Jump to content

HansP

Members
 • Posts

  466
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HansP

 1. Een kleine hoofdtelefoon versterker naast de PC, waar de geluiden niet meer op de juiste wijze naar buiten kwamen. Nu dus een heel leuk dingetje, klinkt bijzonder goed en dan met een nette AK 4137 chip die kan ook nog de DSD 256 aan, en dan voor dat geld, € 99,- http://www.audiodesignguide.com/DSC1/AK4137EQ.pdf
 2. Het gaat mij er om dat klagen niet helpt, en als je daar je brood mee moet verdienen is dan een trieste zaak. Ik heb dan wel aardig wat SACD's die dan zijn omgezet naar DSD/ .dsf en dat met behulp van een Sony PS3, de Philips SACD speler was dan van een mindere kwaliteit, problemen zat gehad, maar het streamen gaat prima, uiteraard dan wel met de juiste spullen. Die je dan vroeger nog niet had.
 3. Die man is perfect in staat om je het graf in te kletsen, zo van stop er maar mee, het gaat je toch niet lukken. Goed voor op een begrafenis, maar stimuleren wat je wel kunt doen, ho maar. Gewoon DSD opnemen, dat kun je niet echt bewerken, probleem getackeld.
 4. Maar wat krijg voor die centen, ik heb dan net even ingelogd en gekeken/geluisterd maar ben niet erg onder de indruk. Misschien ben ik dan te snel, maar kwaliteit/ assortiment is ook een puntje .
 5. Dat werd tijd, hij deed dit al jaren. Nu is het wat minder met hem, ...........helaas. https://www.jazzism.nl/nieuws/keith-jarrett-treedt-niet-meer-op/
 6. Het is juist dat de DAC met de shift registers en weerstanden geen DAC meer is zoals we die vaak wel kennen, en dat geeft een ander geluidsbeeld. Door de frequentie nu zo omhoog te brengen en dat als 1 bits bestand dan te "voeren" aan dat weerstandsnetwerk geeft een "soort" analoog geluid. Dus er is sprake van een totaal andere opzet, en dan ook als resultaat een andere omzetting van geluid wat een open mind vraagt.
 7. Erg nieuwsgierig hoe het werkelijk word gedaan is hier niet aanwezig lijkt het, juist ook de filtering die men dan toepast en hoe en wat, worden niet echt begrepen lijkt het. Misschien dan eerst eens op een plekje luisteren waar het wel is/wordt toegepast? Ik heb het hier nu draaien zonder de specifieke filter software van HQ, maar met een upsampling die ROON kan toevoegen in het DSD deel.
 8. Voorlopig doe ik het nog zo, proef opstelling. https://zelfbouwaudio.nl/forum/download/file.php?id=192061&mode=view
 9. Ik was daar toen ook aanwezig, er zou eerst een andere firma komen, en die was verhinderd en de leden hadden dan wel een wijziging gehad, en ik was dus verbaasd over wat er nu stond, geen leverancier van luidsprekers in ieder geval. Later werd ik dus gebeld door die man om dan ook voor de AVMN een dergelijke avond te doen, dat toen wel correct in het bestuur voorgesteld als een mogelijke optie, maar had zelf een zeer negatief advies in deze situatie gegeven, en het is ook niet door gegaan, "gelukkig". Ik zat in de zaal rechts achterin, en blijkbaar had de man die voor mij zat een dergelijke opstelling thuis staan.
 10. Als je gebalanceerde aansluitingen gebruikt, zoals ik dat dus ook doe, is er geen vuiltje aan de lucht. De eindtrap in het midden met gelijke afstand LS kabels is naar mijn idee beter. Hoe zeer het scheelt met ongebalanceerd is, geen idee, kan wel van invloed zijn als je erg kritisch bent.
 11. Die uit februari (AVMN) waren ook in Veldhoven bij de kamer van minidsp en de Pirate logic.
 12. https://sites.google.com/site/avmnaudioclub/Februari?authuser=0 Ik zie en spreek hem wel eens.
 13. Heb hier ook nog mijn 1e versterker staan, en dat was dan een Schaub Lorenz hifi5000, best grappig om dan de versterker delen te koppelen aan de Nakamichi 630, omdat ik nog geen geld had voor een eindtrap. Maar er staat dan nu wel een Nakamichi 420 in de kast en een Nakamichi BX2, die nog de update gehad heeft van Transtec voor de aandrijving, en vervolgens de de Thorens TD115 met een Denon DL110. IK moet ook nog zo een DVD 963SA hebben staan en wat Hypex zelfbouw spul en minidsp met een speciaal aangepaste DAC en voeding waar een setje luidsprekers bij horen. Dus troost je wel met de gedachte dat je niet de enige bent.
 14. Nu ben ik ook al wat jaartjes bezig met Linux, en verschillende distro's en ken Gentoo,als een zeer flexibel programmastructuur, er was bij de HCC Linux groep ook altijd een man ( Toon) die vasthield aan Gentoo, maar van de verschillen kon hij alleen maar duiden dat hij het passend kon maken op de vraag. En ik was kortgeleden ook geconfronteerd met een dependency die er niet was voor de Ubuntu distro, waar ik die wel kon vinden voor Debian, en die geïnstalleerd, liep direct door, en geen problemen. Ik kan mij niet voorstellen dat het met Gentoo dan beter klinkt, maar dat is mogelijk mijn probleem. Met de installatie van HQplayer van Signalist kun je dat dus ook doen, en nu ook weer verder met dat stuk software i.c.m. Linux. Maar eens zien dat we de boel kunnen opzetten naar DSD en de de nu geïnstalleerde met de HQ server PC die het klusje mag klaren. Een niet optimale processor voor Win 11 kan heel goed werken voor deze klus, en al wel wat gedaan met Kappa7, we gaan het zien
