Jump to content

Bloom

Members
 • Posts

  825
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Bloom

 • Birthday 18-06-1960

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hasselt (Belgisch Limburg)
 • Interests
  muziek, hifi, ICT (Debian), SF, Fantasy, dieren

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  https://www.high-endforum.nl/topic/15488-what-makes-blooms-music-bloom/page/6/?tab=comments#comment-523365

Recent Profile Visitors

1148 profile views
 1. Deze had ik eigenlijk uit het oog verloren. Het volledige laatste album 'Deus Arrakis' van de ondertussen overleden Klaus Schulze staat nu op Youtube. De eerste track was er al langer, maar nu dus het volledig album. Als je de video hierboven opent in Youtube, krijg je de volledige playlist te zien.
 2. En deze hoort daar ook nog bij:
 3. Wat mij betreft een groot succes, ik speel er nog altijd mee! Ik zou zeggen: kom maar eens kijken en vooral luisteren!
 4. Foei, ga je mond uitspoelen met bruine zeep!
 5. Diffusers zou ik tegen de muur zetten of eraan ophangen.
 6. Open baffle kun je bij voorkeur toch beter verder van de achterwand plaatsen. 50 cm à 1 m vind ik wel een minimum. De regels voor open baffle zijn hetzelfde als voor paneelluidsprekers zoals elektrostaten, magnetostaten en volribbons (zoals Apogee e.d.).
 7. Ja, helaas is men bij QWERTY nogal karig geweest met het aantal mogelijke codes. Dit is bijvoorbeeld een Belgisch AZERTY layout onder Linux: En voor de volledigheid een QWERTY US International toetsenbord:
 8. Of een QWERTY International toetsenbord gebruiken, dan dubbelt de "-toets als trema/umlaut. Door ze tweemaal te drukken krijg je het aanhalingsteken. Door " gevolgd door een klinker krijg je die klinker met twee puntjes erboven: ä ë ï ö ü
 9. Bloom

  Vinyl reinigen

  Ik heb mijn oplossing uitsluitend gebruikt voor het nat afspelen van vinylplaten, daardoor was reinigen nooit nodig. Ik behandelde ze wel ook altijd met zorg: altijd onmiddellijk na het afspelen terug in de hoes, lp's verticaal geklasseerd, noem maar op. Mijn cd's heb ik ook altijd met zorg behandeld. Ook altijd terug het doosje in, netjes in rekken. Een vriend heeft me ooit eens zowat een hartaanval bezorgd (ergens eind jaren '80) toen hij me liet zien hoe hij zijn cd's bewaarde: uit het doosje in lades, alles door elkaar en zowel schijfjes als doosjes. En dan was hij verwonderd dat die na een tijd boordevol krassen zaten.
 10. Bloom

  Vinyl reinigen

  Moeilijk te krijgen? Hier in België vind je probleemloos plastic containers van 1, 2, 3 en 5 liter in zowat elk grootwarenhuis en elke doe-het-zelfzaak. En isopropanol gebruiken we dus niet puur maar verdund. Maar ethanol mag zeker ook. Isopropanol vind je trouwens ook in middeltjes om brilleglazen mee te poetsen: meestal in kleine hoeveelheden en peperduur. Vertel maar in een ander topic over die beurs als je weer wat bijgekomen bent . Een biertje drinken op mijn gezondheid mag en wordt op prijs gesteld, maar zelf ben ik geheelonthouder.
 11. Bloom

  Vinyl reinigen

  Voor het reinigen van vinylplaten en nat afspelen worden allerlei vloeistoffen aangeboden die meestal niet goedkoop zijn en vaak allerlei residu achterlaten in de groeven van je plaat. Mijn aanbeveling is wat ik zelf jarenlang gebruikt heb toen ik nog vinyl draaide. Je hebt twee dingen nodig: (1) isopropanol (2) gedistilleerd water Gedistilleerd water kun je in een doethetzelfzaak en bij veel grootwarenhuizen kopen. Isopropanol heb ik in de jaren '90 voor bijna geen geld (5 eurocent per liter of zoiets) bij de lokale apotheek gekocht, maar ik weet niet of die dat nu nog verkopen. Bij de drogist wellicht. Ik zie dat je een fles 99,99% pure isopropanol bij bol.com kunt kopen: https://www.bol.com/nl/nl/p/cee-bee-isopropanol-isopropyl-ipa-99-9-alcohol-1000-ml/9300000007651512/ Meng 1 deel isopropanol met 4 delen gedistilleerd water en gebruik dat om de platen nat af te spelen of om ze te reinigen. Dit laat geen residu achter. De isopropanol is een alcolholtype en vervliegt bij contact met de lucht: het ontsmet en ontdoet de plaat van vet en allerlei organisch materiaal wat de naald kan hinderen. Wat is nu het verschil tussen gedemineraliseerd en gedistilleerd water? Demineralisatie werkt via een filter om alle mineralen uit het water te halen. Maar organische residuen blijven hiermee in het water en die wil je eigenlijk niet op je vinylplaat hebben. Gebruik dus géén gedemineraliseerd water voor je vinylplaten en eigenlijk ook niet voor je stoomstrijkijzer. Gedistilleerd water is wat je moet hebben. Hierbij wordt het water gekookt totdat het verdampt en de waterdamp wordt opgevangen en weer afgekoeld (condensatie). Zo hou je puur water over, zonder mineralen en zonder organische residuen omdat die niet kunnen verdampen bij 100 °C. En dat is wat je moet hebben voor zowel je platen als je stoomstrijkijzer. Er zijn producten waarbij afwasmiddel of iets dat daarop lijkt wordt toegevoegd aan de reinigingsvloeistof. Dat moet ik echter sterk ontraden. Het afwasmiddel is effectief goed in het verwijderen van organische residuen en vetten van de plaat, maar laat zelf residuen achter als het opdroogt. Daarom moet ik dat dus ontraden. Mijn oplossing, met alleen isopropanol en gedistilleerd water, laat niets achter bij het opdrogen. Voeg daar niets aan toe, zeker geen afwasmiddel.
 12. Ja, R.I.P.. Zelf was en ben ik nog altijd zwaar onder de indruk van 'Voices''. Hier volledig te beluisteren:
 13. Als ze in perfecte staat zijn, kun je er denk ik 2000 à 2500 euro voor vragen. Maar luidsprekers van die leeftijd zouden eigenlijk gereviseerd moeten worden en dat kan de prijs dan wel drukken.
 14. Dit is nog eens een album uit het popmuziekgenre zoals het hoort. Er zit fors wat dynamiek in, de klank is ronduit spectaculair en de opname dus schitterend. Mike Oldfield keert met 'Return to Ommadawn' terug naar zijn allereerste roots. Het doet heel erg denken aan de allereerste 'Ommadawn' uit 1975 en hij bouwt daaruit voort. Is dit popmuziek of een gitaarconcerto? Ik zou zeggen: luister zelf eens en oordeel dan. Het is overigens ook te koop als een 24 bit 96 kHz studiomaster en ik heb die laatste ook gekocht, na de cd.
×
×
 • Create New...