Jump to content

MarcelMR

Members
 • Posts

  241
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Helmond
 • Interests
  Good sounding music and system (home+car)

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  CD spelers:
  Sony XA20-ES, Marantz CD 6000, Denon DCD-1450, Philips CD-582, Marantz UD-5005, Denon DCD-800NE (black), Philips CD604
  Versterkers:
  Marantz PM-17, Marantz PM-6010SE
  Luidsprekers:
  B&W CDM-7se
  B&W DM4
 • Tweede set
  CD speler:
  Denon DCD-800NE(silver)
  Versterker:
  NAD versterker (als voorversterker in gebruik voor de Beolab's)
  Luidsprekers:
  Beolab-1
 • Derde set
  Car:
  Audiotec fisher DSP 8 channels MATCH PP 86DSP,
  Eton speakers, JBL 12" woofer+amp,
  Silent Coat sound proof

Recent Profile Visitors

1337 profile views
 1. Ik vind hem geweldig en ook nog eens goed klinken. Zitten wat komische elementen in deze plaat en daar stond de groep bekend om.
 2. Ik draai de "pure" versie inclusief bandruis uit 1989 op CD - DR13
 3. Lekker in kunnen kopen op de beurs in de brabant hallen: Niet ieders "cup of tea" denk ik maar als je al heel veel hebt dan ga je het wat verder zoeken Grobschnitt - Solar Music Gentle Giant - Octopus Xhoh Caravan - Electrip Van der Graaf generator - Still life Yello - Solar pleasure Alan Parsons - From the new world
 4. Overigens ben ik nog niet zeker of de orginele master beter was dan de remaster.... van Dark Side of the Moon.
 5. AB-X test werkt nu ook ! Aansturing met een Microbit boardje. Als je de foto bekijkt en de album cover van "Sabotage" kent van Black Sabbath wat valt er dan op ?
 6. Vergeten groep ? .... goede productie !!! En nog geen loudness war (toegevoegd dan)
 7. IDD beter dan nep-blond. Nog steeds dezelfde auto maar mensen met een BMW uit Helmond ..... profileert niet lekker, dus nu maar link naar mijn werk bij MR / Philips Medical Systems
 8. voor deze dame hadden we vroeger de blauwe pilletjes niet nodig
 9. In het plaatje heb ik jou track even in Matlab gegooit en oversampled naar 96 KHz / 24 bits Bron was gewoon de CD Leonard Cohen Ten new songs Ik denk dat ie dus ook niet autentiek was ! Het bultje was de verdachte !
 10. Wel een bult bij 40 KHz, kwam er een vleermuis overvliegen in de studio bij de opname dan inderdaad autentiek.
 11. Inderdaad interessant om te weten of er daadwerkelijk audio informatie is toegevoegd of alleen dummy bits zijn gegenereerd na vraag van de marketing afdeling.
 12. Ofwel beschouwd in het OSI-model is de physical layer hetzelfde maar de datalink layer anders ... ja, ik heb doorgestudeerd na de MAVO
 13. Inderdaad Hans, De NE5532 bevat 28 transistors per kanaal en dan heb je nog 2x BD power torren nodig dus 30 transistor oplossing. De discrete oplossing heeft in totaal 13 transistoren per kanaal nodig incl. BD-tjes
 14. De transistor schakeling is een discrete opamp met alleen het nodige erin voor deze toepassing. (differential stage, voltage amplifier, output buffer) Voordeel is dat je het kan simuleren op transistor niveau en kan optimaliseren en bijv. zelf klasse en bias stromen ik kan stellen. Ik heb in simulatie optimalisatie van local en global feedback voor de hogere frequenties zitten tunen. Afweging tussen vervorming en peak in de frequentie curve onderdrukken. Ik zei dus al dat je meer controle hebt over de schakeling en instellingen en daarmee kunt experimenteren o.a. klasse-A instelling. De schakeling draait in klasse A en heeft in rust 3 Watt nodig, zie ik een opamp nog niet wegstoken dus daar moet dan toch weer een setje BD140/BD139 achter dus wat maakt het dan nog uit.
 15. Ik weet ook niet of je die opamps gemakkelijk in klasse-A zou kunnen laten draaien maar met die torretjes heb je dat volledig in eigen beheer. Ik denk ook dat qua complexiteit de transistoren minder toevoegen aan het signaal (pad) dan een complexe opamp. Dus ik ook liever torretjes. Volgende reactie kan ik al voorspellen : "geef mij maar buizen."
×
×
 • Create New...