Jump to content
High-End Forum

mumsoft

Members
 • Content Count

  13,025
 • Joined

 • Last visited

About mumsoft

 • Rank
  nit wit
 • Birthday 04/17/1953

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Leiden
 • Interests
  Audio (structuurinformatie), Linux, literatuur.

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  -Luidsprekers: Phonar veritas P5 EdMaVersterker: LFD Integrated Zero Mk. III LEStreamer: Olive Opus 4 (O-live)DAC/Pre/Phono: Mytek BrooklynLuidsprekerkabel zelfbouwPrefer interlinks.(Digitaal: Canare Digiflex Gold)Platenspeler is een Dual 604 direct drive met Goldring 1042 element.Alles hierboven is optimaal (= zo goed en kwaad als het gaat) aangepast voor structuurinformatie (H.v.d.Heide)De set wordt ondersteund door een audiotegel en bestraald door een audiolamp.
 • Tweede set
  set 2 (volgt)
 • Derde set
  set 3 (heb ik niet)

Recent Profile Visitors

10,775 profile views
 1. Nou leuk, af en toe ook niet. Ik had een aantal brakke aansluitingen in de set, allemaal ethernetkabels voor het digitale deel, overgehouden van een verhuizing bij de bank waar ik werkte, en waar die waren blijven liggen. Terecht, want de connectoren waren veelal niet meer bedrijfszeker. Ik ben wel netwerkbeheerder geweest, maar dat heeft niks fysieks om het lijf. Als er iets stuk ging, kon ik 2e-lijnsondersteuning bellen. Maar ik ben hier in Leiden ook actief geweest bij Wireless Leiden, en in tegenstelling wat die naam doet vermoeden, is er heel wat bekabeling aanwezig, maar dan bij de zgn. knooppunten, waar de servers staan. Eén van die knooppunten heb ik mogen beheren, en dat was best aardig, want 'mijn' 'node' was hoog in de toeren van een grote kerk ondergebracht. Was er iets aan de hand, dan moest je vaak ter plekke gaan kijken. Prachtig uitzicht. En in die tijd heb ik ook geleerd losse ethernetkabels te voorzien van connectoren. Maar ja, das war mal. Voor mijn lokale probleem van losse aansluitingen had ik een setje connectoren gekocht, en de kabeltang opgesnord waarmee die aan een draad zijn te monteren. Nu nog even de goede kleurtjes op de juiste plek leggen, en lekker knijpen. Maar ik zag bij de kabelsla in de doos ook heel wat prima kabeltjes met prima stekkertjes, en het gemak dient de mens. Dus heb ik eerst maar eens de ondeugdelijke kabels vervangen door goede, en zo alle brakke aansluitingen kunnen elimineren. Maar, ik vond dat ik toch ook wat moest doen met die kapotte stekkers en die losse stekkertjes die ik toch juist voor dit probleem gekocht had. Dus vanochtend, bij goed licht de 8 draadjes in een connector gestoken, kleurtjes afgekeken, en na een hoop missers, stevig vastgeknepen. Daarnet gecontroleerd... Blijken er toch twee draadjes verwisseld te zijn. Het is ook mijn stiel niet.
 2. Stelt allemaal niks voor vergeleken bij wat anderen aan audio-spullen in huis halen. Maar in mijn gedachten komt wel de versterker beneden die alleen al met uit staan 5 Watt verbruikte. Mijn Rasp daar nu verbruikt 5 Watt en kan een hoop geluid produceren aan 3 luidsprekerparen - in zijn uppie. Het wachten is nog altijd op de Wheel, die zal dan samen met een Beocreate wel wat meer verbruiken. Niet dat het allemaal zo erg is, maar als het een onsje minder mag, dan graag.
 3. Ik probeer alles op een koopje te doen, en soms ben ik dan te zuinig. Voor een goed geluid hoef je geen stapels geld uit te geven heb ik geleerd in de loop van mijn audiofiele leventje, maar soms ga je net te ver in spaarzaamheid. Beneden heb ik de energie-slurpers uit de set gewerkt, en vervangen door een rasp met een Hifiberry Amp2. Die geeft een prima geluid in drie ruimtes daar, en verbruikt heel weinig. In due course komt daar een draaitafel (de Wheel), en die wil ik aansluiten op een Beocreate-bordje, waar de rasp op geplaatst wordt. Nu voed ik de Amp2 vanuit de rasp met de standaard 'muurwrat' van de rasp, en dat gaat ook prima - tot je eens besluit de stroom er vanaf te halen. Aanzetten daarna is een hele klus, en levert heel wat ergernis op. Verkeerde zuinigheid, lijkt het. Hifiberry acht het ook niet geschikt om de Amp2 te voeden vanuit de Raspberry, en biedt diverse losse voedingen voor de Amp2 en de Beocreate aan. Ik moest er dus aan geloven. Het gáát wel zoals het nu zit, maar de Beocreate verbruikt zeker meer stroom dan de Amp2 en dan is Leiden in last. Dus heb ik maar een behoorlijke externe voeding voor de Beocreate gekocht, dwz besteld. Niet voorradig, dus voorlopig nog maar even aanmodderen.
