carl

Members
 • Content count

  8,852
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Gelderland
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set boven Bronnen Draaitafel:Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby 3l Draaitafel: Thorens 160.1 Hanze gemodificeerd,TP 16, Denon 160.1 CD speler: Meridian 506.20 Streamer: Auralic Mini (wisselend beneden) Versterking Voor: Conrad Johnson premier 17 LS Eind: Conrad Johnson premier 11 a Phono: Whest 20.0 Luidsprekers Monitor Audio 20SE Acessoires Luidsprekerkabel : Kimber 4 TC Interlinks : Kimber PBJ, R.P Special Phono kabel : SME standaard Stroom: Kimber Classic stroomkabels , R.P. Special > Set beneden Bronnen Platenspeler: Thorens 320, TP 16v en Nagaoka 200 Streamer: Auralic mini Versterking Voor: Quad 34 Eind: Quad 303 of 306 Luidsprekers Cabasse Galiotes

Recent Profile Visitors

8,155 profile views
 1. Het verhaal van de bushalte geeft het probleem wel goed aan: iedereen heeft zo wel zijn idealen, maar ook het eigen belang telt. Van die slimme meter weet ik het niet. Mijn giro rekening is waarschijnlijk wel te hacken, maar moeten we daarom terug naar betaalkaarten?
 2. Leuke reactie Jack en ik kan je zeker volgen. Ik denk alleen dat de overheid met zoveel belangen en prioriteiten te maken heeft met daarbij altijd te weinig geld en menskracht dat het je nooit lukt om iedereen tevreden te stellen. Wij wilden de bodem schoon maken door afgraven: ouders van kinderen vonden het prachtig dat het weer veilig werd, maar anderen begonnen te klagen dat een fraaie boom om moest. Weet je er is altijd een andere kant en dan moet jij maar als overheid proberen iedereen tevreden te stellen binnen je budget. Om als het niet lukt te horen dat " je er niks van begrijpt". Die gewone burger zie ik iets anders. Iedereen heeft vaardigheden op een bepaald gebied en op het andere gebied juist weer helemaal niet. Dus we zijn allemaal wel ergens gewoon burger. Daarnaast wordt er in veel branches ongeacht de positie behoorlijk op gelijk niveau gewerkt. Heb je wel eens een hoofdzuster een specialist "op de donder" horen geven omdat hij iets niet goed doet. In Duitsland wordt je dan gelijk ontslagen, maar hier wordt dat geaccepteerd. Mijn ervaring is wel dat de kleine "baasjes" daar meer de moeite mee hebben en de echte toppers dan puur naar de inhoud kijken. Iedereen heeft zijn kennis en ervaring en dat moet je goed bij elkaar brengen zonder eigenwijs te worden want daar "koop" je niks voor. Op deze wijze werken wordt je eigenlijk allemaal beter van en het is nog leuk ook. Maar zoals ik wel van Roger hoor werkt dat vaak anders bij bedrijven met Amerikaanse manegement cultuur, jammer.
 3. Ik vind het jammer dat jij zo blijft hangen in je anti overheid sentiment Jack. Als je professioneel werkt, moet je je wel baseren op professionele adviezen en daarnaast is er nog altijd inspraak e.d. Daarvoor hebben we toch al die dure opleidingen in het leven geroepen. Oprecht sorry als je je aan mij stoort.
 4. Hoezo zijn die mensen die ik noem geen gewone burgers Jack. In 35 jaar overheid heb ik die term oprecht nog nooit horen gebruiken. Leg mij eens uit wat eigenlijk een gewone burger is. Verder zeg ik altijd tegen mensen die het denken dat zij het beter kunnen, niemand verbiedt je het beter te doen, dus sluit je aan bij een politieke partij of begin er zelf een. Stemmen met een rood potlood vind ik wel leuk en dat is trouwens iets waar je zeer voorzichtig mee moet zijn.
 5. Ik ken niet alle ministeries Jack, maar ik heb bij bodem/afval met heel erg slimme mensen te maken gehad. En ze stonden erg open voor de praktijk. Ook de politieke partijen staan zeker met de voeten in de samenleving en kunnen een beroep doen op sympathiserende experts (hoogleraren, ambtenaren, mensen uit de advieswereld e.d.). voor zover ze dat zelf niet zijn. Ze zullen ook zeker verkeerde inschattingen maken (maar wie eigenlijk niet). Ik denk wel dat grotere partijen andere afwegingen maken dan kleinere, dan zoem je niet zo in op een deelprobleem, maar richt je je meer op het geheel (het een heeft consequenties voor de ander). En dat is dan weer het verschil met burgers en kleine partijen die dat vaak erg sterk doen. Ik denk dat verder jouw meterprobleem politiek niet serieus genomen wordt. Ze zullen denken en gehoord hebben, dat de voordelen tegen de nadelen opwegen. Volgens mij hebben mensen vaak een verkeerd beeld hoe overheid en politiek werken. Dat zijn geen mensen die op een ivoren toren zitten, maar juist mensen die op allerlei manieren meningen en informatie krijgen. En daar moet je iets van brouwen want het is vaak tegenstrijdig.
 6. Bij die nutsvoorzieningen wordt er onderscheid gemaakt tussen het netwerk en de leverancier. Bij gas is sprake van private leveranciers en volgens de Drinkwaterwet zijn de leveranciers van water (semi) overheidsbedrijven: dus de aandeelhouders zijn overheden bijvoorbeeld in ons geval onder meer de gemeente Nijmegen. Dus als je het niet met het beleid van slimme meters eens bent moet je je politieke partij inschakelen. Nijmegen is nog linkser als links en het feit dat ze hier niet moeilijk doen zegt me wel wat. Verder moet je je realiseren dat omdat het semi overheid is de waterbedrijven erop gericht zijn een goed product ook op langere tijd te leveren voor een redelijke prijs. Die slimme meter past in dit beleid. En als dat leidt tot een veiligheidsrisico moet dat aangepakt worden natuurlijk. Vooruitgang heeft echter altijd een prijs.
