Jump to content

Bloom

Members
 • Posts

  922
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Bloom

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hasselt (Belgisch Limburg)
 • Interests
  muziek, hifi, ICT (Debian), wetenschap, SF/Fantasy

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  https://www.high-endforum.nl/topic/15488-what-makes-blooms-music-bloom/page/6/?tab=comments#comment-523365

Recent Profile Visitors

1374 profile views
 1. Mij kun je vanuit Antwerpen bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn haltes voor bus en trein (station Kiewit) op enkele honderden meters van mijn deur.
 2. Heb je zin om eens bij mij langs te komen?
 3. Persoonlijk zet ik alles wat maar naar FLAC om te zetten is naar FLAC. Ik heb zelf geen vinyl, maar ook die platen zou ik met een goeie platenspeler en phonovoorversterker via een computer omzetten naar FLAC. Met cd's doe ik dat ook. Ondertussen meer dan 8.000. Sacd's en Blu-Rays met muziek speel ik nog wel via een BR-speler af (een Marantz UD7007), maar ik kijk uit naar een betrouwbare methode om sacd en blu-ray om te zetten naar ongecomprimeerde FLAC's of in het geval sacd DSD's in het oorspronkelijke formaat met de oorspronkelijke bitrate en -diepte (of -breedte als je wil).
 4. Voor problemen met bassen gebruik je best geen diffusors maar absorptie.
 5. Zelf gebruik ik voor alle digitale verkeer HDMI-aansluitingen en bijhorende kabels. Zo goed als geen beperking op de sample rate van PCM. 384 kHz geen enkel probleem, ook niet met meer dan 2 kanalen.
 6. Mijn oplossing is deels zelfbouw (de wooferkorven) en deels niet maar wel gemodificeerd (de Audiostatic elektrostaten). Het heeft allemaal zijn redenen en als je eens op bezoek komt, leg ik dat allemaal graag uit en kun je het uiteraard horen.
 7. Dat was geen 100 dB hoor, dat zal toen met pieken boven de 90 dB geweest zijn. dB is een logaritmische schaal en 100 dB is echt wel héél erg luid hoor.
 8. Dat is inderdaad serieus luid en je zou gehoorbeschadiging oplopen als je daar constant naar zou luisteren. Ik luister meestal tussen 60 en 70 dB maar als ik er echt eens "voor wil gaan" dan gaat het boven de 80 dB met pieken boven de 105 dB! Dat laatste kan ik maar echt goed doen sinds ik met wooferkorven werk, met de vorige configuratie met een sub hadden de elektrostaten het zeer moeilijk als je op dat volume bassen wou weergeven. Maar nu met de wooferkorven die alles beneden 200 Hz overnemen, kan het véél luider, ook voor popmuziek.
 9. Austin Wintory (componist en dirigent): Traveler - A Journey Symphony London Symphony Orchestra
 10. Laurent Levesque (componist en dirigent): Neverland London Symphony Orchestra
 11. Bloom

  Qobuz gedoe

  Dat een opname tegenwoordig altijd in 24 bit gemaakt wordt, wil niet zeggen dat je het ook zo aangeboden krijgt. Platenmaatschappijen masteren zo'n hires-opname normaal naar een specifiek soort medium, bijvoorbeeld cd of vinyl. En dan gaat het naar ofwel 16 bit 44,1 kHz omdat dat nu eenmaal de specificatie van een cd is, of naar analoog voor het maken van de vinylmasterplaat. En als ze een HD-versie willen aanbieden, dan wordt het gemixt naar 24 bit 48 of 96 kHz en zo verkocht. En als je pech hebt, is de productmanager voor digitaal eentje die heilig gelooft in de loudness wars en dan alle dynamiek er eerst uit laat verwijderen "omdat de klanten dat immers zo willen".
 12. https://www.wifimedia.eu/nl/hifi-rose-ra180.html?sqr=hifir Hier lees ik dat het een stereoversterker is, maar hij heeft inderdaad vier kanalen omdat hij biamping kan ondersteunen.
 13. Bloom

  Leuke draaitafel

  Breek me de bek niet open. Heel de audiofiele wereld stikt van vooringenomenheid, foute "kennis" en vaak is men zelfs wars van wetenschap en bewezen feiten. Het lijken soms wel antivaxxers! Ja, het is mogelijk met buizen een zeer goede versterker te bouwen. Maar dat kost dan wel wat. En ja, het is ook mogelijk met klasse D een fantastische versterker te bouwen. Zeker die Purifi-modules van Bruno Putzeys zijn heel erg goed en kunnen de vergelijking doorstaan met de allerduurste klasse A versterkers, wat mij betreft. Maar omdat het betaalbaar is kán het natuurlijk niet goed zijn, he, dat spreekt zowat vanzelf.
 14. Kun je bij de registratie geen testvraag toevoegen? Bijvoorbeeld in mooi Nederlands: "Wat is veertien min vier in cijfers?" En ik denk niet dat eender welke bot daar juist op kan antwoorden.
×
×
 • Create New...