Jump to content
High-End Forums

Pjotr

Members
 • Content count

  14,509
 • Joined

 • Last visited

About Pjotr

 • Rank
  Member

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4,118 profile views
 1. Welke UTP kabel?

  Ja alleen wel suf dat ze die muurplaten alleen met dubbele stopcontacten hebben. Je kunt er maar eentje aansluiten op de kabel. Ik heb er wel eentje gevonden ooit bij de Gamma maar die was wel aan de prijs. Ze zijn er dus wel.
 2. Welke UTP kabel?

  Goh jullie hebben hem door. Dat klopt hemelaal zeg Allebei door naar de volgende ronde! Weet je, je knipt dat stekkertje wat door de buis zou moeten er af. Dan past het wel. Als je dan aan de andere kant zo'n muurplaat of doos zet heb je daar ook geen stekkertje nodig. En dan hangt er ook geen losse draad uit de muur en zit het netjes. Bij sommige exemplaren kun je de draadjes schroeven en bij andere zitten er veerklemmetjes.
 3. Welke UTP kabel?

  Ach gewoon goed de gebruiksaanwijzing lezen en goed opvolgen. Laatst buurman ook in paniek. Wilde van geen meter. Tja, als je ook de kleine losse plastic passtukjes vergeet die bij de stekkertjes zitten om de draadjes goed op zijn plek te krijgen..... Stond toch echt duidelijk aangegeven Maar als Hans kabel neemt met al aangeperste stekkers en een muurplaat bij de TV, hoeft hij zelf eigenlijk geen stekkertjes meer te krimpen.
 4. Welke UTP kabel?

  Zat er geen oude coax meer in dan die je als trekdraad kon gebruiken? Ikzelf heb deze kabel er door getrokken: https://www.netwerkkabelshop.nl/catalog/product/view/id/20626?SID=deedf2b440a1d43c6fcf24ff55d7eecc&sqr=68307& Die is 20m. Langere/kortere versies en andere kleurtjes vind je hier: https://www.netwerkkabelshop.nl/netwerkkabel/cat6-kabel?n1222_ader=29770 Dit zijn patch kabels met de stekkertjes er al aan. Bij de modem laat je het stekkertje dan zitten. En aan de ander kant zet je er een UPT muurplaat op i.p.v. de kabelaansluiting muurplaat: https://www.netwerkkabelshop.nl/accessoires/wandcontactdooshttps://www.netwerkkabelshop.nl/accessoires/wandcontactdoos Tip om de kabel makkelijker door de buis te krijgen: Koop een bus talkpoeder (babypoeder) bij de drogist en poeder/wrijf de hele kabel stevig er mee in.
 5. Welke UTP kabel?

  25 in 1 keer door een buis? Ik neem aan dat dat meters zijn. Wat is dat voor huis? Je hebt 2 soorten UTP kabel, met soepele aders en met massieve aders, afgeschermd (FTP en SFTP) en niet afgeschermd (UTP). En verder met koperen aders en met aluminium verkoperde aders (Alu clad). Die laatste is de goedkope variant en die moet je beslist niet hebben. Hoe beter de kabel des te stugger hij ook meestal is. Dat maakt het trekken door buis wel moeilijker en zeker over zo'n afstand. Is het wel echt 25m wat je door buis moet trekken? Maar voor dit zou ik zeggen SFTP Cat6 met massieve koper aders. Kan 10Gb aan en ben je voorlopig voor de toekomst uitgerust.
 6. Weer 'n audiofiele dag... II

  Zeg wol, wil je dat niet meer doen. Nu zit mijn hele toetsenbord onder de koffie. Maar deze schilderen we op een bordje. Geniaal wol, jij hebt echt verstand van trecheters.
 7. Ach, ook het muziekwereldje zelf kent zijn sektes en actiegroepen. 'Tis maar wat je gelooft.... Een mooie en betoverende uitvoering hangt niet van 432Hz huppeldepup af maar van de kwaliteiten en inspiratie van de uitvoerenden.
 8. Weer 'n audiofiele dag... II

  Grappig Carl. Voor old memories, nostalgie en eenvoudig opzoeken, vind ik hoge geluidskwaliteit eigenlijk niet zo heel relevant. Daarvoor voldoet Youtube meestal wel goed. Ok, niet altijd van hoge kwaliteit, maar toch. Dat wordt pas wat anders met hele concerten en albums.
 9. Weer 'n audiofiele dag... II

  Leuk dat Cock demonstreert dat je met hoorns ook een goed high-end geluid kunt neerzetten. Kun je mooi met eigen oren afchecken of Wiel sprookjes verzint Maar wat is zo revolutionair aan hoorns? Kennen we toch al 100 jaar? Omdat Cock er nu eens mee aan de gang gaat lijkt het ineens wel een wereldwonder...
 10. Clearaudio elementen

  Lijkt mij duidelijk een slechte afstelling Hans en minder aan de matching te liggen. Aannemende dat de rest in orde was. Scherp hoog == vervormd hoog == iets goed mis.
 11. Clearaudio elementen

  Ja, dat is ook een leuke sport: Met bescheiden middelen veel muziek neerzetten. Op zich is er niks mis met Ortofon, is een solide merk. Degelijk en goed maar ook saai naar mijn mening. Denk dat je met je Thorens best wel wat avontuurlijker mag gaan en Roger heeft je al een aardige richting gegeven dacht ik zo.
 12. Clearaudio elementen

  Maal het je niet tè mooi hè Carl. Straks weet je geen keuze meer te maken waarop je je plaatjes draait: De Oracle of de Thorens
 13. Weer 'n audiofiele dag... II

  Je zoekt een nieuw huis?
 14. Het wordt ook van overheidswege steeds meer ontmoedigd. Dadelijk is het maatschappelijk ook nog eens niet meer acceptabel... Je mag best 85 zijn, als je je maar gedraagt als een 30 jarige
 15. Mwah als je klok dadelijk weer 5 minuten voor loopt... Tja, voor een pensionado zal dat wel miezemuizen zijn. Blijft wel 5 minuten eerder bij het einde
×