Jump to content

Kraus vonBentinck

Members
  • Posts

    1582
  • Joined

  • Last visited

Social Media

Recent Profile Visitors

5556 profile views
  1. Er zijn best veel mensen die nog treinen hebben staan uit hun jeugd. Het mooie van Märklin is dat heel vaak ook oude spullen nog te moderniseren zijn. Rollend materieel kan voorzien worden van betere koppelingen en locomotiefjes zijn, mits van metalen behuizing, meestal nog de moeite waard om te digitaliseren. Oude locs kunnen niet rijden op een moderne baan. Sommige modellen, bijv. de populaire krokodil, blijven decennia lang ongewijzigd maar worden wel opnieuw uitgebracht in digitale uitvoering met een scala aan geluiden en verlichting. In Schiedam zit Schiepoor. Bijna allemaal oudere mannetjes die makkelijk 400 a 500 artikelnummers uit het hoofd kennen. Bijna alles van Märklin is nog te gebruiken muv de trafo's en de M-rails. Op de foto zie je K-rails (voor de echte hobbyisten ) maar nog nieuwer zijn de C-rails ( voor de luie hobbyisten )
  2. Een beetje mis ik het wel. De electronica rondom het automatiseren is echt wel leuk en helemaal niet eenvoudig. De grootste problemen zijn echter voldoende ruimte en voldoende financiën. De hobby is vrijwel even duur als hifi
  3. De waarde wordt sterk bepaald door de actualiteit van de spullen. Een central station met doos gaat bijna voor de nieuwprijs van 800€. Oudere trafo's zijn vrijwel niets waard net als M-rails. Ik heb een paar weken geleden alles verkocht (modern en in doos) voor een paar duizend €. Binnen 1 dag alles in 1 keer weg.
  4. Is het geen rumble? Is de aardedraad bij de td160 helemaal goed aangesloten?
  5. Aan goedmaken doen die bedrijven niet. Het zal wel gaan om een poging het marktaandeel op te vijzelen. De concurrentie bij al die streamingsdiensten is moordend en de spoeling wordt steeds dunner. Aan alle kanten wordt geprobeerd om maandelijkse abonnementen te verkopen of een lease-overeenkomst aan te smeren. Voor een gemiddeld gezin gaan al die abonnementen flink in de papieren lopen. Beetje consuminderen is het devies.
  6. Heb je wel erg in de verzendkosten. Zo'n paneel weegt c. 23 kg en het is best een flink formaat. Vervoer is zeker & vast niet goedkoop. Wat betreft kleur: koop luidsprekerdoek en laat een naaister een hoeslaken maken op maat. Gegarandeerd veel goedkoper.
  7. Inderdaad Model 12 uit de nieuwe serie. Hier de link naar de aankodiging door Final zelf en aanbevelenswaardig leesvoer van Final hier Mijn eigen ervaring met de oude Finals en klasse D is top
  8. PS Het is langzamerhand tijd voor Prioriteren Souterrain II. Het topic is haast niet meer leesbaar.
  9. Uit het tekeningetje leid ik af dat de speakers net iets minder dan 2 meter uit elkaar staan en de speakers 1 meter van de achterwand en de luisterstoel op 3,5 meter van de achterwand. (opstelling 9). Een klein rekensommetje leert dat de afstand tot de speaker op die luisterplek ongeveer 2,7 meter is. Hoewel dat alleen maar gevoelsmatig is, ben ik zelf groot voorstander van een gelijkzijdige luisterdriehoek en zou zeker proberen de speakers iets meer (zo'n 35 cm) naar de zijwand te verplaatsen. Dat zou een gelijkzijdige driehoek realiseren van +/_ 2,7 meter. In het ideale geval hoor je dan bij Roger Waters'(=griezel) Perfect Sense part I de stem van Hal achter je, ook bij stereoweergave. Dat levert vaak ook een heel mooi stereobeeld op. Ik ben wel heel benieuwd welke luidsprekers naar Carl toekomen voor de demonstratie. (een paartje Diapason Adamantes herhaal ik niet meer.) Ik heb trouwens ook wel eens gedacht dat een paartje KEF LS50 van Cock het proberen waard is. In ieder geval heel hoog rendement, lievelingetjes voor de mooie Conrad Johnsons.
  10. Fraai verslag, imposante winkel. Leuk, de gerestaureerde reel-to-reels. Ik neem aan dat de beluisterde Finals de nieuwe serie betrof en niet de oude 1000i of 600i. Die nieuwe Finals zijn overigens wel zeer aan de prijs met, ik meen, rond de 17.000€ voor het topmodel.
  11. De ruimte is 395 cm breed. 2x120=240, blijft 155 over. De esl zijn 70 cm breed. Dus die staan dan 395-240-140=15cm uit elkaar. Hoeveel verder uit de wand is nog mogelijk?
  12. Mooi helder verslag. Perfect @carl. Dat gaat goed komen. Dat er nog een wereld te ontdekken en te experimenteren valt met de plaatsing van de luidsprekers in jouw ruimte,, daar ben ik van overtuigd. 2 meter van de achterwand met de Quads is echter niet haalbaar, zo vermoed ik. Dan wordt de luisterafstand te kort.
  13. High end. Wanneer je audio-apparatuur beschouwt als een reeks apparaten dan is de compromisloze apparatuur de top van die reeks. Meestal wil dat ook zeggen dat de kosten geen rol hebben gespeeld bij de bouw. High fidelity is simpelweg natuurgetrouw. Het geeft de werkelijkheid in hoge mate weer. Stereo weergave staat eigenlijk ver van natuurgetrouwheid af. Het is een effectieve truc, net als perspectief in een plat vlak
×
×
  • Create New...