 7. Misschien even een domme vraag Jack, maar van wie zijn die waterbedrijven eigenlijk? Volgens de Drinkwaterwet zijn die bedrijven van publieke aandeelhouders (van mij en jou dus). Commerciƫle activiteiten mogen, maar dan onder strikte voorwaarden. Natuurlijk gaat het om de centen en dat is bij elke vorm van bedrijfsvoering zo want anders gaat de consument meer voor water betalen of gaat de tent failliet. Over die slimme meter zullen door de aandeelhouders (de overheden) ongetwijfeld vragen zijn gesteld, maar kennelijk zijn die weerlegd. En neem van mij aan, dat bij de vertegenwoordigers van de aandeelhouders niet alleen VVDers zitten, maar ook bijvoorbeeld SPers.
 8. Er waren mensen die indertijd geloofden dat de toevoeging van fluor in het drinkwater een mind control ten doel had. Houdt eens op met die complotten en kom eens met harde feiten. Hoeveel winst maken die bedrijven eigenlijk en is die bovenmatig. Wat gebeurt er eigenlijk met die verzamelde data en in hoeverre heb je er last van dat dit bekend is. Ik heb in ieder geval nog niemand op bezoek gehad die erop aandrong mijn buizenversterker bij het oud vuil te zetten en in te ruilen voor een klasse T. Weet je, ze zijn tegenwoordig gek van het verzamelen van data. Wij moesten tijdschrijven, met uitzondering declareerbare kosten gebeurde er niets mee. Op wat grove indicaties na heb je er weinig aan. Ik ben wel met je eens Jack dat vliegen slecht is voor het milieu. Of een toerist verder aan milieuverontreiniging bijdraagt, weet ik niet. Het heeft hem trouwens wel goed gedaan een tijdje op zichzelf. Hij had bijvoorbeeld feiver gehad en dan neem je moeilijk eten op, dus te mager. Hij vreet zich nu tenminste te pletter.
 9. Er zijn verschillende reacties in die richting Jack. Wat ik me herrinner zijn de aandelen tegenwoordig duurder dan waar jij ze voor gekocht hebt. En de succesformule voor het kopen van aandelen is dat je nooit met de massa meedoet Daarnaast heb je ook nog iets als "gedwongen" winkelnering bij een specifieke producent die duurder blijkt te zijn dan de concurrentie. We zullen er nog eens na kijken. Nog beter, mijn vrouw laat voor economie haar leerlingen het probleem uitzoeken Nu lekker radio luisteren na in de file naar Schiphol te hebben gezeten. Mijn zoon is na 3 maanden backpacking terug uit Zuid Amerika.
 10. Ik heb nergens gezegd dat controle niet door de overheid moet integendeel want de unit waar ik werkte gaf vergunningen om bodemverontreinigingen te saneren. Ik was indertijd nogal tegen liberalisatie op dat gebied en dat is me nogal kwalijk genomen. Er zijn trouwens verschillende methodes om de kwaliteit te verbeteren zonder op alles te controleren. Een veel gehanteerde is certificatie en dan kan je af met steekproeven. PS als ik zo op internet lees zijn er nogal wat mensen ingestonken met winddelen
 11. Leuk hoor Peter.
 12. Wat ik dus zeg is dat elke tijd en elke methode die je gebruikt zijn eigen fraudegevoeligheid heeft. Als verkeersmeters gehackt worden kan je wel terug gaan naar muntjes, maar bij legen van de meters gebeurde ook onoorbare dingen. Voor wat betreft controles op gas en alles wat daar mee samenhangt gaat het om risicobeheersing. Zaken met grote risico's moeten wat mij betreft gecontroleerd worden en zaken met lage risico's kunnen bijvoorbeeld steekproefsgewijs aangepakt worden. Een politicus mag/moet daarover beslissen, maar wel op basis van een deugdelijke risicoanalyse. En als de VVD hier iets te verwijten valt dan ook de andere partijen die kennelijk hebben liggen te slapen. London is natuurlijk verschrikkelijk, maar er is wel materiaal gebruikt wat in het land waar het geproduceerd wordt (US) niet boven de 12 meter gebruikt mag worden en wij en andere landen hebben dat overgenomen, maar helaas de Britten niet. En het betrokken bedrijf heeft waarschijnlijk gedacht dat als de overheid het toestaatl het wel goed zal zijn. Vergeet niet dat bijvoorbeeld in NL asbest als een van de laatste landen verboden is en dat heeft zeker tot doden geleid. In die zin hebben ook wij af en toe boter op ons hoofd.
 13. Volgend jaar denk ik misschien aan iets leuks erbij Peter. Ik vind dat ding zijn vraagprijs toch wel waard. Is volgens mij ook in goede staat. Als ik jou was zou ik er nog eens over denken hem te verkopen.
 14. Nogal een doemverhaal van Jack. Die slimme meter past natuurlijk in de kostenbeheersing en rationalisering van nutsbedrijven en tegenwoordig gaat dat nu eenmaal veel door digitalisering. Was van de week bij een waterreservoir hier in de buurt. Vroeger werd daar door een mannetje bemonsterd en de monsters gingen naar laboratoria. Tegenwoordig kunnen ze dat van een afstand aflezen. Ook de bewaking gaat deels met camera's die bekeken wordt op afstand. Prima toch? En wat kan er eigenlijk fout gaan als er gehackt wordt? Fouten zijn van alle tijden en alle systemen. Misschien is de slimme meter lastig als je een wietplantage hebt