Jump to content

pjotr27

Members
 • Posts

  724
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Musical Affairs Gran Crescendo, Sun Audio amp, CEC TL-2x, Metrum HEX, Pel Audio cables, Thorens TD-147.

Recent Profile Visitors

2587 profile views
 1. Leuk, welkom in Hoogeveen, maar er komt gelukkig een beetje schot in. Vorige week de ramen met rolluiken erin gezet. Deze week bezig geweest met afwerken van die ramen. Dan nog heel veel verf en plamuurwerk. En er moet ook nog gewerkt worden. Vandaag was het erg koud in de luisterkamer, dus daar moet ik nog eens goed over nadenken. Maar ik ben wel blij met mijn Aurel Bryan fieldcoil…. Het klinkt echt heel mooi zeker voor wat dit setje gekost heeft…. Als ik klaar ben met verven kan ik ook nog een set Avantgarde Duo uitproberen die hier staan opgeslagen.
 2. Eerst 3 maanden in opslag omdat er geen transport was tussen Makassar en ergens naar buiten Indonesie, daarna 2 weken naar Surabaya, 2 weken naar Singapore en een kleine maand naar Rotterdam. Inklaren hier was incl. bezorgen in Hoogeveen een week…
 3. Klopt , te lang zonder muziek gezeten. Dus voor alles afgewerkt is, werken met muziek aan. Wat acoustische aanpak betreft, daar ga ik nog wel iets aan doen, maar voorlopig klinkt het beter als in mijn stenen/ beton huis in Indonesie…
 4. Hier even een fotootje:
 5. Ik dacht dat degene die bij Marco (Music2) inzit ook restaureert. Dus dat is ook nog een optie (Oldschoolhifi). Mijn AU-719 komt ook nog een keer aan de beurt. Verder is er een 2A3 buizenversterker in de maak met o.a. Hasjimoto trafo's en AudioNote caps. Ontwerp van Sun Audio maar dan andere componenten en mooier chassis. Die versterker is ergens midden volgend jaar pas klaar.. Net in de luisterkamer de Airco/kachel geïnstalleerd. Kan ik in ieder geval warm luisteren (of koel in de zomer).
 6. Super tips, altijd fijn. Ik woon in Hoogeveen dus beetje in het noorden..
 7. Revisie... Dat is me het wel waard. Ik merk dat mijn tijd te beperkt is, dus iemand zoeken die het kan/wil.
 8. Sinds gisteren speelt mijn stereo weer, de luisterkamer moet nog wel wat afwerking ( verf, behang), maar verder kan ik weer lekker luisteren. Mijn Aurel Bryan fieldcoils zitten weer in elkaar. Momenteel speel ik met de Sansui Au-719. Mooie amp qua klank. De Au-8500 heeft een probleem (ze moeten zowieso allemaal worden nagekeken), het linkse kanaal speelt veel harder als rechts. Rechts doet het wel, dus waar dat aan ligt? Wellicht een defecte balans potentiometer of hebben mensen andere ideeën?
 9. Heerlijk Nederlands om maar te schrijven dat een winkelier veel marge pakt. Dat zal wel moeten om als winkelier een boterham te verdienen. Ik weet van veel middenstanders die amper een droge boterham overhouden. Pas als ze gestopt zijn en een betaalde baan krijgen beseffen ze dat ze vele jaren voor wel erg weinig geld gewerkt hebben. Het is ook opvallend dat de prijzen niet lager worden als een importeur de dealer keten uitschakelt. Veelal blijven de prijzen hetzelfde en "pakt" de importeur de extra marge. Ja high-end of hifi apparatuur is duur, maar je koopt er ook veel jaren plezier voor terug.
 10. En zo zijn de forumbezoekers verspreid, ik zit nu in Noord Sulawesi (Manado). Heerlijk weer en lekker eten. Je kan hier kiezen uit alle diersoorten... Alles wat poten heeft eet men muv de tafel en stoelen...
 11. Beetje onbekend maar erg goed: Soundaware D300ref. Zie 6moons voor review of meer info.
 12. Hoi Carl, ik ben nog niet echt bezig met welke galm tijd ik na streef. Ik ben veel meer van luisteren als van meten. Belangrijk is in ieder geval de inrichting, met meubels erin is weer heel anders als leef zoals nu. Ik wil een aantal acoustische panelen plaatsen om niet te veel harde wanden te hebben en om te voorkomen dat er teveel geluid gaat "kaatsen". Ik ga als alles staat nog weleens meten (of laat meten)
 13. Na een tijdje hard gewerkt te hebben komt langzaam aan een einde aan het klussen in de nieuwe luisterkamer. De boot is inmiddels aangekomen in Rotterdam en als het goed is worden alle spullen a.s maandag 19 september hier afgeleverd. Zelf ben ik dan onderweg naar Indonesie, dus even voorlopig niets uitpakken. Ik ben heel benieuwd of alles heel is gebleven. Het is opvallend hoe vaak ik tegenwoordig spullen binnenkrijg die tijdens het vervoer beschadigd zijn. Blijkbaar is de tijd/geld druk reden om maar te gaan gooien met spullen onderweg. In de luisterkamer rest nog de helft van de vloer en wat verfwerk. Komende zondag haalt een vriend nog een stapeltje akoestische panelen (Flamex) op die ik op een aantal plaatsen tactisch tegen met name het plafond ga lijmen. Daarna nog de voorgevel (dat zijn nu twee deuren) vervangen door twee ramen. Maar dat laatste doe ik met hulp en kan dus in een paar dagen klaar zijn. De planning is ergens begin November alles klaar. Naast een setje geleende Chario heb ik ook tijdelijk een set Avantgarde luidsprekers (van die grote plastic hoorns) te leen gekregen (de eigenaar woont tot half volgend jaar in China) en dan ook nog mijn eigen Aurel Bryan fieldcoil. Met drie Sansui versterkers kan ik me flink gaan uitleven. Spannend!
 14. Openbaar vervoer? Maar Schiedam - Cock lijkt me nog aardig stukje met de fiets...
 15. Ik ben wel wat gewend na Indonesië, maar wel fijn dat er een beetje schot in komt. Als het goed is gaan mijn Sansui versterkers en Aurel Bryan fieldcoil luidsprekers deze week op de boot van Singapore naar Rotterdam. Dat is ongeveer drie weken varen... Als de douane dan niet moeilijk doet is het er rond 10 september.
×
×
 • Create New...