Jump to content

pjotr27

Members
 • Posts

  934
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • Gender
  Male

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Musical Affairs Gran Crescendo, Sun Audio amp, CEC TL-2x, Metrum HEX, Pel Audio cables, Thorens TD-147.

Recent Profile Visitors

3438 profile views
 1. Ik weet dat het werkt, zeker als de kabels op vloerbedekking liggen. De AudioQuest is een mooie oplossing, maar ook aardig aan de prijs. Denk als je zelf iets zaagt uit massief hout dat je net zoveel bereikt...
 2. Dat is geen dac…. En de Proceed dac uit het verleden heeft geen usb ingang wat met de huidige streamers wel een soort vereiste is. Maar goed, ik ben van iets zien en kopen, anderen wikken en wegen jaren… Daarom snap iik mensen vaak niet (dat is maar goed ook). Persoonlijk zou ik eerst een mooie set aanschaffen, en daarna mijn ruimte aanpassen aan de nieuwe apparatuur.
 3. Heb je geen last van een gat in het midden… lijkt me niet verkeerd….
 4. Jawel hoor, natuurlijk verkoop ik weleens wat, maar meestal verkoop ik via fora en niet via marktplaats of zo. Daar heb ik het helemaal mee gehad. Heb je een deal dan durven ze nog af te dingen als ze bij je thuis zijn.
 5. Als ik een goed baasje weet. Doe ik het weg. Anders laat ik het liever liggen.
 6. Persoonlijk vond ik iets naar achteren het laag mooier. Niet zo "in je face" maar wat meer afstand. Uiteraard hebben de 15 inch units best mooi laag. Niet overheersend of te, gewoon zoals het hoort te zijn. De set speelt best op een hoog niveau en met wat finetuning (Cock) is het gewoon top. Zelf zou ik nog een andere voeding willen horen op het laag en een versterker die echt geschikt is voor 16 ohm units. Niet omdat het niet goed is, maar puur omdat ik vermoed dat daar nog wel wat winst te halen is. Zo'n labvoeding is leuk, maar niet speciaal ontwikkeld voor fieldcoil. En ik weet nog dat mijn PHY units (ook 16 ohm) met een 8 ohm versterker gewoon stuk minder klonken als dat ze kunnen. Ach ja, zo blijft het een mooie hobby, naast muziek luisteren kletsen over de onze zoektocht naar een mooie set...
 7. Uiteraard welkom. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden als je iets naar achteren gaat (cm of 40 denk ik). Verder genoten!
 8. Na al maanden terug afgesproken te hebben was het eindelijk zover, luisteren bij René in het hoge noorden. Ongeveer een uur rijden vanuit mijn huidige woonplaats. Het adres was makkelijk te vinden. Bij binnenkomst dacht ik meteen wow, een megagrote woonkeuken met daarin een soort vide waarop je kan werken. Het bleek een oud schoolgebouw te zijn waar ooit 2 klassen in zaten. 1 klas is de woonkeuken, de andere klas de woon/luisterkamer. Een grote ruimte, ruim 7 meter bij 7 meter en een heel hoog plafond. Opvallend aanwezig de grote baffles met daarin een 15 inch EMS fieldcoil en een 8 inch AER MKI mid/hoog breedbander. On top de Harmonizer van de ons allen bekende Cock. Tussen de baffles de set. Een Sugden eindversterker, zelfbouw voortrap, Philips CD204 (aangepast TvW) en nog wat overige componenten zoals een Proceed Dac, streamer en een Garrard platenspeler in een dikke houten sokkel. Ik had zelf cd's meegebracht die ik vaak draai. We begonnen met de muziek die René niet mooi vindt: klassiek. Beethoven uitgevoerd door het Beaux Arts Trio. Daarna in willekeurige volgorde: Kari Bremnes, David Roth, filmmuziek Los Abrazos Rotos, Christopher Hardy Touch en een jazz cd van ECM. Daarna nog op Lp naar Emiliana Torrini en David Sylvian. Verder veel gekletst, het blijkt dat we elkaar al aantal keren eerder waren tegengekomen zonder verder gesproken te hebben. Hoe vind ik de set van René? Allereerst de kamer is gewoon prima, ruim, geen vervelende golven of bij effecten. Persoonlijk zou ik iets verder weg gaan zitten als de huidige opstelling. Dat maakt het geluidsbeeld iets luchtiger en iets ander laag. Het hele systeem klinkt prachtig homogeen, en je hebt niet echt in de gaten dat er twee verschillende soorten units spelen. Wel vind ik dat er best nog wel iets meer openheid mag komen, zeker in het middengebied. Een rol speelt ook dat de mid units 16 ohm zijn en de eindversterker alleen 4 of 8 ohm is. Ik heb wel eerder gehoord bij andere mensen, dat dit soms ook een beetje het systeem "knijpt". Wellicht gaan we nog een keer mijn fieldcoil voeding proberen ipv de lab voeding. Voor de rest zou ik niet veel veranderen. Het is prima luisteren zonder dat het irritant wordt. Het was erg leuk elkaar zo te ontmoeten en er komt vast een vervolg.
 9. Ik heb ML Aerius gehad. Heel mooi, maar helaas gingen ze (te vaak) kapot. De reden voor mij om met een grote boog om ML heen te lopen....
 10. Vandaag ga ik eens een bezoek brengen bij René. Ik ben heel benieuwd!
 11. Als je iets koopt wat defect is en de importeur kan het niet maken, is het eigenlijk waardeloos. Het is dan ook maar de vraag of er ooit nog reserve onderdelen komen. Als je mono wilt gaan luisteren en de prijs is een weggeef prijs, dan kan je het overwegen. Maar ik zou net als vorige reacties hier vanaf blijven en verder zoeken. Wellicht ook een reden om niet meer naar dit type te zoeken maar naar een type waar nog wel panelen voor te krijgen zijn. De kans is groot dat andere exemplaren ook kapot gaan en wat dan?
 12. Ik ben er ook een aantal keer geweest. Vaak was ik actief in een Nederlandse stand en was er genoeg tijd om zelf rond te kijken. Meest op opmerkelijk toen: een grote pul bier was goedkoper als een glas water….Op de Highend is het eten matig, maar in München zelf kan je echt heerlijk eten. En voor toch wel stuk lagere prijzen als in Nederland.
 13. Gisteren en vandaag de nieuwe units in de oude kasten gemonteerd. Natuurlijk hoor je dat het nog beetje "op slot" zit, maar mijn vrouw merkte net op: wow, wat een verbetering nog. Iets meer laag, maar vooral nog homogener... Ik heb al heel wat units gehoord, maar wat zijn deze mooi... En zelfs met de nieuwe prijzen nog steeds heel betaalbaar, zeker voor fieldcoil units...
×
×
 • Create New...