Jump to content
High-End Forum

Arden

Members
 • Content Count

  4,151
 • Joined

About Arden

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Gerrard 301 met Ikea arm en element, Trafomatic E2mk2 single ended 300B versterker en Blumenhofer BF17 luidsprekers

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ergens in het westen...

Recent Profile Visitors

4,523 profile views
 1. Hier is een sloop- en ombouwdag toch langzaam weer een audiofiele dag geworden. De tweede B&W 801 is nu volledig gestript zodat alle units geïnspecteerd en eventueel gefikst kunnen worden, tussendoor ook even een 12 inch Groovemaster op 1 van mijn oude Technics SP-15 draaitafels gebouwd. Dat is toch wel erg mooi! Die Technics moet uiteindelijk met de 801-en en een paar fraaie versterkers uit dezelfde tijd (zit te denken aan een Accuphase C200V/P300V combinatie) in de bioscoop/muziek kamer eindigen, ik denk idd dat ik deze Groovemaster er op laat zitten. Ik heb nog ergens een Ortofon SPU Meister Silver liggen, ik vermoed dat dit als geheel een prima combi kan worden voor deze ruimte. Voor de verbeelding nog even wat plaatjes (nu nog met een Jelco headshell en vdH MC ONE)...
 2. Jazeker, zie ook een afbeelding ergens hierboven. Sorane is me 2 jaar geleden aangeboden (valt onder hetzelfde concern als HANA), toen heette het nog ABIS, en waren ze een stuk goedkoper. An sich is er niks mis mee, maar in de eerste plaats geen 10 inch wat voor mij een must is. Ik moest dan ook die Dynavector klonen er nog bij nemen, en dan de levertijd: 6 to 9 weken NA ontvangst van de betaling op de rekening. Ook in deze moderne internet-tijd krijgen banken het voor elkaar dat een overboeking naar Japen 5 werkdagen in beslag neemt, kom je een beetje ongunstig uit, kan dat een week zijn. Tel daar die 6 tot 9 weken bij op, en je weet weer dat je annuleringen krijgt op levertijd. Voorraad houden is dan nog een optie, maar met zo veel modellen en uitvoeringen eigenlijk al weer zinloos, je hebt altijd de verkeerde uitvoering op voorraad!
 3. Vooralsnog wel. Nu de alu headshell er in, dat heeft nog net wat meer ''spritsch''. Dit gaat een serieus goede combi worden! Het is trouwens een 10 inch, 12 inch past niet op een Volare... De 12 inch ga ik op een Woodpecker monteren, met een vdH Frog.
 4. Yep... De eerste 10 inch is gemonteerd, dit is/wordt absoluut een audiofiele dag... Nu met de bijgeleverde Ebbenhouten headshell, later ga ik nog uitproberen of de alu headshells van de Jelco achtigen beter of minder zullen klinken. Het eerste wat vooralsnog opvalt ten opzichte van de Jelco is een beter fundament!
 5. Het zal allemaal prima, ik zat daarnet echter even het nummer ''Invinceble'' van Tool's laatste album Fear Inoculum te draaien, die heb ik daarna toch nog een keer beneden via die ouderwetse analoge set gedraaid om toch echt tot de conclusie te komen dat je met dit soort muziek A: grote woofers nodig hebt, en B: een draaitafel... Dit gaat digitaal NOOIT redden! Maar buiten die wel of niet discussie: WAT EEN TRACK!!!
 6. Jazeker, klankmatig prima, maar die vind ik visueel nu juist verschrikkelijk. Daarbij zijn ze Rega based, en is het distributiekanaal een winkel in Belgie. Dat was dus 3 uit 4 een nee... Nu denk ik dat deze move voor Groovemaster geen windeieren zal leggen, 3 van mijn dealers zijn er al in geïnteresseerd, en zojuist heeft zelfs Chris Feikert mij om zo'n arm gevraagd omdat hij er wel brood in ziet. En nogmaals, ik zit dus niet in de Groovemaster verdeling he, ik gebruik ze alleen voor mijn demo's, ik ga ze dus niet distribueren. Op dezelfde manier heb ik altijd met Jelco gewerkt, dat beviel me altijd prima. Ik hoef er echt geen merken meer bij, nog meer werk, daar kom ik gewoon niet aan toe. Dit is trouwens de Glanz, die vind ik dus ook erg mooi. Een aantal onderdelen komen bij trouwens bij Ikeda vandaan... ... gezien het prijskaartje echter hou ik het maar bij Ikeda, die vind ik dan nog net ff mooier!
 7. Nou, ik ga ze binnenkort eerst bij Blumenhofer beluisteren, en dan zien of dat wat voor de NL markt is. Die 8 X 20 gaat namelijk 2.40 hoog worden... De 8 X 17 zal misschien net gaan met 2.10 hoog. Ben bang dat het hier niet verder zal gaan dan de 4 X reeks. Tweeter is trouwens dezelfde als in mijn Classic 1743's
