Jump to content

Mediator

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Tannoy Glenair 15, Graaf Modena (GM20), Graaf GM13.5B2, Rega RP10, The Cartridge man musicmaker 3, Graaf GM70, Blacknote CDP500, PurePower 1500, Essential Audio Tools stroomkabels, Phantom cable interlinks en luidsprekerkabel.

Recent Profile Visitors

127 profile views
 1. Mediator

  Spatial

  Vijftig vierkante meter vind ik een behoorlijke afmeting voor een luisterkamer. Met een volwassen systeem vind ik het belangrijk dat er achter de luisterplek voldoende ruimte heb en dat er voldaan wordt aan een minimale breedte zodat de speakers voldoende uit elkaar kunnen en genoeg ruimte om zich heen hebben. Maar dan toch. Als ik even naar mijn ruimte kijk dan zit daar een kleine hoek ik die ik met de verbouwing eigenlijk wilde termineren. Helaas bleek het een draagmuur. Ik heb/had in mijn kamer met mijn systeem een staande golf in het laag. Inmiddels is dat grotendeels opgelost met basstraps. Helemaal eruit is het niet maar het stoort niet meer. Dat gezegd hebbende naar mijn mening moet een ruimte geen al te grote problemen kennen en wordt naar mijn gevoel ten onrechte wel eens téveel om akoestiek gegeven. Mijn ervaring is dat als de set echt goed in elkaar steekt die negatieve effecten telkens naar de achtergrond verschuiven. Maar dat is mijn ervaring met mijn voorkeuren. Ik merk dat mijn systeem ook aardig bundelt. Dus op de luisterplek is het luider dan daarbuiten. Ik heb helaas geen goede ervaring met schuine daken en erkers. Ik zie liever de inhoud/ruimte. Die Devore Gibbon X kende ik niet. Het merk zelfs helemaal niet. De laatste tien tot vijftien jaar ben ik eigenlijk niet meer naar shows geweest en geabonneerd op een blad ook niet meer. Volgens mij nog een show in Veldhoven een jaar of vijf geleden. En het laatste blad was het Duitse blad LP. Dat was trouwens wel een erg leuk blad maar de shop onderweg verkocht het op een bepaald moment niet meer in de tijd dat ik veel met de trein reisde. Speakers bepalen voor het grootste deel waar je naar luistert. Waarom ga je niet luisteren naar de laatste Monitor Audio? Ik las net een mooie test van de PL300II. De schrijver was er helemaal lyrisch over. Ik denk dat je dan meer ‘in je eigen straatje’ blijft. Overigens is tevreden zijn met wat je hebt ook niet verkeerd. Maar dat is naar andere systemen luisteren ook niet. Misschien moet ik zo’n open bafle ook eens op mijn lijstje zetten. Vaak is beter in audio ook vooral anders. Aan anders wennen je oren, aan beter niet of nauwelijks. Mijn huidige set herinnert mij het meest aan een vroegere set die ik had en rond de tien mille kostte. Het is met de huidige set beter en ik kan makkelijk de gebieden aangeven waarop het beter en mooier presteert en waarin ik meer muziek hoor en er meer ingetrokken wordt. Maar toch had ik ook al goed kunnen leven met die andere set die voor mij evenzeer ‘klopte’. Het was alleen jammer dat die spullen kapot gingen en ik dacht verder te moeten met nieuwe spullen. Maar het punt is dat een beetje beter binnen je eigen type geluid een bak met geld kost.
 2. Mediator

