Jump to content
High-End Forum

Kraus vonBentinck

Members
 • Content Count

  798
 • Joined

 • Last visited

About Kraus vonBentinck

 • Rank
  Junior Member

Contact Methods

Recent Profile Visitors

2,969 profile views
 1. https://www.audioelevation.co.uk/product/ming-da-mc66ae-valve-headphone-amplifier/?doing_wp_cron=1480893355.6377880573272705078125 Wegens overcompleet kan ik dit apparaat wel missen. De vraag is wat er nog een redelijke prijs is. Op het internet is er nog zat info over te vinden. Het is weliswaar Chinees maar electrisch veilig (gecontroleerd & okay bevonden). Bovendien een vrij solide bouwsel (ruim 6 kg) en het werkt gewoon goed. Ik vermoed ergens tegen de 10 jaar oud maar nog in prima conditie en weinig gebruikt
 2. Wat een mooi verhaal! Dat wordt genieten. Heel veel plezier toegewenst met de prachtige nieuwe set. Als alles netjes en definitief is opgesteld mogen we hopelijk nog wat foto's verwachten
 3. Zal ik zeker doen. Als je bij het stuk gooien van het glas (Ich weiss es wird einmal....) niet schrikt, is het niks Komt wel goed uit want ik heb ook nog een kleine reparatie
 4. Ik zit op het ogenblik een beetje met het omgekeerde; de centjes liggen wel op de plank maar ik weet eigenlijk niet goed wat er mee te doen.
 5. een setje 15-jarige oren
 6. Gewicht, draagcomfort en wel/geen warme oren zijn ook heel belangrijke dingen om op te letten.En bij in-ear dient er een mogelijkheid te zijn om aan aanpassingen te doen aan de pasvorm. Moderne over-ears hebben tegenwoordig een mini xlr aansluiting zodat je kunt kiezen voor een andere kabel De prijzen voor koptelefoons zijn inderdaad een compleet circus. Er eentje vinden van 10K€ of meer is geen probleem. Dat slaat echt nergens op. AudioTechnica en Denon zijn misschien niet van die aansprekende namen maar hoofdtelefoons maken kan men daar zeer goed. Stax is altijd wel zo'n beetje de referentie geweest
 7. Dat raad ik je sterk af. Ik was ooit een 'echte' wielrenner en heb na zoveel jaren ook de fiets tevoorschijn gehaald en ging weer volop in de beugels (500km in de week minimaal). Helaas ben ik op volle snelheid aangereden door een andere, achterom kijkende en bellende fietser van 13 jaar en dat is slecht afgelopen. Voor het eerst in mijn leven de krant gehaald, in een ziekenhuis terecht gekomen, een en ander gebroken en vervolgens in de klauwen terecht gekomen van 'the medical mob'. Bij veel km's fietsen is vallen/ongeluk onvermijdelijk en ik heb inmiddels de ervaring dat ik niet de enige ben. Audiofiel is veel veiliger.
 8. Heel leuk om te lezen. Mooie set ook. De Audio Technica hoofdtelefoon is volgens mij een juweeltje. Lang geleden had ik de ATH7 en daaraan bewaar ik de beste herinneringen.
 9. Mooi werk, het blijft toch een heel gezoek. Ik denk dat voor serieus luisteren alleen Asio of wasapi in aanmerking komen. Kernell streamng moet je mi te allen tijde vermijden. Daar kan niets goeds van komen. Het vervelende met meerdere digitale apparaten die met elkaar samen moeten werken de geringste verkeerde instelling al leidt tot problemen en een probleem is dat er zoveel instellingen mogelijk zijn. Niet voor niets zijn er wordclocks en kan er maar 1 master zijn.
 10. de luisterruimte achter de deurtjes een Oehlbach verdeeldoos met inschakelvertraging, 2 Array monoblokken, een Woodham 300 buizen preamp, een allesspeler, losse voedingen voor de Woodham en de (voorlopig) bovenop de kast staande Antelope Zodiac Gold DAC met ingangskeuzeschakelaar en volumeregeling. Luidsprekers Final 600i.
 11. Tijdens de lockdown druk bezig geweest om her en der de bekabeling aan te passen, uit de knoop te halen en/of te vernieuwen. Helaas nog lang niet klaar. De set staat heel ergens anders opgesteld. Daar zal ik ook nog een plaatje van plaatsen. Rechts de draaitafel die achter een rolluikje kan verdwijen en daarboven een accessoireplankje , onder de draaitafel de phonopre en een aparte voorversterker voor bij de PC. Midden de PC met geluidskaarten, afstandsbediening voor de geluidskaart en rechts de taperecorder. Daaronder, niet echt zichtbaar nog een DAT-recorder en een allespeler. Via kabels kan alles nog naar de set in de luisterkamer. Het is een beetje never-ending project want ik verander voortdurend van alles, niet altijd met even veel succes.
 12. Indrukwekkend, een echte muziekkamer! Maakt ook wel nieuwsgierig.
 13. 5 eeuwen Spaanse gitaarmuziek, narciso yepes. Malaguena
 14. Dat is heel aardig aangeboden maar ik ben geen voorstander van het slepen met audioapparatuur tenzij strikt noodzakelijk.En dat wil ik je niet aandoen ik heb verschillende overwegingen om wel of niet te upgraden voor: je hebt eigenlijk compleet nieuwe apparaten volledige garantie en dus voor jaren 'onder de pannen' enige vooruitgang zal best wel te horen zijn tegen: het is niet echt gratis en enigszins morbide: hoe lang ga ik nog plezier hebben van de apparaten (niet overdreven somber gedacht). Ik denk bijv aan een verkooptopic waarbij een weduwe van een flinke hoeveelheid audioapparatuur af moest worden geholpen. - een alternatief zou zijn een nieuwe voorversterker ter vervanging van de inmiddels wat overjarige en toch wat gehavende buizenpre. Wat betreft een sprong vooruit is dat waarschijnlijk een logischer stap maar ben erg aan het oudje gehecht. Ik heb array gemaild en wacht even de reactie af op wat vragen.
×
×
 • Create New...