Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Dat is geen probleem. Een andere optie is om de sub parallel aan te sluiten aan de speakers. De speakers worden dan niet gefilterd in het laag maar de sub kan dan wel het laag iets liften. Dit is overigens niet de juiste methode van aansluiten als je luid wil spelen. Dan ga je tekort komen en kan je beter de speakers via het filter van de sub laten lopen. Welke sub heb je in gedachten eigenlijk?
 3. Hoi, Ik heb een Leben 2x15w tube amp, en ik plan een set Heresy III 's aan te schaffen. Ik heb evenwel een vrij grote leefruimte. Aangezien de Heresy's niet bekend staan voor een fenomenaal laag, zou ik ook graag een subwoofer toevoegen. De enige mogelijkheid is om de speakerkabels aan te sluiten op de sub, en vanuit de sub naar de speakers te gaan want er is geen aparte sub-out in de Leben. Is dit een goeie manier van werken? Want uiteindelijk sluit ik hoog-efficiënte speakers aan op de sub, gaat deze dit rendement hiervan uiteindelijk niet naar beneden halen, of hoe werkt dit exact? Thanks!
 4. Yesterday
 5. Dank je Nico. Ik ben bezig met leuk een doe het zelf project, waarmee deze Phonodude voor niet te veel geld gebouwd kan worden. Als koppel condensator ga ik denk ik de nieuwe Auricap XO aanbevelen. Klein formaat, betaalbaar, hoge resolutie en toch een beetje smeuïg geluid. https://tubejack.nl/2022/07/07/phonodude-mk3/
 6. Dat geloof ik zeker maar die condensator heeft wel invloed op het geluid. De beste condensator is "geen" condensator... Technisch zal het wellicht met condensator beter zijn. Voorlopig speelt het erg mooi... Mijn vrouw (die veel kritischer is als we luisteren) is stuk enthousiaster als over de Chario. Die hebben ook kwaliteiten maar anders als wij willen horen... Hopelijk zijn mijn Aurel Bryan Field cool speakers er binnen een maand of twee, dan is mijn luister ruimte ook klaar en kunnen we eens vergelijken.. Ook Aurel Bryan gebruikt geen condensator of weerstand bij zijn breedband units...
 7. Klopt... Is nog maar experimentje... Maar ik zie mezelf niet snel dikke woofers eronder hangen. Wel denk ik dat deze units beter tot zijn recht komen in een kast als in een baffle.
 8. Met dit weer speel ik vaak beneden Pjotr.
 9. Mooi zeg, het heeft wel even geduurd die Soundsmith reparatie.. Geniet maar ervan...
 10. Bij sonic craft in Amerika, bij Jef. Bij de koop komen btw en invoerrechten bij. Men zette in mijn geval een bescheiden waarde op de bon zelf, zodat de extra kosten beheersbaar bleven. De myflex KPCU zijn ook aanraders, schitterend als bypass. Duurt wel extreem lang voor ze ingespeeld zijn. Maar zeker de moeite waard. Net een iets softer tophoog, prachtige resolutie en plaatsing.
 11. Al weer een paar uur terug van Roger. Hij heeft mijn Soundsmith Zephyr VPI MI element (B&O kloon) op zijn bekende perfecte wijze onder de TD 321/Jelco 750 d gezet. Op de scoop was er verschil in signaalsterkte tussen Links en rechts te zien. In percentage 6/7 procent, maar ik vraag me af hoeveel dit in Db is want ik hoorde er thuis helemaal niets van en heb er zelfs een testplaat bijgehaald met links/rechts/balance. En alles Pin Point. Op mijn Zephyr zit een nieuwe naald en die zal nog wel moeten inspelen. In ieder geval vind ik het nu al erg goed klinken. Art Pepper klonk behoorlijk “Smacked Up”. Voor mijn smaak beter/prettiger dan de Nagaoka MP 200 die er eerst onder zat. Die vond ik in combinatie met de Jelco 750 D toch iets te veel aanzetten in het laag. En als je je dan realiseert dat ik gebruik maak van de interne Phono van een Quad 34 (wel geserviced door AvO) van iets van 30 jaar oud dan moet het nog veel beter kunnen. Wordt aan gewerkt zeg maar
 12. Wat hij erbij vergeet te vertellen is dat een luidspreker unit inductief is. Dus de sinus van spanning en stroom ijlt na op elkaar. Door een condensator ervoor te zetten verminder je juist dat faseverschil...Je komt dan meer faserein uit. Bij een spoel moet er eerst spanning zijn, en de stroom hobbelt er graden achteraan. Bij Capaciteit, een condensator moet er eerst stroom zijn voor er spanning kan zijn...Het heft elkaar op als je het goed doet.