  Spatial

  Die monitor audio die je hebt zullen ongetwijfeld iets goed doen aangezien je volgens mij ergens aangaf dat je die al zo lang hebt. Om dan over te schakelen naar een ander type systeem moet je je wat mij betreft afvragen of dat verstandig is. Meestal weet je al wel waar je van houdt. Ik zou het dan toch een beetje in dezelfde richting zoeken als je wilt overstappen. Een open bafle is wellicht dan een aardverschuiving. En er is nog steeds geen perfect systeem. Je kan dus beter kiezen wat je voorkeur is. Voor mij gaat dat richting hoorns of een systeem zoals een 15inch dual concentric dat erop lijkt en iets milder is en waar je iets dichter op kunt zitten. Van wat ik vroeger van monitor audio heb gehoord gaat dat richting een transparant systeem met veel detailweergave. Dan komt met mijn beperktere kennis eerst een merk als Focal in me op en in iets mindere mate Dynaudio en Dali. Hoewel ik begrijp dat het klankkarakter van Dynaudio iets gewijzigd zou zijn. Misschien ook wel een merk als Kharma of Wilson Audio hoewel dit inmiddels ook wel heel erg dure systemen zijn. Maar er zijn er vast nog meer.
 3. Mediator

  Spatial

  Ik hou het tegenwoordig allemaal een stuk minder bij dan vroeger. Dus nee ik had er nog niet van gehoord. Een 15 inch laag spreekt me in ieder geval wel aan. Voor mijn oren en beleving heb je een groot systeem nodig om de schaal en impact van zoals het in het echt is een beetje te benaderen. Er wordt in ieder geval een hoogwaardig filter gebruikt. Ik meen ook condensatoren van Duelund te zien en in ieder geval hoogwaardige spoelen. Nu heb ik veel gehoord maar open bafles eigenlijk nog nooit intensiever. Het is wel een flink prijskaartje voor deze speaker. In dat prijssegment en zelfs daaronder is de keuze reuze. In ieder geval hebben ze een iets hoger rendement dus buizen komen ook in beeld.
 4. Ik heb net weer drie clearaudio elixer of sound binnen. Ik had nog maar één flesje dat ik al onderhanden heb. Wel in Duitsland moeten bestellen. Het spul is in Nederland slecht verkrijgbaar. Ik kan de komende vijftien jaar weer vooruit.
 5. Je zou zo reviewer kunnen worden bramsat maar fijn dat je tevreden bent. Het blijft wel bijzonder dat als je zogeheten ‘binnen het merk blijft’ het resultaat niet beter is. Ik moest die Philips speakers even opzoeken. Leuk om zoiets weer eens zien langskomen. In mijn jeugd ben ik opgegroeid met een buurman die bij Philips werkte en ik heb heel veel verhalen van hem gehoord over luisterruimtes, cassettebandjes maken, onderzoek, etc.
 6. Ik heb het gewoon niet op al die beeldspraak en superlatieven. Allemaal wat negatief ook. Breng eens wat positiefs in de wereld en laat zien hoe het moet. Maar misschien val ik wat dat betreft buiten de boot. Hoewel ik de term audiofiel snap ben ik gewoon iemand die van muziek houd en die toevallig een muziek installatie heeft. Maar laat anderen ook maar reageren. Het was in ieder geval niet bedoeld als een aanval op iets wat je post.
 7. Zo te zien op de achtergrond is deze man zelf ook audiofiel. Wie kijkt naar dit soort video’s? Precies. De audiofiel en echt niet de man op de straat om maar eens wat te noemen. Hij zegt dus eigenlijk tegen zichzelf en voor eigen publiek dat wij allemaal full of crap zijn. Waarom zo’n oordeel? Ik ben best ruimdenkend en gun iedereen zijn hobby. En dat is het ook, een hobby. Je bent er dus graag mee bezig, probeert graag wat uit en het mag zelfs soms wat kosten. Ik zou zelf nooit op het idee om zo’n filmpje te maken en luister liever naar iemand die echt wat te melden heeft. Iemand die ik kort geleden in een interview zag was van Grimm audio en dat heb ik met interesse afgeluisterd omdat die man echt wat te melden heeft.
