Jump to content
High-End Forum

Arcman

Members
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

About Arcman

 • Rank
  Lid

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Divers

Recent Profile Visitors

845 profile views
 1. In het begin van mijn audioleven ook wel eens tape-recorder gehad. Is nooit aangeslagen vond het teveel gedoe. Vind die machines er mooi uitzien. Moet altijd denken aan een uitspraak op een ander forum: "Reel to Reel, de duurste manier om muziek te luisteren"
 2. Arcman

  Millett

  Hier hetzelfde, kan me alleen nog motiveren om de Stereoplay aan te schaffen als er een CD bij zit (ook al gaat het hier over analoog). Als ik de reclame en digitale rimram skip, houd ik maximaal 8 pagina's lezenswaardig over.... Hifi News vind ik in de boekhandel erg prijzig, dus koop ik alleen als er echt iets belangwekkends in staat. Laatst eens gekeken naar de on-line mogelijkheden van Hifi News maar verder nog niets mee gedaan. Tot zover off topic.
 3. Arcman

  Millett

  Ik heb ook wel iets met Phono versterkers, de laatste jaren is er meer rust in de tent. Het gaat hier alweer om wat oudere fabrieks-modellen (in volgorde van mijn waardering). Octave (hybride) Gold Note Musical Fidelity VINL Audio Research PH3 (hybride) Nagra VPS (hybride) Pass Labs XP-15 Kan zijn dat ik er nog een vergeten ben (daar zal dan wel reden voor zijn....). De laatste 4 hebben het allemaal op moeten nemen tegen de XP-15. De XP-15 is de enige die gebleven is naast een ingebouwde EMT-NRU. De Pass Labs bleek toch het meest universeel toepasbaar, daarbij ruis en bromvrij, het laag gebied bleef altijd ongeëvenaard. Ik ben best nieuwsgierig naar de opvolger XP-17 of een model daarboven. Andere prioriteiten weerhouden mij momenteel....
 4. TD 124 DD nu ook bekend bij Stereophile (helaas nog geen test). https://www.analogplanet.com/content/thorens-introduces-new-td124dd-turntable Valt mij wel op dat in deze introductie juist wordt vermeld dat de aandrijving gewijzigd is, terwijl dit (volgens fans) altijd het sterke punt was van deze draaitafel.....
 5. Doe het niet! Het is mij hier wel duidelijk geworden dat je eerst bevrijdt moet zijn van alle dogma's en jezelf moet verheffen boven de materie. Pas dan kun je beoordelen waartoe je set in staat is.
 6. Het begon als een veelbelovend topic dat mij persoonlijk wel aansprak (aansprak is helaas de verleden tijd van aanspreken).
 7. Maar waarom begint men nu weer te oreren over live weergave in de concertzaal? Lees nog even de titel van dit topic: ik interpreteer dit als, hoe ervaart u de weergave van een stereo-opname over uw stereoset.
 8. Moeilijk onderwerp dit. Stereobeeld kan in principe alleen optimaal zijn bij gelijke luisterafstand tot de links/rechts speaker. Daarbij niet te veel storende reflecties. Zo is het nu eenmaal bedacht. Dus overal in de woning een (even) goed stereobeeld bestaat niet. Mijn set is goed in pinpointen, maar er zijn sets waar ik b.v. Q-sound effect beslist indrukwekkender heb gehoord. Ik luister in een setting die je semi-nearfield zou kunnen noemen, omdat mijn ruimte voor grotere luisterafstanden te klein is. Luisterpositie is altijd gelijk. Vraag mij af of een set met een goed stereobeeld automatisch ook goed moet zijn in het weergeven van het Q-sound effect (ik wil dit topic niet kapen). Stereobeeld optimaliseren of nastreven is niet mijn hoofddoel. Juiste toon, dynamiek en vrij van vervorming krijg ik wel een kick van.
 9. Inderdaad, dat laatste is een beetje wat ik wel dacht maar niet heb opgeschreven. En de term boutique audio dekt vooralsnog de lading.
 10. Ik kende dit merk niet, maar ik speur niet meer zo vaak naar analoog nieuws. Ik heb nog een map (pre-internet) vol met knipsels uit audiobladen m.b.t. analoog. Heb de site bekeken en dat ziet er visueel mooi uit (hangt ook nog een B&O combi aan de muur....). De draaitafels zien er voor mij wel een beetje Garrard hot-rod wannabee uit. Dan zou ik liever voor een echte Garrard gaan, of de al genoemde Thorens TD 124. Die laatste is echter niet zo bling-bling. Overall doet het mij toch een beetje denken aan de Brass-era oldtimer auto's (die met veel messing onderdelen). Zelf heb ik ooit eenzelfde dilemma gehad. Ik ben toen naar de High-end Frankfurt gegaan om de bewuste draaitafel te zien. Het gekke is dat deze mij door de bouwer werd afgeraden omdat voorlopig geen productie-run gepland stond. Of het model niet productierijp was (mijn Duits is niet zo goed). Het is al lang geleden, in een tijd dat de draaitafel behoorlijk uit de gratie was. Je koopt een draaitafel die niemand heeft staan (kan zowel een voordeel als een nadeel zijn). Zelf zou ik het een te groot risico vinden als geld een rol speelt. Dan liever iets dat zich bewezen heeft top te zijn (top is voor mij m.n. sublieme geluidskwaliteit gekoppeld aan betrouwbaarheid). Zoals boven beschreven zit het met de geluidskwaliteit wel goed, ik zou me meer zorgen maken over de betrouwbaarheid (want Italiaans, zegt deze Ducati rijder). Succes!
 11. Arcman

