Jump to content
High-End Forum

HansP

Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HansP

 1. Dat was wel een mooi statement voor die dame. Tenminste dat wat ik dan heb gezien, ik ben van hetzelfde bouwjaar, maar kan niet zo goed zingen als wat zij doet.
 2. HansP

  Jriver

  Dat gevoel/idee had ik ook al.
 3. HansP

  Jriver

  Het is dus OM-3.
 4. HansP

  Jriver

  https://www.sonore.us/systemOptique.html Hier vragen ze nu voor een meter SFP met LC aansluiting $ 50,--, en ja het is omzet, voor die het niet echt weten en makkelijke opzet, bijna fraude.
 5. HansP

  Jriver

  En dan nog wel even de afstand/lengte van de kabel + transceiver aanpassen. Bij een afstand van een meter tot 10 meter wat minder een punt. Maar het verklaart niet de grote prijsverschillen tussen de de PRO Netwerk en de (Pro) Audio jongens, misschien een beetje verwende knulletjes?
 6. HansP

  Jriver

  Ik heb hier ook glasvezel in de meterkast, en tijdens het aanleggen destijds een leuk gesprek gehad met de monteur, waarbij ik dan verschillende stukjes kabel hier in mijn handen heb gehad. Ik heb hier nu voor mijn neus 2 Fiber Patch cable liggen, Je mag dus raden.....!! De duiding IL < 0.3 dB RL>30 dB de connector is dan LC/UPC-LC/UPC Duplex cable diameter 2.0 mm OFNR de 2e IL 0.08 dB IL 0.02 dB 50/125 µ dan mag jij zeggen welke de beste is van de 2. Wat ze kosten hoor je later wel. https://www.cablexpress.com/blog/what-are-fiber-optic-cables-made-of/
 7. HansP

  Jriver

  Wel duidelijk, maar de methode of zo je wilt is de manier van werken juist ook bij Roon is dan de server en speler te scheiden, omdat de server vaak meer zooi op het net/signaal weggetje gooit. Dus een scheiding van leverancier en ontvanger is dan ook een beter weg. De speler levert een netwerk pakket, en vervolgens gaat er een netwerkspeler mee aan het werk, die er een goed afgewerkt product van maakt. De Server en NAS zijn vaak niet voorzien van een nette/schone voeding. Dat geeft dan weer ongewenste effecten die je niet zou willen. Als je een product in de markt zet wat dan wel geld oplevert is dat mooi voor de verkoper, maar niet de meest optimale methode. Helder is dan het totale proces door c.q. opzet bekijken, dan wel een belangrijke aspecten van wat je wilt en goed inlazen, en dan niet teveel op de commerciële audio sites. Een voorbeeld: een kabel bedoeld voor een optische verbinding in het netwerk, ik zag er pas nog 1 voor € 60,- , en bij de computerhandel kost dat dan € 8,- voor een vergelijkbaar product, en een lengte van 1 meter.
 8. HansP

  Jriver

  Zolang de data via de harde schijf en andere wegen/processoren gaat is het een digitaal data signaal, dus ook als er muziek in zit. De situatie is dan relatief vrij goed afgeschermd, en zal dan goed worden verstuurd als het correct is ontworpen, echter het signaal kan tussen de verschillende fase van uitvoeren gaan werken, en dan afhankelijk van de werking gevoeliger worden voor uitvoering, zo ook als het in een CD speler is ontworpen, USB is een Universal Serial Bus die de data ook gewoon doorgeeft, en dan een minder begrensde werking als S/PDIF, die dan maximaal 24/192 aan kan. De I²S is dus een methode om de signalen gescheiden houden met dan vooral ook het kloksignaal, wat mogelijk dan het meest gevoelig is voor jitter, dus die methode vraagt om een aanpak met een korte weg naar de volgende overgang als b.v. de DAC, dus via USB naar I²S, korte afstand, I²S input naar DAC waarbij de Ground/Mck/Bck/Data/LRck de verschillende kanalen zijn en op die wijze de mogelijkheid bieden die wat beter te doen functioneren. Het is gevoeliger dan voor HF e.d. dus goed opzetten is dan wel gewenst.
 9. HansP

