Jump to content

Mediator

Members
 • Posts

  246
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mediator

 1. Geen audiofiele dag hier mannen. Ik heb het tot nu toe onder de pet gehouden maar ik kamp al een maand of acht met een burn out waar ik heel veel moeite heb om eruit te komen. Momenteel ligt mijn hoogbejaarde vader slecht en hij gaat overlijden. Gevolg is dat ik weer ‘helemaal onderuit’ ga. Het is hopen op betere tijden.
 2. Meteen weer ‘meesleuren’ naar het forum dan
 3. Len Gregory maakte zijn elementen zelf. Met zijn overlijden is de hele productie gestopt. Heb daar de importeur nog wel eens over bevraagd of er niemand hem hielp en de boel kon overnemen. Maar kennelijk was dat niet het geval. Sound Smith is ook zo’n merk dat zover ik weet alleen MI maakt. Gaat wel tot een heel hoog segment lees ik. Wel zo’n dikke 7.000 dollar voor het duurste element. Wat bevalt niet aan je Soundsmith? Belangrijkste bij hifi is toch wel de ‘long term satisfaction’. Daarvoor moet alles dat je zelf belangrijk vindt kloppen. Heb je dat dan knijp in je handjes. Dus keep ‘m spinning.
 4. En daar is mijn opmerking ook voor bedoeld Tubejack. Neem niet onmiddellijk aan dat MC ook voor jou het beste is. Ook ik ben ook in audiofiel kringen ‘opgevoed’ dat MC beter is dan MM. Technisch ben ik het daar vrijwel meteen mee eens. Maar als je goed luistert dan merk je ook dat een MC de muziek op een andere en voor mij minder muzikale manier presenteert. Ik ben dus weer om richting MM. Wat is dan een goede MM. Ik ken ze niet allemaal en heb ze ook niet allemaal gehoord. Grado, Ortofon, Nagaoka, Clearaudio, Sumiko om maar wat te noemen maken er in het hoge segment. Ik speel inderdaad met een element van Len Gregory. Die is overleden en zijn elementen worden al een tijdje niet meer gemaakt. Reden dat ik de laatste twee van die elementen heb bijgekocht bij de importeur.
 5. Hoi francois, zo’n Planar 10 verdient dan wel weer een betere phonotrap dan een Aria. Binnen Rega een iOS of Aura. Maar dan zit je wel met een (heel) ander prijskaartje en een Planar 8 is ook een mooie draaitafel op een heel hoog niveau.
 6. Waarom geen MM en alleen de keuze tussen typen MC? Ik heb jarenlang met MC gespeeld en kom toch opnieuw tot de conclusie dat de meest hoogwaardige MM dan wel MI meer doet van de dingen die ik graag hoor dan een MC. Het bevalt zo goed dat ik twee reserve elementen heb gekocht en al mijn MC’s heb verkocht. Mooi dat die Tesla’s bevallen. Kon ook eigenlijk niet anders. Die worden inderdaad nog een stuk beter of liever gezegd vanzelfsprekender. Je kan ook eigenlijk niet mis met die buizen. De twee sets die ik nog van buizen heb hou ik. Het is een goede investering mocht ik ze ooit nog nodig hebben. Ze gaan alleen maar meer waard worden nu alle Telefunken ecc803s buizen zeldzaam en onbetaalbaar zijn geworden. Een AKM chip als DAC vind ik ook erg analoog klinken. Hij zit ook in mijn CD speler. Uiteindelijk zelfs mijn andere CD speler om verkocht. Het is niet mijn ervaring dat laag meer rommelig klinkt met digitaal dan met analoog. Als je hard speelt is het eerder omgedraaid.
 7. Zo dat is een mooi cadeau aan jezelf. Accuphase met Dynaudio is een mooie combinatie. Inderdaad ‘a whole different beast’ dan een Denon. Gefeliciteerd met je aanschaf.
 8. Mediator

