Jump to content
High-End Forum

mumsoft

Members
 • Content Count

  13,133
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mumsoft

 1. Wat ik erover te zeggen heb: ben sowieso nieuwsgierig in audioland, dus heb zeker heel wat dingetjes uitgeprobeerd. De harmonizer, hoe mooi ook, deed hier niet veel, of misschien wel niets. Best onzeker was ik erover. Uiteindelijk is die weg gegaan. En ik heb hem niet gemist.
 2. Die komt morgen in De Doelen. Maar morgen ga ik hier in Leiden naar andere muziek luisteren.
 3. Bij mij niet. Hangt vast af van wat je besteld hebt. Power adapter, pi, kastje. That's it. Enfin, even pas op de plaats.
 4. Gelukkig staan hier alle ramen open, en een adapterkabeltje heb ik besteld, en komt in de brievenbus. Als het niet regent doe ik altijd boodschappen lopend of fietsend in de binnenstad, en voor mijn 2 coronaprik is het wat verder fietsen. Hopelijk is het dan ook goed weer. Voor zo'n kabeltje struin ik niet de bekende plekjes af, want veel kans geef ik mezelf dan niet om met de juiste kabel thuis te komen. Moet je bij online bestellingen ook maar afwachten, maar meestal klopt het wel.
 5. Dacht... ja, dàcht vandaag maar eens mijn nieuwe Raspberry Pi4 aan de praat te krijgen. Heb daarvoor alles in huis, dàcht ik. Maarrr... die pi4 heeft mini HDMI poortjes, en daar kan mijn grote HDMI-kabel niet in. Dus geen beeld, en dan is het lastig configureren. Nou, pokke! Moet er weer een adapter bij.
 6. Op NPO: Bob Dylan - No direction home Twee lange docu's. Boel muziek!
 7. Tjonge, wat een werk, en mooie foto's ook nog. Geweldig. Jij kunt het.
 8. Ik heb een Fairphone, en die naam klopt als een bus. Begonnen met Android 6, nu onlangs geupgrade naar Android 9. Had die laatste upgrade eigenlijk niet verwacht, want er is nu een nieuwere FF, en ik had verwacht dat de oude versie dan wel vergeten zou worden. Maar niet dus. Heb ook een Chinese phone, die van Android 3 naar 4 ging, en toen is blijven steken.
 9. mumsoft

  Pioneer pl 12 d

  Die zit in de spindel ingebouwd. Maar ik had hem al maanden geleden verwacht hoor.
 10. mumsoft

  Pioneer pl 12 d

  Alhoewel... beneden staat die Pioneer, maar die is nu niet aangesloten. Eigenlijk wacht ik op de Wheel, die is er ook nog niet. Die heeft een ingebouwde phono-versterker, en die heb ik daar nu niet.
 11. mumsoft

  Pioneer pl 12 d

  Ik krijg de tweede prik half juni, dus daarna kan het het best.
 12. mumsoft

  Pioneer pl 12 d

  Vast wel, heb er een ADC VLM in zitten. Tenminste, dat is een PL 112D. Een XLM-element werkte niet goed, dat ging zwabberen.
 13. Heb hier een klassieke scheurkalender, soms heb ik ook wat er genoemd staat, soms niet. Nu heb ik wat ik kon vinden in een playlist gezet op de Olive.
 14. Tales of mystery and imagination - The Alan Parsons project
 15. Voor FLAC moet er wat uitgepakt worden, voor WAV niet, dat is niet ingepakt. Dat uitpakken van FLAC gaat door enkele (veel?) componenten in de apparatuur, en daar treedt mogelijk verlies op. Niet in de bits, maar - zeg maar - in de byte, de mate waarin de muziek aantrekkelijk is. Lang, lang geleden heb ik zelf eens het verschil tussen FLAC en WAV geprobeerd te horen. Dat was er wel, maar alleen in onbehandelde apparatuur. En wie mij kent, weet wat ik met onbehandeld bedoel.
 16. Fijn nieuw topic. Ben zelf zo a-technisch als maar zijn kan, maar toen ik mijn LFD versterker kocht met Mosfet-dingen ipv gewone transistors erin, werd mij hear verteld dat mosfet best goed was, en te vergelijken met mooie buizen. Ikke blij, want als milieu-freak leek mij het verbruik van buizen + de warmte-ontwikkeling ervan geen pré. Verder geldt i.h.a. dat hoe minder verbindingen nodig zijn, hoe beter dat voor het geluid kan uitpakken.
 17. Johnny & Jones: Maak het donker in het donker. Nooit eerder uitgebrachte opnamen uit de periode 1938-1944. Bevat radio-opnamen van de VARA, liedjes gezongen tijdens een joodse bruiloft in Amsterdam in 1942, en de volledige Westerbork-cyclus (met onder andere de Westerbork Serenade), opgenomen in Amsterdam in 1944. https://www.jazzarchief.nl/product/johnny-en-jones-deel-2-maak-het-donker-in-het-donker/ En dat op bevrijdingsdag dus.
 18. Had begrepen dat Spotify ook een keer overgaat op lossles.
 19. Tja, het gaat over geluidskwaliteit, en dat ligt niet in het digitale domein. Ik zou zelfs denken dat het verschil daarna pas begint. Digitaal wordt analoog, en dan treden er pas echte verschillen op. Jammer eigenlijk dat geluid niet digitaal is, dan zou dit hele forum niet bestaan.
 20. mumsoft