  Jriver

  Het blijft dan wel tobben om een kaart om de I²S te gebruiken op deze wijze, ik heb dan zelf ook die omzetting, maar doe het buiten de muziek PC of server. I²S met de USB omzetter in/naast de DAC gaat wel makkelijker, en nog een andere oplossing, heb je Vortexbox wel eens geprobeerd, is in feite Fedora distributie (Linux)met een minimale opzet om alleen de muziek weer te geven, en een web interface om het onderhoud te doen. Is dan ook verder ook LMS wat dan met de Plug-in /material een heel makkelijk te bedienen geheel vormt. https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBF_nlNL893NL893&sxsrf=ALeKk02GZFjEPmWaRYzWUAvqJCyKrwRtiQ:1605458849679&q=lms+material+skin&tbm=isch&chips=q:lms+material+skin,online_chips:logitech+media&sa=X&ved=2ahUKEwiq5r6jgIXtAhUILewKHWKxB84QgIoDKAB6BAgLEAc&biw=1500&bih=1821#imgrc=vG6ZWZbAEMGiNM&imgdii=5zprGWwbgEVhfM
 10. Om al die mogelijke problemen te voorkomen, daar waar de opnames al gedigitaliseerd zijn, hou ik het maar op een hoge kwaliteit streamen, dat kan dan ook op het niveau 384/32. Dan kan ik het wat als een probleem wordt gezien voorkomen, het gat niet in het midden de laatste van 250 persingen enz, en met een rustig gevoel naar de muziek luisteren in plaats van de problemen op het technische vlak te zoeken die er niet hoeven te zijn. Het gaat toch om muziek beluisteren..........????
 11. Klopt, ik ken hem, en ook zijn verhalen Heb destijds zelf de 200 beluisterd, en was niet gecharmeerd van het laag, en heb dan alles onder de FS21RP zelf gedaan/bedacht, dus beneden de 600Hz de eigen inbreng. Ben er ook nog steeds tevreden mee, geluid staat compleet los van de boxen, en het laag, beneden de 200Hz is dan actief gemaakt. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/high-end-lautsprecher-acr-isostatic-rp-200/1536643868-172-2519 ze zijn nog wel te vinden in Duitsland
 12. Inderdaad, en Maarten bezocht ik jaren later, en hij had bij toeval een paar van de FS21RP uit elkaar liggen, maar ik mocht er niet aankomen en hij verkocht ze niet. Het leek wel of hij een bijzondere schat verborgen wilde houden Kort geleden stond er een complete set (actief gemaakt) te koop in de buurt van Leiden. Op Marktplaats.
 13. Die heb ik destijds gewoon gekocht in Tilburg, en die Fostex FS21RP draait hier nog steeds prima, al zo een 30 jaar. Ik heb hier nu een setje Bohlender & Grabner Neo 8 PDR liggen, eens kijken of dat wat leuks kan worden.
 14. HansP

  Jriver

  Dat is dan ook wel grappig, ik kan met een beheerprogramma inloggen op de server, een bij een normaal afspelen komt dat dan niet verder dan een 2 tot 3 % belasting. Dus dat ding staat bij normaal afspelen uit zijn neus te peuteren, en verveelt zich. Maar waar het mij om ging is, de instellingen op nul, en dan vergelijk maakt het dan wat eerlijker wat het in een set doet. Een vriend van mij heeft dan Dirac gebruikt en de heleboel aan zijn "ruimte" aangepast , dat is dan wel een aardig verschil met alles op nul, en dus ook niet meer direct vergelijkbaar. Dat zijn de bekende beren op de weg, en die blijven er wel met het zoeken naar het betere geluid.
 15. HansP

  Jriver

  Heb je wel eens een proef periode met ROON gedaan? Bij de opties heb je daar ook mogelijkheden om dit soort dingen in te stellen, of juist volume gelijk te maken voor meerdere spelers in huis, wat ik, dan weer gebruikte om vergelijkingen te doen met verschillende DAC's.
 16. HansP

