Jump to content

Mediator

Members
 • Posts

  579
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mediator

 1. Ik vermoed dat high res en de juiste implementatie ervan vooral de kloof tussen analoog en digitaal kan dichten voor wat betreft de sterke punten van analoog. Je hebt het dan over vooral over vloeiendheid van weergave en deels ruimtelijkheid. Maar ik speel met plezier nog steeds CD en ook daar kom ik niets te kort. De vraag blijft bij alles wel hoe belangrijk je iets vindt. Voor mij is er een niveau waarbij ik geen meerwaarde zie in nog beter, dat voor mij dan weinig meerwaarde heeft voor muziek beleving. Ik vind apparatuur die meer echtheid weergeeft veel boeiender. Zeg maar de overtreffende trap van ‘erbij zijn’ in de vorm dat het bijna echt en tastbaar wordt.
 2. Iedere groot hoorn systeem uit de vroege jaren levert als je hem goed aanstuurt nog verassende resultaten. Vooral als je dynamiek versus rust belangrijk vindt. En laat ik dat nu net vinden. Mooi spul @Tubejack
 3. Appels en peren Carl op veel vlakken. Maar er is in de basis natuurlijk wel een niveau verschil tussen beide tafels en dat geef je zelf ook al aan. Los daarvan vind ik dat er best verschil zit in wat beklijft na langer luisteren tussen MC en MI. Voor veel mensen in het voordeel van MC. Maar het is in het algemeen toch raadzaam eens te luisteren naar naar een heel goede MI. Soundsmith maakt die bijvoorbeeld maar ook Grado. Omschrijvingen zijn altijd lastig maar wat bij mij na langer luisteren blijft hangen is dat ik toch kies voor MI. Overigens geen advies aan jou Carl maar gewoon algemeen bedoeld.
 4. 1. Ik hoef mij niet te verdedigen. Ik deel zoals ik het ervaar in de hoop iemand op weg te helpen. Doe je er niets mee ook prima. Ik luister niet naar jouw set. 2. Ik neem aan dat Jongensdroom het had over jouw opmerking en niet over mijn tekst.
 5. Ik denk dat niemand kan ontkennen dat het op fora er af en toe ook aan toe gaat. Dat was hetgeen ik bedoelde Carl.
 6. Voor iedere mening weer een ander Jack. Ik had in de jaren negentig een Philips CDD882 loopwerk. Toch geen low budget spul met een Philips CDM1 MKII loopwerkje. Toen ik die uitwisselde met een Rega Jupiter loopwerk was het verschil groot. Een verschil tussen muziek luisteren en beleven. Veel meer dynamiek, veel meer van de ruimte horen. Dit op een Rega IO DAC. Ik ben er na jarenlang ervaring vanuit gegaan dat iedere keten zo sterk of zwak is dan het totaal met natuurlijk wel dat speakers de meeste impact hebben. Ofwel dat je vooral kiest wat je aanspreekt.
 7. Was ook meer een grapje. Ze valt tot op heden niet in zeven sloten tegelijk. @Roots: ik ben alert. In mijn werk heb ik genoeg gezien over jongeren in relatie tot experimenteren.
 8. Bij mij mijn dochter van bijna 16 ook @Tubejack. Zo vaak muziek die ik niet ken. Ook wel geregeld ‘yo motherf*cker’ muziek. Maar het blijft muziek hè. Als ze straks maar niet met zo’n vent thuis komt dan vind ik het al best.
 9. Smaken verschillen. Ik vind het best relaxte muziek. Net zoiets als Blank en Jones. Maar ik zit ook in de fase waarin ik weer graag nieuwe muziek ontdek.
 10. Met een heel goede set kun je iedere opname afspelen. Opnames zijn wel divers maar zelden slecht dat je ze niet kunt draaien omdat het niet klinkt. Het is alleen zaak om je set zo natuurlijk mogelijk klinkend te houden. Dan hoor je niks meer en niks minder dan wat er is en valt er niks door de figuurlijke mand. Dat blijkt in de praktijk echter soms lastiger dan ik het zo schrijf. Zeker highend plaatst een vergrootglas op muziek. En het kan op nuances op nogal wat plekken en onderdelen mis. Dan gaat het echt niet alleen om tonaal. Helaas horen de meesten van ons die nuances wel (vroeg of laat) en dus kan het gaan storen.