  Reed review

  Waarschijnlijk de autocorrectie geweest van mijn iPhone. We hebben vandaag weer geluisterd en weer buiten. Heerlijke muziek om bij te relaxen.
 9. Mediator

  Reed review

  Leuke muziek Tubejack van Black and Jones. Zeker op zo’n zonnige dag dat je veel in de tuin bent. Krijg er haast een vakantie gevoel van. Een beetje vergelijkbare muziek draai ik soms wel. Dat is dan chillout lounge. Maar eigenlijk nooit over de set. Dat gaat dan over de Bluetooth speaker als ik in bad lig, in bed, of buiten. En euh ja als dat de afneemkosten van vinyl zijn voor zulke kleine oplagen dan blijft er wat aan de strijkstok kleven. Zeker bij de titels en dus oplagen die wij kopen.
 10. Mediator

  Reed review

  Het is gewoon leuk om mijn CD collectie nu uit te breiden. Het kost niet gelijk het einde van de wereld. Zag nu ook al platen voor 39 euro. Krijg toch wel de indruk dat er over de rug van de vinyl comeback verdient wordt
 11. Als je de website van Breem neemt dan staat die ook wel vol met deze denkrichting. Ook ten aanzien van verschillen in CD spelers, versterkers, etc. Helaas sinds mensenheugenis niet mijn ervaring maar daar heeft men ook een antwoord op. Dus hoe dan ook: het maakt allemaal niets uit. In ieder geval een rustgevend uitgangspunt voor onze hobby op het moment dat je dit aanhangt.
 12. Mediator

  Reed review

  Moderne elektronische muziek zoals? Je kan daar veel onder scharen. In ieder geval is nieuw vinyl erg duur. Ik ben momenteel mijn CD collectie aan het uitbreiden. Een soort Deja Vu zoals in begin jaren 90 met vinyl. In ieder geval leuker inkopen dan vinyl nu. Zie je wel ik ben toch ook van de enen en nullen. update: net weer 13 CD’s gescoord voor 5 tientjes. Zie dat maar eens met 13 LP’s te doen.
 13. Mediator

  Reed review

  Het is niet zo dat ik een speciale hang heb naar analoog of digitaal ook al komt dat misschien zo over. Het is meer dat ik de boel inricht en dan in al mijn sets tot de conclusie kom dat ik van analoog vaak meer geniet dan digitaal. Maar ook digitaal luister ik genoeg. Het is met name als je wat langer luistert dat dit soort voorkeur ontstaat.
 14. Mediator

  Reed review

  Hoezo is deze speciaal voor mij? Ik ken deze gast wel van YouTube. Hij was eerst heel enthousiast over zijn set Klipsch Heresy. Nog nooit zoiets moois gehoord. Toen kreeg hij de La Scala onder handen en … dat was het mooiste dat hij ooit had meegemaakt. Toen kreeg hij een paar Oswald Mill Audio speakers en je raadt het al … het was het mooiste dat hij ooit had meegemaakt. Moet dus wel een beetje lachen om zijn eerste tip. Never look for perfection. Hij heeft kennelijk zelfkennis opgedaan met zijn speakers. Ik ben meer ‘fan’ van The Audiophiliac. Hij kan soms gepassioneerd vertellen en ik meen in ieder geval herkenning te hebben met wat hij zegt.
 15. Gna gna … heel aardig Tubejack maar ik heb vorig jaar net heel mijn zolderset de deur uit gedaan. Komt ook omdat het beneden nu super speelt en de zolder … tja die dient nu voor een andere hobby.
 16. Mediator

  Reed review

  Er zijn en blijven altijd variabelen Kappa7 maar met de manier waarop die test is vormgegeven gaat het verhaal over welk origineel is gebruikt in ieder geval de prullenbak in. En daar liep menig vergelijk wel eens op mank. En digitaal of analoog het maakt mij eigenlijk niet uit zolang het maar goed klinkt. Mijn voorkeur zal wel helder zijn denk ik. Maar ben je tevreden met wat anders? Niks mis mee.
 17. Mediator

