Jump to content
High-End Forum

marc

Members
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

About marc

 • Rank
  Junior Member

Personal Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,458 profile views
 1. Die zal wel iets duurder uitkomen, ik meen ca 9.000. Maar wel erg fraai, ook de versie zonder Hemp.
 2. Hier nog een aardig artikel uit die begintijd. Klik
 3. marc

  Beste draaitafel ooit

  Ik vond dat er in Alkmaar wel duidelijke verschillen waar te nemen waren. Ik vond de Barcanova combinatie veel vloeiender en prettiger om naar te luisteren. De stereo effecten op de andere combinatie vielen daardoor ook meer op. Soms klonk dat wat spectaculairder (en in mijn herinnering op momenten ook dynamischer, hetgeen ook gelegen kan hebben aan de LP opnames) maar leidde bij mij tot wat luistermoeheid. Dat lijkt me bij de Barcanova / mono configuratie nagenoeg uitgesloten.
 4. Zie het vetgedrukte. Klopt ook niet. Ik meen me ook te herinneren dat Marco hier wel eens heeft vermeld dat hij de prijsstijgingen buiten proportie (mijn woorden) vond.
 5. Ik zou een beetje voorzichtig zijn met speakers met een baspoort aan de achterzijde, zoals de genoemde Master. Ik heb zelf ervaring met een 4x4m ruimte, waarbij het laag er op vooruit ging toen ik in de diagonaal ging spelen. Maar dit is vermoedelijk geen optie voot TS.
 6. marc

  Millett

  Dat weet ik niet, er zal ongetwijfeld een markt voor zijn. Ik denk alleen dat er niet in veel eigenaren zijn die hun ervaring kunnen delen.
 7. marc

  Millett

  Ik weet niet of je nu kunt spreken van een rage Carl. Aan dit soort phonotrappen hangt zo te zien een bepaald prijskaartje dat doet vermoeden dat de doelgroep zeer beperkt is, ook voor highend begrippen. De Remton is met ca EUR 4000 nog een “koopje” vergeleken bij de meeste andere LCR’s. Ik meende nog nooit een LCR beluisterd te hebben, maar blijkbaar dus wel, nl de Trafomatic in Alkmaar dit jaar. Echter geen idee in welke van de twee sets die was opgenomen. Was vooral onder de indruk van het gemak, de vloeiendheid en rust van de monoset van Cock. Overigens, nog eentje: Silvercore
 8. marc

  Millett

  Simply audio distribueert in Nederland het merk Remton, welke een buizen LCR phono in het assortiment heeft. Lijkt me wel aan de prijzige kant om alleen maar aan te sluiten op een 2e platenspeler, maar dat is aan jou Carl Zie Test
 9. Ik heb een jaar of 15 geleden een TD124 MkI gehad, gekocht bij en ingesteld door een Thorens specialist. Het was bedoeld voor erbij, naast mijn Nottingham Spacedeck. Er zat een SME arm met Shure element op. In mijn herinnering vond ik het geluid aan de dunne kant, zeker in vergelijking met de Spacedeck. Na verloop van tijd draaide ik eigenlijk alleen nog maar met de Nottingham, die duidelijk mijn voorkeur had. Ik vond en vind het een hele mooie speler om te zien (ik meen dat het een originele uitvoering was, dus geen nagebouwde plint), maar hij nam me teveel ruimte in beslag en uiteindelijk heb ik hem weer van de hand gedaan. De bedragen destijds waren trouwens een lachertje vergeleken bij de torenhoge bedragen tegenwoordig. Vanuit geldelijk rendementsperspectief niet verstandig geweest om ‘m te verkopen. Maar hifi is voor mij geen belegging en degene die ‘m overnam was een liefhebber die er zeer gelukkig mee was.
 10. marc

  Buizenissen

  Gaat de Jan Allaerts technisch richting het einde of ben je toe aan wat anders? Ik heb altijd begrepen dat deze een bijzonder hoge pensioenleeftijd hebben.
 11. marc

  Rega Aria

  Mooi verslag. De keren dat ik Rega sets hoorde, vond ik het telkens een fijne muzikale ervaring.
 12. marc

  SUT

  Feel free Carl. Overigens, ik heb hier een Benz met nagenoeg dezelfde specs als de jouwe (0.35mV, 38 Ohm) die ik je kan laten horen op een buizenpré met SUT in vergelijking met de Lukaschek. Deze zit in mijn Luxman versterker en kan afgesloten worden op 2,5 en 40 Ohm. Ik besef dat andere SUT / buizencombi’s wellicht heel anders kunnen klinken (heb daar niet veel ervaring mee) en dat het in een voor jou onbekende configuratie/omgeving is, maar met zo’n vergelijking kun je toch een eerste impressie opdoen. Maar volg lekker je eigen trajekt en voel je zeker niet verplicht.
 13. Ik heb ooit op een show in sneek die Accuphase gehoord op Goldnote (ik meen dat het toen nog BlueNote heette) speakers en met een Simon York draaitafel als bron. Dat is een luisterervaring die me na al die jaren nog is bijgebleven.
 14. Toevallig heb ik enkele weken geleden een Audio Selectief interlink gekocht. Inderdaad mooie kabel (met mooie aansluitingen) voor een paar tientjes.
×
×
 • Create New...