Jump to content
High-End Forum

Kraus vonBentinck

Members
 • Content Count

  999
 • Joined

 • Last visited

About Kraus vonBentinck

 • Rank
  Junior Member

Social Media

Recent Profile Visitors

3,484 profile views
 1. welkom op het forum. Ik denk dat je toch eerst even moet beslissen/laten weten of je gaat kiezen voor stereo of surround (je kijkt veel film lees ik). Transistor en buizenversterkers zijn overigens beide 'gewone' versterkers en het een hoeft niet voor het ander onder te doen. Een grotere vooruitgang die je boekt met een paar mooie luidsprekers in een passende ruimte zul je overigens niet meer meemaken. Een aparte voor/eindversterker combinatie vergt een duidelijk groter budget. Adviezen heb ik eigenlijk niet voor je maar wens je veel succes, veel gezond verstand en hopelijk word je geen audiofiel want dan is de zoektocht nooit ten einde en de tevredenheid altijd achter de horizon.
 2. Ik heb het met bewondering gevolgd. Een heel mooi resultaat. Ik had overigens wel van je begrepen dat maggies erg 'buurvriendelijk' zijn en of dat met de nieuwe speakers ook zo is?
 3. Het meest bijzondere is voor mij dat hij die fenomenale resultaten behaalt in een 'doodgewone' huiskamer van toch beperkte afmetingen (en nooit ruzie heeft met de buren)
 4. https://archive.org/details/Rod_McKuen_Soldiers_Who_Want_To_Be_Heroes
 5. Daar zit wel een heel verhaal aan vast. Op straffe van excommunicatie was het verboden de partituur mee te nemen naar buiten. Toch bestonden er drie kopieën, in Portugal, in Wenen en in Bologna bij padre Martini, een mentor van Mozart die bezocht werd voor zijn vertrek naar Napels en Rome. Het is niet vast te stellen of Mozart toen de partituur wel/niet is getoond. Dat Mozart het op gehoor ook wel zelf had af gekund, staat wel vast. Hij had immers een perfect absoluut gehoor en benoemde feilloos elke noot die voor hem gespeeld werd. Hij klaarde de klus overigens samen met zijn vader maar wat Mozart toen heeft opgeschreven is merkwaardigerwijs niet bewaard gebleven. De reputatie van het stuk berustte voornamelijk op de uitvoering en niet op de compositie. Een castraat versierde op eigen houtje danig en daarop was de bewondering gebaseerd. Een uitvoering, zonder castraat, in Wenen maakte zo weinig indruk dat men dacht over een frauduleuze partituur te beschikken. Mozart's moeder maakte zich nogal zorgen over de kans op excommunicatie van haar zoon maar die vrees was ongegrond omdat Mozart korte tijd later door de paus werd geridderd en excommunicatie werd uitgesloten. Uitzonderlijk was dat Mozart de kans kreeg om examen te doen voor de 'grootmeesterstitel', en alleen slaagde omdat Padre Martini zijn opdracht vol fouten eerst mee naar huis nam en toen gecorrigeerd bij de commissie inleverde. Geslaagd dus ( en terecht) Mozart zat opgesloten in een kamertje voor een opdracht van enkele uren maar stond in no-time weer buiten omdat het hem kennelijk totaal niet boeide. Ook gewoon nog puber.
 6. https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FCfJGoFvWQAAUrrn.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fdarkermusic%2Fstatus%2F716712976829571072&docid=RSNgHdLzm6BtbM&tbnid=EhjEvh9E8u06DM&vet=1&source=sh%2Fx%2Fim Olga heeft model gestaan voor Olga Lawina in agent 327. Geweldige hoezen trouwens.om in te lijsten
 7. Leuk! En van harte welkom terug. De meest streng methodische luisteraar van het hele forum volgens mij. Grote veranderingen, zo lees ik maar de voorkeur voor JK is dus gebleven. Altijd het idee gehad dat wij totaal verschillende oordelen hadden (sony allesspeler en Chario Academy -Prima/echt niks, bruin/levendig of sausje/mooi beeld) maar dat geeft niks. Leuke herinneringen aan kabelvergelijk en kleine monitoren. Wie weet, zien we Kermit en Speedy Andre ook weer opduiken.
 8. In de rest van de wereld zijn het rondo's, in Gelderland echoputjes of Uddelemeertjes {denk ik)?? Maar ik zie op google dat ze ook wel Amsterdammertjes worden genoemd. Mogelijk is er onderscheid tussen uddelermeertjes (wel) en echoputjes(niet) met een amandeltje in het midden. Interessant onderwerp overigens
 9. Ik meen toch dat echte Apeldoorners spreken van Uddelermeertjes?
 10. Audiopaul is helaas overleden.
 11. Niet zo somber, die lade is natuurlijk van carbon.
 12. Er bestaat geen famous blue raincoat van Dylan. Het is een track van Leonard Cohen en een CD van Jennifer Warnes. Ik vermoed dat de lp 'oh mercy' Dylan bedoeld wordt en mogelijk de track ' man in the long black coat'. In dat geval kan ik het overdreven laag overigens niet zo thuis brengen
 13. Ik bestel regelmatig bij JPC. Geen klachten, altijd doodnormale, redelijk snelle afhandeling, prijzen zijn niet spectaculair hoog of laag maar verzending vinyl is altijd gratis. Verpakking prima in orde. SACD is wel schreeuwend duur. Assortiment is redelijk, voor Japanse uitgaven kun je er goed terecht qua assortiment, wel aan de prijs.
 14. Famous last words? Erg mooie draaitafel trouwens, de Luxman.
 15. Waarom zou men dat willen meten? Een individuele ervaring heeft geen nut voor een ander. Overigens kan men heel goed meten welke delen van het brein door bepaalde stimuli worden aangesproken en de fysieke reactie daarop.
×
×
 • Create New...