  Pass DIY

  Hier in Nederland kun je dit goedkoper voor elkaar krijgen. http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=21&t=27715 Ik ken de oorsprong van het ding.
 17. We gaan binnenkort ook bij de AVMN de kans krijgen deze te beluisteren. Had er al veel over gehoord en gezien, iemand had mij ook al eens wat laten zien, en nu zijn de andere clubs ons voor. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!! Dat zal wel in het nieuwe jaar zijn.
 18. Als regelmatig innemer van medicijnen voor ernstig astma, kan ik dit standpunt wel ongeveer gelijk stellen aan de argumenten die Famke Louise gebruikte, en dat werd door veel mensen gewaardeerd en gezien als dom. Ikzelf ben dan zeker wel in afwachting op een spuitje. Zolang het maar niet mijn laatste is.
 19. Ik heb hier wel een Autolamp, maar die gebruik ik niet bij muziek, behalve dan alleen voor sfeerverlichting. https://www.nr1motor.nl/sealed-beam-headlights.html
 20. Om dan niet helemaal gek te worden van de keuzes, luisteren we dan wel eerst goed of het klinkt, en dan geeft de streamer software die ik gebruik met dan alleen een volume nivellering de bestanden aangenaam te behouden. Dan merk ik wel dat de opname het meest belangrijk is, dan kan het ook de mix zijn die soms per album kan verschillen, eren dat irriteert dan nog het meest. Met Roon is het voor mij in ieder geval ontspannen luisteren, zoals ik het graag heb. Easy listening.
 21. Ik heb hier b.v. een SACD bestand in .dsf formaat en dat is dan een stuk cello muziek met orkest, met een duur van 11.26 min, is dan 630 kB in 2 ch. De meeste SACD's zijn dan meestal hybride en hebben dan 2 en 4 ch. op de schijf en het PCM formaat.
 22. Waar er dan nog wel verschillen kunnen optreden zijn dan mogelijk de grote van de buffer en en de methode van transport, b.v. USB (bus) met verschillende soorten chips/interactie, en M2 of SATA als de koppeling die dan feitelijk nauwelijks kunnen verschillen. Als de streamer software het eerst naar, of in het geheugen laadt, en dan pas gaat spelen, scheelt ook al weer een stuk Ik gebruik zelf dan Linux om dit soort onhebbelijkheden zoveel mogelijk te voorkomen, 1duidige methodes en uniform, naar mijn weten. Ik heb dan schijven van 4 TB in software RAID en dat krijgt de opdracht om het naar een Roon speler te "sturen" en vervolgens dan daar via 1GB werkgeheugen af te spelen, dan heeft het wel "ruime adem". Een bestand is meestal niet zo groot, behalve bij DSD kan het wel naar de ruim 300 kB groot worden. Maar dan nog steeds niet een echte zondvloed aan bitjes.
 23. Ik heb mijn CAI kabel van de lokale TV boer (=Ziggo) eruit getrokken en met daar dan direct de aparte kabels voor de audio meegetrokken, zodat er nu ook in de buurt van de audio er ook 1 groep zit waar alleen de audio op is aangesloten. Op de plaats van de telefoonkabel heb ik dan een netwerkkabel getrokken, en heb op deze wijze de zaak aardig op orde. Ik gebruik dan nu een DECT centrale en Glasvezel van de Telfort(=KPN) en dan heb je de zaak best goed op niveau naar mijn idee. De slimme meter heeft nu een P1 aansluiting met de raspberry (wifi), en geeft de opbrengst weer van de zonnepanelen, geen Raspje nodig voor het geluid.
 24. Ik realiseer mij dat het in een stukje van het forum dat de zandbak en Kantine is, en dat is dat je er voor moet kiezen, om daar dan wat te kunnen lezen. Mijn excuses, realiseerde mij dat het niet direct kon voor de mensen die al wel een registratie hebben.
 25. Is relatief oud nieuws. ......Doepke belooft dat zelfs de meest gevoelige oren deze DFS Audio aardlekschakelaar niet zullen ‘horen’. https://www.alpha-audio.nl/2020/04/doepke-brengt-audiofiele-aardlekschakelaar-uit/ http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=22&t=23022&p=1950364&hilit=Doepke#p1950364
×
×
 • Create New...