Jump to content

rbh

Members
 • Posts

  783
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rbh

 1. Hey Carl, ik speel met een TD-150 mkII en een Nagaoka MP500 in de werkkamer. Leuke combi. B&W DM 110 speakers en Sonneteer Alabaster + Sedley versterking. Erg fraai. Geeft het gevoel dat je niets mist. Maar de woonkamer met JBL studio hoorn speakers + Michell Orbe en Cadenza Black is inderdaad stuk betere ambiance. Dat is het mooie van audio, ook als het niet tot in de laatste detail gaat, kan het prima de juiste snaar raken.
 2. Ah ok. Ik was toen met jou mee Hans. Die show heeft best wel indruk gemaakt.
 3. Die 801 in Veldhoven, was dat niet met 5 kanaals SACD presentatie? Zelf ben ik na de omzwervingen met Klaas Feenstra terecht gekomen bij een mooie grote JBL hoorn met een grote baskast eronder, van heel zwaar materiaal gemaakt, met 18 inch woofer en ook een oude JBL studio tweeter ertussen. Ik ben heel tevreden.
 4. Ja hij reageerde nog wel maar pakketten uit De Krim halen is momenteel geen goed idee. Tenminste, wanneer je het niet als liefdadigheid ziet.
 5. De Ampearl is tot volle tevredenheid bij mij in gebruik. Icm met een Cadenza Black en Ortofon Step Up. Bij de start van de oorlog hield ik contact met Andrey. Hij wilde nog graag wat handel en ik heb een versterkertje bij hem gekocht. Deze is helaas nooit gearriveerd.
 6. rbh

  BBC stream URL

  Ah ok, dat is balen.
 7. rbh

  BBC stream URL

  Nee deze werkt niet. Lumin zegt hier zelf het volgende over: https://www.luminmusic.com/manual/app-internet-radio.html De streams staan hier: https://gist.github.com/bpsib/67089b959e4fa898af69fea59ad74bc3#file-bbc-radio-m3u Maar deze stream voor BBC6 werkt niet.
 8. rbh

  BBC stream URL

  Voor mijn Lumin moet ik radio streamen via TuneIn. Hier kan ik BBC6 niet in mijn favorieten krijgen. Lumin zegt hierover dat dit lukt door de URL van de steam op te slaan. Helaas kan ik de juiste URL niet vinden. Is er hear iemand die daarmee kan helpen?
 9. Mooi om te lezen hoe jij er mee bezig bent Hans. En met resultaat!
 10. Ik dacht dat AVM Fritzbox hetzelfde merk was. Heb een AVM Fritz router en nu dus ook een repeater. Hiervoor gebruikte ik 3x een TP Link Deco set.
 11. Nee dat was het probleem niet, de router was van een ander merk als de repeaters en volledig uitgeschakeld voor zowel bedraad als wifi, alles liep door de eerste repeater. Ondanks dat alles goed ingesteld stond ging het op de lange duur toch fout, en UPNP triggerde dit ook. Nu met een repeater van hetzelfde merk en de router ook in bedrijf voor wifi gaat alles goed. Toen we glasvezel kregen was de verwachting dat we de repeaters konden blijven gebruiken maar dat bleek dus uiteindelijk toch niet het geval.
 12. Dag Hans, nog even een bericht. Heb nu een Android tablet leeggehaald en als bediening van de bubbleupnp in gebruik. Ik speel via Wifi. We kwamen er achter dat bij veelvuldig gebruik de Wifi corrupt werd. Ook begon de TV ontvanger dan dienst te weigeren. Na consult bij de glasvezelleverancier bleek dat dit zat in de instellingen van de Wifi repeater. Ook dit is nu opgelost. Echt een prachtige aanvulling.
 13. Bedankt, Undok heb ik maar Technisat Connect werkt beter. Heb een Android telefoon geleend, BubbleUPnP geinstalleerd, dat werkte naar behoren. Bedankt voor de tip.
 14. Dag Hans, dank voor je reactie. Ik speel inderdaad over Wifi, de Technisat heeft een goede ontvanger. Een Android tablet is het overwegen waard, maar ik heb vooralsnog geen Android en vind het natuurlijk fijn om over mijn telefoon te spelen. Ik vraag mij vooral af waarom Mconnect soms dienst weigert. Als het zou werken zou ik er prima mee kunnen leven. Streamen over bluetooth wil ik niet. Dan krijg ik alle telefoonberichtjes etc ook over de speakers.
 15. Voor de streaming specialisten hear, ik probeer met een Technisat CD143 en mijn Iphone Qobuz te bedienen via UPnP. Ik gebruik hiervoor Mplayer. Op de CD143 gebruik ik hiervoor de instelling Music Player. Een aantal platen speelt de Technisat goed af, een aantal speelt hij niet af en bij een aantal begint hij te haperen. Graag zou ik via UPnP spelen ipv bluetooth maar dan moet ik wel alles probleemloos kunnen spelen. Iemand een idee wat te doen.
 16. rbh

