Jump to content

HansP

Members
 • Posts

  396
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HansP

 1. Inmiddels besteld via ebay 2e hands, maar wel volledig met alles er op en er aan. Een bezoek aan de leverancier kost meer geld en tijd, en de software heb ik ook al.
 2. Er zijn wel aardig wat (video)verslagen van de beurs. https://www.youtube.com/results?search_query=high+end+munchen+2022 https://www.hificlube.net/artigos/eventos/high-end-2022-munich-full-report-by-pedro-henriques-english/
 3. Volgens mij zijn de afstanden tussen de wanden van belang in het creëren van staande golven, de lengte en breedte verhoudingen zullen dan meer van belang meen ik te weten.
 4. Als je de LP zelf hebt en ik heb hem dan in Londen gekocht, dan is het verhaal best leuk.
 5. Polycyclische verbindingen is dan blijven hangen, soms is een goed geheugen ook wel lastig.
 6. Ik meende dat PVC juist giftig was en niet echt gezond, maar dat is een scheikunde les van meer dan 30 jaar geleden. Blijft wel een puntje waar ze dan het nikkel voor nodig hebben, voor de Moeder ???.
 7. Milieu criminelen Dit is het wat jullie doen.................. https://www.forbes.com/sites/sap/2019/08/17/can-vinyl-records-also-be-green/?sh=7f41654f57f7
 8. Een beetje krom verhaal als de rest van de wereld het ergens anders haalt.
 9. Misschien dan de grijs gedraaide en slechte opnames recyclen om daar de nieuwe van te maken.
 10. Hans heeft het weer naar zijn zin als hij een beetje kan mekkeren. Hij wil alle muziek nog wel een keer horen. Juist met het streamen is er veel meer mogelijk, en zeker met een USB input en DSD tot 24/352.8
 11. Een DAC met HDMI is er zelfs al in een lage prijsklasse. https://www.amazon.nl/Extractor-Converter-Multifunctionele-Ondersteuning-Digitale/dp/B08XXJ5VT9?ref_=Oct_d_obs_d_16366192031&pd_rd_w=w9kuc&pf_rd_p=dcec8d55-d48e-4149-8e3f-936b818699fb&pf_rd_r=AWSE0ZHRRB78NACNH8W0&pd_rd_r=93d3b56b-4ca7-41df-8cc3-a1480e717db2&pd_rd_wg=XxYo4&pd_rd_i=B08XXJ5VT9 https://www.hifistudio79.nl/product/gustard-x18-dac-mqa-es9038-pro/ https://www.hifistudio79.nl/product/topping-d90se-mqa-es9038pro/
 12. https://www.alpha-audio.nl/2022/03/reavon-ubr-x110-4k-blu-ray-speler
 13. Gaat je onderschrift nu een eigen leven leiden? "Iedere dag" was ook een bekende van een collega van mij destijds toen ik nog werkzaam was in het onderwijs. En de verkiezingen zijn nu ook weer duidelijk voor de komende 4 jaar, ik ga naar bed.
 14. Dan klopt het toch wel, een hogere output geeft dan een misleidend effect, dat klinkt dan erg onplezierig, maar het is een algemeen bekend effect dat, meer output in een vergelijk de winnaar is, in de meeste gevallen als de andere waarden dan wel gelijk blijven. Dit zou je op kunnen vangen door er een dB meter te gebruiken en op die wijze de "echte " klank verschillen kunt analyseren. De vergelijken die ik dan zelf al wel heb gedaan met verschillende dac's waren dan ook juist zo gedaan dat er geen volume verschil geconstateerd kan worden en de echte klankkarakters er echt uit komen, juist ook de ruimte afbeelding e.d. en microdetails zijn dan beter te analyseren, en de echte winnaar zo die er al is, naar voren komt. Het blijft haast altijd een grote kans om de vingers te branden, maar aan de andere kant is het vaak ook genieten als je dan weer mooie details kunt horen door beter en aandachtiger te luisteren.
 15. Er zitten verschillen, en dan ga ik denken waar komt het dan door , compliantie of afsluitweerstand/ inderdaad impedantie, enz. Het wezenlijke van wat dan het materiaal doet ontgaat mij, zeker als ik dan lees dat er verder geen wijzigingen zijn. Als alles hetzelfde is, en wat is dan de impact van het materiaal op de impedantie of een ander type ophanging/bevestiging van de naald, is die nieuwer? Het klinkt nu een beetje als een verkooppraatje, en dat lijkt mij dat je dat niet doet, verkopen.
 16. Kan het ook nog dat het element beter aansluit op de phono pre, lijkt mij zomaar een mogelijkheid, en vaak dan niet altijd het optimale.
 17. Het zal dan wel vloeken zijn, maar een set Genelec is dan waarschijnlijk beter op elkaar afgestemd. Actieve luidsprekers op pro nivo, maar dat is waarschijnlijk niet voldoende emotie voor de aankoop.
 18. Nog niet gehoord, en dat is dan ook maar weer zomaar een puntje onbekend met deze hardware. maar al wel veel anderen gehoord, en een topper is dan ook de Sony CDP-X555ES, maar ik ben en lui en op comfort gesteld en ik kan via de kabel met 1GB verbinding en een streaming optie dan veel meer luisteren. Afgelopen maand dan bij Audio Vereniging midden Nederland gedaan met ROON en de IFI streamer en DAC een demo gedaan met een hele leuke set planars, (magnetostaten) en dan is het toch echt goed en leuk te doen.
 19. Hier staan ze dan ook maar https://sites.google.com/site/hanspijper/home Ik ben dan wel nieuwsgierig naar welke CD drive je dan gebruikt, daar zitten dan ook wel verschillen in, maar een constante is dan de CD Pro of de VAM 12xx.
 20. Eve reageren dan maar weer, de CD speler heeft juist een een mogelijkheid tot een foutcorrectie vervuiling /beschadiging te corrigeren, en komt dan met een aanpassing die waarschijnlijk het dichtbij het oorspronkelijke signaal zit. De software die gebruikt wordt om de bestanden af te spelen hebben meer met de "randverschijnselen" te maken, zoals een plaatje van de hoes weergeven. De Pc kan ook makkelijk meerdere taken aan, en met een dual/quadcore staat jij nog uit de neus te peuteren. Bij Roon met 2 spelers actief is de processorbelasting nog steeds maar 2 % op de linux server.
 21. Ik begrijp jouw probleem dan heel erg goed. Ben het zeker met je eens.
 22. Die weten niet beter. Ik bedoel het meer als, het is dan iemand al verder weg, en niet direct een bekende.
 23. Dat ik het nu toch van een Belg moet horen dat in principe terug naar mono ook een stap terug is, is dan helemaal vreemd. Die Hollanders waren toch zo nuchter enz. maar nu allemaal terug in de tijd, ik snap er niks van. 1 ding weet ik wel, het is maar een heel klein clubje wat waarschijnlijk de weg kwijt is. Misschien zijn er opvang tehuizen voor. Ik draai dan wel stereo, en van mp3 tot aan DXD, en als het muziek is is er niets mis mee. Ik heb dan ook nog 2 luidsprekers staan en die gebruik ik dan ook om het maximale er uit te krijgen. Mono mag dan van mij op de slaapkamer op de wekkerradio.
×
×
 • Create New...