Jump to content

Edje2

Members
 • Posts

  820
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Noord Holland

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  TAD Micro Evolution
  Aesthetix Calypso
  First Watt SIT-3
  Garrard 301
  Thorens TD124
  Aurender A10

Recent Profile Visitors

1767 profile views
 1. das slecht nieuws Carl. Hij was al geruime tijd ziek, maar komt altijd onverwacht. Sterkte!
 2. Ventilator en verwarmingselement zoals ik hierboven uit legde.
 3. Er zit een bak in, maar je kunt er ook een bak onder plaatsen. De vraagt ongeveer 650 watt bij vol bedrijf, dus zal de ruimte ook enigszins opwarmen
 4. Dat is een vraag die me al jaren bezig houdt Carl. Ik heb er alles aan gedaan om het vocht beter te krijgen. Dakleer vervangen, vloer gecoat, muren van binnen geinjecteerd tegen optrekkend vocht (is een spouw muur). Enge wat nog moet gebeuren is de voegen vernieuwen, maar is niet makkelijk om een bedrijf te vinden die dan kan doen. Is geen stroom en water aanwezig, en met name de laatste is een probleem. Ik heb wel stroom, maar is 6A, en dat is niet voldoende voor de enorme compressor die ze gebruiken. Maar die is meestal op brandstof. Wat is lastiger.
 5. Nee hoeft niet geregenereerd te worden. Hoe het werkt weet ik niet precies, maar ik denk dat de lucht door de silica geblazen wordt waar het vocht in wordt opgevangen en dan door verwarming het vocht er uit gehaald wordt. Een compressor doet helemaal niets meer bij lage temperaturen, de opbrengst wordt dan bijna nul, waar deze juist beter gaat werken.
 6. Ik doelde meer op de "ontkenners", die vinden hun eigen set altijd het beste klinken, wat je er ook naast zet.
 7. Ik heb voor de garage uiteindelijk een adsorptie droger gekocht. Die werkt met behulp van een silica gel waar de lucht doorheen geblazen wordt. Het voordeel tov een compressor droger is dat deze met name bij lage temperaturen zijn werk doet. Tot nu toe prima. Laat hem een uur meedraaien op een dag, en zo is het vocht percentage met 30% gedaald in de winter. Nu doet hij niet zoveel meer, maar als het koud is en de vochtigheid hoog haalt hij er zomaar een paar liter per dag uit. Er zit een reservoir in van 2 liter, maar heb er een flinke bak met een slang onder gezet. Kost aan stroom over heel het jaar ongeveer 100kWh, dus een euro of 35. Als je het vocht gehalte lager wilt kost het serieus meer stroom. Zit nu op max 70% lucht vochtigheid.
 8. Ik denk dat een aantal audiofielen voornamelijk naar hun eigen set luisteren, en daardoor wat zand in de ogen krijgen. Die luisteren op een beurs naar een top set, maar vinden het thuis beter klinken. Ik denk voornamelijk omdat ze dat geluid gewend zijn.
 9. Heb jij ook een micro seiki arm op de Delphi Carl? En de bekabeling vervangen: voor wat dan? Had hij daar nog een suggestie voor? Er is zoveel te koop, en het ene draad nog bijzonderderder en kostbaarderder dan het andere. Zelf heb ik goede ervaringen met Cardas 33awg, maar dat is vrij stug. Je hebt ook clear phono, dus is 34 awg en dus wat soepeler. en wat betreft het lager: hoe schoonmaken? En dan droog gebruiken met kans op corosie? Volgens mij moet je een platenspeler lager nooit smeren
 10. Zo te lezen een zeer uitgebalanceerd geluid en mooie demo.
 11. Ik denk wel dat dat werk. De REL kun je vaak zelfs zonder massa aansluiten, hij pakt dan zelf de massa van de sub zelf als nul. Had deze ook aan mijn Aesthetix eindversterker gekoppeld. Deze heeft een zwevende massa, dus maak je die vast aan de kast ipv de speaker massa. Zal bij een buizenversterker net zo werken.
 12. Is die mat een harde schijf van een millimeter of 5 dik?
 13. De verassing als je weer met de oracle kan spelen is dan des te groter. Dat houdt het luisteren interessant in mijn optiek. het valt me ook vaak op als je naar een minder product gaat luisteren het helemaal niet slecht klinkt in eerste instantie. Een teken dat het wel klopt dan. Dus jouw ervaring herken ik 100%. Is de Carbon mat een Boston mat? Daar speel ik ook al vele jaren mee. Helaas niet meer te koop, maar een van de allerbeste matten die ik heb geprobeerd. Onlangs bij een maatje ipv zijn dikke kurken mat. Hij wilde er direct ook een, een zeer duidelijk hoorbare verbetering.
 14. Dat is denk ik ook de reden dat 2 subs veel beter werkt dan 1 volgens de geleerden. Heb daar zelf nog geen ervaring mee. Wel nu 1 sub, en vind dat, na lang experimenteren vwb de plek) goed integreren. Ik heb ook wel het idee dat je als je weet dat er een sub mee doet je hem ergens wel een keer hoort meedoen, maar zou ook niet goed zijn dat je hem niet hoort zoals Geerdie aangeeft. De tweede sub staat nog op het verlanglijstje. Hoeft dus geen peperduur ding te zijn zoals deze bewijst, de plek en inregeling is vele malen belangrijker.
 15. Hier exact dezelfde ervaring. Ook een Rel die naast me staat en daarmee perfect integreert. In de hoek ging ook niet lekker. En inregelen komt best nauw: als ik de sub iets terug schroef in volume merk je dat hij wel zachter gaat spelen maar ook minder goed integreert. Je gaat hem dan meer waarnemen. Dus het advies dat als je hem hoort meedoen dat hij dan te hard staat gaat niet altijd op.
×
×
 • Create New...