Jump to content

thei

Members
 • Posts

  73
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Hegel H590 .
  Sony CDP xa50es
  Dynaudio Confidence 30 .
  Puritan Psm 136 optimizer.
  Puritan netkabels.
  Supra Annorum Xl speakerkabel.
  Div ifi stekkers, 2 x ipower2 plus ipower x.
  Bekabelde chromecast.
  Netgear gs308 v2
  Isoacoustics ontkoppelaars.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb de aardversprijdings weerstand ook gemeten met beide aardpennen verbonden met elkaar en dan zit er ook de waterleiding op aangesloten, die hier nog geleidend is en onder mijn 14 m lange oprit onder de grond ligt waardoor een zeer goede aarde. Op de huisaardpin met de woning en de waterleiding ontkoppeld heb ik 18 ohm gemeten. Wanneer ik die weer op de waterleiding aankoppelde was het ong 2 ohm. Als ik je goed begrijp is het dus beter om beiden eigen aardpennen te verbinden. Deze zitten overigens slechts 5 m van elkaar verwijderd en naar ik pas later hoorde, had ik een afstand tussen de 2 pinnen moeten aanhouden minimaal gelijk aan de langste aardpin en die is 9m. Die van de huisaarde is vermoedelijk 3m en die was er al toen we hier kwamen wonen. Ze beinvloeden elkaar dan zowiso is mijn verwachting en eigenlijk zijn beiden ook vrij schoon omdat er niemand anders op zit. Ik zal ze aan elkaar koppelen door beiden aan de koudwater waterleiding in de kelder te koppelen. Bedankt voor de uitleg.
 2. Het gaat bij die twee onder een kap woningen over 2 gescheiden aardpennen voor iedere woning, echter dan wel tevens over gescheiden electriciteitsnetwerk per woning. In mijn geval zijn er 2 gescheiden aardes op een en hetzelfde netwerk. Maakt dat nog verschil?
 3. O.k. Om ze aan elkaar te knopen is geen enkel probleem omdat ze beiden in de meterkast uit komen. Ook in de kelder is aan elkaar koppelen direkt na binnenkomst mogelijk.
 4. O.k. De vraag staat dus nog open of het inderdaad veilig is of zelfs gevaarlijk.
 5. Hier een kopie van dat bericht: if you have two separate grounding rods and they are not connected together at some point you have created a potential disaster. If a lighting strike hits the ground the the surge will want to go to the closes rod it will then go through the wiring of the house to the second ground rod. I would recommend that you tie the ground rods together if you haven’t already done so already.
 6. Om aan de veilgheids eisen in Belgie te voldoen moest men daar onder de 25 ohm zitten. In Nederland is dat als ik mij goed herinner 160 ohm max wanneer men een aardlek gebruikt. En ja natuurlijk is 0,1 ohm of zo beter voor een aparte audiopen maar of het verschil tussen 0,1 en 2 a 3 ohm hoorbaar is? Geen idee. Ik zal eens hun bericht opzoeken en hier neer zetten.
 7. Jawel, die heb ik gemeten met een in Belgie gehuurde aardversprijdings weerstands meter of hoe dat ding heete. Een 3 pens meting was dat en ik zat onder de 2 ohm.
 8. Ik heb mijn audio op een aparte groep plus aardlek en die groep zit op een eigen fase. Tevens sloeg ik voor deze groep een 9m lange aparte aardpen . Deze aarde gaat rechtstreeks naar de luisterruimte en naar mijn netfilter. Op dat netfilter zit alle audio apparatuur met geaarde snoeren ingestoken. Op een engelstalig forum werd ik reeds enkele malen gewaarschuwd voor deze aparte audio aarde. Het zou zeer gevaarlijk zijn indien ik deze niet verbonden heb met de andere eigen aardpen die alleen voor de eigen woning in gebruik is. Zijn er hier mensen die weten hoe dat zit?
 9. Op fase 1 zit mijn audiogroep. De puritan heeft geen aan/uit knop en staat altijd onder spanning. Bij uitgeschakelde apparatuur wordt 2 watt gemeten over de puritan. De airco waarmee momenteel wordt verwarmd zit op fase 2. En ja, er liggen ook 16 zonnepanelen op het dak . De omvormer is een Growatt 4200 mtl/s.
