Jump to content

rbh

Members
 • Posts

  763
 • Joined

 • Last visited

Social Media

Personal Information

 • Location
  Reinboudshuizen

Recent Profile Visitors

2485 profile views
 1. Klankmatig kon ik op internetradio geen verschil ontdekken tussen mijn TEAC NT-505 en dit apparaat. Hoe het zich met echt hi-res materiaal gedraagt zou ik niet kunnen zeggen. Wellicht ga ik dat nog eens proberen..
 2. Ik heb een nogal apart apparaat thuis gekregen, een Technisat Digitradio 143. Een apparaat bedoelt om een oude stereoset een boost te geven, in dit geval de Optonica set van mijn ouders, die radio luisterden via de kabel tot dit stopte en die CD luisterden via de allereerste Sansui CD speler uit 1982 tot deze na 40 jaar ook de geest gaf. De Technisat Digitradio 143 is een klassiek ogend apparaat met voor € 259,- o.a. CD, DAB+, Internetradio, FM, Spotify connect en naast analoge uitgangen nog twee digitale uitgangen. Heb hem momenteel op mijn DAC aangesloten en kan eigenlijk geen mankementen ontdekken. Een heel handig hebbeding.
 3. 18 december besteld, 27 december verstuurd, gisteren ontvangen. Moest 21% BTW voldoen. Eigenlijk schandalig want het is niet door een bedrijf geleverd maar door een particulier. Qua geluid valt op dat de LCR heel ruimtelijk en schoon klinkt, met ook meer druk in het laag. Dat valt op tov mijn Sonneteer Sedley of IFI Phono 2. Ik wil er nog even wat langer naar luisteren met ook aandacht voor de dynamische presentatie, maar ben eigenlijk eerst nog even aan het puzzelen met mijn woofers, die wat kleuring meegeven. Dus het echte instellen en luisteren doe ik pas als de speakers klaar zijn.
 4. Koud uit de doos, even wat standaard instelling aangepast, klinkt het toch gelijk heel aardig. Ook mooi gebouwd. Blij dat ik hem binnen heb.
 5. Ik draai al heel vele jaren met heel erg dun audionote zilveren phonokabeltjes in een Morch arm. Eigenlijk zou ik de arm wel eens een keer willen vervangen, ik heb drie verschillende tubes liggen, maar het draad houdt me tegen. Gewoon te dun om mee te werken.
 6. Mooi Erik. Als je een phono versterker hebt waar je de load capacitance op kunt instellen dan kun je nog mooi spelen met hoe de laagste orgelfrequenties er het mooiste uit komen. ;-)
 7. Nee, ik bevind me in Noord Nederland. Ben erg benieuwd naar de combi Nagaoka met Ampearl. Heb het nu heel goed spelen met een hele lage capacitance loading van 10pF of zelfs 0 (laatste is niet geadviseerd door de fabrikant van de phono trap) en durfde daarom de koop wel aan.
 8. De 2030 LCR SE in bestelling. Komt eerst op de Nagaoka MP500 en daarbij is het een voordeel dat ik de capacitive loading vanaf 0 kan opbouwen. Maar ik wil tzt ook weer met de Cadenza Black spelen, dit zal dan toch met een step up zijn.
 9. Draait iedereen nog met plezier met de Ampearl? Ik zou er wel voor open staan één te proberen.
 10. Er zijn denk ik nog genoeg liefhebbers voor en, zoals gezegd, ik zie er niet naar uit die verzameling de rest van mijn leven met me mee te zeulen. Less is more, zeg maar..
 11. Ik ben ook wel genegen de analoge set up op te doeken. Vind platen draaien erg plezierig en de kwaliteit is ook nog wel beter. Maar die hele stapel LP's die ik mijn hele leven met mij mee blijf zeulen, daar wil ik wel eens van af. Past ook niet meer in deze tijd om zoveel fysiek te consumeren, de LP's moeten bezorgd worden of ik zit er 30km voor in de auto, ze komen van over de hele wereld ingevlogen. Wat dat betreft lijkt streamen duurzamer. Alleen het is zo sneu voor mijn LP winkeltje...
 12. Qobuz blijft een prima streamingdienst. Zowel voor klassiek als indie en electronica. Het is jammer dat ze minder interessante playlists hebben dan Spotify. Ook veel prima opnames op gevonden die geweldig klinken op mijn TEAC NT-505. Vwb Tidal ga ik mee met de mening van Sodejuu. Vwb spotify, die app en de kwaliteit hebben me nooit kunnen overtuigen.
 13. Goner Records is een winkel en record label in Memphis Tennessee. Ze brengen veel Garage Rock en Garage Punk uit, met een zeer Amerikaanse inslag. Reigning Sound één van mijn favoriete bands zit bij Goner Records. Ze spelen Garage Rock met Soul invloeden. Goner Records graaft lekker in de Amerikaanse muzikale historie met bijvoorbeeld een prachtige compilatie van Nolan Strong & The Diablos.
 14. Ik snap het ook niet altijd hoor met de brom. Alles goed aangesloten, geen brom. Even een instelling veranderen, wel brom. Het blijft een lastige hobby. Vind het ook herkenbaar te lezen wat zo'n nieuwe versterker doet. Je weet het allemaal niet helemaal meer, je begint hier te prutsen, daar pas je wat aan, ondertussen blijft het inspelen en aan het eind van het liedje sta je op ongeveer de originele instelling maar klinkt het wel goed.
 15. rbh

  Beste draaitafel ooit

  Ja Seed7, je hebt eigenlijk op alle punten gelijk. Blijft over mijn verzamelwoede, die moet ik inperken, en het bezorgen, dat moet ik ook niet altijd willen. Over duurzaamheid en de industrie hierachter kun je verder met mij een mooie boom beginnen, maar dat doet dit topic geen goed.
×
×
 • Create New...