  Nagaoka MP 500 review

  Vettig? Dat weet ik niet. Het lost inderdaad zeer fraai op voor de uitgangsspanning. Heel goed gedaan. Maar wat overblijft is wel een beetje grijs. Perfect grijs. En dan leg ik erg het accent op het negatieve. Want echt, het is een top element.
 17. rbh

  Nagaoka MP 500 review

  Een mooi element en ik draai er nu ook mee, maar ik wil wel weer terug naar MC. De ervaringen die ik daarmee heb zijn nog wat beter. De Nagaoka doet verder alles goed.
 18. Binnenkort ga ik de Ampearl MM phono versterker proberen met een Ortofon Cadenza black MC en waarschijnlijk de ST 70 SUT. De enige instelling die mogelijk is op de Ampearl is capacitance loading. Hoe moet ik omgaan met deze instelling in bij deze MC en SUT?
 19. rbh

  Qobuz gedoe

  Ik ken dit probleem als ik vanaf de Ipad of Iphone Qobuz app probeer te streamen naar mijn DAC Teac N505. Als ik via de officiele TEAC app met Qobuz plugin stream is alles perfect. Dus dat doe ik maar. Als ik via de officiele Qobuz app op de Ipad of Iphone zelf speel is er ook geen probleem.
 20. Klankmatig kon ik op internetradio geen verschil ontdekken tussen mijn TEAC NT-505 en dit apparaat. Hoe het zich met echt hi-res materiaal gedraagt zou ik niet kunnen zeggen. Wellicht ga ik dat nog eens proberen..
 21. Ik heb een nogal apart apparaat thuis gekregen, een Technisat Digitradio 143. Een apparaat bedoelt om een oude stereoset een boost te geven, in dit geval de Optonica set van mijn ouders, die radio luisterden via de kabel tot dit stopte en die CD luisterden via de allereerste Sansui CD speler uit 1982 tot deze na 40 jaar ook de geest gaf. De Technisat Digitradio 143 is een klassiek ogend apparaat met voor € 259,- o.a. CD, DAB+, Internetradio, FM, Spotify connect en naast analoge uitgangen nog twee digitale uitgangen. Heb hem momenteel op mijn DAC aangesloten en kan eigenlijk geen mankementen ontdekken. Een heel handig hebbeding.
 22. 18 december besteld, 27 december verstuurd, gisteren ontvangen. Moest 21% BTW voldoen. Eigenlijk schandalig want het is niet door een bedrijf geleverd maar door een particulier. Qua geluid valt op dat de LCR heel ruimtelijk en schoon klinkt, met ook meer druk in het laag. Dat valt op tov mijn Sonneteer Sedley of IFI Phono 2. Ik wil er nog even wat langer naar luisteren met ook aandacht voor de dynamische presentatie, maar ben eigenlijk eerst nog even aan het puzzelen met mijn woofers, die wat kleuring meegeven. Dus het echte instellen en luisteren doe ik pas als de speakers klaar zijn.
 23. Koud uit de doos, even wat standaard instelling aangepast, klinkt het toch gelijk heel aardig. Ook mooi gebouwd. Blij dat ik hem binnen heb.
 24. Ik draai al heel vele jaren met heel erg dun audionote zilveren phonokabeltjes in een Morch arm. Eigenlijk zou ik de arm wel eens een keer willen vervangen, ik heb drie verschillende tubes liggen, maar het draad houdt me tegen. Gewoon te dun om mee te werken.
×
×
 • Create New...