Jump to content
High-End Forum

Bloom

Members
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

About Bloom

 • Rank
  Lid
 • Birthday 06/18/1960

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  https://www.high-endforum.nl/topic/15488-what-makes-blooms-music-bloom/

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hasselt (Belgisch Limburg)
 • Interests
  muziek, hifi, ICT, SF, Fantasy, dieren

Recent Profile Visitors

486 profile views
 1. (<klik!) (<klik!) (<klik!) (<klik!) (<klik!) (<klik!) (<klik! (<klik! (<klik! (<klik! (<klik!
 2. Die Harmonizer is in feite een ribbon tweeter.
 3. (<klik!) Wharfedale Dovedale 3 uit 1971. Zonder frontjes omdat de kat die kennelijk als krabpaal heeft gebruikt maar ze zouden nog perfect spelen. Tja, voor 50 euro wil ik ze wel gaan afhalen en eens reviseren. Een vriend van mij heeft een stel staan en dat klinkt echt fantastisch. Technische specificaties: https://www.radiomuseum.org/r/wharfedale_dovedale_3.html
 4. En als je gehoor nog meewil, natuurlijk. Ik sta nog altijd verbaasd dat mensen die niks meer boven 10 kHz horen toch nog een supertweeter aanschaffen.
 5. Vanmorgen iets hards... (<kllk!) Metallica & San Francisco Symphony Orchestra - S&M2 (2020) Na het weergaloze succes van de eerste plaat S&M uit 1999 waarbij de heavy metal groep Metallica samen speelde met het San Francisco Symphony Orchestra, gedirigeerd en alle orchestratie gedaan door Nick Kamen, hebben ze besloten dat nu nog eens te doen. Gelukkig is ook nu weer het album niet echt kapotgecomprimeerd, maar er zit af en toe wat vervorming in en het publiek is véél luider aanwezig dan bij de vorige plaat, wat ik zelf hinderlijk vind. Als je S&M uit 1999 goed vond, zul je dat van deze S&M2 ook vinden. Voorsmaakje:
 6. Bloom

  Buizenissen

  Om op 2,6 m afstand met deze luidsprekers 80 dB te halen, heb je slechts 1 W in 8Ω en 2 W in 4Ω nodig. Single-ended buizenversterkertje levert dat.
 7. Bloom

  Buizenissen

  Het is in feite de combinatie van luidsprekers, akoestiek en versterker. Elk heeft zijn eigenschappen die meespelen en daarom moet je een versterker altijd in functie van de eerste twee kiezen en niet omgekeerd.
 8. Bloom

  Buizenissen

  Elke versterker heeft voedingstrafo's. Als zo'n versterker veel vermogen moet leveren, heeft hij ook veel voeding nodig en dus zware voedingstrafo's. De uitgangstrafo's van een buizenversterker kunnen ook zwaar zijn als die veel vermogen moet leveren. Ze dienen om het uitgangssignaal van de buizen (hoog voltage, kleine stroom) om te zetten naar een laag voltage met veel meer stroom zodat luidsprekers aangestuurd kunnen worden. Dus hoe meer vermogen zo'n uitgangstrafo moet verwerken, hoe groter en zwaarder hij zal moeten zijn.
 9. Bloom

  Buizenissen

  Je bedoelt de uitgangstrafo's van een buizenversterker?
 10. Bloom

  Buizenissen

  Dat is mooi voor je, maar een single ended buizenversterker kan mijn luidsprekers absoluut niet goed aansturen, dat is véél te weinig vermogen. Die vereisen echt wel fatsoenlijk veel solid state vermogen. Maar niets houdt mensen tegen om dan een buizenvoorversterker te gebruiken, dat kan zeker.
 11. Mijn systeem haalt nu een vrijwel rechtlijnige frequentiecurve van 20 Hz tot 30 kHz, al is dat wel met behulp van een DRC en een netjes ingeregelde subwoofer.
 12. Bloom

  Buizenissen

  Bij luidsprekers zou ik niet letten op een gunstig rendement en impedantieverloop, maar puur op hoe ze klinken. Het rendement en het impedantieverloop kun je probleemloos aanpakken met een goeie versterker. Mijn elektrostaten zijn gemiddeld 4 Ω en dippen tot zo'n 2 Ω en hebben een rendement van 88 dB/2,83V/1m en ik stuur ze aan met versterkers die 2x300W in 4Ω kunnen leveren en stabiel zijn in 2 Ω. Wie dat wil, mag altijd een afspraak maken om eens te komen luisteren. Ik woon wel zo'n 60 km ten Zuiden van Eindhoven.
 13. Dat is een ribbon tweeter. Ik zou niet weten wat die beter zou kunnen doen dan mijn elektrostaten. Vermits ik volledig gelukkig ben met mijn geluid, ben ik niet van plan zoiets aan te schaffen. Ik heb overigens wel Audiostatics, maar ze zijn nogal zwaar gemodificeerd en hebben nog bitter weinig van de originele elektronica van Audiostatic aan boord...
 14. Ik ook niet. Totaal zinloos als je zoals ik elektrostaten gebruikt.
 15. Bloom

  Buizenissen

  Bij individuele adviezen kan dat inderdaad. Maar niet als je een artikel schrijft dat voor iedereen geldig moet zijn.
×
×
 • Create New...