 4. Dàt weet ik niet, maar ik ben nu champignonsoep aan het maken, met verse paddestoelen uit een doosje, waar op staat: 3000 gr. Nou, 3 Kg weegt het zeker niet.
 5. Nou, dat zal best uitmaken. Die SSD denk ik nog meer dan het geheugen. Maar dat doet er weinig toe. Hier zit ik met een erfenis aan min-of-meer kapotte ethernetkabels (gewoon overgehouden van mijn werk en verhuizingen daar), dus even iets teveel bewegen aan dingetjes leverde nog wel eens een mislukte verbinding op. Zat zo'n connector weer los. Op zolder heb ik een doos vol met ethernetkabels, sommige net zo kaduuk als in de set, maar zat goeie. Ik had al wat connectoren aangeschaft en wilde die aanknijpen bij de kapotte connectoren, maar uit de doos haalde ik nog een stel prima kabels die ik goed kon gebruiken. Probleem opgelost.
 6. Focus op Aftab Darvishi Dat is, nee was een on-line stream vanuit De Doelen daarnet. Ik houd helemaal niet van on-line, ga er liever lijfelijk bij zitten, maar het zijn andere tijden. Heb wel nog geprobeerd het via mijn set te laten spelen, maar dat mislukte - geen ervaring - en dus 'gewoon' maar van achter de pc, met de kopteloon op. Hier een naproefje:
 7. Zou het niet doen. Dan klinkt je eigen set inene een stuk minder, en zit je weer met het audiovirus. En dat kan héél hardnekkig zijn, en flink muteren in de loop der jaren.
 8. Och, what's in a name? En wie heeft die namen verzonnen? Gehakt komt doodeenvoudig van de forumnaam van B.Gehakt. Mysterie opgelost. En Trollensnot? Ik geloof dat een van eerste gebruikers ervan die naam bedacht, en toen vrolijk is overgenomen en school heeft gemaakt. Met TS als afkorting, net zoiets als Topic Starter. Maar het maakt mij geen biet uit, als het maar werkt.
 9. Nou, dankzij Corona en al die on-line belevingen van echte uitvoeringen was ik toch maar begonnen iets in elkaar te flansen om die op de set te kunnen bekijken en (iets minder) te beleven. Ik beluister veel radio en dergelijke via een rasp op de set, dus lag het voor de hand het op die manier te doen. Maar dan wel met een tweede rasp-kaart, die toch maar lag te wachten op de komst van de Wheel en nog niks deed. Voor raspberry's heb je diverse keuzes aan omgevingen, boven en beneden heb ik LibreElec als OS erop zitten, maar ik had eerder ervaring met Raspbian waarmee je o.a. het internet mee op kunt. En dat is wel handig voor on-line. Maar de eerste poging ermee mislukte grandioos, in plaats van een beeld-met-browser verscheen er niks, niemandal. Heel wat daagjes heb ik eraan besteed, en nu weet ik dat het niet lag aan het SSD-kaartje in die rasp, maar aan de rasp zelf. Overleden door het niets doen, vermoedelijk. Al prutsende kwam ik er ook (weer) achter dat heel wat ethernetstekkertjes hier geen stevige verbinding meer maken, en gemakkelijk losschieten. Niet erg als je er niet aan zit, maar vervelend als je er niet op rekent. Maar kapotte stekkertjes waren niet de oorzaak dus. Kost alleen zoveel tijd om de oorzaak van een probleem te vinden als er zoveel variabelen zijn. Ik ben eruit en kan dus 'lekker' on-line kijken in de luie stoel. Hopelijk niet al te lang. Wat een rottijd.
 10. Ja, als je dat hebt. En natuurlijk is dat effect niet bij elke kabel even sterk, vanwege de verschillen in materiaal. Bv Teflon is niet best voor de audiobeleving. Maar ik heb al mijn stroomkabels er wel mee behandeld.
 11. Over geloof. Hoop, en liefde. En afzetterij. Al die verschillen in stroomkabels, indien niet van technische aard, zijn te vinden in (daar heb je hem weer) structuurinformatie. Doe daar wat aan (is gratis), en de verschillen smelten als sneeuw voor de zon. Dus, net als Ruud, geloof ik niet in kabels, maar in wat ze doen in muzikale zin.
 12. Leuk, wanneer was dat?
 13. Ha, we zijn weer thuis... het gaat over... auto's
 14. Die zijn hartstikke mooi. Die eerste heb ik ook. Thanks.
 15. Het zijn plussen en minnen, en die zijn niet even groot. Dus imho het missen van electronica is een dikke plus, de mogelijk minder goed overeenkomst (match) tussen de in- en uitgang is een (dikke?) min. Ooit werd hier beweerd dat de beste versterker een draad is, en daar zit hetzelfde idee in. Lijkt mij correct, jammer alleen dat een draad niet versterkt.
×
×
 • Create New...