Jump to content

marc

Members
 • Posts

  287
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1628 profile views
 1. Jan Verlegh is geen importeur, wel dealer en zeker een zeer goede LP12 specialist. Linn werkt in Nederland zonder importeur en rechtstreeks met een (beperkt) aantal dealers.
 2. Je kunt alleen maar over een verschil praten als je vergelijkt...
 3. marc

  Risico’s Onzow

  Is geconcentreerd alcohol (70%) te sterk of kan dat ook? Overigens, dhr VdHul raadt een wattenstaafje met vodka aan.
 4. marc

  Platenborstel

  Heb ik niet goed gelezen, excusez. Wat kost zo’n Levin? Overigens doet mijn bijna 40 jaar oude goedkope - ik meen koolstof - borstel het nog altijd prima. Zo relevant vind ik het zelf eerlijk gezegd ook weer niet, als er veel stof op een plaat zit, gaat ie sowieso op de wasser.
 5. marc

  Platenborstel

  Zie hier ook eentje met geitenharen Linkje
 6. Zo erg was het nu ook weer niet, ik tel uit de losse pols al meer dan het dubbele waar ook gedraaid werd. Maar eerlijk gezegd ook niet geheel onverwacht dat het merendeel zich van streaming bediend. Ook / maar enkele cd-spelers gehoord. Leuke dag, maar niet echt bijzondere ervaringen, zeker muzikaal niet. Kan Fever van Elvis inmiddels niet meer aanhoren. Hulde voor Simply Audio (Led Zeppelin) en AudioNote (Nirvana), een klein beetje broodnodige afwisseling tussen al dat audiofiele “geweld”. Helaas de Snollebollekes gemist ... Overigens, de verrassing van de dag vond ik Stereolith. Wat een ruimtelijk geluid uit één klein speakertje.
 7. Vandaag bij Poulissen in Roermond geweest, waar dhr Van den Hul een demonstratie gaf en tevens elementen, meegebracht door bezoekers, inspecteerde. Na ontvangst met goede koffie, werd er gedemonstreerd met een VdH Colibri element op een Transrotor/SME V combinatie met VdH Grail phonotrap, Accuphase voor-/eindversterking en de nieuwe B&W 801 speakers. Nou weet de heer VdH wel de platen uit te kiezen met goede opnames, maar het klonk dan ook als een klok. Zeer dynamisch, snel, ruimtelijk, een bijzonder hoog oplossend vermogen en uitgebalanceerd. Een helder geluid, maar nergens scherpte, al met al indrukwekkend. Naast het genieten van zeer uiteenlopende en goed opgenomen muziek, vond ik het leukste aan de sessie de vele anekdotes omtrent de historie en ontwikkelingen van VdH en de hifi industrie. Ongetwijfeld bekeken door de bril van VdH, maar wel mooie en interessante verhalen. Ik had mijn Supex SDX1000 element meegenomen voor inspectie. Dit element heb ik een aantal jaar in mijn bezit. Bij de aankoop van een 2e hands LP12/Ittok vond ik het gemonteerde element erg goed klinken en - zonder dat ik de achtergrond kende - uiteindelijk erbij 'gekregen'. Het element, dat toch ergens uit begin jaren 80 moet dateren, blijkt gelukkig nog in zeer goede staat met weinig slijtage. Een paar kleine ijzerrestjes werden van het rubber verwijderd en verder alles in orde bevonden. Commentaar van dhr VdH: "wees er zuinig op, dit waren de beste van Supex, beter dan de 900", dus daar houd ik me maar aan... Daarna nog een rondleiding gekregen van Poulissen jr door de diverse aaneengesloten panden. Er is een zeer divers assortiment in vele verschillende ruimtes variërend van high-end merken als Accuphase, McIntosh, Sonus Faber, Dynaudio, B&W en Focal tot merken die een ietwat andere doelgroep bedienen zoals Devialet, Loewe en B&O. Ik was er nog niet eerder geweest en kan alleen maar concluderen dat dit een erg mooie zaak is met zeer vriendelijke gastvrijheid. Al met al erg genoten vanochtend van een geslaagd bezoek!
 8. Als een phonotrap met 4 ingangen helpt bij de puzzel, dan kan ik de mijne wel meenemen:
 9. Ik zou jouw kennis ook eens even serieus laten informeren naar die Mystere voor die prijs. Deze versterkers werden boven de Primaluna lijn gepositioneerd met een chiquere uitstraling/afwerking en betere onderdelen, hardwired met oa een stappenvolumeregeling. Zo te zien is het Herman van den Dungen zelf die de versterker te koop aanbiedt.
 10. Nirvana cq de fotograaf had 20 jaar geleden al een vooruitziende blik
 11. Dat laatste kan ik niet goed beoordelen, maar ik kan wel zeggen dat ik erg tevreden was over zijn retip van mijn Benz Micro Wood.
 12. Wellicht voor anderen toch interessant om te herhalen. Bedoel je Vd Hul? Ik meen dat die geen reparaties/retips meer doet van andere merken, of klopt dit niet?
 13. Hr Jacobsen van Hifi Ilona. Weet niet of men nog steeds bij hem terecht kan. Op zijn website kun je nog wel zijn tel.nr. vinden.
 14. Het lijkt mij ook leuk om erbij te zijn. Blijkbaar ben ik al op de lijst gezet...
×
×
 • Create New...