Jump to content

pjotr27

Members
 • Posts

  644
 • Joined

 • Last visited

About pjotr27

Personal Information

 • Gender
  Male

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Musical Affairs Gran Crescendo, Sun Audio amp, CEC TL-2x, Metrum HEX, Pel Audio cables, Thorens TD-147.

Recent Profile Visitors

2377 profile views
 1. Ik zou eerder gaan luisteren en een rondje lopen..... Meten is leuk maar het zegt mij helemaal niet. De best metende apparatuur klinkt zeker niet het meest muzikaal in mijn beleving.
 2. 17,50 euro per m2 in 8cm dikte... ruim drie keer zo duur als steenwol. Ik heb teveel meters nodig om dit dan te nemen, hoe mooi en goed het ook is. Isolatiewaarde is vergelijkbaar met steenwol.
 3. Ach, in mijn oude woning had ik ook een houten vloer. Nooit echt problemen gehad met mijn platenspeler. Maar ik denk ook dat die er niet komt. Er liggen nog wel een paar honderd mooie lp's, maar ik ga eerder investeren in andere spullen zoals een serieus CD loopwerk of buizen versterker. Schapenwol is trouwens best aan de prijs. Al snel drie keer zo duur als steenwol...
 4. Vanmorgen mijn Sansui AU-505 aangesloten. Op een setje "geleende" speakers. Heerlijk, weer muziek in huis. Nu maar hopen dat mijn eigen set een keer aankomt met de "grote" Sansui versterkers. Het staat allemaal nog in Indonesië, transport is ingewikkeld en/of mega duur.
 5. Intussen al twee sets die ik voorlopig gewoon kan lenen/gebruiken. Doe ik liever als iets kopen wat ik later weer moet verkopen. In ieder geval bedankt voor het
 6. Tja, mijn vrouw is ook al zenuwachtig. Alles staat intussen al 2,5 maand in de opslag. Het komt goed zeggen ze. Als het in September er nog staat ga ik maar eens kijken of het echt niet "ontvreemd" is. Het lastige, er zit ook veel kleding en huishoudelijke spullen bij. Nieuw kopen is ook weer wat. Maar het gaat nog wel even duren.... Stel volgende maand toch onderweg dan wordt het September/Oktober voor het hier is.
 7. Blumenhofer gebruikt ook in zijn topmodellen dit soort units. Klinkt geweldig maar bij klein orkest heb ik er wel beetje moeite mee.
 8. Het ziet er leuk uit voor een concert in je achtertuin, maar dit past toch niet in een normale huiskamer? Geweldig voor live opname's maar ik kan me werkelijk niet voorstellen dat een klein kamerconcert hier nog een beetje op klinkt. Misschien vergis ik me. Opvallend vind ik wel dat "pro spullen" veel meer waar voor hun geld bieden. Wellicht omdat er meer aantallen van verkocht worden? Als ik zie hoe je voor een paar honderd euro een buizen gitaarversterker kunt kopen, in de audio vind je niets meer op buizengebied onder de 1000 euro...
 9. Ik hoorde net dat mijn luidsprekers en versterkers nog steeds in Indonesie zijn. De wereldwijde transportproblemen zorgen ervoor dat het lastig is om een "stukje" ruimte in een container te krijgen. Ga ik toch maar even op zoek naar een "tijdelijk" setje luidsprekers. Liefst een hoog rendement speaker, als er mensen nog tips hebben over wat te koop staat.... Wil wel maximaal 1000 euro uitgeven, maar daar moet vast iets moois voor te koop zijn.
 10. Hoor je nog klankverschil tussen de Rotel en de Cambridge? Over het algemeen zijn die oude loopwerken nog niet zo slecht...
 11. Mijn idee was ook om op de betonvloer een constructie te maken van isolatie, underlayment en dan de eiken vloer. Isolatie kan van alles zijn, op dit moment neig ik het meeste naar steenwol. Pir platen zijn lastig omdat de betonvloer niet zo vlak is. De "luisterruimte" staat achter in onze tuin, er staat wel een huis haaks op de tuin maar daar zitten verder geen ramen of deuren in die zijkant. Onze echte buren zitten al snel op een meter of 20, 25 afstand.
 12. Ik ben het helemaal met je eens Carl. Het is niet voor niets dat ik de bestaande betonvloer flink wil verhogen en goed dicht wil maken. Het is inderdaad niet voor woondoeleinden gemaakt maar voor opslag, dat is iets heel anders. Intussen druk bezig met materialen verzamelen, even goed rondkijken spaart heel veel geld. Ik moest vier hardhouten latjes van 44*9 mm, 210 cm lang, bij Praxis 20,99 per stuk. Bij de lokale houthandel mocht ik in totaal 13,00 euro aftikken.... En dan nog gegrondverfd ook...
 13. Er ligt al een betonvloer. Daar moet dus iets overheen komen (niet eerst EPS en dan weer beton). Waar vind je trouwens de density van EPS? Net aantal artikelen bekeken en nergens wordt dit vermeld...
 14. Hangt van het soort isolatie af. Dacht eigenlijk aan een houten raamwerk, daar isolatie in en eiken eroverheen. Maar er schijnen ook platen te zijn die in elkaar passen, goed isoleren en waar het hout zo overheen kan.
 15. Het is in ieder geval massief hout. Nee geen idee, ik krijg gratis de vloer uit het huis van onze zoon. Brede dikke eiken planken. Kan nooit slecht zijn. Wat betreft de vraag van Carl, ja er is vast optrekkend vocht. Dus daar moet iets aan gedaan worden.
×
×
 • Create New...