Jump to content

Kraus vonBentinck

Members
 • Posts

  1600
 • Joined

 • Last visited

Social Media

Recent Profile Visitors

5916 profile views
 1. Dat je hier op het forum wat slordig bent is helemaal niet erg ( maar toch.....) maar wanneer op een officiële site, uithangbord van een zaak die draaitafels verkoopt van meer dan 100.000€, nog niet eens lagere school nederlands kan worden geschreven dan wekt dat weinig vertrouwen ( bij mij). Persoonlijk betreur ik het zeer dat er zo slecht met de schrijftaal wordt omgegaan.
 2. De beste oplossing om 'ons element' schoon te maken, zo heb je ook in dit topic kunnen lezen, is er voornamelijk af te blijven. En laaggeletterdheid is nergens een aanbeveling voor.
 3. https://audio21.eu/naaldreiniger-ds-audio-st50/ Vooral niet hier kopen, zij verkopen dit raar dure ding " met groteske regelmaat" en voegen daar nog een flinke serie taalfouten aan toe. Die hebben dus nergens verstand van.
 4. Meer kwaad dan goed? Wat een nerveus gedoe allemaal. Gewoon met een koolstof borsteltje in de goede richting indien nodig en heel af en toe met de reiniger. Even een likje en niet door de wasstraat.
 5. Tot mijn verbazing moet ik je gelijk geven. In de gauwigheid zie ik dat zo'n flesje van Nagaoka of Tonar in prijs varieert van 15 tot 28,95€. Bezopen kun je dan beter raken van de wodka al zal een fles Ketel1 ook wel werken. Ik heb nog wel een paar flesjes staan van lang geleden, paar gulden toen. Zo'n flesje gaat wel een leven lang mee.
 6. Dat is gewoon een gimmick. Beetje interessant doen. Zo'n flesje met alcohol en borsteltje is gewoon prima en dan hoef je niks te laten verdampen ter controle. Nagaoka
 7. Een van de fraaie zaken van de Finals is dat ze visueel prettig zijn. Voor zulke grote speakers zijn ze echt elegant te noemen. Hoog zijn ze wel maar totaal niet diep en daardoor in het geheel niet massief. En ook nog doorzichtig. Passen imho prima in de (moderne) ruimte van Carl.
 8. https://audio21.eu/naaldreiniger-ds-audio-st50/ Er zijn ook goedkopere maar die zijn niet zo high-end
 9. Daar heb je natuurlijk gelijk in. Ik beschouwde & bedoelde mijn posting echter niet als beledigend maar als heel duidelijk. Op luidsprekers van 13K nog ff een paar 1000 erbij vind ik best wel wat. We gaan de beste bedoelingen gewoon volhouden.
 10. Ik vermoed dat de Finals veel transparanter klinken dan de ESL's. (is maar een vermoeden) en voor het gehoor ook sneller zijn. Ik denk zomaar dat de Finals de draaitafel en Ruby helemaal tot hun recht zullen laten komen. De Finals zijn kennelijk de eerste luidsprekers die over de hele linie de MA's duidelijk de baas zijn. @Buizerd Een voorstel om er nog maar een paar 1000€ tegen aan te gooien voor de Final 15 bovenop al eerdere en nog komende aanzienlijke uitgaven in een qua afmetingen toch enigszins beperkte ruimte en ook maar even de versterkers te vervangen door tweedehands lijkt mij totaal vervreemd van de werkelijkheid. De bestaande versterkers zijn een vast gegeven. Past de combinatie met de luidsprekers niet dan ruimen de luidsprekers het veld en niet de versterkers. Een refurbished 1000i zul je volgens mij nooit aantreffen en zo'n tweedehands is totaal niet des Carls.
 11. Totaal losgezongen van de werkelijkheid
 12. Akelig. Toch een van de nadelen van ouder worden. Om je heen vallen steeds vaker mensen waar je aan hecht af.
 13. Final had een vrij groot assortiment. De kleine types waren veel te storingsgevoelig. De grotere, 600i/1000i hadden die problemen niet. Ik heb mijn 600i al zo'n 15 jaar of langer zonder haperingen. 2 jaar geleden nieuwe vliezen voor 1000€ en een paar maanden geleden een condensator. 80€. De service is goed. Tweedehands zijn de Finals 600i eigenlijk een Geheimtipp. Nieuw waren ze toch wel aan de prijs maar nu heb je voor 1200€ een gereviseerd paar en dat is onverslaanbaar qua prijs/kwaliteit. Twinstatic heeft een heel mooie demonstratieruimte. Het zijn razendsnelle luidsprekers, vrij makkelijk te plaatsen maar een echt kleine sweet spot. Elk voordeel heb zijn nadeel.
 14. Als je ook overtuigd bent van de juiste match met de versterker dan lijkt er een eind in zicht.
 15. https://i.postimg.cc/mkxLQrzw/DSC-0226-2-1.jpg
×
×
 • Create New...