Jump to content

Arcman

Members
 • Posts

  264
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Divers

Recent Profile Visitors

1206 profile views
 1. Goede verbeteringen die getoonde seals en controle sticker. Een hele goede snelle reactie. Aan de andere kant zit ik hier ook met kromme tenen mee te lezen. Zoeken, zoeken, zoeken in alle uithoeken van het internet om maar zo goedkoop mogelijk uit te zijn. En dan een vreselijk misplaatste reactie dat je belazerd bent. Omdat je praatjes van verkopers voor zoete koek slikt. Het resultaat is de aankoop van een goed spelend iets ouder element voor een scherpe prijs. Dus waar hebben we het over.
 2. Jammer dat het evenement nu pas aangekondigd wordt...... Ik woon er niet zo ver vandaan en ik volg de activiteit van Yeti via........Marktplaats. Als we toch gaan corrigeren. De bootleg LP is ook geen bootleg, maar de RSD heruitgave van The Wall live op doorzichtig vinyl. Maar a.u.b. vooral zo doorgaan met verslaan van de evenementen a.u.b. (zijn voor mij de krenten in de pap op het WWW)
 3. Op het stevehoffman forum gaat men ook behoorlijk tekeer over de Mobile Fidelity one-step scam. Bij de introductie van one-step vinyl vond ik zelf de prijsstelling ongeacht de geboden kwaliteit al one-step to far! Al heb ik soms wel getwijfeld om er 1 te kopen om uit te proberen. Toen ik begreep dat je er ook nog eens voor in moest tekenen..... Maar nooit een moment getwijfeld dat dit een volledig analoog product was, dus het nieuws kwam wel even wel binnen. Met terugwerkende kracht ben ik nu blij dat ik niets gekocht heb, want ik zou er een uiterst zuur gevoel over hebben. Ik begrijp wel dat veel erin getrapt zijn, als Mobile Fidelity zoiets in de markt zet vertrouw je erop dat het goed zit. Mocht je er bij de Mobile Fidelity one-step vinyl edities wel automatisch vanuit gaan dat volledig analoog wordt gewerkt? Ja, door de manier waarop men dit product in de markt heeft gezet verplicht men zich tot analoog. Alles anders is een teleurstelling. Vooral de wat oudere audiofielen die de reputatie van Mobile Fidelity blind volgden zijn terecht boos. Het bedrijf in de huidige vorm gaat dit (volgens mij) niet overleven. Het bestaansrecht is bezoedeld. Het is zo erg dat ook oude Mobile Fidelity uitgaven gevoelsmatig degraderen. Het enige dat dit bedrijf biedt is een lauw excuus waaruit blijkt dat ze de essentie van de "pijn" niet begrijpen.
 4. De bewering over de binnenhoezen met kunststof inlay die weekmakers (zouden) bevatten, kwam ik laatst ook tegen op een Duitse site. Aangezien ik heel lang een gebruiker ben van deze binnenhoezen (v.n. Walvis Plastics) schrok ik nogal van deze bewering. De bewering is zelfs van bewijs voorzien middels een foto.......Alleen moest ik om dit voorbeeld een beetje lachen. M.i. is het getoonde verschijnsel het resultaat van reinigen met een Knosti zonder naspoelen of voldoende drogen. Ik heb zelf heel lang een Knosti gebruikt en af en toe trek ik nog wel eens een plaat uit de kast met dit beeld (lang niet zo erg). Beoordeel voor uzelf: https://www.lowbeats.de/testuebersicht-gruendliche-vinyl-schallplatten-reinigung-fuer-jedes-budget/ Voor de rest het artikel maar overgeslagen, niet serieus te nemen deze reviewer. Zou natuurlijk nog wel een beter bewijs willen zien! Ik gebruik de hoezen met kunststof inlay al meer dan 40 jaar en mijn platen zijn mede hierdoor in puike conditie gebleven.
 5. Als tevreden langdurig gebruiker van een Clearaudio wasmachine lees ik dit met belangstelling en toch ook wel ergernis. Er wordt een machine aangekocht waar kennelijk vertrouwen in is, maar het voorgeschreven wasmedium deugt bij voorbaat niet. Nu worden oplossingen gezocht om een ongeschikt wasmiddel (voor deze machine) toch te kunnen gebruiken..... Waarom? Wanneer is schoon, schoon genoeg om een LP fatsoenlijk af te kunnen spelen? De ultrasone reiniging met regeneratie voor de vloeistof is wel puristisch maar voor het doel m.i. overkill. Ik zou de Nessie gewoon eens een tijdje gebruiken zoals bedoeld en dit dan evalueren. Schade door alcohol, nooit iets van waargenomen. Ultrasoon veroorzaakt ook schade wordt beweert.
 6. Je/we zouden eigenlijk meer mogen verwachten van de keurende instanties. Geen rommel toelaten op de markt, maar ja volgens welke normen. Is CE voor ons audiofielen goed genoeg? Tot nu toe staat het mij inderdaad (nog) vrij om wel of niet in te stappen in de zonnepanelen. Het type brandstof ken ik. Ik kan de motor nu eventueel nog goed verkopen en investeren in netfiltering en zonnepanelen.....
