Jump to content

rbh

Members
 • Posts

  751
 • Joined

 • Last visited

Social Media

Personal Information

 • Location
  Reinboudshuizen

Recent Profile Visitors

2373 profile views
 1. Goner Records is een winkel en record label in Memphis Tennessee. Ze brengen veel Garage Rock en Garage Punk uit, met een zeer Amerikaanse inslag. Reigning Sound één van mijn favoriete bands zit bij Goner Records. Ze spelen Garage Rock met Soul invloeden. Goner Records graaft lekker in de Amerikaanse muzikale historie met bijvoorbeeld een prachtige compilatie van Nolan Strong & The Diablos.
 2. Ik snap het ook niet altijd hoor met de brom. Alles goed aangesloten, geen brom. Even een instelling veranderen, wel brom. Het blijft een lastige hobby. Vind het ook herkenbaar te lezen wat zo'n nieuwe versterker doet. Je weet het allemaal niet helemaal meer, je begint hier te prutsen, daar pas je wat aan, ondertussen blijft het inspelen en aan het eind van het liedje sta je op ongeveer de originele instelling maar klinkt het wel goed.
 3. rbh

  Beste draaitafel ooit

  Ja Seed7, je hebt eigenlijk op alle punten gelijk. Blijft over mijn verzamelwoede, die moet ik inperken, en het bezorgen, dat moet ik ook niet altijd willen. Over duurzaamheid en de industrie hierachter kun je verder met mij een mooie boom beginnen, maar dat doet dit topic geen goed.
 4. rbh

  Beste draaitafel ooit

  Wat bij mij problemen geeft is het duurzaamheidsverhaal. As we speak is er een LP onderweg uit de VS en één uit de UK. Er staan 5 LP’s in bestelling bij mijn winkel die ik graag steun. In het jaar gaan er tot twee boodschappenkratten LP’s door waarvan sommige misschien één a twee keer beluisterd. Ok, het klinkt beter dan Qobuz, maar het beste van Qobuz heb ik vast nog niet gezien. Denk dat met een slimme investering dit niveau nog een stuk omhoog kan. In een tijd waarin Bol.com al adverteert om je kattevoer door DHL bij je thuis te laten brengen speelt soms door mijn hoofd dat ik helemaal de andere kant op moet. Geen LP’s meer aanschaffen zou mijn footprint in de wereld behoorlijk verlagen. Dit nav de opmerking van HansP dat LP’s voor hem het verleden zijn en streaming de toekomst.
 5. rbh

  Beste draaitafel ooit

  Het doet met allemaal denken aan de tijd van Rinsma Lippenhuizen. Daar werd iets neergezet met een paar Penaudio Charisma’s, onwaarschijnlijk. Ook altijd met draaitafels aan het modificeren trouwens. Audio verkopen is een vak en deze mensen zijn daarin een buitencategorie.
 6. rbh

  Beste draaitafel ooit

  Voor mij die tweede draaitafel. Trekt me er helemaal in. Prachtig.
 7. rbh

  Beste draaitafel ooit

  Prachtig filmpje met Vd Hul. De scheidslijn tussen materialisme, met de bijbehorende status en vol passie diverse hobby's beleven zonder al te veel oog te hebben voor de financiële kant van dat verhaal is soms maar flinterdun, zeker voor diegene die er van buitenaf naar kijkt. Ik hou wel van het min of meer impulsieve, zoals ook in het andere topic waar ook zo maar een Ampearl wordt gekocht om eens te proberen. Ga zo door!
 8. rbh

  Beste draaitafel ooit

  Analoog is gewoon enorm leuk. Afgelopen week sloopte mijn zoontje mijn Cadenza Black. Daar was ik echt kapot van. Maar het biedt na een jaar of 7 ook weer mogelijkheden. Dus een keer een Nagaoka MP 500 proberen die ook goed in mijn arm past. Dat was schrikken. Twee dagen van inspelen en afstellen, oa met de phonotrap en nu denk ik dat ik er ben. Ik kwam dankzij het kapotte element op de site van Hollistic Audio, hier vlakbij. Die doen ook hele leuke dingen, maar weer voor zwaardere armen. Zou ik ook wel eens een tijdje mee willen spelen. Mijn 'betaalbare' droomdraaitafel: een Nottingham Analogue Dias. Met een mooie lange unipivot erop. Die gaat heus een keer komen en dan mag de Mitchell Orbe naar de werkkamer om dag in dag uit zijn rondjes te draaien.
 9. rbh

  Lijst retippers

  Ik ga daar maar eens kijken. Bedankt! Heb eerst een ander elementje gemonteerd. Ook wel eens leuk om weer met wat anders te spelen, alhoewel het schril afsteekt bij de Cadenza Black.
 10. rbh

  Lijst retippers

  Ik zie dat Hollisticsaudio in Oosterwolde zit. Dat is voor mij ook de grens over maar toch maar 20 kilometer rijden en geen invoerrechten. Heb er nu wat meer over gelezen, lijkt me best vakkundig.
 11. rbh

  Lijst retippers

  Heeft iemand ervaring met Holisticsaudio uit deze lijst. Nederlands bedrijf maar wel een beetje vage website. Ik heb een overleden Cadenza Black en twijfel over retip.
 12. Bij mij staat de CD speler op zolder. Helaas, maar je kunt niet alles bewaren voor je woonkamer. Ik koop fanatiek LP’s dus dat is de hoofdmoot en ook daar sorteer ik flink in door. Om muziek te ontdekken gebruik ik net als Hans Qobuz. Daar ben ik ook heel tevreden over. In de auto gebruik ik ook Qobuz, dus de CD is bij mij volledig uit de tijd geraakt.
 13. Dat is een topding Hans. Speel ik ook dagelijks mee. Ook met hoofdtelefoon. Maar wel zonde van die AT CD-speler.
 14. Ik heb een Beard P505 met step up. Doe mij toch uiteindelijk maar de echte MC versterker. Kan aan vele factoren liggen natuurlijk. Ik ga deze week eens lekker lezen en dan kijk ik wat ik ga doen.
 15. Super leuk om een keer met een andere phono te spelen. Ik speel ook al 15 jaar met de mijne, een Sonneteer Sedley. Heb de eerste lichting van de tweede generatie ifi phono op de bonefooi gekocht. Dat klonk echt super maar ging heel snel stuk. Was een kwaaltje. Het onder verkregen garantie verkregen nieuwe exemplaar ging niet meer stuk, maar klonk ook niet meer. Ik zou het ook wel leuk vinden weer eens wat aan te schaffen en dan maar te zien of het echt zo goed is als de reviews beloven. Moet alleen een step up maken vanaf 0,3 mV. Ben daar niet zo gecharmeerd van.
×
×
 • Create New...