Jump to content

HansP

Members
 • Posts

  570
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HansP

 1. Ik vertelde Dhr. van de Hul destijds toen mijn Denon DL110 had gecontroleerd, dat ik mijn naald altijd even over mijn tong haalde. Hij zocht toen de Jack Russell terriër op die ook ergens rond liep tijdens de Ketelaar Hifidagen, en liet daar de naald dan even over de vacht van de hond halen.
 2. Dat is dus audiophile niet verantwoord, je zou zomaar je akoestiek kunnen verknallen.
 3. Ik kan het niet horen, ik ben een gelukkig mens, en geen trauma's in deze.
 4. Ik meen dat er per toepassing er wel een kabel gevonden kan worden, maar waar er 230V door moet? Bij Lapp hebben ze die dan in soorten en maten. Ik kan mij niet voorstellen dat een kabel daar zoveel verschil in geeft, zeker als het gaat om pure 230V toepassing. Er moet vermogen door, geen signaal..!! https://www.lapp.com/nl/nl/producten/kabels-en-draden/aansluit-en-stuurstroomkabels/c/113880
 5. https://www.amazon.nl/Lapp-1135303-afgeschermde-besturingskabel-buitenmantel/dp/B07121X2B1/ref=pd_sbs_d_sccl_2_2/257-5891778-6597115?pd_rd_w=HvINJ&content-id=amzn1.sym.ddc8bbcc-e243-4fc3-b948-9584f927135e&pf_rd_p=ddc8bbcc-e243-4fc3-b948-9584f927135e&pf_rd_r=7AYA4RVZTR8NZWCJC5N3&pd_rd_wg=fnQDT&pd_rd_r=059d23dc-0b75-43fa-928b-d5786d6a52bf&pd_rd_i=B07121X2B1&psc=1 Dat heb ik in gebruik, is een prima kabel.
 6. Bij mij was het de instantie die dan de financiële transacties beheert voor marktplaats die gedaan worden zodat je zelf veilig kunt kopen en niet een baksteen koopt voor € 1000 Dus ik moest bij een bedrag boven de €250 aantonen dat ik een correct functionerend geheel had, en geen dubieuze firma. Juist ter bescherming van de koper/verkoper.!!
 7. Ik had het afgelopen week dat ik dan € 0,1 dus 1 eurocent moest overmaken om te duiden dat die rekening met het nummer en de bank allemaal kloppen. Dit om € 300 te mogen ontvangen voor mijn Topping A90discrete, en dat heeft echt wel lang geduurd voor ik mijn centen had. De controles zijn behoorlijk verscherpt, dit in verband met drugs e.d. die via MP en andere kanalen soms lopen.
 8. Ik begrijp jij hebt geen € 0 op de bank staan
 9. Ik heb gewoon een eigen groep voor de Audio, wel zo lekker.
 10. En beiden hadden de Tunebrowser als Muziek server als de afspeel gelijke software/hardware, USB ik meende dat dan de ingangen verschilden, en beide een gelijk OS?
 11. https://www.marktplaats.nl/v/cd-s-en-dvd-s/vinyl-klassiek/m2092559130-grote-5000-lp-vinyl-elpee-collectie-klassiek-platen Voor als je zonder muziek zit is dit wel een leuke start als klassiek liefhebber.
 12. Net als je de afgelopen avond hebt gedaan, maar dan een andere variant, die dan voor mensen herkenbaar zijn. Dat is wel goed te doen. Wat belangrijk is dat je de dB 's gelijk houd. Heb dat wel eerder gedaan, alleen de ingang van de voorversterker wisselen.
 13. Ja, en ook bij de plankjes wisselen. Ik zou nog wel eens een echt 1 op1 vergelijk willen horen met een opzet, en dan eventueel ook nog op basis met een besturingssysteem. Zou mogelijk een leuke opzet kunnen worden. HD wisselen en gaan met de banaan, of 2 vergelijkbare PC voor wat betreft de opzet. Zo een Asrock boardje en dan vergelijken met dezelfde muziek en een ander systeem Roon/Tunebrowser, of
 14. Niet, dit is gewoon bezigheidstherapie.
 15. HansP

  BioVinyl?

  Even kort door de bocht, aardolie is toch ook een biologisch product, en dan is het maar net wat je dan uit het geraffineerde product haalt. En dan is het een opnieuw gebruikt, gerecycled, net als de Bio Diesel. Hmmm, wat je hebt dan wel blijven benutten is dan ook goed.
 16. Dat geld dan mogelijk ook voor diegene die de soldeerbout op de juiste manier heeft gehanteerd.
 17. HansP

  Qobuz gedoe

  Ik heb het leuke ODIDO. wel via het glasvezeltje.
 18. Hier lopen de netwerkaansluitingen tot vlak bij de streamer/DAC, dus draadloos, dat is wel het laatste wat ik in deze omgeving zou doen. Wel veel anderen mensen dicht in de buurt die voor drukte op de frequenties zorgen, op 2,4 en 5 G.
 19. HansP

  Qobuz gedoe

  Ik had hier ook even een hick-up, maar tegen de tijd dat ik er tijd voor maakte, was het al over. Ik heb hier de ruim 2 TB aan muziek en ROON radio tegelijker tijd draaien, en ik zocht even een nummer wat ik dan op Qobuz zou moeten vinden, en ondertussen speelt hij gewoon de muziek via de "eigen voorraad" af. Dus de werkelijke ontkoppeling was niet erg duidelijk.
 20. Tja, begonnen met Novell Lite licenties, en dan bouw je met de jaren wat op wat nu wel goed te pas komt. Het hoeft niet groot met domeinen, en alles wat daar weer bij komt, maar je snapt wel of het goed loopt. De mensen die menen jou een audiofiele router of switch te moeten aanbieden, kun je wel aardig weerleggen, en een galvanische scheiding is dan niet onbekend.
 21. Het was toen al helemaal minder gebruikelijk om het op die manier de problemen te tackelen en te beheren, daarom was het wel leuk. Tegenwoordig is het helemaal geen ongewone zaak meer om in te loggen op een systeem aan de andere kant van de wereld. Destijds Novell 3.11 Ben zelf op de meeste computer dingen nu autodidact.
 22. Ik was vroeger ook een systeembeheerder op een scholencombinatie en konden dan ook wel onderhoud doen op afstand, was ook wel leuk. Destijds met Novell, en dan een locatie die 30 km verderop dan wat nodig had, dan was dat handig, zeker met een leerling registratie systeem. Was dan wel weer een ander systeem, maar de gedachte gelijk, minder tijd en kilometers.
 23. Nee , dit is voor behouden aan een Linux systeem, maar wel te bedienen/benaderen vanuit een Windows systeem, of Apple een Grafisch User Interface ondersteund gebeuren, ook updates e.d. Een beheer systeem wat ik graag gebruik. Van af 1 PC alle andere onderhouden, heb dus meerdere Linux bakjes als bridge voor ROON en server voor de voor LMS en een aparte voor als NAS/ Plex server, MicroServer.home Atom-server.home ROONserver.home MAC-MINI.home Dit zijn de actieve op dit moment.
 24. https://sites.google.com/site/hanspijper/home te zien op de derde regel, dit is gebonden aan het MDADM systeem. Ik heb dat is de combi met de Webmin beheerstool geregeld, werkt subliem, ook als je er een nieuwe koppeling maakt. Als je er zomaar een andere aan koppelt zal dat denk ik niet lukken, na een backup is het altijd te proberen natuurlijk
×
×
 • Create New...