Jump to content
High-End Forum

Bloom

Members
 • Content Count

  377
 • Joined

 • Last visited

About Bloom

 • Rank
  Lid
 • Birthday 06/18/1960

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  https://www.high-endforum.nl/topic/15488-what-makes-blooms-music-bloom/

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hasselt (Belgisch Limburg)
 • Interests
  muziek, hifi, ICT, SF, Fantasy, dieren

Recent Profile Visitors

393 profile views
 1. (<klik!) Raaf Hekkema (sax) - Nicolò Paganini: 24 Caprices Voorsmaakje:
 2. (<klik!) Canvas documentaire - Björk: The Creative Universe of a Music Missionary Deze documentaire gaat over het levenswerk van de IJslandse zangeres Björk met haar zeer eigenzinnige aanpak en nog specialere stemgeluid. Het is een voortdurende zoektocht naar vernieuwing, andere manieren om zich muzikaal uit te drukken en zowel instrumenten als stemmen heruit te vinden. Elk album (en ze zit aan 9 studio-albums als ik me niet vergis) klinkt daarvoor heel anders dan alle vorige. Het is wel altijd heel duidelijk Björk. Jammer genoeg helpt Björk die vernieuwing en haar eigen muziek compleet om zeep door sinds 1997 elk album met zware dynamiekcompressie (de "loudness wars") om zeep te helpen. Zo vernieuwend en op zoek naar kwaliteit is ze dan blijkbaar toch niet. Doodjammer. Ik zou veel van haar albums gekocht hebben omdat dat soort muzikale aanpak me heel erg interesseert. Maar ik weiger geld uit te geven aan kapotgecomprimeerde voor mij onbeluisterbare rommel.
 3. Tja, als TS zo goed als geen informatie geeft... Mijn eigen luisterruimte is zo'n 24 m² en ik zou ze probleemloos kunnen opstellen op de plaats waar nu mijn elektrostaten staan,.
 4. Onkyo Integra set Dit is een Onkyo Integra A8800 versterker, tuner T-4120 en cd-speler (model onleesbaar) voor slechts 245 euro voor de drie. Verkoper zit hier bij mij in Hasselt (Belgisch Limburg). Ja, er zijn wat mankementjes maar dit is een superlage budgetprijs voor wat in feite wel degelijk high-end materiaal is. Die A8800 heb ik zelf: die gooit 2x430W in 2 Ohm naar buiten! https://link.marktplaats.nl/m1557493078 En dit zijn Quadral Vulkan V transmisselijnluidsprekers met ribbon tweeter en ribbon midrange. Voor 950 euro ook een buitenkansje qua prijs. De verkoper zit in Leiden en je neemt best een vriend mee en een stationwagen of busje want de luidsprekers wegen 85 kg per stuk en het zijn geen kleine jongens. Deze verkoper zit in Leiden. Ik weet niet waar je woont, maar voor dit soort prijzen zou ik zelf honderden kilometers heen en weer rijden!
 5. Syntax: "Pride" uit hun eerste album "Meccano Mind' (2004) dat onverdiend zo goed als geen aandacht kreeg
 6. De link is al 16 jaar oud: hear.nl heeft geen forum meer, dus werkt de link uiteraard ook niet meer.
 7. Roger Glover & Guests: "The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast" (1974) Dit is een rock opera die oorspronkelijk de soundtrack van een tekenfilm had moeten worden, maar die tekenfilm is er nooit gekomen. In onze contreien is het allerbekendste nummer "Love is All" gezongen door Ronnie James Dio dat vergezeld ging van een indrukwekkende animatie-muziekvideo en wekenlang op nummer één stond in zowel Vlaanderen als Nederland:
 8. (<klik!) Jean Sibelius - Symfonie nr. 2 in D groot Opus 43 Berliner Sinfonie-orchester, Kurt Sanderling (cond) Voorsmaakje: de finale
 9. Vergeten we niet dat elke muziekweergave "in het echt" per definitie in stereo is voor iedereen met twee werkende oren?
 10. Voor de rest telt de totaalinvloed in de klank inderdaad zo weinig mee, omdat de effecten van de eerste drie zo groot zijn. Dat gezegd zijnde, ga ik hier van de veronderstelling uit dat in alle toestellen en kabels behorende tot de "rest" kwalitatieve onderdelen gebruikt zijn die perfect presteren binnen de fabrieksspecificaties. Als er dingen mis zijn daarmee, kan dat effectief leiden tot een grotere invloed van de "rest" in het geheel.
 11. Akoestiek 55% Luidsprekers 43% Rest 2% op voorwaarde dat de versterker 100% geschikt is om de gekozen luidsprekers aan te sturen, zoniet veranderen die cijfers sterk.
 12. Als de akoestiek op punt staat, haal je de grootste verandering in huis door eens andere luidsprekers te proberen.
 13. Veranderen om te veranderen is een valkuil waar we denk ik allemaal wel eens in dreigen te trappen...
 14. Het kan, als de coronamaatregelen gerespecteerd worden. Anderhalve meter afstand en wellicht ook een mondmasker. Geen eten of drinken serveren.
 15. Dat is juist. Er zijn vijf Stonehenge-albums uitgebracht door Hatfield's End van Paul Hattink en ik heb ze allemaal. Hierboven had ik de vierde gepresenteerd.
×
×
 • Create New...