Jump to content
High-End Forum

mumsoft

Members
 • Content Count

  12,894
 • Joined

 • Last visited

About mumsoft

 • Rank
  nit wit
 • Birthday 04/17/1953

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  -Luidsprekers: Phonar veritas P5 EdMaVersterker: LFD Integrated Zero Mk. III LEStreamer: Olive Opus 4 (O-live)DAC/Pre/Phono: Mytek BrooklynLuidsprekerkabel zelfbouwPrefer interlinks.(Digitaal: Canare Digiflex Gold)Platenspeler is een Dual 604 direct drive met Goldring 1042 element.Alles hierboven is optimaal (= zo goed en kwaad als het gaat) aangepast voor structuurinformatie (H.v.d.Heide)De set wordt ondersteund door een audiotegel en bestraald door een audiolamp.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Leiden
 • Interests
  Audio (structuurinformatie), Linux, literatuur.

Recent Profile Visitors

10,428 profile views
 1. Over experimenteel gesproken, weleens van ICP gehoord? Of iets van gehoord? Instant Composers Pool. De echte piep-knor muziek, met Han Bennink en Misha Mengelberg als boegbeelden. Er kwam vandaag wat van langs op NPO Radio 4. Ik liep jaren geleden vanaf Amsterdam CS naar het Bimhuis in het Muziekgebouw aan het IJ, alwaar ik een doos met 50 cd's in ontvangst mocht nemen, met die hoogst merkwaardige muziek van de instant composers pool. Bospaadje konijnehol, Een mirakelse tocht. Dat soort titels.
 2. O, die zie je hier af en toe, en geniet van zijn set af en toe. Familie, gezin, verplichtingen.
 3. Kreeg vandaag eindelijk een bericht van Miniot, waar al dik anderhalve maand radiostilte heerste, over de gang van zaken bij de geplande levering. Er was al aardig wat gemor op gang gekomen vanwege die stilte, en ook ik begon te twijfelen aan de oprechtheid van de firma. Waren ze ineens allemaal geveld door Corona? Was er iets vreselijks gebeurd zodat de hele onderneming mislukt was? Als je gewend bent zowat elke week nieuws te krijgen, met als laatste dat de Wheel eindelijk productierijp is, dan is het toch fishy als het daarna bijna twee maanden stil blijft? Goede audiovriend TL200 zocht mee en vond een email-adres (zelf had ik gezocht naar een telefoonnummer van de firma in Schagen, maar niet gevonden), en daarop kwam tenslotte een bericht... De verwachting is nu dat-ie in januari geleverd gaat worden. Dat is nog best ver weg, dus het kan nog best uitlopen, maar hoop doet leven.
 4. Van wat naar FLAC? MP3 of zo? FLAC is verliesvrij (digitaal althans), MP3 niet, maar dat weet je ongetwijfeld. En misschien heeft radio Paradise nog meer verbeterd, een andere computer in gebruik genomen of zo. In mijn beleving is dat alles van belang, zo lang je geen maatregelen tegen 'belevingsverlies' thuis hebt genomen. Lekker vaag hè? Maar dat houd ik even zo. Ik luister eigenlijk nooit naar Radio Paradise, dus heb er geen ervaring mee.
 5. mumsoft

  Auralic Aries G1

  Streamen doe ik al een jaar of 10. Misschien was ik hier zowat de eerste daarmee. Een cd-speler heb ik niet meer (nodig).
 6. mumsoft

  Auralic Aries G1

  Ik ben reuze toppiewoppie tevreden met mijn twee raspberries. De ene is aangesloten op mijn Brooklyn dac/pre, de ander doet het met een hifiberry. Die stuurt 3 luidsprekerparen aan. Radio, tidal, youtube, tv, noem het op. Helaas kan er verder niks op worden aangesloten, het wachten is nog steeds op de komst van de Wheel. Begin er een hard hoofd in te krijgen.
 7. O ja, het gaat ook nog over luidsprekerkabels in dit Cock-topic. Ik heb rechtsom gedraaide dunne koperen kabels, besnot en voorzien van gewassen katoenen kous. Alles volgens de regelen der kunst.
 8. Nou... Als ik een mono-element zou hebben, was die nu vast bot geworden. Scherp hè. Vroeger hadden we thuis een Philips grammofoon met een element waarin zowel een mononaald als een stereonaald in de cantilever zat. Met een lipje draaide je de juiste naald naar de plaat. Goeie ouwe tijd.
 9. Want dat duurde dik twee uur, was dat vergeten. In een van die programma's was ook Kate Bush te zien. Dacht dat ik van haar een LP had, maar kon die niet zo snel vinden. Wel op Tidal2. Die mooie plaat met Wuthering Heights. The Kick Inside.
 10. Op NPO 2 Extra gisteren veel jeugdsentiment ook, in Het uur van de Wolf (Beatles) en Toppop3. Op NPO2 Toppop Yeah in Andere Tijden mer een bejaarde Ad Visser. Toen genoeg van die guilty pleasures en de Golberg variaties van Bach door Lang Lang opgezet. Heel rustgevende muziek en ik ben er dan ook bij in slaap gevallen.
 11. Ok, dank. Die laatste ontwikkelingen heb ik beslist gemist.
 12. Ok, sorry. Ik houd het niet meer bij, merk ik. Heb ooit het maffe idee opgevat om het forum over te nemen, en daar zelfs wat besprekingen aan gewijd. Dat is op niets uitgelopen (want ik vond het toch niet op mijn weg liggen), en toen werd Arden de nieuwe eigenaar, en kwam beheerder1 als een duveltje uit een doosje, en die kweet zich heel goed van zijn taak. Niks meer aan doen, zou ik denken. Nou ja, ik hoor of merk het wel als het toch weer anders zit.
 13. Tja, wie weet. Heb nu de hele benedenverdieping vol staan met Celestion, en boven ga ik niet meer experimenteren. Die Wharfdale Denton's waren mijn eerste speakertjes, en dat ze wat 'bonkten' ontdekte ik pas toen ik ze verving. Inzicht komt met de jaren.
 14. Succes ermee. Vermoed ook dat het niet te merken is. @Ivan10: die "oude" eigenaar is erg voormalig, en de nieuwe is gewoon Arden, wat ik je brom.
×
×
 • Create New...