 8. deze vind ik ook wel een goed idee. Ik zal eens kijken of ik deze op vinyl op de kop kan tikken.
 9. Ik moest Elvis nog afluisteren. Dus bij deze mee bezig.
 10. Ok dan sta je er goed op. Maar goed laten we dit topic verder niet vervuilen want het ging niet over Wim. Het maakt mij verder ook niet uit waarom iemand stopt met een merk luidsprekers. Ik ben tevreden met mijn luidsprekers. Zijn dat Rosso Fiorentino luidsprekers op jouw foto? Welke apparatuur werd er gebruikt?
 11. 14 jaar klinkt als een heel lange tijd. Waarom werk je niet meer samen met Wim?
 12. Hey Gydo, Dat is niet wat mij verteld is door Wim zelf. Ik heb geen reden om daar aan te twijfelen aangezien Wim op mij altijd een heel integere indruk achterlaat. Ook toen Graaf begon met hun GM20’s eindversterkers zaten daar een aantal zaken in die verbeterd konden worden. Wim vertelde mij dat hij zelfs een keer met een auto vol GM20’s naar Italië is afgereisd. Wim had ook nog wat foto’s van zijn vroegere shows. Allemaal leuke verhalen.
 13. Om eerlijk te zijn weet ik niet meer zo goed waar shows toen plaatsvonden. Moet haast wel in Veldhoven zijn geweest. Wim is al lang geleden al gestopt met Zingali zo gaf hij mij aan. De opvolgende of één van de opvolgende series van de Home Monitors en de kleinere Overtures konden zijn goedkeuring niet dragen. Hij heeft zich laten ontvallen dat er op een aantal vlakken goedkope onderdelen werden gebruikt en dat zijn suggesties op dit vlak niet tot een verbetering hebben geleid. Volgens mij speelde Wim toen met de Home Monitors 115. Best flinke luidsprekers.
 14. Dat is Wim van Kraanen van Analogue Audio in Nieuwegein. Al van heel vroeger herinner ik me zijn shows waarin hij met (kleine) Diapason’s en vooral die grote Zingali’s (Home Monitor’s) speelde. En wat een indruk dat toen maakte. Ik herinner me een moment met de Diapason’s, die echt toch niet helemaal mijn ding waren, waarop een rustig nummer werd gedraaid dat zo goed klonk dat de zaal en ook ikzelf nog lang muisstil bleef toen het nummer eindigde en ik die zaal inkeek met een vraagteken in mijn hoofd ‘jullie hoorden dat toch ook’. Daar voltrok zich een echtheid en puurheid die je gewoon raakte. Maar die grote Zingali’s maakte nog het meeste indruk gewoon met Jimi Hendrikx. Uiteindelijk was ik vorig jaar minder tevreden met de set beneden omdat de zolderset een aardige inhaalrace hield met de set die beneden stond. Ik wilde meer met buizen gaan doen omdat dit op zolder zo goed beviel. Uiteindelijk de Graaf Modena mono’s gekocht voor beneden en dat beviel zo goed dat het de start werd van een haast complete verandering beneden. De zolderset is nu opgeheven. Alleen de speakers en de draaitafel zijn beneden nog gebleven. De CD speler van zolder is naar beneden gegaan. Wim heeft me een aantal adviezen gegeven en heeft ook na al die jaren nog steeds alle specifieke kennis over producten die hij al lang niet meer verkoopt en die hij mij heeft bijgebracht. Met de bekabeling van hem heb ik nog een stap gemaakt en kan ik heerlijk onderuit glijden met muziek. Iedere keer blijkt me weer dat Wim bijzonder goede oren heeft en dat je met zijn twee ook verder komt dan alleen. Maar zoals ik al zei er zijn vast nog meer mensen in Nederland die je als audiogoeroe zou kunnen bestempelen. In ieder geval een bijzonder figuur die Wim. Hij gaf me een keer korting op een uitleenkabel die ik wilde houden ‘omdat ik niet om korting gevraagd had’. Ook dat is bijzonder maar ik kan er wel om lachen.
 15. Ja klopt! Ik heb hem ook al heel lang en speel dit vaak in de avond. Mijn kaken zijn al een keer tot aan de vloer gevallen.
×
×
 • Create New...