 8. Ze zijn/waren toch nog wat betaalbaarder, en de kwaliteit is algemeen bekend. Nu moet je eerst weer gaan duidelijk maken wat de kwaliteit van de arm is. Buiten dat, Jelco was overal verkrijgbaar, dat is met de Groovemaster nog wel even anders. Ik ben echt wel naar een serieuze vervanger voor de Jelco 850 en 950 aan het zoeken geweest (ook die vintage vormgeving is belangrijk), dan blijven er uiteindelijk niet zo veel over... Sorane TA-1 serie, niet verkrijgbaar in 10 inch... De Groovemaster II, met een knipoog naar de EMT banaan... Uiteraard heb ik ook mijn Ikeda's en Reeds nog, maar dat valt nu eenmaal in een ander prijsklasse. Glanz vind ik ook erg mooi, maar die zijn helemaal onbetaalbaar. Omdat de Groovemasters ook nog eens in Nederland worden gemaakt maakte dat uiteindelijk dat hier mijn keuze op viel. Hoe ze verhouden tot mijn andere armen? Nog geen idee, daar kom ik zeer binnenkort achter!
 9. Dat kan je wel stellen ja. Blijkbaar wordt je niet meer serieus genomen als er geen digitale bron aanwezig is? Het zij zo. Als dat Lumin ding er straks is, gebruik ik alleen Tidal. Ik koop er wel een i-Pad bij die ook alleen daarvoor wordt gebruikt, ik neem aan hoop dat er dan niet veel mis kan gaan, want idd, ik heb daar de ballen verstand van. Of ik zo'n ding ooit op shows ga gebruiken? Hooguit als ik daar een ''digitale'' demo-gever voor kan vinden, want ik begin er niet aan. Ik hou het wel bij mijn platenkoffer op shows... Voor mij leukere materie, helaas wel gestart omdat de markt me dit ook een soort van op heeft gelegd vanwege het Jelco debacle, de Groovemaster armen zijn onderweg! Om de Feickert demo modellen nog enigszins betaalbaar te houden heb ik voor het model Volare een 10 inch Groovemaster II besteld (daar komt een vdH DDT II in te zitten), de Woodpecker krijgt een 12 inch Groovemaster II, welke wordt voorzien van een vdH Frog. De grotere modellen en de Reed tafels blijf ik met Reed en Ikeda armen demonstreren, daar veranderd verder niets in.
 10. Ja, ik zat ff zonder... Ik krijg morgen weer nieuwe strakke stekkerdozen etc binnen, kan ik alles weer eens fatsoenlijk gaan aansluiten. Gelukkig nog zat andere dingen te doen ook, grote schoonmaak, alles weer een beetje anders indelen, boekhouding, ga zo maar door. Moet nog een paar dagen naar Blumenhofer, het zou nu rustig moeten zijn...
 11. Ik ben dan ook een multitasker: transporteurs afwachtend audiofiel met high-end bezig zijnde.
 12. Hier vandaag even, audiofiel totaal niet verantwoord, verder met het inspelen van de HEAD ONE koptelefoon versterker. Niet met een koptelefoon op mijn knar, maar puur als voorversterker. Stroomvoorziening is smeck, de bron eigenlijk ook: gewoon Tidal via een laptop zonder DAC of wat dan ook, maar ook hier maakt hij echt nog chocolade van. Ok, de Pandora mono's zijn een beetje overkill, maar dat versterkertje gaat prima mee in de set-up. Dit gaat straks, met de juiste stroomvoorziening en bron echt nog een droom set-up worden. Helemaal als de HEAD TWO de plek in gaat nemen... ... zo is het wachten op, jawel, alweer, transporteurs zo vervelend nog niet. Toch nog een audiofiele dag...
 13. Helaas nog niet, zit er nog op te wachten... Trafomatic gaf mij aan om de Head Two idd met een open koptelefoon (de Grado) te gebruiken, en de Meze met de Head One. De Primavera schijn je op iedere koptelefoon te kunnen instellen, dus daar ik toch die Meze Classic 99 krijg, is die Empyrean dan een beetje een part of the deal. Dat ding schijnt absurd goed te zijn... Mag ook wel voor die knaken lijkt me. We gaan het meemaken!
 14. Onno had misschien wat moeite met de bewoording, maar ik snap wel wat je bedoeld. Het is ook globaal de weg die ik ga bewandelen. Een Head Two in mijn kantoor als koptelefoon/voorversterker (met de Grado GS1000E), daar ook de Pandora monoblokken op aangesloten en een paar Classic 1722 of 1733 weergevers. Dat speelt nu met de Head One al te absurd goed voor woorden. Kun je dus idd gelijk laten zien hoe je met die versterker kunt doorgroeien. Die Head One komt, samen met de Primavera in een aparte echt dedicated koptelefoon kamer te staan, de Primavera heeft nl geen voorversterker uitgang, met die 2 gebruik ik dan allebei die Meze hoofdtelefoons...
 15. Yep. Is ook niet door Blumenhofer gedaan. Was wel een mooi voorbeeld...
×
×
 • Create New...