerk. De pdp 2. Maar als die van Jack afvalt vanwege leeftijd dan denk ik dat deze ook ballotage doorkomt.
 2. jepe!

  Best CD transport

  Ik heb nog een Proceed staan waar ik gewoon geen ruimte voor heb. Is wel de eerste versie. Paar jaar geleden helemaal laten nakijken. Is gebouwd als een tank of als een lelijke computer, of beide.
 3. jepe!

  Jitterbug

  Ik heb er met een paar gexperimenteerd maar hoorde geen significante verschillen. Las ook wel dat het in elke situatie anders kan uitpakken. Moeilijk dus. Ben benieuwd naar je bevindingen.
 4. Ik dacht dat het verboden was. Mij is volgens mij hier op het forum verteld dat als er brand uitbreekt met solidcore kabel aan apparaat, datje dan niet gedekt bent.
 5. HFA en C. Punter kende ik niet. Op zich interessant leesvoer. Alleen adviseert hij bij een subwoofer be een eigengemaakte kabel: “ You could even make a cable yourself using solid core installation wire. “ Dat vind ik dan toch wel raar advies omdat je toch helemaal geen kabels met solidcore aan apparaten mag hangen?
 6. Welk type Furutech heb jij aan je dac?
 7. Ja daar dacht ik ook al aan. Heb het steeds vermeden omdat die stekkers zo duur zijn. Suggesties voor merken?
 8. De gewone powercord? Alieexpress stekkers.
 9. ik heb dus als powercord een Furutech fp s032n. Ik ben daar aangenaam door verrast. Sommige klanken gaan echt door de ruimte alsof je soms iets naast je hoort. Doet beetje denken aan spatial stereo die vroeger op radio’s van bv Grundig zaten. Die 032n is vrij duur en ook dik. Ik las dat de 022n stukje dunner is en ook iets meer nadruk op de hoog legt. voor die xlr 5 verbinding zou ik eigenlijk niet zo snel weten wat ik daar aan kan hangen. Is ook een plug die niet echt geschikt is voor dikke kabels.
 10. Alle pinnen van die voorversterkerkabel zijn bezet.
 11. Als ik het zo lees wat er achter op de powerunit staat is het de voeding voor de voorversterker.
 12. Dank voor de foto’s. Ik probeerde ook al links toe toevoegen maar dat lukte niet. Nu is ook te zien de stekker voor de voorversterker voeding. ( midden op de foto) die is voor mij helemaal onbekend. En lijkt me ook heel lastig solderen.
 13. Ik heb een Nu Vista M 3 ( Musical fidelity) die bestaat uit een losse voeding en de versterker. Tussen voeding en versterker lopen 3 kabels. 2 voor het deel van de eindversterkers en een voor het voorversterker deel. Toen ik de versterker kocht kreeg ik er extra kabels bij die de verkoper had laten maken en die ‘veel beter’ waren. Deze heb ik thuis aangesloten en nooit meer vervangen. Laatste tijd zie ik steeds meer belang goede stroomkabels. Ik dacht laat ik de kabels van voeding Ni Vista eens wisselen. En o jee, de originele kabels die bij de Nu Vista horen klinken voor mij veel beter. Zo stom dat ik het nooit eerder probeerde!! Nooit klakkeloos ervaring van anderen aannemen dus. . nu vraag ik mij af of ik niet nog meer winst kan halen door de originele Nu Vista kabels weer te vervangen door iets dat mogelijk beter is. Ik heb sinds een maand als powercord een halve meter Furutech fp s 032n en vind die kabel eigenlijk heel fijn. Enorm ruimtelijk, veel detail maar niet scherp. Nu dacht ik aan de iets goedkopere Furutech fp s 022n als kabels tussen de voeding en de versterker. De kabels hebben als pluggen neutrik pluggen die in de pro audio worden gebruikt. Zie foto. ik heb daar totaal geen ervaring mee. is dat makkelijk te bevestigen of best lastig? Zag een you tube filmpje, de drie aderen vastschroeven lijkt simpel maar aan het eind wordt een draaing gemaakt die best lastig is. Althans ik volg dat niet helemaal, wat ze precies doen. Afijn zou het allemaal de moeite waard zijn? Die Furutech fp s o22n is ook niet gratis dus ik investeer al zo’n 150 euro zonder pluggen.
×
×
 • Create New...