Jump to content

Bloom

Members
 • Posts

  1088
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Bloom

 • Birthday 18-06-1960

Social Media

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hasselt (Belgisch Limburg)
 • Interests
  muziek, hifi, ICT (Debian), wetenschap, SF/Fantasy

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  https://www.high-endforum.nl/topic/15488-what-makes-blooms-music-bloom/page/6/?tab=comments#comment-523365

Recent Profile Visitors

2945 profile views
 1. Bij digitale masters is upsampling wel degelijk mogelijk en dat gebeurt dan ook. Bij analoge masters kan zo'n master met een hogere bitrate en woordbreedte ingelezen worden, maar 24 bit 96 kHz is dan voldoende als je nog wil editeren en afmixen, maar meer dan dat is gewoon zinloos vanwege onhoorbaar. Upsampling verkopen als HR is wat mij betreft fraude.
 2. Dat ding zit nogal onder het stof!
 3. Over die Audiophonics HPA-S400ET ben ik zelf na aankoop in de wolken. Zie ook deze Amerikaan: Die er behoorlijk lyrisch over is. Mijn eigen bevindingen kun je vinden in mijn topic over mijn set:
 4. Elke versterker versterkt lineair, of zou dat moeten doen. Maar het zijn de volumeregelingen die logaritmisch zijn.
 5. Van mij ook gefeliciteerd. Ik heb krek dezelfde eindversterker...
 6. Dit is een van de allerbeste uitvoeringen van de 4de symfonie opus 29 getiteld "De Onuitwisbare" van de Deense componist Carl Nielsen. Het gaat om het Chicago Symphony Orchestra onder leiding van Jean Martinon. https://www.youtube.com/watch?v=Ch1n5Ng50JY https://www.youtube.com/watch?v=kxzmudZmAZ0 https://www.youtube.com/watch?v=xnKVUc82iX8 https://www.youtube.com/watch?v=dR7DcTUitdo
 7. We hebben geen haast he. Het is een hobby, dus op het gemakske en zo snel of zo traag als je zelf wil.
 8. Fantastisch! Als je dat klaar hebt naar tevredenheid, wil ik zeker eens komen luisteren!
 9. Bryn Terfel (bas/bariton) en Roberto Alagna (tenor): het parelvissers duet. Een bijzonder prachtige versie!
 10. Het probleem met Paul Robesen is dat de bulk van diens werk nog voor de tweede wereldoorlog opgenomen werd, met als gevolg vaak in mono en met een kwaliteit die we nu als belabberd zouden omschrijven. En zeker in de VS werd nauwelijks aandacht besteed aan de geluidskwaliteit voor zwarte zangers of artiesten. Het is dus zéér moeilijk een goede opname van Paul Robesen te vinden. De "geremasterede" opnames die je tegenwoordig nog al eens tegenkomt bieden zelden soelaas: als het origineel niet goed is, valt er weinig meer van te maken. En als je het teveel met de computer gaat bewerken, klinkt het steeds onnatuurlijker. Als je van diepe basstemmen bij mannen houdt, zou ik eens op YT zoeken naar Geoff Castellucci. Bijvoorbeeld
 11. Origineel DR11, remaster DR10. Remaster heeft duidelijke vervorming, maar de stem zit wel in het midden daar waar ze in het origineel meer uit links komt. Niettemin vind ik het origineel beter klinken.
 12. Dat doe ik niet: alles wat ik hier post zijn mijn eigen vondsten. Youtube kan me niks suggereren omdat ik alles van hen blokkeer. Geen ads, geen datagraaien, niks.
 13. Dit is een playlist met alle 60 cd's uit de beroemde RCA/Victor 'Living Stereo' reeks en het geheel omvat 688 tracks en is meer dan 40 GB groot. Het gaat om klassieke muziek en geremasterde historische opnames uit de late jaren '50 en vroege jaren '60 van de vorige eeuw.
 14. Dit zijn de Berliner Philharmoniker onder leiding van Igor Markevitch en ze spelen de 3de symfonie van Franz Berwald in C groot getiteld "Singulière". Persoonlijk vind ik dat een bijzonder prachtig werk van een minder bekende componist en dirigent Markevitch doet het alle eer aan en zet hier samen met de Berliner Philharmoniker een schitterende en bijzonder indrukwekkende prestatie neer.
 15. Iceland Symphony Orchestra, Osmo Vänskä (dirigent) Jón Leifs: Symphony, Concerto and Dances Met een waarschuwing van platenmaatschappij BIS dat dit een torenhoge dynamiek heeft (gemeten DR16) en dus je speakers kan opblazen als je het volume te hoog draait. Mijn reactie daarop voor mijn installatie is altijd geweest: BRING IT ON! BIS heeft ondertussen een flink aantal cd's met deze waarschuwing erop. Prachtig! De muziek is magistraal en het orkest maakt gebruikt van speciale Viking koperblaasinstrumenten (je mag ze geen trompetten of hoorns noemen) en enorme voorhamers (iets wat Mahler ook gebruikte in zijn zesde symfonie).
×
×
 • Create New...