Jump to content

hifinaat 01

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

386 profile views
 1. Qobuz Sublime+ heb ik niet gehad wel die van €19,99/maand. Jazz muziek en andere rustige muziek klinkt helemaal niet slecht bij Qobuz, maar op Qobuz had ik o.a. ook Guns n Roses dat is dus ook met loudness effect. Ik heb bij Qobuz ook twee albums gedownload: First Take van Roberta Flack en Oh Mercy van Bob Dylan in 24 bit/96Khz.
 2. Albums van Cassandra Wilson en Nora Jones zijn van Blue Note dat is een goed label die rommelen niet met loudness neem ik aan. Ik heb ze zelf ook.
 3. Met hard bedoel ik luid, alsof het volume omhoog getild is. Bij Nora Jones. Ilse de Lange, Cassandra Wilson gaat het goed. Bij Albums van Adele waar ze flink uithaalt met name het nummer Hello en ook bij het album van Arno Charles Ernest moet ik volume terugdraaien. Bij oudere opnames kan ik het volume verder opendraaien dan bijvoorbeeld bij o.a. Adele & Arno. Albums zoals Leonard Cohen album Greatest Hits en Roberta Flack Album First take hoef ik nooit terug te draaien in volume. Mijn set: Voor CPA3200 en eind versterker Chord SPM1200c, B&W805d3 speakers, Melco N1Ah60 musicserver, Streamer/Dac Cambridge Audio 851N, Linn Karik CD speler, stekkerblok Kemp, interlinks Audioquest, TelluriumQ ultra black. Speakerkabels zijn eigen fabrikaat en Supra Ply 3.4. De albums van Roberta Flack en Leonard Cohen zijn van voor de loudness war. De albums die ik boven aangeef zijn streamnummers van Qobuz. De meeste heb ik ook op CD. Groet.
 4. Het valt mij op dat gestreamde albums erg hard klinken zodat het niet lekker is om naar te luisteren. Bij oudere opnames is dat minder het geval lijkt wel. Vooral heb ik moeite met albums die geremasterd zijn, het is voor mij vaak niet om aan te horen Ik heb mij even van Qobuz afgewend en draai nu mijn favoriete muziek via CD dit klinkt veel muzikaler en met meer dieptebeeld ook. Ben benieuwd of iemand dit kan beamen... Groet.
 5. Ik had de stream magic app al geïnstalleerd op mijn smartphone, die app is wel uitgebreider dan de oude app, daar werkt die perfect op en Roon Ready komt zelfs op het display te staan. Weet niet of Roon echt goed gaat werken want ik ben er (nog) niet op geabonneerd. Maar het is wel raar dat de stream magic app niet op de tablet goed werkt ik moet hem altijd opnieuw installeren en kom niet in Qobuz waar ik een abonnement op heb op de smartphone is dat geen probleem.
 6. Hoi Vogel welke nieuwe app voor Cambridge Audio 851n is het Die met het zwarte bolletje, of de stream magic app?. Er is nog een derde app maar die is voor de Edge. Groet Ar.
 7. Mogelijk is het mijn tablet die wat traag werkt.
 8. Hallo, Sinds maart 2017 ben ik in het bezit van een Cambridge Audio 851n streamer/dac. Het schijnt dat de CA 851n nu ook Roon accepteert. Ik gebruik nu een android Acer tablet voor bediening met Bubble upnp, deze kan ik niet meer gebruiken schat ik zo in. Kan ik hiervoor in de plaats een IPad nemen? Ik heb ook een Melco N1AH60 muziekserver en kan ik deze ook met Roon i.c.m. Cambridge Audio 851n integreren? Misschien rare vragen maar ben niet zo thuis in het digitale.. In ieder geval bedankt! Groet Ar.
 9. Ja klopt jij hebt dat voordeel, maar ik heb de Melco nu. Heb je de Server zelf gebouwd? Knap van je. Ik kom niet verder dan mijn speakerkabels die ik zelf gemaakt heb...
 10. Ik heb de muziek op een melco staan, daar kan ik niet zo maar een harde schijf in omwisselen. Het is alleen voor albums die ik van b.v. Qobuz etc. download. Maar in ieder geval bedankt.
 11. Hallo als ik (hoge Resolutie) Flac bestanden wil opslaan op een aparte schijf voor backup moet dit een open bestand zijn, of kan het ook in een zip bestand zijn om zo ruimte te sparen? Groet Ar.
 12. Bij Qobuz staat het album automatisch in WMA. Zoals ik al zei ik kan het opnieuw in FLAC downloaden dat zal ook wel gaan. Ik ben een digibeet wat dat betreft als het maar goed klinkt in HI-RES met of zonder plaatje... Groet Ar.
 13. Ik heb het Album in WMA gedownload ik kan dat veranderen dat ik het opnieuw doe downloaden maar dan in FLAC. Mogelijk dat het plaatje dan wel op het tablet tevoorschijn komt. Bij andere downloads heb ik wel de hoes op de tablet, mogelijk ligt het idd aan mijn tablet, anders maar een IOS aanschaffen..... Groet Ar.
×
×
 • Create New...