Jump to content
High-End Forums

Pjotr

Members
 • Content count

  14,212
 • Joined

 • Last visited

About Pjotr

 • Rank
  Member

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,828 profile views
 1. X-fi 2017

  TRPTK heeft toch niets van doen met STS van Fritz de With? Al denk ik dat ze wel van elkaar zouden kunnen leren: TRPTK wat meer pit en STS wat minder bombast.
 2. Ls Kabel

  Het was mijn set niet. Maar zowel de oren van de eigenaar van de set als mijn oren namen overeenkomstige dingen waar.
 3. Ls Kabel

  Jazeker Hans, Ooit lang geleden (zo begin 2000) toen we nog wild waren en wat jongden. 25mm2 met ander spul vergeleken. Tot 0,4mm Shigaraki teflon kabel aan toe Onmiskenbaar een ander karakter maar niet zozeer qua detail in het laag. De Shigaraki klonk juist wat wolliger in het laag. Maar die had ook beduidend meer elektrische weerstand dan de overigen, wat de controle in het laag niet bevorderde. Die 25mm2 klonk beslist niet minder gedetailleerd dan de overige wat we bij de hand hadden.
 4. Ls Kabel

  Als ik deze gevolgtrekkingen lees krijg ik de indruk dat hoge en lage tonen een soort van Smurfen zijn: Kunnen jullie door een waterkraan? Ja, wij kunnen door een waterkraan En ook door een sleutelgat? Ja, ook door een sleutelgat Kunnen jullie ook blokfluit spelen? Ja, daar kunnen wij ook op spelen Vinden smurfen dansen fijn? Ja, maar alleen op dit refrein Lalalalalala... Enz.
 5. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Ja, grappig is dat. Wat je bij Jerry hoorde was nogal near field, vergelijkbaar mat wat je hoort uit de monitors bij de productie achter de mixing console. Eigenlijk dus precies zoals de muzikanten/producer/dirigent het bedoeld hebben, of i.i.g. gemaakt hebben met hun oren/smaak.
 6. X-fi 2017

  Ja, dat is ook wel weer zo.
 7. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Ja, dat was meer een van-kop-tot-staart telefoon Alhoewel het wel klopt wat je schrijft vond ik het niet opgaan dat je a.h.w. in een koptelefoon zat. Je hoorde wel degelijk het hele geluidsbeeld voor je geprojecteerd en niet in je hoofd om je heen zoals met een koptelefoon. Overigens vielen sommige opnames genadeloos door de mand bij Jerry.
 8. X-fi 2017

  Wat wel een beetje merkwaardig is, is om dit zo te filmen vanuit 2 standpunten en dan de man er vervolgens niet op aan te spreken...........?
 9. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Denk toch dat dan een kaartje voor het concertgebouw makkelijker is en goedkoper bovendien.
 10. Weer 'n audiofiele dag... II

  Ja en? Beschimmelt het geluid dan? Of hou je geluid over voor slechte tijden
 11. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Ik bedoelde het positief: Het is een mooie luchtspeigeling van de toenmalige werkelijkheid. Veel meer is er niet van te maken en als je je daar bij neer legt kun je ook erg genieten van zo'n afbeelding.
 12. multichannel effect bij stereo opstelling?

  Zo simpel kan een illusie zijn
 13. X-fi 2017

  Liepen er veel van rond op de X-Fi.
 14. X-fi 2017

  Zag er meer uit als een houten gordijnring aan een touwtje.
 15. X-fi 2017

  Zo zie maar hoe smaken uiteen kunnen lopen. Persoonlijk vind ik "de ruimte" geen excuus voor een tegenvallend resultaat met een geoefend en doorgewinterd luisteraar. Die Illuma's hielden simpelweg niet van het middengebied. Verder vond ik de stereoafbeelding diffuus en niet mooi. Meer richting Bose. Zijn geen speakers waar ik lang naar zou kunnen luisteren. Was die slingerbedwinger een goede bekende van jou? Nou ja, ik zat er bij en keek er naar: De X-Fi is niet meer nodig! Folders zijn voldoende. Daar slinger je dan wat mee en je weet of een apparaat goed is of niet. Hoe je dat weet vertelde de man of slinger niet. Dus ja, probleem is dan weer, waar haal je zo'n kerel vandaan? Maar volgens mij werkte het ook niet met die man. Hij demonstreerde het wel met een folder van een versterker maar vertelde niet of die versterker nou goed was of niet.
×

Important Information