 13. Ik wil je écht aanraden om het advies van Kappa7 op te volgen en eens te meten wáár je naar luistert. Bekijk dit eens vanaf 5:40.
 14. Wat zit daar nou voor dropveter aan die eindbak???
 15. Ze zitten er tussen. En het klinkt niet slecht. Het lijkt wel meer open en het 3D plaatje is wat beter geworden. Heb nu de dsd van wish you ware here opstaan en dat klinkt nog net zo lekker als anders.
 16. Geen filtering dus geen laag unit erbij? Je speelt dan alleen met de breedbander?
 17. Deze klank is wel kenmerkend voor Kimber Roots.
 18. Nee, ik wil absoluut geen filtering. Maar er zit veel potentie in, mijn vrouw luisterde vanmorgen even en vind het zo al mooier als Chario die ik te leen heb. Als ik ze echt goed ga maken (met beter hout, dit valt helemaal uit elkaar) dan plaats ik de units op een andere positie (wel op dezelfde hoogte maar meer uit het midden). Het zit er wel in dat eindelijk mijn speakers (en Sansui amp's) uit Indonesie onderweg gaan. Bovendien krijg ik een jaar een set Avantgarde Uno luidsprekers te leen. Dus de keuze wordt reuze komende maanden.
 19. Dat heb je dan snel gedaan Pjotr. Er zit dus wel potentie in.
 20. Last week
 21. Lekker bezig. Is het een beetje recht qua frequentie karakteristiek of moet er nog wel wat gefilterd worden. Mocht je dat willen meten, ik heb hier nog wel een meetmicrofoon die ja daarvoor kunt gebruiken met Arta.
 22. De eerste kabel is klaar. Ik ben begonnen met het opmaat maken van de kernen. In dit geval een stuk touw dat er voor moet zorgen dat de kooi wat meer haaks op elkaar komen te staan. Daarna begonnen met het uit elkaar halen van de vlecht ongeveer 15cm. Vervolgens het touw in een buis geschoven en de kabel langzaam ingedrukt zo dat deze dikker wordt en de buis door de kern past. De buis uit de kern gehaald en het touw vast gehouden zo dat die op zijn plaats blijft zitten. Hier onder kan je zien hoe het touw mooi op zijn plek blijft zitten. De draad einden kunnen tussen de vingers netjes strak getrokken worden. Rechts is strak getrokken en wit nog niet. Daarna kunnen de einden in elkaar gedraaid worden. De beide einden worden naar binnen gedraaid zo dat ze mooi uit de kabel komen. Dan wordt het tijd om de kabel einden te strippen en het krimpkous er omheen te doen. Ik kon deze krimpkous op alie vinden en kon het niet laten om een setje te bestellen. Dan de connector er op zetten en met een krimptang aan knijpen. De connector gelijk even solderen zo dat we een optimale verbinding krijgen. Nog een tip voor het solderen. Ik gebruik een verfbrander om de connector heet te stoken. Met een bout gaat dit te lang duren. Het is natuurlijk geen echte kimber kabel maar heeft wel exact de zelfde opbouw. Ook de kernen hebben een verschillende diameter. Het gebruik van de labels op de einden is misschien niet netjes maar het is voor eigen gebruik en gaan niet verkocht worden. De 2e kabel moet nog gemaakt worden dus hoe het klinkt weet ik nog niet. waarschijnlijk ga ik daar morgenavond mee aan de gang.
 23. Vandaag even in een half uurtje 2 baffles gemaakt. Zo maar voor de vuist weg met een setje LII audio Silver 8 units. Het is best mooi, zeker met klassiek of akoustische muziek. Komende maanden maar eens echte baffles maken.. .
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...