  Isolatie platform

  In relatie hiermee: Vaak discussie over gehad met een audiovriend. Ik kocht meestal een vervangend apparaat of component erbij. Hij ruilde altijd het apparaat dat ter discussie stond voor iets anders. Zo kon hij niet meer terugkeren (of heel moeilijk) naar de uitgangs-situatie. Ik denk dat iedereen het begrip spijt wel kent. De audiovriend kent dit begrip maar al te goed.
 12. Arcman

  Isolatie platform

  Uit een eerdere reactie bleek al duidelijk dat jij hier eigenlijk de enige bent met gefundeerde kennis over dit onderwerp. Je zinspeelde erop dat e.e.a. ook voor de relatieve leek, objectieve verbeteringen gemakkelijk te bewijzen zijn door (laagdrempelige) metingen. Nu behoor ik helaas tot het luie soort audiofielen waarvoor dit net een brug te ver is. Maar ga vooral door met je inzichten en kennis hier etaleren, want ik lees het graag! Echter zie ik zelf luisteren ook als een manier van meten en dit doe ik uiterst secuur en objectief (vind ik zelf......). Als verbeteringen op dit gebied niet hoorbaar zijn is het op het eerste gezicht de moeite niet waard. Het gekke blijft natuurlijk dat ik vele investeringen heb gedaan in zaken die ik niet kon horen, of maar half geloofde en toch kan mijn tweede setje niet in de schaduw staan van mijn hoofd-set. Dit moet uiteindelijk toch de som zijn van vele kleine niet of nauwelijks hoorbare verschillen. Ga ik nu toch maar sparen voor een Minus-k.
 13. Arcman

  Isolatie platform

  Het is een beetje zoeken, maar volgens mij betreft dit hier mechanische terugkoppeling. Je hebt met de Minus-K nu wel hele basale problemen opgelost. Normaal denk ik dat dit soort platformen met name worden ingezet voor de finishing touch, dan is de effectiviteit voor de gemiddelde gebruiker veel moeilijker te bepalen. Ergo, als aan de basis voorwaarden voor het goed opstellen van een draaitafel voldaan is, dan zal een Minus-K nog maar een heel klein stukje bij kunnen bijdragen. En dan is de vraag misschien terecht of dit het waard is.
 14. Arcman

  Buizenissen

  And the story continues: https://tubemaze.info/tung-sol-kt170-to-be-introduced/
×
×
 • Create New...