Jump to content

Arden

Members
 • Posts

  4313
 • Joined

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ergens in het westen...

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Micro Seiki BL-91 tafel met FR-64 arm en Ikeda KAI element, Trafomatic E2mk2 SE mesh 300B versterker en BlumenHofer Classic 1722 luidsprekers

Recent Profile Visitors

4879 profile views
 1. Ik ben van de week langzaamaan begonnen met de eerste voorbereidingen, dat loopt nog niet van een leien dakje... De nieuwe Classic weergevers hebben er nu een dag of 10 opzitten, maar doen gewoon echt nog niet wat ik wil (en vind) dat ze moeten doen. Dat wordt dus nog even een ritje Duitsland tussendoor, er moet toch nog het 1-en-ander worden aangepast. Visueel zijn ze (vind ik) wonderschoon, maar geluidstechnisch zitten ze voor mijn gevoel pas op 70% van wat ze kunnen, en dat win je niet met alleen nog meer inspelen. We komen er wel... Plaatje via Link Mijn Micro Seiki heb ik ook alvast geïnstalleerd, hetzelfde verhaal echter, eerst zullen de luidsprekers nog een kleine modificatie moeten ondergaan! Maar ook hier weer: Wat een plaatje! Plaatje via Link Bij de weg, nu kan ik geen eigen plaatjes meer plakken omdat ik geen https heb, dan trek ik ze maar van Feestboek. Tis niet anders...
 2. Volgende week weer ff langskomen he, dan staan ze op het gemak in te spelen...
 3. Geen idee of het plakken van de foto werkt met mijn telefoon, maar ik zit nu bij Blumenhofer en ga zondag met het nieuwe systeem naar huis. Dit zijn dus die nieuwe Classics, Model 2122, het systeem welke we tijdens het vergelijk gaan gebruiken! Rendement 97 dB, 8 Ohm, 25 hz - 25 Khz +/- 3 dB, 115 X 65 X 50 cm.
 4. Wees gerust, die staat er ook! Dat is alleen al jaren 90...
 5. Ik vind het nog steeds een non-argument, alles en iedereen die zijn zaakjes niet helemaal op orde heeft, gooit het al anderhalf jaar op Corona. Peter Lederman doet al die reparaties zelf. Dat douane afhandelingen en leveringen iets vertraging hebben, daar kan ik nog inkomen omdat op dit moment de hele wereld on-line koopt, dat rechtvaardigt nog steeds de blijkbaar geaccepteerde enorme vertragingen niet. Dat men het misschien wat drukker heeft, ja daar kan ik inkomen, maar wederom, hoezo maanden ipv weken?
 6. Dat is eigenlijk de luie wijven oplossing Carl, een beetje huiswerk en voorbereiding kan echt geen kwaad... Maar goed, ik heb hier plenty platen liggen, dus uiteindelijk komt het heus wel op zijn pootjes terecht!
 7. Hoe gaan we dit eigenlijk muziek ''technisch'' benaderen? Uiteraard kunnen we gaan zien welke tafel het grootste ''puntje op je stoel'' effect heeft, het meest dynamisch is, of het meest neutraal, maar ik denk dat we dan na 1 ronde het al zat zullen zijn. Ik zou zeggen: ga gewoon voor de lekkere muziek uit dezelfde tijd als de tafels kwaamen, en kies, voor als we op meerdere rondes gaan inzetten, per ronde ook 2 andere tracks. Dan blijft het ook voor de muziekliefhebbers nog leuk. Een aantal van mijn ''show-stokpaardjes'' zijn hier altijd erg geschikt voor: Lou Reed - Walk On The Wilde Side, Bob Dylan - Men In A Long Black Coat, Eric Clapton - Lay Down Sally, Supertramp - Rudy, Dire Straits - Water Of Love, ga zo maar door. En dan hebben we het alleen nog maar over pop gehad!
 8. Ik doel daar mee op de looptijden. Bij Benz (als ze al repareren), kan dit zeer lang duren, hetzelfde voor Soundsmith: buiten al de douane perikelen kan dit ook zo maar een half jaar of langer duren. Kijk alleen maar naar Carl zijn verhaal met dit avontuur...
