Jump to content
High-End Forums

carl

Members
 • Content Count

  11,374
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set zolder: Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby Z, Chrystal Piccolo, Pass Kloon, Kimber PBJ/ Thorens TD 320, TP 16 IV, Nagaoka MP 200, Whest 20.0, Kimber 4 TC/Meridian 506.20, Kimber PBJ/ Conrad Johnson Premier 17 LS (voor), Qued kabel, Conrad Johnson 11 a (eind)/Kimber 4 TC/ Monitor Audio 20 SE, > Set huiskamer: Thorens 160.1 (Hanze en Dr. Thorens gemodificeerd), TP 16.1, AT 95 E/ Auralic mini/Quad 34 (voor), Kimber Hero, Quad 303 of 306 (eind)/ Cabasse Galiotes.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Recent Profile Visitors

12,392 profile views
 1. carl

  Vanavond op TV ....

  Wat denk je van mensen die bij die missen van de Paus in Zuid Amerika waren Onno ? Wordt wel voor vrede en liefde gebeden. Niet dat ik daar bij had willen zijn 😀
 2. Nee hoor Peter, foto’tje via de mail. Die drie vrouwen van mij willen altijd passen. Behalve LP’s doen we trouwens zeer zelden aan internet koop. Ik wil ook geen Amerikaanse aandoende verloederde centra. Het vervelende is bovendien dat internetbedrijven meestal niet echt winstgevend zijn terwijl ze wel traditionele winkels zwaar beconcurreren.
 3. Iets veel leukers. Mijn vrouw is vandaag met vriendin in Amsterdam op zoek gegaan naar een jurk voor de bruiloft van mijn dochter. Trijntje Oosterhuis was daar ook aan het winkelen en merkte op “ dat als ze net zo’n goed figuur had als mijn vrouw die rode zou kiezen”. Mijn vrouw natuurlijk helemaal verguld (en ik natuurlijk nog meer 😀) Trijntje leek haar een heel leuke vrouw. Uiteindelijk moest ik via de moderne media de keuze maken. Lastig want er was een leuke voor zonnig weer en een voor iets minder weer. Jullie begrijpen: ze heeft ze allebei gekocht.
 4. Ik heb de cover boven even gecheckt Marc en daar vind Ik het tafereel inderdaad niet.. Volgens mij zijn er twee Woodstock LP’s uitgegeven en dat ga ik dus nog even checken. Heb dat verhaal indertijd gelezen waarbij schrijver zich beklaagde dat een in wezen onschuldige foto nu in het verkeerde daglicht zou worden gesteld (op een of andere manier heb ik die foto zelf ook gezien). Zo denk ik er trouwens ook over want ik vind dat we tegenwoordig wel erg gevoelig./politiek correct zijn. Bingo ik ben nog niet aan het aftakelen. Ik krijg de foto niet gekopieerd maar Peter wel. Het is de hoes van de LP Woodstock 2
 5. Op de originele hoes wel Marc. Was het niet een cover waar drie LP’s in zaten. Ik kijk zondag wel even want ik ben weg morgenvroeg: zeilen.
 6. Die oude hoes is zeldzaam aan het worden.Vanwege de bloten jongentjes wordt dit tegenwoordig als kinderporno gezien las ik ergens. Op een of andere manier overdrijven we tegenwoordig toch wel.
 7. Als je de EMT op orde hebt Peter kom ik heel graag luisteren.
 8. Grappig in het artikel over naaldvormen stond ook een foto van een naald die met te veel lijm was vastgezet.
 9. carl

  Aarde

  Het kenmerk van een tweak is denk ik ook wel dat het in het ene geval werkt en het andere geval niet. Ik herinner met trouwens dat Roger die houten kistjes ook wel eens heeft meegenomen in een ver verleden.
 10. Hifi News plaatst elke maand artikelen uit het verleden. Deze keer een artikel uit 980 over naaldvormen en de grote verdienste van van de Hul. Kennelijk was Goldring een van de eerste waar zijn tip opzat. Als ik de schrijver mag geloven was het probleem dat de naald van van de Hul vaak beter was dan de cutter wat weer problemen (beschadigingen van de plaat) kon opleveren. Van de Hul kwam kort daarna met een MK 2. Die van de Hul tip was waarschijnlijk zijn grootste verdienste (inhoudelijk en financieel). Veel foto’s van oudere naaldtypen in het artikel en je krijgt eigenlijk de idee dat toen niet alles zo weldoordacht was. En wat bij de ontwikkeling van die naaldvormen kennelijk ook belangrijk was, of de naald eigenlijk wel te maken was. Een diamant splitsen was niet zo makkelijk. Voor mensen die de Hifi News niet lezen, wil ik wel een copij maken. Wel technisch en voor mij dus lastig Engels.
 11. carl

  Aarde

  Natuurlijk heb ik dat uitgebreid gelezen Onno. Maar ja ik ben net als Stalin die zei, dat vertrouwen goed was, maar controle beter. Dat heb ik dus gedaan door uitgebreid op mijn zolder uit te proberen, geassisteerd door anderen! Zou goed kunnen dat mijn installatie er niet gevoelig voor is, maar dan heb je ook nog de review van Alpha audio. Ook Rob Wilms zag trouwens niets in het product en wilde het niet verkopen. Rob heb ik erg hoog.
 12. carl

  Aarde

  Mijn broer heeft tijdens zijn studie farmacie kennelijk onderzoek hierover gedaan (vertelde me dit laatst). Filterkoffie was volgens hem aantoonbaar veel gezonder. Ik had het nog nooit ergens gelezen. Zo’n percolator vond ik als kind een prachtig ding vanwege dat gepruttel. Vandaar dat filmpje 😀
 13. carl

  Aarde

  Toen ik dat filmpje plaatste dacht ik al dat jij wel goede herinneringen aan die koffie had Onno 😀 Leuke verwijzing naar de nieuwe (?) producten van Akiko en ik zal het zeker lezen. Ik heb trouwens wel een product van Akiko in huis gehad. Mijn vaste luistervriend en ik hoorde weinig tot niets met of zonder. Ik heb vervolgens mijn zoon gevraagd een keer te komen luisteren en ook hij hoorde weinig tot niets. Idem dito Alpha audio https://www.alpha-audio.nl/review/video-review-akiko-audio-minelli-power-conditioner/ Bij Gruiter meende ik bij de phono wel weer iets te horen. Dat wil ik nog wel een keer thuis uitproberen.
 14. carl

  Aarde

  Nu de temperatuur beter is geniet ik ook weer van de luisterzolder Roger. En verder heb ik tijd over sinds mijn pensioen en vind ik het ook leuk om over esoterie te lezen. Russ Andrews is een kampioen op dat gebied. PS Percolaatkoffie werd niet gefilterd maar stikte van de cholestrol verhogende stoffen. Was wel gezellig zo’n pruttelende koffieketel.
 15. carl

  Aarde

  De eerste zin snap ik niet helemaal Wiel. Wat doe jij verder aan aarden?
×
×
 • Create New...