Jump to content
High-End Forums

carl

Members
 • Content Count

  11,224
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set zolder: Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby Z, Chrystal Piccolo, Pass Kloon, Kimber PBJ/ Thorens TD 320, TP 16 IV, Nagaoka MP 200, Whest 20.0, Kimber 4 TC/Meridian 506.20, Kimber PBJ/ Conrad Johnson Premier 17 LS (voor), Qued kabel, Conrad Johnson 11 a (eind)/Kimber 4 TC/ Monitor Audio 20 SE, > Set huiskamer: Thorens 160.1 (Hanze en Dr. Thorens gemodificeerd), TP 16.1, AT 95 E/ Auralic mini/Quad 34 (voor), Kimber Hero, Quad 303 of 306 (eind)/ Cabasse Galiotes.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Recent Profile Visitors

12,196 profile views
 1. Ik ben weer eens wat aan het experimenteren met de Ruby Z. Heb ik met de Harmonizers eigenlijk niet gedaan. 470 OHM is best een goed alternatief voor 47 000 OHM. Ik ga de komende tijd wat schakelen tussen deze twee en zie dan wel weer.
 2. Kritiek te eigen nutte te kunnen gebruiken is ook een gave 😀
 3. Altijd 😀 Mijn rug is weer beter en morgen ga ik wat impedanties uitproberen op zolder. Fluitje van een dubbeltje met de Pass Kloon.
 4. Mooi ding die Pass Lab. Een broertje van mijn Pass Kloon. Ik heb diverse Benzen gehad en ze werden steeds beter.
 5. Mijn experimenten op zolder doe ik altijd tussen het muziek luisteren door Jack grotendeels met platen waar ik dan actueel naar luister. Ik schakel dan ook weinig. Onder luister ik veel naar de Auralic. Onder is het meer achtergrondmuziek en soms de Thorens.
 6. Die phonotrap van Cock heeft dacht ik ook een step up nodig Jack. Overigens hebben Roger en ik die Pass Kloon vergeleken met een Audioflight Phono van ik meen 4000 euro (en een Whest 20.0 ). De Audioflight stond in diverse Bestenliste bij de top onder meer van Stereophile - de Pass Kloon klonk werkelijk een klasse beter. Let wel ik heb een zeer goed klinkend systeem (zeker in mijn eigen oren) en ik zoek alleen verbeteringen die er echt toe doen. De afgelopen twee jaar waren dat de Harmonizers, de Ruby, een phono kabel van Crystal Cable, de onderzetters van Leo en de Pass kloon. Heb ik erg veel tijd in gestopt. Mijn eerste prioriteit is nu een platenspeler bij De Micro Seiki Cf 1. Het uitproberen van trafo’s en een interlink moet maar tussendoor. Ik zoek eigenlijk een Bl 51 zonder arm in goede conditie of een Luxman met snaar.
 7. Je hebt hem toch op de ronde draaitafel zitten Peter anders kan je hem fysiek koppelen. Op een nieuwe draaitafel wil ik het liefst twee armen kunnen plaatsen. Naast die Micro Seiki nog iets leuks anders.
 8. Ik vind die Pass kloon toch wel erg goed Jack. Klinkt muzikaal en heel erg makkelijk. Wordt overal zeer geloofd en ook George heeft hem, kennelijk met nog zwaardere voeding. Maar goed een buizen trap met step up zou ik zeker nog een keer willen proberen. Ik heb trouwens indertijd een buizen trap van Hanze gerecenseerd maar dan met een actieve trap voor MC. Jaap Pees prefereerde die MC trap boven een met trafo. Maar op een of andere manier stoorde er iets op die phonotrap. Toch snap ik van die Ruby weinig. Volgens de gebruiksaanwijzing zit de optimale impedantie tussen de 500 en 47000 OHM en dat is toch wel een erg ruime ranche. Zoiets dat je een pensioen krijgt van tussen de 500 euro en 47000 euro 😯 eigenlijk betekent het “zoek zelf maar uit”. PS de Heilige Graal bestaat waarschijnlijk niet, dus het is alleen maar een streven. Van de Hul denkt daar kennelijk anders over 😉
 9. Het punt is natuurlijk wel, dat als je een keer afstoft je weer de instelling moet corrigeren Peter. Ik heb hetzelfde plan gehad 😀
 10. Dan is dit ook al weer opgelost Jack en ga ik toch een keer een trafo uitproberen opzoek naar de nog heiliger graal. En op een of andere manier is het allemaal geneuzel en gaat het er uiteindelijk om hoe het klinkt.😀
 11. Oh sorry Jack ik heb de low output en die is iets van 0,33 mV en die zit kennelijk op 400 OHM. Ik wist trouwens niet dat de impedanties per gevoeligheid verschillend waren de bij Benz Ruby. Ik ben eigenlijk uitgegaan van de vaste impedantie van de Phonotrap die Benz maakt en ik vond 47000 nu eenmaal optimaal klinken. Ik ga toch nog een keer 400 uitproberen.
 12. Ik heb nog niet zolang geleden een Ruby Z gekocht Jack en die klinkt beduidend beter dan de Ruby 3 die ik eerder had. Daarbij kreeg ik een erg goede inruil prijs zodat het me niet al te veel heeft gekost. Er zijn trouwens veel reviewers die beweren dat de mooiste phonotrap een buizen MM met step up/ trafo is. En dat Cock hier ook mee bezig is zegt me wel wat. Dus ik wilde wel eens een keer een trafo proberen in het streven naar de audio graal. Eigenlijk wilde ik in mijn Pass kloon een schakelaar waar ik kon kiezen tussen actieve en passieve versterking, maar iemand heeft me dat toen uit het hoofd gepraat.
 13. Oh we bellen wel vaker samen en dat doe ik ook wel met Roger. Prima als ik iets incorrect op het forum zet en iemand me corrigeert en ik wil dan ook niet met andermans veren pronken. Als je het MM deel van de phonotrap aanpast kan je dus kennelijk wel boven de 470 OHM komen. Maar daar begin ik niet snel aan.
×
×
 • Create New...