Jump to content
High-End Forum

audiovorden

Members
 • Content Count

  317
 • Joined

 • Last visited

About audiovorden

 • Rank
  Lid

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ben benieuwd naar je ervaringen met de andere Ls-kabel. Ik gebruik ook verguld koper als ls-kabel en ik heb vergelijkbare ervaringen toen ik mijn kleine Harmonizers weer eens aansloot. Ik had ze vanwege het gebruik van een andere speaker tijdelijk even niet in gebruik. Zal dus ook maar eens een andere ls-kabel proberen.
 2. Gebruik jij een lineaire voeding voor je SA Switch en zo ja welke?
 3. Ik gebruik ook zilverzand in mijn stands. Gewoon een of twee zakjes halen bij de G. Eerst het zand even in de zon laten drogen. Effect zal je zelf moeten vasstellen. Dit zijn van die tweaks, waarvan je mag verwachten dat ze "iets doen".
 4. Weer een leuk bezoekverslag Rene. Je blijft Cock regelmatig opzoeken. En daar is zo te lezen alle reden voor. Bedankt ook voor de luistertip. Het album The Dialogue van Inomata even opgezocht op Qobuz. Leuke muziek. En ook via een streamer zeer luisterbaar.
 5. Ja, daar luisterde ik ook naar. Afwisselende en intrigerende muziek.
 6. Laten we het op de laatste dag van het jaar maar over muziek hebben. Geen jaarlijstje van de top 5 of top 3, maar de top 1. Mijn favoriete album van 2019 is "The Livelong Day" van de Ierse folkband Lankum. Je moet het album wel even de tijd gunnen. Beklemmende muziek, intrigerend en hypnotiserend.
 7. Ja, Ik kreeg ook een een mail met dit ietwat vreemde bericht.
 8. Is dit reclame? Of ga je een exemplaar verloten onder de lezers alhier?
 9. Weer een leuke update. Leobus krijgt het druk.
 10. Die heb ik ook maar werd mij afgeraden om te gebruiken. Los van het feit dat het voltage van de Ifi niet 5V betrof.
 11. Ja, werd ook geadviseerd door BBG.
 12. Hier in de set speelt de SA Switch ook al een aantal weken naar volle tevredenheid.
 13. Bedankt voor de tip. Mooi. Zo hoorde ik laatst een nummer van de drummer Steve Gadd bij een audiokennis. Mooie albums op Qobuz.
 14. Mijn audiofiele dag bestond uit een (luister)bezoek aan Cock in Rotterdam. Eigenlijk ook een zakelijke dag, want Cock wilde graag mijn oude buizenvoorversterker overnemen voor een kennis van hem. Dus twee vliegen in een klap. Eigenlijk drie, want René N was ook mee, en zo konden we al rijdend naar Rotterdam weer even bijpraten. Het was tenslotte al weer drie jaar geleden dat we samen bij Cock waren geweest. Ik zal niet een uitgebreid verslag doen, want dat kan René veel beter. Maar het was wel een eye-opener voor mij. Want er werd bijna alleen maar mono geluid afgespeeld op een draaitafel met een mono-element. Of hoe dat dan ook mag heten. Bij het opzetten van de plaat hoor je (bijna) geen plaatruis. En dan gaat de muziek klinken. En hoe!. Bizar. Mono klinkt heel driedimensionaal. Eenmaal gehoord wil je niet meer terug. Mooie volle stemmen, een bijna griezelige live-ervaring. Terug naar de essentie van hoe het moet klinken. En als we dan toch even terug gaan naar een gewoon stereo geluid van jazz op een CD klinkt dat vlak en niet realistisch. Nee, geef mij maar dat echte geluid van een mono-elpee afgespeeld op een mono-element. Terug naar de realiteit. Ik tik dit stukje al luisterend naar een opname in stereo van Bill Bruford (tip van Cock). Ook wel mooi, maar ja wel stereo. Cock bedankt voor de leerzame en gezellige dag. Idem dank aan René.
×
×
 • Create New...