Jump to content

Bloom

Members
 • Posts

  989
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Bloom

 • Birthday 18-06-1960

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hasselt (Belgisch Limburg)
 • Interests
  muziek, hifi, ICT (Debian), wetenschap, SF/Fantasy

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  https://www.high-endforum.nl/topic/15488-what-makes-blooms-music-bloom/page/6/?tab=comments#comment-523365

Recent Profile Visitors

2052 profile views
 1. Bloom

  Philips cd911

  Ik heb hier nog een Philips CD753 staan, perfect werkend. Als je hem zelf komt halen, mag je hem gratis meehebben.
 2. London Symphony Orchestra, David Warble (dirigent) Johan De Meij: Symphony No 1 "The Lord of the Rings"
 3. Wetenschap kun je nu eenmaal niet ontkennen. Er zijn wel degelijk fysieke grenzen aan wat ons menselijk gehoor vermag en wij doen het véél slechter dan de meeste dieren hoor. Honden en katten zouden lachen als ze wisten hoe slecht ons gehoor is in vergelijking met het hunne, om nog maar te zwijgen van sommige roofvogels of vleermuizen. Het is geen "balk voor mijn ogen" als ik een wetenschappelijke verklaring geef en jij dan gewoon zegt dat dat niet waar is. En merk op dat ik nooit geschreven of verklaard heb dat mensen liegen of idioot zijn, he? Ik geef wel een verklaring waarom ze toch dingen horen waarvan de wetenschap zegt dat dat fysiek niet kan. Als jij dat niet wil aanvaarden, is dat je goed recht. Maar mij persoonlijk aanvallen en het dus op de man gaan spelen is not done.
 4. Als je begint mijzelf aan te vallen omdat je niet overweg kunt met wat ik schrijf, dan stopt het voor mij. Ik laat iedereen in zijn of haar waarde en verwacht dus hetzelfde van jou en anderen.
 5. Dat doet het wel. Er staat een hele sectie in over de werking van het menselijk brein bij de interpretatie en extrapolatie van wat er aan elektrische pulsen via de gehoorzenuw de hersenen binnenkomt. En dat verklaart hoe mensen verschillen kunnen horen tussen kabels waar de wetenschap zegt dat het menselijk gehoor daar niet toe in staat is omdat de amplitudes te klein zijn.
 6. En ik heb tegenwoordig ook zo eentje waarmee ik mijn elektrostaten aanstuur.
 7. Dan heb je mijn artikel niet volledig gelezen, want ik leg uit hoe dat komt.
 8. Ik ben alleszins geen voorstander van het gebruik van verloopstekkers van coax naar XLR om dan toch maar gebalanceerde kabels te kunnen gebruiken. Die verloopstekkers bieden wel een gebalanceerde aansluiting aan, maar het is niet echt een. Hou ongebalanceerde apparatuur dus ook ongebalanceerd. En gebruik bij voorkeur dubbel afgeschermde interlinks. Die kosten niet zoveel meer dan onafgeschermde en ze bieden je de zekerheid dat er geen ongewenste storingen kunnen binnendringen.
 9. Gebalanceerde kabels hoeven niet afgeschermd te zijn, maar ongebalanceerde wel. Zelfs als die niet afgeschermd zijn, hoeft dat geen probleem te zijn als ze er geen bron van elektromagnetische interferentie in de buurt is.
 10. Alle kabels moeten zo kort mogelijk. Interlinks moeten altijd dubbel afgeschermd zijn tegen elektromagnetische interferenties. Koperkabels van 2,5 mm² doorsnee hebben een soortelijke weerstand van zo'n 0,0175 Ω*mm²/m bij 15°C, iets meer bij 20°C. Dat betekent dat luidsprekerkabels van zelfs 10 meter lang niets zullen veranderen aan de demping van versterkers of de impedantie van luidsprekers. Ja, ze hebben ook een zelfinductantie en een zelfcapaciteit, maar ook die zijn zo klein en onbetekenend dat ze niet voor een hoorbaar verschil kunnen zorgen. Lees eventueel ook dit eens: http://www.zenaudio.be/accessoires/kabels-hoe-kies-je-ze/
 11. Dat is nochtans een gangbare praktijk bij freelance journalisten. Die moeten vaak de volledige auteursrechten van hun artikels overdragen aan de uitgeverij van de publicatie waarvoor ze dat gemaakt hebben en die kunnen er dan mee doen wat ze willen, ook publiceren in andere publicaties zonder daar opnieuw voor te moeten betalen. De freelance journalist factureert dan in feite auteursrechten aan de uitgever. En even vaak krijgt een journalist die dat weigert te horen dat zijn artikels dan niet aanvaard kunnen worden. Ik heb zelf ooit in die situatie gezeten.
 12. Die reacties zijn nogal overdreven. Je hebt de vrije keuze om mee te doen of niet. En als je meedoet, maak je inderdaad gratis een animatie maar als je wint krijg je er $100.000 voor. Dat is op voorhand duidelijk en iedere animator kan dus ook op voorhand zijn keuze maken. Hoezo is dat dan misbruik en uitbuiting?
 13. Ik heb er zo eentje, dus wie daar meer info over wil of zelf eens wil komen kijken en luisteren, stuur me maar een berichtje.
×
×
 • Create New...