 15. De MV Augusta heb ik nog wel gehoord op Assen, en dan de Honda met Mike Hailwood.
 16. De nieuwste hoortoestellen zijn oplaadbaar en hebben dan zelfs met de laatste ontwikkelingen een automatische sense naar waar het geluid vandaan komt. Dus loopt iemand achter je en begint te praten dan is in no-time de microfoon aan de achterzijde actief en heeft daar de activiteit, en als het wat moeilijker is kun je zelf ook de situatie vast prikken in een app op de telefoon met bluetooth. De telefoon opnemen doe je met 2 x een klopje op je oor en je hebt de verbinding. De techniek staat niet stil, maar dat het dan € 5000 moet kosten, en met de zgn. korting dan op € 3000 uitkomen is meer de constructie die men heeft bedacht met het ziekenfonds. De nieuwste zijn feitelijk kleine computers met een DSP, en die zijn perfect af te stellen. De vakman/vrouw weet daar echt een hoop comfort uit te halen. Ik luister met en zonder hoortoestellen , en wil je comfort, dan is het kiezen en betalen.
 17. Wel grappig dan, ik ben al een poosje bezig met die hoorapparaten, (dec '21) en ik kan er inmiddels aardig me omgaan. Bij mij kwam aan het licht dat ik de toon van de magnetron niet meer hoorde, en dat is een beetje sneu als je iedere dag de maaltijden bereid, en dus onderzoek bij zo een orenboer. Nu bleek dat ik daar jaren geleden ook al eens was geweest en daar toverden ze de meting van een aantal jaren daarvoor zo uit de computer. Proeven gedaan maar dat was niet bevredigend, de aangeboden oplossing werkte niet goed samen met de bluetooth en b.v. streamen via de hoortoestellen liep niet, tevens de app voor de telefoon ging ook niet goed. En dan moet het ook nog eens serieus geld kosten, dus de hoortoestellen ingeleverd. Zelf op zoek gegaan met de inmiddels verworven kennis, en een setje gekocht voor minder geld en alles werkt subliem, en dan luster ik in de avond vaak wel naar verschillende soorten muziek, en dan achter de PC en een koptelefoon met bluetooth en en de hoortoestellen aan in de oren, wat met muziek is het voor mij van belang dat ik dan wel zo goed mogelijk kan luisteren en dat er ook redelijk wat laag in zit. Dat lukt niet zonder de hoortoestellen wat aan te drukken tijdens het luisteren, maar met de hoofdtelefoon over-ear dus wel. Het is dan met de hoortoestellen beter hoog en detail, en in de situatie dat dat kan uiteraard via de luidsprekers, en dat prefereer ik het meest.
 18. Dat is de DAC met streamer, heb dan net een andere opzet gemaakt met de streamer, is nu een Orange pi Zero 2 ook een 64 bit, en een wet steviger voeding. Ben een beetje aan het klooien en onderzoeken. https://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?p=2054328#p2054328 https://community.roonlabs.com/t/showing-off-your-roon-setup-description-and-photos-2015-2021-03/235/5717
 19. Toch wel vreemd dit forum, je krijgt dan met moeite een plaatje op het scherm, blij hij doetut, en een uurtje later is je afbeelding verdwenen.
 20. Ik doe het met een streaming dac, en dan een tablet voor welk nummer er speelt.
 21. Walter heeft nog wel eens verhalen die niet echt goed controleerbaar zijn, en daar heb ik dan wel moeite mee. Als hij dan denkt mij te moeten vertellen dat ik wat zou hebben bijgeleerd, dan meen ik te mogen zeggen dat ik geen sprookjes vertel, en hij dan wel dergelijke verhalen heeft. Maar goed, dat is tussen "zijn manier van denken", en opvatten hoe je met mensen omgaat. Ik heb net ook weer een andere manier bedacht om te zien hoe je dit soort dingen doet en ben dat ook weer aan het uitproberen door een standaard flac om te zetten naar DSD128 met dBPoweramp. Met mijn DAC is dan de 352.8 kHz ook in die zin gelijk aan de HQPlayer.
 22. Zou je denken? Het verschil is dat ik niet over die dingen praat als of het sprookjes zijn.
 23. Ik ben benieuwd naar het antwoord van Walt.
 24. Ik heb een koptelefoon die dan voldoet aan de eisen die zuslief stelt en echt wel goed klinkt, gebruik hem vaak in de avond om dan toch wel lekker te luisteren zonder het idee dat ik een ander hinder. Ik gebruik dan de Sony WH-1000XM3, heeft Bluetooth 5.1, en ik heb dan een USB dongle in de PC en de Noise Canceling wel gebruikt toen de buren aan het verbouwen waren, dan hoor je het boren in beton niet meer.....
×
×
 • Create New...