Jump to content
High-End Forums

carl

Members
 • Content Count

  11,023
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set zolder: Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby Z, Chrystal Piccolo, Pass Kloon, Kimber PBJ/ Thorens TD 320, TP 16 IV, Nagaoka MP 200, Whest 20.0, Kimber 4 TC/Meridian 506.20, Kimber PBJ/ Conrad Johnson Premier 17 LS (voor), Qued kabel, Conrad Johnson 11 a (eind)/Kimber 4 TC/ Monitor Audio 20 SE, > Set huiskamer: Thorens 160.1 (Hanze en Dr. Thorens gemodificeerd), TP 16.1, AT 95 E/ Auralic mini/Quad 34 (voor), Kimber Hero, Quad 303 of 306 (eind)/ Cabasse Galiotes.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Recent Profile Visitors

11,589 profile views
 1. Als er iemand onder had gestaan was hij waarschijnlijk geplet. Ik heb mijn vrouw gebeld om het Luik van onder open te duwen, wat ik kon mijn vingers er niet onder krijgen ๐Ÿ˜€
 2. carl

  Welke versterker

  Naar zorgvuldige analyse klinkt het scherp als de temperatuur beneden de 19 graden is.
 3. Voor wie op mijn luisterzolder is geweest weet dat je erin komt via een Luik van pakweg 150 maal 100. Om resonanties te voorkomen is dat gemaakt van Multiplex. Met een ingenieus systeem van katrollen maak je dat open. Ik zei nog tegen de timmerman: โ€œzijn die haken stevig genoeg?โ€ Jullie begrijpen dus dat dit Luik los is geschoten en boven komen was een ramp. Gisteravond zijn de haken en touwen vervangen door exemplaren uit een winkel die zeilspullen verkoopt: minimumbelasting van 500 kilo. Ik moet er niet aan denken dat het Luik weer valt en de naald overspringt. Ik heb het dus even moeten doen met de Thorens 160 en AT 95 e met supernaald beneden. Dat is geen straf want dat klinkt toch echt heel goed voor weinig geld (maar wel met veel liefde). Ben nu bezig mijn lPโ€™s van beneden te selecteren voor boven. Daar zijn ze โ€œmint plusโ€.
 4. https://www.elekit.co.jp/en/product/?type=category&q=Amplifier+kits Zeg Jack wat vind je van die DIY AMP.
 5. carl

  Meridian

  Interessant Cor.
 6. Leuk hoor, die Audiostatic LS zijn niet meer op de markt toch.
 7. Wel netto Jack. Mijn vrouw heeft iets van 30 pensioenjaren. Ze kon ophouden omdat mijn zoon is afgestudeerd want daar ging het geld naar toe ๐Ÿ˜€Je kan trouwens op Mijn ABP makkelijk je situatie narekenen. Je aantal pensioenjaren zal zeer bepalend zijn. Ik hoop dat je vroeg begonnen bent. En Rene ik ben ook eerder ophouden namelijk op mijn 64. En je hebt natuurlijk helemaal gelijk, het gaat natuurlijk om de kwaliteit van leven. En voor sommige mensen is dat blijven werken ๐Ÿ˜ Bij mij was dat niet het geval al zijn mijn vrouw en ik beiden nog ongeveer een dag per week bezig. Gelukkig totaal anders dan bij overheid en onderwijs.
 8. carl

  Meridian

  Ik heb een probleempje met mijn Meridian cd speler. Hij las eerst alleen maar als hij vier uur opgewarmd was en nu eigenlijk niet meer. Met lezen bedoel ik dan als het ware de naald opzetten. Nu adviseerde Rob Wilms me hem naar Audioservice te brengen in Elst (ik zou niet weten wie anders digitaal spul doet), maar voor je een reparatie doet, lijkt me het van belang hoe lang de levensduur van de laser is. Kunnen ze dat checken? Het ding is meer dan 20 jaar oud, maar ik doe wel met name aan vinyl.
 9. Dure Business Jack. Mijn vrouw kostte het 600 euro per maand om iets van drie en half jaar eerder op te houden. Je gaat niet alleen per maand achter uit, maar ook geen vakantiegeld meer.
 10. Hoe kom je daar nu weer aan Peter?
 11. ? Spreek voor jezelf Jack ๐Ÿ˜€
 12. carl

  dynamic range

  Op basis van het lijstje zou je eigenlijk moeten kiezen voor de versie met de meeste dynamiek. Ik heb zelf beiden LPโ€™s. Zoals vaak klinkt de audiofiele uitvoering (MF) net wat warmer.
 13. Net terug van Rotterdam via Maasluis waar ik mijn Nakamichi voor service heb achtergelaten. Uiteindelijk besloten dit door de oud Transtec man te laten doen. Hij heeft eerst gekeken of de speler het wel waard is. Dat was al een hele gebeurtenis met scoop, diverse testcassettes en noem maar op. Absoluut een technisch begaafde man die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Nakamichi. Toen dat klaar was liepen we naar beneden en vroeg ik of hij nog een audio kamer had. Dat was een andere bezigheid want in die kamer had hij zelfs Arnold Swarzenegger gehad. https://maassluis24.nl/nl/nieuws/nieuws/schwarzenegger-bij-uitvinder-op-de-stoep/9727 Beneden nog even naar ESL 55 geluisterd. Abnormaal wat voor een laag in die dingen zit.
×
×
 • Create New...