carl

Members
 • Content count

  9,096
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Gelderland
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set boven Bronnen Draaitafel:Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby 3l Draaitafel: Thorens 160.1 Hanze gemodificeerd,TP 16, Denon 160.1 CD speler: Meridian 506.20 Streamer: Auralic Mini (wisselend beneden) Versterking Voor: Conrad Johnson premier 17 LS Eind: Conrad Johnson premier 11 a Phono: Whest 20.0 Luidsprekers Monitor Audio 20SE Acessoires Luidsprekerkabel : Kimber 4 TC Interlinks : Kimber PBJ, R.P Special Phono kabel : SME standaard Stroom: Kimber Classic stroomkabels , R.P. Special > Set beneden Bronnen Platenspeler: Thorens 320, TP 16v en Nagaoka 200 Streamer: Auralic mini Versterking Voor: Quad 34 Eind: Quad 303 of 306 Luidsprekers Cabasse Galiotes

Recent Profile Visitors

8,327 profile views
 1. We hebben haar in haar "gouden tijd" ook wel eens gezien Ivan. Ik vond haar jurk eigenlijk wel ontluisterend, zag er toch wat "shabby" uit. Verder vond ik haat na Henk van der Meiden toch een stuk minder. Zit hier in ons vakantiehuisje gezellig de Stereophile te lezen. In het edotorial artikel stelt Art Dudley dat een apparaat wat na 10 jaar niet meer te repareren is "crap" is. Helemaal mee eens.
 2. Ik zou al tevreden zijn met de Quad Tilt control in mijn tape loop. Ik heb er zelfs een ontwerp van, maar mijn elektronisch specialist heb ik nog niet kunnen overtuigen En we zijn het zeker met elkaar eens Wiel!
 3. Wel even goed lezen Wiel. Als ik zeg dat het het natuurlijk goed klinkt, is dat iets anders dan als ik zeg dat het natuurlijk klinkt Maar even los daarvan zou ik wil eens een goede massa draaitafel naast een goed subchasis willen horen met dezelfde arm en hetzelfde element. Denk dat het blind niet veel verschilt. En wij gaan regelmatig naar live concerten. En ook daar is het afhankelijk van de omstandigheden wat geluid betreft niet altijd koek en ei.
 4. Een draaitafel moet natuurlijk het geluid weergeven zoals het op de plaat staat Seed. Dat betekent dat het geluid ook levendig moet kunnen zijn. Maar levendigheid of wat dan ook als het niet in de muziek zit, dat is niet mijn idee. Neemt niet weg dat meneer Rinsma een interessante man blijft met veel ervaring. Wel is het zo, dat ik verschillende typen platenspelers heb gehoord, die mits goed uitgevoerd allemaal prima klonken. En buizen vind ik zeker zo goed, zo niet beter dan elektronica. Oh ja ik zou er best een leuk setje kunnen samenstellen.
 5. Je kent het daar Seed ? Wat Rinsma visie betreft zit hij duidelijk op subchasis platenspelers en dan liefst uit GB. Wat ik enigszins bizar vond was dat hij het plateau niet wilde dempen en juist gebruik maalt van de "Ringing". Bij een Thorens wil hij dat bereiken door het onderplateu los te koppelen van het bovenplateu door er metalen "kogellagertjes" tussen te doen. Nu geloof ik zeker niet in overdemping, maar dit..... Leuk trouwens dat Rinsma ook bezig is met Sonab en Carlson LS. Hij koopt ze in Zweden en vernieuwt het filter.
 6. Jaren geleden wel eens bij Rinsma in Lippenhuizen geweest. Meneer Rinsma zat toen weerstanden te vervangen omdat hij een net andere klank wilde. Toevallig was ik in de buurt en er even langsgereden. Tot mijn verbazing was de zaak er nog en de 81 jarige meneer Rinsma was deze keer bezig een voeding te maken voor een eigen draaitafel. Niet dat hij dat nodig had want de hele tent stond vol met onder meer platenspelers: Simon York, Nottingham, Avid, Thorens, Wilson Benesch, Ariston en nog veel meer. Ik had de idee dat de zaak zijn persoonlijke hobbyruimte was en de man was zeer goed bij. Twee keer bij hem geweest en hij herkende me duidelijk. Hij had verder wel een heel eigen visie. Geweldig toch.
 7. Ik had al elders gereageerd. Ik lees er in de Stereophile niets slechts over. Innovatief bedrijf met zijn geprinte armen.
 8. VPI

  Las op Puresound, dat VPI geen importeur meer heeft. Dat vind ik wel jammer want dat is toch wel een merk dat regelmatig met nieuwe draaitafels aan de weg timmert. Ben benieuwd wie dat nu gaat overnemen.
 9. Dat plaatje is van the cartridge man: een Engels bedrijf wat ook een verbeterde versie van Grado elementen verkoopt (Musicmaker). Ik heb het niet geprobeerd, maar ik ga ervan uit dat de ontwerper van mijn Graham arm daar ook wel aan gedacht heeft.
 10. Ik weet dat een goede stroomkabel wat doet. Maar dat er verschillen zijn tussen goede stroomkabels?
 11. Wat doet het nu meer dan een scoop Marco? Gefeliciteerd trouwens, ik kom zeker een keer kijken (als ik welkom ben natuurlijk). Toch waren Ortofon en Thorens indertijd wel fantastische bedrijven ( Spido glimlacht in het Walhalla). Gisteren een vriend op bezoek en we hebben de TD 320 en de Oracle combinatie uitgebreid vergeleken. Die laatste is beter, maar de TD 320 met Bfly "wieg" (zie Puresound review) wordt absoluut niet weggespeeld zeker als je de kosten erbij betrekt. Ben benieuwd hoe mijn laatste hobby project (Kenwood 500) gaat klinken.
 12. Genoeg geplaagd, ik had Hans wel de lol van het kopen en tunen van een paar nieuwe LS gegund. Overigens waar draait Fritzl nu mee.
 13. Ik had er nog nooit van gehoord Sander, echt waar. PS inmiddels geïnstalleerd.
 14. Echt waar Sander? Leuk hoor.