Pjotr

Members
 • Content count

  14,114
 • Joined

 • Last visited

About Pjotr

 • Rank
  Member

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,767 profile views
 1. Het nadieselen? Weet toch eens van ophouden jack, met dat preken. Mijn vriend zit hier mee te lezen. Paar jaar terug had ik er geen tijd voor en adviseerde hem eens met jouw contact op te nemen om er eens naar te kijken. Zijn reactie nu: "Wat een A.L., blij dat ik dat niet gedaan heb". Doe er mee wat je wilt.
 2. Ja overdrijf dan ook niet zo Jack. Heb het net eens terug gelezen. Je hebt zojuist een wel gerenommeerde en algemeen gewaardeerde CD speler met botte taal zitten afbranden. Alleen om je punt te maken. Welk punt is eigenlijk helemaal niet duidelijk.
 3. Het zal allemaal best Jack, maar dit mailtje van mijn vriend vind ik dan toch spannender: Er zitten nu 105 gr. elco's in en dat zal het de levensduur van de speler verder wel uit houden. Ze worden iets van 50 - 60 gr. Btw hoe kom je er bij dat ECC88 buisjes 200 gr. worden? Meet dat nog maar eens na.
 4. Een heel slecht ontwerp? Ok, dat zal het zijn dan zijn. Toch wel bijzonder dan dat ze ruim 15 jaar later 2e hands bijna hetzelfde opbrengen als de nieuwprijs Overigens geen kapotte "deze" aangetroffen. B.t.w. met nieuwe 105 graden elco's en het repareren van de print speelde dat deel ook weer als een zonnetje.
 5. Ze stonden een cm van een paartje E88CC maar heter dan zo'n 55-60 graden werden ze toch niet hoor.
 6. Omdat het niet de bedoeling is om wanneer je een plaat afspeelt, er tevens een nieuwe groef bij gesneden wordt Wat George beschrijft is hetzelfde als wat ik beschreef nodig om de groef goed af te tasten. Je wilt eigenlijk helemaal niet dat er energie de arm in gaat. Dat is nu juist de bron van de ellende.
 7. Zou ik toch maar afchecken. Vergelijkbare van BC waren in de Tjoeb gaan lekken na 12 jaar op het oversamplingbordje. Was maar heel weinig maar het had toch de onderliggende printsproren aangetast. De elco's zelf maten nog ver binnen de specificaties. Os-Con is ingehaald door de modernere composiet polymeer. Die laatste doen het ook erg goed in de voeding van analoog.
 8. Je kunt weinig zeggen op basis van behaalde resultaten in het verleden. De kwaliteit van elco's blijft gewoon steeds hoger worden en ze worden steeds kleiner. Er zijn veel ontwikkelingen op dat vlak. Op het moment zijn polymeer hybride elco's erg in opkomst (= worden betaalbaar) en ook erg goed. Enig minpunt is dat ze niet hoger gaan dan 50V. Maar dat is voor VV's en PP's geen bezwaar.
 9. Jazeker wel Jack en ik hoorde geen drol verschil met een kwalitatief goede BC, Panasonic en noem maar op. Vrijwel alle fabrikanten zijn opgehouden met speciale "audiofiele" elco's. De vraag was te klein en het kostte alleen maar geld. Met een goed uitgekiende voedingsschakeling is veel meer winst te behalen dan met magische elco's. Laatst nog een Njoe Tjoeb gerepareerd die later ook nog eens een keertje door iemand was "ge-upgreet" met die black gates. Netjes goede Panasonic er voor ingezet en volgens de eigenaar klonk ie toen als nooit te voren, zo goed. Bedoel maar.
 10. I.d.d. "Men zegt" en "Men gelooft". Wat het werkelijk is wordt daar ook niet duidelijk. Wat wel duidelijk wordt is dat die dingen net zo achteruit gaan als gewone elco's. Dus ondanks de prijzen die je af en toe op Ebay ziet, aan NOS hoef je niet te beginnen.
 11. Leuk Carl! Echt top. Jammer dat het huidige tijdgewricht dit soort winkeltjes eigenlijk niet meer toe laat: Gewoon als eigenaar door gaan tot je om valt. Ik kan mij herinneren dat in de jaren '60 - '70 dit heel gewoon was. In het oude Noorden van R'dam had je toen een paar van dit soort zaken bij elkaar. Waaronder ook een paar met 2e hands (pre WW2) buizenspul voor de knutselaar.
 12. Die worden met de hand gemaakt in Thailand door Thaise dameshanden. Dat kan nog steeds niet goed genoeg machinaal of anderszins. Toen er een paar jaar geleden een Tsunami over Thailand ging is er langere tijd een chronisch te kort aan HDD geweest.
 13. Gezien de opmerking "per direct", lijken ze niet als goede vrienden afscheid te nemen. Blijft i.d.d. de vraag. Is VPI nu te goedkoop/kwalitatief slechter geworden of zijn ze gewoon te prijzig geworden.
 14. Dat is een mooie aanwinst Marco. Het resultaat valt of staat wel met de kwaliteit van de bijgeleverde testplaten. Die moeten echt in onberispelijke conditie zijn. Maar of je hier nou beter mee af bent dan met de Feickert Adjust testplaat + software Het is toch wel uit een tijd dat PC's nog geboren moesten worden en een "Computer" op hooguit 3 - 4 MHz liep
 15. Dat is i.d.d. jammer van dat Schröder armpje Roger. Ook de gevoeligheid voor "Drag" blijft problematisch. Op welke trillingen doel je Seed en hoezo afvoeren naar het loopwerk? Iets trilt of iets trilt niet of minder. Het effect van het trillen van de body van het element door de naald t.g.v. het signaal op de plaat valt af met een 2e orde functie boven de naald-arm resonantie. Op zich hoeft het element dus eigenlijk helemaal nergens aan vast te zitten en hoeft er niets afgevoerd. Zolang het element maar op de juiste plaats blijft. Er waren destijds, of zijn nog, speciale element head shell isolators te koop uitgaande van dit principe. Zelf nooit geprobeerd overigens. http://www.tnt-audio.com/accessories/isolator_e.html