 10. Hoi George, Super, en bedankt.
 11. Foto's plaatsen is hier niet echt eenvoudig vind ik maar als je ze wil, stuur maar een pm. De meter is vanochtend door Enexis aangesloten in de meterkast. Het is een pq Box 300. Er werd reeds aangegeven door de monteur dat de meter wordt uitgelezen door een expert in hun hoofdkantoor. Op mijn vraag hoe men het daarna eventueel wil gaan oplossen was het antwoord dat ze dan op zoek gingen naar de vervuiler. Die moet dan blijkbaar zorgen dat zijn apparatuur aan de max toelaatbare vervuilings eisen gaat voldoen door daar filters te plaatsen. Eigenlijk verwacht ik er niet al te veel van.
 12. Wie zoekt er nog een gebruikt netsnoertje? Ongelofelijk! https://www.audio-markt.de/market/harmonix-x-dc-studio-master-million-powercord-(2-available)-reduced-1606180649
 13. Voor (of na(?) het Bulgaarse dc filter heb ik via Amplimo nog een zelfbouw dc filtertje ontvangen. (door de eigenaar zelf in elkaar geknutseld) Na een week is dat ook vervangen door een uitstekend werkend dc filter van Supra. Door meting werd een poos later geconstateerd dat er niet alleen dc offset aanwezig was, maar dat er ook veel andere vervuiling op mijn stroomnet zat en daarom werd begin vorig jaar een 3 fase uitbreiding aangevraagd om de dedicated lapp kabel van de audiokamer ook zijn eigen fase te gunnen die hopelijk schoner zou blijken te zijn. Alle 3 de fases bleken helaas zeer veel vervuiling te bevatten en de minst vervuilde is genomen voor de audio . Gemeten werd met de geleende isotek emi noise analyser van mijn Hifi dealer en die gaf max aan op zijn display. Enexis heeft daarna een week lang meet apparatuur in mijn meterkast gehangen, echter er werd naar hun zeggen voldaan aan de door hun gestelde eisen. Om toch schonere stroom aan mijn audio te kunnen leveren werd daarna op proef een Puritan optimizer besteld en die mocht ik 14 dagen thuis proberen. Deze optimizer liet na filtering 000 zien op het display van de isotek noise analyser en dat bracht rust in de muziek, alles werd nu duidelijk gescheiden en breedte en diepte namen toe. Ook de onderste bastonen waren duidelijk strakker . Dit filter, dat ook Dc uitstekend blokkeert is dan ook na 2 dagen gelijk besteld . Een hele tijd geleden, ergens in Julie 2020 werd ik door Enexis benaderd met de vraag hoe tevreden ik was over hun metingen en begin 2020 uitgevoerde werkzaamheden . Ik gaf ze te verstaan dat hun uitgevoerde 3 fasen uitbreiding niets had opgeleverd en dat ze zaken gemeten hadden die niets met mijn klacht te maken hadden. Ze maakten daarom een nieuwe klacht aan en beloofden om een totaal andere meting te komen doen zodra ze de daarvoor benodigde nieuw bestelde meetapparatuur hadden. Blijkbaar is men wel degelijk op de hoogte van de netvervuiling, o.a. door led verlichting en omvormers plus de moderne schakelende voedingen. Door corrona is dat heel lang uitgesteld, maar nu maandag is het dan toch zover dat men komt meten. Ik ben benieuwd wat en hoe men gaat meten en wat ze er eventueel aan kunnen veranderen. In principe is mijn probleem natuurlijk opgelost door mijn zelf aangeschaft filter maar het zou natuurlijk toch mooi zijn als enexis op een of andere manier schonere stroom kan aanleveren. Wordt dus nog vervolgd.
 14. Even terug on topic over net kabels en daarmee verbonden de verschillende stekkers. Momenteel luister ik naar de Mellow mix van Radio Paradise in flac en dat met mijn Puritan netkabel en de bekende koper pluggen voorzien van koper/ rhodium. Het geluid is super en ik zal komende week eens met hetzelfde merk stekkers, echter de vergulde versie een week lang aan mijn Hegel koppelen om nogmaals te bezien of het voor mij een hoorbaar verschil maakt. Aangezien ik beide uitvoeringen kabel bezit goed te doen.
×
×
 • Create New...