 7. Het is ook meer dat ik mij zorgen maak, uiteindelijk op kosten gejaagd te worden omdat ik een afwijkende hobby heb. Ik kan het gevoel moeilijk uitdrukken, hetzelfde heb ik nu met mijn klassieke motorfiets. Milieu gevolgen etc. Zonnepanelen, elektrische auto's je moet mee, anders wordt je straks met de nek aangekeken door de "maatschappij" Zonder dat er nog ruimte is voor discussie of nuancering. Een goed voorbeeld dat jou aan moet spreken: https://www.veron.nl/nieuws/storing-door-zonnepanelen-in-amersfoort/
 8. De focus ligt hier meestal op de slimme meter. Ik maak me persoonlijk meer druk om de storing die veroorzaakt wordt door de panelen en de omvormers. Tot nu toe was mijn dakvlak (rijtjeshuis) gevrijwaard van zonnepanelen, maar de eerste buren zijn nu om. Voorheen moest je nog wat eigen geld investeren, maar dat is tegenwoordig geen noodzaak gezien de aanbiedingen die ik krijg. Dus ik verwacht binnenkort meer panelen. Overigens heb ik wel al een slimme meter (impulsbeslissing). Ziet er naar uit dat de audiofiel uiteindelijk op kosten gejaagd gaat worden voor een beetje schone stroom. Een audiofiele vriend van mij die ook iets voor het milieu wilde betekenen heeft spijt van de plaatsing van panelen. Hij beweert dat hij het bij wisselende omstandigheden kan horen (niet door mijzelf vastgesteld).
 9. Ik vind het een heel leuk project, je krijgt zo een groot gevoel wat technische wijzigingen effectueren op het geluid. Als ik goed naar je laatste foto kijk vraag ik mij af of de watten tegen de achterzijde conus aandrukken....? De keuze voor een open baffle kost rendement, maar op deze manier blijft er niet veel geluidsdruk over lijkt mij Daarnaast zul je waarschijnlijk niet lineair dempen met deze watten? Wat je in hele oude radio's wel ziet is een soort lampenkap van stof over de unit zonder de conus te hinderen (of was dit alleen tegen stof bedoeld?). Je bent aan het tunen, jammer dat de resultaten hier niet hoorbaar gemaakt kunnen worden. Met alle respect maar ik kan mij niet voorstellen dat je de Kef LS50 al voorbij bent.
 10. Ik heb vroeger nog eens gesloten kasten gebouwd voor de 9710 unit. Dat mocht na veel zeuren op de technische school (materiaalprijs). Een dubbel-conus luidspreker wilde je toen eigenlijk al niet meer mee geassocieerd worden..... Volgens mij was deze unit al niet meer nieuw te koop (42 jaar geleden). Kreeg er geen hoog cijfer voor omdat ik twee verschillende typen fineer had gebruikt. Dat laatste was iets te vooruitstrevend denk ik. Uiteindelijk heeft er alleen een tweeweg Philips systeem in gezeten. Bij gebrek aan 9710 units.
 11. Ja Jack, er zijn weer genoeg variabelen om te beoordelen. Ik was in ieder geval getriggerd door jouw post dat je hier melding maakte van het Ziggo kastje...... Dit geeft mij meer vertrouwen dan wervende teksten van leveranciers.
 12. Hoi Jack, Jouw post zet mij wel aan het denken. Ik kan in mijn z.g.n. eerste set de interne DAC van mijn Accuphase DP-410 CD speler gebruiken. Moet ik wel eerst even een optische kabel aanschaffen. Voorlopig mag de Accuphase T-109 op (voorlopig) een binnenantenne even de FM radio verzorgen.
 13. Arcman

  Schoonmaken platen

  Ik heb de Clearaudio Double Matrix Sonic (een hele mond vol en eigenlijk geen echte ultrasoon wasser) Maar ik gebruik hem naar volle tevredenheid. En m.i. vrijwel zonder residu door krachtig afzuigen. Wasresultaat is in niets te vergelijken met b.v. een Knosti of wasser zonder afzuiging. Ik kan namelijk nog precies zien welke platen ik in het verleden heb gewassen met de Knosti (over residu gesproken). Verder heb ik geen ervaring met echt ultrasoon (wel een interessant principe) Er was een mooi handzaam apparaat op de markt, maar die zijn alweer falliet heb ik begrepen.
 14. Ik heb hem inmiddels ook aangeschaft. M.n. voor mijn vrouw die graag naar Arrow Classic Rock luistert. Het is een schriel kastje vergeleken met de gemiddelde FM tuner. Voor de tweede set vind ik de geluidskwaliteit prima (standaard zonder een externe DAC). Had eerst nog een probleem met het TV signaal doorlussen maar dit bleek een sluiting in een (fabrieks) coax kabel. Gelukkig had ik dit snel uitgevogeld.
×
×
 • Create New...