Jump to content

Edje2

Members
 • Posts

  580
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Noord Holland

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  TAD Micro Evolution
  Aesthetix Calypso/Atlas
  Feickert Blackbird
  Nottingham Spacedeck
  Garrard 301
  Thorens TD124
  Aurender A10

Recent Profile Visitors

840 profile views
 1. Dat gaat helaas niet. Je zult een andere module moeten kopen of zien te ruilen. Andersom had nog wel gekund mbv een step-up trafo.
 2. Er moet in de ruimte toch een plek te vinden zijn waar de staande golf geen rol speelt, en omdat het een dedicated luisterruimte betreft ook realiseerbaar.
 3. Klopt helemaal Walt en zeker in een dedicated luisterruimte maakt het dus niet uit waar de speakers staan, zolang het maar goed klinkt. Bij mij staan de speakers overigens ook ruim 3 meter van de achterwand, dus helemaal vrij in de ruimte.
 4. Dat laatste schijnt regelmatig echt voor te komen bij recensenten. Is toch ook niet te doen om elke week een ander apparaat of meerderen te reviewen.
 5. Die Ruud Jonker kan zoveel onzin uitkramen, gelardeerd met holle frasen en algemeenheden. Hij weet het zo mooi te vertellen dat je het bijna gaat geloven. Even zonder gekheid, er zitten zeker waarheden in het verhaal, maar de manier van beschrijven zit zo enorm in mijn allergie zone, kan het niet lezen of serieus nemen.
 6. CDM9 pro is helaas niet meer te krijgen. Heb ooit een PS-audio loopwerk gehad waar deze in zat. Loopwerk is zeker niet alles. Een goede dac is denk ik belangrijker voor de sound. Loopwerk moet alleen maar correct uitlezen, en dat doet de een wat beter dan de ander. Ook de gebruikte uitgang naar de SPdif uitgang is erg bepalend voor de klank, dus los van het loopwerkje.
 7. Ik snap de relatie met jitter en een kamfilter niet Marcel
 8. We staan er keurig op Carl!
 9. Het lijkt erop dat er iets met de aarde of massa inderdaad niet goed is. Dat zit dan of in de headshell waar het element in gemonteerd zit niet lekker (draadje gebroken) of in de stekkertjes zelf. Lijkt me toch het beste om er iemand met kennis van zake naar te laten kijken als je er zelf echt geen verstand van hebt. Waar woon je?
 10. Je was lekker op weg Olaf, maar hier ga je denk ik toch de fout mee in. Er zijn zeker wel goede AVR versterkers, Marantz voorop. Heb dat toch wel vaker heel erg goed horen klinken, en dan bedoel ik echt heel erg veel beter dan je zou verwachten van het prijsnivo en het aantal kanalen.
 11. Jeugdsentiment, heb het singletje hier nog liggen.
 12. Ik snap wat je zegt Hans, zelf ben ik ook niet zo van de ASR overtuiging. Maar hij onderbouwt dit met metingen over vervuiling op de aarde/massa en dat is onomstotelijk lijkt me. Uiteraard moet iemand doen wat hij de moeite waard vind. Ik hoef niemand te overtuigen, en iedereen heeft zijn eigen waarde. Dat vind ik ook zo leuk aan dit forum, al deze meningen kunnen naast elkaar bestaan met daar tussendoor een gezonde discussie met elkaar.
 13. Het filmpje toont wel aan dat vervuiling van de masse geen enkele rol speelt. Wat dan wel? De datapaketten komen ongeschonden aan, dat is een eigenschap van TCP. Het enige waar altijd de switch gelovers het over hebben is de vervuiling die mee komt, maar dat laat het filmpje juist zien dat dit geen enkele rol speelt. Geleuter of niet, ik raad je toch aan het filmpje te bekijken Hans, ik denk dat het de moeite waard is.
 14. Bekijk het filmpje hierboven eens. Ik heb zelf ook altijd de stelregel met vergelijken van 2 verschillende apparaten/kabels enz: Als ik twijfel of er geluidsverschil is is het er voor me niet. Het moet zeer duidelijk en reproduceerbaar zijn, anders is het omdat je anders luistert. Amir verwoordt heel goed waar ik zelf al jaren naar handel.
×
×
 • Create New...