Jump to content

quad and more

Members
  • Posts

    269
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

805 profile views
  1. Ach ja , waar maken we ons eigenlijk op dit monent zo druk over, Toen die " copy controlled " copier beveiliging uitkwam dacht ook iedereen dat het afgelopen was met copieren. Helaas werd het tegendeel bewezen. Door allerlei vernuftige hulpjes werd ( wordt ) er nog steeds elke dag opnieuw meer gecopieerd. Gegarandeerd dat er voor die nieuwe " copierbeveiliging " over enkele weken ook weer een oplossingis. Laat die platenbazen toch lekker in hun waan. Boycot het originele product en als er voor het copieren ervan een oplossing is , spindels met cdr`s inslaan en copieren maar. Beter goed gecopieerd dan slecht ontworpen.
  2. Gewoon al deze producten op sony pc`s in de garantie periode afspelen. Dag in dag uit jaar in jaar uit De aanhouder wint.
  3. Ik wil me nergens mee bemoeien, maar een stof kap op een lp 12 ....foei. Hiermee zakt de klank-kwaliteit als een plumpudding in elkaar. Bedenk je voordat je zo`n " ingreep " gaat toepassen.
  4. Geweldig idee. Gelukkig vindt zo`n publicatie aftrek bij veel mensen. Vaak genoeg wordt zoiets gemaakt voor en door mensen die meer verstand van zaken hebben dan menige journalist. Gewoon blijven aanmoedigen. En natuurlijk is het lekker gemakkelijk op te slaan op je pc. Geen rondslingerende reclame-overheersende hifi blaadjes meer!
  5. Ga zo door zou ik zeggen. Dit is het antwoord op de veel te dure europese prijzen. Eigen schuld kattebult....
  6. Persoonlijk ik het me iets tegen gevallen. Weinig nieuwe zaken die iets nieuws kunnen en weten te brengen. Wel leuk om Jochen R
  7. Tuurlijk ken ik deze . Het zijn de RFT B 3010 hifi luidsprekers die inderdaad uit de oostblok landen komen. Optisch zien de luidsprekers niet uit , maar hebben wel een mooie afbeelding van het midden gebied. Vaak deed dit merk ovale luidsprekers toepassen in het hoog/midden . Ze werden wel eens " the poor men`s " Rehdeko luidsprekers genoemd.
  8. Zelf gebruik ik op mijn pro-ject 2.9 wood een rega elys (mm) Goede combinatie , prijs kwaliteits verhouding. Verder heb ik een yamaha element gehad ,de mc 9 . Ook dit was een goede match.
  9. Kwam deze tegen bij de chinees. Klik maar eens hier.
  10. Heb je ze beide beluisterd in eenzelfde componenten opstelling ?
  11. Zijn er klankmatige verschillen tussen de lm 3875 en de lm 3876 en lm 3886. Ik denk dat ik helaas op deze type`s ( gezien de verkrijgbaarheid) moet teruggrijpen. Ik hoor het wel.
  12. Voor zo`n "stukjes " hout maakt het echt niet uit hoor. Gewoon alle kanten goed behandelen . Bij een goede houthandel kan je immers kiezen voor hout met hoge en lage vochtigheids percentages. Met harsen sluit je voor een groot gedeelte de porien ook af. Er zijn luidspreker fabrikanten die als basis ( voor het lakken of politoeren ) het hout drenken in eiwit. Dit om eventuele opwelling van het hout na verdere behandeling tegen te gaan. Ik verwerk bijna daaglijks meerdere soorten hardhout. Zowel geverfd als ongeverfd en moet zeggen , als je het met " respect " behandeld trekt het hout echt niet krom. Je moet natuurlijk geen hout nemen uit een of andere gamma of zo. Dit trekt al krom als je het een uur in huis hebt door het hoge vochtgehalte. Een goed stuk hout ligt jaren te " rijpen " en werkt niet meer na. Het kost inderdaad een hoop, maar je krijgt er wel veel voor terug.
  13. Waarom zou het hout moeten ademen? De oppervlakte van het hout waarvoor je het wilt gaan gebruiken heeft nagenoeg geen oppervlakte, dus de kans dat het gaat werken is gering. Uiteraard is hetwel raadzaam om eventuele ventilatiesleuven in te frezen daar waar deze sleuven ook al waren ( bijv. boven op een versterker etc ) Wil je een echt vintage effect hebben zou ik voor deze optie gaan. Maar een goede lik verf is ook niet vies ( mits goed gelakt geschuurd gelakt en zo verder )
×
×
  • Create New...