Duck-Twacy

Members
 • Content count

  9,728
 • Joined

 • Last visited

About Duck-Twacy

 • Rank
  Ultra Senior Member

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Bierrr, liefst dubbel. Pim pam petten.

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Diverse mogelijkheden, maar hoofdset is: Bronnen: Sony SACD555ES, Stello April loopwerk+DAC 220 Versterking: Hegel H-100, Marchand XM44 x-over, Crown K2 Speakers: Lambda Acoustics SB12 in 130 liter gesloten behuizing + Skaaning C-Quenze 18H52 + Morel Supreme in 15 liter topbox. VS VR1 als alternatief Bekabeling: Kimber, vd Hul, Inakustik, Cardas, Apogee Wide Eye coax, diverse diy. Akoestiek: Vierkante galmbak https://www.discogs.com/user/RMOS/collection (incompleet)

Recent Profile Visitors

5,626 profile views
 1. http://www.angelfire.com/wi/blueswapper/nak550a.html http://www.vintagecassette.com/nakamichi/550 Volgens mij hadden ze ook een wat kleinere
 2. Ach misschien is "ontgroeid" ook geen juiste term. Het gaat om bandjes als the Ramones, the Knack, Gruppo Sportivo, Boomtown rats, XTC en weet ik hoe ze ook weer heetten. Ik hoef dat soort muziek niet op mn set te horen, maar zo nu en dat een hitje op youtube ofzo is nog wel leuk. Tot mn schaamtje heb ik nooit een plaat van the Steve Miller band gehad (nog steeds niet...) Ff lekker off topic
 3. Ik heb ze ook niet lettelijk "omgeruild". Denk dat ik crica de helft van bijna 400 lps digitaal heb, de rest, ach zal ik wel ontgroeid zijn (veel bandjes uit de punk/new wave periode).
 4. Portishead Deze ook maar eens bestellen (van het album Third)
 5. Pfff, blij dat ik mn lp's omgeruild heb voor (sa)cd's
 6. Het grappige is dat in de bier sector de grote jongens de laatste jaren de kleine jongens aan het immiteren zijn. Hoeveel biersoorten had Hertog Jan of Brand 10 jaar geleden, een stuk of 3 per merk. Hoeveel hebben ze er nu?
 7. Ik as t op twitter,maar dt was een regeltje van nu.nl. Had t even tussen quuotes moeten zetten
 8. Mogelijk... Eerlijk gezegd doen beide namen me weinig muzikaal gezien. Lullig voor de nabestaanden etc. Maar in geen verhouding tot de dood van bv David Bowie
 9. Chester Bennington, de zanger van de Amerikaanse band Linkin Park, is op 41-jarige leeftijd overleden. Bronnen nabij de zanger melden dat hij om het leven is gekomen door zelfmoord.
 10. "Nivelleren is een feest!" (ergo, de (socialistsche) staat is niet je vriend)
 11. Goed advies. Het is gewoon n leuke speaker uit vroegere tijden. Als je er nieuw leven in kan blazen, prima. Maar natuurlijk is er meer. Ik zou ze gewoon opknappen als t kan zonder ze al te veel te veranderen. Lukt dat niet, dan verder kijken. Veel hangt toch af van de staat van de units, is de conus nog in tact, is de ophanging nog goed, dat zijn toch wel primaire voorwaarden. Na 30+ jaar zijn dat toch de meest kritische vragen. Een nieuw elcotje erin ofzo is niet zo relevant als t mechanisch niet goed zit.
 12. Ik neem aan dat je de service manual al gedownload hebt? Ik zeg overigens niet dat ie alleen voor Jazz geschikt is, maar dat als een muziekant (die live gewend is) er tevreden mee is, dan zegt dat wel iets over de muzikaliteit. Natuurlijk zijn de meeste muzikanten gelukkig geen audiofielen. Ik zou me geen zorgen maken over het hoog (tenzij je jonger dan 25 bent). Het zal iets meer bundelen dan een dome, maar haalt best wel 15K ofzo (en de meeste hier horen nog net 10k). Ik zie liever deze 25 cm/6 cm conus combi, dan de 30 cm conus/3 cm dome van de SB-6000 (die ook nog een lager gewisseld wordt), dat verschil is veel te groot. Technics had ooit een hele goeie ribbon (die was los al duurder dan deze speaker), maar dat lijkt me een beetje overdreven. Maar mocht je ooit een mint SB-7000 op de kop tikken, ja dan heb je echt wat
 13. Meen me te herinneren dat destijds deze speaker best wel goed beoordeeld werd (in een tijd dat Japanse speakers meestal verguisd werden). Het waren wel buitenbeentjes. Ik heb (jazz) muzikanten gekend die ze ook hadden.
 14. WTF ik kan mn eigen post niet editten (verkeerde link in buffer)