  Reed review

  Er waren meerdere filmpjes bij zover ik me herinner, van de opnames in de studio alsook van het beluisteren van digitaal vs analoog. Digitaal werd daar gedaan met de streamer van Grimm Audio. Toch wel één van de beste van dit moment. Nee je kan geen lacquer afspelen thuis maar het geeft wel een vrij zuiver beeld van beide media vanuit eenzelfde oorsprong. En ja gelukkig verstaan sommige fabrikanten nog de kunst van goede ontwerpen. Hoeft niet altijd de wereld te kosten. Volgens mij kost die Reed geen 40k Roots. Zelfs niet met arm en element. Maar goed sommigen kopen een Porsche of een Breitling. Als het je hobby is en je hebt het geld wat let iemand dan. Zover ik weet werden in de hele jaren tachtig nog analoge opnames gemaakt. Ik heb geen plaat die ik niet draai vanwege slechte klank. Sterker nog ik draai alles.
 18. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel eens een experimentje heb gedaan met ‘het verbeteren’ van apparatuur die ik hier niet durf op te schrijven. Ik heb daarmee mijn eerste draaitafel gesloopt. Een Dual 630Q. Tja een jaar of 18, geen wereldwijd web, etc. Ik heb er in ieder geval van geleerd. De betere toonarm bekabeling ging nog wel goed
 19. Mediator

  Reed review

  Ik zal die test eens proberen op te zoeken. Het was heel uitgebreid. Moraal van het verhaal was dat een vinyl lacquer een enorm potentieel blootlegt van analoog. Het verschil was gewoonweg groot. Thuis testen kan, maar ben je gebonden aan de opname en is onduidelijk naar wat je zit te luisteren. Dat heeft men in die test omzeilt door zelf de opname te maken en die te vergelijken. De hele opzet was gedegen en goed doordacht. Maar goed dit wisten wij toch al op dit forum. Al in de jaren vijftig van de vorige eeuw kon men goede opnames maken en had men goede apparatuur waar ook de huidige veeleisende audiofiel genoeg aan zou hebben.
 20. Natuurlijk kun je met buizen wat tweaken, met kabels of een goed audiorack kun je soms ook wat verder komen. Maar ik geloof heilig in dat een set technisch moet kloppen en dat apparatuur een bepaalde synergie moet hebben en dat doe je door luisteren. Soms kan het ook helpen om eens naar een ander te luisteren. En soms moet je ook een beetje geluk hebben …
 21. Mediator

  Reed review

  20.000 voor (alleen) een draaitafel en arm is wel serieus geld. Het kan echt wel goed klinken met (veel) minder. Persoonlijk zou ik niet zonder analoog kunnen, ondanks soms een tikkie. Ik geloof heilig in de kwaliteit van analoog. En waarom? Omdat mijn oren me dat vertellen en ik luister niet met een oscilloscope. Overigens staat er op het wereldwijde web een heel uitgebreid verslag over een muzikant die meewerkt aan een experiment en wiens muziek men in de studio digitaal én analoog opneemt. Vervolgens vergelijkt men de vinyl lacquer met het digitale.
 22. Ja klopt Roots. Op papier wel. Maar er zijn ook genoeg mensen die tweedehands kopen. En hoeveel heb je dan precies beluisterd?
 23. En zelfs als je de eigen smaak weet, met welke apparatuur en toebehoren bereik je dat dan?
 24. Nu ben ik geen fan van Whathifi omdat die soms wel eens de plank mis slaan. Maar andere reviews zijn ook heel positief. Gister zat ik ook eerst digitaal te luisteren. Gewoon eighties meuk van Chris Rea, Duran Duran en George Benson. Dat klonk heel ‘analoog’ en goed. Daarna overgestapt op vinyl en eighties van onder andere Lionel Richi, en dat spreekt me toch meer aan. Ik kan daar allemaal wel termen aan gaan hangen maar dat doe ik maar niet. Voor ontspanning is vinyl toch ‘het lekkerst’.
×
×
 • Create New...