Jump to content
High-End Forum

marc

Members
 • Content Count

  261
 • Joined

 • Last visited

About marc

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,281 profile views
 1. marc

  Buizenissen

  Gaat de Jan Allaerts technisch richting het einde of ben je toe aan wat anders? Ik heb altijd begrepen dat deze een bijzonder hoge pensioenleeftijd hebben.
 2. marc

  Rega Aria

  Mooi verslag. De keren dat ik Rega sets hoorde, vond ik het telkens een fijne muzikale ervaring.
 3. marc

  SUT

  Feel free Carl. Overigens, ik heb hier een Benz met nagenoeg dezelfde specs als de jouwe (0.35mV, 38 Ohm) die ik je kan laten horen op een buizenpré met SUT in vergelijking met de Lukaschek. Deze zit in mijn Luxman versterker en kan afgesloten worden op 2,5 en 40 Ohm. Ik besef dat andere SUT / buizencombi’s wellicht heel anders kunnen klinken (heb daar niet veel ervaring mee) en dat het in een voor jou onbekende configuratie/omgeving is, maar met zo’n vergelijking kun je toch een eerste impressie opdoen. Maar volg lekker je eigen trajekt en voel je zeker niet verplicht.
 4. Ik heb ooit op een show in sneek die Accuphase gehoord op Goldnote (ik meen dat het toen nog BlueNote heette) speakers en met een Simon York draaitafel als bron. Dat is een luisterervaring die me na al die jaren nog is bijgebleven.
 5. Toevallig heb ik enkele weken geleden een Audio Selectief interlink gekocht. Inderdaad mooie kabel (met mooie aansluitingen) voor een paar tientjes.
 6. marc

  Heel interessante site

  En als je je best hebt gedaan om een titel te behalen, mag je deze ook gebruiken, toch? Overigens, HBO instellingen worden in internationale context ook wel university of applied sciences genoemd.
 7. Ben ik niet met je eens en vind het eerlijk gezegd ook wel erg overdreven. Allereerst beschrijft Carl uitgebreid de setting waarin geluisterd is. Daarnaast hoef je echt niet uitsluitend te luisteren met het medium dat je voorkeur heeft en waar je het meest naar luistert. Hij heeft toch ook een digitale referentie. Het is sowieso duidelijk dat er meerdere nieuwe variabelen zijn, wat onvermijdelijk is bij een bezoek aan andere locatie met andere apparatuur. Mijn ervaring is overigens ook dat de invloed van een platenspeler combinatie groter is dan die van een digitale speler/combi. Ik hoor geen of nauwelijks een verschil tussen mijn Meridian 508 CD speler en een Squeezbox Touch / Rega DAC combi. Dwz in mijn setting en met mijn oren. Dus snap wel dat Carl op deze manier nog één variabele (grotendeels) wil elimineren. En tenslotte, het is gewoon leuk om te lezen over een ervaring, welke in het geheel niet als dé waarheid wordt neergezet. Ik zat zelf een paar weken geleden op een paar km afstand in een vakantiehuisje. Echter, helaas geen tijd kunnen vrijmaken om een bezoek te kunnen brengen aan Realfine Audio. Leek me wel een mooie zaak om eens te bezoeken.
 8. Je kent het wel, die setjes. De één een bitch, de ander een goedzak die zich alles laat zeggen. Die houden het vaak heel lang met elkaar uit.
 9. marc

  Goede internet zenders

  Deze staat bij mij meestal op Radio paradise alternatieve pop/rock, maar wel vrij breed met diverse uitstapjes naar jazz, world, lounge, electronisch en meer aantal bits: geen idee, maar genoeg om van te genieten. Voor mij een mooie combi van herkenning en ontdekking.
 10. marc

  Phonotrap voor TD 320

  Cyrus phono signature
 11. marc

  Phonotrap voor TD 320

  Ik woon vlakbij Carl: Arnhem En ben sinds het ophalen van mijn Benz voeding bij Sodeju niet meer in Limburg geweest . Nee, kom er graag hoor! Om er ook nog maar eentje uit de oude doos te halen, ik was destijds nummer 2 met een verbeterde voeding. Alweer 14 jaar geleden...
 12. marc

  Phonotrap voor TD 320

  Ik heb mijn Lukaschek momenteel niet in gebruik, die mag je wel een keer lenen, Carl. En met Sodeju voeding.
 13. Edgar heeft de naam gewijzigd in Canor
 14. Dat ligt er aan. Als je het erg belangrijk vindt om dat laatste beetje laag er superstrak uit te kietelen, ja, dan wel. Ik heb jaren Dynaudio’s gehad. In eerste instantie met een Musical Fidelity Nuvista versterker, aan power geen gebrek. Uit nieuwsgierigheid een 2e hands Edgar buizenversterker (2 x 50W push pull) erbij gekocht. De MF was transparanter en had een beter gedefinieerd laag (niet dat de Edgar slecht was, maar er was verschil). Toch merkte ik dat ik steeds vaker de Edgar aanzette, welke een vloeiender en hologafischer beeld lieten horen. Uiteindelijk de MF verkocht en altijd bij buizen gebleven. Dynaudio’s staan er bovendien om bekend een vriendelijk impedantieverloop te hebben.
 15. marc

  Moongel

  Deze gel pad van Dynavox lijkt op de Onzow, maar dan voor de prijs van de moongel pads (ca EUR 10). Je kunt het alleen niet onder lampen gebruiken... Maar bevalt mij erg goed. https://www.dienadel.de/dynavox-gelpad-nrg30-fuer-die-nadelreinigung-nadelreiniger/a-353639271
×
×
 • Create New...