Jump to content
High-End Forums

carl

Members
 • Content Count

  12,229
 • Joined

 • Last visited

About carl

 • Rank
  Member

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  > Set zolder: Oracle Delphi V, Graham 2.2., Benz Ruby Z, Chrystal Piccolo, Pass Kloon, Kimber PBJ/ Thorens TD 320, TP 16 IV, Nagaoka MP 200, Whest 20.0, Kimber 4 TC/Meridian 506.20, Kimber PBJ/ Conrad Johnson Premier 17 LS (voor), Qued kabel, Conrad Johnson 11 a (eind)/Kimber 4 TC/ Monitor Audio 20 SE, > Set huiskamer: Thorens 160.1 (Hanze en Dr. Thorens gemodificeerd), TP 16.1, AT 95 E/ Auralic mini/Quad 34 (voor), Kimber Hero, Quad 303 of 306 (eind)/ Cabasse Galiotes.

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nijmegen
 • Interests
  muziek/audio/
  literatuur/strips/
  zeilen/wijn

Recent Profile Visitors

13,077 profile views
 1. Vanochtend heb ik mijn deelname aan dit forum heroverwogen. De aanleiding is de opmerking van Sander. De oorzaak de lauwe reacties van mensen met wie ik jarenlang op dit forum heb gezeten en daarnaast ook samengewerkt. Ivan mag dan wel zeggen dat hij "geen moeite heeft met het betoog van Sander" en Kraus "ik vind het een goed beargumenteerde mening". Alleen als je naar de feiten kijkt klopt er geen jota van. Al bij de eerste vergadering van Puresound hebben we afspraken gemaakt over mijn kennistekort op het gebied van electronica. Ik ben daar dan ook minstens net zo zorgvuldig mee omgegaan als in mijn professionele werk en dat is check en dubbelcheck (deskundige correctoren). Ik heb trouwens nog even mijn laatste 10 artikelen op Puresound herlezen. Over de voeding van Hanze Hifi is inderdaad iets technisch toegelicht. Dat was echter een tekst van Jaap Pees die ik nagenoeg letterlijk heb overgenomen. Daarnaast wel bijvoorbeeld artikelen over (ont)koppelen en daar heb ik weer uitvoerig info over gekregen van Roger en daarnaast zo'n beetje alles gelezen wat Hans en anderen op internet er over hebben geschreven. Als zeiler weet ik wel iets van mechanica trouwens. Weet je wat ik al vroeg heb geleerd op mijn werk : eerst navragen en dan pas je oordeel geven en zeker als het mensen betreft. En dan de opmerkingen van Sander over "best doen om er bij te horen" en "dikdoenerij". Nu heb ik voldoende psychologen in mijn kennissenkring om te weten dat je zeer voorzichtig moet zijn met psychologiseren als je dat niet kan. Daarnaast is het wel zo, dat het eerste wat mensen doen om er bij te horen is meepraten met anderen. Nu kan je veel over me zeggen behalve dat meepraten mijn sterke punt is 😉 Even los van de Hifi ben ik altijd sterk opinierend. Een bedroefde methode om snel informatie bij elkaar te sprokkelen. En dan die dikdoenerij. Weet je wat dikdoenerij is: net doen alsof Hifi nog Rocket Science is. Nu geloof ik zelf nog wel in zekere geluidsverschillen tussen componenten, maar ik herinner me ook een artikel in de Hifi News van een echt kundig iemand die twee versterkers had gebouwd volgens hetzelfde schema: een met audiofiele componenten en de andere met klankregeling en normale componenten. Bij een grote reeks van testen was geen klankmatig verschil waar te nemen. Maar zelfs als er al gehoormatige verschillen zijn waar te nemen in serieuze elektronica, dan staan die niet in verhouding met akoestische maatregelen, luidsprekeropstelling en dergelijke. Voorlopig (?) zien jullie me niet meer op dit forum. Ik kom ook niet op de AZ show, maar wel bij Groovy als ik welkom ben. Ik zal dus de postbus hier af en toe gebruiken. Mensen die me een goed hart toedragen zijn trouwens altijd welkom. Oh ja, bij Sander staat nog mijn Meridian ter reparatie. Ik kan me niet voorstellen dat die nog goed klinkt - mag die houden.
