Jump to content
High-End Forum

Kraus vonBentinck

Members
 • Content Count

  985
 • Joined

 • Last visited

About Kraus vonBentinck

 • Rank
  Junior Member

Social Media

Recent Profile Visitors

3,313 profile views
 1. Waarom zou men dat willen meten? Een individuele ervaring heeft geen nut voor een ander. Overigens kan men heel goed meten welke delen van het brein door bepaalde stimuli worden aangesproken en de fysieke reactie daarop.
 2. Men kan zien, horen, voelen, ruiken en proeven met de vijf zintuigen. Dat zijn fysieke eigenschappen van ons organisme en meer zijn er niet. Het zesde zintuig bestaat niet en is slechts een uitdrukking. Mooi gezegd, het heeft geen ontologische dimensie, het bestaat niet in fysieke zin. Een ander woord is intuitie. Iedereen weet wat bedoeld wordt met het zesde zintuig maar niemand kan zeggen waar het zit. Men kan op zijn hurken zitten, op zijn ziel getrapt worden of het gevoel hebben tot een volk te behoren maar die begrippen hebben ook geen ontologische dimensie al behoeven ze meestal geen verdere uitleg. Het zijn slechts spraakgebruiken. (maar ze spelen wel een rol in de werkelijkheid, soms zelfs een heel grote rol). Mensen zijn nu eenmaal heel sterk in het geven van verklaringen die nergens op gebaseerd zijn. Men kan wel zeggen dat heksen niet bestaan maar dat heeft weinig waarde als je op de brandstapel staat of de waterproef moet ondergaan. Een fantasiewerkelijkheid kan soms lelijk opbreken als je als 12 jarig meisje levend gevild moet worden om de regengod tot een beetje water te bewegen of je leven besteedt aan het bouwen van een piramide om de Nijl te laten overstromen. Die zogenaamde telepathie of het gelijk voelen door tweelingen is een bekend voorbeeld maar nimmer ook maar in de verste verte aangetoond. Toevallig heeft op ons terrein de bekende A van de Hul wel iets bedacht dat gebruik zou maken van "scalaire golven" (die zouden sneller gaan dan het licht maar zijn simpelweg een verzinsel, een verklaring voor een niet bestaande werkelijkheid) en daarop zijn harmonizers gebaseerd die zogenaamd rechtstreeks interactie met ons brein zouden hebben. In de quantumwereld is er inderdaad een wonderlijk en nog niet verklaard verschijnsel van gelijktijdigheid, onafhankelijk van de afstand tussen twee deeltjes. Voorlopig alleen maar voedsel voor fantasie. Dat politiediensten gebruik maken van helderzienden is meestal omdat er anders niks meer helpt of men sowieso niet verder komt.. De Nasa vroeg ook aan de Maori's om te dansen en te zingen om een fout lopende Apollovlucht te redden en gelukkig heeft dat geholpen. Overigens is wiskunde geen wetenschap maar een middel om foutloos te redeneren. Wiskunde geeft geen verklaringen voor de werkelijkheid, het is niet empirisch.
 3. onontdekte zintuigen? Die kans is nul, zero, nada. Men heeft 5 zintuigen en daar zal het bij blijven. Niet dat die zintuigen alles kunnen waarnemen maar een zesde zintuig komt er echt niet bij. Er komen hooguit betere instrumenten die die zintuigen wat kunnen helpen. En hoe het brein werkt is ook al aardig bekend (en voor een groot deel ook meetbaar). Ons brein is niet ineens ontstaan maar op verschillende tijden zijn verschillende delen ontstaan en/of gegroeid. Wel is het brein niet eenvoudigweg de som der delen maar veel meer en met "onbedoelde" (en soms desastreuze -religie) gevolgen. Die ontwikkeling staat bovendien niet stil maar een zintuig er bij, dat zal nooit gebeuren. Heel goed mogelijk dat het brein de achilleshiel van de menselijke soort is (er zitten wel meer ontwerpfouten in onze evolutie) en dat wij het maar kort zullen uithouden, zeker in vergelijking met de meer succesvolle soorten. Ik zie ons de 100 miljoen jaar niet volmaken
 4. haha, ik moest ook even een neiging onderdrukken. Toch schijnt homeotherapie wel te bestaan. Er is zelfs een site "homeotherapie.nl"
 5. Sonnet Menigeen van hear is wel eens bij Cock geweest En het verslag daarvan getuigde immer van een feest Door uitleg en illustratie bleef niets de bezoekers duister En sprak men over hem vol lof en luister Want die spulletjes van Sonore Brachten bezoeker niet alleen muziek maar zelfs stilte ten gehore Hij serveert de verbaasde luisteraar intussen een uitstekend bakkie pleur Nooit vergald door een veest en haar weerzinwekkende geur Van fluisterstil tot hels kabaal, De akoestiek van kerk of volle zaal Echt, je hoort het allemaal Hij praat honderduit en eindigt eigenlijk nooit nie Maar Cock is noch Iers, noch heet hij Barney Toch heeft hij ontegenzeggelijk “the gift of the Blarney”