  TD 150 versus TD 320

  Troost je, wij kregen van Sint niet ieder een kadootje, maar voor ons allemaal (?) een Philips koffergrammofoon, met een safier die je om kon draaien zodat er ook 78 toerenplaten mee waren te draaien. Maar die hadden we niet.
 21. Ik ook, ben zelfs met een pater naar een semenarie geweest in de vakantie, samen met een paar andere jongens. Ik wilde toen priester worden, maar mijn ouders vonden het handiger en verstandiger om eerst naar een gewoon gynasium te gaan, en daarna te beslissen of het moest doorgaan. Gelukkig maar, want toen had ik niet zo'n zin meer. Heb op het gym overigens een hele mooie Romereis gemaakt, en toen Rome een beetje leren kennen. Jammer genoeg niet het Miserere gehoord daar, maar wel de opera Aïda van Verdi in de thermen van Caracalla voor het eerst gezien. Van ver, weliswaar, maar nu ga ik nog regelmatig naar de opera in A'dam. Tenminste, nu...?
 22. Allegri - Miserere Weer van mijn klassieke kalender. Het mocht in het begin alleen in de Sixtijnse kapel in Rome worden uitgevoerd, maar de 14-jarige Mozart noteerde de noten na twee keer luisteren, en ontvoerde zo dit geheime meesterwerkje van meester Allegri.
 23. Het beste lijkt me dan om er eerst iets van te horen. Maar dan letterlijk, hè. Die arm ziet er wel heel kek uit.
 24. Wat Hans zegt. Die blikken dingetjes vervangen door een stukkie luidsprekerkabel. Maar ik ben geen echte freak.
 25. Insmeren hoeft niet per se, maar als je het onderste uit de kan wil... en natuurlijk is het spannend en verlies je de garantie, maar het leven is eindig, en zo is het leven van je spulletjes. Bert was zo aardig om mijn nieuwe Brooklyn+ (op verzoek) in te smeren, dat scheelde mij weer onnodig gepruts (was eens zo enthousiast dat ik zelfs het scherm van de Olive had ingesmeerd - nou dat doet niets, kan ik je zeggen). Bert heeft m.i. wat meer inzicht in de aard der dingen. Mijn vorige Brooklyn was kaduuk gegaan, mogelijk door mijn mogelijk overdreven wens om zo min mogelijk energie te gebruiken, wat zich uitte in het elke dag van de stroom afhalen van de Brooklyn. Ja, je kunt overdrijven. Ik ben erg zuinig op mijn spulletjes en haat het als er iets kapot gaat. Dus ik ben nu voorzichtiger. Er is ook een glijdende schaal wat beïnvloedbaarheid betreft: bv mijn raspjes zijn super goedkoop en doodeenvoudig van opzet, en daardoor hebben ze ook veel baat bij dat smeren; een duur apparaat zal er minder van profiteren maar het is ook enger (vanwege de centjes) om er iets aan te willen verbeteren. En mogelijk is de verbetering minder groot dan gehoopt.
×
×
 • Create New...