 11. Leuk Carly Simon dus. Een aantal leuke luister liedjes en ondergewaardeerde zangeres.
 12. Ik doelde meer op die versterkers van Fuchs. De meeste vintage spullen zijn goed te onderhouden. Een beetje nostalgie is niks mis mee. Door wat ouder worden ben ik het soms ook. Dan zit ik stiekem the love boat te kijken omdat we dat toen ik jong was wel eens keken. Maar ik ben nu toch maar overgestapt naar de originele Magnum pi van de jaren tachtig. Helaas heb ik geen 192 tv meer. Vroeger had ik het wel geregeld opstaan. Soms is het heel goed maar soms komen er ook platen voorbij die voor mij niet hoeven. Wellicht straks als ik glasvezel heb dat ik overstap. Meestal staat de radio hier aan. Soulshow, radio 2, 80s 80s of het Griekse Vanilla radio deep soul.
 13. Maak jij buisvoetjes schoon Tubejack? Sommige kunnen erg zwart zijn. Nu bedenk ik me dat je geen of weinig NOS gebruikt dus dan zal het wel meevallen. 192 is vaak pure nostalgie. Het is net zoiets als met een auto die ik voorheen had die altijd wel ergens kuren vertoonde. Eigenlijk weet je dat je hem weg moet doen maar je doet het niet. Was voor die tijd trouwens een mooie zilverkleurige Audi A3 1.8 turbo 20v met alles erop en eraan. Uiteindelijk kreeg ik kids en was die te klein.
 14. Het is dat je met zo’n Benz low MC speelt Carl. Als buizen je aanspreken zou ik zelf er eerder voor kiezen om met een pre ook die kant op te gaan. Maar buizen en low output MC is vaker niet ideaal. Audio blijft altijd een compromis ofwel het dealen met tekortkomingen. Ook al willen we anders geloven.
 15. Een laser is toch een laser? Zo’n diode gaat een keer kapot.
 16. Op buizen gebruik ik de current conductor van Essential Audio Tools. Ik ben nog nooit iets beters tegen gekomen. Ook niet stroomkabels van een keer of zes zo duur.
 17. In goede kwaliteit, erg lastig. Ik weet dat die banden jaren terug nog bij beeld en geluid lagen maar tegenwoordig kan ik ze in hun database niet meer vinden. Ik kreeg ze destijds helaas niet. Op Spotify staat ook een opname maar die is gewoon slecht. Eerlijk gezegd zijn mijn cassettebandjes beter dan elke kwaliteit die ik ben tegengekomen. Helaas heb ik geen cassettedeck meer. En ik weet ook niet hoe die opnames eraan toe zijn na zo lang. Gelukkig wel op goede metaltapes vastgelegd. Ik ben het eerste deel van de opname ook kwijtgeraakt in mijn scheiding. Helaas geen inlevende ex partner gehad. Misschien eens iemand zoeken met een goed cassettedeck. Wel mee eens dat dit een erg mooi concert was. Ook een enorme sfeer en mooie show met allerlei trucs. Natuurlijk de opkomst en verdwijnact, de drummer met zijn lichtgevende drumstokken waar die niet meer bij kon. EWF gaf toen twee concerten. Op 1 november en 2 november 1988. Alleen die laatste is opgenomen door TROS dancetracks. En beide concerten waren in Rotterdam Ahoy.
 18. Bebatoli is in zijn SAS dus. Flauw, ik weet het.
 19. +1 En ik lees tegenwoordig ook gewoon vaker mee zonder te reageren. En soms lees ik gewoon niet.
 20. Ik verplicht tot niets hoor. Ik meld alleen een bijzondere uitkomst die ik zelf ook niet zag aankomen. Met die XLO reference recordings kan ik ook een burn in doen met een signaal. Vooral voor speakers handig. Maar die demagnetiseer sweep is wat anders. Onderstaande nog wat leesvoer dat ik tegenkwam. Doe ermee wat je wilt. Densen, Isotek, Cardas, XLO hebben trouwens allemaal hun eigen uitgaven. Wellicht zijn er nog (veel) meer. https://www.ultraaudio.com/equipment/gryphon_exorcist.htm
 21. Over dat demagnetiseren van je audioinstallatie. Ik kan alleen maar zeggen probeer het. De kosten zijn het niet. Na een middag luisteren kan ik alleen maar zeggen het maakt wel degelijk verschil ten goede.
×
×
 • Create New...