 9. Ja, ik bedoel van den Hul. Officieel repareert hij geen ''vreemde'' merken meer, maar voor mij is hij dat tot nog toe wel blijven doen. Duurt soms wat langer, 3-4 weken ipv 2 weken, maar vooralsnog is dat altijd beter dan bij welke concurrent ook...
 10. Heel fraai! Ik heb nog een The Fisher 800C staan, die klinkt fenomenaal. Voor het echte werk misschien net iets te slank onderin, maar verder weergaloos mooi. Ik zou hem alleen juist niet combineren met een oude Altec, omdat ook die het allerlaatste octaaf ontberen. Het zal wel fantastisch snel en dynamisch zijn geweest!
 11. Die prijs die jij noemt kan het hooguit zijn als ook de spoel vervangen wordt. Lijkt me vooralsnog niet aan de orde. Nu kun je hem natuurlijk via Duitsland in Zwitserland krijgen en dan een maand of 6 wachten, er zijn echter snellere oplossingen (ja, die heb je in het verleden met je oude Ruby ook gebruikt), maar dat blijf ik niet herhalen...
 12. Ik heb het er al eerder half en half over gehad, afgelopen week hebben we bij Thomas Blumenhofer de laatste hand aan het filter gelegd voor de nieuwe Classic Line luidsprekers welke we ook gaan gebruiken tijdens dit vergelijk. De officiële introductie zal pas tijdens de i-EAR show zijn in november, maar ze zijn zo mooi ''Classic'' dat ik ze echt voor deze Klassiekers-meeting wil gebruiken: De BlumenHofer Classic 2122: Eigenlijk een beetje een kruising tussen een Gran Gioia en een Altec Model 19, maar dan op de Blumenhofer manier. Alles is in eigen huis gemaakt, ook de tweeter en de woofer. Wat specs: rendement 97 dB, frequentiebereik: 25 Hz-22.000 Hz (+/-3 dB), impedantieverloop een bijna vlakke 8 Ohm, afmetingen 115 x 66 x 45 cm gewicht rond de 85 Kg. Hoorn voor het hoog is echt uniek, eigenlijk en soort hoorn in een hoorn, ook de woofer heeft een hoornconstructie gekregen. Het filter heeft schakelbare instellingen, deze correcties zijn vooral gemaakt voor klein vermogen buizenversterkers, daarnaast is de hoog hoorn in stappen van 1 dB nog te temperen. Nog iets unieks, de baspoort is ook een hoorn geworden, dit haalt het laatste restje blaas-effect wat een poort soms kan veroorzaken weg. Ik ben na deze dagen aldaar nu nog steeds zeer onder de indruk van dit systeem!
 13. Na de AU-111? Een no-brainer, de AU-9500... ... deze komt kwa karakter het dichtst bij de AU-111, en is ook echt een plaatje om te zien. Scoor de bijpassende tuner er nog bij (TU-9500), en je hebt een fantastische vintage set!
 14. Met een beetje geluk kan ik tijdens deze dag ook de nieuwe BlumenHofer Classic laten horen, model 2122. Een soort van kruising tussen de Gran Gioia en de Altec model 19. De officiële introductie zal plaatsvinden tijdens de i-EAR show, in dit geval ook een klein primeurtje dus. Even een vraag aan het beheer, kan dit draadje verplaatst worden naar de Audio show topics? Ik denk dat het hier op termijn moeilijker vindbaar wordt... Ik denk trouwens dat we Carl het plezier maar zullen gunnen door als eindversterker de Linsley Hood 69 te gebruiken, ik heb hem hier weer even aangesloten, het blijft een serieus juweeltje! Het is maar 2 x 9 Watt, wel pure Klasse A, dus met die nieuwe Classic Line (rendement 96 dB) moet dat op zijn sloffen gaan. Ook vond ik tussen mijn oude zooi nog een Monk Audio le Petit phonotrapje, hier kunnen 3 draaitafels op aangesloten worden. Misschien niet de meest high-enderige oplossing, maar wel makkelijk!
×
×
 • Create New...