 6. Volgens de pensioenfondsen heb je dan nog 13 jaar te gaan, Carl en dus 50 % kans om eerder/later uit te stappen. Is het geen tijd om het materialistische te verruilen voor de wat meer spirituele kant van de muziek? Op je 20e wilde je misschien een racemotor/auto maar wat moet of kan je daarmee op je 70e? Onvermijdelijk gaan de oren achteruit en kun je toch niet meer ten volle profiteren van de subtiele verschillen tussen het ene of andere (veel te dure) element. Ik zelf kom er meer en meer achter dat het hebben van meerdere draaitafels, versterkers enz enz even onzinnig is als het hebben van twee wasmachines. Het is zinloos om de zakken te vullen van een doodshemd, alleen maar ballast voor de nabestaanden. Waarom zou je willen intreden in de rijen van bezitters van 12 Ferrari's? "Too much and never enough" is de titel van een biografie over Trump. Het is lonender om je eens te verdiepen in de muziektheorie, een cursus solfège te volgen of desnoods een paar lesjes keyboard. Dan heb je veel meer aan je mooie luisterkamer dan het zoveelste apparaat er bij.
 7. Dan is dit misschien interessant voor je Ik heb de M3 motorsturing met echter op het moment maar twee motoren in bedrijf. Toevallig draaide ik van de week een plaat met een heel stille uitloopgroef maar wel een duidelijke korte tik waar de groef in de eindgroef komt. Dat is ideaal om aan te meten want dat geeft een mooi kort punt in de wave editor. De tafel draaide te snel en daarom heb ik de boel proberen bij te stellen. Een eenvoudig rekensommetje leert dat bij 33 toeren elk willekeurig punt op de plaat in 60/33,33=1,8001800 sec een perfecte cirkel beschrijft.. Om ook de gelijkloop te controleren heb ik de naald vijf minuten in de uitloopgroef laten staan. Dat geeft in de wave-editor het volgende beeld: Vervolgens markeer je precies één sample op een bepaald punt in de tik. Bij een samplerate van 48kHz zijn dat dus 48000 samples per seconde. Om de juiste samples te vinden is het handig om de ingangsgevoeligheid zo in te stellen dat de tik net clipt zodat de samples van tik op het luidste punt precies op een lijn liggen. Het is anders nogal zoeken naar de juiste sample. Je neemt de eerste en tweede tik in de eerste twee seconden van de wave Vervolgens plaats je een markering in de tweede tik op dezelfde plaats (je kunt de waarden van de samples uitlezen om te checken of je op de juiste plaats zit) en om de gelijkloop te controleren plaats je nog markeringen in de laatste seconde van de wave van twee opeenvolgende tikken. Voeg je de markeringen (cues) vervolgens samen dan komt er precies uit hoeveel tijd er tussen twee tikken zit en je controleert gelijk of na vijf minuten de tijd tussen twee tikken nog gelijk is en of er dus zweving is. De motorsturing doet zijn werk okay want de tijd tussen de eerste twee tikken en de laatste twee tikken is na 4 minuten en 54 seconden gelijk. De gelijklooop is dus wel goed. Wel draait de tafel iets te langzaam want de tijd is1,807 sec en dat is dus 0,007 sec. te langzaam. Het toerental is dan 60/1,807=33,20 en idealiter moet er dus nog wat bijgeregeld worden met de finetuning. Het is een beetje tijdrovend klusje (bijstellen, meten, bijstellen, meten enz enz) en dat doe ik binnenkort nog een keertje in een verloren uurtje in de coronatijd. Maar je komende motorsturing van Transrotor werkt gewoon goed Onno. Het is een upgrade die zeker wel de moeite waard is. Veel plezier er mee.
 8. Ik denk dat je goed geholpen bent maar kan toch niet nalaten om er op te wijzen dat iemand heeft bedacht dat er voor de koptelefoon ook een apparaat op de markt moest komen. https://www.audiophonics.fr/en/measurement-microphones/minidsp-ears-low-noise-omnidirectionnal-stereo-180-microphone-p-12746.html
 9. Van (oudere) Cd-dpeler en DAT-recorder naar modernere DAC. Geeft goed resultaat.
 10. Sharkwire Silver Dream coax 75 Ohm. Ik had hier nog een aantal meters van liggen en 2 kabels op maat laten confectioneren met WBT door Fred van Q-analogue. Prachtige kabel geworden.
 11. De Benz Micro elementen hebben zich voor mijn gevoel uit de markt geprijsd. Ik kocht mijn Ebony H in Sneek voor €2400 en kreeg op mijn Ace de nieuwprijs (590) als inruilkorting. Zo'n Ebony is nu 3300€. Dat is gewoon te gek.
 12. Ik heb hetzelfde element op de plank liggen en daar komt het nimmer van af. Het is een doodsaai element in mijn beleving. Dit is een volkomen overbodige en onterechte toevoeging. Er is op het forum totaal geen sprake van (sluik)reclame voor wie of wat dan ook.
 13. Hartelijk dank voor de meelevendheid. Gelukkig is alles weer terug geveerd in de oude vorm. Niks blijvends er aan over gehouden gelukkig.
 14. Kogel door de kerk. Mooi spul, dus gefeliciteerd. Lekker hoor, een cava'tje.
×
×
 • Create New...