 2. Als je mij vraagt wat de beste draaitafel is, is het antwoord dat dat er waarschijnlijk veel zijn. In ieder geval klinken ze allemaal slecht als er een slechte persing op ligt. De draaitafel van Cock heb ik indertijd gehoord, waarschijnlijk in zijn oervorm. Met die motor en rem was de draaitafel ook zeker innovatief. Mag hij best trots op zijn. Wat ik van Cock eigenlijk nooit heb begrepen, is dat hij geen mooie monitor heeft gebouwd. Met die Dynaco’s en de Harmonizer moet hij daar toch redelijk dicht bij zijn (geweest). Vanavond trouwens weer geluisterd naar de Micro Seiki. Kanaal viel uit en dan schrik je toch wel. Na wat zoeken bleek het de DIN stekker van phonokabel te zijn. Waarschijnlijk eruit getrild op weg naar mijn huis.
 3. Ik probeer wel iets te bouwen Ivan, maar dat is geen draaitafel. Van je hobby moet je denk ik je beroep niet maken. Zit dichter bij mijn oude vak. Ben benieuwd of mijn bezoek nog komt. Over de Waalbrug met de fiets in de regen naar mij in het bos.
 4. Mosterd met een beetje honing erin Peter? Ik ga me voorbereiden op mijn luistersessie met vaste luistervriend: Micro Seiki en Hana. Morgen meer.
 5. Daar ben ik wel mee eens Kraus. Het moet me wel van het hart dat als mensen stellingen debiteren het wel zo slim is om eerst navraag te doen bij wie het aangaat. Het is wel leuk om te zeggen dat ik samenwerking moet zoeken met een technicus. Alleen werden al mijn artikelen gelezen door een technicus en bovendien een die hier gerespecteerd wordt. Vanuit mijn werk bij de overheid verwerkte ik trouwens ook vaak teksten van deskundige collega’s in beleidsstukken. En daar was ik zeer en zeer zorgvuldig mee en dat is bij Puresound dus nooit anders geweest. En mensen van gewichtigdoenerij beschuldigen vind ik wel ver gaan. Ik ben met mijn vrouw bij Sander geweest en kan me niet voorstellen dat we die indruk maken. Ik ben gewoon een (zeer) geïnteresseerde leek en niet meer. Ik doe me ook niet anders voor hier of bij Puresound en dat wil ik wel gezegd hebben.
 6. Ik ook niet 😀 al deel ik de mening niet. Men moet trouwens zeer voorzichtig zijn mensen motieven toe te dichten. Dat kan men gewoon niet van zo’n afstand. En waarom moet ik me op mijn 69 ste voorzichtiger uitdrukken dan in de 35 jaar bij de overheid. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om dat zeggen. Oh ja iedereen mag kritiek op mijn schrijfsels hebben, maar dan graag wel concreet. Te beginnen dan maar met een van mijn laatste artikelen http://www.puresound.be/recensies/archive/2017/juli/article/vorm-volgt-functie-deel-2/?tx_ttnews[day]=21&cHash=29e3be5b7cb8524251862884efb2ff5d
 7. Het had me bevreemd als Spuit 11 niet ten tonele was verschenen. Als er cynische opmerkingen gemaakt kunnen worden sta je altijd op de eerste plaats. Doe iets positiefs met je leven.
 8. Even voor de duidelijkheid Sander en anderen, ik heb een economische en juridische achtergrond. Een groot deel van mijn leven heb ik beleidsmatig werk gedaan. In die richting heb ik wel visie en inzicht (denk ik) en ook een interessant netwerk. En net als jij ben ik al vroeg tot het inzicht gekomen dat “ hoe meer je weet, hoe minder je weet”. Een belangrijke les in het leven. Ik heb verder veel bijdragen geleverd op dit forum, maar nog nooit op elektronisch gebied. Ik heb er namelijk geen zak verstand van want ik ben totaal anders opgeleid. Mechanisch begrijp ik er misschien iets meer van dankzij allerlei jeugdige experimenten. En hoewel ik het leuk vind om wat van de technische achtergronden proberen te begrijpen benader ik de hifi privé en ook wat ik voor Onno gedaan heb puur vanuit luisterervaringen. En als ik het over alternatieven heb, heb ik het over geluidsmatige alternatieven. En als het over technische zaken ging heb ik altijd Roger geraadpleegd - dat waren de afspraken. Als ik zelf audiobladen lees wil ik een hulpmiddel voor een “shortlist” en gewaarschuwd worden voor “ hinderlijkheden” waar je voorzichtig voor moet zijn voor de aankoop. Dat heb ik bij Puresound ook geprobeerd. En laten we eerlijk zijn, al zit er Engels drop in een versterker, voor de consument is alleen maar van belang hoe die klinkt. We hebben wel eens bij Puresound naar de kijkcijfers gekeken. Daar scoorde ik niet alleen wat “hits” betreft zeer goed, maar ook wat “verblijftijd”. En wat ik met cultuurgoed bedoel, is dat de hifi bijvoorbeeld onderdeel uitmaakt van een industriële geschiedenis van een land. Het succes en de ondergang van de Engelse audioindustrie (Quad) is sterk te vergelijken met die van hun auto en motorenindustrie en vanuit mijn achtergrond vind ik dat leuk om te vertellen. En blijkens de kijkcijfers had ik er een zeker succes mee. Ik heb ook een artikel geschreven naar aanleiding van een bezoek van een designmuseum (visueel) over de samenwerking tussen B&W en een zeer bekend industrieel designer. Jij bekijkt de hifi meer vanuit schakelingen, een ander vanuit omzetcijfers en ook ik heb mijn benadering. Laten we in ieder geval hopen dat we allemaal van de muziek genieten. En wat die zogenaamde belangrijke mensen in de audioindustrie van mij denken vind ik niet zo interessant. Mensen hier vind ik wel belangrijk. Het zijn zo’n andere mensen als ik en daar kan je alleen maar van leren. En als ik mensen soms op de verkeerde teen trap - sorry.
 9. Ik heb altijd geleerd dat je een zender en ontvanger hebt. Het is altijd maar de vraag waar de eventuele communicatiestoornis van komt . Maar wat het interessante is aan de vergelijking, is dat die per definitie oneigenlijk is: Wijn is en blijft een natuurproduct, en platenspeler een industrieel product en dus per definitie reproduceerbaar. Misschien heb ik er dus wel meer van begrepen dan je denkt 😀
 10. Betekent toch succes Onno. En je had goede reacties.
 11. Die desinteresse is ook zeker je Tia Wiel. Dat zal zeker bijtrekken. Overigens ging ik indertijd altijd na een show van bodemdeskundigen. Kreeg je altijd van die leuke maar goedkope gadgets. Wordt je wel hebberig van 😀
 12. Ik zal hem zeker bij Roger horen en ben zeer benieuwd. Ben ook benieuwd of mijn these dat je bij een zeer goede draaitafel met name arm en element hoort wel klopt Dat Ove zeer tevreden is geloof ik wel, maar die Raven die hij eerst had was wel extreem gedempt. Dat moet toch ook invloed hebben gehad hebben op het geluid.
 13. Ik ben het wel met Peter eens. Ik denk dat je jaren bezig bent om je audio systeem goed te laten klinken, maar kopieren is niet zo moeilijk. En het is zeker zo dat Cock zeer innovatief is maar dan met name voor ons soort mensen. Ik denk wel dat in de hoogtij dagen van de hifi er heel veel mensen zeer innovatief bezig waren en er grote sprongen werden gemaakt. En met mensen bedoel ik dan ook geïnteresseerde leken. Zo was het idee van dwarsdrukcompensatie van een journalist van ik meen Hifi News. Overigens zit ik erover te denken hoe ik mijn rol wil invullen bij Puresound als we weer van start gaan. Op een of andere manier zijn je oren als 69 jarige niet meer zo geloofwaardig voor buitenstaanders 😀 Ik wil de analoge weergave dan ook wat meer benaderen als cultuurgoed. Moet ik ook nog eens met Onno bespreken. Onno wil geen reclame maken, maar ik wil juist een alternatieve niet betaalde reclame voor leuke alternatieven. Oh ja als vrienden onder elkaar mag het best af en toe wat stevig. Ik respecteer jullie en ben niet rancuneus hoor.
 14. Zeg het niet tegen Trump dan schaft hij de wereldhandel af.
 15. Ik vind veel van dat digitale spul niet echt goed klinken Jack. Op zich heb ik er niets op tegen. En waarom zo’n Sansui dan wel ? En ik snap wel dat veel onderdelen niet/moeilijk zijn te verkrijgen. Uiteindelijk ook maar een kwestie van aantallen produceren.
×
×
 • Create New...